Με συγχωρείς Τζούλια. Σε θεωρώ παρεξηγημένη αλλά πρέπει να γράφεις με λιγότερη βιασύνη... Πριν συμφώνησα μαζί σου. Αλλά συμφώνησα και με τον Mikeman στο ότι η απαξίωσή σου στα λογοτεχνικά βιβλία και στα ποιήματα, σε θέμα που αφορά σε αυτά ειδικά, υπήρξε αγενής ή έστω άστοχη ως προς το θέμα. Αλλά πρόσεξε δύο πράγματα: Καμπουράκη δεν έχω διαβάσει, καλώς ή κακώς, αλλά το βιβλίο του δεν λέγεται σταγόνες εξουσίας αλλά "μια σταγόνα ιστορίας". Τί να κάνουμε χαζεύω και στα βιβλιοπωλεία, ειδικά ιστορικά και ψυχολογικά βιβλία. Τέλος δεν γράφεται τα πάντα του τάδε αλλά τα άπαντα.
Με εντελώς φιλική διάθεση, και συγνώμη στην Μπελ για το off topic.
...ενα ποπ κορν ειπα να φαω...παει...
Μου το "βουτηξαν"...
Θα τους εδινα αν μου ζητουσαν...
Εμ αυτά παθαίνει κανείς αν βιάζεται και δει το νέο επεισόδιο game of thrones, χάνει επικές στιγμές του φόρουμ
Βγήκε το 2ο επεισόδιο;
Παράθεση:
Σχόλιο # 83 από Captain_Jack_SparrowΕμ αυτά παθαίνει κανείς αν βιάζεται και δει το νέο επεισόδιο game of thrones, χάνει επικές στιγμές του φόρουμ
Και πρέπει να σβήστηκαν αρκετά ποστ μάλλον. Κρίμα.
Παράθεση:
Σχόλιο # 84 από naughtyMΒγήκε το 2ο επεισόδιο;
Αν βγήκε λέει...
...οτι ειμαι "βαθεια νυχτωμενος"...
Εγω τη Μαχη εβλεπα...και τον Λοουν Ρεηντζερ...αντε και το Χαμενοι στο Διαστημα...
Νεβερ φιαρ...Σμιθ ιζ χιαρ...
Τζακ: To Stick of Truth το πήρες ακόμα??
https://www.youtube.com/watch?v=XjzC2DRgEo4
(Νταξει το ξέρω, αυτό είναι απλώς εισαγωγή!)
Παράθεση:
Σχόλιο # 88 από __mikemanΤζακ: To Stick of Truth το πήρες ακόμα??
Mπα όχι αλλά τα επεισόδια εκείνα του south park παραλίγο να μου καταστρέψουν για πάντα τους τίτλους αρχής. Γενικά από παιχνίδια μένω στα αθλητικά, αρκετά νεύρα μου φέρνουν αυτά
isixos_geroulis τηλεοπτική σειρά είναι. Το πρόβλημα είναι να μην την αρχίσεις, μετά είσαι ένας καταδικασμένος
Ωραία να βάλουμε και το κανονικό να γουστάρουμε τότε...
Δεν βαρεθήκατε ακόμα να απαντάτε στην Τζούλια;
...ασε μας και ενα (1) θεματακι να ξεκατινιαζομαστε...
Μη μας καταπιεζεις...κανει κακο στον ψυχισμο μας...
Βρίσκομαι κάπου
Δεν έχω βιβλία μαζί μου και πρέπει να περάσω εκεί στην "εξορία" δυο-τρεις μέρες.εμενα παντως
μ' αρεσει να διαβαζω
καθημερινα
το sxeseis.gr
...που σιγα σιγα θα με βαλουν στο τρυπακι...γέρο ανθρωπο...
εγω και τα βιβλια που διαβαζω
ειμαστε σαν την καραβιδα με τ' οστρακο της...
Τ' αλλαζω...
μεγαλωνοντας...
μα...κι εγω καραβιδα παραμενω στο βαθος
κι αυτα στρωματα χιτινης κι ασβεστιου περιεχουν...παντα
για να με "σωζουν."..
Είμαι περίπου 20 χρονών και διαβάζω πλέον τα έργα του Πλάτωνα, το ένα μετά το άλλο.
Παράθεση:
Σχόλιο # 97 από VLEMMAεγω και τα βιβλια που διαβαζω
ειμαστε σαν την καραβιδα με τ' οστρακο της...
Τ' αλλαζω...
μεγαλωνοντας...
μα...κι εγω καραβιδα παραμενω στο βαθος
κι αυτα στρωματα χιτινης κι ασβεστιου περιεχουν...παντα
για να με "σωζουν."..
Έχω την αίσθηση ότι σου έχουν λείψει τα θαλασσινά...
Μια επίσκεψη σε παραθαλάσσια ταβερνούλα θα σου έκανε πολύ καλό...
Παράθεση:
Σχόλιο # 98 από flat_lineΕίμαι περίπου 20 χρονών και διαβάζω πλέον τα έργα του Πλάτωνα, το ένα μετά το άλλο.
Μέχρι που έφτασα και στο Συμπόσιο. Και δεν θα ξεχάσω το εγκώμιο που έπλεξε ο Αλκηβιάδης στον μεγαλύτερο Έλληνα φιλόσοφο, το Σωκράτη. Αναφερόμενος στην αντοχή, στην εγκράτεια και την ανδρεία του.
Στην μάχη στην Ποτίδαια που ο Αλκιβιάδης τιμήθηκε για την ανδρεία του, ο Σωκράτης τον είχε σώσει.
Και στην μάχη στο Δήλιο όπου οι στρατιώτες έτρεχαν πανικόβλητοι, μόνο ο Σωκράτης υποχωρούσε συντεταγμένα. Κανένας δεν τολμούσε να επιτεθεί, έστω εύκολα σε ένα άνδρα τόσο γενναίο.
Και ακόμα και όταν ο Αλκιβιάδης ξάπλωσε πάνω του την ώρα που ο Σωκράτης κοιμόταν, ο ομορφότερος άνδρας της Αθήνας, ο μέγιστος φιλόσοφος δεν τον άγγιξε καν, τόσο εγκρατής ήταν.
Αυτα μπορώ να θυμηθώ τώρα, συγνώμη αν κάπου κάνω λάθος. Θυμάμαι όμως πόσο περηφάνεια ένιωθα για τον Σωκράτη όταν το διάβαζα, πόση έμπνευση μου είχε δώσει.
Απολογια Σωκρατη:::
:Δεν ξέρω, άνδρες Αθηναίοι, αν οι κατήγοροί μου σας επηρέασαν. Γιατί κι εμένα, λίγο ακόμα και θα με έκαναν να ξεχάσω ποιος είμαι. Τόσο πειστικά μιλούσαν. Αν και, εδώ που τα λέμε, δεν είπαν τίποτα το αληθινό. Πιο μεγάλη εντύπωση όμως από όλα τα ψέματα που είπαν μου έκανε αυτό: που έλεγαν ότι πρέπει να με προσέχετε, για να μην σας εξαπατήσω επειδή είμαι τάχα δεινός ρήτορας.Αυτό μου φάνηκε το πιο αδιάντροπο ψέμα, γιατί είναι βέβαιο ότι θα διαψευσθούν ευθύς αμέσως έμπρακτα, καθώς θα αποδειχθεί ότι δεν είμαι τρομερός στο να μιλάω, εκτός αν αυτοί λένε δεινό ρήτορα όποιον λέει την αλήθεια. Αν λοιπόν θέλουν να πουν αυτό θα συμφωνούσα πως είμαι ρήτορας, αλλά όχι με τον τρόπο το δικό τους. Έτσι λοιπόν σας λέω, αυτοί είπαν, ελάχιστα ή και καθόλου, την αλήθεια, εσείς όμως από εμένα θα την ακούσετε ολόκληρη. Όχι, μα το Δία, άνδρες Αθηναίοι με δημηγορίες σαν τις δικές τους, ούτε καλλωπισμένα λόγια με κομψές φράσεις και λέξεις.Αλλά θα ακούσετε τα σωστά λόγια, όπως μου έρθουν στο μυαλό, γιατί πιστεύω ότι είναι δίκαια όσα λέγω. Και κανείς σας να μην περιμένει τίποτε άλλο. Γιατί δεν είναι σωστό, άνδρες, σε αυτήν την ηλικία που βρίσκομαι, να έρθω σε σας πλάθοντας όμορφα λόγια σαν να ήμουν νεαρός. Και πρέπει να σας ζητήσω, άνδρες Αθηναίοι, μια χάρη από εσάς. Αν με ακούσετε να μιλάω με τα ίδια λόγια που έχω συνηθίσει να μιλάω και στην αγορά και στα τραπέζια, να μην απορήσετε και να μην θορυβηθείτε...μεγαλος φιλοσοφος ο Σωκρατης...
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media