Ποια είναι η πιο αγαπημένη σας ταινία όλων των εποχών?
Η δική μου ''Επικίνδυνες Σχέσεις'' - Γκλεν Κλόουζ, Τζων Μάλκοβιτς, Μισέλ Φάιφερ
Πρόβα Ορχήστρας και ακολουθολυν Το όνομα του ρόδου, 81/2, Ραν, Grossford Park.
η πλειονοτητα των σημερινων ταινιων ειναι κατω απο το μετριο ...
θα αναφερω ταινιες του παρελθοντος ...
Παράθεση:
Σχόλιο # 4 από tzoulia59ο πεταλουδας ...
η ταινια μου!!!
Δεν νομίζω να μπορεί να απαντήσει κανείς σε αυτό το ερώτημα αναφέροντας μόνο μια ταινία. Είναι αδύνατον.
Κινηματογραφικά μέσα μου πάλευαν πάντα 2 προσωπικότητες. Ο "κουλτουριάρης" που λατρεύει Orson Welles, Akira Kurosawa, Stanley Kubrick, Ingman Bergman (αλλά όχι Felini) κ.α.
και ο πιο nerd-ουλς που γουστάρει εφέ (ακόμα και τα σημερινά ψηφιακά) με ιστορίες out of this world και σκηνοθέτες όπως ο Tim Burton, Steven Spielberg, Peter Jackson (ναι ακόμα και το Hobbit), James Cameron κ.α.
Και κάπου στην μέση φυσικά ο κλασικός Hollywood σινεφιλ με Martin Scorese, Coppola, Woody Allen, Frank Capra, Ridley Scott (αν και αυτός τελευταία δεν μας τα λέει καλά)
Κατα περιόδους νικάει ο "κουλτουριάρης" και λέω αυτός είναι κινηματογράφος άλλες φορές πάλι παίρνει το πάνω χέρι ο nerd-ουλς και φωνάζει για νέα ταινία Spiderman, Avengers και περιμένει πως και πως τον νέο Godzilla.
Μια συμπάθεια παραπάνω έχω στον Tim Burton πάντως αφού με ταινίες του όπως ο Batman, Edward Scissorhads, Bettejuice που τις είδα μικρός αγάπησα τον κινηματογράφο. Και η αγάπη παραμένει δυνατή μέχρι σήμερα.
...Πραγματικά κατά καιρούς ο κινηματογράφος μας εχει χαρίσει αριστουργήματα, και είναι ...δύσκολο σε λίγες
γραμμές να κατατάξεις τόσες αξιόλογες ταινίες...
...έτσι λοιπόν μεταξύ ίσων για μένα να μερικές :
...Το κεντρί...Το Πράσινο Μίλι ...Η Φωλιά του Κούκου ...O Πεταλούδας ...Heat ...7 Zωές...O Νονός...Αντίο Φίλε...Ο Ταξιδιώτης της Βροχής...Goodfellas...
The sfalagoman
(άκου λέει δεν μπορεί να αναγνωριστεί το κείμενο!)
Παράθεση:
Σχόλιο # 8 από Leigh-Cheri
The sfalagoman
(άκου λέει δεν μπορεί να αναγνωριστεί το κείμενο!)
The Amazing Sfalagoman!!!
να τα λέμε σωστά
σωστά!
είδες τι κάνει η βιασύνη; Φοβήθηκα μήπως προλάβει και τη γράψει άλλος
ποσο θα θελα να ημουν ο googlης
και να βλεπω αυτη τη στιγμη ποσοι ψαχνουν την ταινια
Εννοειται οτι ειναι πραγματικα πολυ δυσκολο να ξεχωρισεις την πιο αγαπημενη ταινια σου ολων των εποχων και ισως γινεται πιο ευκολο να φτιαξεις ενα top-5 η ενα top-10 αν κι εγω εχω φτιαξει ενα top-50 για μενα, θα τις γραφω λιγες-λιγες για να μη μου βγει το χερι!!Χαχαχαχα!!Οσοι πιστοι προσελθετε!
Οχι άλλο Βιετνάμ ... Τραβήξαμε και μεις ότι περνούν κάποια κορίτσια σήμερα που συνοδεύουν τους συντρόφους τους στις ταινίες τεχνολογίας και εφέ Star Wars των Darth και λοιπών , καλών και κακών ... ο .κ . περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.
πολλές...
έως άπειρες...
μία που με σημάδεψε (το γιατί δεν το κατάλαβα ποτέ...)
θα την πω με ένα γιουτιούμπι ("αγγλικανιστί" και όχι αμερικανιστί)...στο ι παίζεται η διαφορά)
Έχουμε και λεμε : Οσα παιρνει ο ανεμος, Καζαμπλανκα, Η Μελωδια της Ευτυχιας, Βικτωρ-Βικτωρια, ο Νονος 1 & 2, Η Δασκαλα του Πιανου, Ο Κυκλος των Χαμενων Ποιητων, Οταν ο Χαρρυ γνωρισε τη Σαλλυ, Ρεβεκκα και φυσικα οι Επικινδυνες Σχεσεις που αναφερθηκαν πρωτες-πρωτες. Η σειρα ειναι τυχαια βεβαια. Ακολουθουν οι επομενες 10 σε επομενο mail, μεινετε συντονισμενοι!
Τα άπαντα του Μαμαλάκη
Μέσα και οι επαναλήψεις
Παράθεση:
Σχόλιο # 17 από pigassos71Τα άπαντα του Μαμαλάκη
Μέσα και οι επαναλήψεις
εμενα με εμπνεει και αυτη η Πολιτισσα...
ολο χαδακια ειναι στο φαγι...
Παράθεση:
Σχόλιο # 18 από KLELIA22
εμενα με εμπνεει και αυτη η Πολιτισσα...
ολο χαδακια ειναι στο φαγι...
κανει κατι λαδερα η ρουφιανα...
αφεριμ αφεντρα
Η δική μου αγαπημένη είναι το Misery,
Λάτρεψα τόσο την Κάθι Μπέιτς, που έγινε το ίνδαλμά μου
ΥΓ. Θα το επιβεβαίωνε και ο σύντροφός μου,
αλλά αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί να σηκωθεί απ' το κρεβάτι
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media