ποσο κοστιζουν οοολα τα χαρτια που χρειαζετε ενα ζευγαρι για να κανει θρησκευτικο γαμο?
γνωριζει κανεις?αλλοι μου λενε 300 ευρω αλλοι παλι 200 δεν ξερω...???Ρωτησες στην ενορια σου?
Pinelopi1234 βλεπω τον τιμοκαταλογο των γαμων και λοιπον θρησκευτικων μυστηριων τον ξερεις
απ εξω και ανακατωτα......απαπαπαπαπα...μιλαμε εχω μεινει καγκελο...
Παράθεση:
Σχόλιο # 2 από aladdin30Ρωτησες στην ενορια σου?
οχι δεν ρωτησα αλλα πανω κατω περιπου ηθελα να μαθω.
Παράθεση:
Σχόλιο # 3 από Pinelopi1234
- 200 γιατι ο πολυτικος κανει 100 αρα ο θρησκευτικος κανει 200 τα βαφτισια 300 και ο γαμος μαζι με βαφτιση 490
200 για θρησκευτικο γαμο και για τα δυο ατομα?
πεταλούδα είσαι στα 23 και ρωτάς για τα έξοδα γάμου.
θα πας παρανυφάκι να υποθέσω?
Παράθεση:
Σχόλιο # 6 από petalouditsa_7
Παράθεση:
Σχόλιο # 5 από petalouditsa_7
οχι δεν ρωτησα αλλα πανω κατω περιπου ηθελα να μαθω.
Θα ρωτησεις κ σε αλλους ναους να παρεις τιμες. Για πιο ησυχα μπορεις κ σε μοναστηρι, εγω που ειχα παει μ αρεσε καλυτερα απ τη βαβουρα της πολης. Για πιο κλειστο κυκλο βεβαια.
μόνο για κηδείες δεν μας είπε που μάλλον είναι το μόνο που θα χρειαστούμε από δω και πέρα...
άτιμα νιάτα, σεβασμός μηδέν!
Παράθεση:
Σχόλιο # 4 από AggeloPinelopi1234 βλεπω τον τιμοκαταλογο των γαμων και λοιπον θρησκευτικων μυστηριων τον ξερεις
απ εξω και ανακατωτα......απαπαπαπαπα...μιλαμε εχω μεινει καγκελο...
Παράθεση:
ναι, αλλά μόνο αν παντρεύονται μεταξύ τους.
-Πατέρα, πόσο κοστίζει ένας γάμος;
-Δεν ξέρω παιδί μου, εγώ πληρώνω ακόμα!
Οχι πως δεν το ξέρατε βέβαια, αλλά είπα να το 'ρίξω'.
Γι' αυτο μαλλον διαβασα το θεμα ''ποσο κοστιζουν ολα τα χατιρια του γαμο;''
Λεω - τι ειναι τουτο
Παράθεση:
Σχόλιο # 7 από BillCastπεταλούδα είσαι στα 23 και ρωτάς για τα έξοδα γάμου.
γιατί της έκοψες τις φτερουλες, ε;
είναι πεταλουδιιιτσααα!
λίγη τρυφερότητα, βρε παιδί μου!
νεος αντρας, τσ τσ τσ ...
Με τον γάμο βουλώνεις μια τρύπα και ανοίγεις εκατό.
Ψυχραιμία.Tα δικαιολογητικά που πρέπει να έχετε για να κάνετε θρησκευτικό γάμοΕνώ η όλη διαδικασία ενός γάμου είναι τόσο όμορφη, το άχαρο κομμάτι της γραφειοκρατίας, μας χαλάει λίγο τη διάθεση. Για να κάνουμε τη ζωή σας πιο εύκολη σας δίνουμε τη λίστα με ότι χρειάζεται.
1. Πιστοποιητικό γέννησης (εκδίδεται από τα Κ.Ε.Π ή το Δήμο όπου ανήκετε). Χρειάζεται αστυνομική ταυτότητα.
2. Πιστοποιητικό αγαμίας (εκδίδεται από την ενορία όπου ανήκει ο καθένας χωριστά) Απαιτούμενα δικαιολογητικά:? πιστοποιητικό γέννησης? αστυνομική ταυτότητα? δύο μάρτυρες (όχι συγγενείς 1ου - 2ου βαθμού) με τις αστυνομικές ταυτότητες τους? δήλωση του νόμου 105 από τους μάρτυρες ότι είστε άγαμοι και δεν είστε συγγενείς μεταξύ σας? εάν έχετε κάνει μεταξύ σας πολιτικό γάμο πριν χρειάζεται ληξιαρχική πράξη του πολιτικού γάμου? εάν έχετε κάνει άλλο γάμο πριν και έληξε χρειάζεται διαζευκτήριο από το γραφείο διαζυγίων της αρχιεπισκοπής η πιστοποιητικό χηρείας για θάνατο.
3. Θα πρέπει να δημοσιεύσετε την αναγγελία του γάμου σας σε ημερήσια εφημερίδα της πόλης σας.
4. Παράβολο χαρτοσήμου (από δημόσιο ταμείο ή εφορία).
5. Πηγαίνετε στην εκκλησία, όπου θα τελεστεί ο γάμος σας, με τα παρακάτω δικαιολογητικά για τις άδειες γάμου: πιστοποιητικά αγαμίας και των δύο το φύλλο της εφημερίδας όπου δημοσιεύσατε την αναγγελία του γάμου σας το παράβολο αστυνομικές ταυτότητες
Εκεί θα σας ετοιμάσει ο εφημέριος - υπεύθυνος ιερέας τα χαρτιά για την άδεια γάμου και θα υπογράψετε την αμετάκλητη δήλωση για το επώνυμο των παιδιών.
6. Με όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά θα πάτε στην Αρχιεπισκοπή της ενορίας που θα γίνει ο γάμος και θα τα καταθέσετε για να επικυρωθεί η άδεια γάμου που πρέπει να εκτελεστεί μέσα σε έξι μήνες, διαφορετικά χρειάζεται ανανέωση.
7. Αν θέλετε να πάρετε το όνομα του συζύγου σας θα πρέπει να απευθυνθείτε σε δικαστική αρχή. ( Με υπάρχον νόμο που θεσπίστηκε στη δεκαετία του 80 η γυναίκα μπορεί και διατηρεί το πατρικό της επίθετο)
.8. Τέλος υπάρχει περίπτωση η εκκλησία να ζητήσει από τους μελλόνυμφους να κάνουν εξετάσεις αίματος, για στίγμα
gamos.gr
Στα μοναστήρια δεν τελούνται γάμοι, μόνο βαφτίσια..
διότι σκανδαλίζονται οι μοναχοί..
(Σιγά δηλαδή μην κάνει γάμο και στο Άγιο Όρος...)
Παράθεση:
Σχόλιο # 8 από aladdin30
Θα ρωτησεις κ σε αλλους ναους να παρεις τιμες. Για πιο ησυχα μπορεις κ σε μοναστηρι, εγω που ειχα παει μ αρεσε καλυτερα απ τη βαβουρα της πολης. Για πιο κλειστο κυκλο βεβαια.
οχι μονο για τον ενα αλλα αν πανε και οι δυο τελικα θα τους κανει καλυτερη τιμη
συνελθε ε!
Ρε πεταλουδίτσα, δεν είναι μόνο πόσο κοστίζει ρε μανάριμ,
ΠΡΙΝ φτάσεις στο ταμείο, υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις,
Παράθεση:
Σχόλιο # 7 από BillCastπεταλούδα είσαι στα 23 και ρωτάς για τα έξοδα γάμου.
Άμα δεν πάει για παρανυφάκι σε λίγο καιρό θα μας ρωτάει για άλλα έξοδα... Να μου το θυμηθείς...
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media