Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!
Εγγραφή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ελλαδάρα, σε όλο σου το μεγαλείο

Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12

aerospace

# 1 στις 22/7/2015
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Ελλαδάρα, σε όλο σου το μεγαλείο

Ακούω και διαβάζω διάφορες απόψεις περί Ελλάδας, εργασιακού, ανεργίας, φτώχιας μνημονίων κλπ. Ακούω περί αυτοκτονιών, περί ανέχειας, κάποιους να ψάχνουν δουλειά και να μην βρίσκουν ούτε ως σκαταντζήδες, άλλους πάλι να βγαίνουν σε πρόωρη σύνταξη κλπ.

Απ’ τη μια μας φταίνε οι Ευρωπαίοι (λες και εμείς είμαστε Αμερικάνοι), απ’ την άλλη μας φταίει ανομία, απ’ την άλλη ακούω συνομοσιολογίες του στυλ «μας έχουν σαν πείραμα», «θέλουν τα νησιά μας ή τον ορυκτό πλούτο μας» κλπ.

Θα ήθελα να πω την άποψή μου και θα ήθελα να διαβάσω τις απόψεις σας.

Νομίζω ότι είναι πολυδιάστατο το θέμα.

Για μένα φταίμε όλοι, ή αν προτιμάτε, σχεδόν όλοι.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ας ξεκινήσουμε από τη δεκαετία του 80, όπου είχαμε μια πολιτική όπου μοίραζε χρήματα στους εργαζόμενους. Τα χρήματα δεν ξέρω που τα έβρισκε, πιθανόν από ΕΕ, αλλά στηριζόταν σε αυτό το μοντέλο. Ανάπτυξης με αλόγιστο μοίρασμα χρημάτων στους δημοσίους υπαλλήλους. Ναι υπήρξε ανάπτυξη, ισχυρή μεσαία τάξη, ανακύκλωση του χρήματος στην αγορά, πχ οι μικροεπιχειρίσεις άνθησαν με τόσα χρήματα που δίνονταν στους ΔΥ, αλλά με τι αντίτιμο;

Πελατειακές σχέσεις πολιτών ? βουλευτών, το οποίο συνεχίστηκε και την τριετία 90 ? 93, αλλά και μέχρι τέλη της δεκαετίας του 2000, με αποτέλεσμα έναν υπερδιογκωμένο δημόσιο τομέα, μια κατεστραμμένη αγροτιά πιθανόν λόγω ΕΕ( δεν ξέρω γιατί δεν ξέρω πολλά από πολιτικά).

Αυτό που ξέρω είναι ότι η θείος μου στη Γερμανία, όσο είχαμε δραχμές αμειβόταν πολύ καλύτερα από τον πατέρα μου στην Ελλάδα (και οι 2 ανειδίκευτοι δημόσιοι υπάλληλοι) και με ευρώ μέσα με τέλη δεκαετίας 2000 ο πατέρας μου έφτασε να τον ξεπερνάει κατά πολύ. Μια χώρα με ελάχιστη παραγωγή όπως η Ελλάδα, έφτασε σε σημείο να έχει μισθούς Γερμανίας (ή αν προτιμάτε κοντά σε μισθούς) η οποία έχει τεράστια παραγωγή. Μήπως δεν αξίζαμε τέτοιο βιοτικό επίπεδο; Κι αν όχι που βρίσκαμε τα χρήματα;

Γνώμη μου είναι ότι η Ελλάδα έπρεπε να έχει, βάση παραγωγικότητας της, ένα λίγο καλύτερο βιοτικό επίπεδο από λοιπές Σλαβικές/Βαλκανικές χώρες. Και λέω λίγο καλύτερο λόγω του τουρισμού μας. Γι αυτό και τώρα τα λουζόμαστε όλα αυτά τα μέτρα.

Και ρωτώ, μας φταίει το μνημόνιο; Μας φταίει το μνημόνιο που ντρεπόμαστε να ζητήσουμε αποδείξεις; Προσωπικά ζητάω πάντα όταν κατεβαίνω Ελλάδα ακόμη και για τσίχλα. Μακάρι να είχα τη δύναμη να σηκωθώ να φύγω από ταβέρνα, τσιπουράδικο, μπαρ κλπ χωρίς να πληρώσω. Δυστυχώς, δεν την έχω. Μας φταίει το μνημόνιο που ακόμη δεν απαλλαγήκαμε από τις πρόωρες συντάξεις; Μας φταίει το μνημόνιο που ακόμη ψάχνουμε βουλευτή για να κάνουμε τη «δουλειά» μας.

Μιλούσα με μια ξαδέρφη μου τις προάλλες, φιλόλογος που εργάζεται στην εθνική (ιδιωτικός υποτίθεται αλλά είμαι σίγουρος ότι δημόσιος υπάλληλος είναι), έβαλε βύσμα για να κάνει μεταπτυχιακό πάνω σε οικονομικά για να έχει, λέει, μεγαλύτερο μισθό!!!

Ναι πράγματι! Με μάστερ αξίζεις επίδομα. Και με ντοκτορά 2 επιδόματα. Με 2 ντοκτορά και 5 ξένες γλώσσες, ενδεχομένως να αξίζει και διπλάσιο μισθό!

Μας φταίει το μνημόνιο που ακόμη το ΑΣΕΠ προσλαμβάνει μέσω μορίων. Κοίταξα μια προκήρυξη της ΔΕΗ πρόσφατα. Μεταπτυχιακό 10 μόρια (λέω τυχαία το νούμερο), 2 μεταπτυχιακά 20, 3 30. Διδακτορικό 20 μόρια 2 διδακτορικά 40. Ξένες γλώσσες. 10 proficiency να έχεις από 10 διαφορετικές γλώσσες, τα μόρια αθροιστικά πηγαίνουν.

Εδώ στην Αγγλία που ζω, απόφοιτος δημοτικού να είσαι, αν τους αποδείξεις ότι ξέρεις και μπορείς να ανταπεξέλθεις σε προσλαμβάνουν. Σκοτίστηκαν για τον αν είσαι μακροχρόνια άνεργος, ή για το αν έχεις άρρωστο πατέρα, ή για τον αν ξέρεις τέλεια ιαπωνικά.

Επίσης, οι τραπεζικοί υπάλληλοι δουλεύουν και Σάββατα, και καθημερινές μέχρι τις 17:30 τουλάχιστον σε κεντρικά υποκαταστήματα. Και εννοείται δεν είναι μόνιμοι. Και εννοείται οτι έχουν ανάλογους, μην πω και μικρότερους μισθούς, αφού τραπεζικοί υπάλληλοι είναι. Μια δουλειά που την κάνει ο καθένας μας.

Στην Αγγλία γνώρισα πραγματικά πάρα πολύ αξιόλογα άτομα, που κάνουν τη διαφορά. Να σας πω παράδειγμά. Κοπέλα χημικός μηχανικός του ΑΠΘ. Είχε θείο ηλεκτρολόγο μηχανικό μεγάλο σε ηλικία, πιασμένο που λέμε στην αγορά κλπ, που την πίεζε να γίνει μέλος του ΤΕΕ, είχε τα μέσα να τη βάλει σε διάφορες εταιρίες κι αυτή αρνιόταν. Γιατί πολύ απλά ήθελε να κάνει κάτι από μόνη της. Μου το εξομολογήθηκε. Δεν ήθελε σε καμιά περίπτωση να αισθάνεται υποχρεωμένη ούτε καν στον ίδιο της τον θείο. Ήθελε να κερδίσει μια δουλειά με την αξία της. Ανέβηκε Αγγλία για μάστερ, μέσα σε 3 μήνες βρήκε μια δουλειά που της αξίζει, με πολύ καλό μισθό και στο αντικείμενό της. Όσο για τα χρήματα που ξόδεψε στο μάστερ που έκανε, χώρια του ότι 400 λίρες το μήνα της έδιναν οι γονείς της για να ζήσει χώρια τα δίδακτρα βέβαια, σε 2-3 χρόνια τα βγάζει τα χρήματα που ξόδεψαν οι γονείς της για το μάστερ και με το παραπάνω. Της μένει η μόνιμη δουλειά (η οποία μονιμότητα δεν έχει να κάνει σε καμιά περίπτωση με τη μόνιμότητα που έχουμε στην Ελλάδα) και μια ζωή μπροστά της να κάνει ότι της αξίζει.

Γνώρισα επίσης κι άλλον έναν Έλληνα χημικό μηχανικό. Κι αυτός παρόμοια περίπτωση με την ανωτέρω κοπελιά. Βύσμα για δουλειά δεν είχε βέβαια, αλλά δεν έχει σημασία. Ανέβηκε για μάστερ, βρήκε διδακτορικό κατ ευθείαν και ανεξαρτητοποιήθηκε. Έχει όλη τη ζωή μπροστά του να κάνει ότι του αξίζει. Γνωριστήκαμε κατά λάθος, θα έλεγα, καθώς είμαστε και οι 2 διδακτορικοί στο ίδιο πανεπιστήμιο. Του είπα σε κάποια φάση ότι σκέφτομαι να κάνω τα χαρτά μου για ΔΕΗ και μου δίνει μια απάντηση ?.. «καλά είσαι λαλακάς;;; Θα καταδεχτείς να πας στη ΔΕΗ με 1000 ευρώ; + υπερωρίες που δεν πληρώνεσαι (σ.σ οι μηχανικοί ως στελέχη δεν πληρώνονται υπερωρίες, κι ας παίρνουν μόνο 1000 ευρώ) + βάρδιες που επίσης δεν πληρώνεσαι; Είσαι χαζός;;; Εδώ πληρωνόμαστε πάνω από 1500 κι ας σπουδάζουμε ακόμη. Στο ποστ ντοκ θα παίρνουμε 2500. Θα έχεις και τον κάθε λαλακα να σου λέει είχες βύσμα, είσαι ΔΥ, ξύνεις τα @@ σου κλπ. Μην κάνεις αυτή την τρέλα». Τον πιστεύω. Είναι ίσως αυτό το στερεότυπο (παρ όλο που δεν πιστεύω σε στερεότυπα) που λένε, ότι οι αξιόλογοι Έλληνες φεύγουν εξωτερικό ενώ τα τούβλα μένουν Ελλάδα γιατί δεν αξίζουν μία στο εξωτερικό και ψάχνουν 5μηνα του ΟΑΕΔ, βύσματα κλπ. Χωρίς να το πιστεύω βέβαια. Αξιόλογοι Έλληνες και τούβλα υπάρχουν παντού.

Μας κακοφαίνεται που θα φορολογείται το χύμα αλκοόλ; Γιατί να μένουν στο «απυρόβλητο» κάποια αλκοολούχα ή οτιδήποτε άλλο τέλος πάντων;

Και επειδή ξέρω ότι θα μου πείτε πολλοί, πόσο δύσκολα περνάνε οι ελεύθεροι επαγγελματίες, και για να μην παρεξηγηθώ, η μάνα μου ελεύθερος επαγγελματίας είναι και ξέρω πολύ καλά πόσο δύσκολα τα βγάζει πέρα. Ενδεχομένως να έκλεινε και την επιχείρισή της αν όλοι μας ζητούσανε αποδείξεις. Δεν είναι αυτή η αλήθεια όμως. Η αλήθεια είναι ότι αν ζητούσαμε όλοι αποδείξεις, θα φορολογούνταν μόνο οι κατέχοντες, πχ υδραυλικοί, γιατροί, επιπλοποιοί κλπ και θα απαλλάσσονταν σε κάποιο βαθμό οι ελεύθεροι επαγγελματίες με μικρά εισοδήματα.

Βέβαια, υπάρχει και η αντίθετη πλευρά. Ξέρω ότι κανείς δεν το γνωρίζει και οφείλω να το πω. Ως μηχανικός στο επάγγελμα, εμείς οι μηχανικοί (το οποίο ισχύει και για τους δικηγόρους παρεμπιπτόντως) για να είμαστε τυπικά μηχανικοί, πρέπει να πληρώνουμε πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές στο ταμείο μας. Με άλλα λόγια, για να έχεις δικαίωμα προσλήψεων όχι μόνο στο δημόσιο αλλά πιστέψτε με, και σε πολλές μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες, πρέπει να πληρώνεις 1000 το εξάμηνο. Ποσό το οποίο φυσικά αυξάνεται ανάλογα με την ηλικία σου. Λες και μηχανικοί και δικηγόροι έχουμε εξασφαλισμένη εργασία απ΄ την πρώτη μέρα που παίρνουμε το δίπλωμά μας. Και εννοείται στην πλειοψηφία μας, ειδικά οι νέοι είμαστε όλοι άνεργοι.

Δεν συζητάμε για Αγγλία βέβαια όπου όχι απλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά τον οποιονδήποτε άνεργο τον «ταίζουν» μια ζωή μέχρι να βρει εργασία. Ντρέπομαι να το πω κιόλας στους συναδέλφους μου. Χώρια του ότι οι ασφαλιστικές εισφορές είναι ανάλογες του εισοδήματός σου. Στην Ελλάδα από την άλλη, είτε ξενοδοχείο παραλιακά έχεις, είτε καφενείο στο χωριό, 850 το δίμηνο δίνεις.

Και κάτι ακόμη που έμαθα πρόσφατα. Οποιαδήποτε διαφήμιση θέλει οποιαδήποτε εταιρία να προβάλλει μέσω τηλεόρασης ή ραδιοφώνου, υποχρεωτικά ένα ποσοστό πηγαίνει στο ταμείο δημοσιογράφων!!! Τώρα το γιατί δεν τα γνωρίζατε οι περισσότεροι, δεν θέλει και πολύ σκέψη.

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου και του πατέρα μου, που ισχυρίζονται ότι κάποιοι από τους παράλογους νόμους μας ή τη νοοτροπία μας ισχύουν λόγω του ότι σχετικά πρόσφατα ανεξαρτητοποιηθήκαμε σαν κράτος. Επίσης, δεν είχαμε αποικίες στην Αφρική για να τους πάρουμε τα διαμάντια. Διαφωνώ και μάλιστα κάθετα. Δεν μας φταίει καμιά τουρκοκρατία αν απαιτούμε χρήματα από τον άνεργο μηχανικό. Ούτε ο Β παγκόσμιος πόλεμος που προσλαμβάνουμε με μόρια και μάλιστα μόνιμους. Άκουσον άκουσον. Ξέρεις Καζακστανικά και έκανες 2 μάστερ με βύσμα και δεν σε κουνάει κανένας από τη θέση σου. Και παίρνεις και επιδόματα και δεν προσφέρεις τίποτε περισσότερο από τον οποιονδήποτε.

Και η Βουλγαρία αμέτοχη έμεινε στον Β παγκόσμιο πόλεμο. Και; Καλύτερη είναι από μας; Και η Γερμανία δεν είχε αποικίες στην Αφρική; Και;

Και για να πάμε τώρα στα των εταίρων μας, γιατί δεν έχω καμιά όρεξη να τους αφήσω στο απυρόβλητο. Πως μπορείς να ζητάς από μια χώρα να ανεβάσει τη φορολογία στο 30% των επιχειρήσεων από τη στιγμή που στα Βαλκάνια είναι στο 10%. Πως απαιτείς να αυξηθεί το ΦΠΑ σε νησιά από τη στιγμή που το τουρκιστάν διαθέτει χαμηλότερες τιμές. Σημειωτέον, ότι αν χαθεί τουρισμός και βιομηχανία προς τουρκιστάν και Βαλκάνια η ΕΕ χάνει έσοδα, δεν κερδίζει.

Κάποιοι θα πείτε ότι οι εταίροι μας δεν επέβαλαν ποτέ μειώσεις μισθών και συντάξεων, ή επιβολή επιπλέον φόρου στους αγρότες. Απλά σου λέει, εξοικονόμησε αυτά τα χρήματα. Αλλά και πάλι, πόσες επιλογές έχουμε; Από πού αλλού να εξοικονομήσουμε; Έγινε κάποια μείωση δαπανών. Δεν μπορούμε να εξοικονομήσουμε 13 δις μόνο με δαπάνες.

Επίσης, για να επανέρθουμε στο θέμα της αγροτιάς. Δυστυχώς ή ευτυχώς η δύναμη της Ελλάδας είναι η αγροτιά και ο τουρισμός είναι. Σας είπα πολλά από οικονομικά και πολιτικά δεν ξέρω. Ούτε κάθομαι να το ψάξω και πολύ. Αλλά μου έλεγαν κάτι κνίτες παλαιότερα που έκανα παρέα, ότι η ΕΕ κατάστρεψε την αγροτιά μας. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, όσα χρόνια ζω Αγγλία, Ελληνικό ζαρζαβατικό δεν είδα πουθενά. Τα περισσότερα είναι από Ισπανία κυρίως, και διάφορα από Γαλλία, Ιταλία, Πολωνία, Ολλανδία, Βέλγιο κλπ. Λογικό εν μέρει γιατί αυτές οι χώρες είναι πιο κοντά στην Αγγλία, άρα και λιγότερα τα μεταφορικά.

Ωστόσο, θα δω και αχλάδια νότιας Αφρικής, μήλα νέας Ζηλανδίας, μαρούλι Ηνωμένων Πολιτειών!!! Και ακτινίδια Χιλής. Ε όχι. Αυτό δεν το δέχομαι. Για να συμβαίνει αυτό, 2 λόγοι υπάρχουν. Ή ότι δεν παράγουμε σαν χώρα ή ότι η ΕΕ θέλει να αυτοκτονήσει αφού δεν μας αφήνει να παράγουμε όσο μπορούμε και προτιμάει να εισάγει από χώρες εκτός ΕΕ. Θέλει το κακό της η ΕΕ; Μπορεί και να το θέλει. Δεν το λέω ειρωνικά. Αν είναι έτσι ίσως καλύτερα να αποχωρήσουμε.

Γνώμη μου είναι ότι θα ηταν καλύτερα να μέναμε εκτός νομισματικής ένωσης. Το ευρώ δεν είναι για φτωχές χώρες όπως η Ελλάδα. Δεν μπορούμε να εξάγουμε τίποτε, αν έχουμε δηλαδή κάτι να εξάγουμε. Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο θα μπορούσαμε να το αποφύγουμε καθώς, όλες οι χώρες της ΕΕ είναι υποχρεωμένες να μπουν με εξαίρεση το ΗΒ και τη Δανία απ’ όσο ξέρω. Δεν μπορούσαμε να πάρουμε καμιά εξαίρεση κι εμείς;

Και για να μην παρεξηγηθώ και πάλι, ο καλύτερός μου φίλος που ζει Ελλάδα είναι πραγματικά στα όρια της φτώχειας. 34 χρονών άντρας, άνεργος, αποθανόντες και οι 2 γονείς του, τον συντηρούσε η κοπέλα του για όσο έκανε διδακτορικό, το οποίο τελείωσε οπότε τέρμα το εισόδημα, η οποία ψάχνει για ποστ ντοκ αλλά δεν βρίσκει. Προσπαθώ να τον βρω και δεν μπορώ εδώ και 3 μήνες!!! Πραγματικά ανησυχώ για την υγεία του.

Έχω επίσης πρώτη ξαδέρφη κομμώτρια στο επάγγελμα 21 ετών, που αμείβεται με 300 ευρώ το μήνα και ας υποτίθεται ότι παίρνει 500, κι ας ρίχνει 10ωρα + Σάββατα, κι ας περιποιείται και τα νύχια των πελατισσών κι ας μην της πληρώνουν ούτε τα υλικά για τα νύχια που κάνει. Συνδράμουν και οι γονείς της για να επιβιώσει μιας και οι γονείς της μένουν σε χωριό, οπότε δεν μπορεί να μείνει με γονείς.

Έχω θείο κτηνοτρόφο ? αγρότη, ο οποίος έτοιμος είναι να σφάξει όλα τα ζωντανά του και να πουλήσει τα χωράφια του. Στο έλεος του κάθε εμπόρου είναι. Χώρια ζωοτροφές, κτηνοτρόφοι, μειωμένες επιδοτήσεις κάθε χρόνο και το κυριότερο, 7 μέρες τη βδομάδα 12 μήνες το χρόνο δουλειά.

Έχω όμως και ξαδέρφη που παραπονιέται που δεν αμείβεται πλέον με 2200 το μήνα από την εφορία αλλά με τα μισά σχεδόν για 5μερο 8ωρο για γραφειοκρατική δουλειά.

Έχω επίσης, φίλη που δουλεύει σε «ιδιωτική» εταιρία, πρώην συμφοιτήτριά μου, τούβλο με όλη τη σημασία της λέξης, ούτε πρόσθεση δεν ήξερε, μαθήματα όλα αντιγραφή κλπ. που την προσέλαβε εν καιρώ κρίσης, ιδιωτική εταιρία, με καθαρά 1300 το μήνα για 5μερο 8ωρο. Ο λόγος, η μάνα της είχε πολύ υψηλή θέση στη ΔΕΗ και συνεργαζόταν με την εν λόγω εταιρία. Τα σχόλια περιττεύουν νομίζω.

Τέλος, έχω φίλο γιατρό που παραπονιέται για τα 3 ευρώ την ώρα που παίρνει στις βάρδιες που κάνει στο νοσοκομείο. Τους πληρώνουν για να μαθαίνουν τη δουλειά και παραπονιούνται κι από πάνω. Στο εξωτερικό ούτε ως σκαταντζήδες δεν θα έκαναν. Μου λέει στη Σουηδία παίρνουν 3,000 ευρώ. Του είπα στην ψύχρα, ΤΡΑΒΑ. Σε παίρνουν; Κι εσένα κι όλα τα τούβλα που μου κλαίγεστε που κάνετε 5 χρόνια να ξεκινήσετε πρακτική; Σας πληρώνουν για να μαθαίνετε τη δουλειά. Παραπονιέστε κιόλας. Ποιο άλλο επάγγελμα το πληρώνουν για να τους μάθουν τη δουλειά;

Συγγνώμη για το μεγάλο κείμενό μου αλλά δεν μπορούσα να παραλείψω κάτι. Θα χαιρόμουν να ακούσω απόψεις.

Υ.Γ. Και μη νομίζετε οτι δεν υπάρχουν παραλογισμοί η ανομία στην Αγγλία ή και εν γένει στο εξωτερικό ή και πολλές ομοιότητες με Ελλάδα. Θα μπορούσα να πω αρκετά παραδείγματα αλλά ήδη κούρασα αρκετά.

Agnostos1983

# 2 στις 22/7/2015
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

οποιαδηποτε διορθωση δεκτη

καλημερα ηταν αναμενομενη η χρεοκοπια της ελλαδας απο τι στιγμη που οι κυβερνωντες ( αν δεν κανω λαθος το 1990) υπεγραψαν συμφωνια με την ΕΕ να μειωθει η παραγωγη στη χωρα μας με ανταλαγμα επιδοτησεις

για τραχτερια  κτιρια , τσακουζια κλπ και εχουν επιβαλλει μειωση εξαγωγων
αυξηση εισαγωγων
αυξηση κοστους παραγωγης λογικο ειναι καπιες βιομηχανιες να οδηγηθουν στο κλεισιμο της επιχειρησεις
και το 1999 η ΕΕ επιδοτουσε βιομηχανιες κλπ να φτιαξουν εργοστασια στη βουλγαρια με οτι συνεπαγεται για τη οικονομια της ελλαδας.

Agnostos1983

# 3 στις 22/7/2015
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

ενδιαφερον το αρθρο

Έτσι κατάντησαν την Ελλάδα? Παράδειγμα προς αποφυγήν για την? Ουγκάντα!

http://hellasforce.com/2015/07/20/%CE%AD%CF%84%CF%83%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B3/

Mileni

# 4 στις 22/7/2015
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Ήταν ένας χωριάτης, που ήθελε να χτίσει ένα σπιτάκι. Σπίτι απλό, με τρία δωμάτια, για όσο τού επέτρεπαν οι οικονομίες του, από τη δουλειά στο χωράφι του.
Πήρε τα απαραίτητα υλικά, ήρθαν οι μάστορες, ήταν έτοιμο σχεδόν, όταν πέρασε ένας Εβραίος και του είπε:

''Έτσι και αλλιώς αποφάσισες να χτίσεις σπιτι, γιατί δεν το κάνεις διώροφο, θα είναι πιο άνετο, θα είναι και για τα παιδιά σου - πού θα μένουν, όταν μεγαλώσουν;
''Ωραία τα λες'' - του είπε ο χωριάτης - ''αλλά δεν φτάνουν τα λεφτά. Κάθε μέρα πηγαίνω στη πόλη να πουλάω τα λαχανικά, και βλεπω πόσο όμορφα είναι. Αλλα μεχρι τώρα που ζούσα σε μια καλύβα, που λέει ο λόγος, το σπιτι που χτίζω θα μου φαινεται παλάτι''
"Μα εγώ θα σου δώσω λεφτά, καν' το διώροφο, άκουσέ με. Η πόλη μεγαλώνει, θα εχεις πιο πολύ κέρδος κάθε μέρα, γιατί θα πουλάς όλα όσα παράγεις και θα ξεχρεωθείς γρήγορα.''

Τον άκουσε ο χωριάτης, πήρε τα λεφτά και έχτισε πραγματικό παλάτι.
Η πόλη μεγάλωσε και εκεί που ήταν τα χωράφια, σε λίγα χρόνια δεν υπήρχε τίποτα που να θυμίζει αγροτική περιοχή.Ο χωριάτης προσπάθησε, δούλεψε μέρα - νύχτα, μα δεν φτάνανε τα λεφτά να πληρώνει αυτά που χρώσταγε.
Του πήραν το χωράφι, μετά και το σπιτι.
Η πόλη μεγάλωνε, γιατί ήρθαν από άλλα χωριά και άλλοι, που χάσανε σπίτια και χωράφια με το ίδιο τρόπο, γιατί ο Εβραίος δεν πρόσφερε απλόχερα δάνεια μόνο στον χωριάτη μας για σπιτι. Πρόσφερε παντού στον καθένα - ο,τι ήθελε η ψυχή του, πρόσφερε και στο κράτος, αν και εκεί ήταν άλλοι οι οροί.

Οπότε σήμερα, λίγοι είναι αυτοί που δεν χρωστάνε άμεσα, ίσως αυτοί που άπλωναν τα πόδια τους, όσο επιτρεπόταν η κατάσταση τους, αλλά πάλι - με ένα ή άλλο τρόπο βρεθήκαν να οφείλουν.

Τι;

Τον ''ύπνο'' σε ένα πολυτελέστατο ξενο - δοχείο, που λέγεται Ευρώπη.

Που, μετά απ' αυτό, καταλαβαίνουμε πως γίναμε ''πολίτες'', αλλά τελικά μένουμε ''χωριάτες''.

 

Evamyste

# 5 στις 22/7/2015
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

να φοβάστε πάντα τους Εβραίους !

Να  τρομάζετε και τα παιδάκια  για  να  κοιμούνται το μεσημέρι  ...

μην   ξεχνιόμαστε  ε ! 
Ρε  τι πάθαμε  .

Δεν   χρειάζεται τόσος ρατσισμός  
Του Γουίλιαμ Αναγνωσταρά (1)«Αντι-σιωνισμός ή αντι-σημιτισμός;»ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ 03.08.2002
Πρόσφατα γνωστός συντάκτης σε άρθρο του σε μεγάλη αθηναϊκή εφημερίδα έγραψε ότι «Δεν είμαι αντι-Εβραίος... Είμαι ενάντια στον Σιωνισμό. Στα παρανοϊκά ιερατεία, που πιστεύουν ότι εκπροσωπούν τον Θεό, που πρέπει να επικρατήσει με τη βία». Σε άλλο μέρος στο άρθρο του ο συντάκτης λέει «είναι ξεχωριστό έθνος οι Εβραίοι... σε πουλάνε και σε αγοράζουν, κατάφεραν να κυριαρχούν παντού και να ελέγχουν τα κέντρα λήψης των αποφάσεων σε όλο τον κόσμο».
Είναι προφανές ότι ο εν λόγω δημοσιογράφος όχι μόνο έχει μαύρα μεσάνυχτα για την έννοια του Σιωνισμού, αλλά ταυτόχρονα προσφεύγει σε παλιά ρατσιστικά στερεότυπα για τους Εβραίους γενικότερα (ελέγχουν τον κόσμο, κτλ.). Δυστυχώς, δεν είναι μόνος. Στην πραγματικότητα στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη σύγχυση και άγνοια για τον Σιωνισμό. Οταν αυτή η άγνοια συνδέεται με γενικολογίες ή αρνητικά στερεότυπα για τους Εβραίους οδηγεί μοιραία και σε εκφράσεις αντι-σημιτισμού.
Ο Σιωνισμός είναι το πολιτικό κίνημα για τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ, που ξεκίνησε με τον Εβραίο οραματιστή Theodore Hertzl στα τέλη του 19ου αιώνα, και το οποίο άρχισε να βρίσκει την πρακτική του έκφραση στις αρχές του 20ού αιώνα με τη μετανάστευση Εβραίων στην Παλαιστίνη. Υπήρχαν διάφορες τάσεις μέσα στο κίνημα αυτό όπως ο πολιτικός, πρακτικός, συνθετικός, σοσιαλιστικός και ρεβιζιονιστικός Σιωνισμός, τα οποία είχαν όμως το κοινό στοιχείο για το πώς να οικοδομηθεί καλύτερα ένα εβραϊκό κράτος. Μετά το Ολοκαύτωμα του B΄ Παγκοσμίου Πολέμου δόθηκε μεγάλη ώθηση στον Σιωνισμό, καθώς εκατομμύρια εκτοπισμένοι Εβραίοι της Ευρώπης πήγαν στην Παλαιστίνη και η διεθνής κοινότητα βρέθηκε ενώπιον της πλέον ηθικής αναγκαιότητας να δημιουργηθεί ένα εβραϊκό κράτος. Με την ίδρυση του Ισραήλ το 1948 και την αναγνώρισή του από τον OHE, οι πολιτικοί στόχοι του Σιωνισμού εκπληρώθηκαν.
Αυτή είναι η έννοια του Σιωνισμού. Δεν υπάρχει καμιά άλλη! Οι συνωμοτικές θεωρίες που κυκλοφορούν για μυστικά ιερατεία, ή ότι πίσω από όλα κρύβονται οι Εβραίοι ή ότι οι Εβραίοι κυβερνούν τον κόσμο είναι απλώς νέες εκφράσεις αντι-σημιτισμού. Είναι τα ίδια ακριβώς στερεότυπα που υπήρχαν πριν από τον B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο που οδήγησαν στο Ολοκαύτωμα.
Σιωνιστής επομένως, είναι όποιος στηρίζει το δικαίωμα της ύπαρξης του Ισραήλ. Μπορεί κάποιος να διαφωνεί έντονα με την πολιτική μιας συγκεκριμένης ισραηλινής κυβέρνησης αλλά ταυτόχρονα να είναι Σιωνιστής διότι αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εναντίον της ύπαρξης του Εβραϊκού Κράτους.
Στην πραγματικότητα, υπάρχει μια ταύτιση του αντι-σημιτισμού και του αντι-σιωνισμού, διότι ο αντι-σιωνιστής αμφισβητεί το δικαίωμα στους Εβραίους να έχουν δικό τους κράτος. Τα λόγια του MartiLuther King, του μεγάλου ηγέτη των αφρο-Αμερικανών και αγωνιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις ΗΠΑ τη δεκαετία του '60, είναι χαρακτηριστικά: «Ας ακουστεί η αλήθεια από τις υψηλές κορυφές των βουνών. Ας ηχήσει μέσα από τις πεδιάδες της πράσινης γης του Θεού. Οταν οι άνθρωποι ασκούν κριτική στον Σιωνισμό εννοούν τους Εβραίους. O Σιωνισμός δεν είναι τίποτα λιγότερο από το όνειρο και ιδανικό του εβραϊκού λαού να επιστρέψει και να ζήσει στα εδάφη του. Και τι είναι ο Αντι-Σιωνισμός; Είναι να αμφισβητεί κανείς στον Εβραίο το βασικό δικαίωμα που εμείς δικαιολογημένα αξιώνουμε για τους λαούς της Αφρικής και αναγνωρίζουμε ελεύθερα για όλα τα άλλα έθνη στην υφήλιο. Είναι η διάκριση των Εβραίων επειδή είναι Εβραίοι. Εν συντομία είναι αντι-σημιτισμός».
(1) O κ. Αναγνωσταράς είναι υπεύθυνος Τύπου της πρεσβείας του Ισραήλ.

Mileni

# 6 στις 22/7/2015
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

 Την παραβολή αυτή την δημοσίευσα, χωρίς να εχω κάποιες σκέψεις περί ρατσισμό. Είναι χαρακτηριστικό τους σαν λαό, να δανειζουν χρήματα και  να ασχολούνται με χρυσό. Επίσης να κερδίζουν από αυτό. Έτσι μου έχει μείνει από διάφορες ιστορίες, ταινίες κ.λπ. Αλλα αν θα σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα, ας αλλάξουμε το όνομα ''Εβραίος'' με την λέξη ''τράπεζα''.

Μήπως τότε, θα σας φαινεται πιο... δεν ξέρω και εγώ πώς να το πω, μήπως και αν...

η λέξη ''τράπεζα'' - σαν κάτι απρόσωπο, αλλάξει την κατάσταση γενικώς, ε;

Αν σας αρεσει, διαβάστε το και ''Βούλγαρος''.

Ναι! Έτσι να διαβάζεται

''...πέρασε ένας Βούλγαρος και του είπε: - Θα σου δώσω εγώ λεφτά!''

Αμε! Να κούκοβο λιάτο!

Enikos

# 7 στις 22/7/2015
author
Ανδρας / 77 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη
Θέματα: 21
Απαντήσεις: 22.679
'Aρεσαν+: 0%

Εδω τωρα παμε να αποδειξουμε, οτι οσοι δεν μας γουσταρουν ανα τους αιωνες ειναι φιλοι μας τελικα?


Η οτι εμεις πρεπει να γουσταρουμε οσους, ανα τους αιωνες αντιπαθουμε?

Μην το πιασουμε αυτο το θεματακι, γιατι θα συγχιστουμε.
Αρέσει στα μέλη tzoulia59, freeman21

Enikos

# 8 στις 22/7/2015
author
Ανδρας / 77 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη
Θέματα: 21
Απαντήσεις: 22.679
'Aρεσαν+: 0%

Α! Ας μας πει καποιος που ξερει...


Ξερετε γιατι οι Σαουδαραβες δεν συμπαθουν τους Εβραιους και αντιθετως?

Για την Γης Μαδιαμ μηπως?

Ετσι μου περασε μια απορια...IM____

# 9 στις 22/7/2015
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

 

Παράθεση:
Σχόλιο # 6 από Mileni

 Την παραβολή αυτή την δημοσίευσα, χωρίς να εχω κάποιες σκέψεις περί ρατσισμό. Είναι χαρακτηριστικό τους σαν λαό, να δανειζουν χρήματα και  να ασχολούνται με χρυσό. Επίσης να κερδίζουν από αυτό. Έτσι μου έχει μείνει από διάφορες ιστορίες, ταινίες κ.λπ. Αλλα αν θα σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα, ας αλλάξουμε το όνομα ''Εβραίος'' με την λέξη ''τράπεζα''.

Μήπως τότε, θα σας φαινεται πιο... δεν ξέρω και εγώ πώς να το πω, μήπως και αν...

η λέξη ''τράπεζα'' - σαν κάτι απρόσωπο, αλλάξει την κατάσταση γενικώς, ε;

Αν σας αρεσει, διαβάστε το και ''Βούλγαρος''.

Ναι! Έτσι να διαβάζεται

''...πέρασε ένας Βούλγαρος και του είπε: - Θα σου δώσω εγώ λεφτά!''

Αμε! Να κούκοβο λιάτο!

 

Έτσι ακριβώς.

 

Καθένας μπορεί να ερμηνεύσει με το δικό του τρόπο τις παραβολές (και όχι μόνον αυτές). Στην προκειμένη περίπτωση η Εβαμυστε νομίζει πως η παραβολή αφορά το να καταδείξεις την κακή δήθεν πλευρά αυτού του λαού.

 

Παραπάνω, αν δεν κάνω λάθος, ο αεροσπασε ψάχνει φταίχτες, συγκρίνει (ανόμοια; ) κράτη και λαούς, ζητώντας την άποψή μας.

 

Θα συμφωνίσω μόνο στη φράση του ότι "το θέμα είναι πολυδιάστατο". Έχω την αίσθηση όμως ότι ο ίδιος δεν παρουσιάζει όλες τις διαστάσεις του. Δεν ξέρω καν εάν τις αντίλαμβάνεται κιόλας, ορισμένες από αυτές.

eyaggelos2

# 10 στις 22/7/2015
author
Ανδρας / 33 / Ελεύθερος
Ελλάδα
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 942
'Aρεσαν+: 0%

ο μεσος ελληνας δεν μπορει να παραξει ουτε το πιατο φαγητο του που τρωει. επομενος ειναι λογικο να πειναει αμα οι ευρωπαιοι δεν του δινουν ψιχουλα.

την πατησαν πολλοι ετσι σαν και εμας πχ αλβανοι, σκοπιανοι, βουλγαροι,ρουμανοι...σερβοι...κα.κουιζ...τι ομοιοτητες εχουν ολοι αυτοι μαζι μας;;

Evamyste

# 11 στις 22/7/2015
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

http://www.sansimera.gr/articles/24

Παράθεση:
Σχόλιο # 8 από Enikos

Α! Ας μας πει καποιος που ξερει...

Ξερετε γιατι οι Σαουδαραβες δεν συμπαθουν τους Εβραιους και αντιθετως?

Για την Γης Μαδιαμ μηπως?

Ετσι μου περασε μια απορια... 

 

Evamyste

# 12 στις 22/7/2015
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Δεν  ξέρω ποιος  να είναι  ο κακός  στην  ιστορία  σας ,ο Εβραίος  πάντως να μην  είναι. 

 

Αυτός  ήταν  κακός  όταν μικρό  παιδάκι  τον  φοβόμουν γιατί  αν  δεν  κοιμόμουν  θα με έβαζε

 

στο βαρέλι με τα μαχαίρια  να με κόψει και να μου πιεί  το αίμα .

 

 

 

Είδα  και έπαθα  να τον κάνω  "καλό "  μη   μου  τον ξανακάνετε  έτσι    ε !

 

Βούλγαρος   ?  Μπατιράκι  κι  αυτός ο άμοιρος  ας είναι  Αμερικάνος  εβραϊκής καταγωγής   Τι  λέω  μωρέ  ? 

 

πάντως  τον  Γούντι  Άλεν  τον πάω   τέλος.  

 

 

 

 

Παράθεση:
Σχόλιο # 6 από Mileni

 Την παραβολή αυτή την δημοσίευσα, χωρίς να εχω κάποιες σκέψεις περί ρατσισμό. Είναι χαρακτηριστικό τους σαν λαό, να δανειζουν χρήματα και  να ασχολούνται με χρυσό. Επίσης να κερδίζουν από αυτό. Έτσι μου έχει μείνει από διάφορες ιστορίες, ταινίες κ.λπ. Αλλα αν θα σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα, ας αλλάξουμε το όνομα ''Εβραίος'' με την λέξη ''τράπεζα''.

Μήπως τότε, θα σας φαινεται πιο... δεν ξέρω και εγώ πώς να το πω, μήπως και αν...

η λέξη ''τράπεζα'' - σαν κάτι απρόσωπο, αλλάξει την κατάσταση γενικώς, ε;

Αν σας αρεσει, διαβάστε το και ''Βούλγαρος''.

Ναι! Έτσι να διαβάζεται

''...πέρασε ένας Βούλγαρος και του είπε: - Θα σου δώσω εγώ λεφτά!''

Αμε! Να κούκοβο λιάτο!

 

 

archagellos

# 13 στις 23/7/2015
author
Ανδρας / 55 / Διαζευγμένος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 3.369
'Aρεσαν+: 0%

Δεν ειναι δικη μου η αναλυση που ακολουθει ...αλλα ειναι αυτο που εχει συμβει ...

και η ιστορια συνεχιζεται ...
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ... 
Η "Χούντα" το 74 παραδίδει στον "Εθνάρχη" υγιές χρέος 330 εκατ. (υγιές διότι λόγω μεγάλης βιομηχανικής και αγροτικής ανάπτυξης το χρέος αυτο-εξοφλείτο). 
-Ο "Εθνάρχης" μετατρέπει το χρέος μετά από 7 χρόνια σε 8 ΔΙΣ (σημειώστε πετρελαϊκή κρίση του 1977)...
 -Ο Ανδρέας κλείνει με δυο τρόπους (υπερ-πολλαπλασιασμός μισθών και εισφορών μέσα σε μια νύχτα & των απεργιών) όλες τις τεράστιες βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΛΙΝΤΑ, ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, ΧΡΩΠΕΙ κτλ κτλ κτλ), και εφαρμόζει το οικονομικό τερτίπι που λέγεται "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους, δηλαδή παίρνει δάνεια (από τις Εβραϊκές Τράπεζες του Ροκφέλερ που πρωτύτερα είχαν σχεδιάσει οργανώσει και χρηματοδοτήσει την δημιουργία του ΠΑΣΟΚ) και μοιράζει τα χρήματα στους πολίτες, δηλαδή γεμίζει την αγορά με χρήμα (όχι όμως υγιή αλλά δανεικά με ασύλληπτους τόκους). 
 Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα για πρώτη φορά η Ελλάδα να καταναλώνει περισσότερα από αυτά που παράγει, βυθίζοντας την πολύ περισσότερο στο DEBT BASE BANKING SYSTEM.Σκοπός του "Τσοβόλα δώστα όλα" δεν είναι η φιλανθρωπία όπως πιστεύει ο πολύ **@ κ@ς λαός, αλλά στο ότι:1ον πρέπει να αρχίσει ο λαός τα μεγάλα έξοδα και να συνηθίσει στα μεγάλα έξοδα2ον πρέπει να "δέσει" την Ελλάδα με τα δάνεια στις ομόφυλες του Εβραϊκές Τράπεζες3ον και όλα αυτά γιατί; για να ενεργοποιηθεί εν καιρώ το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων και πολύ αργότερα το "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο πρώτα φυσικών προσώπων και αργότερα σε επίπεδο Κράτους. 

- Ο Μητσοτάκης βασιζόμενος στην κατάντια των ΔΕΚΟ που είχε φέρει ο Παπανδρέας θέλησε να αρπάξει την ευκαιρία και να τις "χαρίσει" σε ιδιώτες με το αζημίωτο φυσικά.- ο Σημίτης (Ααρόν Αβουρί) φέρνει την ομόφυλη του Εβραϊκή Goldman Sachs για να φτιάξει ένα SWAP (Δημιουργική Λογιστική) για να καλύψει το χρέος στα χαρτιά και να μπούμε στο Ευρώ. Η Goldman Sachs για αυτό το SWAP πήρε πάνω από 1 ΔΙΣ ευρώ από την Ελλάδα.Ο Σημίτης λοιπόν κάνει την συμφωνία με την Goldman Sachs μέσω του Πέτρου Χριστοδούλου. (Ο Πέτρος Χριστοδούλου εκτός από την Goldman Sachs ήταν σύμβουλος και στην JP Morgan, γίνεται διευθυντής στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.) 

Αυτό το SWAP ήταν και η βάση της δικαιολογίας της σημερινής κατάρρευσης διότι η Goldman Sachs γνώριζε τα βαθύτερα κατατόπια της Ελληνικής οικονομίας.Το ερώτημα είναι όμως, γιατί οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ενώ ξέρανε το κόλπο κάνανε τα στραβά μάτια;Όπως μας ενημερώνει ένας Γερμανός οικονομολόγος, κάνανε τα στραβά μάτια διότι η Ελλάδα δεν είναι βιομηχανική χώρα άρα δεν είναι ανταγωνιστής της Γερμανίας ή της Γαλλίας, 

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ είναι μια καλή αγορά και ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν επάνω μας, διότι θα μας δανείζανε με τόκο και τα δανεικά πριν φτάσουνε εδώ θα τα ξαναπαίρνανε πίσω λόγω VW, BMW, Mercedes, Opel, Audi, Bosch, Siemens, Miele, AEG, Lidl, Renault, Peugeot, Citroen, Carrefur, αγορά οπλικών συστημάτων κλπ..Κοντεύοντας στο 2000 και όταν πια το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους είχε φτάσει στο ζενιθ ( Η Ελλάς χρωστάει πάρα πάρα πολλά στις Εβραϊκές Τράπεζες) έπρεπε να εφευρεθεί ένας τρόπος να πάψει πια το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους εφόσον πια τα πράγματα όδευαν καλά "δεμένα" και να περάσουμε στο άλλο επίπεδο δηλαδή το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων. 

Έτσι εφευρέθηκε το κόλπο το οποίο δεν ήταν άλλο από την μεγάλη απάτη του Χρηματιστηρίου που όλοι ήδη έχουμε ξεχάσει.Σκηνοθέτησαν λοιπόν εικονικά κέρδη και μέσω πάντα των υποχείριων ΜΜΕ κατόρθωσαν να κάνουν ακόμα και τους βοσκούς επάνω στα ψηλότερα βουνά να κατεβαίνουν στην τηλεόραση του καφενείου για να δουν τις μετοχές τους... 

Όταν το 99% του Ελληνικού προβατικού λαού είχε παίξει στο χρηματιστήριο και ή όλη κατάσταση είχε φτάσει στο ζενιθ, ήρθε η ώρα του Σόρρος. Σκάει μύτη ο Σόρρος και ξεκινάει το κατρακύλισμα. Με αποτέλεσμα να πάρουν όλα τα λεφτά του προβατικού λαού που νωρίτερα τους τα είχαν δώσει με "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους μέσω του Ανδρέα. Ο σκοπός όμως δεν είχε ολοκληρωθεί, ίσα ίσα μόλις ξεκινούσε.

 Ανακεφαλαίωση: Ο Ανδρέας Μινέικο Παπανδρέου είχε ενεργοποιήσει το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους (δηλαδή έπαιρνε δάνεια και τα μοίραζε στην αγορά (με το αζημίωτο βέβαια) καταχρεώνοντας-δεσμεύοντας το Ελληνικό κράτος στις Εβραϊκές Τράπεζες). 

Το 2000, Σημίτης και Σόρρος, τραβάνε όλο το χρήμα που είχε διοχετεύσει ο Παπανδρέας μέσω του χρηματιστηρίου, με αποτέλεσμα να μένει η Ελλάδα-αγορά χωρίς ρευστό αλλά με τεράστιους τόκους δάνειων του Ανδρέα να μας βαραίνουν.

 Ήταν καιρός για το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων. Δεδομένου λοιπόν ότι ρευστό στην αγορά από τα κρατικά δάνεια πια δεν υπάρχει, (αφού τα πήραν πίσω αφήνοντας βέβαια τα χρέη από τους τόκους) οι ανάγκες των μιικρομάγαζων για ρευστό και των ανθρώπων να αγοράσουν μια κατοικία ήταν πάντα δεδομένη, εμφανίζονται ως από μηχανής θεός (Ιεχωβάς) οι Τράπεζες, οι οποίες ανοίγουν τις κάνουλες ενεργοποιώντας έτσι το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων. Δηλαδή οι Τράπεζες αρχίζουν και ρίχνουν ρευστό στην αγορά, αυτήν την φορά μέσω των φυσικών προσώπων. Ήταν λύση αυτή για να ορθοποδήσουμε; φυσικά και όχι.Σκοπός ήταν να φτάσει η κατάσταση σε κάποιο σημείο, να κλείσει ένας Χ χρονικός κύκλος για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο το οποίο λέγεται "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων

 Έχουμε 3 δεδομένα: 

1. μας βαραίνουν κρατικά χρέη από τα δάνεια του Ανδρέα, ΑΡΑ μπαίνουν τρελοί φόροι σε όλες τις συναλλαγές, υποτίθεται για να ξεχρεώσουμε, αυτό σημαίνει ακρίβεια 

2. υγιές ρευστό στην αγορά δεν υπάρχει παρά μόνο τα χρήματα των Τραπεζών τα οποία είναι με τοκογλυφικούς όρους, στην ήδη κατεστραμμένη αγορά

 3. οι τιμές των κατοικιών από το 1993 έχουν 10πλασιαστεί λόγω φορολογίας και μόνο, οπότε τα βάρη στους πολίτες-πρόβατα αβάσταχτα. ήταν καιρός για το τελικό "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους πρώτο βήμα: Πριν ένα χρόνο 2009, οι τράπεζες ξαφνικά κλείσανε τις κάνουλες των δανείων... ντόμινο η οικονομική δυσχέρεια.ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ: 

Ο Καραμανλής το μόνο σωστό πράγμα που έκανε στην ζωή του ήταν να κλείσει την συμφωνία με την Ρωσία για τον Αγωγό Μπουργκας - Αλεξανδρούπολης. Αυτό στους Εβραίους της Αμερικής έκανε ασύλληπτο κακό (άρα καλό για εμάς) διότι: 

 1. θα κερδίζαμε χρήματα υγιή ξανά, μετά από 30 χρόνια.

 2. Ποιος θα τολμούσε να πειράξει τα συμφέροντα του Πούτιν; 

3. αν το παραμύθι "μπαμπούλας Τουρκία" κατέρρεε, τα κέρδη και η επιρροή των Εβραίων εξ Αμερικής θα εξανεμιζόταν, διότι αφενός δεν θα μας δάνειζαν πλέον αυτοί, θα σταματούσαμε να αγοράζουμε οπλικά συστήματα από αυτούς ( στην Ε.Ε. αγοράζουμε οπλικά συστήματα από Αμερική τόσα όσα οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. μαζί), και ότι σε καιρό πολέμου οι Αμερικάνοι δεν θα μπορούσαν να μας επηρεάσουν εφόσον τα οπλικά συστήματα δεν ήταν δικά τους.

 Αυτοί και πολλοί άλλοι λόγοι ήταν που έπρεπε να πέσει ο αποτυχημένος Καραμανλής, και στην θέση του να έρθει ο Εβραίος Τζέφρυ Γεώργιος Μινέικο Τζαντ Παπανδρέας.Στον προεκλογικό αγώνα ο Καραμανλής ουσιαστικά με τις δηλώσεις του δείχνει στον λαό να ψηφίσει Τζέφρυ, ο Τζέφρυ υπόσχεται χρήμα στον λαό (Τσοβόλα ξαναδώστα όλα) και ο λαός παραβλέπει τις προεκλογικές θέσεις του Πασοκ στα εθνικά θέματα (πράγμα που φανερώνει τα πάντα) γιατί το σκατένιο του μυαλό μένει στις απατηλές υποσχέσεις για χρήματα.Ο λαός ψηφίζει Τζέφρυ και εκεί ξεκινάει το μεγάλο πανηγύρι... 

Και ενώ προεκλογικά υπόσχεται χρήματα στον λαό με το που βγαίνει λέει το αντίθετο ισχυριζόμενος ότι δεν γνώριζε, αλλά τον διαψεύδουν άμεσα πρόσωπα που τον είχαν ενημερώσει προεκλογικά όπως ο Προβόπουλος και ο Αιβαλιώτης. Δεν νομίζεται ότι θα έπρεπε να τα γνώριζε, για πρωθυπουργός πάει όχι για περιπτεράς. Στην καλύτερη είναι ανόητος και ανεύθυνος στην χειρότερη ήξερε καλά τι έκανε . 

Ο Τζέφρυ, 30 ημέρες πριν τις εκλογές, και ενώ είμαστε στην προεκλογική περίοδο, πηγαίνει στην Αμερική, στον Κλίντον. Κανένα μέσο των media δεν το αναφέρει (!) τι πήγε να κάνει στην Αμερική; τι είπε με τον Κλίντον; με ποιους συναντήθηκε και τι σχεδίασε; διότι για καφέ στην Αμερική σε καιρό προεκλογικής εκστρατείας δεν νομίζω να πήγε... Κατ αρχήν προσλαμβάνει την ίδια Εβραϊκή Εταιρεία που ανέλαβε την καμπάνια του Ομπάμια για να κάνει την καμπάνια του Πασόκ .Με το που γίνεται πρωθυπουργός ΞΑΦΝΙΚΑ ξεχνάει το "λεφτά υπάρχουν", ΞΑΦΝΙΚΑ θυμάται ότι "λεφτά δεν υπάρχουν", ΞΑΦΝΙΚΑ όλοι θυμούνται ότι η Ελλάδα δεν τα πάει καλά με τα δημοσιονομικά, 

ΞΑΦΝΙΚΑ οι τράπεζες και τα markets θυμούνται ότι δεν τα πάμε καλάΌπως μας ενημερώνει ο οικονομικός δημοσιογράφος των Financial times του Λονδίνου, Μάρτιν Σαντμπου, ότι στο τέλος του 2009 το Ντουμπάι ανακοίνωσε μια αναδιάρθρωση της οικονομίας του που τρόμαξε τους επενδυτές και δημιούργησε πολλές αμφιβολίες όλων των κρατικών τίτλων, και την ίδια στιγμή η Ελληνική Κυβέρνηση ομολόγησε από μόνη της ότι τα στοιχεία για το έλλειμμα της Ελλάδας είχαν παραποιηθεί, που ήταν η αιτία να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου. 

Παράλληλα Το περιοδικό FOCUS βγάζει εξώφυλλο την Αφροδίτη να κάνει την χειρονομία λέγοντας λίγο πολύ ότι δουλεύουν οι Γερμανοί για να ταΐζουν τους τεμπέληδες Έλληνες. Την ίδια στιγμή ο Γερμανός οικονομολόγος Ότμαρ Ίσιγκ υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να δοθεί από την Ε.Ε. υποστήριξη στην Ελλάδα γιατί έχουμε φάει πολλά (εν μέρη έχει δίκιο, τα πολλά όμως τα έχουν φάει οι ΠΑΣΟΚΟ-ΝΔ-ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΙΤΕΣ και κάποιοι μεγαλοκαρχαρίες και όχι ο λαός). 

Ας δούμε το παρασκήνιο όμως, ο ιδιοκτήτης του περιοδικού FOCUS, Hubert Burda ιδιοκτήτης του Hubert Burda media με 250 περιοδικά, τηλεόραση κτλ, είναι μεταξύ πολλών άλλων, μέλος οικονομικών funds. Μέσω των ΜΜΕ και της παραπληροφόρησης πιέζει να ΜΗΝ πάρει η Ελλάδα οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε. ότι δηλαδή κάνει και ο Γερμανός οικονομολόγος Ότμαρ Ίσιγκ.Αυτό που ξεχάσαν να μας πουν οι δυο κύριοι, είναι ότι διατελούν σύμβουλοι της Goldman Sachss, της JP Morgan και της Deutsche Bank.Αν καταφέρνανε να πείσουνε οι δυο κύριοι αυτοί, να μην πάρουμε χαμηλότοκα δάνεια από την Ε.Ε. αναγκαστικά θα έπρεπε να πάρουμε δάνεια με μεγαλύτερο τόκο από τις Goldman Sachs, JP Morgan, Deutsche Bank με τον τρόπο που θα εξηγήσουμε παρακάτω.

 Εδώ ξανασυναντάμε την Goldman Sachs που είχε φέρει ο Σημίτης για εκείνο το SWAP που προείπαμε. Οι κύριοι (Burda & Issing) ουσιαστικά μας στέλνουν στα δόντια τους, είναι αυτοί όμως οι κύριοι υπαίτιοι ή απλά παίζουν ως κομπάρσοι στο ίδιο θέατρο;Ο Παπανδρέας ένα μήνα μετά την εκλογή του, έχει γεύμα στο ξενοδοχείο "Πεντελικόν" στην Κηφισιά με τον Εβραίο πρόεδρο της Goldman Sachs Γκαρυ Κοεν, τον επικεφαλή των οικονομικών ερευνών της εταιρείας, τον εν Ελλάδι αντιπρόσωπο τους, την Κατσέλη, τον Δρούτσα (εκ των μαγείρων του σχεδίου Αναν) και τον Παπακωνσταντίνου.

 Ένας πρωθυπουργός δέχεται στο μέγαρο Μαξίμου, τι δουλειά έχει στο Πεντελικόν; μα διότι εκεί μπορούν να μην δώσουν αναφορά σε κανέναν το τι είπαν και συμφώνησαν, διότι δεν επιβάλλεται να καταγραφεί πουθενά επίσημα το γεγονός αυτό, σε αντίθεση με το αν η συνάντηση γινόταν στο Μαξίμου. 

Η Γαλλική εφημερίδα LE MONDE σε άρθρο της λέει: ¨Στην Ευρώπη η Goldman Sachs στρατολογεί ισχυρά πρόσωπα για να εγκαθιδρύσει την δική της ισχύ" και μέσα στο άρθρο λέει ότι "τοποθετήσανε" τον Πέτρο Χριστοδούλου σε σημείο κλειδί για να φέρουν εις πέρας τα σχέδια τους.Μετά την συνάντηση λοιπόν ο γνωστός από τα παλιά Πέτρος Χριστοδούλου που αναφέραμε στην αρχή, διορίστηκε ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ (ΟΔΔΗΧ), δηλαδή ο Παπανδρέας μετά το γεύμα στο Πεντελικόν με την Goldman Sachs διόρισε το στέλεχος της (τον Χριστοδούλου) να διαχειριστεί τα χρέη μας...

 Νωρίτερα από όλα αυτά η Goldman Sachs η JP Morgan και η Deutsche Bank έβγαλαν στην αγορά ένα "προϊόν" ζητώντας επενδυτές ζητώντας τους να τζογάρουν στην κατάρρευση και χρεωκοπία της Ελλάδας.Μετά η Deutsche Bank έβγαλε μια έκθεση ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της. Την ίδια στιγμή κινητοποιείται το τμήμα των CDS (Credit Default Swaps- ασφάλιση χρεών σε περίπτωση μη αποπληρωμής) της ίδιας τράπεζας και ζητάει μεγαλύτερα ασφάλιστρα από την Ελλάδα. Ξεκινάνε τα ΜΜΕ να παίζουν τον ρόλο "παπαγαλάκια" και η κοινή γνώμη χάφτει ότι η Ελλάδα πάει για πτώχευση. Έτσι τα CDS μεγαλώνουν και οι έξυπνοι με έναν ταχυδακτυλουργικό τρόπο κερδοσκοπούν με τον εξής απλό τρόπο: δανείζονται (το έκανε η Μέρκελ, ναι είναι αυτοί που δουλεύουν για να καθόμαστε εμείς...)με 3% και αυτά τα χρήματα τα δανείζουν σε εμάς με 7% η διαφορά αυτή (4%) είναι τα SPREADS.(σημείωση: Goldman Sachs, JP Morgan και η Deutsche Bank ελέγχουν το 95% των CDS παγκοσμίως) Περιέργως τα funds του Σόρρος "προέβλεψαν" ότι το δολάριο θα έρθει 1/1 με το ευρώ... (εμ από προφήτες ξέρουν οι Εβραίοι)ΔΝΤ 

Το υποτιθέμενο κρατικό χρέος μας ήταν 320 ΔΙΣ (χώρια αυτά που χρωστάνε οι Έλληνες ως φυσικά πρόσωπα στις τράπεζες μέσω καταναλωτικών, στεγαστικών, επιχειρηματικών και πιστωτικών καρτών - που είναι 280 ΔΙΣ) από αυτά τα 320 ΔΙΣ το 60% είναι σε κρατικά ομόλογα.

 Κρατικά ομόλογα σημαίνει ότι το κράτος βγάζει ομόλογα, και μέσω κάποιας τράπεζας ο επενδυτής τα αγοράζει με σκοπό κάποιο κέρδος, ΑΡΑ ενώ φαίνεται ως χρέος ΔΕΝ είναι χρέος αφού ο επενδυτής έχει πληρώσει την τράπεζα γι αυτά.Αυτό σημαίνει ότι εφόσον δεν τα χρωστάμε, κανείς δεν έχει αξίωση να μας ζητήσει κάτι ως αντάλλαγμα.Με τις υπογραφές στο ΔΝΤ όμως, ο Γεώργιος Τζέφρυ Τσαντ Μινέικο Παπανδρέου με δεκανίκι τον Καρατζαφέρη ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ αυτά τα 200 ΔΙΣ (60%) του χρέους- ομολόγων από ανύπαρκτα σε υπαρκτά, και εφόσον τώρα είναι υπαρκτά ζητάνε αξιώσεις αυτοί στους οποίους χρωστάμε... 

Πόσο τυχαίο είναι το γεγονός ότι ο Παπανδρέας το πρώτο πράγμα που έκανε ως πρωθυπουργός ήταν να καταμετρήσει και να κοστολογήσει την κρατική περιουσία που ω, τι ειρωνεία ήταν όσο και το έλλειμμα μας;;;ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ;;;ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ όπως μας ενημερώνει ο Δελαστίκ στην Ε.Ε. είμαστε οι 7 σε χρέος, στην Ευρώπη πάρα πολύ πίσω, και δεν χρωστάμε περισσότερα από τις ΗΠΑ ή την Ιαπωνία.Ενδεικτικά αναφέρω ότι η Ιταλία χρωστάει 1,4 ΤΡΙΣ, η Ισπανία 1,1 ΤΡΙΣ η Ιρλανδία 870 ΔΙΣ κτλ κτλ... Οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί που ήρθαν εδώ για επίβλεψη, οι χώρες τους χρωστάνε περισσότερο από ότι εμείς... 

 ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣΚάπου ανέφερα ότι ο Παπανδρέου προεκλογικά είχε πει τις προθέσεις του στα εθνικά θέματα, είπε ψέματα μόνον όσον αφορά τα οικονομικά, ο λαός δεν έδωσε καμία σημασία στα εθνικά και περίμενε να τους δώσει χρήματα που φυσικά δεν έδωσε.Το ένα θέμα με το άλλο (εθνικά θέματα και οικονομικά) έχει άμεση σχέση και ας μην το αντιλαμβάνεται το σκατένιο μυαλό του ψεύτη κλέφτη απατεώνα νεοέλληνα Ρωμιού.


και συνεχιζεται...
Αρέσει στα μέλη somebody961, freeman21

jane-doe

# 14 στις 23/7/2015
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Οι Εβραίοι με τις  τράπεζές τους  ευθύνονται δηλαδή...εντάξει καταντάει γραφικό πλέον...

eyaggelos2

# 15 στις 23/7/2015
author
Ανδρας / 33 / Ελεύθερος
Ελλάδα
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 942
'Aρεσαν+: 0%

ρε παιδια., ποσα ειπαμε περνει ο φωτοπουλος της ΔΕΗ;;;

  μην μπερδευεστε

Αρέσει στο μέλος Enikos

Enikos

# 16 στις 23/7/2015
author
Ανδρας / 77 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη
Θέματα: 21
Απαντήσεις: 22.679
'Aρεσαν+: 0%

Ναι, δεν καταλαβα τι θες να πεις με αυτο!

 

Παράθεση:
Σχόλιο # 11 από Evamyste

http://www.sansimera.gr/articles/24

 

 

 

Enikos

# 17 στις 23/7/2015
author
Ανδρας / 77 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη
Θέματα: 21
Απαντήσεις: 22.679
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Σχόλιο # 12 από Evamyste

Δεν  ξέρω ποιος  να είναι  ο κακός  στην  ιστορία  σας ,ο Εβραίος  πάντως να μην  είναι. 

 

Αυτός  ήταν  κακός  όταν μικρό  παιδάκι  τον  φοβόμουν γιατί  αν  δεν  κοιμόμουν  θα με έβαζε

 

στο βαρέλι με τα μαχαίρια  να με κόψει και να μου πιεί  το αίμα .

 

 

 

Είδα  και έπαθα  να τον κάνω  "καλό "  μη   μου  τον ξανακάνετε  έτσι    ε !

 

Βούλγαρος   ?  Μπατιράκι  κι  αυτός ο άμοιρος  ας είναι  Αμερικάνος  εβραϊκής καταγωγής   Τι  λέω  μωρέ  ? 

 

πάντως  τον  Γούντι  Άλεν  τον πάω   τέλος.  

 

 

 

 

 

 

 

Foivos67

# 18 στις 23/7/2015
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

http://maiandros.blog-spot.gr/2014/07/16/i-alithia-pou-fovounte-na-mas-apokalipsoun-diadoste-to-gia-na-mathoun-oso-to-dinaton-perissoteri-ellines/

 

Παράθεση:
Σχόλιο # 13 από archagellos

Δεν ειναι δικη μου η αναλυση που ακολουθει ...αλλα ειναι αυτο που εχει συμβει ...

και η ιστορια συνεχιζεται ...
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ... 
Η "Χούντα" το 74 παραδίδει στον "Εθνάρχη" υγιές χρέος 330 εκατ. (υγιές διότι λόγω μεγάλης βιομηχανικής και αγροτικής ανάπτυξης το χρέος αυτο-εξοφλείτο). 
-Ο "Εθνάρχης" μετατρέπει το χρέος μετά από 7 χρόνια σε 8 ΔΙΣ (σημειώστε πετρελαϊκή κρίση του 1977)...
 -Ο Ανδρέας κλείνει με δυο τρόπους (υπερ-πολλαπλασιασμός μισθών και εισφορών μέσα σε μια νύχτα & των απεργιών) όλες τις τεράστιες βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΛΙΝΤΑ, ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, ΧΡΩΠΕΙ κτλ κτλ κτλ), και εφαρμόζει το οικονομικό τερτίπι που λέγεται "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους, δηλαδή παίρνει δάνεια (από τις Εβραϊκές Τράπεζες του Ροκφέλερ που πρωτύτερα είχαν σχεδιάσει οργανώσει και χρηματοδοτήσει την δημιουργία του ΠΑΣΟΚ) και μοιράζει τα χρήματα στους πολίτες, δηλαδή γεμίζει την αγορά με χρήμα (όχι όμως υγιή αλλά δανεικά με ασύλληπτους τόκους). 
 Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα για πρώτη φορά η Ελλάδα να καταναλώνει περισσότερα από αυτά που παράγει, βυθίζοντας την πολύ περισσότερο στο DEBT BASE BANKING SYSTEM.Σκοπός του "Τσοβόλα δώστα όλα" δεν είναι η φιλανθρωπία όπως πιστεύει ο πολύ **@ κ@ς λαός, αλλά στο ότι:1ον πρέπει να αρχίσει ο λαός τα μεγάλα έξοδα και να συνηθίσει στα μεγάλα έξοδα2ον πρέπει να "δέσει" την Ελλάδα με τα δάνεια στις ομόφυλες του Εβραϊκές Τράπεζες3ον και όλα αυτά γιατί; για να ενεργοποιηθεί εν καιρώ το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων και πολύ αργότερα το "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο πρώτα φυσικών προσώπων και αργότερα σε επίπεδο Κράτους. 

- Ο Μητσοτάκης βασιζόμενος στην κατάντια των ΔΕΚΟ που είχε φέρει ο Παπανδρέας θέλησε να αρπάξει την ευκαιρία και να τις "χαρίσει" σε ιδιώτες με το αζημίωτο φυσικά.- ο Σημίτης (Ααρόν Αβουρί) φέρνει την ομόφυλη του Εβραϊκή Goldman Sachs για να φτιάξει ένα SWAP (Δημιουργική Λογιστική) για να καλύψει το χρέος στα χαρτιά και να μπούμε στο Ευρώ. Η Goldman Sachs για αυτό το SWAP πήρε πάνω από 1 ΔΙΣ ευρώ από την Ελλάδα.Ο Σημίτης λοιπόν κάνει την συμφωνία με την Goldman Sachs μέσω του Πέτρου Χριστοδούλου. (Ο Πέτρος Χριστοδούλου εκτός από την Goldman Sachs ήταν σύμβουλος και στην JP Morgan, γίνεται διευθυντής στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.) 

Αυτό το SWAP ήταν και η βάση της δικαιολογίας της σημερινής κατάρρευσης διότι η Goldman Sachs γνώριζε τα βαθύτερα κατατόπια της Ελληνικής οικονομίας.Το ερώτημα είναι όμως, γιατί οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ενώ ξέρανε το κόλπο κάνανε τα στραβά μάτια;Όπως μας ενημερώνει ένας Γερμανός οικονομολόγος, κάνανε τα στραβά μάτια διότι η Ελλάδα δεν είναι βιομηχανική χώρα άρα δεν είναι ανταγωνιστής της Γερμανίας ή της Γαλλίας, 

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ είναι μια καλή αγορά και ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν επάνω μας, διότι θα μας δανείζανε με τόκο και τα δανεικά πριν φτάσουνε εδώ θα τα ξαναπαίρνανε πίσω λόγω VW, BMW, Mercedes, Opel, Audi, Bosch, Siemens, Miele, AEG, Lidl, Renault, Peugeot, Citroen, Carrefur, αγορά οπλικών συστημάτων κλπ..Κοντεύοντας στο 2000 και όταν πια το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους είχε φτάσει στο ζενιθ ( Η Ελλάς χρωστάει πάρα πάρα πολλά στις Εβραϊκές Τράπεζες) έπρεπε να εφευρεθεί ένας τρόπος να πάψει πια το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους εφόσον πια τα πράγματα όδευαν καλά "δεμένα" και να περάσουμε στο άλλο επίπεδο δηλαδή το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων. 

Έτσι εφευρέθηκε το κόλπο το οποίο δεν ήταν άλλο από την μεγάλη απάτη του Χρηματιστηρίου που όλοι ήδη έχουμε ξεχάσει.Σκηνοθέτησαν λοιπόν εικονικά κέρδη και μέσω πάντα των υποχείριων ΜΜΕ κατόρθωσαν να κάνουν ακόμα και τους βοσκούς επάνω στα ψηλότερα βουνά να κατεβαίνουν στην τηλεόραση του καφενείου για να δουν τις μετοχές τους... 

Όταν το 99% του Ελληνικού προβατικού λαού είχε παίξει στο χρηματιστήριο και ή όλη κατάσταση είχε φτάσει στο ζενιθ, ήρθε η ώρα του Σόρρος. Σκάει μύτη ο Σόρρος και ξεκινάει το κατρακύλισμα. Με αποτέλεσμα να πάρουν όλα τα λεφτά του προβατικού λαού που νωρίτερα τους τα είχαν δώσει με "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους μέσω του Ανδρέα. Ο σκοπός όμως δεν είχε ολοκληρωθεί, ίσα ίσα μόλις ξεκινούσε.

 Ανακεφαλαίωση: Ο Ανδρέας Μινέικο Παπανδρέου είχε ενεργοποιήσει το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους (δηλαδή έπαιρνε δάνεια και τα μοίραζε στην αγορά (με το αζημίωτο βέβαια) καταχρεώνοντας-δεσμεύοντας το Ελληνικό κράτος στις Εβραϊκές Τράπεζες). 

Το 2000, Σημίτης και Σόρρος, τραβάνε όλο το χρήμα που είχε διοχετεύσει ο Παπανδρέας μέσω του χρηματιστηρίου, με αποτέλεσμα να μένει η Ελλάδα-αγορά χωρίς ρευστό αλλά με τεράστιους τόκους δάνειων του Ανδρέα να μας βαραίνουν.

 Ήταν καιρός για το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων. Δεδομένου λοιπόν ότι ρευστό στην αγορά από τα κρατικά δάνεια πια δεν υπάρχει, (αφού τα πήραν πίσω αφήνοντας βέβαια τα χρέη από τους τόκους) οι ανάγκες των μιικρομάγαζων για ρευστό και των ανθρώπων να αγοράσουν μια κατοικία ήταν πάντα δεδομένη, εμφανίζονται ως από μηχανής θεός (Ιεχωβάς) οι Τράπεζες, οι οποίες ανοίγουν τις κάνουλες ενεργοποιώντας έτσι το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων. Δηλαδή οι Τράπεζες αρχίζουν και ρίχνουν ρευστό στην αγορά, αυτήν την φορά μέσω των φυσικών προσώπων. Ήταν λύση αυτή για να ορθοποδήσουμε; φυσικά και όχι.Σκοπός ήταν να φτάσει η κατάσταση σε κάποιο σημείο, να κλείσει ένας Χ χρονικός κύκλος για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο το οποίο λέγεται "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων

 Έχουμε 3 δεδομένα: 

1. μας βαραίνουν κρατικά χρέη από τα δάνεια του Ανδρέα, ΑΡΑ μπαίνουν τρελοί φόροι σε όλες τις συναλλαγές, υποτίθεται για να ξεχρεώσουμε, αυτό σημαίνει ακρίβεια 

2. υγιές ρευστό στην αγορά δεν υπάρχει παρά μόνο τα χρήματα των Τραπεζών τα οποία είναι με τοκογλυφικούς όρους, στην ήδη κατεστραμμένη αγορά

 3. οι τιμές των κατοικιών από το 1993 έχουν 10πλασιαστεί λόγω φορολογίας και μόνο, οπότε τα βάρη στους πολίτες-πρόβατα αβάσταχτα. ήταν καιρός για το τελικό "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους πρώτο βήμα: Πριν ένα χρόνο 2009, οι τράπεζες ξαφνικά κλείσανε τις κάνουλες των δανείων... ντόμινο η οικονομική δυσχέρεια.ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ: 

Ο Καραμανλής το μόνο σωστό πράγμα που έκανε στην ζωή του ήταν να κλείσει την συμφωνία με την Ρωσία για τον Αγωγό Μπουργκας - Αλεξανδρούπολης. Αυτό στους Εβραίους της Αμερικής έκανε ασύλληπτο κακό (άρα καλό για εμάς) διότι: 

 1. θα κερδίζαμε χρήματα υγιή ξανά, μετά από 30 χρόνια.

 2. Ποιος θα τολμούσε να πειράξει τα συμφέροντα του Πούτιν; 

3. αν το παραμύθι "μπαμπούλας Τουρκία" κατέρρεε, τα κέρδη και η επιρροή των Εβραίων εξ Αμερικής θα εξανεμιζόταν, διότι αφενός δεν θα μας δάνειζαν πλέον αυτοί, θα σταματούσαμε να αγοράζουμε οπλικά συστήματα από αυτούς ( στην Ε.Ε. αγοράζουμε οπλικά συστήματα από Αμερική τόσα όσα οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. μαζί), και ότι σε καιρό πολέμου οι Αμερικάνοι δεν θα μπορούσαν να μας επηρεάσουν εφόσον τα οπλικά συστήματα δεν ήταν δικά τους.

 Αυτοί και πολλοί άλλοι λόγοι ήταν που έπρεπε να πέσει ο αποτυχημένος Καραμανλής, και στην θέση του να έρθει ο Εβραίος Τζέφρυ Γεώργιος Μινέικο Τζαντ Παπανδρέας.Στον προεκλογικό αγώνα ο Καραμανλής ουσιαστικά με τις δηλώσεις του δείχνει στον λαό να ψηφίσει Τζέφρυ, ο Τζέφρυ υπόσχεται χρήμα στον λαό (Τσοβόλα ξαναδώστα όλα) και ο λαός παραβλέπει τις προεκλογικές θέσεις του Πασοκ στα εθνικά θέματα (πράγμα που φανερώνει τα πάντα) γιατί το σκατένιο του μυαλό μένει στις απατηλές υποσχέσεις για χρήματα.Ο λαός ψηφίζει Τζέφρυ και εκεί ξεκινάει το μεγάλο πανηγύρι... 

Και ενώ προεκλογικά υπόσχεται χρήματα στον λαό με το που βγαίνει λέει το αντίθετο ισχυριζόμενος ότι δεν γνώριζε, αλλά τον διαψεύδουν άμεσα πρόσωπα που τον είχαν ενημερώσει προεκλογικά όπως ο Προβόπουλος και ο Αιβαλιώτης. Δεν νομίζεται ότι θα έπρεπε να τα γνώριζε, για πρωθυπουργός πάει όχι για περιπτεράς. Στην καλύτερη είναι ανόητος και ανεύθυνος στην χειρότερη ήξερε καλά τι έκανε . 

Ο Τζέφρυ, 30 ημέρες πριν τις εκλογές, και ενώ είμαστε στην προεκλογική περίοδο, πηγαίνει στην Αμερική, στον Κλίντον. Κανένα μέσο των media δεν το αναφέρει (!) τι πήγε να κάνει στην Αμερική; τι είπε με τον Κλίντον; με ποιους συναντήθηκε και τι σχεδίασε; διότι για καφέ στην Αμερική σε καιρό προεκλογικής εκστρατείας δεν νομίζω να πήγε... Κατ αρχήν προσλαμβάνει την ίδια Εβραϊκή Εταιρεία που ανέλαβε την καμπάνια του Ομπάμια για να κάνει την καμπάνια του Πασόκ .Με το που γίνεται πρωθυπουργός ΞΑΦΝΙΚΑ ξεχνάει το "λεφτά υπάρχουν", ΞΑΦΝΙΚΑ θυμάται ότι "λεφτά δεν υπάρχουν", ΞΑΦΝΙΚΑ όλοι θυμούνται ότι η Ελλάδα δεν τα πάει καλά με τα δημοσιονομικά, 

ΞΑΦΝΙΚΑ οι τράπεζες και τα markets θυμούνται ότι δεν τα πάμε καλάΌπως μας ενημερώνει ο οικονομικός δημοσιογράφος των Financial times του Λονδίνου, Μάρτιν Σαντμπου, ότι στο τέλος του 2009 το Ντουμπάι ανακοίνωσε μια αναδιάρθρωση της οικονομίας του που τρόμαξε τους επενδυτές και δημιούργησε πολλές αμφιβολίες όλων των κρατικών τίτλων, και την ίδια στιγμή η Ελληνική Κυβέρνηση ομολόγησε από μόνη της ότι τα στοιχεία για το έλλειμμα της Ελλάδας είχαν παραποιηθεί, που ήταν η αιτία να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου. 

Παράλληλα Το περιοδικό FOCUS βγάζει εξώφυλλο την Αφροδίτη να κάνει την χειρονομία λέγοντας λίγο πολύ ότι δουλεύουν οι Γερμανοί για να ταΐζουν τους τεμπέληδες Έλληνες. Την ίδια στιγμή ο Γερμανός οικονομολόγος Ότμαρ Ίσιγκ υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να δοθεί από την Ε.Ε. υποστήριξη στην Ελλάδα γιατί έχουμε φάει πολλά (εν μέρη έχει δίκιο, τα πολλά όμως τα έχουν φάει οι ΠΑΣΟΚΟ-ΝΔ-ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΙΤΕΣ και κάποιοι μεγαλοκαρχαρίες και όχι ο λαός). 

Ας δούμε το παρασκήνιο όμως, ο ιδιοκτήτης του περιοδικού FOCUS, Hubert Burda ιδιοκτήτης του Hubert Burda media με 250 περιοδικά, τηλεόραση κτλ, είναι μεταξύ πολλών άλλων, μέλος οικονομικών funds. Μέσω των ΜΜΕ και της παραπληροφόρησης πιέζει να ΜΗΝ πάρει η Ελλάδα οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε. ότι δηλαδή κάνει και ο Γερμανός οικονομολόγος Ότμαρ Ίσιγκ.Αυτό που ξεχάσαν να μας πουν οι δυο κύριοι, είναι ότι διατελούν σύμβουλοι της Goldman Sachss, της JP Morgan και της Deutsche Bank.Αν καταφέρνανε να πείσουνε οι δυο κύριοι αυτοί, να μην πάρουμε χαμηλότοκα δάνεια από την Ε.Ε. αναγκαστικά θα έπρεπε να πάρουμε δάνεια με μεγαλύτερο τόκο από τις Goldman Sachs, JP Morgan, Deutsche Bank με τον τρόπο που θα εξηγήσουμε παρακάτω.

 Εδώ ξανασυναντάμε την Goldman Sachs που είχε φέρει ο Σημίτης για εκείνο το SWAP που προείπαμε. Οι κύριοι (Burda & Issing) ουσιαστικά μας στέλνουν στα δόντια τους, είναι αυτοί όμως οι κύριοι υπαίτιοι ή απλά παίζουν ως κομπάρσοι στο ίδιο θέατρο;Ο Παπανδρέας ένα μήνα μετά την εκλογή του, έχει γεύμα στο ξενοδοχείο "Πεντελικόν" στην Κηφισιά με τον Εβραίο πρόεδρο της Goldman Sachs Γκαρυ Κοεν, τον επικεφαλή των οικονομικών ερευνών της εταιρείας, τον εν Ελλάδι αντιπρόσωπο τους, την Κατσέλη, τον Δρούτσα (εκ των μαγείρων του σχεδίου Αναν) και τον Παπακωνσταντίνου.

 Ένας πρωθυπουργός δέχεται στο μέγαρο Μαξίμου, τι δουλειά έχει στο Πεντελικόν; μα διότι εκεί μπορούν να μην δώσουν αναφορά σε κανέναν το τι είπαν και συμφώνησαν, διότι δεν επιβάλλεται να καταγραφεί πουθενά επίσημα το γεγονός αυτό, σε αντίθεση με το αν η συνάντηση γινόταν στο Μαξίμου. 

Η Γαλλική εφημερίδα LE MONDE σε άρθρο της λέει: ¨Στην Ευρώπη η Goldman Sachs στρατολογεί ισχυρά πρόσωπα για να εγκαθιδρύσει την δική της ισχύ" και μέσα στο άρθρο λέει ότι "τοποθετήσανε" τον Πέτρο Χριστοδούλου σε σημείο κλειδί για να φέρουν εις πέρας τα σχέδια τους.Μετά την συνάντηση λοιπόν ο γνωστός από τα παλιά Πέτρος Χριστοδούλου που αναφέραμε στην αρχή, διορίστηκε ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ (ΟΔΔΗΧ), δηλαδή ο Παπανδρέας μετά το γεύμα στο Πεντελικόν με την Goldman Sachs διόρισε το στέλεχος της (τον Χριστοδούλου) να διαχειριστεί τα χρέη μας...

 Νωρίτερα από όλα αυτά η Goldman Sachs η JP Morgan και η Deutsche Bank έβγαλαν στην αγορά ένα "προϊόν" ζητώντας επενδυτές ζητώντας τους να τζογάρουν στην κατάρρευση και χρεωκοπία της Ελλάδας.Μετά η Deutsche Bank έβγαλε μια έκθεση ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της. Την ίδια στιγμή κινητοποιείται το τμήμα των CDS (Credit Default Swaps- ασφάλιση χρεών σε περίπτωση μη αποπληρωμής) της ίδιας τράπεζας και ζητάει μεγαλύτερα ασφάλιστρα από την Ελλάδα. Ξεκινάνε τα ΜΜΕ να παίζουν τον ρόλο "παπαγαλάκια" και η κοινή γνώμη χάφτει ότι η Ελλάδα πάει για πτώχευση. Έτσι τα CDS μεγαλώνουν και οι έξυπνοι με έναν ταχυδακτυλουργικό τρόπο κερδοσκοπούν με τον εξής απλό τρόπο: δανείζονται (το έκανε η Μέρκελ, ναι είναι αυτοί που δουλεύουν για να καθόμαστε εμείς...)με 3% και αυτά τα χρήματα τα δανείζουν σε εμάς με 7% η διαφορά αυτή (4%) είναι τα SPREADS.(σημείωση: Goldman Sachs, JP Morgan και η Deutsche Bank ελέγχουν το 95% των CDS παγκοσμίως) Περιέργως τα funds του Σόρρος "προέβλεψαν" ότι το δολάριο θα έρθει 1/1 με το ευρώ... (εμ από προφήτες ξέρουν οι Εβραίοι)ΔΝΤ 

Το υποτιθέμενο κρατικό χρέος μας ήταν 320 ΔΙΣ (χώρια αυτά που χρωστάνε οι Έλληνες ως φυσικά πρόσωπα στις τράπεζες μέσω καταναλωτικών, στεγαστικών, επιχειρηματικών και πιστωτικών καρτών - που είναι 280 ΔΙΣ) από αυτά τα 320 ΔΙΣ το 60% είναι σε κρατικά ομόλογα.

 Κρατικά ομόλογα σημαίνει ότι το κράτος βγάζει ομόλογα, και μέσω κάποιας τράπεζας ο επενδυτής τα αγοράζει με σκοπό κάποιο κέρδος, ΑΡΑ ενώ φαίνεται ως χρέος ΔΕΝ είναι χρέος αφού ο επενδυτής έχει πληρώσει την τράπεζα γι αυτά.Αυτό σημαίνει ότι εφόσον δεν τα χρωστάμε, κανείς δεν έχει αξίωση να μας ζητήσει κάτι ως αντάλλαγμα.Με τις υπογραφές στο ΔΝΤ όμως, ο Γεώργιος Τζέφρυ Τσαντ Μινέικο Παπανδρέου με δεκανίκι τον Καρατζαφέρη ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ αυτά τα 200 ΔΙΣ (60%) του χρέους- ομολόγων από ανύπαρκτα σε υπαρκτά, και εφόσον τώρα είναι υπαρκτά ζητάνε αξιώσεις αυτοί στους οποίους χρωστάμε... 

Πόσο τυχαίο είναι το γεγονός ότι ο Παπανδρέας το πρώτο πράγμα που έκανε ως πρωθυπουργός ήταν να καταμετρήσει και να κοστολογήσει την κρατική περιουσία που ω, τι ειρωνεία ήταν όσο και το έλλειμμα μας;;;ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ;;;ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ όπως μας ενημερώνει ο Δελαστίκ στην Ε.Ε. είμαστε οι 7 σε χρέος, στην Ευρώπη πάρα πολύ πίσω, και δεν χρωστάμε περισσότερα από τις ΗΠΑ ή την Ιαπωνία.Ενδεικτικά αναφέρω ότι η Ιταλία χρωστάει 1,4 ΤΡΙΣ, η Ισπανία 1,1 ΤΡΙΣ η Ιρλανδία 870 ΔΙΣ κτλ κτλ... Οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί που ήρθαν εδώ για επίβλεψη, οι χώρες τους χρωστάνε περισσότερο από ότι εμείς... 

 ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣΚάπου ανέφερα ότι ο Παπανδρέου προεκλογικά είχε πει τις προθέσεις του στα εθνικά θέματα, είπε ψέματα μόνον όσον αφορά τα οικονομικά, ο λαός δεν έδωσε καμία σημασία στα εθνικά και περίμενε να τους δώσει χρήματα που φυσικά δεν έδωσε.Το ένα θέμα με το άλλο (εθνικά θέματα και οικονομικά) έχει άμεση σχέση και ας μην το αντιλαμβάνεται το σκατένιο μυαλό του ψεύτη κλέφτη απατεώνα νεοέλληνα Ρωμιού.


και συνεχιζεται...

 

 

jane-doe

# 19 στις 23/7/2015
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Οι νεφελίμ πότε έρχονται,για να ξέρω δηλαδή να κάνω τα κουμάντα μου...

Enikos

# 20 στις 23/7/2015
author
Ανδρας / 77 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη
Θέματα: 21
Απαντήσεις: 22.679
'Aρεσαν+: 0%

Νομιζω εφυγαν και δεν θα τους ξαναδουμε...

 

Εβαλα το θυμιατο 24/7...

 

Παράθεση:
Σχόλιο # 19 από jane-doe

Οι νεφελίμ πότε έρχονται,για να ξέρω δηλαδή να κάνω τα κουμάντα μου...

 

 

Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12
Δεν μπορείτε να απαντήσετε