Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!
Εγγραφή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Αντε πάλι μπαγκάζια...? :D

Επιλέξτε σελίδα: (1-4)
Σελίδες 1234

__mikeman

# 1 στις 25/1/2016
author
Ανδρας / 38 / Ελεύθερος
Σουηδία
Θέματα: 12
Απαντήσεις: 2.092
'Aρεσαν+: 0%

Αντε πάλι μπαγκάζια...? :D

Οκ, πριν ξεκινήσω να πω ότι το θέμα μου θα φανεί "κάπως" σε αυτούς που μένουν Ελλάδα και αντιμετωπίζουν όλη αυτήν την κωλοκατάσταση, γι'αυτό ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά.


Λοιπον, για να μην μακρυγορώ, οπως οι περισσότεροι ξέρετε εδώ και 1.5 χρόνο δουλεύω στην Πράγα, σε μια εταιρία που κάνει ακριβώς αυτό που μου αρέσει(προγραμματισμός γραφικών για παιχνίδια). Η Πράγα είναι υπέροχη, τα λεφτά αρκετά καλα(2300 το μήνα), και η δουλειά μου αρέσει. Παρ'όλα αυτά, αυτό το μήνα ζήτησα μια μικρή αυξηση, μετά απο 1.5 χρόνο, και δεν την πήρα. Βέβαια είναι δικαιολογημένο : Συνέβη κάτι φέτος στην εταιρία που τους πήγε πολύ "πίσω"...ακόμα και τα μπονους που δίνουν στο τέλος του χρόνου τα ανέβαλαν.


Τελοσπάντων, η "recruiter" που μου βρήκε την παρούσα δουλειά ξαναεπικοινώνησε μαζί μου, λόγω νέας χρονιάς, και με ρώτησε αν ενδιαφέρομαι για κάτι καινούριο. Αν και δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τη νέα δουλειά, μου αρέσει αρκετά, είπα δεν χάνω κάτι. Μια εταιρία στη Γερμανία έδειξε αρκετό ενδιαφέρον, αλλά θέλανε να μου δώσουν ένα αρχικό τεστ γνώσεων που θα κρατούσε...8 ωρες(!). Δεν είναι και τόσο γνωστή, οπως είπα δεν είμαι σε φάση να ψάχνω δουλειά για να ζήσω, οπότε λέω άστο.


Τώρα όμως, έχει δείξει ενδιαφέρον μια μεγάλη εταιρία στο Εδιμβούργο. Μιλάμε ότι είναι απο τις μεγαλύτερες εταιρίες, και απο τα γνωστότερα παιχνίδια(το Grand Theft Auto αν ξέρετε). Εχω μια αρχική συνέντευξη την Τετάρτη. 

Το θέμα είναι, τα λεφτά είναι κάπως περισσότερα(3500 το μήνα), ΑΛΛΑ τα έξοδα στο Εδιμβούργο είναι ΠΟΛΥ ανεβασμένα σε σχέση με Πράγα. Χοντρικά, δεν νομίζω ότι θα μου περισσεύουν περισσότερα στην πράξη. Χώρια που θα χρειαστεί να μεταναστεύσω πάλι, χώρια ότι ο καιρός εκεί πάνω είναι πιο μουντός και κρύος, χώρια που οι εταιρίες videogame έχουν την φήμη ότι απαιτούν να δουλεύεις πολλές ώρες(εδώ που δουλεύω στην ίδια τεχνολογία δουλεύουμε, αλλά κάνουμε

εξομοιωτές για το στρατό, όχι παιχνίδια για το κοινό, και είναι πολύ πιο χαλαρά - στανταρ 8ωρο χωρίς καμία άλλη απαίτηση).


Είμαι λίγο μπερδεμένος τώρα. Οπως είπα, δεν μου έχουν κάνει οριστική πρόταση, μια αρχική συνέντευξη είναι, αλλά έδειξαν ενδιαφέρον. Η εταιρία είναι μεγάλο όνομα, θα είναι πολύ καλή προσθήκη στο βιογραφικό, θα μπορώ να βρω δουλειά όπου θέλω με τέτοια προυπηρεσία, αλλά οπως είπα, τα λεφτά ενώ είναι περισσότερα, πρακτικά θα μείνω στα ίδια, συν τα άλλα προβλήματα(μακρύτερα απο την Αθήνα, κλίμα, περισσότερες ώρες, κτλ). Συν το ότι ρισκάρω να αφήσω μια σχετικά σίγουρη θέση(οσο σίγουρη μπορεί να είναι μια θέση σήμερα), για να πάω σε μια εταιρία η οποία μπορεί να μου πει μετά τη δοκιμαστική περίοδο..."ξερεις, τελικά δεν μας κάνεις". Και να μείνω μπουκάλα. Ποια η γνώμη σας? Εσείς τι θα κάνατε??

 

Αρέσει στα μέλη siopi13, anemona_62

achinos

# 2 στις 25/1/2016
author
Γυναίκα / 55 / Ελεύθερη
Μονακό
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 13.762
'Aρεσαν+: 0%

Θα έφευγα...κι όπου με βγάλει.

Κ αν ξεμείνω, δε θάναι το ίδιο όπως πριν, γιατί τώρα έχω κι άλλα προσόντα.
Και θα ξεμείνω σε ψηλότερο σκαλί...με καλύτερη θέα...κ με πιο πολλές προτάσεις.
Ενα σπιτάκι είναι η ευρώπη,
να μούλεγες για αμερικές...θα σκεφτόμουν...
Αρέσει στα μέλη siopi13, marie94

-tsilipirdoni-

# 3 στις 25/1/2016
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %


χαίρομαι ,  που δεν είμαι στη θέση σου .  έχω θέμα τεράστιο με τα διλήμματα ...

νομίζω mike ,  πως τελικά θα επιλέξεις το εδιμβούργο .  έχω ακούσει πολύ καλά λόγια ...


πάντως ,  πραγματικά ...  μπράβο σου !

 

 

 

Mpougatsa

# 4 στις 25/1/2016
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Έχω βρεθεί στη θέση σου και ανταποκρίθηκα στην πρόκληση. Πήγε στραβά αρχικά (πολύ στραβά θα 'λεγα)

αλλά όντως μου βγήκε σε καλό γιατί, μακροπρόθεσμα, είχα ως ατου στο βιογραφικό μου, την εμπειρία απο διαφορετικές θέσεις εργασίας σε δυο διαφορετικές χώρες (συν τη δική μου τρεις)

και ήμουν -ας πούμε- ελκυστική ως υποψήφια στις συνεντεύξεις.
Δεν αναφέρω καν το πόσο χρήσιμο ήταν (πάλι μακροπρόθεσμα) το οτι έγινε στάση ζωής για μένα αυτό:
επιβιώνω σχεδόν οπουδήποτε.
Να το κάνεις. Είναι απίστευτα γοητευτικό να ρουφάς διαφορετικά μέρη, πολιτισμούς, εικόνες.

Ίσως το πιο γοητευτικό πράγμα που μπορεί να βιώσει κανείς μόνος του. 

Climentini

# 5 στις 25/1/2016
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Το Εδιμβούργο είναι γα-μά-τη πόλη με πάρα πολλούς Ελληνες (τώρα αυτό δεν ξέρω αν είναι καλό ή καλό...)

Και η Σκωτία είναι γα-μά-τη χώρα (προσέχεις το Χώρα, έτσι? )

Και πέτρα που κυλά, χορτάρι δεν πιάνει

Μέχρι εδώ ξέρω, μέχρι εδώ σου λέω.

Καλή επιτυχία, βρε!!

Climentini

# 6 στις 25/1/2016
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Η ζωή μου στο Εδιμβούργο


 Πριν από περίπου ένα μήνα, ο δήμος του Εδιμβούργου δημοσίευσε την ετήσια ανασκόπησή του στην οποία κανείς μπορεί να δει σε πίνακες με νούμερα και στατιστικά πολλά facts για τον πληθυσμό, την πόλη και τις επιχειρήσεις. Μαντέψτε ποιος είναι ο πληθυσμός που παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ 2012-2014. Ναι, σωστά μαντέψατε. Οι Έλληνες με 169% πάνω σε σχέση με το 2009-2011. Εντυπωσιακό δεν βρίσκετε; Σε πραγματικά νούμερα είμαστε 1060.

Επειδή κάθε βδομάδα λαμβάνω μηνύματα από κόσμο που σκέφτεται σοβαρά να μετακομίσει μόνιμα στο Εδιμβούργο, σκέφτηκα να γράψω αυτό το κείμενο ως μια απόπειρα να απαντήσω στις πιο συχνές ερωτήσεις που μου κάνουν. Υπενθυμίζω ότι ζω εδώ μόνο 3 χρόνια άρα έχω ακόμα λίγο από τον ενθουσιασμό του τουρίστα. Ό,τι γράφω είναι από προσωπική εμπειρία. Όποιος «συντοπίτης» θέλει να βοηθήσει, μπορεί να προσθέσει στα σχόλια τη δική του γνώμη.

Αν αποφασίσεις να έρθεις στη Σκωτία μόνιμα, δεν χρειάζεσαι απαραίτητα διαβατήριο. Εγώ ήρθα με την ταυτότητά μου και τη δεχτήκανε και στην εργασία και στην εύρεση σπιτιού. Ωστόσο, μετά από τα περίεργα βλέμματα που της έριχναν στο αεροδρόμιο, την άρνηση κάποιες φορές να τη δεχτούν σε μπαρ ή σουπερμάρκετ (να θες να πιεις ένα ποτό και να μη σε σερβίρουν, μη σου τύχει) αποφάσισα να βγάλω διαβατήριο κι όλα είναι πιο εύκολα ομολογουμένως.

Πρώτη κίνηση πρέπει να είναι να κλείσεις ραντεβού για να βγάλεις το λεγόμενο National Insurance Number, ή αλλιώς ΝΙΝΟ. Είναι κάτι σαν το ΑΜΚΑ και θα σου το ζητήσουνε ΠΑΝΤΟΥ. Περνάς μια μίνι συνέντευξη, τίποτα το σπουδαίο, και αυτό είναι. Φακελώθηκες για πάντα στο UK. Καλό θα ήταν να κλείσεις το ραντεβού πριν ακόμα μετακομίσεις εδώ.

 Και πάμε στο πιο δύσκολο κομμάτι. Το σπίτι. Ξέχνα ό,τι ήξερες. Οι ιδιοκτήτες δεν σε περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες. Ετοιμάσου για καθημερινό ψάξιμο. Από σάιτ άλλο τίποτα. S1, Rightmove, Zoopla, Citylets κ.ά. Αν θες να βρεις σπίτι γρήγορα, πρέπει να βλέπεις 4-5 σπίτια την ημέρα, τουλάχιστον. Θα δουν πολλά τα μάτια σου. Θα λαχταρήσεις το δυάρι στην Κυψέλη με το μπαλκονάκι στον ακάλυπτο. Ποτέ δεν θα ξεχάσω το σπίτι που είδα με μοκέτα στο μπάνιο! Κι αν δεις κάτι που σου αρέσει μην επαναπαυτείς και πεις, ωραία το έκλεισα. Υπάρχει ουρά με υποψηφίους που θα κάνουν αίτηση (ναι, σωστά διάβασες, κάνεις αίτηση, περνάς από ελέγχους) και ο ιδιοκτήτης θα αποφασίσει σε ποιον θα το δώσει.

Αν δεν έχεις δουλειά, τα πράγματα δυσκολεύουν. Τα ενοίκια είναι πιο ακριβά από Ελλάδα, υπολόγισε τα μηνιαία έξοδά σου γύρω στις 500 λίρες το άτομο. Το να βρεις τον γιατρό σου είναι εύκολο. Μόλις βρεις τη μόνιμη διεύθυνσή σου με το καλό, βρίσκεις τα ιατρεία τριγύρω σου, επιλέγεις αυτό που θες, και κάνεις αίτηση. Αν έχουν θέσεις διαθέσιμες, θα σε δεχτούν αμέσως. Κι αυτομάτως έχεις γιατρό για τα πάντα. Σχεδόν για τα πάντα. Π.χ ο οδοντίατρος δεν περιλαμβάνεται.

Ξέρω ότι αγχώνεσαι με τη γλώσσα. Το ξέρω γιατί ήταν το μεγαλύτερό μου άγχος. Χαλάρωσε και άκουσε αυτό: Δεν θα καταλάβεις λέξη όταν ακούσεις τον πρώτο Σκωτσέζο να σου μιλάει. Και τον δεύτερο και τον τρίτο. Θα νομίσεις ότι στο φροντιστήριο σού μάθαν άλλη γλώσσα. Χαμογέλασε και ζήτα να σου επαναλάβουν την ερώτηση. Θα το κάνουν με προθυμία. Απλώς δεν θα αλλάξουν ούτε την προφορά τους ούτε την ταχύτητά τους. Μετά από λίγο καιρό όμως θα έχεις εξοικειωθεί τόσο, που δε θα καταλαβαίνεις τους ¶γγλους! Αστειεύομαι φυσικά, όλα είναι θέμα συνήθειας.

Τι έγραψα παραπάνω; Ότι το σπίτι είναι το δυσκολότερο; Το παίρνω πίσω. Ο καιρός, αχ αυτός ο σκωτσέζικος ο καιρός! Όποιος είπε τη φράση «δεν υπάρχει κακός καιρός, μόνο λάθος ρούχα» προφανώς δεν έχει βρεθεί ποτέ στη Σκωτία. Μπορεί να φοράς όλη τη ντουλάπα σου και ακόμα να μουδιάζεις από το κρύο. Και μπορείς να γκρινιάξεις ελεύθερα για τον καιρό. Είναι το αγαπημένο μας χόμπι εδώ. ΓιΆ αυτό σου λέω, προετοιμάσου καλά. Πάρε ένα καλό ζευγάρι μπότες, αδιάβροχο μπουφάν, γαλότσες, σκουφιά και γάντια. Κι αυτά μόνο για το καλοκαίρι.Αυτά είναι τα πιο βασικά πιστεύω που πρέπει να ξέρετε για τα πρώτα σας βήματα.

Σίγουρα ξεχνάω κάτι. Για παράδειγμα δεν μπορώ να σας μιλήσω για σχολεία γιατί δεν έχω παιδιά ακόμα. Αλλά υπάρχουν πολύ καλά γκρουπ στο fb (Greeks living in Edinburgh, Edinburgh Hellenic Society) για απορίες και συμβουλές. Εγώ θα σας συμβουλεύσω να οπλιστείτε με υπομονή, με χαμόγελο, να προσπαθήσετε να κάνετε παρέα με Σκωτσέζους, να μάθετε να λέτε please, thank you και sorry, και να το δείτε όλο αυτό σαν μια επένδυση για το μέλλον σας. Τα αποτελέσματα δεν θα φανούν αμέσως. Αλλά σας το λέω με σιγουριά, σπίτι είναι όπου σε αγαπάνε. Ε, όλοι εμείς του εξωτερικού είμαστε τυχεροί που έχουμε δυο σπίτια.

http://www.protagon.gr/epikairotita/kosmos/i-zwi-mou-sto-edimvourgo-4287000

MiltosRNLI1930

# 7 στις 25/1/2016
author
Ανδρας / 58 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αγία Βαρβάρα
Θέματα: 39
Απαντήσεις: 5.250
'Aρεσαν+: 0%

Aν και οι γκομενες στην Πραγα ειναι " πιτσιλωτες " εγω θα προτιμουσα Εδιμβουργο .Πολλοι Τουρκοι εχουν τα περιφημα σουβλατζιδικα Adana kempap που η μεριδα τυλιχτο στο χερι ειναι τριπλασια απο την Ελληνικη ασε που περιεχει μια σουπιερα λαχανικα που πεφτουν στο πεζοδρομιο απο τα μπουνια της πιτας 

Εκει το σουβλακι γιγας το τρως εξω ορθιος στο κρυο και γλυτωνεις και το καθαριστηριο
Αρέσει στο μέλος freeman21

__mikeman

# 8 στις 25/1/2016
author
Ανδρας / 38 / Ελεύθερος
Σουηδία
Θέματα: 12
Απαντήσεις: 2.092
'Aρεσαν+: 0%

 

Παράθεση:
Σχόλιο # 2 από achinos

Θα έφευγα...κι όπου με βγάλει.

Κ αν ξεμείνω, δε θάναι το ίδιο όπως πριν, γιατί τώρα έχω κι άλλα προσόντα.
Και θα ξεμείνω σε ψηλότερο σκαλί...με καλύτερη θέα...κ με πιο πολλές προτάσεις.
Ενα σπιτάκι είναι η ευρώπη,
να μούλεγες για αμερικές...θα σκεφτόμουν...

 

Ναι, το θέμα είναι οτι, στην πραγματικότητα, το μόνο θετικό είναι ότι η εταιρεία είναι τεράστιο όνομα στο χώρο. Δηλαδή μιλάμε οτι το GTA είναι το πιο μοσχοπουλημένο videogame στην ιστορία. Ισως άλλο θετικό είναι ότι μιλάνε αγγλικά...προφορά ξε-προφορά, κάτι παραπάνω θα καταλαβαίνω απο τα τσέχικα.

Ολα τα υπολοιπα(λεφτά σε συνάρτηση με κόστος ζωής, κλίμα, ώρες, πίεση, κτλ κτλ) μάλλον συνηγορούν ότι δεν με συμφέρει.

Οπότε δεν είμαι σίγουρος ότι είναι όντως "ψηλότερο" σκαλί, αυτό είναι που σκέφτομαι.

Τεσπα, προς το παρόν μια απλή αρχική τηλεφωνική συνέντευξη έχω την Τετάρτη, οπότε δεν είναι ότι μου κάνανε πρόταση ακόμα...θα αρχίσω να το σκέφτομαι σοβαρά αν γίνει αυτό.

Αρέσει στο μέλος anemona_62

Leigh-Cheri

# 9 στις 25/1/2016
author
Γυναίκα / 42 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 2.052
'Aρεσαν+: 0%


Ρίσκο; Μπορεί


αλλά αν όχι τώρα, πότε;

Αρέσει στο μέλος methismeno_troufaki

__mikeman

# 10 στις 25/1/2016
author
Ανδρας / 38 / Ελεύθερος
Σουηδία
Θέματα: 12
Απαντήσεις: 2.092
'Aρεσαν+: 0%

 

Παράθεση:
Σχόλιο # 9 από Leigh-Cheri

Ρίσκο; Μπορεί


αλλά αν όχι τώρα, πότε;

 

Το ρίσκο το έχω ήδη πάρει ρε συ Leigh...ήρθα στην Πράγα, δεν ήρθα??

Δε σημαίνει ότι κάθε φορά που μου δίνεται η ευκαιρία να αλλάξω χώρα, πρέπει να το κάνω κιόλας.

Και δεν κρύβω ότι ΜΕΓΑΛΟ θέμα που με απασχολεί είναι οι ώρες. Οπως είπα, δεν είναι σπάνιο σε τέτοιες εταιρίες να απαιτούν να δουλεύεις 12-14 ώρες τη μέρα, ειδικά τους μήνες πριν την κυκλοφορία του παιχνιδιού. Να μου δίναν 5000 ευρώ, να έλεγα οκ αξίζει, αλλά με 3500, και με το αυξημένο κόστος ζωής(μιλάμε μια μπύρα κάνει 5 λίρες, έτσι??), στην ουσία δεν κερδίζω κάτι παραπάνω απο εδώ που είμαι τώρα.

 

Leigh-Cheri

# 11 στις 25/1/2016
author
Γυναίκα / 42 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 2.052
'Aρεσαν+: 0%

 

 

Παράθεση:
Σχόλιο # 10 από __mikeman

 

Το ρίσκο το έχω ήδη πάρει ρε συ Leigh...ήρθα στην Πράγα, δεν ήρθα??

Δε σημαίνει ότι κάθε φορά που μου δίνεται η ευκαιρία να αλλάξω χώρα, πρέπει να το κάνω κιόλας.

 

 

Το πρώτο δεν ήταν ρίσκο, γιατί δεν είχες και τίποτα να χάσεις, σωστά;

 

Κατά τ' άλλα όχι, δεν σημαίνει πως κάθε φορά που θα έχεις την ευκαιρία

να αλλάξεις χώρα, θα πρέπει να το κάνεις.

 

Αλλά αν κατάλαβα καλά, τώρα η συγκεκριμένη ευκαιρία αφορά την εξέλιξή σου

και την επαγγελματική σου άνοδο και όχι απλά μια αλλαγή χώρας 

 

__mikeman

# 12 στις 25/1/2016
author
Ανδρας / 38 / Ελεύθερος
Σουηδία
Θέματα: 12
Απαντήσεις: 2.092
'Aρεσαν+: 0%

 

Παράθεση:
Σχόλιο # 11 από Leigh-Cheri

 

 

 

Το πρώτο δεν ήταν ρίσκο, γιατί δεν είχες και τίποτα να χάσεις, σωστά;

 

Κατά τ' άλλα όχι, δεν σημαίνει πως κάθε φορά που θα έχεις την ευκαιρία

να αλλάξεις χώρα, θα πρέπει να το κάνεις.

 

Αλλά αν κατάλαβα καλά, τώρα η συγκεκριμένη ευκαιρία αφορά την εξέλιξή σου

και την επαγγελματική σου άνοδο και όχι απλά μια αλλαγή χώρας 

 

 

Εξέλιξη μόνο όσον αφορά ότι η εταιρία είναι μεγάλο όνομα, απο τα μεγαλύτερα.

 

Το οποίο δεν λέω ότι δεν είναι δελεαστικό...είναι μεγάλο συν να έχεις την Rockstar στο βιογραφικό σου.

 

Αλλά απο άποψη θέσης και μισθού, περίπου στα ίδια θα είμαι απο ότι κατάλαβα.

 

Τεσπα, θα δούμε πως θα πάει την Τετάρτη, αν θα έχει συνέχεια, και βλέπουμε...

fire_fly

# 13 στις 25/1/2016
author
Γυναίκα / 30 / Ελεύθερη
Ηνωμένο Βασίλειο UK
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 397
'Aρεσαν+: 0%

Έχω την εντύπωση πως κατα βάθος τη ζητάς την αλλαγή αλλιώς δε θα ψαχνόσουν. Είναι πολύ ωραίο να έχεις επιλογές και να βρίσκεσαι στο σημείο που επαγγελματικά μπορείς να διεκδικείς περισσότερα και ν αποφασίζεις εσύ για σένα. Θα πρότεινα να το δείς πρακτικά αλλά και αν θα έχει κάποια αλλαγή στην προσωπική σου ζωή. Ναι μεν καλοί οι μισθοί και η επαγγελματική εξέλιξη, όμως η ποιότητα ζωής είναι που κάνει τη διαφορά. Δεν ξέρω το κόστος ζωής στην Πράγα (εγώ κάθε φορά που πάω μόνο σοκολάτες αγοράζω  ) αλλά όσον αφορά το Εδιμβούργο ναι μεν είναι ακριβά αλλά καμιά σχέση με εδώ στο Λονδίνο. Μια χαρά σου τα είπε η Κλιμεντίνη γι αρχή, απο κεί και πέρα όπως τα ξέρεις ήδη είναι όλο το διάστημα προσαρμογής που πρέπει να περάσεις ξανά. Το αν θα μείνεις ή οχι εκεί που είσαι έχει να κάνει και με το αν θες την εξέλιξη και αν μπορείς να την έχεις. Θα έλεγα να το δείς και λίγο μακροπρόθεσμα, εγώ κατα έναν περίεργο τρόπο πάντα έτσι αποφάσιζα. Για παράδειγμα κάτσε και σκέψου πώς θες να είσαι επαγγελματικά σε μια πενταετία; Θές προαγωγές, περισσότερο χρόνο για σένα, περισσότερες ευθύνες κλπ;

 

MiltosRNLI1930

# 14 στις 25/1/2016
author
Ανδρας / 58 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αγία Βαρβάρα
Θέματα: 39
Απαντήσεις: 5.250
'Aρεσαν+: 0%

Tο πρωτο stroke που θα παθεις ,αν με το καλο αποφασισεις να πας στο Εδιμβουργο ,ειναι οι ξενερωτες γκομενες που κυκλοφορουν την Παρασκευη το βραδυ ξεκαλτσωτες με πεδιλα σε θερμοκρασια υπο το μηδεν ,ενω εσυ θα φορας το μπουφαν με κουκουλα το ιδιο που φοραγε ο Sir Ernest Shackleton οταν αποβιβαστηκε στη South Georgia της Ανταρκτικης .

fire_fly

# 15 στις 25/1/2016
author
Γυναίκα / 30 / Ελεύθερη
Ηνωμένο Βασίλειο UK
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 397
'Aρεσαν+: 0%

Συν του οτι αυτές, μαζί με όλα τα υπόλοιπα τζαζλά που θα χουν πιεί τα πάντα και θα έχουν γίνει τύφλα, δε θα έχουν αφήσει πεζοδρόμιο για πεζοδρόμιο που να μη το έχουν ξεράσει ή αυτοκίνητο πάνω στο οποίο να μην έχουν πέσει. Όλα αυτά και ενώ κρατάνε ακόμη στο χέρι το ποτήρι με το κρασί ή τη μπύρα. 

Παράθεση:
Σχόλιο # 14 από MiltosRNLI1930

Tο πρωτο stroke που θα παθεις ,αν με το καλο αποφασισεις να πας στο Εδιμβουργο ,ειναι οι ξενερωτες γκομενες που κυκλοφορουν την Παρασκευη το βραδυ ξεκαλτσωτες με πεδιλα σε θερμοκρασια υπο το μηδεν ,ενω εσυ θα φορας το μπουφαν με κουκουλα το ιδιο που φοραγε ο Sir Ernest Shackleton οταν αποβιβαστηκε στη South Georgia της Ανταρκτικης .

 

 

Αρέσει στα μέλη giorgos170, MiltosRNLI1930

Pistonhead

# 16 στις 25/1/2016
author
Ανδρας / 45 / Σε διάσταση
Ν. Αττικής (Δυτική) / Φυλή
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 34
'Aρεσαν+: 0%

Επειδη τα παντα ειθναι αριθμοι υπολόγισε έσοδα-έξοδα και τι μένει στο τέλος και τοτε αποφάσισε.

Το να πας καπου και φτου και απ΄την αρχη με αμφίβολη άναδο στην καρριέρα σου...πάει πολλύ δεν νομίζεις?Και όπως λένε οι αγγλοσάξωνες don't know what you got till it's gone''Eγω θα έψαχνα Ολλανδια εαν έπρεπε να φυγω.Καλυτερες συνθηκες,καλυτερη ζωη.

inioxos52

# 17 στις 25/1/2016
author
Ανδρας / 65 / Σε διάσταση
Ν. Θεσσαλονίκης / Πανόραμα
Θέματα: 27
Απαντήσεις: 7.281
'Aρεσαν+: 0%

 

Μικέ φιλε μου, εγω δεν εχω ιδεα απο την δουλεια σου. Ομως ξερω να σου πω και απο προσωπικη πειρα, το ποσο πολυ μετραει το γεματο και γαματο βιογραφικο.

Επειδη λοιπον διαβαζω γυρω γυρω πως προοριζουν την Ελλαδα για περιφερειακη εδρα της δουλειας σου, λεω να πας Σκωτια, να σφιξεις τα δοντια, και να υπομεινεις οσα εχεις να υπομεινεις, χαριν της μελλοντικης δοξας ειτε εδω, ειτε αλλου παγκοσμιως.

Μονη μου ενσταση, το οτι μπορει να φυγεις μεν, και μετα απο ενα μηνα οι Σκωτσεζοι σου πουν ευχαριστω αλλα δεν θα σε παρουμε.

Απο την αλλη ομως φιλε μου, εαν οντως κανεις καλη δουλεια, δεν θα σε αφησουν να χαθεις, αφου ως γνωστον ο καλος ποτε δεν χανεται.

Οποτε, βουρ για την προετοιμασια της μεγαλης καρεκλας στην οποια ειμαι σιγουρος πως θα καθησεις καποια στιγμη στο μελλον, εγγυτερο η απωτερο, εξαρταται απο σενα και απο την ικανοτητα σου να "πουλας" καλα τον εαυτο σου σε οποιον καθε φορα δινει τα καλυτεροτερα απο αποψης θεσεως. Τα χρηματα να θυμασαι συνοδευουν παντοτε τις θεσεις.

Αντε τωρα, τραβα, και οταν κατεβεις στην Ελλαδα σε περιμενουμε ναρθεις με κιλτ, και να πιουμε παγωμενη Ελλαδιτικη μπυρα, και οχι σκωτσεζικο χλιαρο κατουρο αντι μπυρας που πινουν αυτοι.


Αρέσει στο μέλος siopi13
...Ναι στην χρηση των Ελληνικων στο διαδικτυο. Σε σας το λεω Ελληνολατρες, που εχετε ακομη Εγγλεζικα ψευδωνυμα. Και δεν εννοω την γραφη...

syntrofissa-Klelia

# 18 στις 25/1/2016
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Προχώρα! στην τελικη... οπως και να εξελιχθει η δουλεια στη Σκωτια , θα μπορεις παντα να τη βαλεις στο βιογραφικο σου! και σαφως θα υπερεχεις ξεκαθαρα απο συναδελφους σου , αν ( το απευχομαι εξυπακουεται) χρειαστει να αναζητησεις εκ νεου δουλεια.


Μπραβο Μιχαλη!  

 

macbook

# 19 στις 25/1/2016
author
Ανδρας / 51 / Παντρεμένος
Αλλη χώρα
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 2.542
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Σχόλιο # 1 από __mikeman

Ποια η γνώμη σας? Εσείς τι θα κάνατε?? 

 

Θα το δοκίμαζα. Τα 3500 όμως που αναφέρεις είναι ευρώ ή pounds;

Επίσης θα πήγαινα για τον καιρό. Θα μου έλειπαν βέβαια οι χειμώνες της Πράγας (ως γνωστόν η μέση θερμοκρασία του Ιανουαρίου στην Πράγα είναι κατά 5 ολόκληρους βαθμούς χαμηλότερη από αυτήν στο Εδιμβούργο) αλλά με 14.5 βαθμούς μέση θερμοκρασία το θερμότερο μήνα του έτους και βροχές σχεδόν ομοιόμορφα κατανεμημένες σε όλους τους μήνες, πρακτικά στο Εδιμβούργο δεν υπάρχει το γαϊδουροκαλόκαιρο που ξέρουμε.

Νομίζω όμως ότι θα ζοριζόμουν με τη διάρκεια της ημέρας το καλοκαίρι αν το σπίτι που θα έμενα δεν είχε παντζούρια. Στο θερινό ηλιοστάσιο έχουν 17.5 ώρες ήλιο! Η αποζημίωση βέβαια θα ερχόταν με τις ομίχλες και τα σκοτάδια του χειμώνα.

__mikeman

# 20 στις 25/1/2016
author
Ανδρας / 38 / Ελεύθερος
Σουηδία
Θέματα: 12
Απαντήσεις: 2.092
'Aρεσαν+: 0%

Ευρώ. Βασικά μιλάμε για 32,000 pounds το χρόνο(πριν τις κρατήσεις, υποθέτω), οπότε οπως τα υπολόγισα είναι 3500 ευρώ το μήνα(πριν τις κρατήσεις/φόρους πάντα). Γι'αυτό λέω ότι τα λεφτά δεν είναι δα και τόσο πολλά...δεδομένου του κόστους ζωής...λογικό βέβαια, καθώς δεν έχω και την τρελή εμπειρία και προυπηρεσία.

Παράθεση:
Σχόλιο # 19 από macbook

Θα το δοκίμαζα. Τα 3500 όμως που αναφέρεις είναι ευρώ ή pounds;

 

Επιλέξτε σελίδα: (1-4)
Σελίδες 1234
Δεν μπορείτε να απαντήσετε