Συχνά ακούμε σε ελληνικές ταινίες, ότι μια μέρα πριν το γάμο η μητέρα της νύφης της έλεγε κάποια...μυστικά. Πάντα είχα την περιέργεια να τα μάθω ...
Επειδή η δική μου δε μου είχε πει τότε τίποτα, μήπως μπορεί κάποια να με βοηθήσει; Ίσως οι παλαιότερες ξέρουν από τη δική τους τη μάνα ή τη γιαγιά τους... Τι να ήταν τέλος πάντων αυτά τα περίφημα <<μυστικά>>; (Υποθέτω, ήταν κάτι περί σεξ, αλλά τι ακριβώς).
Αφορμή για το θέμα μου, χριστουγεννιάτικα, ήταν η συζήτηση με την Αχινό για τις συμβουλές μανάδων άλλης θρησκείας και κουλτούρας περί περιποίησης μιας ευαίσθητης περιοχής...Μήπως τελικά έχει σχέση όλη αυτή η ιστορία της ανατολίτικης ερωτικής κουλτούρας και με εμάς; Για... να λύσουμε παρέα αυτό το γρίφο...
Εγω ειχα ακουσει οτι, οι μαναδες και οι γιαγιαδες, πριν τον γαμο θυμονταν οτι η νυφη ηταν γυναικα...
Ε, εκει στην ξαφνικη φωτιση, ελεγαν της νυφης οτι ο αντρας ειναι ενας χοιρος που αλλο απο το μνι δεν ηθελε.
Και εφ' οσον ειχαν βρει την Αχιλλειο πτερνα του χοιρου, την συμβουλευαν πως θα τον χειραγωγει με αφορμη, την ακρατον επιθυμιαν του χοιρου.
Για το τελετουργικον, ειχαν κι εναν ερμο κοκορα σταντ μπαι, μη και η νυφη δεν ητο πραγματικη νυφη, με δοξα και τιμη.
Οι δε γιαγιαδες οι μπαρουτοκαπνισμενες μια ευχη ειχαν, "κοριτσι μου να προσεχεις τον κωλο σου".
Τι να τους ελεγαν δηλαδης, περα απο τα χρησιμα?
Παράθεση:
Μυστικά πριν το γάμο.
Σχόλιο # 1 από Paralia48Συχνά ακούμε σε ελληνικές ταινίες, ότι μια μέρα πριν το γάμο η μητέρα της νύφης της έλεγε κάποια...μυστικά. Πάντα είχα την περιέργεια να τα μάθω
...
Επειδή η δική μου δε μου είχε πει τότε τίποτα, μήπως μπορεί κάποια να με βοηθήσει; Ίσως οι παλαιότερες ξέρουν από τη δική τους τη μάνα ή τη γιαγιά τους... Τι να ήταν τέλος πάντων αυτά τα περίφημα <<μυστικά>>; (Υποθέτω, ήταν κάτι περί σεξ, αλλά τι ακριβώς).
Αφορμή για το θέμα μου, χριστουγεννιάτικα, ήταν η συζήτηση με την Αχινό για τις συμβουλές μανάδων άλλης θρησκείας και κουλτούρας περί περιποίησης μιας ευαίσθητης περιοχής...
Αυτά ρε παραλί, τα μαθαίνουν πριν το γάμο, υποθέτω, γιατί μόλις τους έρθει ο πρώτος κύκλος
τα δίνουν, τα κορίτσια, στο γαμβρό, για να μην τσακώνονται τ αγόρια έξω απ το σπίτι τους, ποιος θα τα πρωτοπάρει κ να πιάσουν κ καλή τιμή. (ε άμα το πουλάς, καλύτερα ναναι αχρησιμοποίητο, πιάνει περισσότερα)
Η δικιά μου μαμά, δεν χρειάστηκε να μου πει τίποτα πριν, η πλύση εγκεφάλου είχε γίνει νωρίτερα...όσο γινόταν δλδ γιατι στραβόξυλο φαινόμουν παιδιόθεν.
Κ που παντρέφτηκα, έπεσε απ τα σύννεφα, τέτοια ευτυχία δεν την περίμενε...
Αλλά νομίζω το "μυστικό" έχει σχέση με το να συνειδητοποιήσει το προϊόν της ανταλλαγής, η νύφη δλδ, οτι δεν μπορεί σε καμιά περίφτωση να επιστρέψει στην εστία πια, ότι είναι ιδιοκτησία αλλουνού, οτι
"δεν είναι του πατρός της, είναι του ανδρός της" δλδ
πως άμα τύχει ν αλλάξεις γνώμη μετά το γάμο,
την πο&%$σες!
Δλδ οι "πολύτιμες συμβουλές" μπορεί να αφορούσαν την απώλεια της παρθενιάς, του περιττού αυτού ανατομικού στοιχείου του σώματος
που ο πολιτισμός κ η ηθική το έχει αναγάγει σε όργανο χειραγώγησης των "μέσων παραγωγής",
αλλά το ρεζουμέ ήταν αυτό, το γεγονός είναι τελεσίδικο, όσο κ το πέρασμα σε μια άλλη ηλικία, εννοείται πιο ώριμη, πιο σοβαρή, πιο κάτι...
χωρίς επιστροφή.
π@π@ριες καμαρωτές δλδ,
"ο άνδρας σου, να σε ξέρει από τη μέση κ κάτω"
συμβουλή του 1950, vintage,
τι να κάνουν κι αυτές, "οικιακά"
σύκα έτρωγαν, σύκα μαρτυρούσαν,
μαντάρα τα κάναν έτσ κ αλλιώς...
Eυχαριστώ παιδιά. Ειλικρινά δεν ήξερα. Ναι Αχινέ, κάτι τέτοια τα είχα ακούσει και γω, όταν ήμουν πιο μικρή σκόρπια...
Την ιστορία της παρθενίας κάπου και η δική μου μητέρα, καθόσον σπουδαγμένη, δεν την αποδεχόταν.
Την ιστορία του κ@λου, ναι την έλεγε κάπου κάπου.
Την ιστορία της δύναμης της ...ευαίσθητης περιοχής, ως μέσο χαλιναγώγησης, ...ούτε σ΄αυτό πίστευε ιδιαιτέρως, αν και μια φορά την άκουσα να λέει για μια <<χρυσό το έχει;>>
Γενικά ήταν κουλ η μανούλα μου, ...
Παράθεση:
Σχόλιο # 5 από Paralia48
Γενικά ήταν κουλ η μανούλα μου, ...
γι' αυτό έβγαλε κουλ μπέιμπι
Ποια υψηλή τιμή καλέ Την έπιανε μόνο στα σπίτια με το φωτάκι και αυτό εφάπαξ.
Για τα του κ@οοloo
Ήμανε εγκυούλα , με πιάνει μια σαφρακιασμένη με μαντήλι γριούλα άγνωστη στο δρόμο , μου λέει κόρη μου πόσο μηνώνε είσαι πότε γεννάς κλπ κλπ μετά με λέει ... δεν πιστεύω να μπιπ μπιπ από ... ξέρετε γκουχ γκουχ ... γιατί όπως θα σφιχτείς για τη γέννα θα βγει ... ο άντερος έξω και θα ντροπιαστείς στους γιατρούς ... μη το κάνεις ποτέ παιδί μου"Να μη γυρίσεις ποτέ και μην υπακούσεις ποτέ τον άντρα σου άμα ποτέ σου πει 'από την άλλη μεριά' κόρη μου, τ' ακούς; ΠΟΤΈ!"
Ολα καλά, οι μήνες περνάγανε ώσπου έρχεται η αποφράς εκείνη νύχτα όπου ο σύζυξ αποφασίζει να ξεστομίσει την απαγορευμένη αυτή εντολή..
Τρομαγμένη η κορασίς, μαζεύει όσες ψυχικές δυνάμεις μπορεί και με αχνή από τον φόβο φωνή που παράπαιε μεταξύ ψιθύρου και θυμού λέει στον σύζυξ:
"Οχι Τάσο μου, όχι, δεν θέλω να μου κάνεις κάτι τέτοιο, όχι.. Ο,τι άλλο θέλεις ναι, όχι αυτό"
καθώς σκεφτόταν πόσο ευτυχισμένος ήταν ο γάμος τους ως εκείνη τη στιγμή..
"Μη μου αρνείσαι γυναίκα μου, μη αρνείσαι κοριτσάκι μου..
Δεν είναι ώρα πια να κάνουμε δώρο στους γονείς μας
εκείνο το εγγονάκι που τόσους μήνες περιμένουν;"!!!
Παράθεση:
Σχόλιο # 8 από anassa_Για τα του κ@οοloo
Ήμανε εγκυούλα , με πιάνει μια σαφρακιασμένη με μαντήλι γριούλα άγνωστη στο δρόμο , μου λέει κόρη μου πόσο μηνώνε είσαι πότε γεννάς κλπ κλπ μετά με λέει ... δεν πιστεύω να μπιπ μπιπ από ... ξέρετε γκουχ γκουχ ... γιατί όπως θα σφιχτείς για τη γέννα θα βγει ... ο άντερος έξω και θα ντροπιαστείς στους γιατρούς ... μη το κάνεις ποτέ παιδί μου
ούτε πό το στόμα ... γιατί είναι για να κοινωνάμε ,ούτε πό κει πίσω ... είναι για να ... Άστον να πάει με τσι ... τέτοιες ...
κάγκελο εγώ με την επιμόρφωση αν και έγκυος ήμανε αγνό ακόμη για αυτά που άκουσα
Παράθεση:
Σχόλιο # 2 από EnikosΕ, εκει στην ξαφνικη φωτιση, ελεγαν της νυφης οτι ο αντρας ειναι ενας χοιρος που αλλο απο το μνι δεν ηθελε.
Και εφ' οσον ειχαν βρει την Αχιλλειο πτερνα του χοιρου, την συμβουλευαν πως θα τον χειραγωγει με αφορμη, την ακρατον επιθυμιαν του χοιρου.
Για το τελετουργικον, ειχαν κι εναν ερμο κοκορα σταντ μπαι, μη και η νυφη δεν ητο πραγματικη νυφη, με δοξα και τιμη.
Οι δε γιαγιαδες οι μπαρουτοκαπνισμενες μια ευχη ειχαν, "κοριτσι μου να προσεχεις τον κωλο σου".
Τι να τους ελεγαν δηλαδης, περα απο τα χρησιμα?
Aυτό με τον χοίρο, το έχεις ακούσει Ενικέ; Μου φαίνεται λίγο τραβηγμένο! Έλεγαν σε νιόπαντρο κοριτσάκι, ετοιμόγαμο τέλος πάντων, ότι ο μέλλον σύζυγος είναι ένας χοίρος με το μυαλό του μόνο στο κοκό;
Και αν τα μαρτύραγε το μικρό και αφελές κοριτσάκι; Δε νομίζω ότι κάποια μάνα θα το ρίσκαρε να κάνει τέτοια κακή αρχή με τον μέλλοντα γαμπρό της.
Για όλα τα υπόλοιπα που λες, τα υποπτεύομαι πάνω κάτω.
Πάντως εμένα η κουλ μαμά στα χρόνια που τα λέμε, δηλαδή από έφηβη μέχρι τώρα, πολλά μου έχει πει, πολλά όχι.
Π.χ.
Περί συζυγικής ζωής, ε, κατά καιρούς λέει διάφορα, αλλά συνήθως υποστηρίζει τον άντρα μου, γιαυτό αποφεύγω να της μιλάω για τα ...εν οίκω
περί ...διαφορετικών επαφών ή διάφορων ιδιαιτεροτήτων δεν έκανε ποτέ κουβέντα.
Περί αντισύλληψης επίσης τίποτα (νομίζω δεν ήξερε πολλά), έλεγε μόνο, <<τώρα υπάρχουν πολλοί τρόποι, τότε λίγα ξέραμε>>
Περί σεξουαλικής ζωής, έλεγε και λέει, ότι η γυναίκα μπορεί να απαιτεί απο τον άντρα της να την ευχαριστεί στο κρεβάτι.
Περί του να σε ξέρει από τη μέση και κάτω, δε συμφωνεί και πολύ, αλλά παραδέχεται μια δόση σκοπιμότητας του ρητού.
Περί, μην τυχόν και ξανάρθεις, ασφαλώς, όπως κάθε μάνα, λέει εδώ η πόρτα είναι πάντα για σένα ανοιχτή, αλλά δε θα περνάς καλύτερα, να το ξέρεις.
Αλλά αυτά όλα βγήκαν από συζητήσεις πολλών ετών και όχι παραμονή του γάμου
Ο δικός μου ο γάμος, ήταν σχετικά με συνοπτικές διαδικασίες...
Συζούσαμε με τον άντρα μου πολύ καιρό, επομένως η συζυγική ζωή δε θα ήταν κάτι νέο. Όταν πήραμε την απόφαση, δεν το πίστευε και πολύ. Όταν είδε το προσκλητήριο, τότε το πήρε σοβαρά και απόφάσισε να πάρει ένα καλό συνολάκι για να γίνει όμορφη πεθερά.(περιττό να πω, ότι ήταν κούκλα! Ο μπαμπάς έλεγε ότι ήταν η πιο όμορφη συμπεθέρα !)
Και πριν το γάμο, είχαμε άλλα στο μυαλό μας, από το ...κοκό
Λέιπει κι ο Πέτρος Κωστόπουλος να μας πετούσε κάναν δεκάλογο ρε γαμώτο...
Και να πω οτι το εχω ακουσει, παλι θα πρεπει να φερω εδω τα κορακοειδη.
Διοτι οτι μας φαινεται εμας τραβηγμενο, μπορει και να μην ισχυει, ε?
Παράθεση:
Σχόλιο # 11 από Paralia48
Aυτό με τον χοίρο, το έχεις ακούσει Ενικέ; Μου φαίνεται λίγο τραβηγμένο!
που ταξιδευαν με την Αυστρο-Αμερικανα στον Ατλαντικο 3η θεση και στην προβλητα του Ellis Island τις περιμεναν οι αγνωστοι γαμπροι.
Παράθεση:
Σχόλιο # 15 από EnikosΔιοτι οτι μας φαινεται εμας τραβηγμενο, μπορει και να μην ισχυει, ε?
Aκριβώς, όπως το λες! Επιλέγουμε τις πληροφορίες.
Παράθεση:
Τι να πουν οι νυφες
Σχόλιο # 16 από MiltosRNLI1930που ταξιδευαν με την Αυστρο-Αμερικανα στον Ατλαντικο 3η θεση και στην προβλητα του Ellis Island τις περιμεναν οι αγνωστοι γαμπροι.
καλά, αυτό γίνεται ακόμη (νομίζω κάπου το είχαμε ξαναπεί εδώ) με νύφες από Φιλιππίνες, Ταϋλάνδη, Ινδονησία...
Αφού δεν ξανάρχισε σε μας, σημαίνει ότι η κρίση δεν είναι ακόμη τόσο μεγάλη .
Στην Αστορια τα σουβλατζιδικα και τα μπακαλικα τωρα δεν προσλαμβανουν Ελληνες.
Παράθεση:
Σχόλιο # 18 από Paralia48
καλά, αυτό γίνεται ακόμη (νομίζω κάπου το είχαμε ξαναπεί εδώ) με νύφες από Φιλιππίνες, Ταϋλάνδη, Ινδονησία...
Αφού δεν ξανάρχισε σε μας, σημαίνει ότι η κρίση δεν είναι ακόμη τόσο μεγάλη .
Δηλαδή, μυστικά σχετικά με την ερωτική μαγεία, και τέτοια απωανατολίτικα φίλτρα και κόλπα, χορός κοιλιάς, ...που λέγαμε στο θέμα για την περιποίηση της ευαίσθητης περιοχής, μάλλον δεν ανήκουν στη δική μας κουλτούρα, ε;
Τι κρίμα, απογοητεύτηκα, αλλά και χαίρομαι που δεν έχασα και κανα σπουδαίο <<μυστικό>>.
Ή ξέρει καιμιά κάτι παραπάνω;
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media