Τελευταια παρατηρω ζευγαρια στον κυκλο μου ,οπου συζητώντας με το ενα ή και τα δυο μελη το λογο της παντρειας,να μου λενε οτι παντρευτηκαν επειδή με αυτόν τον ανθρωπο ενιωθαν ασφαλεια ή τον αγαπησαν στην πορεια ή απλα γιατί ήρθε η ώρα να κάνουν παιδιά κι οχι απο ερωτα...
Ρωτώντας το γιατί έμαθα ότι έχει καεί η γούνα τους στα νιατα τους και τωρα αναζητουν ηρεμία...ο έρωτας γι'αυτούς είναι επικίνδυνος...Μπορεί να σε τσουρουφλησει και να υποφέρεις...
Δηλαδή εγώ που θέλω να παντρευτώ από έρωτα είμαι τρελή?μη χειρότερα ..
Ακούω επίσης,κυριως απο αντρες, ότι είναι μοιραίο μετά από κάποια χρόνια να τον απατησω λόγω βαρεμάρας και ρουτίνας που καταντα ανυπόφορη.
Δεχομαι ότι όλα τα πράγματα έχουν αρχή και τέλος και τίποτα δεν κρατά για πάντα...
Ωστόσο όταν βιώνεις αγαπη και έρωτα μαζί (και βλεπεις αυτον το ανθρωπο ως μελλοντα συζυγο σου)αυτό πως σπάει?
Δεν καταλαβαίνω γιατί τον φοβούνται τόσο τον έρωτα και τον έχουν συνδυάσει με πόνο?μπερδεύονται με την καψούρα μήπως?
Μήπως είναι πιο ώριμη επιλογή να ζυγισεις καλα τα όσα ζητας και να δεις πόσα από αυτά τα κριτήρια εκπληρώνει ο σύντροφος σου (ώστε να γίνει σύζυγος σου) χωρίς συναισθηματισμούς?
Θέλω γνώμες...
ποιος ο λόγος να παντρευτείς όταν είσαι ερωτευμένη?
Ειναι μια αποφαση που παιρνεται απο κοινου...
Θα μπορούσα απλά να συζησω και να κανω και παιδια εκτος γαμου αλλά θέλω να τη ζήσω κι αυτή την εμπειρία...
Καλημέρα,Κικα...
κοιτα, μια χαρα ειναι και ο ερωτας και ολα. αλλα οταν ερχεται η ωρα για παιδια, το τελευταιο που μετραει ειναι οι ερωτες.
οσο εχεις μονο το τομαρι σου να σκεφτεις, τοτε μπορεις να το διαθετεις οπως θες και για οποιο λογο θες. παντρευεσαι χωριζεις κανεις ρανεις. οταν ομως εισαι υπευθυνος για αλλους ανθρωπους οπως τα παιδια σου, τοτε αλλαζει το πραγμα.γενικα προτου παντρευτεις για να κανεις οικογενεια καποια στιγμη, να το κανεις εχοντας στο πισω μερος του μυαλου σου οτι ισως μια μερα μεινεις μονη με τα παιδια σου, οποτε φροντισε να μπορεις να ανταπεξελθεις. το ιδιο φυσικα ισχυει και για τον αντρα σου. με λιγα λογια, οταν ειναι να κανετε παιδια, σκεφτειτε το σα να εισαστε μονοι σαςκαλημέρα μαράκι
τι σημαίνει για σένα γάμος?
μ'αρέσει όταν με λες κίκα
θα σου πω ένα παράδειγμα για να καταλάβεις τί ρωτάω
χτες η νώρα είχε τον ντάνο καλεσμένο, ο οποίος είπε πως θέλει πολύ να κάνει παιδιά
τον ρωτάει η νώρα , τί σημαίνουν γι' αυτόν τα παιδιά και πως για πολλούς παιδιά=ευθύνες
ο ντάνος είπε πως τα παιδιά υιοθετούν τις συμπεριφορές που βλέπουν
και πως του φαίνεται μαγικό να πλάσει απ' την αρχή μια "καινούρια" ψυχούλα
μωρέ αλλιώς το 'πε...πολύ πιο ωραία.. αλλά δε θυμάμαι
Εγω σε βαφτισα Κικα,σου παει και χαιρομαι που σου αρεσει!
Είπε ο Ντανος τέτοιο πράγμα?
Τώρα το πάω πιο πολύ αυτο το Αιγοκερακι!
Η ανατροφη ενος παιδιού ειναι σιγουρα μια μεγάλη ευθυνη,αλλα ευχαριστη ευθυνη για μενα,παρολες τις δυσκολιες (οχι βαρος).
Νομιζω κι εμένα θα με γοήτευε η ιδέα του πλάστη χαρακτήρων,αν και εγω πιστευω πως τα παιδιά από μικρά έχουν τη δικη τους προσωπικότητα στην οποια ελάχιστα μπορούμε να παρέμβουμε, με συμβουλές μόνο που αν θέλουν τις ακολουθούν.
Τις γονεικες συμπεριφορές μπορεί να τις υιοθετήσουν όσο είναι μικρά,μεγαλώνοντας και παρατηρωντας τους γονεις αρχιζουν να διαχωρίζουν το παράδειγμα προς αποφυγήν από το παράδειγμα προς μίμηση.
Το γάμο το βλέπω σαν εμπειρία.Θέλω να το ζήσω και να πάρω όσα μπορώ περισσότερα από αυτόν.
Μενιο εγω μίλησα για γάμο(ασε τα παιδια)για ποιο λόγο παντρευεται κάποιος κι οι λόγοι ποικίλουν.
Τα συναισθήματα μετράνε για μένα πέρα από τα κριτήρια επιλογής συζύγου.
Δεν είμαστε ρομποτακια.Έχουμε και καρδιά κατι που πολλοί παραβλέπουν.Εγώ δε θα μπορούσα.
Αυτό είπα.
α ενταξει τοτε! τωρα γιατι παντρευεται καποιος, ε για πολλους λογους. απο φορολογικους, κοινωνικους μεχρι!
δεν ειναι ρομποτακια οσοι δεν παντρευονται χωρις ερωτα. εχουν προφανως αλλα συναισθηματα. πολυ καλα κανεις και διαχωριζεις το θεμα παιδιων γιατι εκει σκονταφτουν ολοι οι γαμοι.
θολωνουν απο τους ερωτες και τις χημειες και ξεχνουν να δουν τον αλλο με κριτηρια καλου γονιου για το μελλον
Παράθεση:
Σχόλιο # 7 από maraki_lar_1980Μενιο εγω μίλησα για γάμο(ασε τα παιδια)για ποιο λόγο παντρευεται κάποιος κι οι λόγοι ποικίλουν.
Τα συναισθήματα μετράνε για μένα πέρα από τα κριτήρια επιλογής συζύγου.
Δεν είμαστε ρομποτακια.Έχουμε και καρδιά κατι που πολλοί παραβλέπουν.Εγώ δε θα μπορούσα.
Αυτό είπα.
Όταν λες "άλλα συναισθηματα"?
τι?
Αγαπιουνται?
νιώθουν ασφάλεια?
Ο άλλος τους έχει γίνει συνήθεια?
Παντρευονται το ησυχο λιμάνι τους αναζητωντας μια σχεση χωρις το παθος (που προκαλει αναταραχες) μετά από κάμποσες αποτυχημένες σχέσεις που τους ταλαιπώρησαν?
Ή κάτι άλλο?
Παντρεύεσαι (ή αρχαιοελληνικώς, γαμίεσαι!. Πώς αλλιώς να πεις πως έρχεσαι σε γάμου κοινωνία; ) όταν θέλεις να παραδοθείς ολότελα
στα νύχια και ορέξεις στην αγάπη τού άλλου; Θέλεις; Εγώ όχι.
Είμαι κατά. Θέλω τα νύχια μου να τα χρησιμοποιώ κατά βούληση. Δικά μου είναι διάολε!
Γάμος=τύποις ευνουχισμός. (όπως τον καταντήσαμε. Γιατί, ονειρεύομαι μεν, είμαι ρεαλιστής δε. Και το σκορ είναι 0-2)
ολα αυτα που ειπες και αλλα που μπορει να υπαρχουν αναμεσα σε αλλους ανθρωπους. εξαλλου το οτι λεει πολυς κοσμος οτι ειναι ερωτευμενος ή αγαπιεται ή οτιδηποτε δεν σημαινει οτι ισχυει. ισως απλα ειναι η δικη τους εντυπωση. δεν εχει σημασια κιολας.
το βασικο ειναι να γνωριζουν και οι δυο το τι συμβαινει μεταξυ τους. τωρα εδω που τα λεμε, ειναι μονο τυπικο το θεμα. γιατι αν ζεις ηδη με τον αλλο δεν θα αλλαξει και κατι. η αλλαγη γινεται μονο οταν ερχονται απογονοι. αλλιως ειναι απλα ενα τυπικο κομματι αντε να βαλω μεσα και το γλεντακι και την ολη φαση
Παράθεση:
Σχόλιο # 9 από maraki_lar_1980Όταν λες "άλλα συναισθηματα"?
τι?
Αγαπιουνται?
νιώθουν ασφάλεια?
Ο άλλος τους έχει γίνει συνήθεια?
Παντρευονται το ησυχο λιμάνι τους αναζητωντας μια σχεση χωρις το παθος (που προκαλει αναταραχες) μετά από κάμποσες αποτυχημένες σχέσεις που τους ταλαιπώρησαν?
Ή κάτι άλλο?
Ποια ειναι η Νωρα ?
Παράθεση:
Σχόλιο # 5 από Koula___καλημέρα μαράκι
χτες η νώρα είχε τον ντάνο
καλεσμένο, ο οποίος είπε πως θέλει πολύ να κάνει παιδιά
τον ρωτάει η νώρα , τί σημαίνουν γι' αυτόν τα παιδιά και πως για πολλούς παιδιά=ευθύνες
ο ντάνος
είπε πως τα παιδιά υιοθετούν τις συμπεριφορές που βλέπουν
Παράθεση:
Σχόλιο # 12 από MiltosRNLI1930Ποια ειναι η Νωρα ?
η μελέτη καλέ
Ποια ειναι η μελετη ?
Παράθεση:
Σχόλιο # 14 από Koula___
η μελέτη καλέ
Μη και ξεμεινουμε απο μουσαμαδες!!!
Παράθεση:
Σχόλιο # 5 από Koula___καλημέρα μαράκι
χτες η νώρα είχε τον ντάνο
καλεσμένο, ο οποίος είπε πως θέλει πολύ να κάνει παιδιά
ο ντάνος
είπε πως τα παιδιά υιοθετούν τις συμπεριφορές που βλέπουν
Ειχαμε δεν ειχαμε, βαλαμε τον γαμο μαζι με τις απαραιτητες διεργασιες του πλανητου...
@ κουλα:
...ακριβώς επειδή συμβαίνουν αυτά που περίπου είπε ο ντάνος αναφορικά με τα παιδιά, κατα τη γνώμη μου θα έπρεπε το ποσοστό των τεκνοποιήσεων να είναι κάτω απο το 50% απο το τρέχον...και αυτό γιατί πιστεύω ότι το ποσοστό των γεννήσεων που απλά αυξάνουν τους αριθμούς των πληθυσμών [χώρες τρίτου κόσμου - υποανάπτυκτες χώρες- θρησκευτικοί & πολιτισμικοί λόγοι (βλέπε ισλάμ & ινδία-μπαγκλαντές κλπ)] ξεπερνά το 50%...
Ποια νύχια ρε Σαμ?
Ντε και καλά να σου "επιτεθει" η συμβία?
Καλή η πρόληψη αλλά δε χωράει στον ερωτα,δε τον αφήνει να ανθίσει,να αναπνεύσει.
Κι εγώ χωρίς αυτόν δε μπορώ.
Είναι το ελιξήριο της ζωής για μένα.
Όταν τον βιώνω βλέπω τη ζωή με άλλα μάτια...
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media