Πλευρισε καμια κοτα ο Ενικος η αρμενιζει με τις πεταλουδιτσες?
Παράθεση:
Σχόλιο # 159 από ZHLIASOY
Δεν χαλαω εγω το αλαβαστρινο δερματακι μου για κανεναν κ τιποτα!!Μα ουτε κ το χαμογελο μου χαλαω!!Το μονο που μπορει να χαλασω...κ χαλαλι του..ειναι το ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ!!ΑΜ πως..!
Παράθεση:
Σχόλιο # 155 από ZHLIASOY
Το χιουμορ Μιλενι ειναι ΕΝΑ κ οποιος δεν το πιανει εχει σοβαρο θεμα!Οχι ο χιτλερ δεν ειχε χιουμορ κατα εμε...Οι φασιστες δεν εχουν χιουμορ (παλι κατ εμε.) Εμεις πιστευω δεν ανηκουμε σε αυτην την κατηγορια ..κ οποιος ανηκει ..προμπλεμ δικο του.Εδω μεσα λοιπον λεω πως δεν ηρθαμε να βραβευτουμε κ ουτε να περασουμε εξετασεις ..μα ουτε να σωσουμε την τιμη κανενος.ουτε να λυσουμε τα προβληματα του κοσμου αφου δεν εχουμε λυση τα δικα μας.Οποτε σε καποιες περιπτωσεις κανουμε χιουμορ σε καποιες αλλες λεμε την αποψη μας σοβαρα..αρα το ενα δεν αναιρει το αλλο..Κ αφου ολα αυτα γινονται ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ κ να κανουμε χιουμορ κ να δεχτουμε κριτικες καλες κ κακες ειτε με χιουμορ η χωρις..Δεν χρειαζονται καυγαδες ..Νοατε??Η να το ξαναγραψω??
Το χιουμορ δεν ειναι ΕΝΑ!!! πχ..μπλακ χιουμορ,σατιρα,καυστικο χιουμορ,αυτοσαρκασμος κλπ κλπ
Ο σκοπος του χιουμορ ειναι να προκαλεσει ευχαριστη διαθεση και γελιο
Αν πισω απο την ταμπελα του δηθεν χιουμορ,εκτοξευονται ειρωνειες,κακιες,προσβολες κλπ κλπ...τοτε
αυτοι που το επικαλουνται για να δειξουν ποσο πνευματωδεις ειναι και ποσο ανωτεροι...καλα θα κανουν
να αναθεωρησουν
Αμα του αλλαξουν ονομα, θαναι σαν να του κανουν στειρωση τετοιο σκυλι!
Παράθεση:
Σχόλιο # 162 από ZHLIASOY
Οχι μονο πλευρισε αλλα τον εχουνε σαν πασα οι πεταλουδιτσες σε θρονο!Η δε μια πεταλουδιτσα του δινει κ την σειρα της στο βυζι να πιει γαλα!!Οχι η Ζηλεια η Σουρια !Καλα μιλαμε ο ενικος ειναι ολα τα λεφτα πανεξυπνο σκυλι φαινεται απο τωρα..ειναι το πρωτο που ανοιξε τα ματακια του προχθες..οποιος το παρει θαχει τυχη!Θα το δωσω μια προυποθεση..να μην του αλλαξουν το ονομα!!
Παράθεση:
Σχόλιο # 164 από ZHLIASOY
Αγαπη.Παρολλα αυτα ενα ειναι!Απλω χωριζεται σε αυτα που ειπες..ομωςγια να προκαλεσει ευχαριστει διαθεση θα πρεπει να εχει κ ο δεκτης την διαθεση να το εκλαβει σαν χιουμορ..εαν δεν την εχει δεν καταλαβαινει χριστο οτι χιουμοριστικο να πεις.Κ σαφως μεσα απο το χιουμορ εαν εισαι εξυπνος μπορεις να δωσεις πολλα μηνυματα..μεσα στο χιουμορ λεγονται κ πολλες αληθειες.Εγω βεβαια στο χιουμορ του ενικου που γιαυτο εγινε θεμα κ λογος δεν ειδα κατι το προσβλητικο κ χυδαιο..οποτε θεωρω λαθος τον δεκτη...ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙ!ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ!ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΧΙΟΥΜΟΡ.Υ.Γ.επειδη τοχω εκ γενετης κ στην πορεια μου το φιλοσοφησα εχω να πω με σιγουρια πως οποιος δεν εχει η δεν το καταλαβαινει εχει θεμα σοβαρο!!
νομιζω πως το καθαρο χιουμορ, ειναι οταν προκαλει σε ολους γελιο, φτιαχνει τη διαθεση, σε ολους - εστω και ενα χαμογελο, εστω και απο μεσα, ακομη και οταν δεν εχεις λογο να γελας, Ζηλια μου.
Γιατι, δεν ειναι εις βαρος κανενος. Καθε αλλη περιπτωση, ειναι κατι αλλο.
Μη μας βγαζεις και αρρωστους απο πανω
Παράθεση:
Σχόλιο # 164 από ZHLIASOY
Αγαπη.Παρολλα αυτα ενα ειναι!Απλω χωριζεται σε αυτα που ειπες..ομωςγια να προκαλεσει ευχαριστει διαθεση θα πρεπει να εχει κ ο δεκτης την διαθεση να το εκλαβει σαν χιουμορ..εαν δεν την εχει δεν καταλαβαινει χριστο οτι χιουμοριστικο να πεις.Κ σαφως μεσα απο το χιουμορ εαν εισαι εξυπνος μπορεις να δωσεις πολλα μηνυματα..μεσα στο χιουμορ λεγονται κ πολλες αληθειες.Εγω βεβαια στο χιουμορ του ενικου που γιαυτο εγινε θεμα κ λογος δεν ειδα κατι το προσβλητικο κ χυδαιο..οποτε θεωρω λαθος τον δεκτη...ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙ!ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ!ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΧΙΟΥΜΟΡ.Υ.Γ.επειδη τοχω εκ γενετης κ στην πορεια μου το φιλοσοφησα εχω να πω με σιγουρια πως οποιος δεν εχει η δεν το καταλαβαινει εχει θεμα σοβαρο!!
αλλα τα ματια του λαγου κι αλλα της κουκουβαγιας...(παντα με χιουμορ εεε?)
"Το χιούμορ είναι η ευγένεια του απελπισμένου."
Ισως να το έχει πει ο Όσκαρ Ουάιλντ.
Ισως και όχι.
Κωμικό είναι η κατανόηση του αντιφατικού. Χιούμορ είναι η υποψία γιΆ αυτό.
Αντε στο μικροσκοπιο και το χιουμορ...
Παράθεση:
Σχόλιο # 172 από EnikosΚωμικό είναι η κατανόηση του αντιφατικού. Χιούμορ είναι η υποψία γιΆ αυτό.
Umberto Eco.
όταν αρχίζουν τα τσι τα-τα, καλύτερα να αποχωρίσουμε
τα δικά μας λόγια, ετσι όπως το νιώθουμε - δεν μας κανουν...
αυτό - άντε να το πάρεις για σοβαρό, όμως...
Το αντιφατικό που ο ίδιος βγάζει εδώ, λες να μην το είχε κατανοήσει;;;
κωμικό το λέμε ή χιούμορ;
Σκεψη-τοποθετηση?...
Καπως μουρθε σημερα, διαβαζοντας εδω, οτι καταζητειται ο Αρκας...με βαρειες κατηγοριες.
Παράθεση:
Σχόλιο # 174 από Mileni
κωμικό το λέμε ή χιούμορ;
Παράθεση:
Σχόλιο # 175 από EnikosΣκεψη-τοποθετηση?...
Καπως μουρθε σημερα, διαβαζοντας εδω, οτι καταζητειται ο Αρκας...με βαρειες κατηγοριες.
ναι, μπορείς και ετσι να το πεις - ο Αρκας, με το ξεκάθαρο χιούμορ του.
Όχι κατηγορούμενος όμως, γιατί η σάτιρα του, ας το πούμε και ετσι, αφορά μια γενική κατάσταση και όχι κάποιον δακτυλοδεικτούμενο. Γι' αυτό και αρέσει. Νιώθεις πως είναι ετσι τα πράγματα, μπορείς να βάλεις και τον εαυτό σου μέσα, να σε ''δεις'' σε κάποιο σκίτσο του, άλλα δεν προσβάλλεσαι.
Φυσικα και απευθυνεται σε συγκεκριμενα ατομα ενιοτε, τα οποια καταδεικνυει σαφεστατα.
Τωρα για το αν προσβαλλεται καποιος, με το χιουμορ-σατυρα, ειναι μια αλλη συζητηση.
Αφορα το βιβλιο με τις ετοιμες τασεις-μεταφρασεις του καθενος...
Σατιρα ειναι δηλαδη, κατι ανωδυνο-ευχαριστο, οπου οι θεατες απλα γελανε και περνουν χαρουμενα μονο?
Νομιζα οτι ειναι εμπαιγμος, με σαφη διαθεση την καλυτερευση αυτου στον οποιο απευθυνεται.
Παράθεση:
Σχόλιο # 176 από Mileni
ναι, μπορείς και ετσι να το πεις - ο Αρκας, με το ξεκάθαρο χιούμορ του.
Όχι κατηγορούμενος όμως, γιατί η σάτιρα του, ας το πούμε και ετσι, αφορά μια γενική κατάσταση και όχι κάποιον δακτυλοδεικτούμενο. Γι' αυτό και αρέσει. Νιώθεις πως είναι ετσι τα πράγματα, μπορείς να βάλεις και τον εαυτό σου μέσα, να σε ''δεις'' σε κάποιο σκίτσο του, άλλα δεν προσβάλλεσαι.
Στον μαθητή που ήταν πολύ πράος και φοβόταν μην προσβάλει κάποιον ο δάσκαλος είπε: Υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να το καταφέρει ούτε ο ίδιος ο Θεός!_Τι είναι αυτό ;ρώτησε ο μαθητης. _ Δεν μπορεί να αρέσει σε όλους!!
Παράθεση:
Σχόλιο # 177 από EnikosΦυσικα και απευθυνεται σε συγκεκριμενα ατομα ενιοτε, τα οποια καταδεικνυει σαφεστατα.
Τωρα για το αν προσβαλλεται καποιος, με το χιουμορ-σατυρα, ειναι μια αλλη συζητηση.
Αφορα το βιβλιο με τις ετοιμες τασεις-μεταφρασεις του καθενος...
Σατιρα ειναι δηλαδη, κατι ανωδυνο-ευχαριστο, οπου οι θεατες απλα γελανε και περνουν χαρουμενα μονο?
Νομιζα οτι ειναι εμπαιγμος, με σαφη διαθεση την καλυτερευση αυτου στον οποιο απευθυνεται.
κατά εμένα καταδεικνύει σαφέστατα τα στραβά της εποχής, της κοινωνίας και αφήνει τον κάθε έναν να ''διαβάζει'' ελεύθερα τα σκίτσα του - όσο, όπως και για όπου κόβει το μυαλό του.
Έχει ήρωες, που ο κάθε ένας από εμάς, μπορεί να βάλει στη θέση τους όποιον να 'ναι, μέσω των σκέψεών του... Αλλα δεν νομίζω να απευθύνεται κατευθείαν, παράδειγμα - σε συγκεκριμένους πολιτικούς και να τους ονομάζει. Σατιρίζει ιδιότητες, καταστάσεις που είναι διαχρονικές, δυστυχώς.
Οι σάτυροι...
Νομίζω πως είναι το κάθε τι διαστρεβλωμένο που έχουμε όλοι.
Έτσι το νιώθω, χωρίς να εχω ψάξει την ορολογία. Μπορεί και να κάνω λάθος, αλλά αυτό μου ''βγάζει'' η λέξη σάτυρος. ''το Κακό'' δλδ.
Μέσω της σάτιρας πια, μπορουμε να δούμε το κακό μας, ως κοινωνία, που τελικά ''δεν φαινεται και τόσο κακό'', όταν είναι μοιρασμένο σε όλους, όταν παρουσιάζεται κατά αυτόν τον τρόπο. Όταν και αν καταλάβεις πως και εσύ είσαι ένας από αυτούς, αυτής της κοινωνίας, της εποχής σου - γελάς.
Γελάς για τους ''άλλους'', μα κάπου εκεί - μπορεί και να ''κλάψεις'', αν βλεπεις πέρα απο αυτό και τι στην ουσια είναι η πραγματικότητα. Με αυτό νομίζω, η σάτιρα διαφέρει απο το απλό χιούμορ, απο το απλό γέλιο.
Δεν είναι καθόλου ''ανωδυνο-ευχαριστο, οπου οι θεατες απλα γελανε και περνουν χαρουμενα μονο''.
Αφήνει μηνύματα για σκέψεις, όχι συνηθισμένες, για αφύπνιση.
Αυτό είναι το νόημα της ύπαρξής της.
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media