Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!
Εγγραφή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ιστορικά γεγονότα

Επιλέξτε σελίδα: (1-3)
Σελίδες 123

Red_Season

# 41 στις 8/8/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Σαν σήμερα: Το 1974 ενώ το σκάνδαλο Γουοτεργκέιτ συγκλονίζει τις ΗΠΑ, ο πρόεδρος της χώρας, Ρίτσαρντ Νίξον, υποβάλλει την παραίτησή του.

Αν είμαι καλά στο μέλλον μπορεί να με απασχολήσει πολύ στο άλλο θέμα των "Ανθρώπων με πάθη" ο πλέον αμφιλεγόμενος και ενδιαφέρον Πρόεδρος, μετά τον μεγάλο του αντίπαλο - τον Κέννεντι, που είχε η Αμερική κατά την ταπεινή μου άποψη...

Red_Season

# 42 στις 11/11/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Η κρίση των πυραύλων στην Κούβα τον Οκτώβριο του 1962

... Από σήμερα και για ικανό διάστημα θα ασχοληθώ με τις ψυχροπολεμικές μου ιστορίες και με ένα τόσο κρίσιμο θέμα για την ανθρωπότητα (και κατά την άποψή μου πάντα), που δεν γνωρίζω πόσες συνέχειες και πόσο χρόνο θα μου πάρει μέχρι να το ολοκληρώσω 

Βρισκόμαστε στο 1962 και η Αμερική απειλείται. Φοβάται την επίθεση πυρηνικών πυραύλων. Απέναντί της βρίσκεται μια φτωχή χώρα μ’ έναν σκληρό ηγέτη. Ο ηγέτης της ΕΣΣΔ, Νικίτα Χρουστσώφ έπεισε τον Φιντέλ Κάστρο να τοποθετηθούν μυστικά πυρηνικοί πύραυλοι στο νησί που βρίσκεται 90 μίλια από τις ΗΠΑ. Στη συνέχεια ο πρόερδος Κένεντι εξοργισμένος διατάσσει τον ναυτικό αποκλεισμό της Κούβας, μέχρι να αποσύρουν οι Σοβιετικοί τους πυραύλους.

... Αυτή είναι η ιστορία σύμφωνα με τους Αμερικάνους. Έπαιζαν σκληρό παιχνίδι. Βγήκαν, όμως, νικητές απ’ όλη αυτήν την κρίση; Η Ρωσική (πρώην Σοβιετική) πλευρά και η Κούβα αμφισβητούν αυτόν τον ισχυρισμό. Πρόκειται για μια κρίση λαθών στον χειρισμό, διπλωματικών αβλεψιών και των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ που αγνόησαν όλες τις ενδείξεις - ότι όλο αυτό μπορούσε να οδηγήσει στο τέλος του κόσμου.

Όπως ανέφερε αξιωματούχος της Ουάσινγκτον: «Αν επαναλαμβανόταν το ίδιο ακριβώς σενάριο 100 φορές, στις 95, 96 ή 97 φορές θα οδηγούσε σε πυρηνικό ολοκαύτωμα!»

Όλα ξεκίνησαν στις 14 Οκτωβρίου, όταν μετά από πληροφορίες ότι είχε εισέλθει μεγάλο τμήμα στρατού των Σοβιετικών στο νησί, αποφασίστηκε να πετάξει ψηλά πάνω από την Κούβα ένα μαύρο κατασκοπευτικό αεροσκάφος U-2. Όταν διαλύθηκαν τα σύννεφα αποκαλύφθηκαν στις ευαίσθητες κάμερες του από κάτω αρκετοί πυρηνικοί πύραυλοι.

Στις 16 Οκτωβρίου οι φωτογραφίες φτάνουν στο Οβάλ γραφείο του νεότερου μέχρι τότε προέδρου των ΗΠΑ, που ξαφνικά η μοίρα τον έφερνε αντιμέτωπο με την μεγαλύτερη κρίση της υπερδύναμης από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο - Αντίπαλός του ένας σκληρός ηγέτης, ο 60χρονος Χρουστσώφ. Ο Κάστρο απέβλεπε στην έμπρακτη χορήγηση υποστήριξης και στρατιωτικής βοήθειας γιατί είχε αλλάξει με την επανάσταση του ’59 την χώρα, κάτι που εκνεύρισε τους Αμερικάνους. Μέχρι τότε η Κούβα αποτελούσε «το πορνείο του δυτικού κόσμου» και οι Αμερικάνοι ήταν υπαίτιοι γι αυτό. Τώρα έχαναν το παιχνιδάκι τους ή την υποτιθέμενη αποικία τους και την ληστρική εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών της πόρων. Συνεπώς μπορούσαν να εισβάλουν ανά πάσα στιγμή!

Οι Αμερικάνοι προσπάθησαν να εισβάλουν με την αποτυχημένη επιχείρηση στον «Κόλπο των χοίρων», έκαναν μποϊκοτάζ και οικονομικό αποκλεισμό και αποπειράθηκαν δεκάδες φορές να εκτελέσουν τον Κάστρο! Δεν αναρωτήθηκαν - «Πώς το κάνουμε αυτό σε μια ανεξάρτητη χώρα;» Αντίθετα αναφωνούσαν: «Ω Θεέ μου, πώς δεν ξεφορτωθήκαμε ακόμα αυτόν τον Κάστρο;» Τους είχε γίνει εμμονή να δολοφονήσουν τον κομμουνιστή ηγέτη.

Την άνοιξη του 1962 ο Κάστρο ζήτησε 4 φορές βοήθεια από τον Χρουστσώφ ενάντια στην Αμερικανική απειλή! Και τότε ο Γ.Γ. της ΕΣΣΔ αναφωνούσε «Ζήτω η επανάσταση της Κούβας!» σε συνέδριο του Κ.Κ. στην Μόσχα, και όλα έδειχναν τι μπορούσε να επακολουθήσει... Την ίδια περίοδο η Κούβα ζήτησε από την KGB να εκπαιδεύσει τους αντάρτες σε υψηλού επιπέδου ανταρτοπόλεμο. Οι Ρώσοι απάντησαν: «Δεν κάνουμε εμείς τέτοια» - Έξαλλος ο Κάστρο τους είπε τότε - «Ελάτε τώρα που δεν κάνετε τέτοια πράγματα! Ό,τι θέλετε μπορείτε να κάνετε, είστε η ΕΣΣΔ!!!» Η αλήθεια είναι ότι φοβόντουσαν να πιαστούν στα πράσα ότι βοηθούσαν τους κουβανούς, που μπορεί να είχε ως συνέπεια μια επέμβαση των ΗΠΑ στο νησί.

Τα πράγματα δεν ήταν καλά για τους Σοσιαλιστές διότι την εποχή εκείνη οι Ρώσοι διέθεταν μόνον 300 πυρηνικές κεφαλές και οι Αμερικανοί 5.000(!). Κι αν αποφάσιζαν να χτυπήσουν πρώτοι, αν κάποιος κέρδιζε έναν τόσο καταστροφικό πόλεμο, ίσως να ήταν αυτοί τελικά. Και στο Κρεμλίνο υπήρχε αστάθεια. Ευτυχώς το Πεντάγωνο δεν την αντιλήφθηκε έγκαιρα, γιατί οι στρατηγοί του πρόκριναν στον πρόεδρο ένα προληπτικό πυρηνικό πρώτο χτύπημα ήδη από παλιά (1953 ΜακΆρθουρ στον πόλεμο της Κορέας)... Στρυμωγμένος λοιπόν ο Σοβιετικός ηγέτης αποφάσισε αιφνιδιαστικά να στείλει στρατό και πυραύλους στην Κούβα, τζογάροντας με μια παράτολμη ζαριά τις τύχες του κόσμου όλου. Το αποφάσισε υπολογίζοντας ότι οι πύραυλοι που είχαν μόλις τοποθετηθεί στην Τουρκία χρονικά απείχαν 6 λεπτά από το Κίεβο και 15’ από την Μόσχα.

Στην προεδρεία των ΗΠΑ υπάρχει ένας Τζον Κένεντι. Ο πρόεδρος είχε τότε αντισταθεί γενναία στις απαιτήσεις των στρατιωτικών και εν γένει των σκληροπυρηνικών για άμεση επίθεση και βομβαρδισμό των εγκαταστάσεων των ρωσικών πυραύλων, για απόβαση αμερικανικού στρατού και κατάληψη του νησιού. Είναι γεγονός ότι η στάση του αυτή τον έκανε να φοβηθεί ακόμη και ένα πραξικόπημα ανατροπής του από τους συνεργάτες του. Είναι γνωστό ότι ο Κένεντι αποζητούσε τρόπους που θα σταματούσαν τον ψυχρό πόλεμο με τη Σοβιετική Ενωση. Χρησιμοποιούσε -μαζί με τον αδερφό του Ρόμπερτ- εμπιστευτικά κανάλια επικοινωνίας με τον Χρουστσόφ γι' αυτόν τον σκοπό, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη λήξη της κρίσης. Δύο φορές ο Κένεντι πρότεινε στους Ρώσους την υπογραφή συμφωνίας διατήρησης του status quo, την οποία όμως το Κρεμλίνο απέρριψε διότι πίστευε ότι ο σοσιαλισμός προήλαυνε σε παγκόσμια κλίμακα. Η φιλειρηνική αυτή στάση του Αμερικανού προέδρου προκάλεσε λίγο αργότερα, όπως υποστηρίζουν έγκυροι αναλυτές, και τη δολοφονία του.

(Τέλος 1ου μέρος-)

Red_Season

# 43 στις 18/11/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Η κρίση των πυραύλων στην Κούβα τον Οκτώβριο του 1962 -2ο μέρος-

Με τους λίγους πυραύλους που έφεραν πυρηνική κεφαλή και μπορούσαν να πλήξουν σε μεγάλες αποστάσεις, η ΕΣΣΔ, που βρισκόταν 7.000 μίλια από τις ΗΠΑ, ήταν πρακτικά πολύ δύσκολο να αναμετρηθεί στα ίσα. Αν, όμως, έστηνε πυραυλικές βάσεις στην Κούβα τότε η αμερικανική ενδοχώρα απείχε 90 μόλις μίλια...

Τα Σοβιετικά εμπορικά πλοία και τα υποβρύχια λοιπόν αποπλέουν από τα λιμάνια και τους ναυστάθμους. Οι κυβερνήτες λαμβάνουν τρεις φακέλους, με εντολή να τους ανοίξουν αφού βγουν από τα χωρικά ύδατα. Δεν ήξεραν που κατευθύνονταν, και τους είπαν «για να ρίξουν στάχτη στα μάτια» να πάρουν και σκι μαζί τους. Άρα πάμε κάπου που κάνει πολύ κρύο, υπέθεσαν οι ναυτικοί... Μετά από μια εβδομάδα, αφού ο καπετάνιος άνοιξε τον κλειστό φάκελο, τους ανακοίνωσε ότι πάνε στην Κούβα. Στον Χρουστσώφ όμως, είπαν πως η μεταφορά στρατού 50.000, αεροσκαφών, τανκς και πυραύλων, χωρίς να το μάθουν οι μυστικές υπηρεσίες των Αμερικανών, ήταν γραφτό να αποτύχει. Στην απέλπιδα προσπάθεια των Σοβιετικών να μην μαθευτεί η επιχείρηση, απαγόρευσαν στους στρατιώτες να βγουν στο κατάστρωμα. Ένα «καμουφλαρισμένο» εμπορικό είχε λοιπόν 50-60 άνδρες, και ήταν 1.000 κρυμμένοι στα αμπάρια του πλοίου. Και η θερμοκρασία κάτω από το κατάστρωμα ήταν 50 βαθμοί κελσίου, κι αυτοί είχαν μαζί τους και σκι...!! Για καμουφλάζ παρίσταναν τους αγροτικούς συμβούλους και τους είχαν προμηθεύσει με καρό πουκάμισα.

Μεταξύ Ιουλίου και Οκτωβρίου 1962, πάνω από 150 πλοία ολοκληρώνουν το ταξίδι. Η υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ απέτυχε να καταλάβει κάτι ουσιαστικό. Κι αυτό είναι αξιοπερίεργο αφού κάλυπταν τους ογκοδέστατους πυραύλους, μήκους 40 μέτρων με τέντες! Μετά πέρασε το κομβόι με τους καλυμμένους πυραύλους από πόλεις και χωριά κατά μήκος της Κούβας και οι ντόπιοι κάθονταν και χάζευαν σε παγκάκια και μπαλκόνια και ήταν πολύ περίεργοι τι ήταν αυτό που μετέφεραν τότε. Φυσικά πάνω από 5.000 εμπιστευτικά τηλεγραφήματα και μηνύματα δέχονται οι ΗΠΑ από πράκτορες που είχαν εισχωρήσει στη χώρα. Και όμως! Αυτό που αποτελούσε πια κοινό μυστικό: Ότι η Κούβα απέκτησε πυρηνικά, δεν υπέπεσε στην αντίληψη των Αμερικανών!!! Κάποιοι μάλιστα προδότες Κουβανοί που μπόρεσαν να μεταναστεύσουν στην Αμερική το ξέρασαν στους ανακριτές. Αλλά δεν τους πίστεψαν... Ο Τζωρτζ Μπάντι, σύμβουλος του Προέδρου για θέματα Εθνικής Ασφάλειας είπε τότε: «Μπα! Οι Σοβιετικοί δεν κάνουν τέτοια πράγματα, ποτέ δεν έκαναν...»

Έτσι ο Χρουστσώφ πέτυχε το εκ πρώτης όψεως ουτοπικό να μην μαθευτεί η αποστολή όλου αυτού του στρατού και του βαρύτατου εξοπλισμού από τις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο. Χάρη και στην μυστικοπάθεια των Σοβιετικών, η CIA υπολόγιζε ότι ήταν μόλις 10.000 απεσταλμένοι στρατιώτες αντί για 42.000. Η τεχνολογική, όμως, υπεροχή της αντιπάλου υπερδύναμης στην αεροπορική κατασκοπεία έμελλε να αλλάξει δραματικά την κατάσταση. Νωρίς το απόγευμα της 16ης Οκτωβρίου ο Τζον Κένεντι είχε καλέσει στον Λευκό Οίκο τους στενούς συνεργάτες του για να τους ανακοινώσει ότι οι Ρώσοι είχαν εγκαταστήσει πυρηνικούς πυραύλους. Και ανακοίνωσε απευθυνόμενος στο Έθνος: «Την περασμένη εβδομάδα αδιάψευστες αποδείξεις επιβεβαίωσαν το γεγονός ότι προετοιμάζεται η δημιουργία βάσεων επιθετικών πυραύλων σ’ αυτό το κατεχόμενο νησί, με μοναδικό σκοπό να μας πλήξουν με πυρηνικό χτύπημα. Και ήταν πραγματικά έξαλλος. Έξαλλος γιατί οι Σοβιετικοί του είπαν ψέματα. Ο πρόεδρος είχε παίξει «κορόνα-γράμματα την πολιτική του καριέρα», ποντάροντας στις σοβιετικές διαβεβαιώσεις και δηλώνοντας δημόσια ότι τα όπλα που παρέδιδε η Ρωσία στην Κούβα ήταν καθαρώς αμυντικά - αν και ορισμένοι Ρεπουμπλικανοί υποστήριζαν το αντίθετο.

Ακόμα και δύο μέρες μετά την ανακάλυψη των πυραύλων, στις 18 Οκτωβρίου, ο ΥΠΕΞ της ΕΣΣΔ λέει ψέματα σε μια συνάντηση με τον Πρόεδρο στον Λευκό Οίκο. Ο Κένεντι ρωτά ευθέως τον Γκρομίκο - «Υπάρχουν επιθετικά όπλα στην Κούβα;» Κι εκείνος το αρνείται. Ο υπουργός Εξωτερικών Αντρέι Γκρομίκο, στην τελευταία συνάντηση την 4η μέρα της κρίσης, δεν του έλεγε ξανά την αλήθεια. Αυτό τον άφησε ακάλυπτο απέναντι στους Ρεπουμπλικανούς και όσους άλλους επέμεναν ότι τα όπλα ήταν επιθετικά. Ο ίδιος αισθανόταν ότι είχε οικτρά εξαπατηθεί από τους Ρώσους.

(Τέλος 2ου μέρους)

 

maroudas

# 44 στις 19/11/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

The undold

history of USA. ένα ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Ολιβερ Στοουν, μοιάζει πολύ με το βιβλίο του Ντειβιντ Χοροβιτς, "Από τη >Γιάλτα στο Βιετ Ναμ"

Δοκίμασέ το!!!

hornet19

# 45 στις 11/2/2020
author
Ανδρας / 54 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 7
Απαντήσεις: 2.198
'Aρεσαν+: 0%
https://www.youtube.com/watch?v=NEbwuehH35I


"Οι παλιοί στρατιώτες δεν πεθαίνουν ποτέ. Μόνο ξεθωριάζουν".

Ο Μάγος της Ίντσον (1950)

hornet19

# 46 στις 4/4/2020
author
Ανδρας / 54 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 7
Απαντήσεις: 2.198
'Aρεσαν+: 0%

Η κρίση των πυραύλων στην Κούβα τον Οκτώβριο του 1962 -3o μέρος-

Και τώρα που έβαλα τη "μάσκα" για τον κορονοϊό καιρός να προχωρήσω με αυτή την ιστορία...

 

Αμέσως τότε ο Κένεντι σε τηλεοπτικό διάγγελμα είπε τα εξής:

"Ο Γκρομίκο υπουργός εξωτερικών της ΕΣΣΔ μου είπε στο οβάλ γραφείο ότι δεν υπήρχε ανάγκη η κυβέρνησή του να μετακινήσει τα όπλα της. Αλλά μου είπε ψέματα! Για να σταματήσουμε αυτή την επιθετική πρόθεση ξεκινάμε σκληρή καραντίνα σε όλα τα εμπορεύματα επιθετικού εξοπλισμού που αποστέλλονται στην Κούβα. Θα γυρίζουμε πίσω κάθε πλοίο κατευθυνόμενο προς την Κούβα για το οποίο για το οποίο θα ανακαλυφθεί ότι περιέχει φορτία με επιθετικά όπλα".

Στη Μόσχα υπήρξε αναβρασμός. Άλλα πλοία γύρισαν αμέσως πίσω στα λιμάνια τους και κάποια συνέχισαν την πορεία τους προς την Κούβα. Σε όσα συνέχισαν, είπαν στα πληρώματα ότι αν σας επιτεθούν οι Αμερικανοί, επειδή αποτελείται Σοβιετικό έδαφος, τότε αυτό σημαίνει Casus belli - αφορμή πολέμου!


30 από τα πλοία που συνέχισαν την πορεία τους είχαν πάνω από 60 πυρηνικές κεφαλές, σε ένα μόνο, το Alexandrovsk, το φορτίο του περιείχε 24. Αυτό που φοβόταν πολύ ο Χρουστσώφ ήταν μη τυχόν πέσουν τα πυρηνικά του στα χέρια των Αμερικάνων! Το Alexandrovsk ήταν τελικά το τελευταίο πλοίο που έπιασε στεριά σε Κουβανικό λιμάνι... Ο Χρουστσώφ αποφασίζει να συνεχίσει το αρχικό του σχέδιο και διατάζει άλλα 4 πλοία με πυρηνικές κεφαλές να συνεχίσουν την πορεία τους. Ήθελε να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τη δουλειά, εξοπλίζοντας το νησί με πυρηνικά που θα είχαν την δυνατότητα για άμεσο πλήγμα στις ΗΠΑ, ώστε να μπορεί στο μέλλον να διαπραγματευτεί από θέση ισχύος.

Η κρίση είχε κλιμακωθεί επικίνδυνα! Το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό είχε σαφείς διαταγές να σταματά για έλεγχο κάθε Σοβιετικό πλοίο ανοικτά της Κούβας για έλεγχο, και σε όποιο δεν συμμορφώνεται να πραγματοποιεί ό,τι προβλέπει η εξουσία που του παρέχεται... Πράγμα που σήμαινε ότι αν συνέχιζαν τα Σοβιετικά πλοία την πορεία τους προς το νησί μπορούσαν να βυθιστούν, γεγονός που θα οδηγούσε στο επόμενο επίπεδο κλιμάκωσης του πολέμου, δηλαδή σε ανοικτή πολεμική σύρραξη τις δύο Υπερδυνάμεις.

Ο Φιντέλ Κάστρο μιλώντας σε μεγάλο πλήθος λαού κραύγαζε:

"Δεν έχει σημασία αν πεθάνουν κάποιοι από εμάς. Έχει σημασία ότι η σημαία μας κυματίζει ψηλά".


Η Αβάνα φοβάται άμεση επέμβαση των ΗΠΑ και επιστρατεύει 250.000 νέους να υπερασπιστούν μέχρις εσχάτων τα Πάτρια εδάφη. Μαθητές Λυκείου άφηναν τα βιβλία και φορώντας στρατιωτική στολή πηδούσαν στα φορτηγά που θα τους πήγαιναν στις θέσεις άμυνας. Ένας ηλικιωμένος σήμερα κουβανός θυμάται ότι έλεγαν "Πατρίδα ή θάνατος", και το εννοούσαν.

Αμέσως μετά την ομιλία του στον αμερικανικό λαό ο Κένεντι κάνει πράξη όσα είχε προαναγγείλει και αμερικανικά F-8 Crusader πετάνε ξυστά πάνω από τα δέντρα κατασκοπεύοντας τις θέσεις των πυραύλων.

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=oSNLeC-eMUQ

 

 


Η σκηνή είναι από την ταινία Thirteen Days του 2000, μια από τις κορυφαίες ψυχροπολεμικές υπερπαραγωγές του είδους.

Ένας κουβανός θυμάται ότι το αεροπλάνο πετούσε τόσο χαμηλά που διέκρινε και το πρόσωπο του πιλότου που τον κοίταξε κατάματα. Και τότε αισθάνθηκε τόσο προσβεβλημένος και ανίκανος να εμποδίσει αυτήν την παραβίαση του κουβανικού εναέριου χώρου, που του ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι.

 

 

(Τέλος 3ου μέρος)

 

Αρέσει στο μέλος jane1978

hornet19

# 47 στις 23/4/2020
author
Ανδρας / 54 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 7
Απαντήσεις: 2.198
'Aρεσαν+: 0%
Παπανδρέου από Καστελόριζο. Διάγγελμα 23 Απριλίου 2010

Πέρασαν ήδη δέκα χρόνια από εκείνη τη μέρα που σφράγισε κατά τρόπο αμετάκλητο την τύχη της χώρας...


https://www.youtube.com/watch?v=9dn9b3rnEZk
Αρέσει στο μέλος jane1978

hornet19

# 48 στις 4/6/2021
author
Ανδρας / 54 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 7
Απαντήσεις: 2.198
'Aρεσαν+: 0%
Τη νύκτα της 3ης προς την 4η Ιουνίου 1989, ο κινεζικός στρατός είχε προχωρήσει στην αιματηρή καταστολή φοιτητών που διαδήλωναν επί επτά εβδομάδες στην τεράστια πλατεία Τιενανμέν στην καρδιά του Πεκίνου, με αποτέλεσμα εκατοντάδες, ακόμη και περισσότερους από χίλιους νεκρούς. Το θέμα αυτό είναι ταμπού στην Κίνα, όπου το κομμουνιστικό καθεστώς ουδέποτε εξέφρασε κάποια μετάνοια για τη σφαγή του 1989.

https://www.youtube.com/watch?v=YeFzeNAHEhU
Επιλέξτε σελίδα: (1-3)
Σελίδες 123
Δεν μπορείτε να απαντήσετε
lastpost