έτσι εξηγούνται όλα ...
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Χαιρομαι που σας εφτιαξα τη διαθεση πρωι πρωι.
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Ωπα!
Παράθεση:
Σχόλιο # 79 από ZHLIASOYοχι τιποτις αλλο αλλα χορευουμε ζεμπεκια αμε..
αντρικος κ πρασινα αλογα
Μαλιστα!!!
Παράθεση:
Σχόλιο # 82 από alisida
#64 Andreas ...Η γνωμη μου ειναι να αναζητησεις να ξαναβρεις ολα αυτα που θεωρεις οτι σου πηραν οι φιλαρεσκες υπαρξεις ... . Κανεις δεν μας παιρνει,μονοι μας δινουμε ο,τι νομιζουμε σε μια σχεση...Ασε το ζειμπεκικο στην ησυχια του να το χορευει οποιος αρεσκεται σε αυτο,αντρας γυναικα ή εγχειρισμενος - τωρα που νομιμοποιηθηκε- ...Αλλα πραγματα φτιαχνουν τις σχεσεις και οχι η εντολη προς τη νταμα σου να καθεται στ αυγα της οταν ακουει την Ευδοκια
Παράθεση:
Σχόλιο # 1 από Andreas66Παρακαλω να καταθεσετε την αποψη σας κοσμια για τον αν το ζειμπεκικο ειναι καθαρα αντρικος χορος?
Κύριε Αντρέα μας, επιτρέψτε μου να παρατηρήσω ότι παρότι εσείς ανοίξατε το θέμα και στους ώμους σας πέφτει το βάρος της απόδειξης, ο συλλογισμός σας είναι μάλλον αποφατικός παρά καταφατικός.
Εννοώ ότι ενώ η θέση σας είναι ότι το ζεϊμπέκικο είναι αντρικός χορός (# 9), δεν έχετε φέρει κάποιο επιχείρημα που να υποστηρίζει αυτή σας τη δήλωση.
Το μόνο στοιχείο υπέρ της άποψης που μπόρεσα να βρω, από τα λεγόμενά σας, είναι ότι οι άνδρες χορεύουν ζεϊμπέκικο για να θρηνήσουν (# 17).
Όπως καταλαβαίνετε, ως επιχείρημα μπάζει από παντού. Πρώτον, όσοι άνδρες θρηνούν, δεν χορεύουν απαραιτήτως ζεϊμπέκικο, δεύτερον, οι άνδρες που χορεύουν ζεϊμπέκικο δεν θρηνούν απαραιτήτως και τρίτον αν το ζεϊμπέκικο είναι μια έκφραση θρήνου, δεν συνάγεται από πουθενά ότι οι γυναίκες δεν δύνανται να θρηνούν, ή δεν δικαιούνται να θρηνούν μέσω του ζεϊμπέκικου.
Αν εξαιρέσει κανείς το επιχείρημα (αν μπορεί να το ονομάσει κανείς έτσι) του # 17, οι υπόλοιπες αναρτήσεις σας εξαντλούνται στην επανάληψη του ότι οι γυναίκες (υποθέτω και οι τρανς δυϊκοί/μη δυϊκοί, διεμφυλικοί, μεσοφυλικοί, genderfluid, genderqueer, άφυλοι κλπ) δεν δικαιούνται/ δύνανται/ νομιμοποιούνται να χορέψουν ζεϊμπέκικο (η αποφατική κρίση, που λέγαμε), χωρίς να μας εξηγείτε με πειστικό τρόπο το γιατί.
Κατ’ εμέ, και εκφραζόμενη κόσμια, όπως επιθυμείτε, έχει μεγαλύτερη αποδεικτική δύναμη η θέση του σεΐχη Σαλεχ αλ Λοχανταν ότι οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να οδηγούν γιατί αυτό επηρεάζει τις ωοθήκες και μειώνει τη γονιμότητα, από τη θέση σας για το τι μπορούν και τι δεν μπορούν να χορέψουν οι μη-άντρες αυτού του κόσμου.
Με εκτίμηση
Αρχοντούλα
συγκενέψει μόνον
ως προς την προβληματικήν ...
Κα Αρχοντουλα, κανεις σας δεν εφερε σωστο επιχειρημα για το αν το ζειμπεκικο ειναι αντρικος χορος ή οχι ωστε να πεισει τους υπολοιπους.
Σας παρουσιασα ενα αρθρο που ειναι ολο ενα επιχειρημα, αλλα υποθετω δεν μπηκατε στη διαδικασια να το διαβασετε. Δεν πεφτει τιποτα στους ωμους μου ως θεματοθετης. Ο καθενας πιστευει οτι θελει. Και αναλογα πως εχει μεγαλωσει. Εχω μεγαλωσει με τις αποψεις οτι ειναι αντρικος χορος το ζειμπεκικο, εσεις και αλλοι εχετε αλλοι αποψη.
Σεβαστη απο μενα αλλα οχι δεκτη.
Απο κει και περα δεν μπορω να σας αλλαξω αποψη, αποψη αλλαζει καποιος-α που θελει.
Εγω εχω δει γκριζλι με κολαν, να στροφαρει παντως.
Το "δεν ξανακανω φυλακη"...
Και εδειχνε να χαιρεται.
Ειμαι ρατσιστης, χρυσαβγιτης, ομοφοβικος, φασιστας, γαυρος, περγαμοντο με τραχανα, υποχονδριος και τα λοιπα.
(Θα μου τα πουνε τωρα, μη μασας).
Παράθεση:
Σχόλιο # 87 από Andreas66Κα Αρχοντουλα, κανεις σας δεν εφερε σωστο επιχειρημα για το αν το ζειμπεκικο ειναι αντρικος χορος ή οχι ωστε να πεισει τους υπολοιπους.
Σας παρουσιασα ενα αρθρο που ειναι ολο ενα επιχειρημα, αλλα υποθετω δεν μπηκατε στη διαδικασια να το διαβασετε. Δεν πεφτει τιποτα στους ωμους μου ως θεματοθετης. Ο καθενας πιστευει οτι θελει. Και αναλογα πως εχει μεγαλωσει. Εχω μεγαλωσει με τις αποψεις οτι ειναι αντρικος χορος το ζειμπεκικο, εσεις και αλλοι εχετε αλλοι αποψη.
Σεβαστη απο μενα αλλα οχι δεκτη.
Απο κει και περα δεν μπορω να σας αλλαξω αποψη, αποψη αλλαζει καποιος-α που θελει.
...νομίζω ότι αυτός ο "χορός" απέκτησε το χαρακτηριστικό "αντρικός" επειδή την περίοδο που εμφανίστηκε και για κανα 2 αιώνες μετά, αποτελούσε αποκλειστικότητα των αντρών απο θέση και μόνον, εφόσον οι γυναίκες
α) δεν αποτελούσαν μέλη των καραβανικών εμπορικών ομάδων ή άλλων μετακινούμενων ομάδων,
β) δεν συμμετείχαν σε ρεμπέτικες παρέες ή άλλες παρέες που κοινωνικοποιούνταν στις παρυφές της κοινωνίας και του νόμου και
γ) λόγω της κοινωνικής θέσης των γυναικών, αυτές δεν περνούσαν ούτε απ'έξω απο τα χοτ-σποτς που οι άντρες στροβιλίζονταν στους βαρείς και βασανιστικούς ρυθμούς του θρήνου...
..μετά την άρση αυτού του φρικτού κοινωνικού αποκλεισμού της γυναίκας απο τις περισσότερες κοινωνικές -και όχι μόνον- δραστηριότητες, ήταν φυσικό επόμενο αυτή να κατακτήσει και το ζεϊμπέκικο -ένα απο τα τελευταία ισχυρά αντρικά οχυρά- και έτσι να μπορεί πλέον ελεύθερα, να απολαμβάνει ακριβώς ότι της στέρησαν πεισματικά για αιώνες...αυτό!!!
... στο πόστ μου ο "θρήνος" δεν αποτελεί ειρωνικό σχόλιο αλλά εκφράζει την σύνθεση αλλά και την πεμπτουσία, όλων αυτών των στοιχείων που βασάνιζαν και βάραιναν τις ψυχές των εποχούμενων και περιστασιακών χορευτών...δηλαδή τα βάσανα της ζωής εκείνης της περιόδου, η φτώχεια, ο πόνος και η ταλαιπωρία απο τις συνθήκες των εποχών εκείνων, η μόνιμη πολιτική αστάθεια και η πλήρης κοινωνική αβεβαιότητα που επικρατούσαν, οι συνεχείς πόλεμοι, οι περιοδικές τοπικές διενέξεις και τέλος, η μηδενική σχεδόν αξία της ανθρώπινης ζωής, συνέθεταν έναν σχεδόν εφιαλτικό σκηνικό για τις κοινωνίες...κάποιοι απο τα σύνολα αυτά που είχαν μια πιο ιδιαίτερη ευαισθησία, κάποιοι που πιθανόν να ήταν πιο εκφραστικοί, κάποιοι που λόγω συναισθηματισμού δεν μπορούσαν παρά ν'αντιδράσουν...και άρχισαν να στριφογυρίζουν γύρω απο τον άξονά τους...αργά στην αρχή, με δειλά κι αβέβαια βήματα, σκυφτοί απο το βάρος του θρήνου και ίσως προσπαθώντας να κρύψουν κάποιο ατίθασο δάκρυ που τους ξέφυγε, λίγο πιο γρήγορα στη συνέχεια στην προσπάθειά τους ν'ανασάνουν, ν'αποκτήσουν δυναμική ενέργεια και ν'αντιδράσουν, ν'αντισταθούν...αργότερα και ενώ η περιστροφές εναλλάσονται με το μάζεμα του κορμού απο την ωδύνη, έρχεται η ανάταση, τα χέρια ανοίγουν και προτάσσουν το ευρύ και δυνατό αντρικό στήθος που είναι έτοιμο πλέον [μετά απο τον χορό-την ιεροτελεστία της προετοιμασίας] να επιτεθεί αλλά και να ατιμετωπίσει τα πάντα ενώ έχοντας τα χέρια διάπλατα ανοιχτά, είναι έτοιμοι ν'αγκαλιάσουν σφιχτά ολόκληρο τον κόσμο!!! ...τρυφερά απο αγάπη ή απίστευτα δυνατά και να τον συνθλίψουν άν χρειαστεί...
Δεν έχετε συμπληρώσει το κείμενο του θέματος σας.
Το κείμενο σας είναι πολύ μικρό και δεν μπορεί να αναγνωριστεί ως κείμενο
Οπως βλεπουμε, δεν υπαρχουν μονο οι μισογυνηδες.
Υμνο μισανδρισμου αποτελει και η "τοποθετηση" σου.
Ισον...βαραινουν και εσενα οσα προσαπτεις στην...μομφη σου, για τους μισοκατι.
Το ειχες σκεφτει αφτο?
Αι νταουτ δατ.
Παράθεση:
"Κοσμιος" ρατσισμοςΑρχοντουλα Σαιλενς, αξιες θαυμασμου...για τον χρονο που αφιερωσατε να απαντησατε, για την υπομονη και την ψυχραιμία, καθώς και για την "χειρουργικη λεκτικη ικανοτητα" της "επεμβασης". Θελει πολλη προσωπικη δουλεια, για να φτάσει κανεις σαυτο το επιπεδο!!! Εγω κατι τετοιους, τους "εκτελω" κατευθειαν, ειναι χαμενος χρονος και κούραση. Αντρικο, το μονο επιχείρημα που θα δεχοσουν, ειναι οτι το ζειμπεκικο ειναι αντρικος χορος, γιατι ετσι ειναι, τελος!...που, οπως ολοι καταλαβαινουμε, ειναι και το πειστικοτερο για καθε μισογυνη. Και αφου εισαι πεπεισμενος οτι ετσι ειναι για σενα, εμας, γιατι μας ρωτας; Για να μας πεις στο τελος οτι δε σε πεισαμε; Το ποστ σου "βρωμαει" τοσα απωθημενα για τις γυναικες, που δεν υπηρχε περίπτωση να πειστεις. Μπηκες εδω μυξοκλαιγοντας για ενα χωρισμο, για να καταληξεις σε ενα θυμωμενο προσβλητικο(χωρις λογο κιολας) λογιδριο εναντίον των γυναικων, χρησιμοποιωντας το ζειμπεκικο. Λιγο ανισορροπα ολα αυτα. Με τετοιο σκεπτικο και αναλογη συμπεριφορα, ουτε θηλυκη μυγα δε θα σε καταδεχτει να την κυνηγησεις... Ευτυχως, με κατι τετοια θεματακια, ανοιγετε ρωγμες στις μασκες, μικρα παραθυρακια, και φαινεστε ποιοι ειστε... Καλα, δεν το συζητώ, οι θρασεις, κανουν μπαμ απο μακρια...
Σχόλιο # 93 από Natassaa
Παράθεση:
μεσ' τα αιθέρια έλαια
Σχόλιο # 81 από giorgos170έτσι εξηγούνται όλα ...
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Χαιρομαι που σας εφτιαξα τη διαθεση πρωι πρωι.
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Παράθεση:
Σχόλιο # 87 από Andreas66Σεβαστη απο μενα αλλα οχι δεκτη.
...εντάξει είμαι τώρα,γιατί πριν μπερδεύτηκα με το σεβασμό του #64...
Παράθεση:
Σχόλιο # 66 από silencee...καλημέρα Αντρέα...
...να πω πως μια βυθοσκόπηση πρωί -πρωί την έκαμα...
...μα,βαθιά μέσα μου,στα σκοτεινά κατάμαυρα άδυτα της ψυχής μου...
...ο χαλασμένος μου φακός,δεν μπόρεσε να διακρίνει καμία κτητικότητα προς τον ζεϊμπέκικο...
...αλλά μια χαρά,άμα μου έρθει,θα τον χορέψω στο ταψί της πίστας...
...τώρα,όσον αφορά τα αντράκια κι 'αντράκια',μάλλον οι απόψεις μας διαφέρουν...
...καθώς για εμένα ο χαρακτηρισμός δεν αποδίδεται στους χορεύοντες ή μη τον χορό,στους ενδυόμενους τα πανταλόνια,στους αποπνέοντες την νταβρατίλα ή βαρβατίλα,στους διαμένοντες στη Λάρισα,τα Καρδάμυλα ή το όπου αλλού,αλλά σε αυτούς που Σέβονται τον Εαυτό τους και τον Άνθρωπο,ως Άνθρωποι κι όχι ως άντρες ή γυναίκες...
...να φανταστώ πως το υπέροχο μαυροειδές σχόλιό σου,το συνοδευόμενο από την φατσούλα της αυτο-επικρότησής σου,δεν απορρέει απλά και μόνο από μερικά ποστ που γράφτηκαν εδώ για τον ζεϊμπέκικο.Το από πού απορρέει,είναι δικό σου θέμα,το να πετάς στα μούτρα του μισού πληθυσμού της γης,σε 'ανθοδέσμη' με όλα τα υπόλοιπα,ως δική σου εκτίμηση,ευτυχώς,δεν βρίσκει το υπόλοιπο 50% να το επικροτεί-χειροκροτεί.Κι αυτοί,δεν είναι ένα μάτσο πιωμένοι...
Την καταμαύρισα και εγώ...
αμ πώς, περίπου στο 6-ο αιώνα μ.Χ., κάποιοι ...'' μόνο άντρες'' πάλι - του Βυζαντίου, αποφάσισαν επιτέλους πως η γυναίκα έχει ψυχή. Μάλλον πριν, δεν την είχανε για άνθρωπο
αυτό λέτε, να μην επηρέασε και την στάση ορισμένων για το ζεϊμπέκικο;
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media