Εδώ γράφουμε ταινίες που είδαμε. Μπορεί να είναι καλές , είτε πατάτες. Μπορεί να είναι καινούργιες, μπορεί παλιές...
Σημασία έχει να παίρνουμε ιδέες ο ένας από τον άλλον και να συζητάμε για όσα μας κέντρισαν το ενδιαφέρον. Κάτι μου λέει πως θα πάει άπατο το θεματάκι, αλλά στην τελική ας είναι ένα θέμα αφιερωμένο από εμένα, σε εμένα με αγάπη.Κάνω σεφτέ.
Είδα το Dangerous Minds.
Άκουγα το soundtrack χρόνια και δεν ήξερα απο ποιά ταινία είναι!
Πιστευω πως καθε εκπαιδευτικος (και οχι μονο) πρεπει να την δει.
ω ρε μάνα μου
γουστάρω και τρελαίνομαι
έναν φόβο τον έχω
έχω δίπλα μου έναν σατράπη , δεν με αφήνει να βλέπω ταινίες
μην παίρνουν τα μυαλά μου αέρα
παίζει να φάω και ξύλάκι παγωτό
Παράθεση:
Σχόλιο # 2 από _Bellezza_Κάνω σεφτέ.
Είδα το Dangerous Minds.
Πιστευω πως καθε εκπαιδευτικος (και οχι μονο) πρεπει να την δει.https://www.youtube.com/watch?v=gA-5nLQCmW8
Δάκρυσα σ' αυτή τη ταινία.
Καλά δε το λες και είδηση αυτό τώρα
Τελευταίες μέρες είδα τον Δικτάτορα με τον Μποράτ.
Εκπληκτο μ' αφήνει πόσο σκατολογικός μπορεί να γίνει πια ο σύγχρονος κινηματογράφος. Αν βαριέστε πραγματικά δείτε τη για να σκοτώσετε εντελώς τον (όποιο) χρόνο σας
Σκέφτομαι να δω τον Δράκουλα των Εξαρχείων με τον Πανούση του 1983 που έχει μετά τις 11:00 τη νύχτα την Κυριακή η ΕΡΤ
Παράθεση:
Σχόλιο # 2 από _Bellezza_Κάνω σεφτέ.
Είδα το Dangerous Minds.
Πιστευω πως καθε εκπαιδευτικος (και οχι μονο) πρεπει να την δει.https://www.youtube.com/watch?v=gA-5nLQCmW8
...είπα να σχολιάσω,μα αρκεί αυτό που είπες στο δικό σου σχόλιο...
κατι απο τα παλια...λογου προκεχωρημενης ηλικιας...
1975...one flew over the cuckooo:s nest...αριστουργημα...
Στην σκηνη στο can can,που τραγουδαει το υπαρχω του καζαντζιδη,ο πουλικακος με τις
μουσικες ταξιαρχιες του τζιμακου,στο κοινο ,ολοι νεαροι/ες,βρισκομαι εκει αναμεσα,χαχαχα,
μιας και μου εφερες μνημες...
Παράθεση:
Σχόλιο # 7 από Red_OctoberΣκέφτομαι να δω τον Δράκουλα των Εξαρχείων με τον Πανούση του 1983 που έχει μετά τις 11:00 τη νύχτα την Κυριακή η ΕΡΤ
Εγώ πάλι είμαι κολλημένη με τον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο και πάντα με κωμικά έργα. Δεν μου αρέσει να ψυχοπλακονομαι!
Όπως αυτή ας πουμε
Match point, του Γούντι Αλεν, χωρίς επιτέλους να πρωταγωνιστει !!! Η ταινία είναι ερωτικό δράμα και όχι μια ακόμα από τις, ωραίες κατά τα άλλα, ταινίες του. Εξαιρετική, διαφορετική...όλο νόημα...τι ρόλο τελικά παίζει η τύχη στη ζωή μας και για ποιες πράξεις είμαστε ικανοί τελικά...
The notebook ( το ημερολόγιο )...υπέροχη ταινία, κορίτσια να έχετε χαρτομαντηλα κοντά σας, μεγαλείο η ταινία, ύμνος στα αληθινά αισθήματα και καθόλου χλιαρη...
American Beauty, με τον υπέροχο Κέβιν Σπεισι...καταπληκτική ταινία, με πολλαπλά νοήματα ( γάμος, αυτός ο ξένος ? τι είναι really η ηθική ? κλπ )
Και άλλες βέβαια αλλά αυτές μου ήρθαν πρώτες !!!
Χαμένες αγάπες ( amores perros ) ταινία σπονδυλωτη, τρεις ιστορίες που συνδέονται μεταξύ τους...ταινία ωμή...αληθινή...για πολύ γερά στομάχια...την άντεξα...μου άρεσε φρικτα πολύ !!!
Αγώνες πείνας ( hunger games ) απίστευτη ταινία, είδα την 1η, 2η, 3η δεν θυμάμαι αν είχε βγει και τετάρτη. Τις είδα το καλοκαίρι μετά από επιμονή ενός φίλου, ξενυχτησα αλλά άξιζαν !!! Ένα "φανταστικό" μακρινό μέλλον που όμως στην ουσία του το ψιλοζουμε !!!
Όποτε βλέπω τέτοιο θέμα, από τις εκατοντάδες ταινίες που έχω δει,
πάντα αυτή έρχεται στο μυαλό. Gattaca.
Απίστευτη σκηνοθεσία, η σκηνή με τα αδέλφια στο κολύμπι, όποτε τη βλέπω, "χύνομαι" όπως φιγούρα σε καρτούν..
Η αλληγορία τού σκηνοθέτη με τη θάλασσα, που συμβολίζει τη ζωή.
Είναι η στιγμή που αρχίζει κανείς να διαπιστώνει πως, ό,τι τού έχουν μάθει, είναι μύθος, και αρχίζει να φτιάχνει τον δικό του - που δεν είναι -, να πιστεύει στον εαυτό του και να μεγαλουργεί, κόντρα σε όλες τις τότε "επιστημονικές" αναλύσεις για το τι μπορεί ο κάθε άνθρωπος και τι όχι.
Εδώ, ο ήρωας, είναι "καταδικασμένος" από την επιστήμη τής γενετικής.
Στο μέλλον, όπου όλα προγραμματίζονται, η ανθρωπιά, έμπνευση, δύναμη ψυχής και σπίθα πνεύματος, είναι εκείνα που κερδίζουν. Πάντα.
Ελπιδοφόρα ταινία.
Που, όλα στο μέλλον, καθορίζονται πλέον από τα γονίδια.
Μόνο που, το "γονίδιο" τού ανθρώπινου πνεύματος, τους στόχους και όνειρα μας, δεν το έχουν βρει..
"Δεν είμαι ..φυσιολογικός εγώ. Είμαι παιδί από έρωτα"..
Μα,
"There is no gene for human spirit" το μοτό τής ταινίας..
Και η κατάληξη της, πως ο προορισμός μας είναι τα αστέρια. Εκεί που όλοι ανήκουμε.
Εδώ, περαστικοί.
Πώς να πάρει άλλη ταινία τη θέση της μέσα μου;
Για τη σκηνή με το κολύμπι, που διαπιστώνει το ψέμα που τού πότισε τη ψυχή η "επιστήμη"..
https://www.youtube.com/watch?v=7gYbpM0GWTs
Ε, για επόμενη, θα έλεγα - σαν "συνώνυμη" - το Instict με Anthony Hopkins..
(απλά, συγκλονιστικός εδώ).
Απογοητευμένος από τον λάθος δρόμο που έχει πάρει η ανθρωπότητα, ανέπτυξε τη ζωώδη του (όχι και τόσο, όπως αποδεικνύεται..) πλευρά, και βρήκε στα ζώα, γορίλες, την ανθρωπιά που έψαχνε. Και έγινε ίδιος.
"Με διδάσκει", κατέληξε εκείνος που κατάφερε να τον πλησίασε.. Γιατί είναι άλαλος στο μεγαλύτερο μέρος τής ταινίας.
Παρουσιάζει τις απόλυτες αξίες που έχουμε, μα όταν δεν βρίσκουμε έδαφος, φεύγουμε να το βρούμε.
"Δεν έχεις έλεγχο επάνω μου, ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι έχεις"! Απίστευτη ατάκα..
και
"Δεν φοβάσαι να επιστρέψεις εκεί;" (στα ζώα)
-"Φοβάσαι εσύ, να με ακολουθήσεις".. Απάντηση τού Hopkins.
Τρέιλερ, που θεωρώ αντιπροσωπευτικό.
https://www.youtube.com/watch?v=tFTj82Y90uA
Σημ. @Ρεντ, τον 'δράκουλα' θα τον βρεις και στο youtube. Για ποιο λόγο να 'λερώσεις' με διαφημίσεις τον Τζιμάκο και να 'σπάζεσαι' και εσύ κάθε 10 λεπτά;
Διαφημίσεις: ο κύριος λόγος που έκοψα εντελώς την τηλεόραση. Ενιωθα ότι με 'χρησιμοποιούν', εκμεταλλευόμενοι τις προσωπικές μου προτιμήσεις. Εδώ, θεωρώ ότι πλουτίζουν επάνω στην απώλεια ενός ανθρώπου.
Θα πάω να κάνω παρέα με τον Hopkins..
...'as good as it gets'...
Παράθεση:
-Με κάνεις να θέλω να γίνω καλύτερος άνθρωπος! (Jack Nicholson)
Σχόλιο # 16 από silencee
-Aυτό,ίσως είναι το καλύτερο κομπλιμέντο που έχω ακούσει ποτέ! (Ηelen Hunt)
Αν δεν θέλεις, δεν είναι η σχέση αυτή για σένα.. Το απόλυτο κατ' εμέ κριτήριο.
Με έναν Νίκολσον που δίνει πραγματικά ρεσιτάλ εδώ. (λατρεμένος μου ηθο-ποιός).
Μου αρεσε πολυ το θεμα σου...μμμ...ποιες ταινιες?Θα ξεκινουσα με το Breakfast at Tiffany's ομως το θεωρεισα κοινότυπο(αν και μαρεσει πολυ)θα καταληξω στην ταινια "Grace of Monaco"..ξεχασε θεματοθετρια τα παλατια...κ.τ.λ αυτη η γυναικα απο το πουθενα επρεπε να παιξει το μεγαλυτερο ρολο της ζωης της...που δεν ηξερε καν τι την περιμενε στην ζωη...στο Μονακό.
https://www.youtube.com/watch?v=y5fApEkMMpUΜια ταινια που δεν προκειτε να ξεχασω ποτε...αλλα δεν θελω να την ξανα δω...ειναι το "Πριν ερθεις εσυ"ετυχε να διαβασω το βιβλιο και οταν ειχα μαθει οτι θα γινει η ταινια...ανυπομονουσα να δω το τελος...(μηπως και το ειχαν αλλαξει)μιλαει για την δυναμη που εχει η καρδια και οταν αγαπας καποιον πολυ βαθια..οτι μπορεις να αντιμετωπισεις και να καταφερετε μαζι τα παντα...ακομη και το αδυνατο να γινει δυνατο...
https://www.youtube.com/watch?v=Jguis9scyBkΣυγνωμη που γραφω τις ταινιες μεμονωμενες...μια αλλη που γελασα..αρκετα μεχρι να καταλαβω τι γινετε..ειναι μια ιταλικη ταινια "una famiglia perfetta"απλα δεν υπαρχει...το σεναριο...δειτε την...οποιος μπορει...για να νιωσει ενας ανθρωπος τα χριστουγεννα μπορειτε να φανταστειτε τι εκανε?
https://www.youtube.com/watch?v=PX7pkwkSMKkΓια λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media