Η αδυναμία της ταινίας, είναι η διάρκεια (128 λεπτά).
Ο Στιβ ΜακΚουίν ξεκινάει αργόσυρτα, στήνει πλοκές, υπο-πλοκές, αρχίζει να χτίζει χαρακτήρες, να ανοίγει τη βεντάλια διαφόρων κοινωνικών και πολιτικών θεμάτων, και κάπου στο 90' του προκύπτει οτι...
...ουψ! έχουμε λίγο παραπάνω από ένα μισαωράκι να τα κλείσουμε όλα: και τα κοινωνικά, και τα πολιτικά, και τα φεμινιστικά, και - α, παραλίγο και θα το ξέχναγα - έχουμε και μια ληστεία να κάνουμε.
Κι έτσι τρέχει και δε φτάνει, με αποτέλεσμα να αδικεί και το σενάριο και τους ηθοποιούς του.
Dog Soldiers (2002)
https://www.youtube.com/watch?v=UX9S3hdgZ5gΤην έχεις δει αυτήν την ταινία (που περιέχει ολόκληρη μάλλον το παρακάτω λινκ)?
Είναι ιστορική, αν και λίγο υπερβολική ( .. πως θα 'χε αλλιώς ενδιαφέρον η ταινία; ) δείχνει ότι ούτε στα χρόνια της δικής μας νιότης ήταν τα πράγματα ρόδινα.
https://www.youtube.com/watch?v=Iyy9n8r16hs
Συγνώμη που σου πρότεινα αυτή τη ταινία να δεις Μπελ. Την είδα χτες αργά και είναι πολύ δυσάρεστη.
Καλα κανατε και την προτεινατε, Κυριε Κοκκινε.
Να προτεινετε και αλλες ιστορικες .
Σκεφτομαι να βαλω συνδρομητικη να βλεπω ντοκυμαντερ.
Αξιζει λετε?
Παράθεση:
Σχόλιο # 286 από _Bellezza_
Καλα κανατε και την προτεινατε, Κυριε Κοκκινε.Να προτεινετε και αλλες ιστορικες . Σκεφτομαι να βαλω συνδρομητικη να βλεπω ντοκυμαντερ. Αξιζει λετε?
Νομίζω ναι.
Α ξεχασα...
Ποια ταινια ειδες?~~Φαση 2019~~
Παράθεση:
Σχόλιο # 288 από _Bellezza_Α ξεχασα...
Ποια ταινια ειδες?~~Φαση 2019~~
Θα είναι "Φάση 2019" με πολλά φλας μπακ σε ταινίες
Θα πάω να δώ το Mules.
Βέβαια οι κριτικές.που διάβασα, είναι και έτσι και γιουβέτσι, αλλά επειδή φέρει την υπογραφή του Eastwood, νομίζω ότι αξίζει,.
Άσε που παίζει και.ο Brandley!!!
Tην ειδα την "the mule".
Διδακτικη, συγκινητικη και βλεποντας τον Σερικιο και το αργεντινικο σεξ απιλ του, εκανα 60 βρωμικες σκεψεις το δευτερολεπτο.
Πολυ αρρενωπος...κινουμενη τεστοστερονη!
Είδα το "Τhe Favourite" και ήταν η πρώτη ταινία του Λάνθιμου που την απόλαυσα 100%...οκ σε κάθε ταινία του προφανώς βλέπεις ότι ο άνθρωπος ξέρει τι θέλει να φτιάξει, αλλά πολύ "show-off" και "weird" στις προηγούμενες...δεν ήμουν φαν μέχρι τώρα. Αυτή εδώ ήταν πιο ώριμη νομίζω.
Εντωμεταξύ αυτο το "A Star is Born".
Αυτή η ιστορία έχει γίνει remake μονο στην Αμερική 4 φορές.
Οκ, τις 3 προηγούμενες δεν τις έχω δει, αλλά έχω δει την Ελληνική Βερσιόν με την Βουγιουκλάκη και την Χέλμη με το "τσακίσου".
Προβλέψιμη και δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί σε ένα θέμα...λέει κάτι λίγο για τον κόσμο του θεάματος, μετά λέει κάτι λίγο για τις σχέσεις, μετά πάλι κάτι λίγο για τον αλκοολισμό...στο τέλος δεν λέει και κάτι το ιδιαίτερο.
Αν η ιστορία λεγόταν για πρώτη φορά θα το θεωρούσα ένα καλό δράμα με καλές ερμηνείες, αλλά έχει ειπωθεί τόσες φορές, που δεν μου έκανε εντύπωση.
Εχω εδω και χρονια εναν σινε/θεατρο-φιλο.
Του ελεγα πριν μαθω οτι ειναι προτεινομενη για οσκαρ να δουμε το green book.
Εκεινος ελεγε "παμε να δουμε το favourite".
Δεν ειδαμε τιποτα εν τελει.
Οταν βραβευτηκε το green book, φαγωθηκε να παμε να το δουμε.
Εγω περηφανευομουν οτι παντα ειμαι ενα βημα μπροστα και ξερω να κρινω την ταινια και μονο απο το τρειλερ και λοιπες bellezzοιστορίες.
Τεσπα το ειδαμε εν τελει, καλο ηταν.
Ευχάριστο.
Αγγιξε επιδερμικα το θεμα του ρατσισμου.
Βρηκα σχεδον εξυπνο, πως ο ρατσισμος επληττε ως στοχο και τους δυο πρωταγωνιστες εναλλαξ.
Και ηταν και της αισθητικης μου η ποιοτητα του χιουμορ.
Γελαω με κατι τυπους που διπλωνουν την πιτσα στην μεση και την τρωνε ετσι ολοκληρη.
Ταινιουλα καλη, δεν ξερω, εαν αξιζε Οσκαρ.
Hacksaw Ridge
Μια ταινία που εξιστορεί τα ανδραγαθήματα του μόνου Αμερικανού που πολέμησε χωρίς όπλο και παρασημοφορήθηκε στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Παρόλο που δεν τον ήθελαν στο στρατό εκείνος δεν το έβαλε ποτέ κάτω και στο πεδίο της μάχης - ατρόμητος ον, έσωσε τις ζωές δεκάδων πεζοναυτών και του διοικητή του, που τον κορόιδευε ως τότε, καθώς και Ιαπώνων που ήθελαν να τον κάνουν κομμάτιαΕιδα το χαμογελο της Μονα Λιζα.
Την ειχα δει στο λυκειο και μου αρεσε.
Γενικως μου αρεσουν οι κοριτσοκαταστασεις σε σχολεια θηλεων κλπ. Ειναι fun.
Την Τζουλια Στάιλς την βρηκα αριστοκρατικη, καμια σχεση με οτι την ειχα συνηθισει στις εφηβικες της ταινιες.
Πραγματικη μεταμορφωση η κοπελα.
Η ταινια εθιξε πολλα ζητηματα και αρκετα δεν τα ολοκληρωσε ή τα ολοκληρωσε οπως οπως.
Ο ερωτας με τον καθηγητη προεκυψε αδικαιολογητα και χωρις κατι να μαρτυρα, πως θα προκυψει.
Ο λογος που χωρισαν: για μια μπουγατσα.
Ειχε αρκετα κενα αλλα μου αφησε γεματη γευση.
Ειδα το candy jar!
Εχει να κανει με την προσπαθεια εισαγωγης δυο μαθητων σε καλα πανεπιστημια και με την~ παρα την θεληση τους~ συνεργασια τους.
Ισορροπει αναμεσα στο αρκούντως πρωτοτυπο και στο κλισέ.
Μου αρεσε ομως, γιατι η δραση κυλουσε με γρηγορο ρυθμο, ηταν φωτεινο, με ομορφα χρωματα και μου εκανε ενεση αισιοδοξιας!
Ειναι για μικροτερες ηλικιες, που θελουν να περασουν χαλαρα ενα βραδυ!
https://m.youtube.com/watch?v=1lXLGwe_DUU&t=3sΕίδα το περασμένοΣάββατο το "Green book".
Βασίζεται σε πραγματική ιστορία και μου άρεσε πολύ.
Παράθεση:
Σχόλιο # 299 από George-GriΕίδα το περασμένοΣάββατο το "Green book".
Βασίζεται σε πραγματική ιστορία και μου άρεσε πολύ.
Έχει να κάνει με την Αμερική της δεκαετίας του '60 & τις σχέσεις λευκών μαύρων. Είχε αρκετή μουσική, πιάνο βασικά...
την βρήκα εξαιρετική ...
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media