Είδα ξανά μια υπέροχη ταινία με πολύ δυνατά μηνύματα
Με ανοιχτό μυαλό την απολαμβάνεις περισσότεροcall me by your nameΕιδα αυτο το ταινιακι του νετφλιξ.
Ειναι κορεσμενο απο κλισέ και "μαγικά κλειδια" εξελιξης της πλοκης, δινει τις πιο κουτές εξηγησεις και δικαιολογιες για να δικαιολογησει τα αδιακαιολογητα, προσπαθει να φανει ρομαντικο αλλα αγγιζει αποκλειστικα επιδερμικα το romance, θελει να ειναι αστειο, αλλα δεν γελαει κανείς...
και ομως στην φαση που ειμαι μου αρεσε!
Ειναι βομβα φρεσκαδας!
Η αισθητικη του, μου ταιριαζει.
Μου αρεσουν τα χρωματα , τα ρουχα, η φωτογραφια, βρισκω τους διαλογους σχεδον εξυπνους.
Δεν εχει να σου πει κατι σαν ταινια, αλλα αμα περνας φαση νταρκίλας σου κανει μια ενεση ουρανιου τοξου!
https://m.youtube.com/watch?v=X-eRc9PF3TU
Ξεκινησα χθες το how to get away with murder.
Ειδα δυο επεισοδια.
Μου αρεσει η γρηγορη πλοκη και που ανοιγει πολλα μετωπα.
Άλλα απο αυτα τα κλεινει μεσα σε ενα επεισοδιο, ωστε να παρουν την σειρα του επομενες υποθεσεις, ενω αλλα αναπτυσσονται αργοσυρτα και βασανιστικα.
Επισης μου αρεσει που ολοι οι χαρακτηρες εχουν μια δοση sickness και dirtiness εγγραμμενη στον χαρακτηρα τους.
Ειναι μια mindfuck σειρα γεματη διαβολακια.
Σε όσους αρέσουν τα επικά Ψυχρο-πολεμικά δράματα, έχει απόψε μετά τα μεσάνυχτα στις 1:00 στον Σκάι, μια ταινία σταθμό για τους φίλους του είδους - The Hunt for Red October, που σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής και την κατάρρευση ενός ολόκληρου κοινωνικο-πολιτικού συστήματος, που σφράγισε τις τύχες του μισού (αν όχι ολόκληρου...) κόσμου κατά το μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα. Ο Σον Κόνερι αρχοντικός και επιβλητικός, όπως συνήθως, στον ρόλο του κυβερνήτη του Σοβιετικού πυρηνικού μεγαθηρίου που αυτομολεί στην Δύση...
https://www.youtube.com/watch?v=3C2tE7vjdHk
Παράθεση:
Σχόλιο # 306 από Red_SeasonΣε όσους αρέσουν τα επικά Ψυχρο-πολεμικά δράματα, έχει απόψε μετά τα μεσάνυχτα στις 1:00 στον Σκάι, μια ταινία σταθμό για τους φίλους του είδους - The Hunt for Red October, που σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής και την κατάρρευση ενός ολόκληρου κοινωνικο-πολιτικού συστήματος, που σφράγισε τις τύχες του μισού (αν όχι ολόκληρου...) κόσμου κατά το μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα. Ο Σον Κόνερι αρχοντικός και επιβλητικός, όπως συνήθως, στον ρόλο του κυβερνήτη του Σοβιετικού πυρηνικού μεγαθηρίου που αυτομολεί στην Δύση...
https://www.youtube.com/watch?v=3C2tE7vjdHk
Εξαιρετική ταινία!
Θα τη δω...
Μερσί Ρεντ...
ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ BEST- SELLER ΤΗΣ ΙΡΕΝ ΝΕΜΙΡΟΒΣΚΥ (Εκδόσεις Πατάκη)
Γαλλία 1940: η Γαλλική Σουίτα διηγείται την ιστορία της όμορφης Λουσίλ, που περιμένει νέα από τον άντρα της- κρατούμενο πολέμου, ενώ ζει με την αυταρχική πεθερά της.Η ταινία που είδα χτες. Κλειστοφοβική περιπέτεια καταστροφής σ' ένα κρουαζιερόπλοιο που ανατρέπεται κι αναποδογυρίζει από ένα πελώριο κύμα - τσουνάμι, που εμφανίζεται από το πουθενά στον ωκεανό (εντάξει τώρα..) Αν και η δράση είναι ασταμάτητη και τα εφέ, αν και μιλάμε για αρκετά χρόνια πίσω, στέκονται σε καλό επίπεδο ακόμα, δεν έχει αυτό το "κάτι" για να την απογειώσει και να την κρατήσω στην ταινιοθήκη μου, έχοντας διαβάσει και το σχετικό βιβλίο - best seller στα αγγλικά μικρός, και γι αυτό ήθελα από περιέργεια και να την δω...
Είδα τον Αλαντιν.
Μου αρεσε παρα πολύ.
Την βρηκα πολύ αστεια και με romance!
Ειδα και την κομπινα, την βρηκα εξυπνη αρκετα.
Ισως παραείμαι καλόβολη και ακαλλιεργητη , αλλα απορώ με τις κριτικές των ειδικων, που θάβουν ταινιες αβέρτα.
Πολλες τις βρίσκω εντάξει.
Εξαιρετική σειρά ...
Αποτελείται απο 5 επεισοδια...με ελληνικους υπότιτλους
Το κείμενο σας της προτείνει ανεπιφύλακτα...
Chernobyl 2019
http://tainio-mania.co/load/seir/chernobyl_2019/21-1-0-21838
Παράθεση:
Σχόλιο # 311 από _Bellezza_Είδα τον Αλαντιν.
Μου αρεσε παρα πολύ.
Την βρηκα πολύ αστεια και με romance!
Ειδα και την κομπινα, την βρηκα εξυπνη αρκετα.
Ισως παραείμαι καλόβολη και ακαλλιεργητη , αλλα απορώ με τις κριτικές των ειδικων, που θάβουν ταινιες αβέρτα.
Πολλες τις βρίσκω εντάξει.
Με εξαίρεση τις -καμια φορά πολύ ενδιαφέρουσες αναλύσεις για
τις τεχνικές κινηματογράφησης και άλλα τεχνικά και αισθητικά θέματα-
οι κριτικοί τέχνης γενικά, είναι ενα παρασιτικό επάγγελμα,
ανούσιο και ενίοτε πολύ ενοχλητικό.
(επισης τα παίρνουν χοντρά)
ξεκινησα να δω ενα επεισοδιο,ειδα και τα πεντε συνεχομενα,στηνοντας φιλους και χανοντας μια εξαιρετικη ρακοκατανυξη στον ορμο της αφροδιτης.
το αξιζε ομως.αν δε,δεις τη σειρα χωρις ιδεολογικα "κολληματα" ειναι πραγματικα εξαιρετικη
Παράθεση:
Σχόλιο # 312 από squirrel1968Εξαιρετική σειρά ...
Αποτελείται απο 5 επεισοδια...με ελληνικους υπότιτλους
Το κείμενο σας της προτείνει ανεπιφύλακτα...Chernobyl 2019
http://tainio-mania.co/load/seir/chernobyl_2019/21-1-0-21838
¨Η νηπιαγωγός" ριμεικ ισραηλινού φιλμ που δεν ήρθε στη χώρα.
Ψυχολογικό δράμα σχετικά με τις ματαιωμένες προσδοκίες μια μεσήλικης δασκάλας.Η κρατική ρωσική τηλεόραση ετοιμάζει απάντηση στη σειρά της ΗΒΟ, χώνοντας έναν πράκτορα της CIA στον χώρο του πυρηνικού σταθμού...
για να δούμε...ο όρμος θα κερδίσει ή η ρωσική απάντηση;
Παράθεση:
Σχόλιο # 314 από vathianixtomenosξεκινησα να δω ενα επεισοδιο,ειδα και τα πεντε συνεχομενα,στηνοντας φιλους και χανοντας μια εξαιρετικη ρακοκατανυξη στον ορμο της αφροδιτης.
το αξιζε ομως.αν δε,δεις τη σειρα χωρις ιδεολογικα "κολληματα" ειναι πραγματικα εξαιρετικη
ναι, το διαβασα...προκαταβολικα στο λεω οτι θα κερδισει ο ορμος αυτη τη φορα με οβερ τον γαβρο που εχασα...
στην ουσια ομως επειδη εχω δει και εχω διαβασει και αλλα αφιερωματα για το τσερνομπιλ,δεν μπορω να καταλαβω τι θα προσθεσει ή τι θα αφαιρεσει η υπαρξη του πρακτορα της CIA σ αυτην την παγκοσμια τραγωδια,που τις συνεπειες της στο συνολο τους δεν τις εχουμε μαθει ουτε θα τις μαθουμε,οχι μονο γιατι δεν ειπωθηκαν ποτε αλλα και γιατι δεν εχει τελειωσει αυτη η τραγωδια(υπαρχουν θαμμενα ραδιενεργα στοιχεια του πυρηνα με διαρκεια ζωης 24000 χρονια)
ουτε επι σοβιετικης ενωσης δεν αναφερθηκε υπαρξη αμερικανου πρακτορα.ουτε κατι τυποι σαν τον τοτε συντακτη του ριζοσπαστη και σημερινο εξ απορρητων του αλεξη μας,συντροφο θαναση καρτερο, που ετρωγε μαρουλια δημοσια για να πεισει πως δεν υπαρχει φοβος απο ραδιενεργεια καιελεγε πως ολα ηταν δυτικη προπαγανδα,για να συκοφαντηθει η μεγαλη σοσιαλιστικη πατριδα (τρομαρα μας)
δεν γραφω αλλα γιατι βαριεμαι να σιδερωνω κατωσεντονα με λαστιχο...
αν εχεις χρονο,δες την και θα καταλαβεις
Παράθεση:
Σχόλιο # 317 από galactica-Η κρατική ρωσική τηλεόραση ετοιμάζει απάντηση στη σειρά της ΗΒΟ, χώνοντας έναν πράκτορα της CIA στον χώρο του πυρηνικού σταθμού...
για να δούμε...ο όρμος θα κερδίσει ή η ρωσική απάντηση;
"Coco"Animation...Υπέροχο ...Το κείμενο σας θα συγκινηθεί...γιατί θα αναπολησει τα πρόσωπα που έχασε..
Παράθεση:
Σχόλιο # 314 από vathianixtomenosξεκινησα να δω ενα επεισοδιο,ειδα και τα πεντε συνεχομενα,στηνοντας φιλους και χανοντας μια εξαιρετικη ρακοκατανυξη στον ορμο της αφροδιτης.
Είδα τα τρία πρώτα επεισόδια μαζεμένα, κι αρρώστησα.
Τώρα μαζεύω τα κουράγια μου να δω τα δυο τελευταία.
(είναι που έχω κι αναμνήσεις από τον πανικό της εποχής εκείνης και μου έρχεται δύσκολο..)
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media