Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

Θα μπορουσα να ζησω εκει?

Επιλέξτε σελίδα: (1-3)
Σελίδες 123

inioxos52

# 1 στις 26/2/2018
author
Ανδρας / 68 / Σε διάσταση
Ν. Θεσσαλονίκης / Πανόραμα
Θέματα: 27
Απαντήσεις: 7.281
'Aρεσαν+: 0%

Αφορμη λαμβανοντας απο το θεμα του Παναγιωτη, εφερα στον νου μου μια απορια την οποια παντοτε ειχα στα κατα καιρους και κατα τοπους ταξιδια που εκανα ανα την Ελλαδα για αναψυχη, κυριως ομως για λογους επαγγελματικους. Εαν δηλαδη θα μπορουσα να ζησω και να ριζωσω μονιμα σε καποιες απο τις πολεις τις μικροτερες τις οποιες επισκεπτομουν συχνοτατα.Και κατεληγα παντοτε πως ναι. Θα μπορουσα. Στον Βολο. Στην Καβαλα. Στην Καλαματα. Στην Χαλκιδα. Στην Αλεξανδρουπολη Στην Πατρα. Στα Χανια, και σε καθε αλλη πολη διπλα στην θαλασσα. Oμως τελικα, ποτε δεν το εκανα. Δεν ετυχε? Δεν τολμησα? Ισως. Ομως ακομη και σημερα που μεγαλωσα αρκουντως, καθε φορα που βρισκομαι καπου ανα την  Ελλαδα, αναρωτιεμαι. "Τι λες. Θα μπορουσες να ζησεις μονιμα εδω"? Εσεις? Τι λετε. Θα μπορουσατε? Περναει απο το μυαλο σας αυτη η σκεψη?

Αρέσει στα μέλη siopi13, alisida
...Ναι στην χρηση των Ελληνικων στο διαδικτυο. Σε σας το λεω Ελληνολατρες, που εχετε ακομη Εγγλεζικα ψευδωνυμα. Και δεν εννοω την γραφη...

cagmenos

# 2 στις 26/2/2018
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

συνηθως οι ανθρωποι οταν περασουν τα χρονια...γυριζουν στις ριζες τους...

αν βεβαια,,,εχουν ζησει...εκτος τοπου γεννησεως...

τωρα για αυτουςπου γενηθηκαν και εζησαν στον τοπο τους...δεν εχω γνωμη...

Red_October

# 3 στις 26/2/2018
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Δεν μπορώ να ζήσω ούτε στο δίπλα σπίτι που λέει ο λόγος - Πόσο μάλλον και σε άλλη πόλη

Sourua

# 4 στις 26/2/2018
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Η Θεσσαλονίκη ειναι μια από τις ομορφότερες πόλης. Δεν καταλαβαίνω ποιος ο λόγος να αλλάξεις πόλη . Θα μπορούσες να μείνεις σε μικρότερη περιοχή όπως η Περαια η κάπου προς τα εκει.

ROCK-54

# 5 στις 26/2/2018
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Η καταγωγη μου ειναι απο την Θεσσαλονικη,

...οπου σπουδασα,εζησα και εργαστηκα κοντα 8 χρονια.  Αν και δυσκολα  τοτε,παντα αναπολω εκεινα τα χρονια και δεν θα παψω ποτε να λατρευω αυτη την πολη-πλανευτρα.

.Θα μπορουσα χωρις δευτερη σκεψη να γυρισω και να ολοκληρωσω εκει τον κυκλο μου,αλλα...

agapimou11

# 6 στις 26/2/2018
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Θα μπορούσα !!!

Θα μπορούσα να ζήσω οπουδήποτε με προϋπόθεση μια καλή δουλειά, θα μπορούσα να κάνω μια καινούρια αρχή με αφορμή κάτι πολύ σημαντικό για μένα οπουδήποτε, θα μπορούσα να προσαρμοστω οπουδήποτε αν έπρεπε να αλλάξω πόλη για σοβαρό λόγο, θα έβγαζα "άκρη", θα μπορούσα να ζήσω οπουδήποτε νομίζω ότι θα είμαι καλύτερα ή κάπου όπου κάτι θα με "τραβουσε" σ αυτό τον καινούριο τόπο ακόμα και με αφορμή ένα ταξίδι που θα πήγαινα εκεί !!!

---tsilipirdoni---

# 7 στις 26/2/2018
author
Γυναίκα / 56 / Σε σχέση
Ν. Κυκλάδων / Αμοργός
Θέματα: 6
Απαντήσεις: 917

θα μπορούσα παντού ...  δεν νιώθω ριζωμένη .

Αρέσει στο μέλος Mary-46

hns1602

# 8 στις 26/2/2018
author
Γυναίκα / 46 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Γλυφάδα
Απαντήσεις: 7.719

Η σκέψη μπορεί να περνάει από το μυαλό... αλλά η ζωή είναι "δεμένη" εδώ... κι όσο υπάρχουν καταστάσεις που σε κρατάνε στον τόπο σου, δύσκολα το σκέφτεσαι πιο σοβαρά...

Ίσως κάποτε στο μέλλον, να το σκεφτόμουν είτε για επαρχία, είτε για εξωτερικό. Θα μου άρεσε βασικά να μην είμαι σταθερή κάπου, αλλά να έχω επιλογές, να αλλάζω παραστάσεις...

Μπορεί πάλι και τίποτα απ' αυτά να μη γίνει... και να παραμείνω εδώ... δε με χαλάει η πρωτεύουσα, οπότε ουδέν πρόβλημα...

Αρέσει στο μέλος somebody961

26-29-31

# 9 στις 26/2/2018
author
Ανδρας / 59 / Διαζευγμένος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Γλυφάδα
Θέματα: 4
Απαντήσεις: 3.722

Οπου γης και Πατρις,λεει ο λαος..

Εχω ζησει,4χρονια στο βελγιο,1χρονο στην γερμανια,και 
θα μπορουσα οπουδηποτε,ελπιζω η κορη μου,που τελειωνει
τις σπουδες στο βελγιο,και υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα δουλειας
στο Αμστερνταμ,να παει εκει,να πηγαινω και εγω διακοπες,
στην ομορφοτερη πολη για μενα.
Αρέσει στα μέλη Mary-46, ZHLIASOY και σε ακόμα 1 μέλος.

archagellos

# 10 στις 26/2/2018
author
Ανδρας / 57 / Διαζευγμένος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 3.563

Ιδη ζω αλλου ...

Εαν εχεις δουλεια και δημιουργησεις κοινωνικο κυκλο ...απλα γυρνας στην Ελλαδα ...και θες να φυγης την στιγμη που κατεβαινεις στο αεροδρομιο.

Keep Waking 
Αρέσει στο μέλος 26-29-31

Rosemarys-Baby

# 11 στις 26/2/2018
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Το σκεφτόμουν πάντα κι εγώ, ειδικά όταν βρισκόμουν σε τόπους όμορφους και με θάλασσα...

Το πρώτο φευγιό, στα 32 μου, από Θεσσαλονίκη.  

Για μισό χρόνο, έλεγα θα βγω εθνική και θα μπω στην πρώτη νταλίκα να με πάει πίσω. Μετά ήρθαν άλλα όμορφα, και έμεινα 8 χρόνια στην Αθήνα. Δεν έβλεπα όμως θάλασσα, ίσως γιΆ αυτό και η αρχική αντίδραση.

Ένα βράδυ κάποιου δεκέμβρη, μπήκαν πάλι οι δαίμονες μέσα μου...το πρωί ήξερα...θα έφευγα...και το έκανα.

Σε νησί αυτή τη φορά...δύσκολοι οι χειμώνες αλλά ο καιρός κύλησε, όμορφα για μένα, ακόμη πιο όμορφα για την κόρη μου.

Πέρυσι πάλι με μια βαλίτσα στο χέρι, και το τέλος του καλοκαιριού με βρήκε στο μεγαλύτερο λιμάνι, το πιο πολυτραγουδισμένο μαζί με το δικό μας ...

Δεν ξέρω αν και πόσο θα μείνω. 

Θέλω να είμαι γερή, να ζήσω και άλλες ιστορίες, να περπατήσω σε πολλά λιωμένα πεζοδρόμια, να νιώσω τα φαντάσματα των ανθρώπων που έζησαν σε αυτά τα μέρη πριν από μένα.

Να βλέπω θάλασσες και να ονειρεύομαι ταξίδια...και πού ξέρεις, ίσως τα κάνω.

Και η Θεσσαλονίκη θα είναι πάντα εκεί...

αυτό το άρωμα που όταν φτάνεις σε αγκαλιάζει και λες γύρισα στη μήτρα...

Δεν ξέρω αν θέλω πραγματικά να γυρίσω ξανά πίσω μόνιμα. 

Ίσως γιατί φοβάμαι ότι τίποτα δεν θα έχει αλλάξει αλλά και τίποτα δεν θα είναι όπως παλιά...

και ίσως αυτό πονέσει...και ξέρεις καλά γιατί πονάει η Θεσσαλονίκη.

Σου το αφιερώνω...σε σένα και στα όνειρά σου...που αν τα θες αληθινά, κάποτε θα τα πραγματοποιήσεις.

Τα φιλιά μου στην πατρίδα και ειδικά στο καραμπουρνάκι...

https://www.youtube.com/watch?v=fHzijITUVrI

Παράθεση:
Σχόλιο # 1 από inioxos52

Αφορμη λαμβανοντας απο το θεμα του Παναγιωτη, εφερα στον νου μου μια απορια την οποια παντοτε ειχα στα κατα καιρους και κατα τοπους ταξιδια που εκανα ανα την Ελλαδα για αναψυχη, κυριως ομως για λογους επαγγελματικους. Εαν δηλαδη θα μπορουσα να ζησω και να ριζωσω μονιμα σε καποιες απο τις πολεις τις μικροτερες τις οποιες επισκεπτομουν συχνοτατα.Και κατεληγα παντοτε πως ναι. Θα μπορουσα. Στον Βολο. Στην Καβαλα. Στην Καλαματα. Στην Χαλκιδα. Στην Αλεξανδρουπολη Στην Πατρα. Στα Χανια, και σε καθε αλλη πολη διπλα στην θαλασσα. Oμως τελικα, ποτε δεν το εκανα. Δεν ετυχε? Δεν τολμησα? Ισως. Ομως ακομη και σημερα που μεγαλωσα αρκουντως, καθε φορα που βρισκομαι καπου ανα την  Ελλαδα, αναρωτιεμαι. "Τι λες. Θα μπορουσες να ζησεις μονιμα εδω"? Εσεις? Τι λετε. Θα μπορουσατε? Περναει απο το μυαλο σας αυτη η σκεψη?

Sourua

# 12 στις 26/2/2018
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Το μόνο μέρος που θα ήθελα να ζήσω .Παραμυθένιο κι ας έχει ηφαίστεια,δεν με πειράζει καθόλου.

Το μέλος Sourua έχει επισυνάψει το αρχείο: 891147e7cd71b877e393fa2ff735ffec.jpg (244.98KB)
Αυτό το αρχείο έχει γίνει download 88 φορές

ZHLIASOY

# 13 στις 26/2/2018
author
Γυναίκα / 78 / Παντρεμένη
Αλλη χώρα
Θέματα: 43
Απαντήσεις: 3.160

θα ειχες καλυτερη ποιοτητα ζωης σε μια μικροτερη  επαρχιακη πολη 

Αρέσει στα μέλη hns1602, siopi13

alisida

# 14 στις 26/2/2018
author
Γυναίκα / 53 / Διαζευγμένη
Καζακστάν
Θέματα: 37
Απαντήσεις: 9.937
Αν σε παιρνει ψυχικα και οικονομικα και αν δεν εχεις υποχρεωσεις,απορω γιατι ακομα δεν εφυγες.Φανταζομαι η ηλικια που γραφεις δεν ισχυει,αν ισχυει τοτε τα σεβη μου για τη ζωντανια σου ,ποτε δεν ειναι αργα για αναζητησεις ...Το καρφωμα στη γενετειρα στο πατρικο σπιτι ειναι ελληνικο φαινομενο ( απο τις λιγες κακες συνηθειες των ελληνων) ...Κι ομως ειμαστε ζωντανος λαος και θα επρεπε ν αλλωνιζουμε τη χωρα μας οχι τον κοσμο ...Στα παιδια μου παντως δεν εχω φορεσει σιδερενια μπαλλα με αλισιδα.Τα σπρωχνω ν ανοιξουν τα φτερα τους.Η μανουλα καλα θα ειναι και στο γηροκομειο με την παρεουλα της ( αντε,βρειτε ενα καλο να υπαρχει αποκατασταση και για εμας !!) Με φρι γουαι φαι ενοειται ε??
Αρέσει στα μέλη ZHLIASOY, ---tsilipirdoni---

alisida

# 15 στις 26/2/2018
author
Γυναίκα / 53 / Διαζευγμένη
Καζακστάν
Θέματα: 37
Απαντήσεις: 9.937

#12 α ρε Σουρια !!

Το κειμενο μου μικρο αλλα το ξεσηκωμα σου μεγαλο

cagmenos

# 16 στις 26/2/2018
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

https://www.youtube.com/watch?v=C-_WCXNkBSc

σαν τσυγγανος...οπου γης πατρις...

inioxos52

# 17 στις 26/2/2018
author
Ανδρας / 68 / Σε διάσταση
Ν. Θεσσαλονίκης / Πανόραμα
Θέματα: 27
Απαντήσεις: 7.281

Θα κανω μια προσπαθεια να σας εξηγησω ολους εσας τους ξενομεριτες τι σημαινει νασαι Σαλονικιος.

Σαλονικιος λοιπον σημαινει ναχεις ερωτα με την πολη σου. Ερωτα αγιατρευτο. Οχι ερωτα φοιτητικο και αξεχαστο που βιωσατε οσοι σπουδασατε εδω.

Σαλονικιος σημαινει να φευγεις απο την Σαλονικη, και ενω χαιρεσαι, κατα βαθος να μελαγχολεις ευθυς εξ' αρχης.

Σαλονικιος σημαινει να λατρευεις την υγρασια της που σε περονιαζει, και που κανει τα κοκαλα σου να πονανε καθε πρωι.

Σαλονικιος σημαινει να αναπνεεις τον Βαρδαρη, κι ας δακρυζουν τα ματια σου απο την παγωνια του. Να χανεσαι στις ομιχλες της.

Σαλονικιος σημαινει να μην τρεχεις σαν παλαβος ολημερις, αλλα να αραζεις μια ωριτσα με παρειτσα για να απολαυσεις το καφεδακι σου χαζευοντας τους περαστικους.

Και εν κατακλειδι, Σαλονικη σημαινει, επιστρεφοντας να ανοιγεις σταδιακα τα παραθυρα οσο πλησιαζεις, για να την μυρισεις. Να μυρισεις αυτην την απαισια καποιες φορες μυρωδια της εισοδου της, την μυρουδια της επαρχιας, αλλα και την τοσο  κλασσικη μυρουδια της υγρασιας και της μουχλας τους χειμωνες ειδικα.

Γιαυτο ποτε δεν αποφασισα, ουτε θα αποφασισω τελικα ποτε να την εγκαταλειψω. Διοτι απλως δεν το μπορω. Δεν το θελω. Κι ας αναρωτιεμαι ολα αυτα τα χρονια πως αραγε ναναι να ζεις σε μια αλλη πολη κοντα στην θαλασσα αλλα δεν το δοκιμασα.

Θα μοιαζει λετε στην Σαλονικη?

Αρέσει στα μέλη siopi13, freeman21 και σε ακόμα 1 μέλος.
...Ναι στην χρηση των Ελληνικων στο διαδικτυο. Σε σας το λεω Ελληνολατρες, που εχετε ακομη Εγγλεζικα ψευδωνυμα. Και δεν εννοω την γραφη...

Sourua

# 18 στις 26/2/2018
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Μα είναι να μην θέλεις να ζεις στον παράδεισο;Πάντα με τραβούσαν τα εξωτικά μέρη. Αλλά δεν βρήκα ακόμη ένα τρελό άτομο να με ακολουθήσει.

Παράθεση:
Σχόλιο # 15 από alisida

#12 α ρε Σουρια !! Το κειμενο μου μικρο αλλα το ξεσηκωμα σου μεγαλο

Το μέλος Sourua έχει επισυνάψει το αρχείο: 011ecd1befc06a315a2156b8ebfbf299.jpg (279.34KB)
Αυτό το αρχείο έχει γίνει download 81 φορές

Konstantinos__73

# 19 στις 27/2/2018
author
Ανδρας / 50 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 197
Ξερεις που θα θελα να ζησω...σε ενα απατητο δασος...μακρυα απ το οποιοδηποτε ιχνος ανθρωπινου πολιτισμου...να χω φτιαξει μια καλυβα με παταρι..η καλυβα να βρισκεται κοντα σε μικρη πηγη..να χιονίζει εξω απ αυτή κ μεσα να υπάρχει γλυκια ζεστη..να κοιτας απ το παράθυρο να ρεουν οι άσπρες νιφαδες κ συ να απολαμβανεις το θεαμα...εκει θα θελα να ζησω.
Αρέσει στα μέλη somebody961, ZHLIASOY και σε ακόμα 2 μέλη.

---tsilipirdoni---

# 20 στις 27/2/2018
author
Γυναίκα / 56 / Σε σχέση
Ν. Κυκλάδων / Αμοργός
Απαντήσεις: 917

λίγες μέρες έχει που γύρισε η μικρή μου από το άμστερνταμ ...  

θα μπορούσα ,  είπε ...  να ζήσω εκεί ,  άνετα .  της φάνηκε πανέμορφο ...

Παράθεση:
Σχόλιο # 9 από 26-29-31

στο Αμστερνταμ
στην ομορφοτερη πολη για μενα.

Επιλέξτε σελίδα: (1-3)
Σελίδες 123
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.