έτσι ακριβώς το έχω σκεφτεί κι εγώ ουκ ολίγες φορές ...
Παράθεση:
Σχόλιο # 19 από Konstantinos__73
Ξερεις που θα θελα να ζησω...σε ενα απατητο δασος...μακρυα απ το οποιοδηποτε ιχνος ανθρωπινου πολιτισμου...να χω φτιαξει μια καλυβα με παταρι..η καλυβα να βρισκεται κοντα σε μικρη πηγη..να χιονίζει εξω απ αυτή κ μεσα να υπάρχει γλυκια ζεστη..να κοιτας απ το παράθυρο να ρεουν οι άσπρες νιφαδες κ συ να απολαμβανεις το θεαμα...εκει θα θελα να ζησω.
ναι βρε! φίλα του και το χέρι του γέροντα
τι διαβάζω, θεέ μου!
Παράθεση:
Σχόλιο # 14 από alisida
Φανταζομαι η ηλικια που γραφεις δεν ισχυει,αν ισχυει τοτε τα σεβη μου για τη ζωντανια σου
Κι εγώ Θεσσαλονίκη μένω, θεσσαλονικια είμαι και συμφωνώ απόλυτα !!!
δεν αντέχω της βολής τη σιγή.
Και ζητω απΆ τον τόπο που έζησα τη φυγή,
Γυρνάω στον κόσμο, πουθενά δε βλέπω που μένω.
Γυρνάω πίσω και από όποιον συναντήσω, μαθαίνω.
Δίνω, παίρνω, ανασαίνω από τα χρώματα, πληθαίνω,
από τΆ αρώματα μαγεύομαι και ταξιδεύω.
Γυρεύω για όλους μας το ίδιο όμορφο στέγαστρο,
φτιάχνω φωτιά για όποιον θέλει κόσμο αταίριαστο.
Πάρε τα όχι και ξεκούρνιασε από αυτή τη γωνία
που στο κουφάρι σου πετάξαν τα κλεμμένα μΆ αφθονία,
μέχρι να βρούνε απάγκιο όσοι ζουν σε φυγή.
Καινούρια αρχή και σε καλό να τους βγει.
υστερογραφο
γεννεθλια γη δεν ειναι ο τοπος που μας γεννησε
Καποτε σκεφτομουν ότι επειδή δεν εχω φυγει ποτε από την πολη μου αν εφευγα θα ηθελα να ηταν σ ένα νησι,να ξυπναω και να βλεπω τη θαλασσα,να περπαταω στα σοκακια,να γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας σαν οικογένεια και να εχω τον δικο μου κηπο.
Απο την άλλη...όλα αυτά μονο στο μυαλο μου!Γιατι αν το καλοσκεφτω αναλόγως το νησι είναι δυσκολο αν εχεις μαθει στην πολη.Θα πρεπει να θες την αλλαγη και να χεις μπουχτισει,να χεις ζησει και να θες πραγματικα ν΄ανοιξεις ένα νέο κεφάλαιο.
Για μενα σημαντικό είναι ν΄αγαπας το μέρος που θα θελεις να πας,να το εχεις ζησει και λίγο για να θες να μεινεις,ο βολος είναι ωραιος και η καβαλα και αλλα πολλά μερη,εχω περασει εχω παει,εχω πιει καφε,θα μπορουσες να ζησεις γιατι εχεις αρκετες επιλογες μα...τα χεις βαλει στην καρδιά σου?Αλλο από αναγκη να πας καπου και άλλο για μια άλλαγη,για μια νεα αρχη και οπου σε βγαλει από τη στιγμή που δεν εχεις τιποτα να χασεις.
Ηνιοχε ... οσο πλησιαζεις , να Την μυριζεις
Παράθεση:
Σχόλιο # 17 από inioxos52
Θα κανω μια προσπαθεια να σας εξηγησω ολους εσας τους ξενομεριτες τι σημαινει νασαι Σαλονικιος.
Σαλονικιος λοιπον σημαινει ναχεις ερωτα με την πολη σου. Ερωτα αγιατρευτο. Οχι ερωτα φοιτητικο και αξεχαστο που βιωσατε οσοι σπουδασατε εδω.
Σαλονικιος σημαινει να φευγεις απο την Σαλονικη, και ενω χαιρεσαι, κατα βαθος να μελαγχολεις ευθυς εξ' αρχης.
Σαλονικιος σημαινει να λατρευεις την υγρασια της που σε περονιαζει, και που κανει τα κοκαλα σου να πονανε καθε πρωι.
Σαλονικιος σημαινει να αναπνεεις τον Βαρδαρη, κι ας δακρυζουν τα ματια σου απο την παγωνια του. Να χανεσαι στις ομιχλες της.
Σαλονικιος σημαινει να μην τρεχεις σαν παλαβος ολημερις, αλλα να αραζεις μια ωριτσα με παρειτσα για να απολαυσεις το καφεδακι σου χαζευοντας τους περαστικους.
Και εν κατακλειδι, Σαλονικη σημαινει, επιστρεφοντας να ανοιγεις σταδιακα τα παραθυρα οσο πλησιαζεις, για να την μυρισεις. Να μυρισεις αυτην την απαισια καποιες φορες μυρωδια της εισοδου της, την μυρουδια της επαρχιας, αλλα και την τοσο κλασσικη μυρουδια της υγρασιας και της μουχλας τους χειμωνες ειδικα.
Γιαυτο ποτε δεν αποφασισα, ουτε θα αποφασισω τελικα ποτε να την εγκαταλειψω. Διοτι απλως δεν το μπορω. Δεν το θελω. Κι ας αναρωτιεμαι ολα αυτα τα χρονια πως αραγε ναναι να ζεις σε μια αλλη πολη κοντα στην θαλασσα αλλα δεν το δοκιμασα.
Θα μοιαζει λετε στην Σαλονικη?
Παντα με τραβουσε , με τραβαει και θα συνεχιζει με πεισμα να με τραβαει η μυρωδια , τα χρωματα ,το φως και η λαμψη , η ηρεμια και η αγριαδα , η φιλοξενεια , το κυμα , η αμμος παγωμενη καυτη , η εκπληκτικη Ενεργεια και το υγρο στοιχειο Της και πολλα αλλα που νοιωθω κ εισπρατω μαζι της , μεχρι εδω περιγραφω ... Θαλλλασσα
, θα μπορουσα να ζησω σε μια επαρχια , νησι οπου βρισκεται διπλα Της .
Όμορφη η Καβάλα παιδιά ,αλλά εγώ είμαι του εξωτικού ,μαγευομαι
Ας βάλω μια φωτό!
Παράθεση:
Σχόλιο # 26 από mili10
Θα μπορουσα.. Ν αγναντευω το Αιγαιο χειμωνα καλοκαιρι. Ηρεμια ησυχια πιο απλη ζωη... Το επεξεργαζομαι...
Hnioxe, μαλλον δεν έχεις μπει στο θέμα <<οικοκοινότητα>>. Εκεί ήδη κανονίζουμε , πώς θα πραγματοποιήσουμε κάτι τέτοιο. Με αγάπη προς τη φύση, μέσα στη φύση. Για πόλη, δεν το νομίζω.
Όχι απλά ηνίοχε θα μπορούσα, το έχω ξεκινήσει ήδη. Διάβασε το εγχειρίδιο του Τάγκερ <<πώς θα οργανώσουμε την οικοκοινότητα>> , ετοίμασε τα απαραίτητα και έλα!
Παράθεση:
Σχόλιο # 17 από inioxos52Θα μοιαζει λετε στην Σαλονικη?
Όχι!
Την απάντηση στη δίνει μια γυναίκα που τη Θεσ/νίκη δεν την ξέχασε ποτέ κι όσο κι αν ρίζωσε στην Αθήνα, η καρδιά της είναι ακόμα εκεί... η μητέρα μου...
πού είσαι εσύ καλέ; Πού χάθηκες; ¶κουσες Θεσσαλονίκη και βγήκες
Παράθεση:
Σχόλιο # 33 από hns1602
Όχι!
Την απάντηση στη δίνει μια γυναίκα που τη Θεσ/νίκη δεν την ξέχασε ποτέ κι όσο κι αν ρίζωσε στην Αθήνα, η καρδιά της είναι ακόμα εκεί... η μητέρα μου...
κοίτα αυτή την ιδιαιτερότητα που έχετε εσείς οι παλιοί θεσσαλονικιοί μην τη θεωρείτε νορμάλ
Παράθεση:
Σχόλιο # 17 από inioxos52
Θα κανω μια προσπαθεια να σας εξηγησω ολους εσας τους ξενομεριτες τι σημαινει νασαι Σαλονικιος.
Σαλονικιος λοιπον σημαινει ναχεις ερωτα με την πολη σου. Ερωτα αγιατρευτο. Οχι ερωτα φοιτητικο και αξεχαστο που βιωσατε οσοι σπουδασατε εδω.
Σαλονικιος σημαινει να φευγεις απο την Σαλονικη, και ενω χαιρεσαι, κατα βαθος να μελαγχολεις ευθυς εξ' αρχης.
Σαλονικιος σημαινει να λατρευεις την υγρασια της που σε περονιαζει, και που κανει τα κοκαλα σου να πονανε καθε πρωι.
Σαλονικιος σημαινει να αναπνεεις τον Βαρδαρη, κι ας δακρυζουν τα ματια σου απο την παγωνια του. Να χανεσαι στις ομιχλες της.
Σαλονικιος σημαινει να μην τρεχεις σαν παλαβος ολημερις, αλλα να αραζεις μια ωριτσα με παρειτσα για να απολαυσεις το καφεδακι σου χαζευοντας τους περαστικους.
Και εν κατακλειδι, Σαλονικη σημαινει, επιστρεφοντας να ανοιγεις σταδιακα τα παραθυρα οσο πλησιαζεις, για να την μυρισεις. Να μυρισεις αυτην την απαισια καποιες φορες μυρωδια της εισοδου της, την μυρουδια της επαρχιας, αλλα και την τοσο κλασσικη μυρουδια της υγρασιας και της μουχλας τους χειμωνες ειδικα.
Γιαυτο ποτε δεν αποφασισα, ουτε θα αποφασισω τελικα ποτε να την εγκαταλειψω. Διοτι απλως δεν το μπορω. Δεν το θελω. Κι ας αναρωτιεμαι ολα αυτα τα χρονια πως αραγε ναναι να ζεις σε μια αλλη πολη κοντα στην θαλασσα αλλα δεν το δοκιμασα.
Θα μοιαζει λετε στην Σαλονικη?
Παράθεση:
Inioxe # 17
Σχόλιο # 23 από agapimou11Κι εγώ Θεσσαλονίκη μένω, θεσσαλονικια είμαι και συμφωνώ απόλυτα !!!
Δεν κρατηθηκες και μας εσκασες το μυστικο σου!
Να βλέπω το αιγαίο...να βλέπω την θάλασσα..να βλέπω το δάσος...!!
Παράθεση:
Σχόλιο # 34 από Paralia48
πού είσαι εσύ καλέ; Πού χάθηκες; ¶κουσες Θεσσαλονίκη και βγήκες
Σε πιάνω αδιάβαστη!!!
Κι εγώ ,κάπως ετσι
Παράθεση:
Σχόλιο # 37 από frog13Να βλέπω το αιγαίο...να βλέπω την θάλασσα..να βλέπω το δάσος...!!
Ολη μέρα στο ίντερνετ κολλημένους μας βλέπω...
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media