Τεσσερα κριτήρια επιλογής συντρόφου (ή συζυγου) μου έρχονται αυτή τη στιγμή στο νου.
Ψηφίστε το σημαντικότερο ή βάλτε τα σε σειρά προτεραιότητας από το σπουδαιότερο στο λιγότερο χρήσιμο.1. Φροντιδα ,
2. Σεξ,...
3. Επικοινωνια ...
4. Κοινα ενδιαφεροντα. ..
.Στη φροντιδα δινω ιδιαιτερη σημασια εχω παρατηρησει οτι τη χρειαζονται και οι δυο ..
Δινω μεγαλη σημασια επισης στο σεξ διοτι αν ειναι καποιος απολυτα καλυμενος εκει,δυσκολα θα ξεφυγουν οι προτεραιοτητες του ,δηλ η προσοχη που οφειλει να δειχνει στο ταιρι του ..
.Τελος : Με καλη επικοινωνια παντα βρισκονται κοινα ενδιαφεροντα ,τι να το κανω πχ αν αρεσει και στους δυο η ζωγραφικη αλλα ζωγραφιζει ο καθενας σε διαφορετικο τοπο και χρονο
ξεχασες να βαλεις μια σημαντικη επιλογη ακομη...το πορτοφολι
Όταν έδινα πανελλήνιες, το 1986, ένα παρόμοιο θέμα, παραλίγο να μου κοστίσει την είσοδο μου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Ειναι σωστα αυτα που λες ,ομως αφηνεις πισω τον ανθρωπινο παραγοντα που ειναι το συναισθημα ...Και το συναισθημα απελευθερωνεται οταν φροντιζεις και φροντιζεσαι .
..Πως θα αφεθω να επικοινωνησω με καποιον αν πρωτα δεν εκδηλωσει το ενδιαφερον του σ εμενα με φροντιδα ?...
Με μονο επικοινωνια θα διαλεγα εργασιακους συνεργατες ,εκει δε χρειαζεται κατι αλλο για να ξεκινησεις .
το συναίσθημα είναι ίδιον της επικοινωνίας...
όχι σου αλλάζω τις πάνες ακράτειας για να αγαπηθούμε πιο πολύ...
Παράθεση:
#4 rosemarys-baby
Σχόλιο # 5 από alisidaΕιναι σωστα αυτα που λες ,ομως αφηνεις πισω τον ανθρωπινο παραγοντα που ειναι το συναισθημα ...Και το συναισθημα απελευθερωνεται οταν φροντιζεις και φροντιζεσαι .
..Πως θα αφεθω να επικοινωνησω με καποιον αν πρωτα δεν εκδηλωσει το ενδιαφερον του σ εμενα με φροντιδα ?...
Με μονο επικοινωνια θα διαλεγα εργασιακους συνεργατες ,εκει δε χρειαζεται κατι αλλο για να ξεκινησεις .
Παράθεση:
Πως διαλέγουμε συντροφο?
Σχόλιο # 1 από maraki_lar_1980Τεσσερα κριτήρια επιλογής συντρόφου (ή συζυγου) μου έρχονται αυτή τη στιγμή στο νου
τον καλυτερο σου βρηκα!
και φραγκατος ( ναι ξερω δε σε νοιαζει... απλα το λεω...)
και κ@&λιαρης... και επικοινωνιακος...και θα σε κανει βασιλισσα... και εχει κολλητο το Λεφακη
με το καλο τα στεφανα!!!
Συντρόφισσα ευχαριστω για τις ευχές σου!!
Τι πανέμορφο μωρό είναι αυτό??ο αντρας της ζωης μου!!χαχα!!
Με συγκινεις που μπήκες στον κόπο να τον ψάξεις για μενα!!
Για την μπηχτη που πεταξες ευγενεστατα(είσαι και κακεντρεχής και πικροχολη χροοονια τωρα so δε θα το λύσω εγω αυτόχιχι!), να πω οτι...τα λεφτά είναι καλά για να μας προσφέρουν κάποιες ανέσεις,δεν έχω το χρήμα Θεό μου.
Κι όποιος θέλει το πιστεύει,οποιος όχι,στον κ@λο μας,που λέει κι ο μπαμπας μου!
Παράθεση:
Σχόλιο # 8 από maraki_lar_1980είσαι και κακεντρεχής και πικροχολη
επιπροσθετως ...
https://www.youtube.com/watch?v=5MgZyewsHNUΣυντρόφισσα thanks για το βιντεάκι...ουτε καν το ανοιξα...ωστοσο να'σαι καλά που ασχολείσαι βρε!!!
Πως διαλέγουμε σύντροφο;
Ποια τα κριτήρια επιλογής συντρόφου;
Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω καθέτως και οριζοντίως με την έννοια "διαλέγω βάσει κριτηρίων". Τι είναι ο σύντροφος για να βάλω κριτήρια; Δηλαδή θα σηκωθώ ένα πρωί και θα πω "την θέλω έτσι κι αλλιώς" και μετά θα βγω έξω να βρω την καλύτερη σύντροφο βάσει κριτηρίων; Τι είναι η/ο σύντροφος; Κάποιο κουτί σε κάποιο ράφι καταστήματος; Η σχέση δεν είναι γιαούρτι να πεις το θέλω άπαχο γιατί κάνω δίαιτα, το θέλω στραγγιστό γιατί θέλω να φτιάξω τζατζίκι κλπ κλπ κλπ.
Υπάρχει μια λέξη που δεν είναι κριτήριο και ακούει στο όνομα "χημεία" που ανακατεύει την ζωή μας με ένα βλέμμα και τη στιγμή που θα σε βρει το πρώτο μήνυμα που λαμβάνεις είναι "θέλω να είμαι μαζί της / του" χωρίς να σκέφτεσαι κανένα κριτήριο. Τα πάντα δένουν γύρω από αυτή την άγνωστη δύναμη που σε κάνει να θέλεις να είσαι με την/τον σύντροφο σου.
Χωρίς την "χημεία" δεν υπάρχει ούτε συντροφικότητα, ούτε σεξ, ούτε τίποτα. Το αν θα δέσει πρώτα η συντροφικότητα ή το σεξ ή τα ενδιαφέροντα κλπ, ούτε και αυτό μπορεί να καθοριστεί εκ των προτέρων γιατί στην εξέλιξη μιας σχέσης αυτά τα στοιχεία είναι κυμαινόμενα. Θα υπάρξουν φάσεις που η συντροφικότητα θα έχει τον πρωτεύοντα ρόλο, άλλες φάσεις που η επικοινωνία θα είναι το απαραίτητο στοιχείο και ούτω καθ' εξής.
Παράθεση:
Σχόλιο # 4 από Rosemarys-Babyεν κατακλείδι οι ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι προσθέσεις, αφαιρέσεις και διαιρέσεις...είναι ένα ταξίδι...και με τα ταξίδια μαθαίνεις...και "πολλαπλασιάζεσαι"...
Ομοζωδια Σκορπινα...
Όταν ο συντροφος μου διεγείρει το μυαλό μου,θα διεγειρει και το σωμα μου αυτοματα,όλοι είμαστε εγκεφαλικά οντα(αυτό δε σημαίνει ότι τον αγαπώ κιόλας για να θέλω να τον φροντισω),επικοινωνια+σεξ λοιπόν είναι αλληλένδετα.
Ετσι η καλή επικοινωνία στο ζευγάρι δε φέρνει απαραίτητα τη στοργή ή το ενδιαφέρον.
Πρέπει να υπαρχει και Αγάπη την οποία δεν εξασφαλίζει η πνευματικη συμβατοτητσ και η σωματικη έλξη.
Νομίζω δηλαδή...
Καποιος...Συμφωνώ για τη χημεία...απλά εγώ είπα εισαγωγικά κάποια συστατικά μιας ανταποδοτικής σχέσης,τα θεμέλια της δηλαδή.
Η χημεία δεν είναι πανάκεια για όλα.
Παράθεση:
Πως διαλέγουμε συντροφο?
Σχόλιο # 1 από maraki_lar_1980Τεσσερα κριτήρια επιλογής συντρόφου (ή συζυγου) μου έρχονται αυτή τη στιγμή στο νου.
Ψηφίστε το σημαντικότερο ή βάλτε τα σε σειρά προτεραιότητας από το σπουδαιότερο στο λιγότερο χρήσιμο.
Από τα μάτια πιάνεται, στα χείλη κατεβαίνει, κι από τα χείλη στην καρδιά ριζώνει και δε βγαίνει.
η παροιμία λέει : επικοινωνία σεξ και έπεται η φροντίδα δηλ. η αγάπη ! έτσι νομίζω δηλαδή .
το πρόβλημα μάλλον είναι ότι αυτό ισχύει μόνο για τους άντρες .
στις περισσότερες γυναίκες ισχύει μόνο κατά την νεανική περίοδο που έχει τους γονείς και της παρέχουν την φροντίδα . μεγαλώνοντας έρχεται η φροντίδα σε προτεραιότητα ίσως και σωστά έρχεται . αλλά αυτό είναι και που κάνει να αισθανονται αδικία οι περισσότεροι αντρες και να λέμε ότι κοιτάν το πορτοφόλι πρώτα οι γυναίκες .
εγώ δε έχω απο τις γνωριμίες μου εδω μέσα καταλάβει ότι αν δεν πω ψέματα για το πάχος του πορτοφολιού μου δεν πρόκειται να βρω παρέα . αλλά και όλων σχεδόν των αντρών αυτό το παράπονο είναι .
δικαίως ; αδικως ; ομολογώ είμαι σε περίσκεψη , δεν ξέρω .
αλλα ρε γκαμώτο αφού καλά αρχίζω την επικοινωνία γιατί...να μην ευχαριστηθώ έστω και το χειλάκι ; αδικία δεν είναι ;
Το γιατί δεν κράτησαν ή γιατί κράτησαν περισσότερο από άλλες, είναι άλλο ζήτημα, άλλη συζήτηση που αφορά τα όσα έγιναν ή δεν έγιναν στην εξέλιξη της σχέσης. Και τι σχέση έχει η ηλικία; Να φτιάξεις τι; Δεν φτιάχνεις σπίτι να προλάβεις χρονοδιαγράμματα. Άλλωστε η σχέση είναι σαν τον εαυτό μας, η εξέλιξη της δεν σταματάει μέχρι να έρθει η ώρα που ο Πήτερ θα μας πει "ήρθε η σειρά σου".
Παράθεση:
kapoiosΑχ βρε καποιε ,δε με λες, και δηλαδη οσες σχεσεις εκανες εσυ κι εγ και ολοι μας με βασει τη χημεια ,μημπως κρατησαν ?? ...Σιγουρα θελω να γουσταρουμε ο ενας τον αλλο ,ομως αν βλεπω και βλεπει οτι σε βασικα πραγματα δεν αλληλοκαλυπτομαστε,σορι αλλα στην ηλικια μου δε θα εμενα να τα φτιαξω ολα απο την αρχη μαζι του θα μας προλαβαινε ο Πητερ !!
Σχόλιο # 17 από alisida
Το βασικό θεμέλιο / συστατικό μιας σχέσης εφόσον ξεκινήσει, είναι η κοινή θέληση για να πετύχει και η κοινή θέληση να ξεπεραστούν τα προβλήματα βγουν στην πορεία. Γιατί σχέση χωρίς προβλήματα δεν υπάρχει, όπως δεν μπορεί να υπάρξει και σχέση χωρίς χημεία που είναι η σπίθα που θα την πυροδοτήσει.
Παράθεση:
Σχόλιο # 15 από maraki_lar_1980Καποιος...Συμφωνώ για τη χημεία...απλά εγώ είπα εισαγωγικά κάποια συστατικά μιας ανταποδοτικής σχέσης,τα θεμέλια της δηλαδή.
Η χημεία δεν είναι πανάκεια για όλα.
Κάποιος...
Όταν έγραφα "σεξ+επικοινωνια" εννοούσα ακριβως την σεξουαλικη κι επικοινωνιακη χημεια.Δε λεμε κατι διαφορετικό.
Δεν ξέρω αν εννοεις οτι πάρχει κάποιο άλλο είδος χημείας ανάμεσα στα μέλη μιας σχέσης.
Πάντως το συναίσθημα (καψουρα,ελξη,ερωτας,αγαπη) είναι απαραίτητο για την συνεχιση κι εξέλιξη της.
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media