χμ...αν με κεράτωσαν,δεν το έχω μάθει,αν είχα υποψίες που δεν επαληθεύτηκαν ναι..Τώρα το πως θα αντιδρούσα είναι σχετικό.Αν στην σχέση είχα δώσει όλο το είναι μου,τότε θα αντιδρούσα με θυμό και θα έδειχνα την πόρτα,αν από την άλλη τον καιρό που "έφαγα" το κέρατο ήμουν κάπως στον κόσμο μου,είτε γιατί είχα άλλα στο κεφάλι μου,είτε γιατί είχαμε θέματα στην σχέση , για μεγάλο χρονικό διάστημα,τότε θα μπορούσα να το δικαιολογήσω,γιατί σε αυτή την περίπτωση ,το βρίσκω φυσιολογικό να ψάχνεις αυτά που σου λείπουν,να ψάχνεις κάτι να σε καλύψει ψυχολογικά και σωματικά το συγκεκριμένο διάστημα...εκεί λοιπόν θα έβαζα νερό στο κρασί μου και θα έλεγα πάμε παρακάτω...δεν ξέρω τι να πρωτοψηφίσω λοιπόν...
Εγω λοιπον εχω φαει δυο ωραιοτατα κερατα στην ζωη μου ..δυο τουλαχιστον εμαθα ,,τωρα αν υπαρχουν κ αλλα δεν το ξερω.το ενα λοιπον ηταν πριν 25 χρονια που το αντιμετωπισα πολυ ψυχραιμα κ σαφως εδωσα δευτερη ευκαιρια γιατι θεωρησα πως τα λαθη ειναι ανθρωπινα κ πως πρεπει να συχωρουνται κ να μην ξαναγινουν .την δευτερη φορα ηταν πριν 9 χρονια το συχωρεσα κ το δευτερο με τεραστια ψυχραιμια..ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΣΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ!
Ναι συνεχομενα και ασυστολα θα ελεγα...δεν το γνωριζα ηταν ολα οκ...εκανε να φαινεται και να ειναι τοσο φυσιολογικα ολα(αυτο θελει μαεστρια δν ειναι τοσο απλο ηταν για οσκαρ)και ηταν ατομα απο τον περιγυρο απο τον στενο του φιλικο περιγυρο...τους φιλοξενησα και τους εκανα το τραπεζι...δωρα στις γιορτες τους κ.τ.λ χωρια που πρεπει να ετρωγα το βρισιδι απο πισω...αλλα οκ σημασια εχει να το ξεπερασουμε και να προχωραμε παρακατω...
Το θεματάκι ολίγον "χλιαρό" ... σόρυ θεματοθέτη
Θα απογειωνόταν αν το ερώτημα δεν ετίθετο σχετικά με την ποσόστωση του κερατώματος αλλά με την ποιότητα αυτού...
Με ποιο τρόπο δηλαδή μας έχουν κερατώσει...
Εκεί να δεις γέλια
Παράθεση:
Σχόλιο # 20 από EnikosΚατα την αποψη μου και την λεξη σας, εχω φαει το "κερατο" της αρκουδας μεχρι την στιγμη που μιλαμε.
...για να μη πω ότι κατέχω και το ρεκόρ Γκίνες σε βαθμό πρωτοτυπίας κερατώματος...
Αναφερεσαι στο ξενοπηδημα?
Παράθεση:
Σχόλιο # 25 από Kallia__43
δεν με εχουν κερατωσει ακομα η τουλαχιστον δεν το εμαθα ποτε ακομα και αν εγινε.Απο την αλλη δεν εχω κερατωσει και εγω θεωρω οτι δεν αξιζει.Αν δεν σου κανει η αλλη η ο αλλος απλα χωριζεις και μετα κανεις οτι θες
Τι παει να πει ησουν 20 ετων, την στιγμη που το κερατωμα ξεκιναει αμεσως μολις γεννηθουμε?
Παράθεση:
Σχόλιο # 26 από Kallia__43...για να μη πω ότι κατέχω και το ρεκόρ Γκίνες σε βαθμό πρωτοτυπίας κερατώματος...
(κι ήμανε 20 χρονών ρε γμτ...)
Στην αποκάλυψη αυτού μέσω της κατάληξής του.
Παράθεση:
Σχόλιο # 27 από EnikosΑναφερεσαι στο ξενοπηδημα?
Θα κατσω εγω, να αναλυσω τις σκεψεις και μεθοδους ενος αφερεγγυου ανθρωπου?
Και τοτε λες...θα σε απασχολησει ο τροπος που εγινε?
Σε τι θα χρησιμευε?
Παράθεση:
Σχόλιο # 30 από Kallia__43Στην αποκάλυψη αυτού μέσω της κατάληξής του.
Δεν με απασχολεί πλέον ο τρόπος που έγινε... η εξήγηση ίσως ξεφεύγει από τα όρια της ανθρώπινης διανόησης..ακόμα και τώρα αν κάτσω να το σκεφτώ με τις εμπειρίες που έχω δεν θα βρω απάντηση ... μου χρησίμευσε όμως αργότερα να μπορώ να ερμηνεύω γύρω μου καταστάσεις...
Παράθεση:
Σχόλιο # 32 από EnikosΚαι τοτε λες...θα σε απασχολησει ο τροπος που εγινε?
Σε τι θα χρησιμευε?
Αν μου επιτρεπεις...
Κανεις δεν ειναι υπευθυνος, για τις πραξεις του αλλου. Οσο και να προσπαθουμε να τις βλεπουμε συλλογικες καποιες απο αυτες. Οσο και να αναλυουμε αιτιες...
Δικος μας ειναι ο σταυρος, δικος μας και ο ωμος...
Παράθεση:
Σχόλιο # 33 από Kallia__43Δεν με απασχολεί πλέον ο τρόπος που έγινε... η εξήγηση ίσως ξεφεύγει από τα όρια της ανθρώπινης διανόησης..μου χρησίμευσε όμως αργότερα να μπορώ να ερμηνεύω γύρω μου καταστάσεις...
Το ιδιο νομισμα, χαρακτηριζει και τους ομοιδεατες...
Παράθεση:
Σχόλιο # 22 από ZHLIASOYΕγω λοιπον εχω φαει δυο ωραιοτατα κερατα στην ζωη μου ..δυο τουλαχιστον εμαθα ,,τωρα αν υπαρχουν κ αλλα δεν το ξερω.το ενα λοιπον ηταν πριν 25 χρονια που το αντιμετωπισα πολυ ψυχραιμα κ σαφως εδωσα δευτερη ευκαιρια γιατι θεωρησα πως τα λαθη ειναι ανθρωπινα κ πως πρεπει να συχωρουνται κ να μην ξαναγινουν .την δευτερη φορα ηταν πριν 9 χρονια
οφθαλμος αντι οφθαλμου!απο τον συζηγο κ τα δυο κερατα γιαυτο πληρωθηκε αναλογα! ΥΓ.οταν με ρωτησε τι θα κανεις τωρα που το εμαθες οτι συνεβη δευτερη φορα θα με χωρισεις?του απαντησα πολυ ψυχραιμα πως για να μην σου φτιαξω κολυβα. θα κανω το ιδιο που εκανες εσυ για να μπω στην λογικη σου κ να κατανοησω το λογο που το εκανες. κ αν τον βρω λογικο θα σε συχωρησω!το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφούτο συχωρεσα κ το δευτερο με τεραστια ψυχραιμια..ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΣΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ!
![]()
Ήταν μια γυναίκα που έπιασε τον αντρα της να την απατά. Από την απελπισία της πήγε στο δάσος . Εκει που περπατούσε σκόνταψε στο μαγικό λυχνάρι. Βγαίνει το τζίνι του λυχνάριου και της λέει: Ζήτησε μου τρεις ευχές, αλλα να ξερεις ότι επιθυμία μου ζητάς θα πολλαπλασιάζεται στο δεκαπλάσιο στον αντρα σου. Εντάξει λέει η γυναικα και αρχίζουν. - Θελω να ειμαι η ομορφότερη γυναικα στον κόσμο. Ναι λέει το τζίνι αλλα ο άντρας σου θα ειναι 10 φορες πιο όμορφος. - Δεν πειράζει λέει η γυναικα. - Η δεύτερη ευχή μου , να ειμαι η πιο πλούσια γυναικα στον κόσμο . - ο άντρας σου θα ειναι 10 φορες πιο πλούσιος λέει το τζίνι. - Δεν πειραζει λέει η γυναικα . - και η Τρίτη ευχή σου πια ειναι;-Ρωτάει το τζίνι . Και μην ξεχνάς πως θα δεκαπλασιαςτει στον άντρα σου. Σκέφτεται λιγο η γυναικα και λέει:- Η Τρίτη ευχή μου ειναι να πάθω ενα μικρό έμφραγμα.
Με έχουν κερατώσει δύο άντρες... αυτές τις περιπτώσεις γνωρίζω... αν έχουν υπάρξει και άλλες περιπτώσεις και από άλλους, αυτό δεν είμαι σε θέση να το ξέρω...
Η μία ήταν πριν από πολλά χρόνια... δεν ξέρω αν με κεράτωσε μία ή πολλές φορές, με την ίδια ή με πολλές γυναίκες... μου είναι αδιάφορο...
Αυτό που ξέρω είναι ότι το υποψιαζόμουν... και ενώ ήταν άψογος απέναντί μου και δε μου έδινε αφορμές... ωστόσο, έκανε ένα μοιραίο λάθος και το έκανε κατ' επανάληψη...
Άρχισε κάποια στιγμή να με ρωτάει τι θα έκανα αν με κεράτωνε...
Η απάντησή μου ήταν ακαριαία, σε σοβαρό ύφος και δίχως δισταγμό... του είπα "την ώρα που θα κοιμάσαι το βράδυ, θα πάρω ένα σφυρί και με όλη μου τη δύναμη θα χτυπήσω το πουλί σου για να σε ακινητοποιήσω... μετά θα αρπάξω ένα πριόνι και θα στο κόψω"... ανατρίχιασε μόνο στη σκέψη... και κάθε φορά που με ρώταγε, η απάντηση ήταν η ίδια...
Παρότι μικρή ηλικιακά, κατάλαβα ότι δεν υπάρχει περίπτωση άντρας που κάνει τέτοια ερώτηση να μην κάνει τη λαδιά του... είτε την έχει κάνει ήδη, είτε σκεφτόταν να την κάνει...
Δεν του το χρέωσα... επειδή δεν ήμουν απ' τις γυναίκες που ψάχνουν, κατασκοπεύουν κλπ. το είχα ξεχάσει ίσως ή το είχα απλά στο πίσω μέρος του μυαλού μου ως πιθανότητα... πάντως δε με απασχολούσε...
Αρκετά χρόνια μετά και αφού η σχέση όδευε στο τέλος της, τον ρώτησα και το παραδέχτηκε...
Η δεύτερη φορά που μου συνέβη ήταν πιο καραμπινάτη...
Είχα μια σχέση με πολλά σκαμπανεβάσματα... μόνο που ο ενθουσιασμός και η καψούρα δεν άργησαν να πιάσουν πάτο... ούτε εγώ ήμουν απόλυτα ειλικρινής μαζί του... ούτε αυτός ήταν μαζί μου... μας κρατούσε μαζί το κρεβάτι... εκεί ταιριάζαμε απίστευτα...
Κάποια στιγμή ήταν απόμακρος... και προβληματισμένος... μου έλεγε πως δεν φταίω εγώ... και πως δεν ένιωθε καλά... δεν ήθελε να το συζητήσουμε... δεν κράτησε πολύ αυτό... και μόνος του με ξαναπλησίασε...
Για ένα διάστημα, κάνοντας και τις ανάλογες συζητήσεις, ήμασταν πολύ καλά μεταξύ μας... και όχι μόνο στο κρεβάτι...
Δεν κράτησε πολύ, γιατί έμαθα πως την περίοδο που ήταν απόμακρος, με είχε κερατώσει με την πρώην του η οποία έπειτα του έριξε άκυρο... και είχα αποδείξεις μπροστά στα μάτια μου... σιώπησα... ήθελα πρώτα να το επεξεργαστώ στο μυαλό μου και μετά να το συζητήσω...
Η σχέση έληξε λίγο καιρό αργότερα...
Σ' ευχαριστώ, Ενικέ! Θα ήθελες να μας εξηγήσεις τί εννοείς ότι το κεράτωμα ξεκινάει από τη στιγμή που γεννιόμαστε; Ενδιαφέρουσα άποψη, ομολογώ δεν το είχα ξανακούσει !!!
Για τη σωτηρία της ψυχής μας !!!
Παράθεση:
Σχόλιο # 34 από EnikosΑν μου επιτρεπεις...
Κανεις δεν ειναι υπευθυνος, για τις πραξεις του αλλου. Οσο και να προσπαθουμε να τις βλεπουμε συλλογικες καποιες απο αυτες. Οσο και να αναλυουμε αιτιες...
Δικος μας ειναι ο σταυρος, δικος μας και ο ωμος...
Ποιότητα στο κέρατο; Χμμ... Δεν νομίζω πως μπορώ να διαχωρίσω το κέρατο σε Α+ και Β-...γιατί όπως και να το κάνεις η επίγευση που αφήνει είναι πάντα πικρή
Στο πρώτο κέρατο που φύτρωσε στο κεφάλι μου, το ήξεραν όλοι εκτός από μένα. Το χειρότερο όλων ήταν πως το κατάλαβα στο τραπέζι μιας βάφτισης όταν εμφανίστηκε ο κερατοθέτης και κάθισε απέναντι της. Όλοι κοίταξαν εμένα με εκείνο το ύφος που φώναζε είσαι ο μ@λ@κ@ς της υπόθεσης και απλά δεν το ξέρεις. Ήταν συνάδελφος της και είμαι τυχερός γιατί ένα μήνα μετά τους έπιασα τυχαία να φιλιούνται παθιασμένοι στο πάρκινγκ της δουλειάς της. Είχα πάει να την πάρω και είχα φτάσει μερικά λεπτά νωρίτερα από το συνηθισμένο. Πάτησα την κόρνα, με είδαν και έφυγα. Δεν τόλμησε να έρθει ούτε στο σπίτι να πάρει κάποια προσωπικά της αντικείμενα. Αργότερα έμαθα πως ο εν λόγω κερατοθέτης δεν ήταν ο πρώτος αλλά σίγουρα ήταν ο καλύτερος της καθώς είχαν και σοβαρή σχέση στο παρελθόν που είχε διαλυθεί...λόγω αλληλοκερατώματος.
23 χρόνια μετά κάποια άλλη αποφάσισε να μου συμπληρώσει το σετάκι στα κέρατα. Εδώ το κατάλαβα όταν άκουσα να κτυπάει η δόνηση σε κινητό μέσα στην τσάντα της ενώ το κανονικό της ήταν πάνω στο τραπέζι. Είδα τον πανικό της, προσπάθησε να μου ρίξει στάχτη στα μάτια, έκανα τον βλάκα ακόμα κι όταν πήρε έντρομη την τσάντα της και εξαφανίστηκε σε άλλο δωμάτιο. Δεν μπήκα καν στην διαδικασία να ακολουθήσω. Στην τρομάρα της ακούστηκε. Ακολούθησαν πολλά ακόμη ενοχοποιητικά σημάδια και κάποια στιγμή την ρώτησα στα ίσια. Ακολούθησε παράσταση που θα της έδινε όσκαρ ερμηνείας. Με αυτήν συζούσαμε και αποφάσισε να μου εξομολογηθεί τα πάντα όταν το κινητό Νο 2 κτύπησε μια μέρα που πήρα το αυτοκίνητο της να πάω σε μια δουλειά. Επιστρέφοντας το πήρα μαζί μου και της το έδωσα στα χέρια. Εκεί τα παραδέχτηκε όλα, μου είπε και με ποιον ήταν, ευτυχώς δεν ήταν γνωστός μου, ακολούθησαν κλάματα κλπ κλπ αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει την άμεση μετακόμιση και το οριστικό κλείσιμο της πόρτας.
Μερικούς μήνες μετά που η σχέση της με τον εραστή της έλαβε τέλος, δοκίμασε ανεπιτυχώς να επιστρέψει. Φυσικά και θύμωσα αλλά με μένα που δεν είχα πάρει χαμπάρι τίποτα (στην πρώτη περίπτωση ήμουν πολύ χάπατο) και που στην δεύτερη περίπτωση που έχασα χρόνο και δεν της έδειξα επιτόπου την πόρτα και κάθισα να γίνω μάρτυρας μιας οσκαρικής ερμηνείας. Οι ίδιες δεν είδαν ποτέ αυτόν τον θυμό. Θύμωσα με μένα, θύμωσα όσο χρειαζόταν και προχώρησα παρακάτω στη ζωή μου.
Παράθεση:
Σχόλιο # 25 από Kallia__43Το θεματάκι ολίγον "χλιαρό" ... σόρυ θεματοθέτη
![]()
Θα απογειωνόταν αν το ερώτημα δεν ετίθετο σχετικά με την ποσόστωση του κερατώματος αλλά με την ποιότητα αυτού...
Εκεί να δεις γέλια
Ειμαι της αποψης οτι κερατο δεν ειναι απαραιτητα οτι περναει απο εκει που κατουραμε, το εγραψα...
Εχοντας αυτη την αποψη λοιπον, ας ξεκινησουμε...
Μας βαφτιζουν διχως να το ξερουμε...μας οριζουν θρησκευμα διχως να το ξερουμε...μας οριζουν ονομα διχως να το ξερουμε...μας καθιστουν φορολογουμενους με ενα καρο χρεη διχως να το ξερουμε...μας διδασκουν πραγματα που εξεταζεται η χρησιμοτητα τους...μας λενε αμεσως ποιο ειναι το καλο παιδακι και ποιο το κακο...μας κανουν να πιστευουμε οτι η πατριδα που μας φορτωσε χρεη, πρεπει να προστατευτει με την δικη μας ζωη...μας αντιμετωπιζουν σαν ενα νουμερο δηλωθεν στα μητρωα και τοσα αλλα, που δεν θα εφταναν πολλες σελιδες για να απαριθμησω...
Το μνι η το τσουτσουνι συνιστουν απαραιτητα το κερατο που τρωμε? Υπερμεγεθεις εγωισμοι και υπερτιμημενες αξιες...
Απλα...εμεις εχουμε μεινει εκει, παρακαμπτοντας την ιεραρχια και αλλαζοντας τις προτεραιοτητες που πραγματι θα ηταν χρησιμες στην ζωη μας.
Δεν πα να μπιπ οποιος γουσταρει!
Αλλα μας λειπουν...
Αυτα.
Παράθεση:
Σχόλιο # 38 από Kallia__43Σ' ευχαριστώ, Ενικέ! Θα ήθελες να μας εξηγήσεις τί εννοείς ότι το κεράτωμα ξεκινάει από τη στιγμή που γεννιόμαστε; Ενδιαφέρουσα άποψη, ομολογώ δεν το είχα ξανακούσει !!!
Για τη σωτηρία της ψυχής μας !!!
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media