Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

Πασχα,Χριστος,Ανασταση,πιστη,θρησκεια,εθιμα...

Επιλέξτε σελίδα: (1-5)
Σελίδες 12345

Hrakleitos3

# 1 στις 31/3/2018
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

πλησιαζει Ανασταση και κατι τετοιες μερες ανοιγει παντα στις παρεες η συζητηση για το αν η θρησκεια δεν ειναι τιποτα αλλο παρα ενα  αποκουμπι για τους απανταχου βασανισμενους...υπηρξε ο Χριστος?ηταν ανθρωπος?αναστηθηκε πραγματικα?και αν αναστηθηκε και ηταν υιος του Θεου οι ιερεις ανα τους αιωνες διδαξαν σωστα τα μηνυματα του?ενας ενας λοιπον ας προσελθει στο θεμα και ας καταθεσει τις αποψεις του για το Χριστο,τη θρησκεια,την εκκλησια,τους παπαδες,τους πιστους,αν ο ιδιος πιστευει καπου,αν ελπιζει σε κατι,αν πιστευει οτι υπαρχει κατι οταν φευγει απο τον κοσμο αυτο...

_Bellezza_

# 2 στις 31/3/2018
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Μακαρι να υπηρχε κατι ανωτερο. 

Μακαρι να ειχα την ελπιδα για την γαληνη στην ζωη και το ομορφο "μετα" τον θανατο. 

Πιστευω πως οι ιερεις δεν θα επρεπε να πληρωνονται. 

Αφου εχουν αγαπη στον Θεο, ας το κανουν αφιλοκερδως για το ετσι τους.

Εκτιμω τους ανθρωπους που εχουν καλλιεργηθει μεσα απο την θρησκεια, που βελτιωθηκαν , που εγιναν Ανθρωποι, Ανθρωπιστες. Ειναι πολυ λιγοτεροι απο οσους θα επρεπε να ειναι.

Απο τα μεγαλυτερα ψεματα που μου εχουν πει ειναι πως η Αληθεια και το Δικαιο θα νικησουν.

panagiotismp90

# 3 στις 31/3/2018
author
Ανδρας / 33 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Παλαιό Φαλήρο
Θέματα: 53
Απαντήσεις: 2.841
'Aρεσαν+: 0%

μπελετσα σε κοβω προς μαγιακοφσκι...

Αρέσει στο μέλος Enikos

calm_balance

# 4 στις 31/3/2018
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Θα σου απαντήσω λακωνικά, έτσι μου αρέσει να απαντάω πάντα...

Με μία φράση που φέρεται να την είπε ο Γκάντι.. (ίσως και να το είπε άλλος)
Αγαπώ τον Χριστό σας αλλά δεν αγαπώ τους χριστιανούς σας...

Ο Χριστός υπάρχει παρεμπιπτόντως..

Υ.Γ Δεν είμαι θεούσα, ούτε πηγαίνω στην εκκλησία κάθε τρεις και λίγο

anassa_

# 5 στις 31/3/2018
author
Γυναίκα / 61 / Παντρεμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 5
Απαντήσεις: 3.134

Πες μας ομως εσύ τι νομίζεις ;

Όλα έχουν δυο όψεις...την καλή κ την άλλη...

Στο όνομα των θρησκειών έγιναν τα μεγαλύτερα εγκλήματα και συνεχίζουν να γίνονται. 

Τα πάντα είναι φιλοσοφία. 

Μπορεί πάντα να γίνει κ στη θρησκεία καλή χρήση μέσω διδαχών κ παραβολών... ίσως. 

Για μας είναι ηθικοπλαστικό στοιχείο και παράδοση, πολλοί διατεινονται/μαστε πως είναι άθεοι, αγνωστικιστές κλπ αλλά Χριστουγεννα ,Πάσχα  κλπ πρώτοι γιορτάζουν, οπότε μάλλον το έθιμο κ η συνήθεια  είναι έντονα...μην ξεχνάμε πως τα περισσότερα χριστιανικα έθιμα  έχουν ρίζα στην αρχαία θρησκεία ...

Παράθεση:
Σχόλιο # 1 από Hrakleitos3

πλησιαζει Ανασταση και κατι τετοιες μερες ανοιγει παντα στις παρεες η συζητηση για το αν η θρησκεια δεν ειναι τιποτα αλλο παρα ενα  αποκουμπι για τους απανταχου βασανισμενους...υπηρξε ο Χριστος?ηταν ανθρωπος?αναστηθηκε πραγματικα?και αν αναστηθηκε και ηταν υιος του Θεου οι ιερεις ανα τους αιωνες διδαξαν σωστα τα μηνυματα του?ενας ενας λοιπον ας προσελθει στο θεμα και ας καταθεσει τις αποψεις του για το Χριστο,τη θρησκεια,την εκκλησια,τους παπαδες,τους πιστους,αν ο ιδιος πιστευει καπου,αν ελπιζει σε κατι,αν πιστευει οτι υπαρχει κατι οταν φευγει απο τον κοσμο αυτο...

Enikos

# 6 στις 31/3/2018
author
Ανδρας / 79 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη
Θέματα: 22
Απαντήσεις: 30.091

Ως Θεοτητα, Καλμ?

Παράθεση:
Σχόλιο # 4 από calm_balance

Ο Χριστός υπάρχει παρεμπιπτόντως..

calm_balance

# 7 στις 31/3/2018
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Ως οντότητα... 

Παράθεση:
Σχόλιο # 6 από Enikos

ως θεοτητα, καλμ?

Enikos

# 8 στις 31/3/2018
author
Ανδρας / 79 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη

Ως οντοτητες...υπαρχουμε ολοι.

Παράθεση:
Σχόλιο # 7 από calm_balance

Ως οντότητα... 

Αρέσει στο μέλος giorgos170

Lena_7_

# 9 στις 31/3/2018
author
Γυναίκα / 54 / Σε σχέση
Ν. Θεσσαλονίκης / Θέρμη
Θέματα: 5
Απαντήσεις: 2.744
Πρεπει να βαριεσαι αφορητα εσυ...

Sourua

# 10 στις 31/3/2018
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

ΟΘεος μας έδωσε τα καρύδια. Δεν μας τα έδωσε όμως και καθαρισμένα. Όλα τα της θρησκείας μας είναι καλά,Βαρντα όμως και τα πάρουν στο στόμα τους οι παπάδες.

Enikos

# 11 στις 31/3/2018
author
Ανδρας / 79 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη

Αν δεν ειχαμε θρησκεια, Σουρια, τι θα γινοταν?

Θα ημασταν καλυτερα η χειροτερα λες?

Παράθεση:
Σχόλιο # 10 από Sourua

ΟΘεος μας έδωσε τα καρύδια. Δεν μας τα έδωσε όμως και καθαρισμένα. Όλα τα της θρησκείας μας είναι καλά,Βαρντα όμως και τα πάρουν στο στόμα τους οι παπάδες.

giorgos170

# 12 στις 31/3/2018
author
Ανδρας / 77 / Σε σχέση
Ν. Λέσβου / Καλλονή
Θέματα: 7
Απαντήσεις: 9.754

... και πώς ξέρεις ότι οι παπάδες κάνουν καλά τη δουλειά τους ... ?

>>>>>>>>>>>>>>
Βαρντα όμως και τα πάρουν στο στόμα τους οι παπάδες
<<<<<<<<<<<<<<

Sourua

# 13 στις 31/3/2018
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Θα σου έλεγα να μπεις γιατί εγώ δεν ξέρω να το βάλω ,να διαβασειςγια την ( πόλη της αυγής).

Παράθεση:
Σχόλιο # 11 από Enikos

Αν δεν ειχαμε θρησκεια, Σουρια, τι θα γινοταν?

Θα ημασταν καλυτερα η χειροτερα λες?

Manzarec

# 14 στις 31/3/2018
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Επρεπε

να μας επιβληθεί κάτι υπεράνω, για να συγκρατήσει τις όποιες ορμές μας,

Τότε, τουλάχιστον.Μας έμεινε, ζήσαμε γύρω του, δημιουργήσαμε ήθη και έθιμα...Εθνος. Έγινε καθεστώς!

Sourua

# 15 στις 31/3/2018
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Το να έχεις μια θρησκεία είναι καλό. Αλλά επιβιώνεις και χωρίς αυτήν.Πιστευω δε πως οι γιορτές είναι για τους πλούσιους ,για τους φτωχούς οι νηστείες!!

Manzarec

# 16 στις 31/3/2018
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Έγινε καθεστώς!

Για να το ανατρέψουμε, ως επαναστάτες, πρέπει να αποδείξουμε, σαν είδος, πως μπορούμε να ζούμε χωρίς κανόνες, απλά, με μόνη την αυτογνωσία (ποιοι πραγματικά είμαστε και τι αντιπροσωπεύουμε)!

Sourua

# 17 στις 31/3/2018
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Εδώ Πάπας εκει Πάπας, που ειναι ο Πάπας;

Παράθεση:
Σχόλιο # 12 από giorgos170

... και πώς ξέρεις ότι οι παπάδες κάνουν καλά τη δουλειά τους ... ?

>>>>>>>>>>>>>>
Βαρντα όμως και τα πάρουν στο στόμα τους οι παπάδες
<<<<<<<<<<<<<<

silencee

# 18 στις 31/3/2018
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

...πιστεύω σε ένα Θεό,στον δικό μου,που τον έχω φτιάξει στο μυαλό μου και στην ψυχή μου,έτσι ώστε νάναι συμβατός με ο,τι για εμένα αυτός μπορεί να σημαίνει...

...ένα Θεό,που δεν τιμωρεί,δεν θυμώνει,δεν απαιτεί,δεν έχει καμία απολύτως σχέση με πολιτικά παιχνίδια ή άλλα παιχνίδια εξουσίας,δεν μοστράρεται,δεν ντύνεται με χρυσοποίκιλτα ρούχα,δεν αποδίδει ευθύνες,δεν βιάζει,δεν εκβιάζει,δεν μου λέει τι να κάνω κι όταν κάνω, δεν μου λέει αν το έκανα σωστά ή λάθος...

...ο Θεός μου,έχει την αύρα της θετικής ενέργειας,είναι Φιλόσοφος-Παντογνώστης-Πανανθρώπινος τουλάχιστον,δεν ξεχωρίζει φυλές,χρώμα δέρματος,βάθος τσέπης,φύλο,ηλικία.Είναι η Ενισχυτική Δύναμη που μου προσφέρεται απλόχερα όταν έχω ανάγκη να απευθυνθώ σε κάτι έξω από εμένα και να Την ζητήσω.Να ζητήσω στέρξη,αγκαλιά,φροντίδα,ζεστασιά,υπομονή,ελπίδα,ανακούφιση,καθαρή σκέψη.Δεν υπάρχει στις 3 ή 4 δεδομένες διαστάσεις,υπάρχει σε ανώτερη διάσταση από αυτές  τις γνωστές, γιαυτό και δεν μπορώ να τον δω.Κι αν μπορούσα,έχω φανταστεί πως δεν θα έχει μάζα,ύλη απαραίτητα,Εξάλλου,το Καλό,τι την χρειάζεται?Μπορεί νάναι Ενέργεια,κάποιο πεδίο πέρα από ηλεκτρομαγνητικό ή βαρυτικό,αέρας,ή δεν ξέρω τι άλλη κυτταρική μορφή μπορεί να δεσπόζει Εκεί...

...αν Τον έχω νιώσει?Με την έννοια που Του δίνω,ναι.Έχει ενισχύσει με ένταση-παλμό τον πιθανά χαμηλόφωνο ήχο εσωτερικής  θέλησης-δύναμής μου ώστε να ακούσω καλύτερα  εκείνο το 'έλα,μπορείς και παραπάνω' ή το αντίθετο 'έλα,φτάνει,δεν πειράζει που δεν μπορείς,ίσως αργότερα'...

...στο όνομα του όποιου θεού,εμείς οι άνθρωποι έχουμε γράψει σελίδες Ιστορίας,με βία,αίμα,αγριότητα,χειραγώγηση,επεκτατικές βλέψεις και πόσα άλλα.Τι σχέση έχουν αυτές οι ενέργειες με την Πίστη?Ο όποιος θεός λοιπόν,ένα τοτέμ,γραμμένο με μικρό θ...

...δεν είμαι διαβασμένη ιδιαίτερα στο θέμα της θρησκείας,δεν έχω διασταυρώσει πηγές και δεν έχω να παραθέσω αποδείξεις για το αν υπήρχε ή όχι ο Χριστός.Για εμένα υπήρχε,ως ένας Άνθρωπος που είχε μέσα Του την  Πίστη στην Ελευθερία,στην Ισότητα,στη Φιλανθρωπία,τόσο έντονη που διώχτηκε και θανατώθηκε για αυτήν,για να σιγάσει, μην κι Αυτή  εξελιχθεί σε 'πανδημία',την πανδημία της αφύπνισης...

...αυτές είναι οι σκέψεις μου...

Enikos

# 19 στην 1/4/2018
author
Ανδρας / 79 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη

Εχω διαβασει την Παλαια και την Καινη διαθηκη.

Πολυ καλα!

Παράθεση:
Σχόλιο # 13 από Sourua

Θα σου έλεγα να μπεις γιατί εγώ δεν ξέρω να το βάλω ,να διαβασειςγια την ( πόλη της αυγής).

Kristina_

# 20 στην 1/4/2018
author
Γυναίκα / 58 / Ελεύθερη
Μπαγκλαντές
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 2.829

Νομιζω δεν εχει νοημα να περιμενουμε ολοι μαζι ως ειδος να γινει κατι...ο καθενας μονος του ειμαστε σ αυτο, οπως και σε ενα σωρο αλλα

Παράθεση:
Σχόλιο # 16 από Manzarec

Έγινε καθεστώς!

Για να το ανατρέψουμε, ως επαναστάτες, πρέπει να αποδείξουμε, σαν είδος, πως μπορούμε να ζούμε χωρίς κανόνες, απλά, με μόνη την αυτογνωσία (ποιοι πραγματικά είμαστε και τι αντιπροσωπεύουμε)!

Επιλέξτε σελίδα: (1-5)
Σελίδες 12345
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.