πλησιαζει Ανασταση και κατι τετοιες μερες ανοιγει παντα στις παρεες η συζητηση για το αν η θρησκεια δεν ειναι τιποτα αλλο παρα ενα αποκουμπι για τους απανταχου βασανισμενους...υπηρξε ο Χριστος?ηταν ανθρωπος?αναστηθηκε πραγματικα?και αν αναστηθηκε και ηταν υιος του Θεου οι ιερεις ανα τους αιωνες διδαξαν σωστα τα μηνυματα του?ενας ενας λοιπον ας προσελθει στο θεμα και ας καταθεσει τις αποψεις του για το Χριστο,τη θρησκεια,την εκκλησια,τους παπαδες,τους πιστους,αν ο ιδιος πιστευει καπου,αν ελπιζει σε κατι,αν πιστευει οτι υπαρχει κατι οταν φευγει απο τον κοσμο αυτο...
Μακαρι να υπηρχε κατι ανωτερο.
Μακαρι να ειχα την ελπιδα για την γαληνη στην ζωη και το ομορφο "μετα" τον θανατο.
Πιστευω πως οι ιερεις δεν θα επρεπε να πληρωνονται.
Αφου εχουν αγαπη στον Θεο, ας το κανουν αφιλοκερδως για το ετσι τους.
Εκτιμω τους ανθρωπους που εχουν καλλιεργηθει μεσα απο την θρησκεια, που βελτιωθηκαν , που εγιναν Ανθρωποι, Ανθρωπιστες. Ειναι πολυ λιγοτεροι απο οσους θα επρεπε να ειναι.
Απο τα μεγαλυτερα ψεματα που μου εχουν πει ειναι πως η Αληθεια και το Δικαιο θα νικησουν.
μπελετσα σε κοβω προς μαγιακοφσκι...
Θα σου απαντήσω λακωνικά, έτσι μου αρέσει να απαντάω πάντα...
Με μία φράση που φέρεται να την είπε ο Γκάντι.. (ίσως και να το είπε άλλος)Πες μας ομως εσύ τι νομίζεις ;
Όλα έχουν δυο όψεις...την καλή κ την άλλη...
Στο όνομα των θρησκειών έγιναν τα μεγαλύτερα εγκλήματα και συνεχίζουν να γίνονται.
Τα πάντα είναι φιλοσοφία.
Μπορεί πάντα να γίνει κ στη θρησκεία καλή χρήση μέσω διδαχών κ παραβολών... ίσως.
Για μας είναι ηθικοπλαστικό στοιχείο και παράδοση, πολλοί διατεινονται/μαστε πως είναι άθεοι, αγνωστικιστές κλπ αλλά Χριστουγεννα ,Πάσχα κλπ πρώτοι γιορτάζουν, οπότε μάλλον το έθιμο κ η συνήθεια είναι έντονα...μην ξεχνάμε πως τα περισσότερα χριστιανικα έθιμα έχουν ρίζα στην αρχαία θρησκεία ...
Παράθεση:
Πασχα,Χριστος,Ανασταση,πιστη,θρησκεια,εθιμα...
Σχόλιο # 1 από Hrakleitos3πλησιαζει Ανασταση και κατι τετοιες μερες ανοιγει παντα στις παρεες η συζητηση για το αν η θρησκεια δεν ειναι τιποτα αλλο παρα ενα αποκουμπι για τους απανταχου βασανισμενους...υπηρξε ο Χριστος?ηταν ανθρωπος?αναστηθηκε πραγματικα?και αν αναστηθηκε και ηταν υιος του Θεου οι ιερεις ανα τους αιωνες διδαξαν σωστα τα μηνυματα του?ενας ενας λοιπον ας προσελθει στο θεμα και ας καταθεσει τις αποψεις του για το Χριστο,τη θρησκεια,την εκκλησια,τους παπαδες,τους πιστους,αν ο ιδιος πιστευει καπου,αν ελπιζει σε κατι,αν πιστευει οτι υπαρχει κατι οταν φευγει απο τον κοσμο αυτο...
Ως Θεοτητα, Καλμ?
Παράθεση:
Σχόλιο # 4 από calm_balanceΟ Χριστός υπάρχει παρεμπιπτόντως..
Ως οντότητα...
Παράθεση:
Σχόλιο # 6 από Enikosως θεοτητα, καλμ?
Ως οντοτητες...υπαρχουμε ολοι.
Παράθεση:
Σχόλιο # 7 από calm_balanceΩς οντότητα...
ΟΘεος μας έδωσε τα καρύδια. Δεν μας τα έδωσε όμως και καθαρισμένα. Όλα τα της θρησκείας μας είναι καλά,Βαρντα όμως και τα πάρουν στο στόμα τους οι παπάδες.
Αν δεν ειχαμε θρησκεια, Σουρια, τι θα γινοταν?
Θα ημασταν καλυτερα η χειροτερα λες?
Παράθεση:
Σχόλιο # 10 από SouruaΟΘεος μας έδωσε τα καρύδια. Δεν μας τα έδωσε όμως και καθαρισμένα. Όλα τα της θρησκείας μας είναι καλά,Βαρντα όμως και τα πάρουν στο στόμα τους οι παπάδες.
... και πώς ξέρεις ότι οι παπάδες κάνουν καλά τη δουλειά τους ... ?
>>>>>>>>>>>>>>
Βαρντα όμως και τα πάρουν στο στόμα τους οι παπάδες
<<<<<<<<<<<<<<
Θα σου έλεγα να μπεις γιατί εγώ δεν ξέρω να το βάλω ,να διαβασειςγια την ( πόλη της αυγής).
Παράθεση:
Σχόλιο # 11 από EnikosΑν δεν ειχαμε θρησκεια, Σουρια, τι θα γινοταν?
Θα ημασταν καλυτερα η χειροτερα λες?
να μας επιβληθεί κάτι υπεράνω, για να συγκρατήσει τις όποιες ορμές μας,
Τότε, τουλάχιστον.Μας έμεινε, ζήσαμε γύρω του, δημιουργήσαμε ήθη και έθιμα...Εθνος. Έγινε καθεστώς!Το να έχεις μια θρησκεία είναι καλό. Αλλά επιβιώνεις και χωρίς αυτήν.Πιστευω δε πως οι γιορτές είναι για τους πλούσιους ,για τους φτωχούς οι νηστείες!!
Για να το ανατρέψουμε, ως επαναστάτες, πρέπει να αποδείξουμε, σαν είδος, πως μπορούμε να ζούμε χωρίς κανόνες, απλά, με μόνη την αυτογνωσία (ποιοι πραγματικά είμαστε και τι αντιπροσωπεύουμε)!
Εδώ Πάπας εκει Πάπας, που ειναι ο Πάπας;
Παράθεση:
Σχόλιο # 12 από giorgos170... και πώς ξέρεις ότι οι παπάδες κάνουν καλά τη δουλειά τους ... ?
>>>>>>>>>>>>>>
Βαρντα όμως και τα πάρουν στο στόμα τους οι παπάδες
<<<<<<<<<<<<<<
...πιστεύω σε ένα Θεό,στον δικό μου,που τον έχω φτιάξει στο μυαλό μου και στην ψυχή μου,έτσι ώστε νάναι συμβατός με ο,τι για εμένα αυτός μπορεί να σημαίνει...
Εχω διαβασει την Παλαια και την Καινη διαθηκη.
Πολυ καλα!
Παράθεση:
Σχόλιο # 13 από SouruaΘα σου έλεγα να μπεις γιατί εγώ δεν ξέρω να το βάλω ,να διαβασειςγια την ( πόλη της αυγής).
Νομιζω δεν εχει νοημα να περιμενουμε ολοι μαζι ως ειδος να γινει κατι...ο καθενας μονος του ειμαστε σ αυτο, οπως και σε ενα σωρο αλλα
Παράθεση:
Έγινε καθεστώς!
Σχόλιο # 16 από ManzarecΓια να το ανατρέψουμε, ως επαναστάτες, πρέπει να αποδείξουμε, σαν είδος, πως μπορούμε να ζούμε χωρίς κανόνες, απλά, με μόνη την αυτογνωσία (ποιοι πραγματικά είμαστε και τι αντιπροσωπεύουμε)!
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media