Εκει που κανουμε λεξαναλυσεις, περα απο τα διεθνως συμβατικα-παραδεδεγμενα νοηματα...
Αγαπητέ Lamprand, στις δυο πρώτες ερωτήσεις δεν καταλαβαίνω τι ρωτάς, οπότε αδυνατώ ν' απαντήσω.
Η λέξη Θεός είναι μια αόριστη έννοια, συνεπώς ο καθένας την αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Ο σημαντικότερος παράγοντας για την ερμηνεία του είναι η πίστη σε μια θρησκεία, υπάρχουν θεϊστές θρησκευόμενοι και θεϊστές άθρησκοι.
Για κάποιους ανθρώπους ο Θεός έχει τα χαρακτηριστικά που του δίνουν τα ιερά βιβλία (Π. Διαθήκη, Κοράνι κτλ), άλλοι τον τοποθετούν πέρα από τα αυστηρά πλαίσια των θρησκειών (πιστεύουν με το δικό τους τρόπο), μερικοί πιστεύουν ότι υπάρχει ένα ανώτατο ον που έφτιαξε τον κόσμο, αλλά δεν παρεμβαίνει, ούτε αλληλεπιδρά (Ντεϊσμός), κάποιοι δεν είναι 100% σίγουροι για την ύπαρξη μιας ανώτατης δύναμης, (αγνωστικιστές), κάποιοι απορρίπτουν την ύπαρξη της (άθεοι).
Οι άθεοι/αγνωστικιστές επιστήμονες και φιλόσοφοι δεν θεωρούν σε καμία περίπτωση ότι θα ζήσουν αιώνια και δεν διακατέχονται από καμία έπαρση, αντίθετα έχουν πλήρη συναίσθηση της θνητότητας τους, σε αντίθεση με τους περισσότερους θρήσκους που πιστεύουν στην αιώνια (μετά θάνατον) ζωή.
Σχετικά με τον Ιδεαλισμό, μάλλον τον αντιλαμβάνεσαι με ένα δικό σου τρόπο. Ο Ιδεαλισμός (Πλάτωνας) είναι ένα από τα δυο κυριότερα δυτικά φιλοσοφικά ρεύματα, το άλλο είναι ο Υλισμός (Επίκουρος).
Ο πρώτος πρεσβεύει ότι το πνεύμα (ιδέα) δημιούργησε την ύλη, ότι οι σκέψεις και οι αισθήσεις δεν είναι προϊόντα του εγκεφάλου μας αλλά προέρχονται από μία ψυχή αθάνατη, η οποία εξακολουθεί να ζει και μετά το βιολογικό θάνατο, σε κάποια άλλη διάσταση. Αποδέχεται την ύπαρξη του Θεού και αποτέλεσε τη βάση για την ανάπτυξη των περισσότερων σύγχρονων θρησκειών.
Ο δεύτερος υποστηρίζει ότι η ύλη είναι η πρώτη αρχή για τη δημιουργία της ζωής, που δεν χρειάζεται το πνεύμα για να υπάρξει, όπως επίσης το πνεύμα δε μπορεί να υπάρξει χωρίς την ύλη. Οι σκέψεις και οι αισθήσεις είναι προϊόντα του εγκεφάλου, αντιλαμβάνεται τη ψυχή ως μια φιλοσοφική έννοια, αυτήν της συνείδησης. Αποτέλεσε τη βάση για την ανάπτυξη της επιστήμης.
Αν δεν πίστευε ο άνθρωπος στις ιδέες του, θα είχαμε παραμείνει σ' ένα πρωτόγονο στάδιο. Για να προλάβω τη σκέψη σου, όχι δεν θα ήμασταν καλύτερα, γιατί και στις πρωτόγονες κοινωνίες οι άνθρωποι σκότωναν ή εκμεταλλεύονταν ο ένας τον άλλον.
Η ιδέα του Ντετερμινισμού (αιτιοκρατίας) δεν συνεπάγεται σε καμία περίπτωση και την ύπαρξη ενός Θεού που μας παρατηρεί και επεμβαίνει για να δώσει αποτελέσματα στις πράξεις μας. Ακόμα και στις θεωρίες του Νεύτωνα, ο ρόλος του Θεού (αν υπάρχει) περιορίζεται μόνο στον καθορισμό των αρχικών συνθηκών δημιουργίας του σύμπαντος και η εξέλιξη έρχεται βάση των φυσικών νόμων, ως επακόλουθο της αιτιοκρατίας.
Όσο για τους σοφούς της θρησκείας, που αναφέρεις σε άλλο post, οι φιλόσοφοι και οι επιστήμονες έχουν εξηγήσει πολύ καλύτερα πως πρέπει να πορεύονται οι άνθρωποι και πως να οργανώνουν τις κοινωνίες. Χάρη σε αυτούς ο Μεσαίωνας και πρακτικές όπως της Ιεράς Εξέτασης ανήκουν στο παρελθόν.
Παράθεση:
Σχόλιο # 79 από lamprand
Αν... φίλε σίλβερ αυτό το κάτι δεν έχει αυτές τις ιδιότητες (πανσοφου παναγαθου και Παντοδυναμου) τότε ο άνθρωπος δεν είναι αυτός που τείνει να τις αποκτήσει εχοντάς τες ήδη σε μικρή μορφή έστω ;
και εφόσον ο άνθρωπος τις έχει δια μέσω του μυαλού του δεν κινδυνευουμε να θέτουμε το θνητό (ανθρωπο) και τις Ιδεες του σαν κυρίαρχο στην ενότητα ανθρώπου φύσης ;
η όποια θρησκεία στον Ελλαδικό χώρο τουλάχιστον (δεν ξέρω για τις άλλες) αυτό που δείχνει στους πιστούς της είναι αυτό : άνθρωπε ένα μέρος απο το Όλο είσαι μην καβαλάς το καλάμι νομίζοντας ότι θα καταφέρεις να ζήσεις αιώνια ! αιώνιο είναι το Όλον όχι το Μέρος !
Τωρα αν το όλον το πεις Θεό δεν τρέχει και τίποτα . τρέχει ;
δείχνουν με άλλα λόγια να μην πέσει ο άνθρωπος στον Ιδεαλισμό να μην Πιστευει στις Ιδέες του αλλά σε αυτό το Άλλο τον Θεό δηλ. αυτό που μας παρατηρεί !
ζούμε σε ένα αιτιοκρατικό σύμπαν φίλε ,οπότε ότι και να κάνουμε εμείς θα πάρουμε και ένα αποτέλεσμα αναλόγως του Αιτίου μας (πράξης) δεν είναι έτσι ; κάτι δεν παρατηρεί τις πράξεις μας για να μας δώσει αποτέλεσμα ;
Εναν άθεο, τον καταλαβαίνω. Σου λέει, δεν πιστεύω στην ύπαρξη ενός ανώτατου όντος, αλλά πιστεύω, ξερωγώ, στους τρεις Νόμους της Θερμοδυναμικής. Τί λένε οι νόμοι της θερμοδυναμικής; Αυτό κι Αυτό.
Ξεκάθαρα πράγματα.
Τον θρησκευόμενο θεϊστή, επίσης τον καταλαβαίνω. Σε τί πιστεύεις; Πιστεύω στο Θεό, όπως περιγράφεται στο Σύμβολο της Πίστεως (πχ, αν είναι χριστιανός). Τί λέει; Αυτό κι Αυτό.
Πολύ ωραία.
Και τον άθρησκο θεϊστή τον καταλαβαίνω. Υπάρχει ένα ανώτατο ον, αλλά τί κάνει, ποιές είναι οι ιδιότητές του και τί ζητάει - αν ζητάει κάτι από εμένα, δεν το γνωρίζω.
Τέλος.
Εκεί που μπλοκάρει ο εγκέφαλός μου, είναι με τους θεϊστές DIY. Πώς πας στο Πράκτικερ και λες, θα πάρω πέντε ράφια, δυο ορθοστάτες, ένα σακούλι βίδες και θα φτιάξω μια βιβλιοθήκη όπως με βολεύει; Αυτό.
Πιστεύω λίγο σε αυτό, λίγο σε εκείνο, τοι άλλο μπα, άστο, με χαλάει, λίγο μετενσάρκωση, λίγο τσάκρα, λίγο καμπάλα, και τσουπ! τον έφερες το θεούλη εκεί που τον θέλεις.
Αυτό το έτσι είναι, γιατί έτσι με βολεύει, κοροϊδία μου φαίνεται...
Παράθεση:
Σχόλιο # 83 από silver80Αγαπητέ Lamprand, στις δυο πρώτες ερωτήσεις δεν καταλαβαίνω τι ρωτάς, οπότε αδυνατώ ν' απαντήσω.
Η λέξη Θεός είναι μια αόριστη έννοια, συνεπώς ο καθένας την αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Ο σημαντικότερος παράγοντας για την ερμηνεία του είναι η πίστη σε μια θρησκεία, υπάρχουν θεϊστές θρησκευόμενοι και θεϊστές άθρησκοι.
Για κάποιους ανθρώπους ο Θεός έχει τα χαρακτηριστικά που του δίνουν τα ιερά βιβλία (Π. Διαθήκη, Κοράνι κτλ), άλλοι τον τοποθετούν πέρα από τα αυστηρά πλαίσια των θρησκειών (πιστεύουν με το δικό τους τρόπο), μερικοί πιστεύουν ότι υπάρχει ένα ανώτατο ον που έφτιαξε τον κόσμο, αλλά δεν παρεμβαίνει, ούτε αλληλεπιδρά (Ντεϊσμός), κάποιοι δεν είναι 100% σίγουροι για την ύπαρξη μιας ανώτατης δύναμης, (αγνωστικιστές), κάποιοι απορρίπτουν την ύπαρξη της (άθεοι).
Οι άθεοι/αγνωστικιστές επιστήμονες και φιλόσοφοι δεν θεωρούν σε καμία περίπτωση ότι θα ζήσουν αιώνια και δεν διακατέχονται από καμία έπαρση, αντίθετα έχουν πλήρη συναίσθηση της θνητότητας τους, σε αντίθεση με τους περισσότερους θρήσκους που πιστεύουν στην αιώνια (μετά θάνατον) ζωή.
Σχετικά με τον Ιδεαλισμό, μάλλον τον αντιλαμβάνεσαι με ένα δικό σου τρόπο. Ο Ιδεαλισμός (Πλάτωνας) είναι ένα από τα δυο κυριότερα δυτικά φιλοσοφικά ρεύματα, το άλλο είναι ο Υλισμός (Επίκουρος).
Ο πρώτος πρεσβεύει ότι το πνεύμα (ιδέα) δημιούργησε την ύλη, ότι οι σκέψεις και οι αισθήσεις δεν είναι προϊόντα του εγκεφάλου μας αλλά προέρχονται από μία ψυχή αθάνατη, η οποία εξακολουθεί να ζει και μετά το βιολογικό θάνατο, σε κάποια άλλη διάσταση. Αποδέχεται την ύπαρξη του Θεού και αποτέλεσε τη βάση για την ανάπτυξη των περισσότερων σύγχρονων θρησκειών.
Ο δεύτερος υποστηρίζει ότι η ύλη είναι η πρώτη αρχή για τη δημιουργία της ζωής, που δεν χρειάζεται το πνεύμα για να υπάρξει, όπως επίσης το πνεύμα δε μπορεί να υπάρξει χωρίς την ύλη. Οι σκέψεις και οι αισθήσεις είναι προϊόντα του εγκεφάλου, αντιλαμβάνεται τη ψυχή ως μια φιλοσοφική έννοια, αυτήν της συνείδησης. Αποτέλεσε τη βάση για την ανάπτυξη της επιστήμης.
Αν δεν πίστευε ο άνθρωπος στις ιδέες του, θα είχαμε παραμείνει σ' ένα πρωτόγονο στάδιο. Για να προλάβω τη σκέψη σου, όχι δεν θα ήμασταν καλύτερα, γιατί και στις πρωτόγονες κοινωνίες οι άνθρωποι σκότωναν ή εκμεταλλεύονταν ο ένας τον άλλον.
Η ιδέα του Ντετερμινισμού (αιτιοκρατίας) δεν συνεπάγεται σε καμία περίπτωση και την ύπαρξη ενός Θεού που μας παρατηρεί και επεμβαίνει για να δώσει αποτελέσματα στις πράξεις μας. Ακόμα και στις θεωρίες του Νεύτωνα, ο ρόλος του Θεού (αν υπάρχει) περιορίζεται μόνο στον καθορισμό των αρχικών συνθηκών δημιουργίας του σύμπαντος και η εξέλιξη έρχεται βάση των φυσικών νόμων, ως επακόλουθο της αιτιοκρατίας.
Όσο για τους σοφούς της θρησκείας, που αναφέρεις σε άλλο post, οι φιλόσοφοι και οι επιστήμονες έχουν εξηγήσει πολύ καλύτερα πως πρέπει να πορεύονται οι άνθρωποι και πως να οργανώνουν τις κοινωνίες. Χάρη σε αυτούς ο Μεσαίωνας και πρακτικές όπως της Ιεράς Εξέτασης ανήκουν στο παρελθόν.
ωραίος ρε σίλβερ χείμαρος ! ήταν ο Πλάτωνας Ιδεαλιστής αλλά του έδωσαν Κόνιο γιατί ενώ πίστευε στους θεούς έλεγε ότι αυτοί είναι από ύλη ; περίεργο δεν είναι ;
αναλύεις τον ιδεαλισμό και τον υλισμό ώς προς το αν υπάρχει Θεός . και πια η χρησημότητά του να μάθουμε αν είναι αυτός ο ορισμός ; δεν πανα είναι ότι θέλει εμένα τι με αφορά ; θα απαντήσει ο άλλος. κέρνα κανα ούζο και συμφωνώ μαζί σου ότι είναι πρώτο η ιδέα και μετά η ύλη ή το ανάποδο αν θες εμένα δεν με ενοχλεί .
θέλω να σου πω μ αυτό : γιατί να καταναλώνουμε τον χρόνο μας διαβάζοντας συζητώντας για το τι είναι ιδεαλισμός και τι υλισμός αφού δεν βάζουμε στο επίκεντρο τον άνθρωπο για να έχει και μια εφαρμογή επάνω του και κάποιο ώφελος ;
αν δεν ωφελεί σε τίποτα τον άνθρωπο γιατί καθόμαστε εμείς εδώ και τα συζητάμε και δεν πάμε να στείλουμε κανα μήνυμα σε κανα κορίτσι μπας και ωφελίσουμε τον οργανισμό μας σε κάτι τις ;
ας μας λένε γραφικούς φίλε εγώ ξέρω ότι έχει σημασία μεγάλη αν λύσουμε αυτό το μυστήριο και δόσουμε τον ορισμό με βάση τον άνθρωπο . ο άνθρωπος έχει και Ιδέες που περιβάλεται από την ύλη και φύση . έτσι ο άνθρωπος που ξεκινά από κάτι φανταστικό που έχει φτιάξει με τις ιδέες του στο μυαλό του μέσα και πάει να το κάνει πράξη είναι ο ιδεαλιστής πχ κάποιος με πολλές επιστημονικές γνώσεις και πολλών διαννοητικών μελετών έχει βρει στην φαντασία του πως μπορεί να κάνει με έναν απλοικό τρόπο το νερό χρυσάφι ας πούμε και είναι τόσο σίγουρος γιατί έχει και μόρφωση λέμε ,πολύ, και δανείζεται ξεπουλιέται χωρίζει αφήνει τα παιδιά του να πεινάσουν γιατί σε λίγο χρόνο θα είναι δισεκατομυριούχος και στο παρα τσακ αστοχεί .
όπως και οι Συριζαίοι πρόσφατα που ξεκίνησαν με την Ιδέα ότι θα κάνουν ευρωπαική σοσιαλιστική επανάσταση και μας καταχρέωσαν στο τέλος . χαχα
υλισμός είναι να μην ξεκινάς από τις ιδέες σου αλλά από την ΄ύλη που σε περιβάλει (πραγματικότητα) μη ρισκάροντας και πολύ εμπιστευόμενος το μυαλό σου .
έτσι θα έχει κάποιο ώφελος αν εκπαιδευτεί ο άνθρωπος με την σωστή μέθοδο σκεψης (υλιστική)
να λειτουργεί .
αρα ,το πιστευω στο Θεό ή πιο παλιά στους Θεούς έχει αυτήν την διδαχή προς τον άνθρωπο : " μην πιστευεις μόνο σε σένα και στις Ιδέες σου αλλά σε κάτι άλλο που σε δημιούργησε και σε ελέγχει ανα πάσα στιγμή "
τι σημασία έχει αν αυτή η ανώτερη δύναμη είναι η ύλη ή κάποια Ιδέα ; το θέμα είναι ότι όπως και να είναι είναι Θεός .
άκουσα και τον άλλο ορισμό απο έναν μητροπολίτη και ξεράθηκα υλιστές λέει είναι αυτοί που αγαπάνε τα υλικά αγαθά
Παράθεση:
Σχόλιο # 84 από Arxontoula_Εναν άθεο, τον καταλαβαίνω. Σου λέει, δεν πιστεύω στην ύπαρξη ενός ανώτατου όντος, αλλά πιστεύω, ξερωγώ, στους τρεις Νόμους της Θερμοδυναμικής. Τί λένε οι νόμοι της θερμοδυναμικής; Αυτό κι Αυτό.
Ξεκάθαρα πράγματα.
Τον θρησκευόμενο θεϊστή, επίσης τον καταλαβαίνω. Σε τί πιστεύεις; Πιστεύω στο Θεό, όπως περιγράφεται στο Σύμβολο της Πίστεως (πχ, αν είναι χριστιανός). Τί λέει; Αυτό κι Αυτό.
Πολύ ωραία.
Και τον άθρησκο θεϊστή τον καταλαβαίνω. Υπάρχει ένα ανώτατο ον, αλλά τί κάνει, ποιές είναι οι ιδιότητές του και τί ζητάει - αν ζητάει κάτι από εμένα, δεν το γνωρίζω.
Τέλος.
Εκεί που μπλοκάρει ο εγκέφαλός μου, είναι με τους θεϊστές DIY. Πώς πας στο Πράκτικερ και λες, θα πάρω πέντε ράφια, δυο ορθοστάτες, ένα σακούλι βίδες και θα φτιάξω μια βιβλιοθήκη όπως με βολεύει; Αυτό.
Πιστεύω λίγο σε αυτό, λίγο σε εκείνο, τοι άλλο μπα, άστο, με χαλάει, λίγο μετενσάρκωση, λίγο τσάκρα, λίγο καμπάλα, και τσουπ! τον έφερες το θεούλη εκεί που τον θέλεις.
Ξέρεις βρε Αρχοντουλα, τι είναι αυτό που συνδέει όλες αυτές τις κατηγορίες ανθρώπων,
που χαρακτήρισες με λίγες φράσεις την κάθε μια ''ομάδα'' όπου ανήκουν, ενώ - αν μετρήσεις μόνο τις θρησκείες του κόσμου, είναι περισσότερα απο 4000;
Και, τι είναι αυτό που αποσκοπεί στο ιδανικό του, εστω ο γνωστός μας εδώ ο χριστιανισμός και ας αφήσουμε τις άλλες θρησκείες;
Γιατί, ωραία να τα λέμε και ετσι...
μα ο κόσμος είναι χωρισμένος ετσι και αλλιώς (και θα εξακολουθεί να είναι πάλι) και χωρίς την παρατήρηση σου
Και για αυτό, κάτι θα φταίει (να είμαστε διχασμένοι) - δεν νομίζεις;
Παράθεση:
Σχόλιο # 84 από Arxontoula_Εναν άθεο, τον καταλαβαίνω. Σου λέει, δεν πιστεύω στην ύπαρξη ενός ανώτατου όντος, αλλά πιστεύω, ξερωγώ, στους τρεις Νόμους της Θερμοδυναμικής. Τί λένε οι νόμοι της θερμοδυναμικής; Αυτό κι Αυτό.
Ξεκάθαρα πράγματα.
Πολύ ωραία.
Τέλος.
Τι είναι το DIY καλέ να ξέρω και γω που να καταταχτώ ; έχω την υποψία ότι είναι αυτή η νέα πανθρησκεία που θέλουν να κάνουν κάποιοι αλλά δεν θυμάμαι πως λέγονται . για πες το πως ονομάζονται να ρίξω μια ματιά μπας και βρω και γω το σπίτι μου γιατί αισθάνομαι μόνος
Equinox φταίει πού ο καθένας μας έχει κι έναν "Θεό"μεσα του ,αιρέσεις των αιρέσεων λοιπόν και στα δόγματα γιατί είναι Όλα υποκειμενικά τελικά!
Δεν υπάρχουν πνευματικοί ηγέτες πού θέλουν πραγματικά ελεύθερους ανθρώπους,πού αναμιγνυουν γνώσεις και μπορούν να ταυτιστούν απόλυτα στο είναι τού καθενός μας,αυτό είναι δική μας δουλειά,να ψάχνουμε αν θέλουμε..αλλιώς το να ακολουθείς ένα δόγμα κι επειδή έτσι σε έμαθαν με την βία από μικρό δεν βγάζει πουθενά
Ειναι να σού αρέσει να σκαλίζεις και να αναθεωρείς..diy λοιπόν δαγκωτό επειδή μόνο έτσι δεν" βολεύει"!!
DIY
Αρχικά τού Do It Yourself = Φτιάχτο μόνος σου.
Χρησιμοποιείται σε κάθε κατασκευή που σού δίνουν το πακέτο με τα βασικά υλικά
και το φτιάχνεις - συναρμολογείς εσύ σύμφωνα με το δικό σου γούστο και προτιμήσεις.
Σήμερα λεω να βάλω τα πιτσιρίκια να βάψουν τα αυγά με πινελοτωρα για το αποτέλεσμα δεν ειμαι σιγουρη
Παράθεση:
Σχόλιο # 71 από frog13
Βρε lamprand η "προφητεία" σήμαινε για τον χριστιανισμό "μαγεία" ,είναι δυνατον να μην του αποδώσουν το κακό..?
Απο wiki "ο Απόλλωνας είναι θεός της προφητείας και της μαντικής τέχνης. Ο Κάλχας, ο μάντης των Ελλήνων, στρέφεται προς αυτόν για να πάρει χρησμούς σχετικούς με το λοιμό που πλήττει το στρατόπεδο των Αχαιών. Αυτός μαθαίνει την αιτία του θυμού του θεού και διευκρινίζεται πως ο θεός που μπορεί να φέρει το σκοτάδι και το θάνατο, «γρήγορος σαν τη νύχτα», είναι ο ίδιος λαμπρός σαν το φως."
"Επικρατέστερη ωστόσο φαίνεται πως είναι η εκδοχή, ότι ο Απόλλωνας κατάγεται από τη Μικρά Ασία, και συγκεκριμένα από τη Λυκία. Είναι χαρακτηριστικό πως επονομάζεται Λητοΐδης, δηλαδή γιος της Λητούς, κάτι που συνέβαινε συχνότατα στη Λυκία, ενώ οι Έλληνες πολύ σπάνια ονομάζονταν από τις μητέρες τους. Η Λητώ καταγόταν πιθανότατα από τη Λυκία, όπου μια παρεμφερής με το όνομα της λέξη, σήμαινε «γυναίκα». Ο ίδιος ο Απόλλωνας ονομαζόταν Λύκιος και οι Δήλιοι πίστευαν πως περνούσε τους χειμερινούς μήνες του χρόνου στη Λυκία. Ο εορτασμός του είχε οριστεί την έβδομη μέρα του μήνα, σύμφωνα με το βαβυλωνιακό έθιμο. Ο προομηρικός ποιητής Ωλήν που και αυτός καταγόταν από τη Λυκία, υπήρξε ιδρυτής του δελφικού μαντείου, εφευρέτης του εξάμετρου και υμνητής των θεοτήτων της Δήλου. Τέλος, είναι χαρακτηριστικό ότι παρ’ όλο που ο Όμηρος περιγράφει το θεό Απόλλωνα ως ισότιμο των Ολυμπίων, στην Ιλιάδα εμφανίζεται μαζί με την αδερφή του Άρτεμη να πολεμάει στο πλευρό των Τρώων και εναντίον των Ελλήνων, ενώ όλοι οι άλλοι θεοί είναι με το μέρος τους, εκτός από τον Άρη και την Αφροδίτη που θεωρούνται θεοί ξενικής καταγωγής"
Καμιά σχέση λοιπόν με την έννοια του "εωσφόρου" ,του διαβόλου,του ΣΑΤΑΝΑ, έτσι οπως έχει αποδωθεί στον χριστιανισμό που έχει νομίζω έχει τα πρωτεία σαν θρησκεία στην δημιουργία εκφοβισμού και ενοχών..!
δεν βλέπω απο που βγαίνει ρε φρογκ ότι ο Απόλλων δεν είναι ο Δαιμων ; εδώ βλέπω ότι λέει σκοτάδι θάνατο και είναι ΣΑΝ φως . εδώ εγώ επέμβηκα για να δείξω ότι αυτοί που λένε ότι ο Εωσφόρος σημαίνει αυτός που φέρνει το φως δεν είναι αυτός ο ίδιος το φως .! γιατί το έχω ακούσει και στην τηλε.. αυτό υποννοώντας αλλά και πολλοί θα παραννοήσουν νομίζοντας ότι αυτός είναι το φως . δεν είναι λοιπόν αυτός το φως είναι ΣΑΝ το φως ! συμφωνούμαι ;
λες για τον εκφοβισμό των θρησκειών . είναι τόσο κακό αυτό ; τα παιδιά μας για να τα προστατεωουμε εμείς δεν τα φοβίζουμε ; δεν τα τρομάζουμε ; σε περιπτώσεις τουλάχιστον που χρίζουν γρήγορη επέμβαση ;
ο Δαιμων τότε δεν είχε αυτήν την σημασία που έχει σήμερα δώσει ο Χριστιανισμός οπότε νομίζω ότι ο Κλήμης το λέει με την αρχαιοελληνική έννοια !
Παράθεση:
Σχόλιο # 89 από somebody961DIY
Αρχικά τού Do It Yourself = Φτιάχτο μόνος σου.
Χρησιμοποιείται σε κάθε κατασκευή που σού δίνουν το πακέτο με τα βασικά υλικά
και το φτιάχνεις - συναρμολογείς εσύ σύμφωνα με το δικό σου γούστο και προτιμήσεις.
ευχαριστώ Σαμ ! πήγε το μυαλό μου στην Σαιεντολογία (θυμήθηκα )
Παράθεση:
Σχόλιο # 90 από SouruaΣήμερα λεω να βάλω τα πιτσιρίκια να βάψουν τα αυγά με πινελο
τωρα για το αποτέλεσμα δεν ειμαι σιγουρη
σωστό μου ακούγεται . το είχαν κάνει και τα δικά μου μικρά !
Παράθεση:
Σχόλιο # 91 από lamprandλες για τον εκφοβισμό των θρησκειών . είναι τόσο κακό αυτό ; τα παιδιά μας για να τα προστατεωουμε εμείς δεν τα φοβίζουμε ; δεν τα τρομάζουμε ; σε περιπτώσεις τουλάχιστον που χρίζουν γρήγορη επέμβαση ;
Είσαι καλοπροαίρετος άνθρωπος ,όμως δεν έχει κάποια σχέση ο εκφοβισμός τών γονιών προς το παιδί...(να θυμίσω ότι και ο "μπαμπούλας" πλέον έχει καταργηθεί..)..με τον εκφοβισμό των εξουσιών για να σου θυμίσω και τον ρόλο των θρησκειών και το πατερναλιστικό τους σχεδιασμό..
Βλέπεις την θρησκεία ακόμα άδολα και προς προσωπική ωφέλεια ,οπότε δεν θα ήθελα να συνεχίσω τις αντιρρήσεις για το "καλό" η το "κακό"...καλή Ανάσταση εύχομαι..!
Παράθεση:
Σχόλιο # 91 από lamprand
οπότε νομίζω ότι ο Κλήμης το λέει με την αρχαιοελληνική έννοια !
Παέι καιρός που ανέλυα και αποκωδικοποιούσα τα πατερικά κείμενα ,ψάχνοντας όμως την αλήθεια σε αυτά και όχι μόνο την προσωπική και πρόσκαιρη γαλήνη και εφησυχασμό της ψυχής μου ,απο τις "αμαρτίες"!!
Φωτισμένοι άνθρωποι πάντα θα υπάρχουν ,αρκεί αυτά που λένε να υποστηρίζουν "την γραμμή του κόμματος" αλλιώς στιγματίζονταικι αυτοί ως αιρετικοί και αποστάτες..!
Το πρώτο εγινε
Καλά να περάσετε παιδια καλη Ανάσταση τα λεμε από εβδομαδα
Παράθεση:
Σχόλιο # 96 από SouruaΚαλά να περάσετε παιδια καλη Ανάσταση τα λεμε από εβδομαδα
καλή ανάσταση αγαπητή !
Θα ήθελα να μην υπάρχει λόγος να Κατέβει να μας σώσει επειδή, δεν το χρειαζόμαστε.
Και όχι επειδή μας Παράτησε εντελώς.. σαν αποτυχΥμένο πείραμα..
Με πιάνει και βουρκώνω με το συγκεκριμένο όταν ακούω τα λόγια του.
"Η φωτιά, έγινε πια το ριζικό μας".. "Ας τους εκεί, με το θάνατο παρέα"...
Όταν η μουσική, χρειάζεται μαντήλια να αντέξεις το μήνυμα της..
για άντε & μαζεψέ τους τώρα ...
αυτούς που τόσο καιρό έλεγες πως πρέπει, για να κρατούν τα άλογα
εξήγησέ τους πως δεν χρειάζονται & πως οι υπηρεσίες τους ήταν μάλλον ζημιωγόνες
να τα αφήσουν ελεύθερα αυτά που έμαθαν επι μακρόν να κρατούν
λες και ήταν δικά τους ...
αφού σε θέλουμε φουκαρά ... της ψωροκώσταινας ...
λίγα ... γιατί θα φύγει ...
αφού δε μιλάει...
αφού δε ζητάει ...
( κάποιος είχε πει, η κοινωνία μας είναι βαθιά άρρωστη ... )
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media