τα αγαπαμε τα σεβομαστε κ μαζι τους γινομαστε ανθρωποι
Αν δεν υπάρχει αγάπη προς τον άνθρωπο δεν μπορεί να υπάρξει προς τα ζώα...
Ίσως να υπάρχει η ανάγκη και "ξεγέλασμα " της μοναξιάς υιοθετώντας κάποιο κατοικίδιο, θα τολμούσα να πω γίνεται "εκμετάλλευση συντροφικότητας" του ζωντανού...
Φυσικά δεν συμβαίνει από όλους... εχω δει πχ "ανθρώπους" να αγκαλιάζουν ζώα και να κλωτσουν παιδιά... λυπηρό...
Και πώς είναι δυνατόν το ζωάκι σου να το αγαπάς, να αγαπάς εμένα...κ το δικό μου ζωάκι να το κλωτσας ;;;
Όλα αυτά τα ποιητικά που δήθεν " απαγγέλλουν" τα ζώα με απωθούν... όπως όλα τα δήθεν καθώς και τα ... " κτηθεν" ( κτητικότητα)
...κατα κανονα δεν ειναι καλος ανθρωπος.
Τα σκυλια εχουν πολυ δυνατο και σωστο ενστικτο και γαυγιζουν πολλες φορες χωρις λογο αυτους που δεν τα συμπαθουν,αλλα και τους μισανθρωπους...Και τα γατάκια το ίδιο...φεύγουν σπινιαροντας
Παράθεση:
Ενας ανθρωπος που δεν σεβεται τα ζωα
Σχόλιο # 3 από ROCK-54...κατα κανονα δεν ειναι καλος ανθρωπος.
Τα σκυλια εχουν πολυ δυνατο και σωστο ενστικτο και γαυγιζουν πολλες φορες χωρις λογο αυτους που δεν τα συμπαθουν,αλλα και τους μισανθρωπους...
Δεν κρινω , ουτε κατακρινω οσους δεν εχουν μαθει μαζι με ζωακια...ή για καποιο λογο τα φοβουνται ..πχ καποιο περιστατικο που τους ετυχε σε μικρη ηλικια...
Ανιδιοτελη αγαπη...αυτο εχω εισπραξει ολα μου τα χρονια απο τα ζωα ...Απο τους ανθρωπους παλι...με εξαιρεση την οικογενεια μου και 2 παιδικες φιλιες...δεν μπορω να πω το ιδιο...
Ομως..."ανθρωπος" που φερεται σκληρα σε ζωα ...ειναι σκληρος παντου !! Μακρια ...και οχι αγαπημενα !!!
Αγαπητη μου ανασα αυτα τα δυο συνηπαρχουν οταν υπαρχει ανθρωπια μεσα μας!
εχω δει κ το αντιθετο ανθρωπο που αγαπαει τα παιδια να σκοτωνει τα σκυλια!
φιλοζωος δεν ειναι εκεινος που αγαπαει το δικο του ζωντανο κ κλωτσαει τα αλλα η αυτος που παιρνει ρατσα σκυλιου απλα για να κανει εφε φιλοζωος ειναι εκεινος που περιθαλπει ολα τα ζωα κ τα προσεχει κ τα αγαπα!
ενα θα σου πω κ τοχω ξαναπει μου εχουν δωσει πολλα περισσοτερα τα σκυλια απο καποιους δηθεν ανθρωπους!
κ πιστη κ αφοσιωση κ αγαπη .
Παράθεση:
Σχόλιο # 2 από anassa_Αν δεν υπάρχει αγάπη προς τον άνθρωπο δεν μπορεί να υπάρξει προς τα ζώα...
Ίσως να υπάρχει η ανάγκη και "ξεγέλασμα " της μοναξιάς υιοθετώντας κάποιο κατοικίδιο, θα τολμούσα να πω γίνεται "εκμετάλλευση συντροφικότητας" του ζωντανού...
Φυσικά δεν συμβαίνει από όλους... εχω δει πχ "ανθρώπους" να αγκαλιάζουν ζώα και να κλωτσουν παιδιά... λυπηρό...
Και πώς είναι δυνατόν το ζωάκι σου να το αγαπάς, να αγαπάς εμένα...κ το δικό μου ζωάκι να το κλωτσας ;;;
Όλα αυτά τα ποιητικά που δήθεν " απαγγέλλουν" τα ζώα με απωθούν... όπως όλα τα δήθεν καθώς και τα ... " κτηθεν" ( κτητικότητα)
θα σου πω περιστατικο που ετυχε σε μενα ειχα ενα πιτ μπουλ .αυτο το σκυλι μονο φωνη δεν ειχε για να μοιαζει με ανθρωπο .ηρθε λοιπον ενας φιλος του συζηγου σπιτι οταν το ειχαμε κ με το που τον ειδε του ορμηξε δεν τον δαγκωσε αλλα γρυλιζε κ γαυγιζε κ νομιζες θα τον κατασπαραξει δεν μπορουσαμε να το κανουμε καλα.δεν ειχε ορμηξει ποτε σε κανεναν ηταν φιλικο με ολους σε σημειο που ολοι ελεγαν πιτ μπουλ μαλακας. περισυ με αλλο σκυλι εγω αλλη ρατσα κ μικροσωμο μολις ειδε τον συγκεκριμενο ανθρωπο ναταν δυνατων να τον κατασπαραξει.,λεω δεν μπορει κατι συμβαινει γιατι αυτον ουτε εγω τον συμπαθουσα..τον ρωτησα λοιπον αγαπας τα σκυλια ?κ μου λεει ουτε να τα βλεπω βαζω φολες κ το φχαριστιεμαι..με κλωτσια κατεβηκε της σκαλες απο μενα για να μην τον φανε τα σκυλια ναχω την ευθυνη εγω οτι τον κλωτσησα!
τυχαιο λοιπον?
Παράθεση:
Ενας ανθρωπος που δεν σεβεται τα ζωα
Σχόλιο # 3 από ROCK-54...κατα κανονα δεν ειναι καλος ανθρωπος.
Τα σκυλια εχουν πολυ δυνατο και σωστο ενστικτο και γαυγιζουν πολλες φορες χωρις λογο αυτους που δεν τα συμπαθουν,αλλα και τους μισανθρωπους...
Μου αρέσει να κάνω το συνήγορο του διαβόλου ( πλην του ψεσινοβραδινου βεβαίως βεβαίως κ μακριά από μας )
Σαφώς και συνυπάρχουν ο ανθρωπισμος κ η ζωοφιλια ...
Αυτά τα πχ 10 εντολές για σκυλιά κ άλλα ποιητικά...δεν !!! Δηλαδή άλλα ζωα δεν υπάρχουν μόνο σκυλιά;;;
Αυτό!
Και το άλλο που θίγει η Rena κάποιος δεν θέλει για χ λόγους ζώα κατατάσσεται στο πυρ το εξωτερον ; είναι κακός;
Δεν νομιζω .
Κακός είναι αυτός που βασανίζει τα ζώα.
Εγώ πχ απεχθανομαι το τσίρκο κ τα διάφορα σόου με ζώα.
Φροντίζω ζώο, αφήνω νερό στην αυλή μου , δεν πετάω περίσσευμα φαγητού στα σκουπίδια αλλά σε πιάτα που έχει η γειτονιά κοντά στους κάδους για τα αδέσποτα.
Ωστόσο δεν χαιδολογαω του κόσμου τα ζώα όπου τα συναντησω δεν πιάνω σκυλογατοκουβεντες ...δεν ποσταρω διάφορα όπως κάνουν οι ιδιοκτήτες ή
οι μη ιδιοκτήτες ...
Παράθεση:
Σχόλιο # 6 από ZHLIASOYΑγαπητη μου ανασα αυτα τα δυο συνηπαρχουν οταν υπαρχει ανθρωπια μεσα μας!
εχω δει κ το αντιθετο ανθρωπο που αγαπαει τα παιδια να σκοτωνει τα σκυλια!
φιλοζωος δεν ειναι εκεινος που αγαπαει το δικο του ζωντανο κ κλωτσαει τα αλλα η αυτος που παιρνει ρατσα σκυλιου απλα για να κανει εφε φιλοζωος ειναι εκεινος που περιθαλπει ολα τα ζωα κ τα προσεχει κ τα αγαπα!
ενα θα σου πω κ τοχω ξαναπει μου εχουν δωσει πολλα περισσοτερα τα σκυλια απο καποιους δηθεν ανθρωπους!
κ πιστη κ αφοσιωση κ αγαπη .
Αυτο ακριβως ειπα να μην βασανιζεις τα ζωα να μην τα ταλαιπωρεις τα θανατωνεις αυτο δεν σημαινει πως πρεπει ναχεις σπιτι σου ντε κ καλα.
οσο για της 10 εντολες για τα σκυλια σαφως εγινε γιατι κατοικιδια σκυλια παιρνουμε οχι αλογα γαιδουρια κατσικες προβατα.ασε που ο ποιο πιστος φιλος του ανθρωπου ειναι ο σκυλος/η παροιμεια λεει τρεχει σαν τον σκυλο μου απο πισω ..δεν λεει τρεχει σαν την γατα γαιδαρο αλογο
αρα κατι ξερουν
Παράθεση:
Σχόλιο # 8 από anassa_Μου αρέσει να κάνω το συνήγορο του διαβόλου ( πλην του ψεσινοβραδινου βεβαίως βεβαίως κ μακριά από μας )
Σαφώς και συνυπάρχουν ο ανθρωπισμος κ η ζωοφιλια ...Αυτά τα πχ 10 εντολές για σκυλιά κ άλλα ποιητικά...δεν !!! Δηλαδή άλλα ζωα δεν υπάρχουν μόνο σκυλιά;;;
Αυτό!
Και το άλλο που θίγει η Rena κάποιος δεν θέλει για χ λόγους ζώα κατατάσσεται στο πυρ το εξωτερον ; είναι κακός;Δεν νομιζω .
Κακός είναι αυτός που βασανίζει τα ζώα.
Εγώ πχ απεχθανομαι το τσίρκο κ τα διάφορα σόου με ζώα.
Φροντίζω ζώο, αφήνω νερό στην αυλή μου , δεν πετάω περίσσευμα φαγητού στα σκουπίδια αλλά σε πιάτα που έχει η γειτονιά κοντά στους κάδους για τα αδέσποτα.
Ωστόσο δεν χαιδολογαω του κόσμου τα ζώα όπου τα συναντησω δεν πιάνω σκυλογατοκουβεντες ...δεν ποσταρω διάφορα όπως κάνουν οι ιδιοκτήτες ήοι μη ιδιοκτήτες ...
αγαπη
για να μην λετε αγαπαω μονο τα σκυλια
https://www.youtube.com/watch?v=VI5WokSEsQ8
να προσεχεις... τους παπαγαλους...ειναι μαρτυριαρηδες...
Παράθεση:
Σχόλιο # 11 από ZHLIASOYγια να μην λετε αγαπαω μονο τα σκυλια
Ζωα και ανθρωποι η ανθρωποι και ζωα.
Παράθεση:
Σχόλιο # 13 από EnikosΖωα και ανθρωποι η ανθρωποι και ζωα.
Ειναι σχεσεις οπως και οι μεταξυ των ανθρωπων η σχεσεις κατα τα της κοινωνιας των ζωων?
Δεν γινεται να ειναι τελειες αυτες οι σχεσεις διοτι θα ηταν ψευτικες. Και οσες ειναι ιδανικες, ειναι ψευτικες διοτι καποιος καταπιεζεται...
Και τα ζωα εχουν τις απαιτησεις τους απο εμας, το ιδιο και εμεις απο αυτα. Μιλαω για απαιτησεις κατανοησης, διαφορων θεματων, καθημερινης τριβης.
Ο ανθρωπος, ως το "νοημον" ζωο της παρεας, απλα πρεπει να αποδειξει τον τιτλο που εγωιστικα φερει.
Και σαν καλυτερος στην ευχερεια κατανοησης, να αποκωδικοποιει τα σηματα του ζωου του. Αν οχι φυσικο ειναι να υπαρξουν προστριβες.
Κατ' εμε και απ' οσο με εχει διδαξει το σκυλι μου, ειναι απλα τα πραγματα. Το αφηνεις περιπου οπως ειναι η φυση του. Λυτο, κτητικο, εργατη και αφεντικο του χωρου του.
Ποτε και για κανεναν λογο δεν επεμβαινεις στα ενστικτα του. Ξερει τι να κανει και ποτε, με μαθηματικη ακριβεια.
Απο σενα εχει να παρει, τις συνηθειες σου, αυτες τις οποιες καταλαβαινει και σεβεται.
Σε αυτη την βαση, ειναι μια τιμια φιλικη σχεση.
Επειδη φυσικα και παρεκκλινουμε απο αυτες τις αρχες, δημιουργουνται τα εκτροπα μεταξυ ανθρωπων και ζωων...
Η αρχη νομοθετησε πανω σε αυτες τις σχεσεις, ακριβως και οπως σε αυτες μεταξυ των ανθρωπων. Ηταν πολυ δυσκολο και για την αρχη να βαλει ταξη σε αυτο, εφ' οσον δεν εχει βαλει στις μεταξυ των ανθρωπων.
Οποτε, περα απο την αρχη, οπως και σε πολλες αλλες περιπτωσεις υπαρχει η αυτοδικια.
Η αυτοδικια του σκυλου, να σε λιανισει διοτι θεωρει οτι κινδυνευει (διχως να ειναι εκπιαδευμενο για επιθεσεις) και η αυτοδικια του να μην σε φαει ο σκυλος, αλλα να σε στειλω εγω σε εκθεση αυτοκινητων να παρεις νεο αμαξακι...και καλο θα ειναι να επιλεξω αν θα πας μονο για αμαξι η γενικο σερβις δικο σου...
Τα υπολοιπα κατ' εμε, ειναι μεγαλα λογια μικρων ανθρωπων.
Πέρα από όλα αυτά τα τρυφερά σε σχέση με τα ζώα...πιστεύω πως είναι άλλο πράγμα ο άνθρωπος κ άλλο τα ζώα, θα μου πείτε σιγά το νέο...
Έτσι για να έχουμε να πούμε κάτι, να πάμε πιο κάτω ή πιο πάνω την κουβέντα, μιας κι οταν ο μπιπ μπιπ δεν έχει δουλειά ... ψυριζει τη μαϊμούΌλα τα ζώα επάνω στη γη απολαμβάνουν την ζωη από τον άνθρωπο.Επισης για να σου επιτεθεί ενα ζώων θα πρέπει να το πειράξεις η να μην έχει να φάει πολυ καιρό, αντίθετα με τους ανθρωπους
και συνεχιζω διαφωνώντας
Ο άνθρωπος κυριαρχεί πάνω στα ζώα, τα εκμεταλλεύεται, είναι μέρος της τροφικής του αλυσίδας, τα χρησιμοποιεί για τον καλλοπισμο του, το ντύσιμό του, για τα αξεσουάρ του ...και αν τα χρησιμοποιεί χωρίς να τα σκοτώνει έχει καλώς...όμως όχι!!!
Τα σκοτώνει για τα χρησιμα μέρη τους ! Οι κροκόδειλοι, οι φώκιες, οι ελέφαντες και πολλά άλλα είδη που δυστυχώς βαίνουν προς εξαφάνιση...
Θα μου πείτε πως ο λόγος εδώ γίνεται για τα κατοικίδια κ ιδιαίτερα τα σκυλιά...κι ομως στη Ρωσία χρησιμοποιείται το λίπος του σκύλου ως φάρμακο για τον επίμονο βήχα ( κ όχι μόνο)...
φυσικά δεν του το αφαιρούν με λιποαναρροφηση
...και πόσα δεν γνωρίζουμε!!!
*** οπότε Σούριά μου, διαφωνώ με το ότι τα ζώα απολαμβάνουν από εμάς...δυστυχώς! Εμείς απολαμβάνουμε από αυτά και μας αρέσει...
η κροκο τσάντα μας, το κόσμημα από ελεφαντόδοντο, η θαυματουργή κρέμα νύκτας...να μην μιλήσω για τα στοιχήματα με τις σκυλομαχιες...
Φυσικά τα δικά μας ζώα, ως επί το πλείστον γατακια σκυλακια αν δεν είναι δεμένα κ φυλακισμενα, απολαμβάνουν κι αυτά δίπλα μας.
Επισκέφθηκα μια γνωστή που έχει γάτα, την έχει κλεισμένη σε ένα δωμάτιο με ροζ πριγκιπικα αξεσουάρ για να παίζει η κόρη της ... το δωμάτιο ανοίγει μόνο για να καθαριστεί η τουαλέτα της γάτας, να μπει τροφή...κ να παίξει η μικρή. Το δωμάτιο είναι πάντα κλειδωμένο.
Παράθεση:
Σχόλιο # 16 από SouruaΌλα τα ζώα επάνω στη γη απολαμβάνουν την ζωη από τον άνθρωπο.Επισης για να σου επιτεθεί ενα ζώων θα πρέπει να το πειράξεις η να μην έχει να φάει πολυ καιρό, αντίθετα με τους ανθρωπους
πάνω πού έμαθα
τον γάιδαρο να μην τρώει
ψόφησε ...
Τι έτρωγε, μουσμουλα;
Παράθεση:
Σχόλιο # 18 από giorgos170πάνω πού έμαθα
τον γάιδαρο να μην τρώει
ψόφησε ...
Δεν μπόρεσα να το διορθώσω. Εννοούσα όλα τα ζώα απολαμβάνουν την ζωη στη γη εκτός από τον άνθρωπο που την καταστρεφει
Παράθεση:
Σχόλιο # 17 από anassa_και συνεχιζω διαφωνώντας
Ο άνθρωπος κυριαρχεί πάνω στα ζώα, τα εκμεταλλεύεται, είναι μέρος της τροφικής του αλυσίδας, τα χρησιμοποιεί για τον καλλοπισμο του, το ντύσιμό του, για τα αξεσουάρ του ...και αν τα χρησιμοποιεί χωρίς να τα σκοτώνει έχει καλώς...όμως όχι!!!
Τα σκοτώνει για τα χρησιμα μέρη τους ! Οι κροκόδειλοι, οι φώκιες, οι ελέφαντες και πολλά άλλα είδη που δυστυχώς βαίνουν προς εξαφάνιση...
Θα μου πείτε πως ο λόγος εδώ γίνεται για τα κατοικίδια κ ιδιαίτερα τα σκυλιά...κι ομως στη Ρωσία χρησιμοποιείται το λίπος του σκύλου ως φάρμακο για τον επίμονο βήχα ( κ όχι μόνο)...
φυσικά δεν του το αφαιρούν με λιποαναρροφηση
![]()
...και πόσα δεν γνωρίζουμε!!!
*** οπότε Σούριά μου, διαφωνώ με το ότι τα ζώα απολαμβάνουν από εμάς...δυστυχώς! Εμείς απολαμβάνουμε από αυτά και μας αρέσει...η κροκο τσάντα μας, το κόσμημα από ελεφαντόδοντο, η θαυματουργή κρέμα νύκτας...να μην μιλήσω για τα στοιχήματα με τις σκυλομαχιες...
Φυσικά τα δικά μας ζώα, ως επί το πλείστον γατακια σκυλακια αν δεν είναι δεμένα κ φυλακισμενα, απολαμβάνουν κι αυτά δίπλα μας.
Επισκέφθηκα μια γνωστή που έχει γάτα, την έχει κλεισμένη σε ένα δωμάτιο με ροζ πριγκιπικα αξεσουάρ για να παίζει η κόρη της ... το δωμάτιο ανοίγει μόνο για να καθαριστεί η τουαλέτα της γάτας, να μπει τροφή...κ να παίξει η μικρή. Το δωμάτιο είναι πάντα κλειδωμένο.
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media