Ξέρετε ότι ποτέ μου δεν είχα πρόβλημα με το φύλο κάποιου, οπουδήποτε. Το τελευταίο καιρό όμως βλέπω, όλο και συχνότερα ότι πολλές γυναίκες σε διευθυντικές θέσεις κάνουν κλίκες, μπερδεύουν το συναίσθημα με την εργασία, φέρονται απαξιωτικά και γενικότερα δείχνουν να έχουν κάποιο κόμπλεξ.
Ομολογώ ότι στην εργασία τους είναι πολύ αποτελεσματικές, αλλά η συμπεριφορά τους με προβληματίζει.
Ϊσως κάνω λάθος,γιαυτό φέρνω το θέμα εδώ. Θα ήθελα να γράψετε, τι γνώμη και τι εμπειρία έχετε για γυναίκες σε προϊστάμενες θέσεις.
Ίσως επειδή είμαι και γω γυναίκα και άνθρωπος, να μην το βλέπω τελείως αντικειμενικά.
Χρονια σου πολλα!
Να υποθεσω πως πηρες προαγωγη και εγινες προϊσταμενη?...να πω συγχαρητηρια λοιπον!Ουδείς τέλειος..!
Εχω δεί πάντως γυναίκες σε διευθυντικές θέσεις άξιες της θέσης τους...τώρα τα υπόλοιπα που πιάνεις εσύ με τις κεραίες σου ,κάτι θα ξέρεις για να το λες..νομίζω πάντως ότι όσο πιο αδικημένος αισθάνεται ένας άνθρωπος τόσο πιο πολύ ξεσπάει όταν επιτέλους του δοθεί η ευκαιρία να αναλάβει κάποια εξουσία..Είναι θέμα ανθρώπου που κατέχει την θέση. Και γυναίκες και άνδρες μπορεί να έχουν καλό - ή και όχι χαρακτήρα
Παράθεση:
Para Λιτσα μου,
Σχόλιο # 2 από ROCK-54Χρονια σου πολλα!
Να υποθεσω πως πηρες προαγωγη και εγινες προϊσταμενη?...να πω συγχαρητηρια λοιπον!
Εχω τις καλυτερες εντυπωσεις απο γυναικες προϊσταμενες. Εσυ θα ησουν πολυ καλη,ειμαι βεβαιος!
Και εις ανωτερα!
Όχι Ροκά μου. Έχω προβλήματα με τις κ@ρι@λ@ς
Παράθεση:
Σχόλιο # 3 από frog13Ουδείς τέλειος..!
Εχω δεί πάντως γυναίκες σε διευθυντικές θέσεις άξιες της θέσης τους...τώρα τα υπόλοιπα που πιάνεις εσύ με τις κεραίες σου ,κάτι θα ξέρεις για να το λες..νομίζω πάντως ότι όσο πιο αδικημένος αισθάνεται ένας άνθρωπος τόσο πιο πολύ ξεσπάει όταν επιτέλους του δοθεί η ευκαιρία να αναλάβει κάποια εξουσία..
να σου πω,και γω όπου βλέπω γυναίκα,συνήθως πάει καλά η υπηρεσία από άποψη δουλειάς.
Από άποψη, ότι σου τα πρήζει. ...εκεί κολλάει λίγο σε μένα
ρε μπας και οι γυναίκες τα πάνε καλά με τους άντρες και αντίστροφα;
Λες να λειτουργεί έτσι;
Τι λετε;
Εγω πάντως από τους συνεργάτες μου προτιμώ τις γυναίκες απο τους άντρες.....εκτός αν με αρχίζουν στις καθυστερήσεις και την αναποφασιστικότητα
Παράθεση:
Σχόλιο # 7 από Paralia48ρε μπας και οι γυναίκες τα πάνε καλά με τους άντρες και αντίστροφα;
Λες να λειτουργεί έτσι;
Τι λετε;
"πήδηξε σκαλιά" η λεγάμενη δηλαδή..
Παράθεση:
Σχόλιο # 8 από frog13Εγω πάντως από τους συνεργάτες μου προτιμώ τις γυναίκες απο τους άντρες...
..εκτός αν με αρχίζουν στις καθυστερήσεις και την αναποφασιστικότητα
"πήδηξε σκαλιά" η λεγάμενη δηλαδή..
είναι κλίκα σου λέω, δεν είναι μία και δεν ξέρω, ποιες είναι στο κόλπο.
Μπα η αρχικ@ρι@λ@ είναι μια ...ντόκτορ που το τονίζει. <<παρακαλώ, εδώ φράου ντόκτορ τάδε>>
Η δευτεροκ@ρι@λ@ είναι αυτή, που της είπα ότι δεν την παντρεύομαι
Ρε μην ψάχνεις...
πες μου τις εμπειρίες σου και άστες
Παράθεση:
Σχόλιο # 5 από Paralia48
Όχι Ροκά μου. Έχω προβλήματα με τις κ@ρι@λ@ς
Προφανως Γερμανιδα γεροντοκορη και αποφασισμενη...Κουραγιο κ υπομονη μεχρι να παρει συνταξη...
Κατάλαβα...Είναι φυσιολογικό πάντως ο καθένας μας να επιδιώκει να τον αναγνωρίσουν οι υπόλοιποι με τον οποιοδήποτε τρόπο είτε μέσω της επιβολής,της γενναιότητας,της δύναμης,της γνώσης,της ομορφιάς..είναι ένα "αγκάθι " αν θέλεις για την πολυπόθητη ισότητα των ανθρώπων κι ένα κίνητρο όμως που έχει επιφέρει πολλές αλλαγές ,πολέμους αλλά και εξέλιξη στην ανθρωπότητα.
Ο "σημερινός δούλος" το κατορθώνει αυτό μέσω της εργασίας του και αναλόγως βέβαια τον βαθμό της φιλοδοξίας του !Λίτσα
Κουράγιο!!!
(Υπάρχει η περίπτωση να αλλάξεις τμήμα, για να μην χαλιεσαι???)
Πάντως κατά την γνώμη μου καμιά σχέση δεν έχει το φύλο με το ποιόν του διευθυντή.
Μπααα, απ ο, τι έχω δει μεχρι τώρα τουλάχιστον δεν παίζει ρόλο το φύλο.
Οπως υπάρχουν κ@ρι@λες, άλλο τόσο υπάρχουν κ κ#ρι*ληδες, καμία διαφορά.
Παράθεση:
Σχόλιο # 7 από Paralia48ρε μπας και οι γυναίκες τα πάνε καλά με τους άντρες και αντίστροφα;
Λες να λειτουργεί έτσι;
Τι λετε;
Τα πάνε καλά αν υπάρχει έλξη ερωτική, αλλά κ αυτό έχει άπειρες προϋποθέσεις κ δεν είναι πάντα αυτό που φαίνεται.
Μια χαρά είναι αυτή που έχω εγώ υπ όψιν μου.
Βέβαια όπως και η ίδια λέει :
"ε δε με λες και γυναίκα ακριβώς."
Αυτη η αντρογυναίκα τα πάει περίφημα με τ' αρσενικά της αυλής !
Παράθεση:
Σχόλιο # 1 από Paralia48η συμπεριφορά τους με προβληματίζει.
βρε άμα εσύ κάνεις τη δουλειά σου σωστά δεν πα΄ να κουρεύονται ...
Γιατί δεν το συνοψίζουμε σε μια λέξη που σημαίνει πολλά;
Ο αμάμητος..
Όπου αμάμητος, βάλε οποιονδήποτε δεν είναι γενικά αποδεκτός από το άλλο φύλο, εκείνον που όλο απόρριψη εισπράττει.
Οπότε, "λογικό" να ξεσπάει όλα του τα απωθημένα όταν βρεθεί σε θέση ισχύος. Είναι μορφή εκδίκησης.
Συνήθως οι φίλοι/ες του είναι και αυτοί ίδιοι, για να παίρνουν επιβεβαίωση - επιτέλους πια - ο ένας από τον άλλον. Οι κλίκες που λες και εσύ.. που τις έχουν απόλυτη ανάγκη. Το σωστό, δεν χρειάζεται πολλούς για να πείσει. Ενας/μια αρκεί.
Μην σου τύχει λοιπόν κάτι τέτοιο..
Μα το άσχημο είναι ότι τυχαίνει συχνά.
Γιατί αυτοί οι άνθρωποι, το ρίχνουν στη δουλειά διοχετεύοντας εκεί την συσσωρευμένη ερωτική τους ενέργεια,
εκείνη που δεν εκφράστηκε ποτέ μέσω αγάπης και αποδοχής από το άλλο φύλο,
και εκεί δυστυχώς, διαπρέπουν και "επιστρέφουν" τη μη αποδοχή, με άλλη μορφή.
Και έτσι, με απλά λόγια,
μαμάνε εσένα.
Εχουν πλέον βάλει ως σημαία τους την μοναξιά και αποφάσισαν πως
μόνον μόνοι μπορούνε να υπάρχουν
για να μην πληγώνονται άλλο με απόρριψη.
ΥΓ: Αμάμητη, μπορεί να είναι ακόμα και μια παντρεμένη. Εκεί να δεις τι "ξύλο" τρώει ο άντρας της!
Είναι για μένα μια πολύ ευρεία έννοια αυτή.
Μπορεί να μην αποδέχεται ούτε τον ίδιο του τον εαυτό ένας τέτοιος.
Στην υπηρεσία μου είχαμε αντρα διευθύνων και τα πηγαίναμε τέλεια και προσωπικά και επαγγελματικά. Όταν πήρε την διεύθυνση ομως γυναικα μας έπρηξε με την γκρίνια της. Όσον αφορά ομως το κομμάτι της εργασίας ήταν εξίσου καλη με τον αντρα, ίσως και καλυτερη
Παράθεση:
Σχόλιο # 16 από ---tsilipirdoni---βρε άμα εσύ κάνεις τη δουλειά σου σωστά δεν πα΄ να κουρεύονται ...
Όσο σωστά και αν την κάνεις Τσίλι μας και να σκάει που δεν σου βρίσκει τίποτα για να σε ψέξει
θα καραδοκεί την ώρα που θα παραγγείλεις έναν καφέ
σε ένα μικρό διάλειμμα μετά από "οργασμό" δουλειάς για να στην πει..
"Πάααλι καφέ πίνεις; Κάνε και καμιά δουλειά"!
Αν δεν πίνεις καφέ, θα σου την πει επειδή δεν τού αρέσει το ντύσιμο.. ή που καθυστέρησες ...3 ολόκληρα λεπτά να πας..
Κάτι θα βρει.. πάντα.
Το έζησα κάποτε.. Το 1992-94. Να τελειώνεις την εργασία που σού αναλογεί, και όταν λες αυτό για απάντηση/αιτιολογία, να σου λέει με τεχνητή απόγνωση: "Καθάρισε το γραφείο σου"! - και να 'ναι πεντακάθαρο στο μεταξύ.
Εκεί, βγάζεις καπνούς και από τα αυτιά. Παραιτήθηκα στο τέλος. Πόσο να αντέξει άνθρωπος αστήρικτες προσβολές;
Μετά από 1 χρόνο περίπου, έκλεισαν ως επιχείριση.. Την 'αυτοκτόνησαν'. Κανείς δεν ήθελε να προσφέρει ούτε ένα κομμάτι από τη δημιουργικότητα του.
Και τότε, είδα τι πάει να πει χαιρεκακία.. Ή αλλιώς, αίσθηση απόδοσης δικαίου.
Η αληθινή, η πραγματική παρατήρηση/πρόταση για βελτίωση σου, γίνεται σε ιδιωτικό επίπεδο.
Όχι μπροστά σε άλλους συναδέλφους. Τότε, θέλουν να 'επιδείξουν' ποιος είναι το αφεντικό.
Γιατί με άλλους τρόπους εποικοδομητικούς για όλους, δεν μπορούν.. Δεν δύνανται..
Νομίζω πως θα πρέπει, αν η κατάσταση είναι υποφερτή, απλά να προσπερνας με μαεστρία όπως κάνεις εδώ
στα social media