Aλο κ καλησπερα! Λοιπον παιδακια θελω να μου πειτε τη γνωμη σας για ενα θεμα που με απασχολει παρα πολυ. Οταν ημουνα παιδι, δεν μου δινανε πολλα βιβλια να διαβασω, καποια στιγμη ομως, ειδα στο εμεις κ ο κοσμος για τις αλλαγες φασεις της υλης. Απο τοτε μεχρι ημερα αυτο το θεμα ειναι μεσα στην καρδια μου και αρχισα ν αγοραζω βιβλια γυρω απ το θεμα. Πως απο τη μια κατασταση της υλης παμε στην αλλη? Υγρα, στερεα κ αερια, το ενα μετατρεπεται στο αλλο κ τουμπαλιν! Φοβερο! Απο τοτε μεχρι σημερα εχω μαζεψει εκατονταδες βιβλια πανω στο θεμα κ ειναι κατι που με απασχολει σαν ερωτημα, παρολα αυτα δν εχω καταλαβει γτ μου κανε τοσο κλικ το θεμα αυτο κ με οδηγησε στο να δημιουργησω μια τοσο μεγαλη συλλογη βιβλιων. Τι πιστευετε οτι μπορει να υποκρυπτει?
Καλο! δν το χα σκεφτει!
Παράθεση:
Εμμονη ιδεα.
Σχόλιο # 1 από panagiotismp90Aλο κ καλησπερα! Λοιπον παιδακια θελω να μου πειτε τη γνωμη σας για ενα θεμα που με απασχολει
Τι πιστευετε οτι μπορει να υποκρυπτει?
πως αν διάβαζες τότε που έπρεπε
ίσως σήμερα να ήσουν ένα ανήσυχος Χημικός ...
Και εμενα μου αρεσε αυτο το κεφαλαιο πολυ, αλλα στο γυμνασιο.
Και μου αρεσε που ειχα μαθει πως το μελι δεν ειναι ουτε υγρο, ουτε στερεο, αλλα ρευστο.υλη και αντιυλη...κοσμικη θεωρια...
Παράθεση:
Εμμονη ιδεα.
Σχόλιο # 1 από panagiotismp90Aλο κ καλησπερα! Λοιπον παιδακια θελω να μου πειτε τη γνωμη σας για ενα θεμα που με απασχολει παρα πολυ. Οταν ημουνα παιδι, δεν μου δινανε πολλα βιβλια να διαβασω, καποια στιγμη ομως, ειδα στο εμεις κ ο κοσμος για τις αλλαγες φασεις της υλης. Απο τοτε μεχρι ημερα αυτο το θεμα ειναι μεσα στην καρδια μου και αρχισα ν αγοραζω βιβλια γυρω απ το θεμα. Πως απο τη μια κατασταση της υλης παμε στην αλλη? Υγρα, στερεα κ αερια, το ενα μετατρεπεται στο αλλο κ τουμπαλιν! Φοβερο! Απο τοτε μεχρι σημερα εχω μαζεψει εκατονταδες βιβλια πανω στο θεμα κ ειναι κατι που με απασχολει σαν ερωτημα, παρολα αυτα δν εχω καταλαβει γτ μου κανε τοσο κλικ το θεμα αυτο κ με οδηγησε στο να δημιουργησω μια τοσο μεγαλη συλλογη βιβλιων. Τι πιστευετε οτι μπορει να υποκρυπτει?
οι καταστασεις της υλης δεν ειναι 3 στερεα-υγρα-αερια αλλα 5
οι αλλες δυο μορφες ειναι το πλασμα και το συμπυκνωμα μπος-αινσταιν
επισης μια 6 μορφη της που δεν μας αφορα ειναι η νετρονιος
που δημιουργειται μονο μεσα στον πυρηνα ενος γερασμενου αστρου
_Bellezza_# 7 Και εμενα μου αρεσε αυτο το κεφαλαιο πολυ, αλλα στο γυμνασιο.Και μου αρεσε που ειχα μαθει πως το μελι δεν ειναι ουτε υγρο, ουτε στερεο, αλλα ρευστο.Με απασχολουσε καιρο, σε ποιά κατηγορια ανηκει το μελι.
οι καταστασεις της υλης δεν ειναι σταθερες αλλα εξαρτονται κυριως απο την θερμοκρασια και την πιεση
ετσι το μελι οταν καταψυχεται γινεται στερεο οταν ζεσταινεται υγρο και σε μεγαλες θερμοκρασιες αεριο
αμα ψυχθει σε θερμοκρασιες κοντα στο απολυτο μηδεν σε συμπυκνωμα μπος αινσταιν και σε πολυ υψηλες θερμοκρασιες σε πλασμα
Παράθεση:
Σχόλιο # 9 από thanasispatra2οι καταστασεις της υλης δεν ειναι 3 στερεα-υγρα-αερια αλλα 5
οι αλλες δυο μορφες ειναι το πλασμα και το συμπυκνωμα μπος-αινσταιν
επισης μια 6 μορφη της που δεν μας αφορα ειναι η νετρονιος
που δημιουργειται μονο μεσα στον πυρηνα ενος γερασμενου αστρου
Μηπως γνωριζεις γιατι ειναι 5 οι καταστασεις της υλης και οχι αλλο νουμερο? γτ δεν ειναι 18 ας πουμε ή 2.
Παράθεση:
Σχόλιο # 4 από matakiamouou
Ρώτα ψυχολόγο ή ανθρώπους που ασχολούνται με την φυσική...λογικα θα ξερεις την απάντηση.Απο την άλλη νομίζω ότι είναι χόμπι και όχι έτσι πως το τοποθετεις. Συμφωνώ με alisida.
ματακιαμου δεν εχω απορια σε σχεση με το πως εξηγειται το φαινομενο, γτ εχω φαει κολημα δν ξερω με το θεμα.
Παναγιωτη, μημπως εχεις φαει κολημα επειδή δεν καταλαβαίνεις καλα αυτά που διαβαζεις ?
Λες ότι εχεις παρα πολλα βιβλια,,,
Θα προτεινα να προσπαθήσεις να γραψεις κατι δικο σου με οδηγο αυτά που εχεις διαβασει
Ισως αυτό που σου λειπει είναι η ολοκληρωση του θεματος , σαν πτυχιακη εργασια , εκει θα καταλάβεις αν τελειωσε ή αν θελεις να το πας παρακατω με αναλογες σπουδες
Παράθεση:
Σχόλιο # 12 από panagiotismp90
ματακιαμου δεν εχω απορια σε σχεση με το πως εξηγειται το φαινομενο, γτ εχω φαει κολημα δν ξερω με το θεμα.
Παράθεση:
Σχόλιο # 11 από panagiotismp90
Μηπως γνωριζεις γιατι ειναι 5 οι καταστασεις της υλης και οχι αλλο νουμερο? γτ δεν ειναι 18 ας πουμε ή 2.
πιστευε και μη ερευνα...Και τι πα να πει γιατι δεν ειναι 18 ας πουμε. Επειδη ηδη 8 χρονια εχουμε λιτοτητα
Και μη με ρωτησεις γιατι ειναι 8 και οχι 2 η 18...
περιμενω την απαντηση σας για pl προιοντα κυριεροκ, μην ξεχνιομαστε.
Παράθεση:
Σχόλιο # 15 από panagiotismp90περιμενω την απαντηση σας για pl προιοντα κυριεροκ, μην ξεχνιομαστε.
νυσταζω τωρα και παω για νανι
Παράθεση:
@Παναγιωτης #11:γτ δεν ειναι 18 ας πουμε Ψαξτο ..φανταζεσαι να εισαι εσυ εκεινος που θα ανακαλυψει τις αλλες 13 ?? ( δεν ειρωνευομαι )
Σχόλιο # 17 από alisida
εχω φαει κολημα εδω κ χρονια με αυτο το θεμα κ περισοτερο με ενα αλλο στο οποιο παλι εχω την ιδια συμπεριφορα, ισως ειναι ενα φετιχ, μια αποδραση απ την καθημερινοτητα, δν μπορω να το εξηγησω. μια ψυχολογος μου ειχε πει οτι ειναι ενα αυτιστικο στοιχειο στο χαρακτηρα σου.
να ειχατε στο σπτι σας μια αδεια βιβλιοθηκη...
Παράθεση:
Εμμονη ιδεα.
Σχόλιο # 1 από panagiotismp90Aλο κ καλησπερα! Λοιπον παιδακια θελω να μου πειτε τη γνωμη σας για ενα θεμα που με απασχολει παρα πολυ. Οταν ημουνα παιδι, δεν μου δινανε πολλα βιβλια να διαβασω, καποια στιγμη ομως, ειδα στο εμεις κ ο κοσμος για τις αλλαγες φασεις της υλης. Απο τοτε μεχρι ημερα αυτο το θεμα ειναι μεσα στην καρδια μου και αρχισα ν αγοραζω βιβλια γυρω απ το θεμα. Πως απο τη μια κατασταση της υλης παμε στην αλλη? Υγρα, στερεα κ αερια, το ενα μετατρεπεται στο αλλο κ τουμπαλιν! Φοβερο! Απο τοτε μεχρι σημερα εχω μαζεψει εκατονταδες βιβλια πανω στο θεμα κ ειναι κατι που με απασχολει σαν ερωτημα, παρολα αυτα δν εχω καταλαβει γτ μου κανε τοσο κλικ το θεμα αυτο κ με οδηγησε στο να δημιουργησω μια τοσο μεγαλη συλλογη βιβλιων. Τι πιστευετε οτι μπορει να υποκρυπτει?
Παράθεση:
Εμμονη ιδεα.
Σχόλιο # 1 από panagiotismp90
Οταν ημουνα παιδι, δεν μου δινανε πολλα βιβλια να διαβασω,
καποια στιγμη ομως, ειδα για τις αλλαγες φασεις της υλης.
Απο τοτε μεχρι ημερα αυτο το θεμα ειναι μεσα στην καρδια μου
Πώς απο τη μια κατάσταση της ύλης πάμε στην άλλη?
Όπως και εσύ απο μια κατάσταση της ύλης σου - στέρεα, σταθερά απόν απο τα βιβλία, δλδ. απο τίποτα πήγες στην άλλη - σε όχι και τόσο ''στερεά'' σου μορφή για αυτό το θέμα.
Παναγιωτη, δεν ήξερα πως το ενδιαφέρον σου - και αυτό - μέσα απο την καρδιά σου για ένα συγκεκριμένο θέμα, μπορεί να θεωρηθεί αυτισμός του χαρακτηρα σου απο έναν ψυχο-λογο.
Κατά την άποψη μου αν μόνο αγόραζες βιβλία για τον λόγο - ετσι απλά να τα εχεις χωρίς να τα διαβάζεις, χωρίς να αποκτάς κάποιο επίπεδο γνώσης - τότε θα μπορούσες να το πεις ''έμμονη ιδέα''.
Αλλα και τότε, θα μπορουσες να δεις τον εαυτό σου ως συλλέκτης, ως χομπι-στας, που είναι και πάλι ένα είδος ενδιαφέρον, (υγρή μορφή - συναίσθημα, λόγω ένα ''τσακ'', που εγινε με εσενα στο βιβλιοπωλείο) όπως υπάρχουν τόσοι άλλοι συλλέκτες πινάκων/πινακίδων και διάφορων άλλων πραγμάτων.
Πιστεύω πως τα εχεις διαβάσει όλα και πως δεν ήταν για να αποδράσεις απο την καθημερινότητα, αλλά για να μπεις σε έναν κόσμο μαγικό, θέλοντας να καταλάβεις αυτό το ''φοβερό'', το πώς γίνεται.
Μια ιδέα μόνο θα σου δώσω...
Το ίδιο φοβερό, θα έλεγα φοβερότατο, είναι και η κάθε αλλαγή ''φάσης ύλης'' που γίνεται με εμάς τους ανθρώπους, γιατί και εμείς είμαστε ύλη. Αν και ζωντανή. Αυτό δεν μας βγάζει απο τις διαδικασίες που περνάει ένα κομμάτι πάγος, που μπορεί και μετατρέπεται σε υγρή μορφή, όταν ζεσταίνεται, επίσης μετά και σε αέρα ή ...''τούμπαλιν''.
Το ίδιο συμβαίνει και στο ανθρώπινο σώμα, αν και με διάφορες ύλες και ''ύλες'', ταυτόχρονα σε αμέτρητα επίπεδα.
Η σκέψεις για παράδειγμα, που είναι σε μορφή ''αέρα'', υγροποιούνται και γίνονται ορμόνες, που μπορουν να προκαλέσουν διάφορες ''σκληρύνσεις'' στο σώμα διαφορετικού χαρακτηρα, ανάμεσα τους όμως και αρρώστιες (πέτρες κ.λπ), ειδικά αν είναι επαναλαμβανόμενες ''εμμονές'' ορισμένων, συγκεκριμένων θεμάτων για χρόνια.
Οπότε αυτά που εχεις μάθει, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και για εσενα.
Θα εχεις άλλη μια πόρτα ανοικτή, που θα σε οδηγήσει στο να απαντήσεις το ερώτημα σου
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media