Γεια σας!
Είμαι 31 χρονών και είμαι σε σχέση εδώ και 2 χρόνια με έναν άντρα 47 ετών. Το πάμε σοβαρά, καθώς και εκείνος μετά από τόσα χρόνια που είχε αφοσιωθεί στην καριέρα του, θέλει να κάνει οικογένεια. Η διαφορά ηλικίας δεν με ενοχλεί, θα ήθελα ομως να ακούσω τις απόψεις κυρίως παντρεμένων ανθρώπων για ένα θέμα που με προβληματίζει σε αυτόν. Μου ανοίγει διαρκώς κουβέντες για οικονομικά θέματα, λέγοντας μου ότι όταν ένα ζευγάρι παντρεύεται αυτό δεν συνεπάγεται και την οικονομική ένωση και ότι ο ένας δεν έχει κανένα δικαίωμα στα οικονομικά του άλλου αφού ο καθένας πρέπει να έχει τα δικά του χρήματα και να ειναι ολα ξεκαθαρισμενα απο την αρχη. Ταυτόχρονα μου μιλάει διαρκώς για ζευγάρια που χώρισαν γιατί ο ένας αποσκοπουσε στην περιουσία του άλλου κλπ. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για έναν αρκετά ευκαταστατο άνθρωπο που είναι καταξιωμένος επαγγελματικά και ηδη δημιουργημενος λόγω ηλικίας, ομως και εγώ έχω σχετική άνεση οικονομική και δεν του έχω δώσει ποτέ δικαίωμα ότι θέλω να τον εκμεταλλευτώ οικονομικά, το αναγνωρίζει άλλωστε αυτό, αφου απο την αρχη της σχεσης μας πληρώνω σχεδον οσο και αυτος σε εξοδους , ταξιδια κλπ. Το θέμα είναι ότι αυτές οι κουβέντες εμένα με φρικαρουν, διότι το θέμα του γάμου το βλέπω πολύ πιο ρομαντικά και εχω μεγαλη αξιοπρεπεια και δεν μου αρέσει που εκείνος το αντιμετωπίζει με τετοια κυνικοτητα, νιωθω οτι με προσβάλλουν αυτες οι κουβεντες. Δεν ξερω αν ειναι σωστο να ξεκινας με τετοιες συνθηκες εναν γαμο και μια οικογένεια, λες και κανεις ενα συμβολαιο. Εγώ έχω μεγαλώσει σε μια παραδοσιακή οικογένεια που πάντα υπήρχε κοινό πορτοφόλι παρόλο που οι γονείς μου είχαν ο καθένας τα εισοδήματα του και δεν ξέρω τι συνηθίζεται στα σύγχρονα ζευγάρια και πώς ρυθμίζονται τα οικονομικά. Ειναι δυνατόν όμως να μην μπορώ να βασιστω στον συντροφο μου αν πχ μείνω ανεργη?? Θα ηθελα τη γνωμη σας για το αν συμφωνείτε με τις απόψεις του ή αν πιστεύετε ότι δεν με αγαπάει αληθινά.Φοβαται επειδη εχετε διαφορα ηλικιας οτι τον θες για τα λεφτα του.Οποτε η δεχεσαι τους ορους του η φευγεις.Εγω θα εφευγα παντως
Με συναλλαγη μοιαζει...Θα ζητησει προγαμιαιο συμβολαιο!! Απλα ηρθε η ωρα του να δημιουργησει απογονους και σε βρηκε διαθεσιμη με καλες προδιαγραφες για γαμο...αλλα με ορους! τους δικους του φυσικα.
Παράθεση:
?Οταν το μυστηριο του γαμου θα τελεσει ο συμβολαιογραφος αντι του παπα . ...Ζητα του να ιδρυσετε μια Ο.Ε ...Τι ρωτας κοριτσι μου ?? Φυσικα και Οχι ..Αν σε φοβαται οτι θελεις την περιουσια του,σημαινει πως δεν σ εμπιστευεται...Θα σε εμπιστευτει ως μητερα των παιδιων του ?...
Σχόλιο # 2 από alisida
...εκείνος, το γνωρίζει πως έχεις προσβληθεί από αυτά που σου είπε?...
...επίσης,γνωρίζει πως αμφισβητείς την αγάπη του εξαιτίας αυτών?...Δεν νομιζω οτι εχει καμμια σημασια. Ο τροπος σκεψης του ,οι αποψεις του που τις καταθετει ,ειναι σε αντιδιαστολη με τις δικες της ,οπως μας εγραψε...δημιουργουν ηδη μια αποσταση για την κοινη πορεια στην ζωη.
Παράθεση:
Σχόλιο # 5 από silencee...εκείνος, το γνωρίζει πως έχεις προσβληθεί από αυτά που σου είπε?...
...επίσης,γνωρίζει πως αμφισβητείς την αγάπη του εξαιτίας αυτών?...
Ότι είπες εδώ να τα πεις και στον κύριο...και αν σου πει πάλι πράγματα που εσυ δεν θεωρείς σωστά...αριβεντερτσι...,!!!
να τον χωρισεις και να βρεις αλλον ισα που προλαβαινεις ,,,
το πορτοφολι στο γαμο πρεπει να ειναι κοινο το ιδιο κι ο λογαριασμος στην τραπεζα ,,,
οτι αλλο δεν το σχολιαζω ,,,
Παράθεση:
Να προχωρήσω σε γάμο ή Όχι?
Σχόλιο # 1 από mar_lΓεια σας!
Είμαι 31 χρονών και είμαι σε σχέση εδώ και 2 χρόνια με έναν άντρα 47 ετών. Το πάμε σοβαρά, καθώς και εκείνος μετά από τόσα χρόνια που είχε αφοσιωθεί στην καριέρα του, θέλει να κάνει οικογένεια. Η διαφορά ηλικίας δεν με ενοχλεί, θα ήθελα ομως να ακούσω τις απόψεις κυρίως παντρεμένων ανθρώπων για ένα θέμα που με προβληματίζει σε αυτόν. Μου ανοίγει διαρκώς κουβέντες για οικονομικά θέματα, λέγοντας μου ότι όταν ένα ζευγάρι παντρεύεται αυτό δεν συνεπάγεται και την οικονομική ένωση και ότι ο ένας δεν έχει κανένα δικαίωμα στα οικονομικά του άλλου αφού ο καθένας πρέπει να έχει τα δικά του χρήματα και να ειναι ολα ξεκαθαρισμενα απο την αρχη. Ταυτόχρονα μου μιλάει διαρκώς για ζευγάρια που χώρισαν γιατί ο ένας αποσκοπουσε στην περιουσία του άλλου κλπ. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για έναν αρκετά ευκαταστατο άνθρωπο που είναι καταξιωμένος επαγγελματικά και ηδη δημιουργημενος λόγω ηλικίας, ομως και εγώ έχω σχετική άνεση οικονομική και δεν του έχω δώσει ποτέ δικαίωμα ότι θέλω να τον εκμεταλλευτώ οικονομικά, το αναγνωρίζει άλλωστε αυτό, αφου απο την αρχη της σχεσης μας πληρώνω σχεδον οσο και αυτος σε εξοδους , ταξιδια κλπ. Το θέμα είναι ότι αυτές οι κουβέντες εμένα με φρικαρουν, διότι το θέμα του γάμου το βλέπω πολύ πιο ρομαντικά και εχω μεγαλη αξιοπρεπεια και δεν μου αρέσει που εκείνος το αντιμετωπίζει με τετοια κυνικοτητα, νιωθω οτι με προσβάλλουν αυτες οι κουβεντες. Δεν ξερω αν ειναι σωστο να ξεκινας με τετοιες συνθηκες εναν γαμο και μια οικογένεια, λες και κανεις ενα συμβολαιο. Εγώ έχω μεγαλώσει σε μια παραδοσιακή οικογένεια που πάντα υπήρχε κοινό πορτοφόλι παρόλο που οι γονείς μου είχαν ο καθένας τα εισοδήματα του και δεν ξέρω τι συνηθίζεται στα σύγχρονα ζευγάρια και πώς ρυθμίζονται τα οικονομικά. Ειναι δυνατόν όμως να μην μπορώ να βασιστω στον συντροφο μου αν πχ μείνω ανεργη?? Θα ηθελα τη γνωμη σας για το αν συμφωνείτε με τις απόψεις του ή αν πιστεύετε ότι δεν με αγαπάει αληθινά.
Πολυ καλα στα ειπαν οι συμμαθητριες εδω...αλλα βρε κοριτσι πως θες να ειναι η σχεση σας ισοτιμη;...δεν ειναι ουτως η αλλως!!! ξεκινησατε με μια μεγαλη διαφορα, 16 χρονια δεν ειναι λιγο...αναποφευκτο ειναι
Να σου πω την αληθεια μου και εγω οπως εκεινος σκεφτομαι και ναι ετσι ακριβως θα επραττα σε ενδεχομενη "σοβαρη" σχεση ...ακομη και αν ηταν ο αλλος ο ευκαταστατος...θα ηθελα χωριστα πορτοφολια να μην νομιζει οτι τον θελω γι αυτο... Ακομη και ερωτευμενη να ημουν...ω ναι ειμαι ειλικρινης...τι ψεματα να λεμε τωρα;;;
Αφου εσυ το βλεπεις αλλιως (αναμενομενο στην ηλικια σου) παρατησε τον χθες και βρες εναν της ηλικιας σου που να εχετε τα ιδια ζητουμενα...
Κριστινα σαφως υπαρχουν τροποι καθως και νομικοι να καθοδηγησουν τον καθενα προσωπικα για την προστασια της περιουσιας του. Επισης ο καθενας μπορει να επιλεξει τι θα κανει με τα εισοδηματα του ολοκληρα η τμηματα αυτων. Μπορει πχ να υπαρχει ενα κοινο πορτοφολι και 2 διαφορετικα .Για φαντασου ωραια συζητηση ενος ζευγαριου εγω πληρωσα το γαλα πληρωσε εσυ το ψωμι !! Τα χωριστα πορτοφολια ετσι οπως τεθηκε το θεμα δεν θεωρω οτι ειναι η επιβεβαιωση της αγαπης ή για να μην νομισει...Αν απο την αρχη φοβομαστε μην νομισει και δεν ειμαστε ο εαυτος μας ...καλυτερα να παμε για βρουβες.
. Συμφωνω ομως μαζι σου για την διαφορα ηλικιας και τα παρελκομενα αυτης της διαφορας.
Παράθεση:
Σχόλιο # 9 από Kristina_Πολυ καλα στα ειπαν οι συμμαθητριες εδω...αλλα βρε κοριτσι πως θες να ειναι η σχεση σας ισοτιμη;...δεν ειναι ουτως η αλλως!!! ξεκινησατε με μια μεγαλη διαφορα, 16 χρονια δεν ειναι λιγο...αναποφευκτο ειναι
Να σου πω την αληθεια μου και εγω οπως εκεινος σκεφτομαι και ναι ετσι ακριβως θα επραττα σε ενδεχομενη "σοβαρη" σχεση ...ακομη και αν ηταν ο αλλος ο ευκαταστατος...θα ηθελα χωριστα πορτοφολια να μην νομιζει οτι τον θελω γι αυτο... Ακομη και ερωτευμενη να ημουν...ω ναι ειμαι ειλικρινης...τι ψεματα να λεμε τωρα;;;
Αφου εσυ το βλεπεις αλλιως (αναμενομενο στην ηλικια σου) παρατησε τον χθες και βρες εναν της ηλικιας σου που να εχετε τα ιδια ζητουμενα...
δεν σημαινει οτι στα 32,
αν εισαι ανυπαντρη καιγεσαι...
Αν προχωρησεις με τον καρριεριστα,
θα το δεις σαν project οπως κι αυτος...
Business plan κι ετσι...
Αλλωστε σαν κατι τετοιο βλεπω
οτι το βλεπεις...
Τι σε ξενιζει,
επισης μπορω να Το καταλαβω...
Το business plan Σου,
περιλαμβανει περισσοτερα
απ οτι μπορει να σου δωσει
η "τραπεζα Του"..
Δυσκολιες που χουν
οι "επιχειρησεις" ρε γμτ!!
Δεν διαφωνω βρε...τα ιδια λεμε...απλα κατανοω και τη θεση του αλλου του πενηνταρη η φιλη μας θελει "να ξεκινησει τη ζωη της, να κανει οικογενεια κλπ" εκεινος απλα θελει να καλυψει ενα "πρεπει"
Απο επιχειρηματικη αποψη μια χαρα ειναι το πλανο εκεινου, απο συναισθηματικη αποψη πασχει το πλανο της φιλης μας
Μια χαρα τα ειπε η σαβαρα και εδωσε και μια αλλη διασταση...γιατι αραγε η φιλη μας διαλεξε αυτον τον τυπο; Και γιατι αφου δεν την καλυπτει γιατι δεν εχει φυγει, αλλα αναρωτιεται ακομη και ρωτα και μας; Ειναι ερωτευμενη; Δεν καταλαβα κατι τετοιο; λλα εκεινη ξερει...Ας αναρωτηθει και ας σκεφτει και οσα της ειπε η σαβαρα
ΥΓ ααα προσωπικα προτιμω τις βρουβες...θεωρω το γαμο πολι last year θεσμο
Παράθεση:
Σχόλιο # 10 από Amfitriti2017Κριστινα σαφως υπαρχουν τροποι καθως και νομικοι να καθοδηγησουν τον καθενα προσωπικα για την προστασια της περιουσιας του. Επισης ο καθενας μπορει να επιλεξει τι θα κανει με τα εισοδηματα του ολοκληρα η τμηματα αυτων. Μπορει πχ να υπαρχει ενα κοινο πορτοφολι και 2 διαφορετικα .Για φαντασου ωραια συζητηση ενος ζευγαριου εγω πληρωσα το γαλα πληρωσε εσυ το ψωμι !!
Τα χωριστα πορτοφολια ετσι οπως τεθηκε το θεμα δεν θεωρω οτι ειναι η επιβεβαιωση της αγαπης ή για να μην νομισει...Αν απο την αρχη φοβομαστε μην νομισει και δεν ειμαστε ο εαυτος μας ...καλυτερα να παμε για βρουβες.
. Συμφωνω ομως μαζι σου για την διαφορα ηλικιας και τα παρελκομενα αυτης της διαφορας.
Διώξτον τον τσιπη...16 χρονια μικροτερο κοριτσι και αυτος μετραει τα κουκιά...
Αληθεια την απορια σου σχετικα με το αν μεινεις ανεργη πως την αντιμετωπησε? ή μηπως τον προβληματισμο τον εβαλες εδω χωρις να το εχεις συζητησει μαζι του. μηπως τα πραγματικα προβληματα ξεκινουν απο αυτο το σημειο και οχι απο τα οικονομικα? ειστε μαζι δυο χρονια οπως λες , χωρις να θελω να σε θιξω μηπως του εχεις δωσει εσυ καποιο δικαιωμα?
Παράθεση:
Να προχωρήσω σε γάμο ή Όχι?
Σχόλιο # 1 από mar_lΓεια σας!
Είμαι 31 χρονών και είμαι σε σχέση εδώ και 2 χρόνια με έναν άντρα 47 ετών. Το πάμε σοβαρά, καθώς και εκείνος μετά από τόσα χρόνια που είχε αφοσιωθεί στην καριέρα του, θέλει να κάνει οικογένεια. Η διαφορά ηλικίας δεν με ενοχλεί, θα ήθελα ομως να ακούσω τις απόψεις κυρίως παντρεμένων ανθρώπων για ένα θέμα που με προβληματίζει σε αυτόν. Μου ανοίγει διαρκώς κουβέντες για οικονομικά θέματα, λέγοντας μου ότι όταν ένα ζευγάρι παντρεύεται αυτό δεν συνεπάγεται και την οικονομική ένωση και ότι ο ένας δεν έχει κανένα δικαίωμα στα οικονομικά του άλλου αφού ο καθένας πρέπει να έχει τα δικά του χρήματα και να ειναι ολα ξεκαθαρισμενα απο την αρχη. Ταυτόχρονα μου μιλάει διαρκώς για ζευγάρια που χώρισαν γιατί ο ένας αποσκοπουσε στην περιουσία του άλλου κλπ. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για έναν αρκετά ευκαταστατο άνθρωπο που είναι καταξιωμένος επαγγελματικά και ηδη δημιουργημενος λόγω ηλικίας, ομως και εγώ έχω σχετική άνεση οικονομική και δεν του έχω δώσει ποτέ δικαίωμα ότι θέλω να τον εκμεταλλευτώ οικονομικά, το αναγνωρίζει άλλωστε αυτό, αφου απο την αρχη της σχεσης μας πληρώνω σχεδον οσο και αυτος σε εξοδους , ταξιδια κλπ. Το θέμα είναι ότι αυτές οι κουβέντες εμένα με φρικαρουν, διότι το θέμα του γάμου το βλέπω πολύ πιο ρομαντικά και εχω μεγαλη αξιοπρεπεια και δεν μου αρέσει που εκείνος το αντιμετωπίζει με τετοια κυνικοτητα, νιωθω οτι με προσβάλλουν αυτες οι κουβεντες. Δεν ξερω αν ειναι σωστο να ξεκινας με τετοιες συνθηκες εναν γαμο και μια οικογένεια, λες και κανεις ενα συμβολαιο. Εγώ έχω μεγαλώσει σε μια παραδοσιακή οικογένεια που πάντα υπήρχε κοινό πορτοφόλι παρόλο που οι γονείς μου είχαν ο καθένας τα εισοδήματα του και δεν ξέρω τι συνηθίζεται στα σύγχρονα ζευγάρια και πώς ρυθμίζονται τα οικονομικά. Ειναι δυνατόν όμως να μην μπορώ να βασιστω στον συντροφο μου αν πχ μείνω ανεργη?? Θα ηθελα τη γνωμη σας για το αν συμφωνείτε με τις απόψεις του ή αν πιστεύετε ότι δεν με αγαπάει αληθινά.
τοπιασες το θεματακι...μιλησε η πειρα!!! ουτε εγω ηξερα τα προβληματα μας, τα συζητουσε με την μητερα της ΚΑΙ ΜΟΝΟ...
Παράθεση:
Σχόλιο # 5 από silencee...εκείνος, το γνωρίζει πως έχεις προσβληθεί από αυτά που σου είπε?...
...επίσης,γνωρίζει πως αμφισβητείς την αγάπη του εξαιτίας αυτών?...
Στειλ'τον στο διάολο τον μπάρμπα.Αυτος σε χρειάζεται...όχι εσύ!!!
πρέπει παιδί μου
να λύσεις όλα σου
τα προβλήματα
& οικονομικα & αξιακά
και μετά να βγεις
κοτσονάτη
για γνωριμίες ...
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media