θυμήθηκα τον Μελ Γκίμπσον σ' εκείνη την ταινία, νομίζω ήταν ''Τι θελουν οι γυναίκες'' που τον χτύπησαν χιλιάδες βολτ ηλ. ρεύμα κεραυνού και απέκτησε αυτό το ''προνόμιο-κατάρα'' να ακούει τις σκέψεις των άλλων.
Αν ήμασταν και εμείς ετσι, που δεν το βλεπω να γίνεται σύντομα έως καθόλου, αλλά το φαντάζομαι τώρα και σε αυτό το επίπεδο εξέλιξης που βρισκόμαστε και που, δεν αντέχουμε ο ένας του άλλου τα λόγια, τις πράξεις (που πάλι - αποτέλεσμα σκέψεων είναι αν και φιλτραρισμένα) και τι θα γινόταν, αν πιάναμε και τις ίδιες τις σκέψεις!
Είναι απίστευτο το γεγονός πως, έγραφα το αρχικό μου ποστ εδώ, είχα και την ταινία τού Μελ Γκίμπσον κατά νου! ("Αυτό που θέλουν οι γυναίκες" - μού έχει μείνει η σκηνή
που η προϊσταμένη του, τον κοίταξε πρώτα στα ..ααχμμ... και ήταν εεχμμ ! ..
και είπε στον εαυτό της - "ωχ, τον κοίταξα στο ..ααχμμ! δεν το πιστεύω, τον κοίταξα ΕΚΕΙ!,
τι μου συμβαίνει;!!" Και ο Γκίμπσον, όλα αυτά, τα 'άκουγε'!
Το συγκρότημα, είναι οι Doors.
Και προσπάθησε ο Jim Morrison - ο ιδρυτής τού συγκροτήματος - να μας τις ανοίγει.
Τον/τους ευχαριστώ, επειδή μου άνοιξε πολλές κλειστές δικές μου.
Μια ομορφη καμηλα...
Μια Πυθία εξάσκησε κάτι φύλλα ,αλλά τι φύλλα ήταν αυτά;
Παράθεση:
Σχόλιο # 64 από EnikosΜια ομορφη καμηλα...
Εμασουσε κατι φυλλα...
Σενάριο επιστημονικής φαντασίας ίσως φαινεται αλλα ένας ιδιόρρυθμος δισεκατομμυριούχος ο Elon Musk έχει βρει τον τροπο να το κανει μέσω της τεχνολογίας . Φυσικά δεν του επιτρέπουν ακομη αλλα ελπίζει σε 10 χρονια να το καταφέρει . Τότε μας βλεπω έναν τεράστιο εγκέφαλο και ποιος ξερει που θα οδηγήσει αυτο την ανθρωποτητα!!
αγαπητη sourya,δεν εχει υποπεσει στην αντιληψη μου αυτο που λες για τον Elon Musk,το σιγουρο ομως ειναι πως αν ζησει 20-30 χρονια ακομα και δεν τον αυτοκτονησουν,οι επομενες γενιες θα τον θυμουνται ως εναν εκ των σπουδαιοτερων ανθρωπων που κινηθηκαν στο χωρο της τεχνολογιας,της μηχανικης,της τεχνητης νοημοσυνης...ηδη εχει κανει στη ζωη του πραγματα που εμεις οι κοινοι θνητοι δεν προλαβαινουμε να κανουμε ουτε σε 10 ζωες...να μην γραψω εδω μεσα τι εχει κανει και πως πολεμιεται λυσσαλεα απο το κατεστημενο...ισως ο πολεμος αυτος να οφειλεται στο γεγονος οτι βαδιζει στα μονοπατια που χαραξε ο μεγαλυτερος επιστημονας ολων των εποχων,αυτος χαρις στον οποιο περασαμε στην εποχη του ηλεκτρισμου,των τηλεπικοινωνιων,των ηλεκτρικων και ηλεκτρονικων συσκευων,του ραδιοφωνου,της μηχανολογιας,της ασυρματης επικοινωνιας,της ασυρματης μεταφορας ενεργειας κλπ κλπ,ο Νικολα Τεσλα...δεν ειναι τυχαιο αλλωστε οτι επελεξε να ονομασει Τεσλα Μοτορς την εταιρεια κατασκευης ηλεκτρικων αυτοκινητων του... σε ο,τι αφορα το διαβασμα των σκεψεων,πιο πιθανο μου φαινεται στο αμεσο μελλον να μας διαβαζουν μηχανες,υπολογιστες και ρομποτ με τεχνητη νοημοσυνη,παρα εμεις τους αλλους ανθρωπους...
Παράθεση:
Σχόλιο # 66 από SouryaΣενάριο επιστημονικής φαντασίας ίσως φαινεται αλλα ένας ιδιόρρυθμος δισεκατομμυριούχος ο Elon Musk έχει βρει τον τροπο να το κανει μέσω της τεχνολογίας . Φυσικά δεν του επιτρέπουν ακομη αλλα ελπίζει σε 10 χρονια να το καταφέρει . Τότε μας βλεπω έναν τεράστιο εγκέφαλο και ποιος ξερει που θα οδηγήσει αυτο την ανθρωποτητα!!
Αφγανικα, Κυρια μου!...
Ε λ ε ο ς !...
Παράθεση:
Σχόλιο # 65 από SouryaΜια Πυθία εξάσκησε κάτι φύλλα ,αλλά τι φύλλα ήταν αυτά;
Που θα μου πας , δεν θα σε καταλάβω;
Παράθεση:
Σχόλιο # 36 από giorgos170αν είχε & σορόπι,, θα το λέγαμε γαλακτομπούρεκο,, κανονικό ...
Παράθεση:
Άπλωσε το χέρι σου .
Σχόλιο # 49 από erxomaitoraΌχι έτσι μπρε! κλειστά τα δάχτυλα ...
Λοιπόν ...
όλα αυτά περί "διαβάσματος της σκέψης των άλλων" ,να φανταστώ,τα λέτε έτσι για να περνάει η ώρα ...Πόσες φορές όλοι μας δεν έχουμε σκεφτεί άλλα κι έχουμε κάνει άλλα... Άρα ?
Προτιμώ τους ανθρώπους που με κάνουν να νιώθω και όχι να σκέφτομαι!!Αυτό που αλλά σκεφτόμαστε και άλλα κάνουμε ,θα πρέπει να το κοιταξουμε
Παράθεση:
Σχόλιο # 68 από EnikosΑφγανικα, Κυρια μου!...
Ε λ ε ο ς !...
Μην πέσετε σε λάθος φύλλα μόνο, όπως έπεσε η ΕΛΑΣ στην Καρδίτσα.
Τι να σου κάνω βρε Ενικε ,αλλά γράφω αλλά βγαινουν ,κατι σαν Αλτσχάιμερ έπαθε το τάμπλετ μου φαινεται
Παράθεση:
Σχόλιο # 68 από EnikosΑφγανικα, Κυρια μου!...
Ε λ ε ο ς !...
equinox_, εχεις παρει νυστερι και λαβιδα εβαλες κατω την "Αληθεια" και με καλεις ναρθω να της αφαιρεσουμε τη συκωταρια σαν ειδικοι χειρουργοι, ενω ειμαστε ολοι μπροστα της λαμαριναδες σε φαναρτζιδικο.
Ειδικα μαλιστα, οταν το ολο κειμενο θυμιζει σοφιστεια, με αναφορες σε αληθειες υποκειμενικες, αντικειμενικες, υποαληθειες και συγκρισεις με τις δικες μου "εκ προθεσεων πραξεις", που δεν εχουν καμμια σχεση με τα συγκεκριμενα γεγονοτα που αναφερομαι στο αρχικο ποστ μου #40.
Με ενοχλει ιδιαιτερη η γενικευση, προκειμενου να κουκουλωθει η ατομικοτητα και αυτο το καθρεφτακι, που μονιμα κυκλοφορει, οταν κατι ενοχλει.
Και για να μην νομισεις οτι αποφευγω να απαντησω...η αληθεια που αναφερθηκε σαυτο το ποστ ηταν η Πασιφανης.
Οταν διαβαζω εναν ανθρωπο να γραφει το παρακατω:
Πρώτα, χρειάζομαι να εξασφαλίσωτη σωστή και ηθική χρήση αυτών(σκεψεων), και να θιγει την εννοια της ηθικης των σκεψεων πριν βγουν παραεξω...
ενω πριν κατι βδομαδες ξεμπροστιαζε σε ενα φορουμ λεπτομερειες των προβληματων της σχεσης του,
που δεν αφορουσαν κανενα...
ειχε στειλει εκδρομη την ηθικη των σκεψεων που εγραφε εδω και ολοι διαβαζαμε?
Μια και λοιπον το φορουμ απο οσο εχω καταλαβει ειναι υψηλων προδιαγραφων,
νομιζω οτι εχω δικαιωμα σαν μελος να εκφερω γνωμη σε κατι που αντιλαμβανομαι
και σαν αναγνωστης να επιλεγω μεσα απο τα γραπτα τους
ποιους θα λαμβανω σοβαρα υποψιν η οχι.
Τιποτα παραπανω η λιγοτερο.
Παράθεση:
Σχόλιο # 55 από equinox_
με συγχωρείς, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω - για ποιες αλήθειες μιλάς;
Για τις υποκειμενικές,
που ο καθένας μας τις βλέπει απο τη δική του, μικρή-μικρή γωνίτσα επιφανειακά και δεν δέχεται πως υπάρχουν και άλλες γωνίες στην ίδια επιφάνεια, απο όπου ο άλλος μπορεί να βλέπει αλλιώς τα πράγματα (και επίσης δικαιούται την ''αλήθεια του'')Επίσης, οι δικές σου - ''εκ προθέσεων πράξεις'' όταν πονάνε, ανήκουν στην θεωρία του ανήθικου, του 0 δλδ. ή στα ''των αληθειών σου;''
Γιατί εστω και εδώ σε εχω δει, πραγματικά να προσβάλλεις ασύστολα, εκθέτοντας δημόσια τις σκέψεις σου
η πραγματική αλήθεια, Λένα μου, εκείνη με την οποία νιώθεις πώς είναι ακριβώς τα πράγματα, ναι! - χρειάζεται σιωπή...
Δεν υπάρχει περίπτωση να προκύψει και δεν αποκαλύπτεται, δεν αποκρυσταλλώνεται, αν δεν είμαστε καλοπροαίρετοι, πρώτα απ' όλα!
Εξ' αιτίας αυτού, σαφώς και θα υπάρχει εσωτερικός θόρυβος, κακοφωνία, προκαταλήψεις απο διάφορες υπο -''αλήθειες'' (σκέψεις, συναισθήματα) που την καίνε, παραμορφώνουν, διαστρεβλώνουν, σύμφωνα ( πάλι εκεί φτάνουμε
) με τον εγωισμό μας
Παράθεση:
Σχόλιο # 75 από Lena_7_
equinox_, εχεις παρει νυστερι και λαβιδα εβαλες κατω την "Αληθεια" και με καλεις ναρθω να της αφαιρεσουμε τη συκωταρια σαν ειδικοι χειρουργοι, ενω ειμαστε ολοι μπροστα της λαμαριναδες σε φαναρτζιδικο.
Ειδικα μαλιστα, οταν το ολο κειμενο θυμιζει σοφιστεια, με αναφορες σε αληθειες υποκειμενικες, αντικειμενικες, υποαληθειες και συγκρισεις με τις δικες μου "εκ προθεσεων πραξεις", που δεν εχουν καμμια σχεση με τα συγκεκριμενα γεγονοτα που αναφερομαι στο αρχικο ποστ μου #40.
Με ενοχλει ιδιαιτερη η γενικευση, προκειμενου να κουκουλωθει η ατομικοτητα και αυτο το καθρεφτακι, που μονιμα κυκλοφορει, οταν κατι ενοχλει.
Και για να μην νομισεις οτι αποφευγω να απαντησω...η αληθεια που αναφερθηκε σαυτο το ποστ ηταν η Πασιφανης.
Οταν διαβαζω εναν ανθρωπο να γραφει το παρακατω:
Πρώτα, χρειάζομαι να εξασφαλίσωτη σωστή και ηθική χρήση αυτών(σκεψεων), και να θιγει την εννοια της ηθικης των σκεψεων πριν βγουν παραεξω...
ενω πριν κατι βδομαδες ξεμπροστιαζε σε ενα φορουμ λεπτομερειες των προβληματων της σχεσης του,
που δεν αφορουσαν κανενα...
ειχε στειλει εκδρομη την ηθικη των σκεψεων που εγραφε εδω και ολοι διαβαζαμε?
Μια και λοιπον το φορουμ απο οσο εχω καταλαβει ειναι υψηλων προδιαγραφων,
νομιζω οτι εχω δικαιωμα σαν μελος να εκφερω γνωμη σε κατι που αντιλαμβανομαι
και σαν αναγνωστης να επιλεγω μεσα απο τα γραπτα τους
ποιους θα λαμβανω σοβαρα υποψιν η οχι.
Τιποτα παραπανω η λιγοτερο.
Εμενα να δεις πόσα πράγματα με ενοχλούν , όπως επίσης, και τους άλλους - υποκειμενικές ''αλήθειες'' που εκεί ναι, χρειάζεται ο καθένας να τις βάλει στο ''χειρουργείο του'', να πάρει το νυστέρι του και να αφαιρέσει τις πέτρες της χολής εστω, να κόψει ο,τι ''ογκώματα'' υπάρχουν, αν έχει την θέληση να πλησιάζει την αντικειμενική, την ''καλά στην υγεία της αλήθεια''.
Βέβαια, αυτή είναι μια προσωπική μου γνώμη, που δεν σημαίνει πως το κάνω πάντα, αλλά τουλαχιστον προσπαθώ.
Αυτό έχει σχέση με όλα, γι'αυτο εγραψα - πρώτα απ' όλα να είμαστε καλοπροαίρετοι, ''χειρουργημένοι'' απο κάθε τι που έχει ή δεν έχει προηγηθεί (γιατί πολλές φορές βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα, χωρίς να μας αφορά άμεσα ή χωρίς να ξέρουμε πώς ακριβώς είναι η κατάσταση των άλλων, την υποκειμενική τους αλήθεια δλδ. για να κανουν καποιες συγκεκριμένες πράξεις τους)
Δεν ξέρω και κατά πόσο πασιφανής ήταν η ''αλήθεια σου'' που αφορουσε το ποστ # 12
Γιατί το #12 απαντούσε συγκεκριμένα σε αυτό εδώ το θέμα, δεν έλεγε πως ''ήδη έχει'' ηθική στη σκέψη,
αλλά θα χρειαστεί να έχει
το # 40 ήταν και είναι εκτός θέματος, δεν έβλεπες το κείμενο τι λέει, αλλά εκείνον που το έγραψε
μπες, βρε Λενα μου στο θεμα, θα σου είναι πιο εύκολα να κατανοήσεις, αν άφηνες τα δικά σου θέματα
(οι ενοχλήσεις που λες)
Καλη μερα
Παράθεση:
Αν μπορούσες να διαβάζεις σκεψεις
Σχόλιο # 1 από Sourya
Τίμια τώρα, αν μπορούσες να διαβάσεις τις σκέψεις μου, τη μισή μέρα θα έβλεπες να παίζει σε λούπα
αυτό
https://www.youtube.com/watch?v=L34A6KMXZNQ
Στη ζωή somebody, προχωράς είτε με βρεγμένα είτε με στεγνά μάτια.Ετσι κι εδώ ,δεν ασχολεισε με ότι δεν συμφωνείς δεν μπαίνεις σ' αυτό το τρυπάνι.
#75 #76
Η τελευταια μου προταση, τιποτα περισσοτερο η λιγοτερο, δεν μπηκε τελευταια τυχαια.Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media