Για το σπίτι, για τα παιδιά, για τις υποχρεώσεις στα σογια . Έχω εξαντληθεί . Δουλεύω ημιαπασχοληση . Κ επιστρέφοντας δεν βρίσκω ούτε ζεστό νερό.
Έχω προσπαθήσει με χίλιους τρόπους να του δώσω να καταλάβει πως αυτό δεν είναι οικογενεια . Με το καλό και με το αγριο. Μια δυο μέρες δείχνει διάθεση μετά παλι τα ίδια. Από τις 7 που Σχολάει μεχρι τις 10 το βράδυ στο κινητό, στον υπολογιστή στην τηλεόραση, με φίλο για καφέ.Τι μπορώ να κάνω για να ενεργοποιηθεί;;;Ισότητα δηλαδή .. Δίκαιο ακούγεται...
Γυρνάει στις 7 το βράδυ από το πρωί δουλεύει δηλαδή πόσες ώρες;
Και πόσες εσύ;
Χρηματικά τι προσφέρει εκείνος στο σπίτι Σας;
Και πόσα εσύ ;
Δία την εύρεση τού δικαίου δηλαδή... και της ισότητας, κάποια μονάδα μέτρησης νομίζω είναι αναγκαία..
Παράθεση:
Ο άντρας μου θέλει να φροντίζω εγώ για όλα
Σχόλιο # 1 από KALLIROH1980Για το σπίτι, για τα παιδιά, για τις υποχρεώσεις στα σογια . Έχω εξαντληθεί . Δουλεύω ημιαπασχοληση . Κ επιστρέφοντας δεν βρίσκω ούτε ζεστό νερό.
Έχω προσπαθήσει με χίλιους τρόπους να του δώσω να καταλάβει πως αυτό δεν είναι οικογενεια . Με το καλό και με το αγριο. Μια δυο μέρες δείχνει διάθεση μετά παλι τα ίδια. Από τις 7 που Σχολάει μεχρι τις 10 το βράδυ στο κινητό, στον υπολογιστή στην τηλεόραση, με φίλο για καφέ.Τι μπορώ να κάνω για να ενεργοποιηθεί;;;
Εύκολο κ δίκαιο, κάνε ο,τι χρειάζεται μέχρι τις 7 μετά κατεβαζεις κ συ ρολά ... τα παιδιά σας πόσο χρονών είναι;
Μόνο εκει κάντε βάρδιες για την επιστροφή από τις εξοσχολικες δραστηριότητες κ τη μελέτη αν χρειάζεται...τώρα αν είναι μικρά νωρίς στο κρεβάτι τους.Ξέρω γω τι να κάνεις! ? Το πρόγραμμα σου...παρ τον και βγείτε έξω...αν είναι και λίγο μεγάλα και υπαρχει βοηθεια απο καποιον να τα κρατήσει.Ξεκινηστε να κάνετε πράγματα μαζί.Υπαρχει κάτι άλλο ίσως πιο σημαντικό που θέλεις να μας πεις!?
Λιγοτερες δουλειες στο σπιτι για να αντεξεις ...
Ας μ ειχε πει καποιος πριν 20 χρονια οτι δε θα γκρεμιστει το σπιτι αν δεν σφουγγαριζω καθε εβδομαδα ή αν δεν μαγειρευω καθε μερα ,,,χαχαχαχα! ...
Κοινωνικες υποχρεωσεις ? Οποιοι φιλοι θελουν να σας δουν ας ερθουν στο σπιτι σας ( να βαλουν και κανα χερακι ξερεις ,ν απλωσουν τη μουγαδα να μαζεψουν νεροχυτη κτλ)...
Εδω π τα λεμε 4ωρη εργασια δεν ειναι τπτ..
.Εμεις καναμε τα ιδια δουλευοντας 12ωρο
ο αγαπητος συζυγος θα μαζευει που και που το νεροχυτη αν του το πεις χαριτωμενα και οχι γρινιαρικα πχ: αγαπη μου μακαρι να ειχα καθαρη κατσαρολα για να σου φτιαξω τα αγαπημενα σου γιουβαρλακια !!
Εκει να δεις με ποση ταχυτητα καθαριζει ο νεροχυτης ..
.Τ.π...ειπα μερικες ιδεες που θα σε ξεκουρασουν λιγο
Αν τον είχες μάθει έτσι εξ αρχής... Δύσκολα θα αλλάξει...
Εκτός κι αν δεν τον ταιζεις...
Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει...
απο κοκο πως παμε ροη?
Παράθεση:
Από τις 7 που Σχολάει μεχρι τις 10 το βράδυ στο κινητό, στον υπολογιστή στην τηλεόραση, με φίλο για καφέ.
Σχόλιο # 1 από KALLIROH1980
Σε ένα συνέδριο του κινήματος των φεμινιστριών πρόκειται να μιλήσουν οι εκπρόσωποι τριών χωρών:
Γαλλίας, Γερμανίας και Ελλάδας.
Πρώτη άρχισε να μιλά η Γαλλίδα:
- Εγώ που λέτε συντρόφισσες του τα ΅πα στα ίσια του Μισέλ :
"¶κου να δεις αγάπη μου, όλα κ όλα, δεν είμαι υπηρέτρια σου, αν θες να φας ψήσε 2 αυγά και φάε!"
Περνά μια μέρα τίποτα, δεύτερη μέρα τίποτα,
την τρίτη μέρα βλέπω τον Μισέλ να τηγανίζει 2 αυγά!
Ζήτωωω!! όλες μαζί οι φεμινίστριες από κάτω ζητωκραυγάζουν με χειροκροτήματα! Μπράβο! ¶ξια!
Στη συνέχεια μίλησε η Γερμανίδα:
- Εγώ αγαπητές συναγωνίστριες, πιάνω τον Γιούργκεν και του λέω:
"¶κου να δεις παλικάρι μου, δεν είμαι δούλα σου τράβα σιδέρωσε και κανά πουκάμισο μόνος σου!"
Περνά μια μέρα τίποτε, δεύτερη μέρα τζίφος,
την τρίτη μέρα βλέπω τον Γιούργκεν να σιδερώνει ένα πουκάμισο!
Γιούχουυυ, συγχαρητήρια, Μπράβοοο, ζητωκραυγές και χειροκροτήματα κάτω από το ακροατήριο!!!
Τέλος μίλησε και η Ελληνίδα:
- Εγώ που λέτε συντρόφισσες πιάνω του Βαγγέλη στις 10 το βράδυ
που έρχεται κουρασμένος από τη δουλειά και του λέω:
"Κοίτα Βαγγέλη μου δεν είμαι σκλάβα σου, ρίξε και εσύ κανένα σκούπισμα καμιά φορά!"
Περνά μια μέρα τίποτα, δεύτερη μέρα τίποτα, τρίτη τίποτα, τέταρτη.., πέμπτη..
Ε, κατά την έκτη μέρα... κάτι άρχισα να βλέπω από το δεξί το μάτι!
ε κάτι τέτοια κάνουν κ μετά λεν στις φίλες της
να τη ρωτήσουν, γιατί δεν κατάλαβαν γιατί χωρίσαν μετά από τόσα χρόνια κ τόσα παιδιά..."Ο άντρας και ο σκύλος είναι όπως τα μάθεις."
Πλάτωνας 387 π.Χ.
Πιστευω οτι κολαει ανετα αυτο το θεμα με το διπλανο,νοοτροπιες που μας περασε η οικογενεια ..
.Δηλ ,αν ο συζυγος σου Καλιροη μας,μεγαλωσε σε σπιτι που η μητερα ειχε αναλαβει ολες τις υποχρεωσεις του σπιτιου- παιδιων ,δυσκολα θα σκεφτει απο μονος του οτι πρεπει να βοηθησει ...Αλλες εποχες,θυμαμαι γυναικες που θεωρουσαν προσβολη να ασχοληθει ο αντρας με τις δουλειες του σπιτιου ( ναι ,προσβολη γι αυτες και για τον ιδιο)..
.Βεβαια υπαρχει και μια "λεπτομερεια" οι περισσοτερες δεν εργαζονταν ..
.Ενας κολπακι ειναι επισης να ζητησεις καποιο σκ στον συζυγο να δειξει στα παιδια πχ πως να συμαζευουν και να καθαριζουν το δωματιο τους ..
.Ετσι θα ασχοληθει δημιουργικα με τα παιδια σας ,συγχρονως θα εχεις ενα καθαρο δωματιο χωρις κοπο και τα παιδια θα μαθουν να περιποιουνται το χωρο τους ...Τριπλο οφελος !!
Παράθεση:
Σχόλιο # 1 από KALLIROH1980Για το σπίτι, για τα παιδιά, για τις υποχρεώσεις στα σογια . Έχω εξαντληθεί . Δουλεύω ημιαπασχοληση . Κ επιστρέφοντας δεν βρίσκω ούτε ζεστό νερό.
Έχω προσπαθήσει με χίλιους τρόπους να του δώσω να καταλάβει πως αυτό δεν είναι οικογενεια . Με το καλό και με το αγριο. Μια δυο μέρες δείχνει διάθεση μετά παλι τα ίδια. Από τις 7 που Σχολάει μεχρι τις 10 το βράδυ στο κινητό, στον υπολογιστή στην τηλεόραση, με φίλο για καφέ.Τι μπορώ να κάνω για να ενεργοποιηθεί;;;
Απο χρήματα πώς τα πάτε?
Σας παίρνει να πάρετε οικιακή/ό βοηθό?
Τι τοθελες για θεμα τωρα?...
αυτο δεν το ξερω
σε ποιο εργο του το λεει???Αυτο μαλιστα ! Ειναι επιχειρημα .
Να πει στο συζυγο : ελα αγαπη μου να σου δειξω μερικες απο τις δουλειες του σπιτιου,σε περιπτωση που χωρισουμε και μεινεις μονος να μπορεις να περιποιηθεις το σπιτι σου !
Θα το πιασει το νοημα και θα αρχισει να βοηθαει
Παράθεση:
Σχόλιο # 10 από achinosε κάτι τέτοια κάνουν κ μετά λεν στις φίλες της
να τη ρωτήσουν, γιατί δεν κατάλαβαν γιατί χωρίσαν μετά από τόσα χρόνια κ τόσα παιδιά...
(στάνταρ αυτό)
Παράθεση:
Σχόλιο # 1 από KALLIROH1980
Από τις 7 που Σχολάει μεχρι τις 10 το βράδυ στο κινητό, στον υπολογιστή στην τηλεόραση, με φίλο για καφέ.
Διαβάζω αυτά που γράφεις και καταλαβαίνω:
"Θέλω να με φροντίζει ο άντρας μου. Οταν σχολάσει θέλω να γυρίσει, να με φιλήσει, να με ρωτήσει πώς πέρασα, τί θέλω, να βγούμε μια βόλτα, να με δ ε ί.
Κι αντί να του τα πω αυτά, του γκρινιάζω πως έχω γίνει σκλάβα, και πως για όλα εγώ τρέχω και τότε αυτός κάθεται στην τηλεόραση ή βγαίνει βόλτα με τους φίλους του"
Some !!!
πολυ μπλακ κ θ αρχισουν τις διαμαρτυριες οι φεμινιστριες ,,χαχαχα!!
Παράθεση:
Σχόλιο # 9 από somebody961
Σε ένα συνέδριο του κινήματος των φεμινιστριών πρόκειται να μιλήσουν οι εκπρόσωποι τριών χωρών:
Γαλλίας, Γερμανίας και Ελλάδας.
Πρώτη άρχισε να μιλά η Γαλλίδα:
- Εγώ που λέτε συντρόφισσες του τα ΅πα στα ίσια του Μισέλ :
"¶κου να δεις αγάπη μου, όλα κ όλα, δεν είμαι υπηρέτρια σου, αν θες να φας ψήσε 2 αυγά και φάε!"
Περνά μια μέρα τίποτα, δεύτερη μέρα τίποτα,
την τρίτη μέρα βλέπω τον Μισέλ να τηγανίζει 2 αυγά!
Ζήτωωω!! όλες μαζί οι φεμινίστριες από κάτω ζητωκραυγάζουν με χειροκροτήματα! Μπράβο! ¶ξια!
Στη συνέχεια μίλησε η Γερμανίδα:
- Εγώ αγαπητές συναγωνίστριες, πιάνω τον Γιούργκεν και του λέω:
"¶κου να δεις παλικάρι μου, δεν είμαι δούλα σου τράβα σιδέρωσε και κανά πουκάμισο μόνος σου!"
Περνά μια μέρα τίποτε, δεύτερη μέρα τζίφος,
την τρίτη μέρα βλέπω τον Γιούργκεν να σιδερώνει ένα πουκάμισο!
Γιούχουυυ, συγχαρητήρια, Μπράβοοο, ζητωκραυγές και χειροκροτήματα κάτω από το ακροατήριο!!!
Τέλος μίλησε και η Ελληνίδα:
- Εγώ που λέτε συντρόφισσες πιάνω του Βαγγέλη στις 10 το βράδυ
που έρχεται κουρασμένος από τη δουλειά και του λέω:
"Κοίτα Βαγγέλη μου δεν είμαι σκλάβα σου, ρίξε και εσύ κανένα σκούπισμα καμιά φορά!"
Περνά μια μέρα τίποτα, δεύτερη μέρα τίποτα, τρίτη τίποτα, τέταρτη.., πέμπτη..
Ε, κατά την έκτη μέρα... κάτι άρχισα να βλέπω από το δεξί το μάτι!
άφησε τον χωρίς φαί,βαψου στολίσου και βγες με τα παιδιά. Πες θα φαμε εξω σημερα.
αντιδραση στην αντιδραση βεβαια δεν ξερω τι αποτέλεσμα θα φερει,να συνεχισεις και να τα κανεις όλα πάλι εσυ και να μη λες τιποτα παλι δεν γινεται γιατί σε τρώει. Αλλα οι αντρες δεν κανουν και πολλά,μην περιμενεις σφουγγαρίσματα και ξεσκονισματα,κανα πιατο να φέρει,καμιά μπουγάδα να μαζεψει και τετοια.
τι δουλειά κανει?Τα παίδιά σας τη ηλικία εχουν?Ασχολείται καθόλου μαζί τους? εμένα μου δείχνει ότι βαρεθηκε και ότι αν είναι και όλη την ωρα στο κινητο για ψαχτο μηπως παιζει και τιποτα άλλο.
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media