Παράθεση:
Σχόλιο # 178 από COSTAS42
Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι βλαβερο όσο και το κανονικό. Μέχρι και ρινισματα σιδήρου πάνε στα πνευμονια. Φετεινη έρευνα τα λέει.
Μη σου πω και χειρότερο ακόμα .
Εγώ με τον καπνό δεν έχω .
Παράθεση:
Σχόλιο # 177 από Paralia48Απορία προς καπνιστές:Πώς νοιώθετε βρε παιδιά κάθε πρωί; Έχετε φλέμα στο λαιμό;
Ρωτώ, διότι αυτή τη βδομάδα περνώ μια κ@λ@βρογχίτιδα. Καλά πάω μεν, αλλά αυτό το πρωινό με βασανίζει. Με γαργαλάει κάθε πρωί από τις 6 μέχρι τις 10 περίπου. Κάποιος μου είπε: Πώς κάνεις έτσι, οι καπνιστές μ΄ αυτό ζούνε!
Είναι αλήθεια ρε παιδιά; Πώς το αντέχετε;
Σωστά.
οι τοξικές ουσίες,
η φορμαλδεϋδη και μια σειρά σουπερ καρκινογόνων ουσιών,
που περνούν στο αναπνευστικό μετά απο καύση τους,
είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνα απο τη γλυκερίνη με νικοτίνη-σκέτη, που καίγεται εως την παραγωγή ατμού
(και όχι καπνού).
Λογικό σφάλμα.
[email protected] logic?
Παράθεση:
Σχόλιο # 181 από lollipop123Μη σου πω και χειρότερο ακόμα .
...εγώ πάντως παιδιά που το έκοψα πριν 2 χρόνια, υπάρχουν συχνά στιγμές που το αναζητώ, το αναπολώ και μου λείπει...είναι σχετικά βασανιστικό αλλά νιώθω 100% καλύτερα σε πολλά επίπεδα...
Σιβιλα : εκτος απο τους πνευμονες (που δεν βλαπτει) εχει γινει ελεγχος για επιπτωσεις σε αλλα οργανα ? ( πχ συκωτι- στομαχι- νεφρα)...
Κωστας : οι χημικες ουσιες (πχ αρωματα- γευσεις) ειναι σε μεγαλυτερο ποσοστο απο ο,τι ειναι σε πολλα συσκευασμενα τροφιμα ?
οι περισσότερες αρωματικές ουσιες του ηλεκτρονικού, υπάρχουν ήδη στα συσκευασμένα τρόφιμα
(για την ακρίβεια βάζεις στο ηλεκτρονικό σου, αρώματα απο αυτά που χρησιμοποιούνται στη μαγειρική)
Οπότε όσο βλάπτει αυτό που τρως καθημερινά, τόσο βλάπτει και η αρωματική. Μπορεί λίγο, μπορεί αρκετά, μπορεί καθόλου. Αλλά η ποσότητα είναι πολύ μικρή (και στην κατανάλωση φαγητού και στην άτμιση του ηλεκτρονικού), οποτε μόνο αθροιστικά μετά απο πολλά χρόνια μπορεί κανείς να το δει.
Αλλά ακόμα και δυνητικά να <έβλαπτε>, είναι αδύνατο να βλάψει τόσο όσο το συμβατικό τσιγάρο. Οι ουσίες που χρησιμοποιούνται στο συμβατικό:
για άρωμα
για γεύση
για την επίτευξη σωστής καύσης κλπ
είναι πάρα πολλές και οι πιο πολλές άμεσα επικίνδυνες.
Παράθεση:
αποριες παρακαλω :
Σχόλιο # 189 από alisidaΣιβιλα : εκτος απο τους πνευμονες (που δεν βλαπτει) εχει γινει ελεγχος για επιπτωσεις σε αλλα οργανα ? ( πχ συκωτι- στομαχι- νεφρα)...
Κωστας : οι χημικες ουσιες (πχ αρωματα- γευσεις) ειναι σε μεγαλυτερο ποσοστο απο ο,τι ειναι σε πολλα συσκευασμενα τροφιμα ?
Αυτά που λες έχουν βρεθεί σε αμφίβολης προέλευσης ηλεκτρονικούς ατμιστές
με υλικά που αλλοιώνονται κατά την καύση-σταδιακά με τη χρήση
Οχι, η συσκευή που <ψήνει> όπως λες το τσιγάρο, δίνει πολύ μεγαλύτερη καύση.
Δεν είναι λογικό να είναι ασφαλέστερο.
Παράθεση:
Σχόλιο # 186 από COSTAS42
Sivilla έχω διαβάσει και τις δήθεν έρευνες και ανεξάρτητες έρευνες. Το πρόβλημα είναι ότι βρέθηκαν ίχνη ρινισματων λόγω μπαταρίας και κάποιες μη ασφαλες χρωστικες σε πολλά μπουκαλάκια. Μακάρι όντως να είναι όπως τα γράφεις
Όχι. Η νικοτίνη δε νοθεύεται. Όταν αγοράζεις απο νόμιμες εταιρίες, έχουν όλες τις άδειες και φυσικά δικαιούσαι να δεις και τις απαραίτητες πιστοποιήσεις του προϊόντος (που είναι ήδη αναγραφόμενες στη συσκευασία).
Η γλυκερίνη υπάρχει και στα φαρμακεία. Βρίσκεις και φυτική και συνθετική.
Δεν παίρνει νοθεία η γλυκερίνη, ποιός ο λόγος να νοθευτεί? Είναι πάμφτηνη.
Τα αρωματικά, δεν χρειάζεται να είναι τα ίδια με αυτά που χρησιμοποιούνται στο φαγητό.
Αρκεί να ψωνίζεις και εκεί, προϊόντα απο εγκεκριμένες εταιρίες που τηρούν τις προδιαγραφές.
Αλλά δε μπορώ να καταλάβω, πώς γίνεται άνθρωποι που καπνίζουν συμβατικό τσιγάρο, να μην έχουν αναρωτηθεί για τις πάμπολλες άμεσα τοξικές και επικίνδυνες ουσίες του τσιγάρου
και να φοβούνται τις 3 όλες κι όλες ουσίες που ατμίζει κάποιος στο ηλεκτρονικό. Είναι παράλογο. (δεν το λέω για την αλισίδα, αλλά γενικά για όσους ξαμολάνε μύδρους κατά του ηλεκτρονικού)
*εγω δεν κάνω τίποτα απο τα δυο. έκοψα βέβαια το τσιγάρο πριν χρονια με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού, πολύ σταδιακά, ομαλά και σουπερ.
Παράθεση:
Σχόλιο # 192 από alisida
Αρα,πρεπει να προσεχουμε μα αγοραζουμε αρωματα μονο απο επωνυμες εταιριες σωστα ?(Γιατι κυκλοφορουν διαφορα στο ινρντ εχω ακουσει )Με τη νικοτινη και τη γλυκερινη τι γινεται ? Ειναι πιθανο να νοθευονται με αλλες ουσιες ?
Παράθεση:
Σχόλιο # 188 από tangerinedream...εγώ πάντως παιδιά που το έκοψα πριν 2 χρόνια, υπάρχουν συχνά στιγμές που το αναζητώ, το αναπολώ και μου λείπει...είναι σχετικά βασανιστικό αλλά νιώθω 100% καλύτερα σε πολλά επίπεδα...
Αν μη τι άλλο έχεις θέληση
Να προσεχετε γιατι εκρυγνηνται και προκαλει βλαβες στο προσωπο εκτος ολων των αλλων.
Τι σχεση εχει τωρα το καραβι και η καρεκλα με το καπνισμα; Μπας και εισαι απο τα Ζωνιανα;
Παράθεση:
Σχόλιο # 163 από giorgos170έχουνε αφυνιάσει , με το καράβι ,..
έχουνε ξεκατινιαστεί με την καρέκλα ,,.
πρωτοσέλιδο ..,
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media