Γενικότερα, αν πω κάποιο ψέμα, νιώθω ότι πνίγομαι...
Οι συνεχόμενες δικαιολογίες και το θέατρο ότι είσαι κάτι διαφορετικό, από αυτό που πραγματικά είσαι, κάποτε κουράζουν, κι η αλήθεια κάποια στιγμή φανερώνεται..και μάλιστα πολύ χειρότερα..
Σίγουρα, το ψέμα είναι χρηστικό γιατί μας βοηθάει να αποφεύγουμε δυσάρεστες κατάστασεις και νιώθουμε ότι κάναμε το σωστό...
Το κάναμε όμως??
Ο Αντρέας χρησιμοποιεί τον πατερναλισμο, ως μέσο δικαιολόγησης ψεματων... Δηλαδή, ξέρω εγώ,, ποιο είναι το καλό σου, κι ας μην ξέρεις εσύ...
Όμως, πόσο μπορεί να αναπτυχθεί κάνεις, αν βρίσκεται πάντα υπό την αιγίδα κάποιου???
Μονό αν βγει έξω από την φούσκα ο άνθρωπος, αντικρίσει την αλήθεια, μπορεί να απελευθέρωθει πραγματικά..
... Μέχρι τότε,, βρίσκεται δέσμιος της πλασματικης εικονο-πραγματικοτητας, που έχει φτιαχτεί γι αυτόν κι από αυτόν..
... Μέχρι τότε,, βρίσκεται δέσμιος της πλασματικό εικονο-πραγματικοτητας, που έχει φτιαχτεί γι αυτόν κι από αυτόν..
Οδηγουμαι στην υπερβολή... To make a point.
Παράθεση:
Σχόλιο # 33 από giorgos170πολλλά τα λεφτά ...
Για να μην αναφερθώ...
Ξεκινώντας αρχικά από τη φώτο...
Παράθεση:
Σχόλιο # 65 από Andreass66
Και μη πάμε σε σοβαρά θέματα μονο. Σημαντικά ψέματα γράφονται στο προφίλ των πιο πολλών. Ας αναλογιστεί οποιος είναι υπέρμαχος της αλήθειας αν όσα γράφει στο προφίλ του είναι αλήθεια.
Ετσι
Παράθεση:
Σχόλιο # 59 από alisida
Πιντερεστ ?Πως γραφεται ?Pinterest ???
Εγω λεπων ντεν λεω πολλα ψεμματα λιγουλακια μονο.που χου..οταν μου στελνουν μηνυμα πριβε κ με ρωτανε..για πες πως εισαι ζηλεια? Κανεμας μια περιγραφη?.
Δε κατάφερα να διαβάσω όλες τις απαντήσεις.
Κρατώ μια λέξη μόνο << ψέμα >>.
1.Υπάρχουν άπειρα ''άχρηστα'' χωρίς νόημα ψέματα.
2.Υπάρχουν επίσης ''σοβαρά'' ψέματα .
3.ΤΟ ψέμα λέγεται για να προστατευθεί ο ''ψεύτης''
4. Τα περισσότερα ψέματα αποκαλείπτονται κάποια στιγμή ,όχι απ το κάρμα αλλά γιατί ο εγκέφαλος δε τα συγκρατεί στο κομμάτι που λέγεται μνήμη (έχει πλάκα όταν την πατάς απ αυτό που είσαι φτιαγμένος )
5. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζεται όχι στο ηθικό υπόβαθρο του ψέματος ,αλλά στο γιατί κάποιος θέλει να λέει ψέματα (όταν δηλ το ψέμα αποκτά μια ''ψευδή'' αλήθεια )
6.1.Α
Οι καλοί ψεύτες είναι δημιουργικοί ,συστηματικοί , μπορούν και φτιάχνουν 2-3 ψευτοπραγματικότητες για τις οποίες ,δεν αισθάνονται καν άσχημα ,εντός τους έχουν εξηγήσει τους λόγους που το κάνουν αυτό.
7. ( κλείνοντας )να πω ,πως έχω την υποψία, πως το ψέμα ως ανθρώπινο δημιούργημα ,γειτνιάζει με την πεποίθηση των παιδικών μας παιχνιδιών, που ήθελε τους ανθρωπους σε winners και loosers.
Με βρίσκεις σύμφωνη σε ο.τι γράφεις.
Το 4. Το χω αναφέρει, κι πιστεύω , πως είναι δύσκολο κ ψυχικά κουραστικό, να προσποίεισαι κάτι το οποίο, δεν εισαι.
5. Πολλοί λένε ψέματα, λόγω μύθομανιας. Προσωπικά, θεωρώ, ότι μάλλον, έχουν μια ανιαρή ζωή, και μέσα από τα ψέματα τους, καταφέρνουν να "ζήσουν" έστω και λίγο κάτι από αυτά που περιγράφουν.
Πολλοί, καταλήγουν, να πιστεύουν τα ίδια τους τα ψέματα.
7. Όσο ειμασταν παιδάκια, είχαμε "φανταστικούς φιλους" , εκεί όπου η φαντασία συγχέεται με την πραγματικότητα.
Όσο μεγαλώνουμε, η φαντασία μας συρρίκνωνεται...
Παράθεση:
Σχόλιο # 69 από NuvollaΔε κατάφερα να διαβάσω όλες τις απαντήσεις.
Κρατώ μια λέξη μόνο << ψέμα >>.
1.Υπάρχουν άπειρα ''άχρηστα'' χωρίς νόημα ψέματα.
2.Υπάρχουν επίσης ''σοβαρά'' ψέματα .
3.ΤΟ ψέμα λέγεται για να προστατευθεί ο ''ψεύτης''
4. Τα περισσότερα ψέματα αποκαλείπτονται κάποια στιγμή ,όχι απ το κάρμααλλά γιατί ο εγκέφαλος δε τα συγκρατεί στο κομμάτι που λέγεται μνήμη (έχει πλάκα όταν την πατάς απ αυτό που είσαι φτιαγμένος )
5. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζεται όχι στο ηθικό υπόβαθρο του ψέματος ,αλλά στο γιατί κάποιος θέλει να λέει ψέματα (όταν δηλ το ψέμα αποκτά μια ''ψευδή'' αλήθεια )
6.1.Α
Οι καλοί ψεύτες είναι δημιουργικοί ,συστηματικοί , μπορούν και φτιάχνουν 2-3 ψευτοπραγματικότητες για τις οποίες ,δεν αισθάνονται καν άσχημα ,εντός τους έχουν εξηγήσει τους λόγους που το κάνουν αυτό.
7. ( κλείνοντας )να πω ,πως έχω την υποψία, πως το ψέμα ως ανθρώπινο δημιούργημα ,γειτνιάζει με την πεποίθηση των παιδικών μας παιχνιδιών, που ήθελε τους ανθρωπους σε winners και loosers.
Για τσι άλλους και αλλες, δεν ξερω.
Αλλά...
...Ολα μου τα προφιλικα ισχυουν - εκτος απο ενα.
Παράθεση:
Σχόλιο # 65 από Andreass66
Και μη πάμε σε σοβαρά θέματα μονο. Σημαντικά ψέματα γράφονται στο προφίλ των πιο πολλών. Ας αναλογιστεί οποιος είναι υπέρμαχος της αλήθειας αν όσα γράφει στο προφίλ του είναι αλήθεια.
Μολις μαγειρεψεις κανε σηνιαλο
Παράθεση:
Σχόλιο # 16 από Lena_7_
#14 Sure... Text call Cape Canaveral! Over...! Over! Πότε τρωμε;
Την αλήθεια της είπα αλλά δεν με πιστεψε!!
Λες ψέματα μου ειπε
Ενός ψεματος... Μύρια επονται
Παράθεση:
Σχόλιο # 75 από kristina-kristina
Ένα πράγμα ξέρω εγώ που έχω κάποια ηλικία...Η αλήθεια είναι μια. Το ψέμα κρύβεται πίσω από τα πολλά λόγια αλλα πάλι κάποια στιγμή θα εμφανιστεί. Λες την αλήθεια και τέρμα...Λες ψέματα και από πίσω έρχεται και άλλο και άλλο και άλλο...
Ενοειται !!! Αν ο γιος μ πει ψεματα πως εχει διαβασμα για να αποφυγει να κατεβασει τα σκουπιδια,ξερεις τι επεται??
: μειωση χαρτζιλικιου,στερηση εξοδου και το χειροτερο ,.
πεινασες μωρο μου?τηγανισε αυγουλακια να φας η μανουλα ειναι κουρασμενη !!
(Φατσουλα που χαμογελα πλατια και ευτυχισμενα με αγαπη παντα )
καλα τους κανεις
Παράθεση:
Σχόλιο # 68 από ZHLIASOYΕγω λεπων ντεν λεω πολλα ψεμματα λιγουλακια μονο.
Λεω λοιπον ψηλη 1.75 κιλα 55 ατελειωτα μακρια ποδια αμετρητους κοιλιακους( δεν μπορω να τους μετρησω επακριβωςπου χου..οταν μου στελνουν μηνυμα πριβε κ με ρωτανε..για πες πως εισαι ζηλεια? Κανεμας μια περιγραφη?.
) δερμα αλαβαστρινο. Ξανθια πρασινα ματια αμυγδαλωτα..γενικα μια αιθερια υπαρξη.Τι??? Ειναι πολλα???Σιγα μωρε πταισματα ειναι
Α ναι ξεχασα λεω κ χαμογελο της κολγκειτ
Μηδαμινα μικρα ψεματακια..
![]()
Ααα εσύ είσαι επικίνδυνη !
Παράθεση:
#76 :Ενός ψεματος... Μύρια επονται
Σχόλιο # 77 από alisidaΕνοειται !!! Αν ο γιος μ πει ψεματα πως εχει διαβασμα για να αποφυγει να κατεβασει τα σκουπιδια,ξερεις τι επεται??
: μειωση χαρτζιλικιου,στερηση εξοδου και το χειροτερο ,.
πεινασες μωρο μου?τηγανισε αυγουλακια να φας η μανουλα ειναι κουρασμενη !!
(Φατσουλα που χαμογελα πλατια και ευτυχισμενα με αγαπη παντα )
Εσύ κοπιλα μ, καταστρέφεις κόζμο.!!!
Ξερεις τι είναι να δίνεις ανεκπλήρωτες ελπίδες στο αντρικό κοινό, που ονειρεύεται και θα νομίζει ότι πέτυχε διάνα???
Τσττσσ δεν πράματα αυτά. Πρέπει να σε κλείσουμε μέσα, για συκοφαντική δυσφήμιση και χειρότερα, για παραποίηση προσωπικών στοιχείων!!
Παράθεση:
Σχόλιο # 68 από ZHLIASOYΕγω λεπων ντεν λεω πολλα ψεμματα λιγουλακια μονο.
Λεω λοιπον ψηλη 1.75 κιλα 55 ατελειωτα μακρια ποδια αμετρητους κοιλιακους( δεν μπορω να τους μετρησω επακριβωςπου χου..οταν μου στελνουν μηνυμα πριβε κ με ρωτανε..για πες πως εισαι ζηλεια? Κανεμας μια περιγραφη?.
) δερμα αλαβαστρινο. Ξανθια πρασινα ματια αμυγδαλωτα..γενικα μια αιθερια υπαρξη.Τι??? Ειναι πολλα???Σιγα μωρε πταισματα ειναι
Α ναι ξεχασα λεω κ χαμογελο της κολγκειτ
Μηδαμινα μικρα ψεματακια..
![]()
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media