Οι τρελλοι, βλέπουν και ακούνε μια άλλη πραγματικότητα. Επίσης, δεν μπορούν να κατανοήσουν τη μαθηματική λογική ούτε πιστεύουν οτι είναι τρελλοι.
Από την άλλη, το να τρελλαθεί κάνεις από την ευφυΐα, είναι πιθανόν. Αλλά συντρέχουν κι άλλοι παράγοντες εδώ μέχρι το άτομο να φτάσει σε τέτοιο σημείο.
Παράθεση:
Σχόλιο # 37 από HeptamerΚΑΙ γνωριζουμε και ΔΕ γνωριζουμε συγχρονως.
Διανοια λογω τρελας ή τρέλα λογω διανοιας?
Πως λεμε
να ζει κανεις ή να αυτοκτονει?
Επισης, η διάνοια, δεν έχει σχέση με τη λογική. Σχετίζεται με την ικανότητα σκέψης. Η σκέψη διαμόρφωσε τη λογικη.
Το διαβαζω και το ξαναδιαβαζω... Πραγματικα δεν βγαζω ακρη
Παράθεση:
Η μονογαμία είναι φυσιολογική;
Σχόλιο # 1 από MsMeropiΓίνεται να μη θελήσεις να κάνεις σεξ με κανέναν αλλον εκτός από τον σύντροφό σου;
είναι δυνατόν να σε διεγείρει μόνο η μονιμη σχέση σου;
Γίνεται...όταν είσαι με την καλύτερη!!
(Η με τον καλύτερο αντίστοιχα)
Δεν είναι φυσιολογικό ε;;
Ρωτας με ιδεα φιλοσοφικης συζητησης......δηλαδη μας βρισκεις θεματα να ασχοληθουμε
γιατι ειμαστε αργοσχολοι......αν ναι να σε ευχαριστησω εκ τω προτερων...
η περασες το ποταμι......και τωρα πας να αποδειξεις δια της ατοπου απαγωγης οτι επραξες
αριστα......
Αλλη εξηγηση δεν μπορω να δωσω σ ενα θεμα που εχει αρχη αλλα δεν εχει τελος...
Παράθεση:
Σχόλιο # 5 από elenal12Μονογαμικα οντα, σαφέστατα και δεν υπάρχουν.
Για να είναι κανείς μονο-γαμικος, θα πρέπει στην κυριολεξία να έχει συνουσίαστει, με ΕΝΑ ΜΌΝΟ άτομο του αντίθετου φύλου. Τότε, τηρεί τον όρο αυτόν.
Αλλά , πλέον, κανείς δεν είναι μονο-γαμικος. Θα χει έρθει σε επαφή με τουλάχιστον δύο άτομα. Άρα, ο ορος/ιδιότητα αυτή ακυρώνεται.
Προς στιγμήν νόμισα ότι αναβαθμίστηκα σε nosferatu.
Κοιτώντας όμως στον καθρέφτη είδα ξανά το είδωλό μου. Τι πήγε στραβά, ούτε που το κατάλαβα.
Παράθεση:
Η μονογαμία είναι φυσιολογική;
Σχόλιο # 1 από MsMeropiΓίνεται να μη θελήσεις να κάνεις σεξ με κανέναν αλλον εκτός από τον σύντροφό σου;
είναι δυνατόν να σε διεγείρει μόνο η μονιμη σχέση σου;
Κάπου μπερδεύτηκα λίγο. Με τον όρο «πολυγαμία», σε αντιδιαστολή με τη μονογαμία, καταλαβαίνω περισσότερο τα εξής:
Η πολλη μοναξια κανει κακο...να το προσεξεις...
Παράθεση:
Σχόλιο # 5 από elenal12Μονογαμικα οντα, σαφέστατα και δεν υπάρχουν.
Για να είναι κανείς μονο-γαμικος, θα πρέπει στην κυριολεξία να έχει συνουσίαστει, με ΕΝΑ ΜΌΝΟ άτομο του αντίθετου φύλου. Τότε, τηρεί τον όρο αυτόν.
Αλλά , πλέον, κανείς δεν είναι μονο-γαμικος. Θα χει έρθει σε επαφή με τουλάχιστον δύο άτομα. Άρα, ο ορος/ιδιότητα αυτή ακυρώνεται.
Αλλά εμείς, φέρουμε τον όρο μονογαμια,, εννοώντας ότι δεν συνουσιαζομαστε ταυτόχρονα /παράλληλα πέραν του ενός συντρόφου.
Φυσικά κάτι τέτοιο, δεν ισχύει. Ο άνθρωπος μπορεί κάλλιστα να κάνει σεξ ταυτόχρονα με πολλά άτομα η και παράλληλα. Δεν υπάρχει σωματικός/νοητικός φραγμος. Υπάρχει όμως, ηθικός!!
Καθώς, η μονογαμια, μόνο ηθική είναι. Τίποτα άλλο.
Και, κατά κανόνα, οι Ηθικοι Νομοι/Φράγμοι, μπαίνουν όταν οι φυσικοί και κοινωνικοί κανονες/νόμοι αποτυγχάνουν. Καθώς, ο φυσικός νόμος, δεν περιορίζει το είδος μας σε έναν σύντροφο ούτε η κοινωνία το κάνει. Δεν θα σε βάλει φυλακή κάνεις (τουλάχιστον πλέον) επειδή απιστησες...
... Κι εδώ, έρχεται η Ηθική. Η οποία σου επιβάλλει, την μονογαμια, και κάνοντας τον άνθρωπο να πιστεύει, ότι μπορεί να κατά πολεμήσει τα ένστικτα του. Φυσικά τα αποτελέσματα είναι ορατά...
Συνέπεια της μονογαμιας, η απιστία. Και έχουμε δράματα και δράματα, και οικογένειες/ σχέσεις να διαλύονται...
Σε ευχαριστω για τη συμβουλή σου, αγαπητέ!
Αλλά,, αν εννοούσες ότι μου έχει κάνει κακό η πολλή μοναξιά, τότε να σε ενημερώσω ότι διόλου μόνη είμαι..
Έχω πολλούς,,, φίλους
Παράθεση:
Σχόλιο # 49 από andy66Η πολλη μοναξια κανει κακο...να το προσεξεις...
Μαλλον αλλο εννοουσε...τεσπα"Η μονογαμία είναι φυσιολογική;Γίνεται να μη θελήσεις να κάνεις σεξ με κανέναν αλλον εκτός από τον σύντροφό σου; είναι δυνατόν να σε διεγείρει μόνο η μονιμη σχέση σου;"
Η απάντηση σε ολα ειναι "ναι" - αλλα για να τα πετυχεις ολα αυτα πρεπει να δουλευεις συνεχως τον ευατο σου και επειτα να δουλευεις συνεχως τη σχεση σου - ωστε να ειναι μονιμη και να σε διεγειρει - καθως οτι αφηνεις σε αφηνει.
Όλο αυτο προυποθετει πολλη (συνεχομενη) δουλεια, και οι περισσοτεροι ανθρωποι δεν ειναι διατεθημενοι να κανουν κατι τετοιο.
Και αυτος ειναι ο λογος που αρκετοι ανθρωποι (συνειδητα ή υποσυνειδητα) μασανε συνεχως την "καραμελα" της πολυγαμιας.
Είναι πολυ πιο ευκολη για αυτους - επομενως το ολο θεμα ειναι καθαρα πρακτικο.
Χαίρομαι που τα κείμενα μου σε αναβάθμιζουν...
... Έστω και φανταστικά!
Παράθεση:
Σχόλιο # 47 από macbookΠρος στιγμήν νόμισα ότι αναβαθμίστηκα σε nosferatu.
![]()
Κοιτώντας όμως στον καθρέφτη είδα ξανά το είδωλό μου. Τι πήγε στραβά, ούτε που το κατάλαβα.
Παράθεση:
Σχόλιο # 53 από elenal12Χαίρομαι που τα κείμενα μου σε αναβάθμιζουν...
... Έστω και φανταστικά!
Έλενα, πληρώ τις συνθήκες του ορισμού σου και παρ' όλα αυτά, σε αντίθεση με τους απέθαντους, δεν είμαι οπτασία χωρίς είδωλο στον καθρέφτη αλλά έχω σάρκα και οστά. Για την ώρα τουλάχιστον.
Μπορείς επιπλέον να κάνεις μια επανάληψη ή να τα διαβάσεις αν δεν τα έχεις δει (1, 2).
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media