Σίγουρα δεν είμαι ο μόνος που αντιμετωπίζει αυτήν την κατασταση αλλά είναι κάτι το πρωτόγνωρο για μένα και μάλιστα σε μια ηλικία που θεωρείται κάπως μεγάλη .
Θα ήθελα από εσάς εμπειρίες δικές σας και πως το αντιμετωπίσατε ?Τωρα μ αυτα που γραφεις με στελνεις στα ταρταρα......οταν λες οτι εχεις μεγαλη ηλικια
και απ οτι βλεπω ειμαστε ισα...δεν εχω ψυχολογια να γραψω......μου χτυπαει την πορτα
η καταθλιψη.
Σε μια παλια διαφημηση υπηρχε ενα σλογκαν --- Μόνος η Μάνος ? --- διαλεγω κουρτινα 2
Αυτο που εκανες.Φτιαχνεις ενα ωραιο προφιλ εδω ,(γραψε και μερικα δικα σου λογακια οχι μονο τα ετοιμα -σβησε το μενω-μενω - και βαλε κ μια ωραια φωτο προσφατη οχι 25 ετιας )και θα βρεις παρεα να μην εισαι μονος .
Δλδ ποσο μεγαλη?? Ισα με την Ακροπολη??
Παράθεση:
πως το αντιμετωπίσατε ?
Σχόλιο # 1 από Johnyhug
Μου είπα ότι είμαι μικρός και μεγαλοδείχνω.
Αυτό, ήταν η αρχή. Μετά, ήρθαν όλα τα ωραία.
Αν μου έλεγα πως είμαι μεγάλος και μικροδείχνω, θα ήταν η απόλυτη καταστροφή!
Να στο πω και αλλιώς; Στο γνωστό δίλημμα αν βλέπω μισογεμάτο ή μισοάδειο το ποτήρι
το πετάω στον τοίχο και το σπάω ξεκινώντας με καινούργιο,
το γεμίζω εγώ με ό,τι γουστάρω, και στην υγειά μου.
Βάλε στο προφίλ σου..επιθυμητή σχέση..ερωτική επαφή..και θα βρεις παρεα
απ' όσα πολύ περιληπτικά γράφεις,ήσουν πολλά χρόνια παντρεμένος,είστε σε διάσταση -τουλάχιστον έτσι δηλώνει το προφίλ - κι εσύ έχοντας συνηθίσει τόσα χρόνια με σύντροφο, παιδιά,συγγενείς,φίλους ξαφνικά έμεινες "μόνος" ,νοιώθεις "μόνος" . Δηλαδή -και πάλι συγνώμη αν κατάλαβα λάθος- μιλάμε για το συναίσθημα που νοιώθει κάποιος,όταν του λείπει ο τρόπος ζωής που είχε συνηθίσει.Αν για παράδειγμα ήσουν ακόμη ερωτευμένος με τη γυναίκα σου,πιστεύω πως θα είχε διαφορετικό τίτλο το θέμα που ανάρτησες.Καταλαβαίνω,πως είναι τρομερά δύσκολο για οποιονδήποτε από μας να βγει απ αυτό που ονομάζεται comfort zone. Αυτό δηλαδή που σύμφωνα με όσα γράφεις, πιστεύω πως έπαθες εσύ.Βγαίνουμε απ τη "ζώνη άνεσής" μας και ξαφνικά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τον εαυτό μας , κάτι που ίσως και να είναι το πιο τρομακτικό απ όλα. Μπαίνει κι ένας μεγενθυντικός φακός μπροστά μας, που μεγενθύνει τα πάντα πχ τις όποιες προκλήσεις αναγκαστούμε ν' αντιμετωπίσουμε. Εσύ πρόσθεσες ακόμη μιά που για μένα είναι πλεονέκτημα. Η ηλικία σου. Δεν σκέφτηκες πχ πως αυτό που συνέβει και νοιώθεις μόνος μπορούσε να συμβεί πχ στα 59 σου 10 χρόνια αργότερα δηλαδή κάτι που θα δυσκόλευε τα πάντα ακόμη πιο πολύ. Τα 49 οκ στην ουσία 50 είναι πλεονέκτημα κι όχι "μειονέκτημα" Αυτό που προσπαθώ, εδώ και ώρα να σου πω είναι πως όλα έχουν δύο όψεις.Κι εσένα σου δίνεται η ευκαιρία -άσχετα απ το αν ήθελες ή όχι - να μείνεις λίγο μόνος να γνωρίσεις τον εαυτό σου,να κάνεις πράγματα που δεν μπόρεσες ή δεν πρόλαβες να κάνεις , να δεις τί πραγματικά θέλεις . Προς θεού όμως, όσο νοιώθεις μέσα σου αυτό το "μόνος" μην κάνεις σχέση μόνο και μόνο για να μην νοιώθεις μόνος! Θα είναι άδικο και για σένα και για όποια θα είναι δίπλα σου. Είναι τα μόνα που μπορώ να σου πω. Τρόποι αντιμετώπισης και μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν. Έχεις δύσκολο αλλά ταυτόχρονα και συναρπαστικό ταξίδι μπροστά σου με πολλές ευκαιρίες (και δεν εννοώ ευκαιρίες με γυναίκες) Συμβουλή μου είναι αυτό που σου δόθηκε -έστω και άθελά σου - να το αξιοποιήσεις σωστά .
Παράθεση:
Μόνος .επιλογή ?
Σχόλιο # 1 από JohnyhugΣίγουρα δεν είμαι ο μόνος που αντιμετωπίζει αυτήν την κατασταση αλλά είναι κάτι το πρωτόγνωρο για μένα και μάλιστα σε μια ηλικία που θεωρείται κάπως μεγάλη .
Θα ήθελα από εσάς εμπειρίες δικές σας και πως το αντιμετωπίσατε ?
γιατί καλέ όχι προ 25ετίας!! Τοτε είμαστάνε όλοι κούκλοι !!! Φατσούλα απορίας!!!
Παράθεση:
επιλογη ?
Σχόλιο # 3 από alisidaΑυτο που εκανες.Φτιαχνεις ενα ωραιο προφιλ εδω ,(γραψε και μερικα δικα σου λογακια οχι μονο τα ετοιμα -σβησε το μενω-μενω - και βαλε κ μια ωραια φωτο προσφατη οχι 25 ετιας )και θα βρεις παρεα να μην εισαι μονος .
οταν ημουν 49 σκεφτομουν ,,τελικα ειμαι μεγαλη ,,
τωρα που ειμαι 59 ,,σκεφτομαι στα 49 ημουν πολυ νεα ,,
ειχα εναν φιλο ,,μου ελεγε στα 59 ακολουθω την μοιρα μου ,,
εναν αλλον που μου ελεγε μετα τα 50 η ζωη ειναι γεματη αδιεξοδα ,,,
αδραξε την ημερα ,,,
ΑΥΤΑ ,,
Παράθεση:
Μόνος .επιλογή ?
Σχόλιο # 1 από JohnyhugΣίγουρα δεν είμαι ο μόνος που αντιμετωπίζει αυτήν την κατασταση αλλά είναι κάτι το πρωτόγνωρο για μένα και μάλιστα σε μια ηλικία που θεωρείται κάπως μεγάλη .
Θα ήθελα από εσάς εμπειρίες δικές σας και πως το αντιμετωπίσατε ?
δηλ το μοναδικο σας πρόβλημα ηταν ότι εκεινη ηθελε παιδι ??
δεν το βλεπω και τοσο μεγαλο πρόβλημα αφου όπως λες ησουν και εισαι ερωτευμενος
Παράθεση:
Σχόλιο # 12 από Johnyhug
Πρώτα απ' όλα ευχαριστώ όλους σας για την ανταπόκριση που είχατε ... Περσεφόνη έπεσες μέσα σε σχέση με την διάσταση κλπ με την διαφορά ότι η αιτία αυτήν την στιγμη είναι μια σχέση που είχα για 4 χρόνια συνεχόμενα αν και όλα αυτά τα χρόνια είχα προβλήματα (ήθελε παιδί εγώ όχι ) την συνέχιζα γιατί ήμουν και είμαι ερωτευμένος ... αποφάσισα να το διακόψω με δική μου θέληση γιατί έτσι έπρεπε παρόλα αυτά μου είπε ότι συνεχίζει την ζωή της ...μπράβο και χαρηκα πάρα πολύ για αυτήν ...μόνο από την ημέρα που το έμαθα έχασα την γη κάτω από τα πόδια μου και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί είναι ένα θέμα που δεν μπορώ να το διαχειριστω . ( Να σημειωθεί ότι ήμουν ενας άνθρωπος με παρέες με φίλους που με κάναν όλοι πέρα λόγο του χωρισμού μου με την πρώην γυναίκα μου ) έχω περάσει πολλά στην ζωή μου αυτό δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω
Παράθεση:
Σχόλιο # 14 από alisidaδηλ το μοναδικο σας πρόβλημα ηταν ότι εκεινη ηθελε παιδι ??
δεν το βλεπω και τοσο μεγαλο πρόβλημα αφου όπως λες ησουν και εισαι ερωτευμενος
Άλλο πράγμα ο έρωτας και άλλο να θέλει να (ξανα)γίνει γονιός.
Μακαρι και η δικη μου να μην ηθελε να κανουμε παιδια...θελει 2 λεει...ελεος...οχι αλλο καρβουνο
Alisida ...το σέβομαι αυτό που λες και όπως σέβομαι και την επιθυμία της για ένα παιδί εγώ δεν είμαι σε θέση να το πραγματοποιήσω οπότε το μόνο που έχω να κάνω είναι να την αφήσω για να πραγματοποιήσει το θέλω τηςΝομίζω ότι είναι ότι καλύτερο μπορώ να κάνω για αυτην
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media