Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!
Εγγραφή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο " καλός " εαυτός μας, ο " κακός " εαυτός μας και ο ..εαυτός μας.

Επιλέξτε σελίδα: (1-4)
Σελίδες 1234

elenal12

# 61 στις 4/12/2018
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Παράθεση:Σχόλιο # 56 από anassa_ 

 

 

Αφου σεβόμαστε τις απόψεις παλι καλά. 

 

Πάλι καλά, σωστά. 

 

 Μόνο που στα μαθηματικά δεν χωρούν απόψεις τα ποσά ή ανάλογα είναι ή αντιστροφως ανάλογα. 

 

Κάνεις δεν είπε το αντίθετο. 


Πήρα έναν κανόνα από τα μαθηματικά και τον χρησιμοποιησα για να αναπτύξω την θεωρία μου. 

 

 Οταν κάποιος το γνωρίζει κ εκ παραδρομής έγραψε το ανάποδο, οταν επιμένει με επιχειρήματα σαθρα, χωρίς να παραδεχθεί ότι κατά λάθος, του ξέφυγε τελος πάντων, είναι στρεψοδικια . 

 

 

Θες να μου πεις,, ότι εσύ,, γνωρίζεις τι σκεφτόμουν πριν και ενώ έγραφα τη θεωρία μου, γνωρίζεις επίσης, το αν εγώ γνωρίζω έναν κανόνα ή όχι στα μαθηματικά.


Να φανταστώ εσύ είσαι υποψήφια για τον τίτλο της Πυθιας? 


Επιπλέον, ονομάζεις σαθρά τα επιχειρήματα μου. Τότε, επίτρεψέ μου, να θεωρήσω κι εγώ με τη σειρά μου, σαθρά, τα δικά σου επιχειρήματα. 


Επισης, με κατηγορείς για στρεψοδικια. Έβγαλες πόρισμα. Τέλος... Εγώ με τη σειρά μου, σας κατηγορώ για προσβολή. Αφού δεν μπορείτε να αποδείξετε, εάν εγώ γνωριζα ή όχι έναν μαθηματικό κανόνα. 

 

 

 

Όταν δεν μπορεί να το κατανοησει είναι... κάτι άλλο.

 

Δεν θα σχολιάσω. 

 Περί φυτού: Κάνω χιούμορ με την Βell επειδή ήταν μέχρι που ήρθες το πιο έξυπνο μικρό μας, τώρα υποτίθεται θα ειχαμε δύο.  

 

Αλλά, δεεεν...? 

 

Αλλά αφού εχεις κενα ο τίτλος θα περιμένει δεν πειράζει μόλις τελειωσεις το φροντιστήριο άλγεβρας θα τον ζητησεις μόνη σου.!

 

Αρχικώς,, δε ζήτησα κανέναν τίτλο εξυπναδας. 

Εξάλλου, η έξυπναδα, δεν έχει να κάνει με τις γνώσεις που κατέχει κάποιος, αλλά με την αντιληπτική ικανότητα. 


Έπειτα,, αν θελήσω ποτέ μου τίτλο εξυπναδας, σίγουρα δε θα έρθω να το ζητήσω από εσάς. 


Δε θεωρώ,, ότι είστε η κατάλληλη για να δίνετε και να παίρνετε τίτλους εξυπναδας. 


 

_Bellezza_

# 62 στις 4/12/2018
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

#24 anassa

Θενξ για τις "μεγειές"! 

Ακομη δεν εχω κανει τις αγορες, θα μπω στο "εκτος" για να ενημερωσω.

Ρε συ, εγω ειμαι φυτουκλοσπασικλάκι, αλλα απο αλλο παραμύθι!

O Παναγιωτης πού ειναι?? 

Λιγο ελειψα κ την κοπάνησε??

Red_Season

# 63 στις 4/12/2018
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Επίτρεψέ μου 

Η εξυπνάδα είναι σύνθεση πολλών πραγμάτων. Εκμετάλλευση γνώσεων, παρατηρητικότητα, ορθή κρίση, επινοητικότητα, συναισθηματική εξυπνάδα, κατανόηση του διαφορετικού, γρήγορη σκέψη κ.α. πολλά. Δεν ορίζεται επακριβώς διότι σε άλλα κάποιοι είναι πιο έξυπνοι και σε διαφορετικούς τομείς ξεχωρίζουν κάποιοι άλλοι.

Παράθεση:
Σχόλιο # 61 από elenal12

 

 

 Εξάλλου, η έξυπναδα, δεν έχει να κάνει με τις γνώσεις που κατέχει κάποιος, αλλά με την αντιληπτική ικανότητα. 

 

_Bellezza_

# 64 στις 4/12/2018
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Κυριε Κοκκινε, ο Παναγιωτης (καλη του ωρα) ειχε γραψει κατηγοριες ευφυΐας.

 Street smart, Αcademic smart κλπ. 

Και εγω παρατηρω, πως σε καποια ειμαι αετός, σε αλλα κουτορνιθι. 

Ομως απο την μια εχω αυτογνωσια και απο την αλλη δεν με τρομαζουν εν γενει οι λεξεις. 

Εαν δεν μπορω να λυσω ενα συστημα πχ (δεν εχω ιδεα τί ειναι!), και μου πει καποιος "εισαι χαζοπουλι", δεν θα με πειραξει.

Περα απο το γεγονος, πως η ψυχολόγος του θα του ελεγε, οτι αυτο, που εκανε, ειναι γνωσιακη διαστρεβλωση, και συγκεκριμενα ετικετοποίηση, εμενα δεν θα με επηρεασει.

Αφενος επειδη εχω αυτογνωσια και ξερω πως με τα μαθηματικά δεν εχω επαφη since εποχες γυμνασιου, αφετερου εμεις δινουμε θετικο ή αρνητικο προσημο στις λεξεις, οι οποιες απο μονες τους δεν εχουν δυναμη να μας επηρεασουν.

Οι περισσοτεροι χαρακτηρισμοι εκφραζουν απλως μια κατασταση και τιποτε αλλο.

 

(Συνθεση δυο απαντησεων απο διαφορετικά θεματα. Το ενα εχει να κανει με τους χαρακτηρισμους και το προσημο τους, το αλλο με τα ειδη ευφυΐας...ποιος καθεται τωρα να κανει κοπι πέιστ! πφφφ)

elenal12

# 65 στις 5/12/2018
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Παράθεση:Σχόλιο # 63 από Red_Season

 

 

 Επίτρεψέ μου 

 

Παρακαλώ.. 

 

 Η εξυπνάδα είναι σύνθεση πολλών πραγμάτων.

Θα συμφωνήσω, εν μέρη. 

 

 Εκμετάλλευση γνώσεων,  το πως εκμετάλλευεται κάνεις τις γνωσεις, σχετίζεται με την αντίληψη. 

 

παρατηρητικότητα,  αντιληψη

 

ορθή κρίση,    αντιληψη

 

 επινοητικότητα,   αντίληψη μιας ή περισσότερων "οδών" 

 

 συναισθηματική εξυπνάδα, η συναισθηματική νοημοσύνη  έχει να κάνει με την αντίληψη και κατανόηση του συναισθηματικου κόσμου. Φυσικά δεν μπορείς να κατανοήσεις κάτι που δε μπορείς να αντιληφθείς, άρα η αντίληψη υπάρχει χρονικά προτερα της κατανόησης. 

 

 κατανόηση του διαφορετικού, αντίληψη,, εξηγήθηκα παραπάνω 

 

 

γρήγορη σκέψη  αντίληψη ενός πράγματος λίαν ευκολως. 

 

 

 

 

 Δεν ορίζεται επακριβώς διότι σε άλλα κάποιοι είναι πιο έξυπνοι. Η αντιληπτική τους ικανότητα σε έναν τομέα είναι μεγαλύτερη κι εκεί επικεντρωνονται. Γενικότερα, οι έχοντες υψιλη αντιληπτική ικανότητα, έχουν μια γεωμετρική οπτικη. 

 

 και σε διαφορετικούς τομείς ξεχωρίζουν κάποιοι άλλοι.  Εξηγήθηκα παραπάνω.  

Red_Season

# 66 στις 5/12/2018
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Λοιπόν Έλενα θα σε παρακαλέσω να μην απαντάς απομονώνοντας φράση - φράση τι έχω γράψει αλλά να βγάζεις ένα "ρεζουμέ" απ' ότι έχεις αντιληφθεί. Παρατηρώ (έχω παρατηρητικότητα... μπααα - οκ αστειάκι αυτό  ) ότι αρέσκεσαι στο να παίζεις με τις λέξεις. Πρόσεξε αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα και κάτι κακό. Απλά επειδή σε διάβασα πολύ χτες πιθανόν να μ' έχει κουράσει αυτός ο τρόπος έκφρασης, να προσπαθείς να δείξεις -δε ξέρω τι- κομματάκι. (Αλλά αυτό είναι δικό μου πρόβλημα, αν θες το λαμβάνεις υπόψη σου). Βάζεις παντού την λέξη αντίληψη που την έχεις ταυτίσει με την ευφυΐα. Δεν θα συμφωνήσω απόλυτα, διότι πχ η επινοητικότητα ή η εφευρετικότητα, κατά την ταπεινή μου άποψη, έχει να κάνει περισσότερο με την φαντασία, που δεν σχετίζεται με την αντίληψη αλλά είναι μια αυτοτελής εσωτερική διεργασία. Ακόμα και η κοινωνική ευστροφία και η προσαρμοστικότητα πηγάζουν συχνά από αυτήν την εγκεφαλική σύλληψη ιδεών που δε γίνεται παρατηρώντας κατ' ανάγκην τους άλλους γύρω μας ... 

Με άλλα λόγια η πείρα, που είναι συσσωρευμένη γνώση που αποκτιέται σε βάθος χρόνου, σε άλλους χρειάζεται n μαθήματα (παθήματα) για να κατακτηθεί σε κάτι συγκεκριμένο και σε άλλους n+1..+2..+3 κλπ Αυτό δεν τους κάνει πιο κουτούς ή πιο εύστροφους γιατί εμπεριέχονται και άλλοι παράγοντες και υποπαράγοντες. Μεταδοτικότητα δασκάλου, αν η κοπέλα στο διπλανό θρανίο είναι "θεά" κ.ο.κ. 
Ακόμα αν το επεκτείνω κι άλλο η κρίση είναι υποκειμενική πολλές φορές ή επηρεάζεται και από άλλους παράγοντες. Πχ μπορεί να υπολογίσω λανθασμένα τα μέτρα που χρειάζομαι στο φρενάρισμα αν έχω πιει 2-3 ποτηράκια. Ή να γράψω κάτι ανεδαφικό για την Έλενα αν έχω υποστεί... bullying στο δρόμο πριν μια ώρα ή περίμενα στην ουρά και μου πήραν τη θέση... ή ..ή.. 

Να καταλήξω, για να τελειώνω με αυτό, ότι δεν είναι η ευφυΐα απλά και μόνον θέμα αντίληψης αλλά είναι σύνθεση πολλών και ανεξάρτητων παραγόντων που κάνουν την διαφορά σε επιμέρους τομείς, ανάλογα το άτομο, και είναι κάτι που είχα γράψει κάποιες ώρες πριν 

elenal12

# 67 στις 5/12/2018
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Παράθεση:Σχόλιο # 66 από Red_Season

 

 

 Λοιπόν Έλενα θα σε παρακαλέσω να μην απαντάς απομονώνοντας φράση - φράση τι έχω γράψει αλλά να βγάζεις ένα "ρεζουμέ" απ' ότι έχεις αντιληφθεί.

 

Κάτανοω την παράκληση σου, αλλά αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο γράφω και λειτουργω. Αν είναι, να αλλάζω συνεχώς τον τρόπο γραφής μου αναλόγως τα αισθητικά γούστα του καθενός, τότε θα θεωρώ τον εαυτό μου ότι δεν έχει  ταυτότητα. 


Προσωπικά, έτσι δομείται η σκέψη μου. Λιθαράκι λιθαράκι. Δεν μπορώ να το εξηγήσω πλήρως, άρα θα αποφύγω να το εξηγήσω εντελώς, καθως δεν θέλω να δημιουργηθουν πλάνες. 

 Παρατηρώ (έχω παρατηρητικότητα... μπααα - οκ αστειάκι αυτό ) ότι αρέσκεσαι στο να παίζεις με τις λέξεις. 

 

Δε μου αρέσει να παίζω με τις λέξεις. Θεωρώ τις λέξεις εργαλεία τα οποία αποτυπώνουν τη σκέψεις μου και τις θεωρίες μου. Τίποτα άλλο. Κάτι σαν στρατιωτάκια. Άλλη θεωρία περί γλώσσας, που δεν είναι της παρούσης.

Πρόσεξε αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα και κάτι κακό. 

 

Καθως θαρρω ότι  οι λέξεις είναι "στρατιωτάκια" του καθενός, ο καθείς μπορεί να τις πάρει και να τις μεταφράσει/ χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν. Συνεπως, δεν είναι κακό αλλά ουτε καλό. Τη διάθεση θα τη δώσει ο κάθε Χ αναγνώστης. 

 

Απλά επειδή σε διάβασα πολύ χτες πιθανόν να μ' έχει κουράσει αυτός ο τρόπος έκφρασης, να προσπαθείς να δείξεις -δε ξέρω τι- κομματάκι. (Αλλά αυτό είναι δικό μου πρόβλημα, αν θες το λαμβάνεις υπόψη σου). 

 

Μπορεί να με διάβασες τόσο πολύ  που κουραστηκες ναι. Άρα, μπορεί να μη φταίει ο τρόπος γραφής μου, αλλά το γεγονός ότι "μπουχτησες" με αυτό. 


Επισης, δε προσπαθώ  να αποδείξω κάτι, απλά έτσι δομείται η σκέψη μου και κατ επέκτασιν η γραφή μου. 

 

Βάζεις παντού την λέξη αντίληψη που την έχεις ταυτίσει με την ευφυΐα. Δεν θα συμφωνήσω απόλυτα, διότι πχ η επινοητικότητα ή η εφευρετικότητα, κατά την ταπεινή μου άποψη, έχει να κάνει περισσότερο με την φαντασία, που δεν σχετίζεται με την αντίληψη αλλά είναι μια αυτοτελής εσωτερική διεργασία.

 

Η φαντασια, είναι συνειδησιακη λειτουργία. Κι η συνείδηση έχει να κάνει με την αντίληψη. Ο εγκέφαλος αναπαράγει εικόνες τις οποίες έχει δει. Δεν μπορείς να φανταστείς κάτι το οποίο δεν έχεις δει ποτέ σου ή δε γνωρίζεις τι είναι. Πι χι. 


Αν σου πω σκέψου το "πλου".. Μπορείς?? Τι είναι το πλου? Έλα μου ντε. Αν δε στο δείξει κάνεις να πει "να  αυτό είναι πλου  ", δε θα γνωρίζεις τι είναι. Συνεπώς, όταν έχεις πάρει μια ιδέα, τότε ο νους σου αρχίζει και σκέφτεται κάνοντας άπειρες προσμίξεις με όσα έχει δει. Αυτό λέγεται κατ εμέ φαντασια. Η αντιληπτική ικανότητα του ανθρώπου να μπορεί να συνδυάζει συνεχώς πράγματα μεταξύ τους και να παράγει κάτι νέο. Πλέον, αυτό το νέο, δε θα είναι πια φανταστικό, καθώς θα έχει υλοποιηθεί. 

 Ακόμα και η κοινωνική ευστροφία και η προσαρμοστικότητα πηγάζουν συχνά από αυτήν την εγκεφαλική σύλληψη ιδεών που δε γίνεται παρατηρώντας κατ' ανάγκην τους άλλους γύρω μας

 

Η προσαρμογή πάλι αντίληψη είναι. Αν εγώ, δεν αντιληφθώ τους κανόνες τις Χ κοινωνίας και πράττω διαφορετικά από ότι αυτή η κοινωνία επιθυμεί, θεωρούμαι ότι έχω προσαρμοστεί??


Οταν αντιληφθώ το τι θέλει μια κοινωνία να πράξω, και αρχίσω να αφομοιωνομαι, τότε αποκτώ προσαρμοστικοτητα. Προσαρμοζομαι  σημαίνει αρχίζω να αντιλαμβάνομαι τι απαιτεί ένα περιβάλλον /περίσταση από εμένα  κι ύστερα να αρχισω να το πράττω. Αυτά  κατ εμέ. 


 

 

 ... Με άλλα λόγια η πείρα, που είναι συσσωρευμένη γνώση που αποκτιέται σε βάθος χρόνου, σε άλλους χρειάζεται n μαθήματα (παθήματα) για να κατακτηθεί σε κάτι συγκεκριμένο και σε άλλους n+1..+2..+3 κλπ 

 

Η πείρα πάλι έχει να κάνει με την αντίληψη. Αν κάποιος δεν μπορεί να αντιληφθει/καταλάβει το μάθημα του από την μία φορά, θα χρειάζεται να το παθαίνει συνεχώς, μέχρι πια να το καταλάβει και να ξεφύγει από αυτό. 


 

 

 

Αυτό δεν τους κάνει πιο κουτούς ή πιο εύστροφους γιατί εμπεριέχονται και άλλοι παράγοντες και υποπαράγοντες. Μεταδοτικότητα δασκάλου, αν η κοπέλα στο διπλανό θρανίο είναι "θεά" κ.ο.κ. Ακόμα αν το επεκτείνω κι άλλο η κρίση είναι υποκειμενική πολλές φορές ή επηρεάζεται και από άλλους παράγοντες. Πχ μπορεί να υπολογίσω λανθασμένα τα μέτρα που χρειάζομαι στο φρενάρισμα αν έχω πιει 2-3 ποτηράκια. Ή να γράψω κάτι ανεδαφικό για την Έλενα αν έχω υποστεί... bullying στο δρόμο πριν μια ώρα ή περίμενα στην ουρά και μου πήραν τη θέση... ή ..ή.. 

 

 

Η μεταδοτικοτητα ενός δασκάλου έχει να κάνει ξανά με την αντίληψη . Αν ένας δάσκαλος,, / ομιλητής, δεν αντιλαμβάνεται σε τι κοινό απευθύνεται, δε θα μπορέσει να μεταλαμπαδευσει τίποτες. Αν μιλάς σε ένα 5χρονο σαν να μιλάς σε καθηγητή Παν., θαρρείς το παιδάκι θα αντιληφθει/καταλάβει?  

 Να καταλήξω, για να τελειώνω με αυτό, ότι δεν είναι η ευφυΐα απλά και μόνον θέμα αντίληψης αλλά είναι σύνθεση πολλών και ανεξάρτητων παραγόντων που κάνουν την διαφορά σε επιμέρους τομείς, ανάλογα το άτομο, και είναι κάτι που είχα γράψει κάποιες ώρες πριν

 

Σέβομαι τη γνώμη σου, απλα προσπάθησα να εξηγησω λιγάκι τη δική μου οπτική γωνία. ΥΓ. Σε ευχαριστώ για τον τρόπο που με αντιμετωπισες. Συγχωρα με, αν φαίνομαι απότομη όταν γράφω. Δεν είναι αυτός ο σκοπός μου. 

 

MadameShuShu40

# 68 στις 5/12/2018
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Καλημερα στα αγαπητα μελη του φορουμ,

Θα ηθελα να σας προτεινω, κατι, αν ειναι δυνατον.

Ας αφησουμε τις απαντησεις με παραθεση, στο μελος Elenal12, για ενα διαστημα, μπας και ξεφουσκωσει ολη αυτη η φουσκα, γιατι, εχει παραγινει το κακο, με τις δικες της απαντησεις σε σχολια μελων.Η αναλυση λεξη προς λεξη, και ειδικα με bold χαρακτηρες, δημιουργουν σεντονια και παπλωματα και παπλωματοθηκες,

Ειναι κουραστικο και εξουθενωτικο, σαν να προσπαθεις να πεισεις ενα υστερικο παιδακι να σταματησει να τσιριζει,

 Εκτος αυτου, πολλες φορες, εχουμε και τον εκπροσωπο τυπου οποτε ολη  ζημια ειναι εις διπλουν,

Αυτα τα ολιγα πρωινιατικα, και παω για τον δευτερο καφε, ωρα που ειναι.

 

alisida

# 69 στις 5/12/2018
author
Γυναίκα / 53 / Διαζευγμένη
Καζακστάν
Θέματα: 37
Απαντήσεις: 9.937
'Aρεσαν+: 0%

Θα συμφωνησω οτι ειναι κουραστικη η αναλυση λεξη προς λεξη.

Το αποτελεσμα ειναι οτι -πιστευω- κανεις δεν τα διαβαζει Ολα και οι απαντησεις επισης λεξη προς λεξη ουτε αυτες διαβαζονται .

 

..Προτεινω αντι αυτου,οποιος θελει να απαντησει σε κατι μακροσκελες ,να γραφει πρωτα μια περιληψη των οσων καταλαβε ,να ζητα επιβεβαιωση απο το συνομιλητη οτι σωστα κατανοησε και μετα να απαντα 

...Καθολου ειρωνικα δεν το λεω,μιλω πολυ σοβαρα .

Οι περισσοτερες αντιπαραθεσεις ειναι απο λαθος συμπερασματα .

Αρέσει στα μέλη 26-29-31, ZHLIASOY και σε ακόμα 2 μέλη.

Arxontoula_

# 70 στις 5/12/2018
author
Γυναίκα / 57 / Σε σχέση
Ν. Θεσσαλονίκης / Σταυρός
Θέματα: 7
Απαντήσεις: 1.744
'Aρεσαν+: 0%

Ή, όπως έλεγε ο Λογοθετίδης στο "Σάντα Τσικίτα"


"τώρα εσύ, κατά πώς τα λές, και κατά πως χτυπιέσαι, θα πρέπει να σε πνίγει το δίκιο..."

 

Αρέσει στα μέλη anassa_, agaph40 και σε ακόμα 4 μέλη.
Σαν τα μπεκατσόνια θα πάμε..

anassa_

# 71 στις 5/12/2018
author
Γυναίκα / 61 / Παντρεμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 5
Απαντήσεις: 3.134
'Aρεσαν+: 0%

Γνωρίζω πολυ καλά τι σημαίνει η στρέψη 

Τα συμπεράσματα που εξαγετε  "εσείς" να ελεγχετε λίγο...εκει πχ που γίνεται λογος για χαζους που δεν καταλαβαν γιατί κ πώς χρησιμοποιείται η λέξη ( γκει) σε παρένθεση κ μετά τα μπαλωνουν, εκεί που αναφέρεται η λέξη κλιμακτηριος κ μετά σιωπουν , εκει που λέτε,  ανοίγουν τα πόδια κ μετά τα κουκουλωνουν ... αλλά δεν ηθελα να γινω σκληρή ειπα να παω με το σοφτ αντιστρόφως ανάλογα... Ασε μας κουκλιτσε μου  ...  


Που δεν εισαι μην το πιστεψεις  κ παρεις το δωδεκαταχυτο ... κριμα  κ παλιά ειχες κ μια υπολειψη τωρα τι επαθες ?

Παράθεση:
Σχόλιο # 59 από Heptamer

 

Εγω δε βλεπω πουθενα παραπλανητικα επιχειρηματα...

Οι λεξεις στρεψη και στρεψοδικια ειναι ασχετες καλη μου.

Εκανα χρηση της λεξης στρεψη με την εννοια της κατευθυνσηςτης στοχευσης προς κατι.

Χαιρομαι που σου ηρθε βολικη για να εξαγαγεις εξισου βολικα συμπερασματα.

 

 

 

Αρέσει στο μέλος Lena_7_

anassa_

# 72 στις 5/12/2018
author
Γυναίκα / 61 / Παντρεμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 5
Απαντήσεις: 3.134
'Aρεσαν+: 0%

23:03 

Η Θεωρία σου        


Πρόσεξε μη σου κλεψουν την πατεντα  εξυπνοπουλι μου εσυ  

Παράθεση:
Σχόλιο # 61 από elenal12

Παράθεση:Σχόλιο # 56 από anassa_ 

 

 

Αφου σεβόμαστε τις απόψεις παλι καλά. 

 

Πάλι καλά, σωστά. 

 

 Μόνο που στα μαθηματικά δεν χωρούν απόψεις τα ποσά ή ανάλογα είναι ή αντιστροφως ανάλογα. 

 

Κάνεις δεν είπε το αντίθετο. 


Πήρα έναν κανόνα από τα μαθηματικά και τον χρησιμοποιησα για να αναπτύξω την θεωρία μου. 

 

 Οταν κάποιος το γνωρίζει κ εκ παραδρομής έγραψε το ανάποδο, οταν επιμένει με επιχειρήματα σαθρα, χωρίς να παραδεχθεί ότι κατά λάθος, του ξέφυγε τελος πάντων, είναι στρεψοδικια . 

 

 

Θες να μου πεις,, ότι εσύ,, γνωρίζεις τι σκεφτόμουν πριν και ενώ έγραφα τη θεωρία μου, γνωρίζεις επίσης, το αν εγώ γνωρίζω έναν κανόνα ή όχι στα μαθηματικά.


Να φανταστώ εσύ είσαι υποψήφια για τον τίτλο της Πυθιας? 


Επιπλέον, ονομάζεις σαθρά τα επιχειρήματα μου. Τότε, επίτρεψέ μου, να θεωρήσω κι εγώ με τη σειρά μου, σαθρά, τα δικά σου επιχειρήματα. 


Επισης, με κατηγορείς για στρεψοδικια. Έβγαλες πόρισμα. Τέλος... Εγώ με τη σειρά μου, σας κατηγορώ για προσβολή. Αφού δεν μπορείτε να αποδείξετε, εάν εγώ γνωριζα ή όχι έναν μαθηματικό κανόνα. 

 

 

 

Όταν δεν μπορεί να το κατανοησει είναι... κάτι άλλο.

 

Δεν θα σχολιάσω. 

 Περί φυτού: Κάνω χιούμορ με την Βell επειδή ήταν μέχρι που ήρθες το πιο έξυπνο μικρό μας, τώρα υποτίθεται θα ειχαμε δύο.  

 

Αλλά, δεεεν...? 

 

Αλλά αφού εχεις κενα ο τίτλος θα περιμένει δεν πειράζει μόλις τελειωσεις το φροντιστήριο άλγεβρας θα τον ζητησεις μόνη σου.!

 

Αρχικώς,, δε ζήτησα κανέναν τίτλο εξυπναδας. 

Εξάλλου, η έξυπναδα, δεν έχει να κάνει με τις γνώσεις που κατέχει κάποιος, αλλά με την αντιληπτική ικανότητα. 


Έπειτα,, αν θελήσω ποτέ μου τίτλο εξυπναδας, σίγουρα δε θα έρθω να το ζητήσω από εσάς. 


Δε θεωρώ,, ότι είστε η κατάλληλη για να δίνετε και να παίρνετε τίτλους εξυπναδας. 


 

 

 

Αρέσει στο μέλος Lena_7_

equinox_

# 73 στις 5/12/2018
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

 

 

Παράθεση:
Σχόλιο # 1 από syntrofissa-Klelia

Ο " καλός " εαυτός μας, ο " κακός " εαυτός μας και ο ..εαυτός μας.

Είμαστε τρία σε ένα δηλαδή;


Πώς γίνεται με κάποιους ανθρώπους να έχουμε συμπεριφορές για τις οποίες μετά ντρεπόμαστε; ή να είμαστε τη μια καλοί και την άλλη κακοί...


Κι ας έχουμε λιώσει στην ενδοσκόπηση και στην καλλιέργεια διαφόρων αρετών...


Γιατί να μην είμαστε με όλους  και σε όλα στην καλύτερη μας εκδοχή;
ώστε να είμαστε περήφανοι για τον " εαυτό"  μας στο τέλος της μέρας... 


και καλημέρα ! και καλή βδομάδα ! και καλά Χριστούγεννα ! 

a377.gif

 

 

Γιατί να μην είμαστε με όλους και σε όλα στην καλύτερη μας εκδοχή;

διότι - σε άλλο χρονικό διάστημα συνήθως - είτε στο παρελθόν, είτε στο μέλλον και σπανια στο ''εδω και τωρα''

αμφιβάλω, να έχουμε λιώσει στην ενδοσκόπηση.. μόνο αυτό το θέμα, το πώς εξελίσσεται, λέει το αντίθετο..

είμαστε όχι ''τρία σε ένα'', αλλά άπειρα σε ένα...

σε κάτι - καλοί είμαστε, σε άλλα οχι κα τόσο.

ακόμη και στην κακία όμως, μπορουμε να είμαστε καλοί, επίσης - κακοί για τον εαυτό μας και για τους άλλους, ειδικά, θέλοντας να τους κάνεις καλό με το ζόρι - να προκαλέσεις το αντίθετο αποτέλεσμα.

Και ωραία - ας είμαστε καλοί και καλά όλοι, (αυτή είναι η κατεύθυνση που όλοι θέλουμε), όμως, είναι σαφές τι είναι το καλό;

 

Γιατί, δίνουμε στον άνθρωπο μας μια σοκολάτα, ενώ θέλει μια πάστα σαντιγί και μετά, αναρωτιόμαστε γιατί μας ..σερβίρει καπουτσίνο με τρις κ.ς. ζάχαρη, αντί το πικρό εσπρέσο που ονειρευόμαστε.

 

 

 


Lena_7_

# 74 στις 5/12/2018
author
Γυναίκα / 54 / Σε σχέση
Ν. Θεσσαλονίκης / Θέρμη
Θέματα: 5
Απαντήσεις: 2.744
'Aρεσαν+: 0%

Τηλε-φονικη συνομιλια  

 

https://www.youtube.com/watch?v=NzDt3chMyRE

 

Παράθεση:
Σχόλιο # 65 από elenal12

Παράθεση:Σχόλιο # 63 από Red_Season

 

 

 Επίτρεψέ μου 

 

Παρακαλώ.. 

 

 

equinox_

# 75 στις 5/12/2018
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

η ..ελεύθερη ρίζα

είναι ένα μόριο που έχει χάσει ένα ηλεκτρόνιο.

Η ελεύθερη ρίζα είναι ανήσυχη, ασταθής και ατελής.

Λαχτάρα το ηλεκτρόνιο που της λείπει, γι 'αυτό απλά, το παίρνει από κάποιο γειτονικό μόριο, με το ετσι θέλω, το οποίο με τη σειρά του γίνεται ασταθές και αρχίζει και αυτό να ψάχνει να κλέψει ένα ηλεκτρόνιο.
Έτσι, λόγω του οξειδωτικού στρες που μπορεί να κραταεί και χρόνια, αυτό μεταδίδεται από μόριο σε μόριο, όπως η κακή διάθεση μεταδίδεται από άτομο σε άτομο, με το που ο καθένας στην αλυσιδωτή αυτή αντίδραση αισθάνεται καλύτερα όταν ρίχνει το αρνητικό του συναίσθημα σε έναν άλλον άνθρωπο..

Οι ελεύθερες ρίζες συνδέονται με τη διαδικασία γήρανσης και την έναρξη της περιόδου ασθένειας και μπορεί να προκαλέσουν καρδιαγγειακές παθήσεις, καρκίνος, αναπνευστικά προβλήματα, αρθρίτιδα, διαβήτης, εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και νευροεκφυλιστικές διαταραχές.


Ευτυχώς, τα κύτταρα μας περιέχουν επίσης αντιοξειδωτικά*, τα οποια προσφέρουν φυσική προστασία από το οξειδωτικό στρες, μα πόσο να αντέξουν τα καημένα, όταν συνέχεια τα λούζουμε σε οξύτατο απο  δηλητηριώδες συναισθήματα περιβάλλον, γιατί - δεν μας φτάνουν τα δηλητήρια απ' έξω, αλλά παράγουμε και ''ιδιωτικά'', να μην χάσουμε σταγονα απο το ''πολύτιμο εγωισμό μας'', και γι'αυτο φροντίζουμε να είμαστε, με πάντα γεμάτες δεξαμενές  
*Τα αντιοξειδωτικά είναι μόρια που δίνουν ένα ηλεκτρόνιο στην ελεύθερη ρίζα και ετσι παραμένουν σταθερές. Όταν το αντιοξειδωτικό δίνει ένα ηλεκτρόνιο σε μια ελεύθερη ρίζα, η αλυσιδωτή αντίδραση σταματά.

Το αντιοξειδωτικό είναι σαν ένας σοφός φίλος που λέει:
"Εντάξει, πες μου τι σε βασανίζει. Θα σε ακούσω, θα αισθανθείς καλύτερα. Αλλά δεν θα σου επιτρέψω να μου μεταφέρεις την κακή σου διάθεση. Και σίγουρα δεν θα τη μεταφέρεις σε κάποιον άλλον.''
ΥΓ: περι ελευθερία, ελεύθερων ''ριζών'' και ''αντιοξει-δωτική''


equinox_

# 76 στις 5/12/2018
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

τα ''σεντονια και παπλωματα και παπλωματοθηκες''

δεν είναι επικίνδυνα!το μαξιλάρι να φοβάσαι, όταν κάποιοι προσπαθούν να σου το βάλουν στο στόμα για να σε πνίξουν!
σαν πολύ να θέλουμε να έχουμε τον έλεγχο και στις ανάσες του άλλου, που και διότι
και για εκείνο είναι ''κουραστικο και εξουθενωτικο'' όταν σαν λυσσασμένοι οι άλλοι πέφτουν επάνω του να τον εξοντώσουν, να μην υπάρχει, επειδη σκέφτεται διαφορετικά ή δεν συμφωνεί με την ''αγέλη'';

δεν το βλέπουμε και δεν ντρεπόμαστε κιόλας για το ''μαξιλάρι'' που προτείναμε?!

Arxontoula_

# 77 στις 5/12/2018
author
Γυναίκα / 57 / Σε σχέση
Ν. Θεσσαλονίκης / Σταυρός
Θέματα: 7
Απαντήσεις: 1.744
'Aρεσαν+: 0%

Συντρόφισσα, αμένσιοτα δεν πεθύμησες?

Ε, με τις υγείες σου.

 

Αρέσει στα μέλη anassa_, Mindthegap-
Σαν τα μπεκατσόνια θα πάμε..
Επιλέξτε σελίδα: (1-4)
Σελίδες 1234
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

lastpost