Το γαϊτανάκι ποτε δεν μου αρεσε.
Φανταζε αεναος γυρος , χωρις σκοπο, χωρις ανατροπη κρατωντας την χρωματιστη κορδελ(λ)α.
Τοσο πληκτικο, σχεδον κουτό, που οταν τελειωνε, αφου ειχαν μπλεχτει ολες οι κλωστες, το κοιτούσα με απορια.
Σκεφτομουν: χαμενη ενεργεια για να φτασουμε παλι ολοι στην ιδια θεση, κρατωντας την ιδια κορδελα, που απλα ειχε τσαλακωθει και μπλεχτει με τις αλλες.
Άλλα παιδακια θελαν και αλλο.
Εγω παλι εφευγα με ανακουφιση και λιγη ζαλαδα και πήγαινα να παιξω χαρτοπολεμο και να φυσηξω σερπα(ν)τινες.
Ας εχουμε φωτεινα χριστουγεννα, παιδια μου.
Καλη συνεχεια.
Παράθεση:
Σχόλιο # 11 από sokolatakisΤι να το κάνεις και το καλός και το καλός..άμα είσαι άσχημος.
Αντί embrace...embarrass.
12:51
Ενδιαφέρουσα κ εξοφθαλμη αποδειξη στρεψοδικιας!!!
Βρε Ελεναλ εσυ βγαζεις τα μαύρα άσπρα παιδακι μου ...
Υ.γ νασαι καλα κε Χεπτ με τη "στρεψη" σου, ασχετες βέβαια οι δυο λέξεις ή μπορεί να μην είναι κ τόσο... αλλά μου θυμισες τη στρεψοδικια που κολλάει γάντι στα επιχειρηματα που αναπτύσσονται τελευταίως...
Παράθεση:
Σχόλιο # 16 από elenal12Εξηγούμαι..
Αντιστρόφως ανάλογη λοιπόν...
Καθως...
Οσο αυξάνεται η ύβρις ενός (Χ)
... Τόσο μειώνεται η υπομονή και η ανέχεια του άλλου (ψ) .
Οι μεταβλητές της συμπεριφοράς μας, ειτε αυξάνονται είτε μειώνονται είτε μένουν σταθερές (αδιαφορία) .
Ελπιζω να σε κάλυψα.
ΥΓ. Ξέχασα, να εξηγηθώ για τα καιρικά φαινόμενα...
Οσο αυξάνεται το κρύο,
Τοσο μειώνεται η αντοχή σου σε αυτό.
Και λοιπά και λοιπά και λοιπά..
Βελεζ παραμενεις φυτό ναμπερ ουαν την τρως την Ελεναλ που είναι ο Παναγιώτης να σε καμαρωσει
Νωρίς δεν είναι γι ευχές κορίτσια;
Εγώ προς το παρον θα πω με γεια για τις μπότες κ τα νύχια σας ... κ να μπουμε σε νηστεία αντιπαραθέσεων για τις αντιπαραθέσεις
Παράθεση:
Σχόλιο # 19 από _Bellezza_Η πιστη ειναι παραγωγο του ρηματος πιστευω και οχι του πειθομαι, που χρησιμοποιησα εγω.
Και για να πειστω θελω αποδειξη, την καλη θεληση την εχω, πιστεψε με.
![]()
Καταλαβα εν μερει πως το εχεις στο μυαλο σου το "αντιστροφως αναλογο".
Θα μπορουσε να ειναι και ετσι πχ "οσο πιο ασχημα μου συμπεριφερεται, τοσο πιο πολυ δυσφορω και θυμωνω".
Αλλα ακομη και "να μειωνεται η αντοχη" , παλι αυξανεται η δυσφορια και εν γενει το αρνητικο συναισθημα που οδηγει στην αντιδραση.
Εδω στο #20 ναι μιλας για αντιστρόφως ανάλογα
Στο αρχικό σου ποστ #12 τα ποσά είναι ανάλογα σκετο
πχ
γράφεις:
Αν κάποιος σε προσβάλλει..θα έχεις μια Χ αντίδραση.. --->όπου χ κάνεις το ίδιο αρα φερεσαι αναλόγως
Αν κάποιος σου χαμογελάει.. Θα έχεις μια Χ αντίδραση.---> αρα χαμογελας
Παράθεση:
Σχόλιο # 20 από elenal12Παράθεση:Σχόλιο # 19 από _Bellezza_
Η πιστη ειναι παραγωγο του ρηματος πιστευω και οχι του πειθομαι, που χρησιμοποιησα εγω.
Το πιστεύω και η πίστη προέρχονται και οι δύο από τη λέξη πείθομαι...
Και για να πειστω θελω αποδειξη,
Εγραψα περί απόδειξης..
Αν θες περαιτέρω αποδείξεις...
Βγες στο κρύο, να δεις πόσο θα μειωθεί η αντοχή σου, καθώς και η θερμοκρασία του σώματος σου..
Πήγαινε στη Σαχάρα,, να δεις πως θα μειωθεί η αντοχή σου στον καύσωνα και θα αρχίσεις να έχεις παραισθησεις...
Μιλα με κάποιον που σε βρίζει συνεχώς...να δεις πως θα μειωθεί η υπομονή σου..
Φάε.. Για να μειωθεί η πείνα σου...
Και λοιπά και λοιπά..
την καλη θεληση την εχω, πιστεψε με.
Σε πιστεύω.
Καταλαβα εν μερει πως το εχεις στο μυαλο σου το "αντιστροφως αναλογο". Θα μπορουσε να ειναι και ετσι πχ "οσο πιο ασχημα μου συμπεριφερεται, τοσο πιο πολυ δυσφορω και θυμωνω".Αλλα ακομη και "να μειωνεται η αντοχη" , παλι αυξανεται η δυσφορια και εν γενει το αρνητικο συναισθημα που οδηγει στην αντιδραση.
Οσο αυξάνεται η δυσφορία τόσο μειώνεται η υπομονή
Πες ότι έχεις πονοδοντο...
Οσο μεγαλύτερος ο πόνος.. Τόση λιγότερη και η αντοχή σου στον πόνο.
Οσο λιγότερο οξυγόνο στον εγκεφαλο, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες λιποθυμίας..
Οσο μεγαλώνει η κοιλίτσα, τόσο μικραίνουν οι μέρες που θα φέρει στον κόσμο μια γυναίκα το μωράκι της...
Και λοιπά και λοιπά..
Και έχεις πολύ δικιο.
Η (εικαζόμενη ως) κοινή ρίζα-μακρινή και χαμένη στην αχλή του χρόνου-
δεν συνεπάγεται απαραίτητα και συσχετισμούς στη σημασία της λέξης.
(είμαι σπασίκλα. γι αυτό και απολαμβάνω τόσο πολύ αυτά τα σχόλια σαν το δικό σου, για τις δυο
λέξεις)
Παράθεση:
Σχόλιο # 19 από _Bellezza_Η πιστη ειναι παραγωγο του ρηματος πιστευω και οχι του πειθομαι, που χρησιμοποιησα εγω.
Ωραία όλα αυτά
αλλά μπορεί να πάει και αντίστροφα (όπως λέει η Belezza)
πχ μεγαλώνει η κοιλιά της εγκύου = μεγαλώνει το βρέφος (ή και αυξάνει το βάρος της) κλπ
Απλώς εσυ επέλεξες να μιλήσεις για τα αντιστρόφως ανάλογα.
Την ιδια στιγμή που γεννιέται το αντιστρόφως ανάλογο,
γεννιέται και το ανάλογο
και αντίστροφα
Παράθεση:
Σχόλιο # 20 από elenal12Παράθεση:Σχόλιο # 19 από _Bellezza_
Η πιστη ειναι παραγωγο του ρηματος πιστευω και οχι του πειθομαι, που χρησιμοποιησα εγω.
Το πιστεύω και η πίστη προέρχονται και οι δύο από τη λέξη πείθομαι...
Και για να πειστω θελω αποδειξη,
Εγραψα περί απόδειξης..
Αν θες περαιτέρω αποδείξεις...
Βγες στο κρύο, να δεις πόσο θα μειωθεί η αντοχή σου, καθώς και η θερμοκρασία του σώματος σου..
Πήγαινε στη Σαχάρα,, να δεις πως θα μειωθεί η αντοχή σου στον καύσωνα και θα αρχίσεις να έχεις παραισθησεις...
Μιλα με κάποιον που σε βρίζει συνεχώς...να δεις πως θα μειωθεί η υπομονή σου..
Φάε.. Για να μειωθεί η πείνα σου...
Και λοιπά και λοιπά..
την καλη θεληση την εχω, πιστεψε με.
Σε πιστεύω.
Καταλαβα εν μερει πως το εχεις στο μυαλο σου το "αντιστροφως αναλογο". Θα μπορουσε να ειναι και ετσι πχ "οσο πιο ασχημα μου συμπεριφερεται, τοσο πιο πολυ δυσφορω και θυμωνω".Αλλα ακομη και "να μειωνεται η αντοχη" , παλι αυξανεται η δυσφορια και εν γενει το αρνητικο συναισθημα που οδηγει στην αντιδραση.
Οσο αυξάνεται η δυσφορία τόσο μειώνεται η υπομονή
Πες ότι έχεις πονοδοντο...
Οσο μεγαλύτερος ο πόνος.. Τόση λιγότερη και η αντοχή σου στον πόνο.
Οσο λιγότερο οξυγόνο στον εγκεφαλο, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες λιποθυμίας..
Οσο μεγαλώνει η κοιλίτσα, τόσο μικραίνουν οι μέρες που θα φέρει στον κόσμο μια γυναίκα το μωράκι της...
Και λοιπά και λοιπά..
Παράθεση:
Σχόλιο # 5 από Arxontoula_Κι όσο υψηλότερα τοποθετούμε τον εαυτό μας, τόσο λιγότεροι είναι οι εκλεκτοί και άξιοι της "αρετής" μας.
χμμμ...
ειχα την αμυδρα εντυπωση... οτι εκδηλωνουμε ασχημες συμπεριφορες οταν αισθανομαστε υποδεεστεροι...
Παράθεση:
Σχόλιο # 6 από MadameShuShu40Ο καλός (εαυτός), ο κακος (εαυτός) και ο άσχημος!!!
α να γεια σου...
ηταν τιτλος -λογοπαιγνιο..
Παράθεση:
Σχόλιο # 7 από Mindthegap-Δεν έχετε συμπληρώσει τον τίτλο αλλά ούτε και το κείμενο του θέματος σας.
https://www.youtube.com/watch?v=r65352xqqxA
Παράθεση:
Σχόλιο # 11 από sokolatakisΤι να το κάνεις και το καλός και το κακός..άμα είσαι άσχημος.
Παράθεση:
Σχόλιο # 16 από elenal12Οσο αυξάνεται η ύβρις ενός (Χ)
εχμ...
Παράθεση:
Σχόλιο # 4 από SouryaΚαι καλα χιονισμενα χριστουγεννα
δεν διαβάζεις προσεκτικά τα σχόλια ανάσσα,γιατί αν το έκανες,θα παρατηρούσες ότι λίγο πιο πάνω από αυτό που παραθέτεις,υπάρχει πιο εξόφθαλμη αυτοαναίρεση...
Αν κάνει κρύο, κρυώνουμε..
Αν κάνει ζέστη..ζεσταινομαστε..
Παράθεση:
Σχόλιο # 25 από anassa_Εδω στο #20 ναι μιλας για αντιστρόφως ανάλογα
Στο αρχικό σου ποστ #12 τα ποσά είναι ανάλογα σκετοπχ
γράφεις:
Αν κάποιος σε προσβάλλει..θα έχεις μια Χ αντίδραση.. --->όπου χ κάνεις το ίδιο αρα φερεσαι αναλόγως
Αν κάποιος σου χαμογελάει.. Θα έχεις μια Χ αντίδραση.---> αρα χαμογελας
![]()
Παράθεση:
Σχόλιο # 33 από syntrofissa-Klelia
αλλου εχω τεραστια αποθεματα υπομονης και κατανοησης .. κι αλλου ... δε σηκωνω μυγα στο σπαθι μου και γινεται χαμος στο ισωμα...
και νομιζω δεν ειμαι η μονη...και ηθελα να μαθω αν το χει εξηγησει καποιος ομοιοπαθης...
Ε, αυτό σου λέω.
Εχω υπομονή με το παιδί μου, γιατί αφενός θεωρώ ότι αξίζει την υπομονή μου, αφετέρου θεωρώ ότι είμαι καλή μητέρα και θέλω να διατηρήσω αυτή την εικόνα στα μάτια μου και στα μάτια των άλλων.
Αμα πάει η άλλη, η άγνωστη να μου φάει τη σειρά στο ταμείο, θα πάει η υπομονή περίπατο, γιατί, στα λίγα δευτερόλεπτα που μεσολαβούν μέχρι να βάλει σφήνα το καρότσι, έχω προφτάσει να την ζυγιάσω και να κρίνω ότι είναι ανάξια να λάβει το δώρο της υπομονής μου.
Παράθεση:
Σχόλιο # 36 από ser_dra
Καλημέρα.
Συγνώμη για την παρέμβαση αλλά απλα μια κουβέντα θα πώ. Κοινωνικοί Ρόλοι.
Ευχαριστώ.
συγγνωμη γιατι...?
κουβεντα κανουμε...
για καν'το μας και λιανα...
Παράθεση:
Σχόλιο # 37 από Arxontoula_Εχω υπομονή με το παιδί μου, γιατί αφενός θεωρώ ότι αξίζει την υπομονή μου, αφετέρου θεωρώ ότι είμαι καλή μητέρα και θέλω να διατηρήσω αυτή την εικόνα στα μάτια μου και στα μάτια των άλλων.
Παράθεση:
Σχόλιο # 39 από syntrofissa-Klelia
εσχατως παει περιπατο κι εκει...
μα εγω παιζ ο - τρεχ ο , η πολ ι, η αντιγραφ ι ???
Ε, θα το έχεις διαπιστώσει πλέον, μέχρι τα τρία, τρία και μισό είναι ο μήνας του μέλιτος.
Μετά, το πράγμα παίρνει την κατηφόρα...
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media