Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

Η αλλαγή του άλλου...

Επιλέξτε σελίδα: (1-5)
Σελίδες 12345

equinox_

# 1 στις 11/12/2018
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Η αλλαγή του άλλου...

Γεια σου καλέ μου Κόσμε, καλημέρα σου, καλησπέρα, καλές γιορτές να' χεις (κ.λπ.)

Σήμερα είπα να τονίσω, ή - αν δεν ξέρεις ακόμα - να σου δείξω τον τρόπο μιας πετυχημένης αλλαγής κάποιου...

να αλλάξεις δλδ. έναν άνθρωπο, με σκοπό να γίνει σαν εσενα όσο μπορεί, να περπατάει το δικό σου δρόμο, τον περπατημένο απο εσενα ήδη με τα δικά σου τα παπουτσια...

επειδη εσύ - εχεις τις καλύτερες για εκείνον προθέσεις και προτάσεις, εχεις ''φάει τη ζωή'' - και ξέρεις, και νιώθεις πως είσαι ''πιο''...

είσαι ένα καλύτερο καλούπι δλδ. απο τον άλλον,
και ο άλλος έχει πολλά στραβά και ...πρέπει οπωσδήποτε να του τα ισιώσεις...

Είναι πολύ απλό - είτε που το εφαρμόζεις ήδη συνέχεια, είτε το έχεις αισθανθεί, όταν το εφαρμόζουν σ' εσενα.

Λοιπών, διάβασε και να ...μαθαίνεις! 

Αρχικά, βλέπεις τι δεν κάνει σωστά, κατά των δικών σου στάνταρ.
Στη συνέχεια - αφού εχεις τη λίστα με όλα στα οποία δεν είναι ΟΚ, το πιο σημαντικό είναι να του τα πεις! Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι.

Ένας είναι να το κάνεις με το πιο σοβαρό και πιο ήρεμο τόνο.

Απο μέσα σου μπορεί να έχεις και εχεις σίγουρα διάφορα που αφορούν εσενα, αλλά εσύ - συγκεντρώσου στον άλλον και μόνον. Εσύ τώρα δεν είσαι και τόσο σημαντικός -  ''δεν εχεις στραβά''!

Και αν δεν σε ακούει και δεν θέλει να αλλάξει,

ακολουθείς τα επόμενα βήματα:

Ξεκινάς τις απειλές. Για παράδειγμα, του λες: "Αν δεν το κάνεις ετσι όπως σου το λέω,

πλέον δεν θα μιλάμε'', ή - ''θα χωρίσουμε'', ή - ''θα φύγω'', ή ''φεύγεις''...

Επέλεξε μια τέτοια μορφή ώστε να καταλάβει, ότι η πρόθεσή σου είναι πολύ σοβαρή.

Και αν πάλι, δεν θέλει να αλλάξει/συμμορφωθεί, κάτι ..κακό θα (του) συμβεί
(που είναι το επόμενο βήμα για να πετύχεις τον στόχο σου):

Δες ποια είναι τα σημαντικά πράγματα στη ζωή αυτού του ανθρώπου

και βεβαιώσου ότι θα του τα στερήσεις!

Αυτά τα 3-4 βήματα είναι, που θα τον κάνουν να κάνει ό,τι θέλεις.

ΥΓ 1: Απλό, απλούστατο δεν είναι;
Α, ξέχασα να αναφέρω και τα επίθετα-χαρακτηριστικά-συγκρίσεις ---> με ζώα, πράγματα ή άλλα, (σε περίπτωση ανάγκης) τα οποία είναι υποτιμητικά, αλλά ταυτόχρονα πολύ υποβοηθητικά - μπορουν και πείθουν καλύτερα, όταν του τα κρεμάς επάνω του (μην τα ξεχνάς σε καμία περίπτωση )

ΥΓ 2: Αν έχετε κάτι άλλο, διαφορετικό να προτείνετε, άλλους τρόπους δλδ. για την αλλαγή κάποιου άλλου, παρακαλώ να με φωτίσετε

Ίσως να αλλάξω αυτή την προσωπική μου γνώμη το τι τρέχει με τα πράγματα αυτά...

archagellos

# 2 στις 11/12/2018
author
Ανδρας / 57 / Διαζευγμένος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 3.563
'Aρεσαν+: 0%

Αγαπητη ,

προσωπικα ...δεν βλεπω κανεναν απολυτος λογο να αλλαξω καποιον ή να με αλλαξει εκεινος ...
Γιατι ? να κανω κατι τετοιο ? 

Keep Walking 
Αρέσει στα μέλη Daniel32, Persefoni__ και σε ακόμα 1 μέλος.

Mindthegap-

# 3 στις 11/12/2018
author
Γυναίκα / 46 / Σε σχέση
Ιαπωνία
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 3.995

Παράθεση:
Σχόλιο # 1 από equinox_

ΥΓ 2: Αν έχετε κάτι άλλο, διαφορετικό να προτείνετε, άλλους τρόπους δλδ. για την αλλαγή κάποιου άλλου, παρακαλώ να με φωτίσετε

Το να μην προσπαθησεις να τον αλλαξεις ...δεν παιζει;;;

Αρέσει στα μέλη Daniel32, Persefoni__

ZHLIASOY

# 4 στις 11/12/2018
author
Γυναίκα / 78 / Παντρεμένη
Αλλη χώρα
Θέματα: 43
Απαντήσεις: 3.160

Φανταζομαι πλακα κανεις ε???

Γιατι αν τον διαλεξες για ποιο λογο να τον αλλαξεις???

Δλδ τι? Βλεπω καποιον κ λεω ααα να αυτος μαρεσει εμφανισιακα ...τον παιρνω κ οτι αλλο δε μου αρεσει πανω του πχ στο χαρακτηρα τον φτιαχνω οπως θελω εγω??

Θαθελα να ειναι χιουμορ το θεμα να γελασουμε ...νταξει???

Γιατι τα καλουπια δε μαρεσουν...

Παράθεση:
Σχόλιο # 1 από equinox_

Η αλλαγή του άλλου...

Γεια σου καλέ μου Κόσμε, καλημέρα σου, καλησπέρα, καλές γιορτές να' χεις (κ.λπ.)

Σήμερα είπα να τονίσω, ή - αν δεν ξέρεις ακόμα - να σου δείξω τον τρόπο μιας πετυχημένης αλλαγής κάποιου...

να αλλάξεις δλδ. έναν άνθρωπο, με σκοπό να γίνει σαν εσενα όσο μπορεί, να περπατάει το δικό σου δρόμο, τον περπατημένο απο εσενα ήδη με τα δικά σου τα παπουτσια...

επειδη εσύ - εχεις τις καλύτερες για εκείνον προθέσεις και προτάσεις, εχεις ''φάει τη ζωή'' - και ξέρεις, και νιώθεις πως είσαι ''πιο''...

Είναι πολύ απλό - είτε που το εφαρμόζεις ήδη συνέχεια, είτε το έχεις αισθανθεί, όταν το εφαρμόζουν σ' εσενα.

Στη συνέχεια - αφού εχεις τη λίστα με όλα στα οποία δεν είναι ΟΚ, το πιο σημαντικό είναι να του τα πεις! Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι.

Απο μέσα σου μπορεί να έχεις και εχεις σίγουρα διάφορα που αφορούν εσενα, αλλά εσύ - συγκεντρώσου στον άλλον και μόνον. Εσύ τώρα δεν είσαι και τόσο σημαντικός -  ''δεν εχεις στραβά''!

Ξεκινάς τις απειλές. Για παράδειγμα, του λες: "Αν δεν το κάνεις ετσι όπως σου το λέω,

Επέλεξε μια τέτοια μορφή ώστε να καταλάβει, ότι η πρόθεσή σου είναι πολύ σοβαρή.

Α, ξέχασα να αναφέρω και τα επίθετα-χαρακτηριστικά-συγκρίσεις ---> με ζώα, πράγματα ή άλλα, (σε περίπτωση ανάγκης) τα οποία είναι υποτιμητικά, αλλά ταυτόχρονα πολύ υποβοηθητικά - μπορουν και πείθουν καλύτερα, όταν του τα κρεμάς επάνω του (μην τα ξεχνάς σε καμία περίπτωση )

Αρέσει στα μέλη alisida, anassa_ και σε ακόμα 1 μέλος.

sAvArA

# 5 στις 11/12/2018
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Μονο εμενα

προσπαθω ν αλλαξω..κι αυτο δυσκολο...Επισης... Φροντιζω να ειμαι με αλλους, που συντονιζομαιΑν δεν...Την κανω..

Mindthegap-

# 6 στις 11/12/2018
author
Γυναίκα / 46 / Σε σχέση
Ιαπωνία
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 3.995

Παράθεση:
Σχόλιο # 5 από sAvArA

Φροντιζω να ειμαι με αλλους, που συντονιζομαι Αν δεν...Την κανω..

Σωστη...

Αρέσει στο μέλος Persefoni__

Arxontoula_

# 7 στις 11/12/2018
author
Γυναίκα / 57 / Σε σχέση
Ν. Θεσσαλονίκης / Σταυρός
Θέματα: 7
Απαντήσεις: 1.744

Παράθεση:
Σχόλιο # 1 από equinox_

Εμένα γίνεται το δικό μου ήσυχα κι ωραία, χωρίς κουβέντες, παρακάλια, καβγάδες και απειλές.

Αλλά βοηθάει που είμαι passive aggressive άτομο και οι έχοντες σώας τα φρένας δεν κοτάνε να μου πάνε κόντρα.

Αξιοθρήνητο βέβαια, αλλά βοηθάει.

Αρέσει στα μέλη anassa_, 26-29-31
Σαν τα μπεκατσόνια θα πάμε..

Ndreee

# 8 στις 11/12/2018
author
Ανδρας / 48 / Παντρεμένος
Ν. Αχαϊας / Πάτρα
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 216

Πολύ ωραίες και χρήσιμες συμβουλές... Για το Υ.Γ.2 έχω επίσης να προσθέσω ότι θα μπορούσες να του αλλάξεις και το όνομα αυτού, προτείνω Αζόρ ή Λάσσυ, να τον πιέσεις αντί να μιλάει να κάνει ΓΑΒ ΓΑΒ, να τον μάθεις να σηκώνει το ένα χέρι ψηλά και να βγάζει τη γλώσσα, να του πετάς ένα μπαλάκι και να τρέχει πίσω να το φέρει και να κάνει τσίσα στο κήπο... Το κολάρο στο λαιμό και το λουράκι στη βόλτα είναι προαιρετικό και ενδείκνυται μόνο στις περιπτώσεις που είναι λίγο ατίθασος... Τιιι; Για άνθρωπο μιλάς τόση ώρα; Πλάκα μου κάνεις τώρα... Συγνώμη, παρανόησα... 

Αρέσει στο μέλος ZHLIASOY

Sourya

# 9 στις 11/12/2018
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Απο εμενα αυτο...

Το μέλος Sourya έχει επισυνάψει το αρχείο: c55d2780c9b00eb5e9a1683f44a3e8ca.jpg (68.07KB)
Αυτό το αρχείο έχει γίνει download 127 φορές

syntrofissa-Klelia

# 10 στις 11/12/2018
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

προσωπικα μιλωντας...

https://www.youtube.com/watch?v=plIfFUxBM1Q

ελα τωρα που δεν αναγνωριζεις το Ζηκο...

Andreass66

# 11 στις 11/12/2018
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Διαφωνω στα περισσοτερα που γραφεις...αν προσπαθησεις καποιον να τον-την αλλαξεις ποιος σου ειπε οταν καποια στιγμη δεν θα σου γυρισει μπουμεραγκ.Το ιδιο προσπαθησαν να κανουν ολοι οι δικτατορες και ηρθε η επανασταση

elenal12

# 12 στις 11/12/2018
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Πολύ ενδιαφέρον θέμα. 

Θα συμφωνήσω με όσα λες. Δυστυχώς έτσι συμβαίνει...

Θαρρουμε ότι ειμαστε καλύτεροι , σοφοτεροι,  εξυπνότεροι, σωστότεροι, οι με τα λιγότερα βαρίδια... 

... Και προσπαθούμε συνεχώς να προσαρμόσουμε τον άνθρωπο που έχουμε δίπλα μας,,να τον κάνουμε να συμβαδίζει με τη λογικη και την  αισθητική μας, να τον κάνουμε στην ουσία σαν εμάς...

Καθως,,εμεις πάντα είμαστε οι σωστοί ...

...μαλλον σχέση με τον εαυτό μας θέλουμε τελικώς.

Κι αν δεν υπακούσει,, τότε όπως σωστά γράφεις, αρχίζουν οι απειλές,, η βία (σωματική ή συναισθήματικη) , οι συναισθήματικοι εκβιασμοί... 

Μα, αν ειμασταν τόσο σωστοί , δεν θα ήθελαν να μας μοιάσουν από μόνοι τους? ..  

Μπορεί πάλι,  απλά να μην ταιριάζουμε.. Αλλά είναι τόσο δύσκολο να το παραδεχτούμε, που κάνουμε τα πάντα εκτός να το παραδεχτούμε... 

Και τι μένει στο τελος??? 

Εμείς και ο τέλειος εαυτός μας... 

ΥΓ. Η ειρωνεία σου είναι διακριτη , σε εμένα τουλάχιστον... 

Για όποιον παρενοησε... Το κείμενο είναι γραμμένο έτσι, ώστε να καυτηριάζει την παραπάνω συμπεριφορά, όχι για να την δικαιολογησει/ ενισχύσει. 

Παράθεση:
Σχόλιο # 1 από equinox_

Η αλλαγή του άλλου...

anassa_

# 13 στις 11/12/2018
author
Γυναίκα / 61 / Παντρεμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 5
Απαντήσεις: 3.134

Βρε παιδιά, "ειρωνικό"  είναι  ...   βγάζει μάτι  

Θέλει να το συζητησουμε απλά,  αλλά κάνει τζιζ ως θέμα... θα γίνει σφαγή το λέω. 

jane_do

# 14 στις 11/12/2018
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Θεωρώ εντελώς θλιβερή και απαράδεκτη την προσπάθεια φίλων/συντρόφων κλπ  να σε "αλλάξουν" μέσω υποτιμητικών σχολίων/συγκρίσεων (ό,τι πιο ποταπό κατά τη γνώμη μου να σε συγκρίνουν  για να βγάζουν το πόρισμα βέβαια ότι δεν είσαι τόσο όσο ο άλλος/η) και όλων των άλλων που απαριθμείς αγαπητή equinox.

Όταν μάλιστα δεν "βλέπουν" τη δικιά τους καμπούρα (και εσύ δεν τους τη δείχνεις αν και  αυτοί σε "ξετινάζουν" καθημερινά)  το πράγμα γίνεται κωμικοτραγικό.

Κατά τη γνώμη μου αποτελεί λεκτική/ψυχολογική βία. Τελεία (όχι σαν αυτή που μου έστειλε ο όνλυ) και παύλα.

Arxontoula_

# 15 στις 11/12/2018
author
Γυναίκα / 57 / Σε σχέση
Ν. Θεσσαλονίκης / Σταυρός
Θέματα: 7
Απαντήσεις: 1.744

Είσαι πάνω στη σκάλα και στολίζεις

Και σου λέει

Να βάλουμε κι αυτά τα λαμπάκια που βρήκα στην αποθήκη

HHW_string_lights_in_box.jpg

Και λες

Όχι, όχι, μην τα πειράξεις αυτά

Και σου λέει

Βεβαια, είσαι η καλύτερη, η σοφοτερη, η εξυπνοτερη, η σωστότερη, που όλα τα ξερεις και όλα θελεις να γίνονται με το δικό σου τρόπο

Και λες

Όχι, δεν κατάλαβες, μισό να κατέβω από τη σκάλα

Και σου λεει
Κατάλαβα και πολύ καλά μάλιστα, θέλεις να με κάνεις να συμβαδίζω με την αισθητική σου, να γίνω όπως εσύ, αλλά όχι, δεν θα το αφήσω να περάσει έτσι, τα λαμπάκια θα τα ανάψω θες δε θες

Και λες

Μηηη

Και μετα

country-quilt-dark.png

Αρέσει στα μέλη agrotis53, alisida και σε ακόμα 2 μέλη.

AlexLuckyCharm

# 16 στις 11/12/2018
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Αγαπητή θεματοθετρια πολύ σωστα σαρκάζεις αυτήν την συμπεριφορά. Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι προσπαθούν όχι απλώς να αλλάξουν τον άλλον, αλλά να του επιβάλουν τρόπο συμπεριφοράς. Όμως όταν υπάρχει μια σχέση, θεωρώ, οτι από μόνη της αποτελεί δυναμικό πεδίο αλληλεπίδρασης,που διαμορφώνει σκέψεις και συμπεριφορές, τόσο μεταξύ των, αλλά και ως προς την κοινωνική τους ζωή ως ζευγάρι. Πολύ σωστά η sAvArA μιλάει για τον " συντονισμο" κατα πόσο δηλαδή και τα δύο πρόσωπα αφήνουν το εγώ για το Εμείς που διαμορφώνεται. Δεν τίθεται θέμα να τον αλλάξεις τον σύντροφο, αν δεν είσαι έτοιμη να αλλάξεις, για το καινούργιο που γεννιέται.

Andreass66

# 17 στις 11/12/2018
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Τοτε θα επρεπε να γραφτει πιο προσεκτικα...δεν ειμαστε ολοι εξυπνοι σαν του λογου σου

Παράθεση:
Σχόλιο # 12 από elenal12

Πολύ ενδιαφέρον θέμα. 

Θα συμφωνήσω με όσα λες. Δυστυχώς έτσι συμβαίνει...

Θαρρουμε ότι ειμαστε καλύτεροι , σοφοτεροι,  εξυπνότεροι, σωστότεροι, οι με τα λιγότερα βαρίδια... 

... Και προσπαθούμε συνεχώς να προσαρμόσουμε τον άνθρωπο που έχουμε δίπλα μας,,να τον κάνουμε να συμβαδίζει με τη λογικη και την  αισθητική μας, να τον κάνουμε στην ουσία σαν εμάς...

Καθως,,εμεις πάντα είμαστε οι σωστοί ...

...μαλλον σχέση με τον εαυτό μας θέλουμε τελικώς.

Κι αν δεν υπακούσει,, τότε όπως σωστά γράφεις, αρχίζουν οι απειλές,, η βία (σωματική ή συναισθήματικη) , οι συναισθήματικοι εκβιασμοί... 

Μα, αν ειμασταν τόσο σωστοί , δεν θα ήθελαν να μας μοιάσουν από μόνοι τους? ..  

Μπορεί πάλι,  απλά να μην ταιριάζουμε.. Αλλά είναι τόσο δύσκολο να το παραδεχτούμε, που κάνουμε τα πάντα εκτός να το παραδεχτούμε... 

Και τι μένει στο τελος??? 

Εμείς και ο τέλειος εαυτός μας... 

ΥΓ. Η ειρωνεία σου είναι διακριτη , σε εμένα τουλάχιστον... 

Για όποιον παρενοησε... Το κείμενο είναι γραμμένο έτσι, ώστε να καυτηριάζει την παραπάνω συμπεριφορά, όχι για να την δικαιολογησει/ ενισχύσει. 

elenal12

# 18 στις 11/12/2018
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Η.. Εσύ να διάβαζες πιο προσεκτικά. 

Παράθεση:
Σχόλιο # 17 από Andreass66

Τοτε θα επρεπε να γραφτει πιο προσεκτικα...δεν ειμαστε ολοι εξυπνοι σαν του λογου σου

_Bellezza_

# 19 στις 11/12/2018
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Ωραιο το κειμενo.

Εαν ο καθενας εστιαζε στις "ατελειες" του και προσπαθουσε να βελτιωσει τον εαυτο του, τοτε και ο κόσμος θα αλλαζε. 

Μια ζωη ολοκληρη δεν μας φτανει για να μας γνωρισυμε, ποσω μαλλον για να μας αλλαξουμε!

Οταν παρόλα αυτα επελεξα να γινω εκπαιδευτικος, ειχα εκτυπωσει την φραση του τουπακ:

I'm not saying I'm gonna change the world, but I guarantee, that I will spark the brain, that will change the world.

Heptamer

# 20 στις 11/12/2018
author
Ανδρας / 56 / Διαζευγμένος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Φιλοθέη
Θέματα: 36
Απαντήσεις: 16.225

Παράθεση:
Σχόλιο # 12 από elenal12

Χελεν σαν,

μια τετοια (υστερογραφη) e-πεξηγηση, θαρρρω θα πρεπει να υιοθετησεις και για τα δικα σου γραφομενα.

Υπαρχουν πολλοι που παρανοουν.

(Σε ευχαριστω παντως για την πάσα!)

Επιλέξτε σελίδα: (1-5)
Σελίδες 12345
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.