Ας παιξουμε λιγακι...
λογικής κανέναν ! Αυτά που έπεσαν απ την 3 δεν μοιάζουν τόσο σημαντικά άρα η 3 βοηθάει τον 4 . Η 2 έχει ήδη - αν είναι τυφλή- ένα μπαστούνι οπότε το εμπόδιο μπροστά της θα το "καταλάβει" όσο για το 2 η εικόνα δεν είναι ολοκληρωμένη και δεν βλέπω αν αυτό το μικρό παιδί είναι μπροστά απ τους γονείς του και το κλάμα του δεν ξέρω αν είναι επειδή δεν του αγοράζουν κάποιο γλυκό... λίγο "περίεργο θα ήταν ένα τόσο μικρό παιδί να είναι μόνο του - . Βάσει ενστίκτου το 2 αν όντως πρόκειται για παιδί που κινδυνεύει !!
Παράθεση:
Ποιον και γιατι;
Σχόλιο # 1 από SouryaΑς παιξουμε λιγακι...
τον 3 γιατι κινδυνευει περισσοτερο απο τους υπολοιπους
Υποτιθεται πως το παιδακι εχει χαθει
Παράθεση:
Βάσει ...
Σχόλιο # 2 από Persefoni__λογικής κανέναν ! Αυτά που έπεσαν απ την 3 δεν μοιάζουν τόσο σημαντικά άρα η 3 βοηθάει τον 4 . Η 2 έχει ήδη - αν είναι τυφλή- ένα μπαστούνι οπότε το εμπόδιο μπροστά της θα το "καταλάβει" όσο για το 2 η εικόνα δεν είναι ολοκληρωμένη και δεν βλέπω αν αυτό το μικρό παιδί είναι μπροστά απ τους γονείς του και το κλάμα του δεν ξέρω αν είναι επειδή δεν του αγοράζουν κάποιο γλυκό... λίγο "περίεργο θα ήταν ένα τόσο μικρό παιδί να είναι μόνο του - . Βάσει ενστίκτου το 2 αν όντως πρόκειται για παιδί που κινδυνεύει !!
Κι εγω πρωτα τον μικρο βερζεβουλ θα βοηθουσα
Για πες ,σε ποιο;
Παράθεση:
Σχόλιο # 6 από 26-29-31
Σουρυα,μου θύμισες μία ερώτηση πού κάνουν κάποιοι ας πούμε ψυχολόγοι... Αν δειτε ένα παιδί στό δρόμο να κλαίει και ένα να γελάει σε ποίο θα τρέξετε πρώτα;
Πότε θα δώσεις τη λύση του γρίφου ... το εχω ξαναδεί, δεν το θυμάμαι καθόλου, εννοώ τη λύση
Μέχρι να τον πιάσεις θα έχει πέσει, ήδη πέφτει ... οπότε θα περιμενει την νοσοκόμα να τον μαζέψει...
Παράθεση:
Σχόλιο # 3 από 123xristosτον 3 γιατι κινδυνευει περισσοτερο απο τους υπολοιπους
τον 3 γιατι κινδυνευει περισσοτερο απο τους υπολοιπους
την αδερφη προισταμενη θα βοηθουσα πρωτα.
Παράθεση:
Σχόλιο # 9 από anassa_Μέχρι να τον πιάσεις θα έχει πέσει, ήδη πέφτει ... οπότε θα περιμενει την νοσοκόμα να τον μαζέψει...
θα τον πιασω πριν πεσει
Απο εκει που το πηρα δεν εχει απαντηση. Ουτε εγω ξερω
Παράθεση:
Σχόλιο # 8 από anassa_Πότε θα δώσεις τη λύση του γρίφου ... το εχω ξαναδεί, δεν το θυμάμαι καθόλου, εννοώ τη λύση
Τον αντρα γιατι αν πεσει θα σπασει και το αλλο το ποδι
Για να δουμε:
Έχουμε τρεις ηλικιακές ομάδες και έναν χτυπημένο...
(ένα παιδί, μια ηλικιωμένη, μια νεαρή νοσοκόμα)
Η γιαγιά 1 δε χρειάζεται άμεση βοήθεια. Και τυφλή να είναι, με το μπαστουνακι θα "δει" τη γλάστρα και θα την αποφύγει. Δε θα πέσει.
Ο μπόμπιρας 2 απλά κλαιει. Δεν κινδυνεύει άμεσα, άρα μπορεί να περιμενει.
Η νοσοκόμα δε με χρειάζεται επίσης. Μια χαρά μπορεί να σηκώσει ότι της έπεσε.
(Θα τη βοηθήσω πρώτη,μονο αν θέλω να της την πέσω ).
Επομένως, άμεσης βοήθειας χρήζει ο τραυματίας 3.
Είναι ο μόνος τραυματίας της παρέας και που αν πέσει, κινδυνεύει να τραυματιστεί ξανά και να χρειαστεί βοήθεια να σηκωθεί.
Πιστεύω πως η οποιαδήποτε επιλογή μας εδώ, έχει να κάνει με το σε ποια άτομα από πλευράς φροντίδας δίνουμε προσωπικά προτεραιοτητα στη ζωή μας: στα παιδιά, στους ηλικιωμένους, στους αρρώστους η σε αυτούς που φροντίζουν ολους τους άλλους.
Βοηθώντας πρώτα τη νοσοκόμα, η οποία στη συνέχεια θα βοηθήσει τους υπόλοιπους, δείχνει την ορθολογιστικη - καί λίγο βολική - στάση μας απέναντι στα πράγματα.
Βοηθας αυτόν που εν συνεχεία θα βοηθήσει όλους τους άλλους, δίχως να μπαίνεις εσύ στη βάσανο της προτεραιοποιησης.
Για να δουμε:
Έχουμε τρεις ηλικιακές ομάδες και έναν χτυπημένο...
(ένα παιδί, μια ηλικιωμένη, μια νεαρή νοσοκόμα)
Η γιαγιά 1 δε χρειάζεται άμεση βοήθεια. Και τυφλή να είναι, με το μπαστουνακι θα "δει" τη γλάστρα και θα την αποφύγει. Δε θα πέσει.
Ο μπόμπιρας 2 απλά κλαιει. Δεν κινδυνεύει άμεσα, άρα μπορεί να περιμενει.
Η νοσοκόμα δε με χρειάζεται επίσης. Μια χαρά μπορεί να σηκώσει ότι της έπεσε.
(Θα τη βοηθήσω πρώτη,μονο αν θέλω να της την πέσω ).
Επομένως, άμεσης βοήθειας χρήζει ο τραυματίας 3.
Είναι ο μόνος τραυματίας της παρέας και που αν πέσει, κινδυνεύει να τραυματιστεί ξανά και να χρειαστεί βοήθεια να σηκωθεί.
Η εικόνα αποκαλύπτει τον εαυτό μας. Μας δείχνει πως η οποιαδήποτε επιλογή μας εδώ, έχει να κάνει με το σε ποια άτομα από πλευράς φροντίδας (θεωρούμε πως θα πρέπει να) δίνουμε προσωπικά προτεραιοτητα στη ζωή μας: στα παιδιά, στους ηλικιωμένους, στους αρρώστους η σε αυτούς που φροντίζουν ολους τους άλλους.
Βοηθώντας π. χ πρώτα τη νοσοκόμα, η οποία στη συνέχεια θα βοηθήσει τους υπόλοιπους, δείχνει την ορθολογιστικη - καί λίγο βολική / αδιάφορη - στάση μας απέναντι στα φροντιδικα πράγματα.
Βοηθας αυτόν που εν συνεχεία θα βοηθήσει όλους τους άλλους, δίχως να μπαίνεις εσύ στη βάσανο της προτεραιοποιησης /επιλογής.
Βοηθώντας πρώτα το παιδί, δείχνει άνθρωπο που έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα παιδιά κλπ.
Χαχα, το ηξερα πως καποιος θα το ελεγε
Παράθεση:
Σχόλιο # 11 από panagiotismp90την αδερφη προισταμενη θα βοηθουσα πρωτα.
Θα βοηθούσα την ηλικιωμένη κυρία .Πρώτον από σεβασμό λόγω ηλικίας και δεύτερον γιατί οι άλλοι εξαιτίας της νεότητας τους θα τα καταφέρουν σε κάθε περίσταση.Η νοσοκόμα θα σκύψει να μαζέψει τα έγγραφα,ο νεαρός ακόμη κι αν πέσει θα καταφέρει να ξανασηκωθεί ,ο μικρός δεν ξερουμε τον λόγο που κλαίει.Ίσως από πείσμα γιατί η μητερα/πατέρας δεν του κάνουν κάποιο χατήρι.Οπότε η ηλικιωμένη κυρία είναι η πιο ανήμπορη.
Παρατήρηση:
Ο άντρας πιθανόν να νομίζουμε οτι θα πέσει. Ενδεχομένως όμως -κρίνοντας από το χαμόγελο- να πετάει απλά τις πατερίτσες και να θέλει να περπατήσει χωρίς βοήθεια δείχνοντας την δύναμη της ψυχής και το μήνυμα οτι θα τα καταφέρω.Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media