Παράθεση:
Σχόλιο # 16 από MadameShuShu40Λαμπραν
Και το ψάρεμα καλό χόμπι είναι, μην σου πω και καλύτερο από το φόρουμ!!!
μεσ την σκέψη μου ήσουν καλέ !! το σκεφτόμουν αλλά κάνει ψύχρα ακόμα και έχω βάλει την σόμπα και δεν λέω να ξεκολήσω απο δω χάμου . χαχ
απ την άλλη είδα ότι παει σε μαρασμό το φόρουμ και είπα να ανάψω λίγο τα αίματα . χαχ
Παράθεση:
Σχόλιο # 14 από SouryaΛαθος, ο Δον Ζουαν και ο Καζανοβας ηταν μισογυνιδες, αυτο ομως δεν παει να πει οτι δεν πηγαιναν με γυναικες. Εκαναν συλλογη απο αυτες και φυσικα σεξ.
αυτό δεν το ξερα . και πως μαρτυρήται ο μισογυνισμός τους ; τις βάραγαν ή τις έβριζαν πανω στο σεχ ;
fallacies...
αστοχήματα,ατοπήματα...και πάει λέγοντας.
Παράθεση:
Σχόλιο # 18 από lamprand
στα ποια ; πάω στοίχημα ότι ξέρεις και εγγλέζικα συνάδελφε . εγω όχι
Παράθεση:
Σχόλιο # 23 από Heptamerfallacies...
αστοχήματα,ατοπήματα...και πάει λέγοντας.
σ ευχαριστώ χεπταμερ . αλλά μπα δεν νομίζω να σημαίνουν αυτό ακριβώς γιατί θα το έγραφε στα ελληνικά .
κάτι άλλο θα σημαίνει που στην πτωχή μας γλώσσα δεν θα υπάρχει .
χωρις να υπεισελθω στα οσα γραφονται στο θεμα θελω να διαψευσω κατηγορηματικα πως εγινε ποτε αυτος ο διαλογος...
ευχαριστω
Παράθεση:
Σχόλιο # 19 από jane_doΓια κάνε εσύ 9-10 παιδιά στη σειρά (γιατί εκατομμύρια γυναίκες τόσα έκαναν τους περασμένους αιώνες και συνεχίζουν να κάνουν σε Ασίες,Αφρικές κλπ) και έλα να μου πεις μετά ποιο είναι το δυνατό και ποιο το αδύναμο φύλο,που ένα συνάχι παθαίνετε και πέφτετε στο κρεβάτι ,για να μην πιάσω το προσδόκιμο ζωής και ποιο φύλο το έχει μεγαλύτερο...το προσδόκιμο.
Τώρα αν θεωρείς ότι ανήκεις στο πρωτεύον φύλο (μα τι όρος κι αυτός) επειδή έχεις πιο σφιχτούς δικέφαλους ή επειδή θεωρείς ότι η γυναίκα βγήκε από το πλευρό του Αδάμ κατά τα Ιερά Βιβλία,υπάρχουν και ωραιότατα ανέκδοτα σχετικά με το θέμα, πχ :
"Ρωτάει ο Αδάμ τον Θεό:
Θεέ μου την γυναίκα γιατί την έκανες τόσο όμορφη;
Θεός: Για να την αγαπήσεις
Αδάμ: Ναι, γιατί την έκανες όμως και τόσο ηλίθια;
Θεός: Για να σε αγαπήσει και αυτή!
Ματαιοδοξοι υπεροπτες και ερωτευμενοι με τον εαυτο τους. Καμια σχεση με το βρισιμο και το ξυλο
Παράθεση:
Σχόλιο # 22 από lamprand
αυτό δεν το ξερα . και πως μαρτυρήται ο μισογυνισμός τους ; τις βάραγαν ή τις έβριζαν πανω στο σεχ ;
Παράθεση:
Σχόλιο # 30 από SouryaΜαταιοδοξοι υπεροπτες και ερωτευμενοι με τον εαυτο τους. Καμια σχεση με το βρισιμο και το ξυλο
μην λέμε ότι θέμε λοιπόν . αυτο που λες ήταν . και κάθε τέτοιος δεν μισεί τις γυναίκες μόνο αλλά όλους όσους του αντιτίθενται . οπότε μισογύνης δεν ήταν .
απατεώνες ήταν ναρκισσοι και ότι θες . αφού κοροιδευαν και αντρες όχι μόνο γυναίκες .
Παράθεση:
Σχόλιο # 25 από Lena_7_
Λαμπραντ αυτές είναι θεωρίες και ερμηνείες που υπάρχουν μονο μεσα στο...μυαλο σου να πω; Ας πω καλυτερα στο κεφαλακι σου, για ναμαι μεσα. Και ποιος νοιαζεται εξαλλου...Το κακό κομματι ειναι οι συμπεριφορες , που βολευεις και δικαιολογείς μολον αυτόν τον αχταρμα. Αυτο να κοιταξεις και πολλες συγγνωμες, απο οπου πρεπει, καθώς τοις πασι είναι καταφανες.
ποιες θεωρίες ;
Τραγικός στοχαστής εμφανίζεται κατ' εξοχήν ο Ηράκλειτος στη θεωρία του για τον πόλεμο και τη σύγκρουση, που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες θεματικές του κοσμολογικού οράματος του. Κατά τον Ηράκλειτο, η φύση αγαπά τις αντιθέσεις και ξέρει να χειρίζεται τη σύνθεση τους για να παράγει την αρμονία. Αυτή όμως, η κερδισμένη μ' αντίτιμο τη σύγκρουση, ενότητα διατηρείται ως ένταση μεταξύ αντίρροπων στοιχείων, που τείνουν συνεχώς να αποχωρισθούν το ένα από το άλλο ή να αλληλοκαταστραφούν.Σ' ένα σύγγραμμα, που στο παρελθόν είχε αποδοθεί εσφαλμένα στον Αριστοτέλη, το Περί κόσμου, βρίσκουμε το ακόλουθο, ηρακλείτειας, αναμφίβολα, έμπνευσης, χωρίο, που κλείνει άλλωστε με παράθεση του Εφέσιου:Αγαπάει και η φύση τα αντίθετα, και μ' αυτά, όχι με τα όμοια, δημιουργεί τη συμφωνία' έτσι γίνεται και ενώνει, λόγου χάρη, το αρσενικό με το θηλυκό, όχι όμως και το κάθε ον με το όμοιο του, και πραγματώνει την πρώτη ομόνοια με την ένωση των αντιθέτων κι όχι των ομοίων.
η σύγχρονη φυσική δίνει απάντηση διαπιστώνοντας, π.χ., ότι στον πυρήνα του ατόμου δρουν αντίθετες δυνάμεις - οι δυνάμεις της έλξης και της απώθησης. Ετσι ο πυρήνας και το περίβλημα του ατόμου βρίσκονται σε σχέση αντίφασης, διότι ο πυρήνας είναι φορτισμένος θετικά, ενώ το περίβλημα, που αποτελείται από ηλεκτρόνια, είναι φορτισμένο αρνητικά.Η ισορροπία είναι σχετική,προσωρινή, στην πορεία της ανάπτυξης διαταράσσεται, πράγμα που οδηγεί στην εξαφάνιση ενός πράγματος και στην εμφάνιση ενός άλλου με μία καινούρια ενότητα των αντιθέτων. Γιαστο νεαρό ζωικό οργανισμό επικρατεί το προτσές της αφομοίωσης, στην ώριμη ηλικία η αφομοίωση και η ανομοίωση ισορροπούν, ενώ στη γεροντική ηλικία επικρατεί το προτσές της ανομοίωσης. Αν η ενότητα είναι σχετική, τόνιζε ο Λένιν, η πάλη τους είναι απόλυτη, όπως απόλυτη είναι η ανάπτυξη και η κίνηση.https://www.rizospastis.gr/story.do?id=641807αν δώσεις προσοχη στο επικρατούν θα καταλάβεις ότι εννοεί το κυρίαρχο έναντι του άλλου αντιθέτου .αν και κομουνιστής που δεν είμαι εγώ τα λέει σωστά . που τα λέω απ το κεφάλι μου λοιπόν ;Μου αρέσει +
...
κι έλεγαν και σκέπτονταν και ξανασυνδιαλέγοντανΚατσε να σε λιβανισω μπας και συνελθεις. Ημαρτον
Παράθεση:
Σχόλιο # 31 από lamprand
μην λέμε ότι θέμε λοιπόν . αυτο που λες ήταν . και κάθε τέτοιος δεν μισεί τις γυναίκες μόνο αλλά όλους όσους του αντιτίθενται . οπότε μισογύνης δεν ήταν .
απατεώνες ήταν ναρκισσοι και ότι θες . αφού κοροιδευαν και αντρες όχι μόνο γυναίκες .
Και πώς το ξέρεις εσύ; Ήσουν μπροστά;
Παράθεση:
Σχόλιο # 29 από giorgos1970-71χωρις να υπεισελθω στα οσα γραφονται στο θεμα θελω να διαψευσω κατηγορηματικα πως εγινε ποτε αυτος ο διαλογος...
ευχαριστω
Άλλο ανισότητα άλλο διαφορετικότητα.Δεν υπάρχουν ανώτεροι και κατώτεροι,υπάρχουν διαφορετικοί.
Αυτό ισχύει για τα πάντα,φύλα,φυλές,καταγωγές κλπ κλπ.
Τόσο απλό.
Παράθεση:
Σχόλιο # 20 από lamprand
απ ότι καταλαβαίνω θες να πεις ότι η ανισότητα των φύλων υπάρχει λόγω των ανδρών και όχι εξ αιτίας των αναγκών βιοπορισμού της κοινωνίας λόγω των διαφορετικών ρόλων που επέλεξε η φύση να δώσει στα δυο φύλα . αυτό που έκανε το θηλυκό πιο αδύναμο ήταν η μητρότητα και η συνεχής φροντίδα των παιδιών λόγω του ότι τα παιδιά έπρεπε να είναι πάντα με την μητέρα που είχε και το γάλα .
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media