Αααα,καλά το είχα υποψιαστεί!
Παράθεση:
Σχόλιο # 56 από Sivilla_I
Είναι ξεκάθαρες φήμες
που τις έβγαλε ο ροκφέλερ
και ο άλλος που δεν συγκρατώ όνομα (που κι αυτός είναι πίσω απ' όλα)
και τα λοιπά
(στην άλλη σου ερώτηση για τον τάσο κωστόπουλο, ναι γράφει στην εφσυν τώρα-παρότι δεν τον παρακολουθώ)
Δηλαδή όλοι αυτοί που άραζαν στα καφενεία ήταν ανάπηροι πολέμου; Και δεν μιλάμε πια για τόοοσο παλιά.
Παράθεση:
Σχόλιο # 57 από 123xristos
καλα εκανε, γιατι τα παλια χρονια καθε 10 χρονια η ελλαδα ειχε και απο εναν πολεμο, και ξερεις ποιοι πεθαιναν σε αυτους και ποσοι γυρναγαν αναπηροι
Εγω ενα ξερω, η γυναικα ειναι αρχηγος αλλα και δουλα της οικογενειας.
Παράθεση:
Σχόλιο # 62 από jane_doΔηλαδή όλοι αυτοί που άραζαν στα καφενεία ήταν ανάπηροι πολέμου; Και δεν μιλάμε πια για τόοοσο παλιά.
Ναι, κάποιοι απ' αυτούς, ήταν
στα μυαλά
Παράθεση:
Σχόλιο # 62 από jane_doΔηλαδή όλοι αυτοί που άραζαν στα καφενεία ήταν ανάπηροι πολέμου; Και δεν μιλάμε πια για τόοοσο παλιά.
θελω να πω οτι οι αντρες εχουν πολυ περισσοτερες ευθυνες και υποχρεωσεις απο τις γυναικες στις κοινωνιες που ζουμε.
και να σημειωσω οτι οι περισσοτερες γυναικες αυτο δεν το εκτιμουνε.
Παράθεση:
Σχόλιο # 64 από Sivilla_I
Ναι, κάποιοι απ' αυτούς, ήταν
στα μυαλά
Ε αμα μας χρειαζεται ο Λενιν, ο Ηρακλειτος, οι θρησκειες, οι φυσικοχημειες για να αποδειξουμε κατι αλλο απο το αυτονοητο..
ξερω γω...για καποιο λογο το κανεις αυτο.Το κοινό σημείο μεταξύ των φεμιναζι κ των μισογυνηδων είναι ότι κ οι δύο μισουν κάτι.
Κραταμε τη θηλυκότητα ή τον ανδρισμό μας με το να σεβόμαστε το αντίθετο φύλο
Όχι με το να προσπαθούμε να δείχνουμε ανώτεροι
Για τα Νεφελίμ όμως κουβέντα, και θα κάναμε τόσο ωραίες συζητήσεις μαζί τους!!!
Λαμπραντ,
Για την ισορροπια για την οποία μιλάς ...
Για να υπάρξει ισορροπία, πρέπει οι αντίθετες δυνάμεις να ειναι ΙΣΕΣ, όχι κατώτερες οχι ανώτερες αλλα ίσες.
Το αρσενικό στοιχείο και το θηλυκό, ή αν θες yin-yang, βρίσκονται σε τέλεια αρμονία μεταξύ τους, οταν είναι ΙΣΑ.
Το αρσενικό είναι δυνατό σωματικά, αλλά οργανικά- εγκεφαλικα το θηλυκό υπερισχύει. Ο καθένας έχει διαφορετικό ρόλο, αυτό δεν καθιστά κανέναν αδύναμο. Ολα στη φύση ακολουθούν αυτό το νόμο. Ζωή /Θάνατος, ύλη/αντιύλη, κτλ...
. Αυτό που έχει καταντήσει τον κόσμο έτσι,, είναι η άποψη του ισχυρού. Η φύση είναι σοφή, και εποίησε τον κόσμο με τρόπον τέτοιον, ώστε ΟΛΟΙ να είναι χρήσιμοι. Οταν μπαίνει η ιδέα όμως του πιο ισχυρού του πιο έξυπνου του πιο, πιο, πιο, τότε αρχίζει η κατηφόρα. Όλοι επιτελούν εναν ρόλο. Δεν χρειάζεται να υπάρχει σύγκριση.
Οσον αφορά την αγάπη, ε δε θεωρώ ότι αγαπάς κατι το οποίο θεωρείς κατώτερο. Γιατι έτσι το υποτιμάς. Αν υποτιμάς, δεν μπορείς να αγαπήσεις . Κάθε φορά που ερωτευεσαι, ή αγαπάς, το κάνεις, γιατί θαυμαζεις κατι σε κάποιον, οτιδήποτε κι αν είναι αυτό. Άπαξ και το υποτιμήσεις( δλδ το θεωρήσεις κατώτερο, ασχέτως αν είναι ή όχι) παει η αγάπη. Δεν εχω δει κανεναν να υποτιμαει κάποιον και συγχρονως να το θελει. Αν εχετε δει εσεις, παω πασο.
Παράθεση:
Σχόλιο # 6 από lamprand
τα ετερώνυμα έλκονται όμως Έλενα . το δυνατό θέλει να αναπαράγει και διαιωνίσει τον εαυτό του και η φύση ή θεός έχει φροντίσει αυτό να γίνεται μεταξύ των δύο φύλων όχι μεταξύ του ενός φύλου του δυνατού ή του αδύνατου . εκεί αναφέρομαι . αλλά σαφώς η δύναμη θα ήθελε το αδύνατο φύλο να είναι όσο πιο δυνατό γίνεται στα πλαίσια του αδυνάτου .
τα άλλα για το ξύλο σε παρακαλώ μην τα παίρνεις τις μετρητοίς αλληγορικά τα λέω μιας και έτσι γίνόταν όσο πάμε πιο πίσω στην βαρβαρότητα .
είναι αναγκασμένος να αγαπά το αδύναμο γιατί είναι δικό του και η τροφός της διαιωνησής του .
σε κάθε προσπάθεια του αδυνάτου να απαλλαγεί απο το αγκάλιασμα να μην είναι δικιά του αυτό επιφέρει θυμό όσο ευχαριστιέται την αγκάλη του υπάρχει αγάπη . δες απο τις σχέσεις εδω μέσα όλοι οι άντρες δεν θέλουν να χωρίσουν λόγω των παιδιών . τώρα το ότι υπάρχουν και μικρές αποκλήσεις αντρών απο αυτό είναι γιατί με την ανάπτυξη του πνευματός του ο άνθρωπος έχει μια μικρή ελευθερία να κάνει ή να μην κάνει αυτό που η φύση ή Θεός του είπαν να κάνει .
γιατί το πνευμα είναι και αυτό σε ενότητα και σύγκρουση με το σώμα και την ψυχή .έτσι διεκδικεί και αυτό την αυτονομία του . γι αυτό ο υλισμός λέει στην ενότητα υλης και ιδέας το πρωτευον είναι η ύλη . εξ ου και τα φιλοσοφικά ρευματα Ιδεαλισμού και υλισμού !
Παράθεση:
Σχόλιο # 68 από MadameShuShu40Το κοινό σημείο μεταξύ των φεμιναζι κ των μισογυνηδων είναι ότι κ οι δύο μισουν κάτι.
Κραταμε τη θηλυκότητα ή τον ανδρισμό μας με το να σεβόμαστε το αντίθετο φύλο
Όχι με το να προσπαθούμε να δείχνουμε ανώτεροι
σωστά αυτά τα έχω πει και γω πριν απο σένα για τον σεβασμό .
αλλά ποιος προσπαθεί να δείχνει ανώτερος ; αυτός που δεν είναι λέω εγώ . αν κάποιος είναι ανώτερος δεν χρειάζεται να το δείξει , φαίνεται .
μόνο απ τον τρόπο που μιλάτε εσεις οι γυναίκες εδω οι συγκεκριμένες τον επιδεικτικό και υποτιμιτικό στον συνομιλητή σας (τυπου παρε και ξυραφάκια , είσαι μισογύνης είσαι αμ'ορφωτος χωρίς να μπαίνεται σε σοβαρή αντίκρουση κ.α.) δείχνουν ποιοί είναι υπερόπτες και θέλουν να δείχνουν ανώτεροι .
το να θέτω προς συζήτηση το θέμα ποιο απο τα δύο αντίθετα είναι το πρωτευον στην ενότητα άνθρωπος είναι φιλολογική όπως οποιαδήποτε άλλη συζήτηση π.χ. υπάρχει μετα θάνατον ζωή ; ή εξωγήινη ;αν βρούμε ότι ναι ισότητα δεν υπάρχει πουθενά και άρα κάτι υπερέχει του άλλου αντιθέτου και μάλιστα το προσδιορίσουμε ότι είναι το τάδε τότε το άλλο αντίθετο θα πρέπει να διαμαρτύρεται και να λέει και να σούρνει στον άλλο με μισείς γι αυτό τα λέτε και βρήκατε αυτό που σας συμφέρει ;
ε εγώ σας λέω μιλείστε αποδείξτε το λάθος δεν αποκλείεται και λάθος να κάνουμε .όμως δεν θέλουν διάλογο εδώ οι υπερόπτες και επειδή ξέρουν ότι θα ηττηθούν χλευάζουν απαξιούν .
αλλο θεωρία αλλο πράξη . με το να αποδείξω ότι οι άντρες είναι το πρωτευον δεν με κάνει αυτομάτως πρώτο χωρίς και τις πράξεις μου . εγω βασικά τι ανώτερος να είμαι στα χρόνια μου με μια καράφλα να ..; ασε
φοβάμαι .. αλλά όχι αυτό που θέλεις να πεις. τον φεμιΝαζι φοβάμαι μιας και ο ρόλος μου είναι να παρέχω την ασφάλεια για τους απογόνους μου !...
Παράθεση:
μισογυνισμός δεν υπάρχει γιατί δεν υπάρχει ο λόγος .
Σχόλιο # 1 από lamprand
μισογυνισμός δεν υπάρχει γιατί δεν υπάρχει ο λόγος .
αντιθέτως υπάρχει ο μισανδρισμός γιατί υπάρχει λόγος !
και ο λόγος είναι ότι στην καθε ενότητα υπάρχει το δυνατό και το αδύνατο που συγρούονται .
το δυνατό γιατί να μισήσει το αδύνατο ; έχει κάποιο λόγο ;
ενω του αδύνατου η μοίρα είναι να μισεί το δυνατό που το έχει σφιχταγκαλιασμένο και αιχμάλωτο στην αγάπη του !
ε πε ρε συνάδερφε ότι εννοείς τους "άλλους" άνδρες...
κ ως εκ τούτου...
τις "άλλες" γυναίκες να υποθέσω...
να ησυχάσουν κ οι κόρες εδώ που ένα πλάκωμα το ένιωσαν...
απ το σφιχταγκάλιασμα...
Ενσταση φιλε μας !
Δεν ειναι "φιλολογικη" συζητηση μαλλον,διοτι δεν υπαρχει μετρο συγκρισης ουτε τα κριτηρια μπορουν να ειναι τα ιδια Ειναι σα να συγκρινεις το λυκο με το προβατο πχ.Ο λυκος ειναι ο δυνατοτερος αλλα για τον ανθρωπο το προβατο πιο χρησιμο.Ποιο ειναι ανωτερο απο τα δυο ?Ποια κριτηρια βαζεις για να συγκρινεις αντρα- γυναικα .Αλλιως να εχουμε να γραφουμε ολοι μας εδω εις τον αιωνα ...
Παράθεση:
Σχόλιο # 10 από lamprand. δεν διαλέγω εγώ επειδή είμαι άντρας να πω είναι ο άντρας .αλλά επειδή με μια ματιά στην φύση φαίνεται στην μυική δύναμη των θυλαστικών ειδών .η γυναίκα που η φύση την όρισε σαν δευτερευον φυσικό επόμενο να δυσανασχετεί και έτσι έχουμε την ζωή σαν μια τραγωδία που είπα .όσο δεν θα δέχεστε αυτόν τον ρόλο τόσο θα επισπευδεται ο διαχωρισμός της ενότητας ανθρωπότης .
Υπεροψια ειναι οτι μ αυτα που γραφεις οι αλλοι δεν μπορουν ουτε σοβαρα να σου απαντησουν και το χουν ριξει στην πλακα...
Ενω αυτο δεν ειναι υπεροψια...;;;
Παράθεση:
Σχόλιο # 70 από elenal12Λαμπραντ,
Για την ισορροπια για την οποία μιλάς ...
Για να υπάρξει ισορροπία, πρέπει οι αντίθετες δυνάμεις να ειναι ΙΣΕΣ, όχι κατώτερες οχι ανώτερες αλλα ίσες.
Το αρσενικό στοιχείο και το θηλυκό, ή αν θες yin-yang, βρίσκονται σε τέλεια αρμονία μεταξύ τους, οταν είναι ΙΣΑ.
Το αρσενικό είναι δυνατό σωματικά, αλλά οργανικά- εγκεφαλικα το θηλυκό υπερισχύει. Ο καθένας έχει διαφορετικό ρόλο, αυτό δεν καθιστά κανέναν αδύναμο. Ολα στη φύση ακολουθούν αυτό το νόμο. Ζωή /Θάνατος, ύλη/αντιύλη, κτλ...
. Αυτό που έχει καταντήσει τον κόσμο έτσι,, είναι η άποψη του ισχυρού. Η φύση είναι σοφή, και εποίησε τον κόσμο με τρόπον τέτοιον, ώστε ΟΛΟΙ να είναι χρήσιμοι. Οταν μπαίνει η ιδέα όμως του πιο ισχυρού του πιο έξυπνου του πιο, πιο, πιο, τότε αρχίζει η κατηφόρα. Όλοι επιτελούν εναν ρόλο. Δεν χρειάζεται να υπάρχει σύγκριση.
Οσον αφορά την αγάπη, ε δε θεωρώ ότι αγαπάς κατι το οποίο θεωρείς κατώτερο. Γιατι έτσι το υποτιμάς. Αν υποτιμάς, δεν μπορείς να αγαπήσεις . Κάθε φορά που ερωτευεσαι, ή αγαπάς, το κάνεις, γιατί θαυμαζεις κατι σε κάποιον, οτιδήποτε κι αν είναι αυτό. Άπαξ και το υποτιμήσεις( δλδ το θεωρήσεις κατώτερο, ασχέτως αν είναι ή όχι) παει η αγάπη. Δεν εχω δει κανεναν να υποτιμαει κάποιον και συγχρονως να το θελει. Αν εχετε δει εσεις, παω πασο.
αγαπητή Έλενα οι δυνάμεις ποτέ δεν είναι ισε . η φιλόσοφοι μιλούν για ισοροπία μέσα απο την ένωση των αντιθέτων όχι των ομοίων. μας λένε για ισοροπία μεταξύ δύο άνισων πραγμάτων .
πουθενα δεν θα βρεις ισοτητα στο σύμπαν ισορροπία θα βρεις που λόγω των άνισων που ισορροπούν κάποια στιγμή χανεται και η ισοροπία .
δυο αρσιβαρίστες σηκώνουν τα ίδια κιλά .φαινομενικά. είναι ίσοι ; αν συνεχίσουν να τα σηκώνουν και να τα ξανασηκώνουν τότε θα φανεί ότι δεν ήταν ίσοι αλλά κάποιος υπερέχει . να μην πω ότι όλοι οι άλλοι αθλητές ήταν ανισοι μεταξύ τους .
κάθε σωμα έχει θετικό και αρνητικό έχει έλξη και άπωση που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες ογκο ταχύτητα κ.α.άρα αυτές οι δυνάμεις είναι άνισες .
ο ήλιος με τους πλανήτες είναι ίσοι σε δυνάμεις και έχουν ισορροπήσει ; όχι , θεωρώ ότι η έλξη του ήλιου σε περιφερόμενους πλανήτες λόγω της μεγάλης υπεροχής του θα έκανε να συντριβούν επάνω του αλλά στις έλξεις τους ο πλανήτης και ο ήλιος αναλόγως της απόστασης εφαρμόζονται και οι απωστηκές τους δυνάμεις και σε κάποια απόσταση ισορροπούν . δεν έχουμε κυρίαρχο εδώ ; η έλξη του ήλιου δεν υπερίσχυσε της του πλανήτη και έτσι το έκανε να περιφέρεται γύρω του ;
αν ήταν ο πλανήτης ισχυρότερος απ τον ήλιο τότε θα περιφερόταν ο ήλιος γύρω απο την γη (πραγμα που ο άνθρωπος και πίστευε παλιά).
αν ήταν ίσοι σε δύναμη τοτε τι θα γινόταν ; απλά δεν θα ήταν μαζί σε ηλιακό σύστημα και δεν θα έφτιαχναν αυτά που έχουν φτιάξει μαζί !
η ένωση προυποθέτει κυριαρχία κατ αρχήν λοιπόν.
Αγαπητέ lamprand,
Επειδή πάνε πολλά χρόνια που τελειώσαμε το σχολείο, σου συνιστώ να βρεις λίγο χρόνο και να ξεφυλλίσεις το βιβλίο της Φυσικής A' Λυκείου (θα το βρεις olline στο διαδίκτυο), ειδικά το κεφάλαιο που πραγματεύεται τις Δυνάμεις και τους νόμους του Νεύτωνα.
Είμαι σίγουρη οτι θα σου λύσει πολλές απορίες και θα σε γλιτώσει, στο μέλλον, από διάφορα ατοπήματα.
Φιλικά
Αρχοντούλα
Απαντησε Λαμπραντ αυτο που θα σε ρωτησω...Ισχυρος ειναι αυτος που εχει δυνατους μυς και μεγαλη σωματικη διαπλαση ως εκ τουτο αντρας η αυτη που εχει καλυτερη υγεια και μακροζωια και σας κανει μνημοσυνο;
Παράθεση:
Σχόλιο # 71 από lamprand
σωστά αυτά τα έχω πει και γω πριν απο σένα για τον σεβασμό .
αλλά ποιος προσπαθεί να δείχνει ανώτερος ; αυτός που δεν είναι λέω εγώ . αν κάποιος είναι ανώτερος δεν χρειάζεται να το δείξει , φαίνεται .
μόνο απ τον τρόπο που μιλάτε εσεις οι γυναίκες εδω οι συγκεκριμένες τον επιδεικτικό και υποτιμιτικό στον συνομιλητή σας (τυπου παρε και ξυραφάκια , είσαι μισογύνης είσαι αμ'ορφωτος χωρίς να μπαίνεται σε σοβαρή αντίκρουση κ.α.) δείχνουν ποιοί είναι υπερόπτες και θέλουν να δείχνουν ανώτεροι .
το να θέτω προς συζήτηση το θέμα ποιο απο τα δύο αντίθετα είναι το πρωτευον στην ενότητα άνθρωπος είναι φιλολογική όπως οποιαδήποτε άλλη συζήτηση π.χ. υπάρχει μετα θάνατον ζωή ; ή εξωγήινη ;αν βρούμε ότι ναι ισότητα δεν υπάρχει πουθενά και άρα κάτι υπερέχει του άλλου αντιθέτου και μάλιστα το προσδιορίσουμε ότι είναι το τάδε τότε το άλλο αντίθετο θα πρέπει να διαμαρτύρεται και να λέει και να σούρνει στον άλλο με μισείς γι αυτό τα λέτε και βρήκατε αυτό που σας συμφέρει ;
ε εγώ σας λέω μιλείστε αποδείξτε το λάθος δεν αποκλείεται και λάθος να κάνουμε .όμως δεν θέλουν διάλογο εδώ οι υπερόπτες και επειδή ξέρουν ότι θα ηττηθούν χλευάζουν απαξιούν .
αλλο θεωρία αλλο πράξη . με το να αποδείξω ότι οι άντρες είναι το πρωτευον δεν με κάνει αυτομάτως πρώτο χωρίς και τις πράξεις μου . εγω βασικά τι ανώτερος να είμαι στα χρόνια μου με μια καράφλα να ..; ασε
φοβάμαι .. αλλά όχι αυτό που θέλεις να πεις. τον φεμιΝαζι φοβάμαι μιας και ο ρόλος μου είναι να παρέχω την ασφάλεια για τους απογόνους μου !...
Παράθεση:
Σχόλιο # 77 από lamprand
αγαπητή Έλενα οι δυνάμεις ποτέ δεν είναι ισε . η φιλόσοφοι μιλούν για ισοροπία μέσα απο την ένωση των αντιθέτων όχι των ομοίων. μας λένε για ισοροπία μεταξύ δύο άνισων πραγμάτων .
πουθενα δεν θα βρεις ισοτητα στο σύμπαν ισορροπία θα βρεις που λόγω των άνισων που ισορροπούν κάποια στιγμή χανεται και η ισοροπία .
δυο αρσιβαρίστες σηκώνουν τα ίδια κιλά .φαινομενικά. είναι ίσοι ; αν συνεχίσουν να τα σηκώνουν και να τα ξανασηκώνουν τότε θα φανεί ότι δεν ήταν ίσοι αλλά κάποιος υπερέχει . να μην πω ότι όλοι οι άλλοι αθλητές ήταν ανισοι μεταξύ τους .
κάθε σωμα έχει θετικό και αρνητικό έχει έλξη και άπωση που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες ογκο ταχύτητα κ.α.άρα αυτές οι δυνάμεις είναι άνισες .
ο ήλιος με τους πλανήτες είναι ίσοι σε δυνάμεις και έχουν ισορροπήσει ; όχι , θεωρώ ότι η έλξη του ήλιου σε περιφερόμενους πλανήτες λόγω της μεγάλης υπεροχής του θα έκανε να συντριβούν επάνω του αλλά στις έλξεις τους ο πλανήτης και ο ήλιος αναλόγως της απόστασης εφαρμόζονται και οι απωστηκές τους δυνάμεις και σε κάποια απόσταση ισορροπούν . δεν έχουμε κυρίαρχο εδώ ; η έλξη του ήλιου δεν υπερίσχυσε της του πλανήτη και έτσι το έκανε να περιφέρεται γύρω του ;
αν ήταν ο πλανήτης ισχυρότερος απ τον ήλιο τότε θα περιφερόταν ο ήλιος γύρω απο την γη (πραγμα που ο άνθρωπος και πίστευε παλιά).
αν ήταν ίσοι σε δύναμη τοτε τι θα γινόταν ; απλά δεν θα ήταν μαζί σε ηλιακό σύστημα και δεν θα έφτιαχναν αυτά που έχουν φτιάξει μαζί !
η ένωση προυποθέτει κυριαρχία κατ αρχήν λοιπόν.
επίσης η σελήνη είναι υπόδουλη της γης . και δω έχουμε κυριαρχία.
αν ήταν ελευθερη η σελήνη και όχι αιχμάλωτη θα είχε φύγει θα είχε βαρεθεί όλο τα ίδια και τα ίδια .
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media