Παράθεση:
Σχόλιο # 79 από Souryaη αυτη που εχει καλυτερη υγεια και μακροζωια και σας κανει μνημοσυνο;
Προσεχε πως τα πετας βρε Sourya.. Ειχα ενα κομματι μηλο στο στομα μου...
Να εισαι καλα παιδι ,με κανεις και γελαω
Παράθεση:
Σχόλιο # 80 από lamprand
επίσης η σελήνη είναι υπόδουλη της γης . και δω έχουμε κυριαρχία.
αν ήταν ελευθερη η σελήνη και όχι αιχμάλωτη θα είχε φύγει θα είχε βαρεθεί όλο τα ίδια και τα ίδια .
Αντε παλι, εξηγησε το κι εσυ. Τι φρουτο ειν αυτο;
Παράθεση:
Σχόλιο # 69 από MadameShuShu40#59
Για τα Νεφελίμ όμως κουβέντα, και θα κάναμε τόσο ωραίες συζητήσεις μαζί τους!!!
Ε μα πια
Παράθεση:
Σχόλιο # 81 από Mindthegap-
Η σιωπή είναι χρυσός ...μη σου πω μέλι... εφόσον βέβαια οι απαντήσεις έχουν δοθεί επαρκώς.
Ως περισσότερο δυνατη λεω να μην στριψω το μαχαίρι...στην πληγή... κι άλλο
τώρα , πού θα δουλέψεις , παιδί μου , θά έχεις πάλλυ τον μπαμπά σου , manager ...?
Παράθεση:
Σχόλιο # 81 από Mindthegap-
ή θα στον χορηγήσει το Νοσοκομείο Αυτεπαγγέλτως ,...?
Παράθεση:
Σχόλιο # 78 από Arxontoula_Αγαπητέ lamprand,
Επειδή πάνε πολλά χρόνια που τελειώσαμε το σχολείο, σου συνιστώ να βρεις λίγο χρόνο και να ξεφυλλίσεις το βιβλίο της Φυσικής A' Λυκείου (θα το βρεις olline στο διαδίκτυο), ειδικά το κεφάλαιο που πραγματεύεται τις Δυνάμεις και τους νόμους του Νεύτωνα.
Είμαι σίγουρη οτι θα σου λύσει πολλές απορίες και θα σε γλιτώσει, στο μέλλον, από διάφορα ατοπήματα.
Φιλικά
Αρχοντούλα
εντάξει κακώς διατύπωσα ότι οι δυνάμεις είναι ανισες , αλλά αυτό που εννοώ είναι όλες τις ιδιότητες που έχει η δύναμη κάθε πράγματος βαρος μαζα κίνηση ταχύτητα περιστροφή δύναμη έλξης ή άπωσης κ.α. όπότε αν αγκαλιάσω κάποιον ελαφρυτερό μου μπορεί οι δυνάμεις μας να είναι ίσες αλλά εγω θα τον έλκω όπου θέλω γιατί έχω πιο πολύ βάρος . με αυτήν την έννοια λέω ότι οι δυνάμεις δεν είναι ίσες .
Παράθεση:
Σχόλιο # 87 από lamprand
εντάξει κακώς διατύπωσα ότι οι δυνάμεις είναι ανισες , αλλά αυτό που εννοώ είναι όλες τις ιδιότητες που έχει η δύναμη κάθε πράγματος βαρος μαζα κίνηση ταχύτητα περιστροφή δύναμη έλξης ή άπωσης κ.α. όπότε αν αγκαλιάσω κάποιον ελαφρυτερό μου μπορεί οι δυνάμεις μας να είναι ίσες αλλά εγω θα τον έλκω όπου θέλω γιατί έχω πιο πολύ βάρος . με αυτήν την έννοια λέω ότι οι δυνάμεις δεν είναι ίσες .
"Η δύναμη έλξης, που ονομάζεται βάρος, είναι μεγαλύτερη όταν τα σώματα είναι πλησιέστερα ή όταν έχουν μεγαλύτερη μάζα."
καταλαβαίνετε γιατί πράγμα ομιλώ . μπορει να ασκούν δυο σώματα ίση δύναμη αλλά του ενός δεν αρκεί για να κινήσει το άλλο που έχει τεράστιο όγκο και βάρος
"Η βαρύτητα στη γή έλκει τα υλικά σώματα και προκαλεί την πτώση τους στην επιφάνειά της όταν αφεθούν ελεύθερα. Επιπροσθέτως, η βαρύτητα είναι η αιτία της ύπαρξης της γης, του ήλιου και των άλλων αστρικών σωμάτων. Χωρίς αυτή δεν θα υπήρχε ζωή, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα. Η βαρύτητα είναι επίσης υπεύθυνη για την τροχιά της γης και των υπόλοιπων πλανητών γύρω από τον ήλιο, την τροχιά της σελήνης γύρω από τη γη,"
"Το σώμα που εκτελεί ελεύθερη πτώση ασκεί και αυτό με τη σειρά του στη Γη δύναμη ανάλογου μέτρου και αντίθετης φοράς με αυτή που του ασκεί η ίδια, κάτι το οποίο σημαίνει πως η Γη επιταχύνεται προς το σώμα.Όμως, εξαιτίας της τεράστιας μάζας της Γης (και της συνεπακόλουθης αδράνειάς της) σε σχέση με το σώμα, η επιτάχυνση αυτή είναι αμελητέα."
καταλαβαίνετε γιατι είπα δεν υπάρχουν ίσα ! γιατί δεν υπάρχουν
Αναθεμα αν καταλαβα τι λες. Αληθεια εσυ καταλαβαινεις;
καταλαβαίνω καλέ . απλά μπορεί να μην μπορώ να τα διατυπώσω σωστά καμμιά φορά . επίσης ο τίτλος που έχω βάλει είναι λάθος γιατί τον ξεκίνησα έτσι πρόχειρα απαντώντας σε άλλον που ήθελε τον μισογυνισμό σαν απόλυτο απο γεννέσεως του ανθρώπινου είδους . και εγώ θέλω να αποδείξω ότι δεν υπάρχει σαν απόλυτος αλλά σε μερικούς αρρώστους . αντιθέτως απόλυτος είναι ο μισανδρισμός για τον λόγω που προσπαθώ να πώ.
{αν ονομάσουμε βέβαια έτσι μισογυνισμό και μισααντρισμό την πάλη των φύλων που δεν θεωρώ ότι πρέπει )Δηλαδή όλες οι γυναίκες μισούμε τους άνδρες ενώ οι άνδρες που μισούν τις γυναίκες είναι λίγοι και εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του ψυχίατρου;Αυτό λες ή δεν κατάλαβα καλά;
Παράθεση:
Σχόλιο # 90 από lamprandκαταλαβαίνω καλέ . απλά μπορεί να μην μπορώ να τα διατυπώσω σωστά καμμιά φορά . επίσης ο τίτλος που έχω βάλει είναι λάθος γιατί τον ξεκίνησα έτσι πρόχειρα απαντώντας σε άλλον που ήθελε τον μισογυνισμό σαν απόλυτο απο γεννέσεως του ανθρώπινου είδους . και εγώ θέλω να αποδείξω ότι δεν υπάρχει σαν απόλυτος αλλά σε μερικούς αρρώστους . αντιθέτως απόλυτος είναι ο μισανδρισμός για τον λόγω που προσπαθώ να πώ.
{αν ονομάσουμε βέβαια έτσι μισογυνισμό και μισααντρισμό την πάλη των φύλων που δεν θεωρώ ότι πρέπει )
Παράθεση:
Σχόλιο # 76 από Sivilla_I
Το δίκαιο του ισχυρού
αν το είχαμε αποδεχτεί
στον ανθρώπινο πολιτισμό (όχι μεταξύ μας, αλλά αιτιοκρατικά, σε σχέση με άλλα είδη)
θα είχαμε αρχηγό ενα λιοντάρι
και παλιότερα εναν δεινόσαυρο
Επιλέξαμε όμως να επιβληθούμε στα πάντα
κι ας είμαστε μεσαίου μεγέθους και δύναμης.
Τα υπόλοιπα είναι ακατάληπτα εως και επικίνδυνμα.
μα ήταν ή έγινε ο άνθρωπος το πιο ισχυρό λόγω χεριών που έφτιαξαν εργαλεία και όπλα . δύναμη είναι και αυτά για όποιον τα χρησιμοποιεί .
Παράθεση:
Σχόλιο # 91 από jane_doΔηλαδή όλες οι γυναίκες μισούμε τους άνδρες ενώ οι άνδρες που μισούν τις γυναίκες είναι λίγοι και εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του ψυχίατρου;Αυτό λες ή δεν κατάλαβα καλά;
βρε τζέην μα το εξηγώ . είναι λάθος να λέτε ότι οι αντρες είναι όλοι μισογύνηδες απο γεννέσεως της ανθρώπινης ιστορίας . εξήγησα ότι την πάλη των αντιθέτων εσείς την ονομάζεται μισογυνισμό .
εγω απαντώντας σε αυτό το λάθος απαντώ με μισανδρισμό λαθεμένα και γω . γιατί δεν υπάρχει μίσος μόνο αλλά και αγάπη μαζί .
απλώς θέλω να δείξω ότι η πάλη ξεκινά απο τον εξουσιαζόμενο για απελευθέρωση .
η φύση ένωσε δυο αντίθετα και έφτιαξε τον άνθρωπο . τα δύο αντίθετα είναι άνισα σε όγκο (άρα δύναμη) και αρχίζει η πάλη για να γίνει το αδύναμο δυνατό και το δυνατό να παραμείνει δυνατό . η πάλη ξεκινά απ το θήλυκό λοιπόν όχι απ το αρσενικό .
Το δικαιο του (οικονομικα/στρατιωτικα/πνευματικα) ισχυρου ειναι αυτο που (αποδεχομαστε / εξακολουθει να) ισχυει / ασκειται.
Αυτο δεν κατορθωσε να το περιορισει / εκριζωσει / εκμηδενισει κανενα "εξισωτικο" / εξισορροπιστικο ανθρωπινο κατασκευασμα (νομοι / δικαιοσυνη).
Απλα, το δικαιο του ισχυρου ασκειται πιο πολυπλοκα (ένεκα της πολυπλοκης ανθρωπινης κοινωνιας ως κατασκευασμα) ητοι, ειναι πιο ...αορατο, έμμεσο, δυσδιακριτο.
Παράθεση:
Σχόλιο # 92 από lamprand
μα ήταν ή έγινε ο άνθρωπος το πιο ισχυρό λόγω χεριών που έφτιαξαν εργαλεία και όπλα . δύναμη είναι και αυτά για όποιον τα χρησιμοποιεί .
Παιδιά, όταν παρακολουθείτε τον Λιακόπουλο, κάντε ένα κοπυ παστε και μεταφέρετε εδώ οτι μλκς λέει.
Εμείς θα βλέπουμε ότι ποσταρετε βίντεο και θα το προσπερνάμε.
Μετά από 5 ώρες όμως, που τον βλέπετε στην τηλεόραση, και αφού γίνεται πουρές το κεφάλι σας, μην προσπαθείτε να θυμάστε και αυτά που λέει, γιατί το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε!!!
η φυλακή είναι συνυφασμένη με τη βία , ας μην το ξεχνάμε ...
Παράθεση:
Σχόλιο # 84 από SouryaΕ μα πια
Παράθεση:
Σχόλιο # 93 από lamprand
βρε τζέην μα το εξηγώ . είναι λάθος να λέτε ότι οι αντρες είναι όλοι μισογύνηδες απο γεννέσεως της ανθρώπινης ιστορίας .
Που γραφτηκε κατι τετοιο;;;
ωραία.
άρα πάει περίπατο η μυική υπεροχή (στην οποία το λιοντάρι και ο δεινόσαυρος υπερέχουν)
Με το καλό να αρθούν και τα υπόλοιπα περι ανωτερότητας.
Παράθεση:
Σχόλιο # 92 από lamprand
"καταλαβαίνετε γιατι είπα δεν υπάρχουν ίσα ! γιατί δεν υπάρχουν"
Δηλ λες αυτο?
https://www.youtube.com/watch?v=jySzmx8FWDM
Παράθεση:
Σχόλιο # 88 από lamprand
"Η δύναμη έλξης, που ονομάζεται βάρος, είναι μεγαλύτερη όταν τα σώματα είναι πλησιέστερα ή όταν έχουν μεγαλύτερη μάζα."
καταλαβαίνετε γιατί πράγμα ομιλώ . μπορει να ασκούν δυο σώματα ίση δύναμη αλλά του ενός δεν αρκεί για να κινήσει το άλλο που έχει τεράστιο όγκο και βάρος
"Η βαρύτητα στη γή έλκει τα υλικά σώματα και προκαλεί την πτώση τους στην επιφάνειά της όταν αφεθούν ελεύθερα. Επιπροσθέτως, η βαρύτητα είναι η αιτία της ύπαρξης της γης, του ήλιου και των άλλων αστρικών σωμάτων. Χωρίς αυτή δεν θα υπήρχε ζωή, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα. Η βαρύτητα είναι επίσης υπεύθυνη για την τροχιά της γης και των υπόλοιπων πλανητών γύρω από τον ήλιο, την τροχιά της σελήνης γύρω από τη γη,"
"Το σώμα που εκτελεί ελεύθερη πτώση ασκεί και αυτό με τη σειρά του στη Γη δύναμη ανάλογου μέτρου και αντίθετης φοράς με αυτή που του ασκεί η ίδια, κάτι το οποίο σημαίνει πως η Γη επιταχύνεται προς το σώμα.Όμως, εξαιτίας της τεράστιας μάζας της Γης (και της συνεπακόλουθης αδράνειάς της) σε σχέση με το σώμα, η επιτάχυνση αυτή είναι αμελητέα."
καταλαβαίνετε γιατι είπα δεν υπάρχουν ίσα ! γιατί δεν υπάρχουν
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media