Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

μισογυνισμός δεν υπάρχει γιατί δεν υπάρχει ο λόγος .

Επιλέξτε σελίδα: (1-26)
Σελίδες 12345678910Τελ.»

Ndreee

# 101 στις 22/1/2019
author
Ανδρας / 48 / Παντρεμένος
Ν. Αχαϊας / Πάτρα
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 216
'Aρεσαν+: 0%

Τόσα χρόνια έψαχνα να βρω τα κατάλληλα επιχειρήματα έτσι ώστε να εξουσιάσω την γυναίκα μου και εσείς μου δώσατε τη λύση... Κάθε φορά που θα μου ζητά να της ανοίξω το βαζάκι με τις πίκλες και τη μαρμελάδα γιατί η ίδια δε μπορεί, θα το χρησιμοποιώ εις βάρος της, αφού εγώ είμαι δυνατός, για να την "ταπώσω" και να την βάλω στη αδύναμη θέση που ανήκει η χαμένη...

Μα τι πίνετε ήθελα να ήξερα, που έχει τόσο σοβαρές παρενέργειες...
Αρέσει στα μέλη Sivilla_I, anassa_ και σε ακόμα 2 μέλη.

lamprand

# 102 στις 22/1/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Παράθεση:
Σχόλιο # 94 από Heptamer

Το δικαιο του (οικονομικα/στρατιωτικα/πνευματικα) ισχυρου ειναι αυτο που (αποδεχομαστε / εξακολουθει να) ισχυει / ασκειται.

Αυτο δεν  κατορθωσε να το περιορισει / εκριζωσει / εκμηδενισει κανενα  "εξισωτικο" / εξισορροπιστικο ανθρωπινο κατασκευασμα (νομοι / δικαιοσυνη).

Απλα, το δικαιο του ισχυρου ασκειται πιο πολυπλοκα (ένεκα της πολυπλοκης ανθρωπινης κοινωνιας ως κατασκευασμα) ητοι, ειναι πιο ...αορατο, έμμεσο, δυσδιακριτο.

έτσι είναι . το αντίθετο αυτού του δικαίου είναι το δίκαιο του αδυνάτου που πάντα θα ξεκινά πρώτο την πάλη για να ισχύσει !

αυτό εκφράζεται πολιτικά με τα λαικιστικά ιδεολογικά ρευματα και κόματα .

έχουν γίνει επαναστάσεις να ισχύσει αλλά παντού απότυχαν  γιατί το δίκιο του αδυνάτου δεν μπορεί παρα να κάνει την κοινωνία σαν τα μουτρα της . ΑΔΥΝΑΤΗ .

με αποτέλεσμα την παρακμή και θάνατο της κοινωνίας .

αντίθετα το δίκιο του ισχυρού που έχει απο την φύση δωθεί και ισχύει έχει καταφέρει μέχρι τώρα να εξελίσει την δύναμή του μοιραζοντάς την ανάλογα και στους αδύναμους .

jane_do

# 103 στις 22/1/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Αδόλφε εσύ;

Παράθεση:
Σχόλιο # 102 από lamprand

έτσι είναι . το αντίθετο αυτού του δικαίου είναι το δίκαιο του αδυνάτου που πάντα θα ξεκινά πρώτο την πάλη για να ισχύσει !

έχουν γίνει επαναστάσεις να ισχύσει αλλά παντού απότυχαν  γιατί το δίκιο του αδυνάτου δεν μπορεί παρα να κάνει την κοινωνία σαν τα μουτρα της . ΑΔΥΝΑΤΗ .

αντίθετα το δίκιο του ισχυρού που έχει απο την φύση δωθεί και ισχύει έχει καταφέρει μέχρι τώρα να εξελίσει την δύναμή του μοιραζοντάς την ανάλογα και στους αδύναμους .

jane_do

# 104 στις 22/1/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Την οικονομική/πολιτική/στρατιωτική ισχύ την δέχομαι.Την λέμε και φεουδαρχία/καπιταλισμό . Άδικα συστήματα και ανήθικα.Τι ομορφιά έχουν και τι κοινωνίες έχουν δημιουργήσει/δημιουργούν για να αποτελούν και πρότυπα; Η Γαλλική Επανάσταση ήταν επανάσταση των τότε αδύνατων ενάντια στους τότε ισχυρούς.Έφερε την (αστική) Δημοκρατία,δεν την λες και αποτυχημένη ε;

Η πνευματική ισχύς ενυπάρχει και στα 2 φύλα.Έχουμε ευφυείς άνδρες και ευφυείς γυναίκες,όπως και ανόητους άνδρες και ανόητες γυναίκες.Άρα τι;

Lena_7_

# 105 στις 22/1/2019
author
Γυναίκα / 54 / Σε σχέση
Ν. Θεσσαλονίκης / Θέρμη
Θέματα: 5
Απαντήσεις: 2.744

Καπως ετσι?

https://www.youtube.com/watch?v=bdcaztKb6OU

Παράθεση:
Σχόλιο # 88 από lamprand

"Η δύναμη έλξης, που ονομάζεται βάρος, είναι μεγαλύτερη όταν τα σώματα είναι πλησιέστερα ή όταν έχουν μεγαλύτερη μάζα."

καταλαβαίνετε γιατί πράγμα ομιλώ . μπορει να ασκούν δυο σώματα ίση δύναμη αλλά του ενός δεν αρκεί για να  κινήσει το άλλο που έχει τεράστιο όγκο και βάρος 

"Η βαρύτητα στη γή έλκει τα υλικά σώματα και προκαλεί την πτώση τους στην επιφάνειά της όταν αφεθούν ελεύθερα. Επιπροσθέτως, η βαρύτητα είναι η αιτία της ύπαρξης της γης, του ήλιου και των άλλων αστρικών σωμάτων. Χωρίς αυτή δεν θα υπήρχε ζωή, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα. Η βαρύτητα είναι επίσης υπεύθυνη για την τροχιά της γης και των υπόλοιπων πλανητών γύρω από τον ήλιο, την τροχιά της σελήνης γύρω από τη γη,"

"Το σώμα που εκτελεί ελεύθερη πτώση ασκεί και αυτό με τη σειρά του στη Γη δύναμη ανάλογου μέτρου και αντίθετης φοράς με αυτή που του ασκεί η ίδια, κάτι το οποίο σημαίνει πως η Γη επιταχύνεται προς το σώμα.Όμως, εξαιτίας της τεράστιας μάζας της Γης (και της συνεπακόλουθης αδράνειάς της) σε σχέση με το σώμα, η επιτάχυνση αυτή είναι αμελητέα."

καταλαβαίνετε γιατι είπα δεν υπάρχουν ίσα ! γιατί δεν υπάρχουν 

Αρέσει στα μέλη ZHLIASOY, Mindthegap-

Arxontoula_

# 106 στις 22/1/2019
author
Γυναίκα / 57 / Σε σχέση
Ν. Θεσσαλονίκης / Σταυρός
Θέματα: 7
Απαντήσεις: 1.744

Παράθεση:
Σχόλιο # 103 από jane_do

Αδόλφε εσύ;

Κι εγώ αυτό κατάλαβα

Kinder, Kuche, Kirche

Σαν τα μπεκατσόνια θα πάμε..

lamprand

# 107 στις 22/1/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Σχόλιο # 106 από Arxontoula_

Κι εγώ αυτό κατάλαβα

Kinder, Kuche, Kirche

μεχρι εκεί σας κόβει . η φύση σας είναι να προκαλείται μόνο . με επιβεβαιώνεται !

Ndreee

# 108 στις 22/1/2019
author
Ανδρας / 48 / Παντρεμένος
Ν. Αχαϊας / Πάτρα
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 216

Παράθεση:
Σχόλιο # 107 από lamprand

μεχρι εκεί σας κόβει . η φύση σας είναι να προκαλείται μόνο . με επιβεβαιώνεται !

Και ναι κυρίες και κύριοι... Δεν υπάρχει κανένας μισογυνισμός λέμε... Όλα στο μυαλό σας είναι... 

Αρέσει στα μέλη achinos, Mindthegap- και σε ακόμα 3 μέλη.

lamprand

# 109 στις 22/1/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

αν σε βρίσει μια γυναίκα Χιτλερ και ανταποδώσεις είσαι μισογύνης . μαλιστα . 

εσένα σου έχω πει τι είσαι δεν χρειάζεται να στο ξαναπώ .

Mindthegap-

# 110 στις 22/1/2019
author
Γυναίκα / 46 / Σε σχέση
Ιαπωνία
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 3.995

Αφου θα κλειδωθει που θα κλειδωθει

δεν το κανουμε μια ωρα αρχυτερα να τελειωνει αυτο το πανηγυρι...;;

Αρέσει στο μέλος ZHLIASOY

26-29-31

# 111 στις 22/1/2019
author
Ανδρας / 59 / Διαζευγμένος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Γλυφάδα
Θέματα: 4
Απαντήσεις: 3.722

110#mind

Ποιο να κλειδωθεί βρε συ; πιο χιουμοριστικό θέμα, με χαριτωμένες απαντήσεις από ολούθε δεν θα ξαναβγεί!!! Ότι στοίχημα το τί γέλιο ρίχνουν όλοι όταν απαντάνε...
Αρέσει στα μέλη Sivilla_I, Lena_7_

Mindthegap-

# 112 στις 22/1/2019
author
Γυναίκα / 46 / Σε σχέση
Ιαπωνία
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 3.995

Παράθεση:
Σχόλιο # 111 από 26-29-31

110#mindΠοιο να κλειδωθεί βρε συ; πιο χιουμοριστικό θέμα, με χαριτωμένες απαντήσεις από ολούθε δεν θα ξαναβγεί!!! Ότι στοίχημα το τί γέλιο ρίχνουν όλοι όταν απαντάνε...

Δηλ. θες να πεις οτι και ο Λαμπραντ γελαει με αυτα που γραφει;;;

Και γω που νομιζα οτι μιλαει σοβαρα και τα πιστευει κιολας...

Αν ειναι ετσι ...οκ...γραψτε λαθος τοτενες...

Αρέσει στα μέλη 26-29-31, alisida

Sourya

# 113 στις 22/1/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

111, Καλα που δεν πεθαινεις απο το γελιο. Θα ειχε πολυ δουλεια ο νεκροθαφτης απο το αλλο θεμα

equinox_

# 114 στις 22/1/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Ας συμβάλω και εγώ με ένα λιθαράκι, με καλή πρόθεση να βοηθήσω και ελπίζω, να μην γίνει μεγαλύτερος αχταρμάς
Πρώτα, κατά τη γνώμη μου προϋπήρχε ο μισογυνισμός.Ο κόσμος ''δεν χτίσθηκε'' επάνω σε κάποιο γυναικείο μοντέλο, αλλά σε κανόνες που όρισαν άντρες.Μέχρι του 6 αιώνα μ.Χ. συζητούσαν, αν η γυναίκα έχει ψυχή, αν είναι κάτι διαφορετικό απο ένα ζώο, (το εχω αναφέρει και άλλη φορά)

Οπότε...

οι φεμινιστικές οργανώσεις δεν γεννήθηκαν απο το τίποτα, αλλά ως άλλο πόλο μιας ακρότητας που υπήρχε, όπου δεν υπολόγισε τη γυναίκα ως σημαντικό μέλος της κοινωνίας με τα ίσα δικαιώματα της, που με το δίκαιο της επαναστάτησε να αποκτήσει. Το ακραίο, φέρνει ακραίο.

Εδώ και χιλιάδες χρόνια ζούσαμε/ζούμε υπο αντρικές κανόνες, κανόνες του ''σωματικού δυνατού'' και την τελευταία χιλιετία - ειδικά του προηγούμενο αιώνα -  του ''εγώ'', όπου και άντρες, και γυναίκες εκφράζουν την αρσενική πλευρά του εαυτού τους.
Για την θηλυκή, αρχίζουμε και μαθαίνουμε σιγά-σιγα.

Γράφοντας οι πιο πολλοί απο εμάς με το δεξί τους χέρι, που είναι πιο δυνατό απο το αριστερό, είναι αρσενική ενέργεια, αλλά μπορεί να πει κανείς πως δεν χρειάζεται το αριστερό του ή ''δεν του είναι σημαντικό'' - να το κόψει;

Είμαι σίγουρη πως πολλοί λίγοι ξέρουν πως όλοι διαθέτουμε δυο εκφάνσεις ίδιας ενεργείας, που είναι θετική και αρνητική, ''+"και ''-", αρσενική και θηλυκή και που δεν έχει καμία σχέση με το φύλο.
Ένας άντρας αγκαλιάζοντας το παιδί του όμως, την γυναίκα του, εκφράζει θηλυκή ενέργεια

Τώρα...
Ο μισογυνισμός και ο μισανδρισμός είναι ακραίες εκφάνσεις χαμηλών δονήσεων συναισθημάτων του μίσους της αρσενικής ενέργειας (αυτή που εκπέμπεται πάντα είναι, αυτή που βγαίνει προς τα έξω δλδ.) και των δυο φύλων, αντίστοιχα και ίσα - και για άντρες και για γυναίκες.
με μια λέξη = μισανθρωπία γενικώς

Το ότι ανέφερα φεμινιστικές οργανώσεις, δεν εννοώ πως οπωσδήποτε οι φεμινίστριες μισούν τους άντρες  Υπάρχουν και άντρες που μαζί τους παλεύουν για τα δικαιώματα των γυναικών (αρσενική εν.) και τα αποδέχονται (θηλυκή εν.)
αυτά...

jane_do

# 115 στις 22/1/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Μα δεν είναι βρισιά...εγώ τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση τον Αδόλφο.

Παράθεση:
Σχόλιο # 109 από lamprand

αν σε βρίσει μια γυναίκα Χιτλερ και ανταποδώσεις είσαι μισογύνης . μαλιστα . 

εσένα σου έχω πει τι είσαι δεν χρειάζεται να στο ξαναπώ .

__mikeman

# 116 στις 22/1/2019
author
Ανδρας / 41 / Ελεύθερος
Σουηδία
Θέματα: 13
Απαντήσεις: 2.299

To "μισογύνης" είναι και λίγο misnomer που λέμε. Δεν υποννοεί σώνει και καλά "μίσος" οπως συνήθίζουμε να το εννοούμε. Π.χ ο αφέντης μπορεί και να μην μισεί τον σκλάβο όσο ο σκλάβος μισεί τον αφέντη. Απλά τον θεωρεί κατώτερο. Συνήθως αυτό εννοούμε όταν λέμε "μισογυνισμός". Αν και πολύ συχνά υπάρχει και το κυρίως ειπείν μίσος.

Ειναι σαν να μας λες "δεν μισούσαν οι Τούρκοι τους Ελληνες, οι Ελληνες μισούσαν τους Τουρκους". Ε, οκ. Αλλά "υπό" ήταν οι Ελληνες. Μεχρι κάποια στιγμή δηλαδή. Κάποτε ήρθε η ανατροπή. 

Αρέσει στα μέλη 26-29-31, Sivilla_I και σε ακόμα 1 μέλος.

jane_do

# 117 στις 22/1/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Βασικά όταν θεωρείς κάποιον κατώτερό σου τον υποτιμάς, η υποτίμηση φέρνει την περιφρόνηση κοκ.

jane_do

# 118 στις 22/1/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Τον Αδόλφο του Μπενζαμέν Κονστάν εννοώ έτσι;

Γιατί πήγε το μυαλό σου αμέσως στον Χίτλερ;

__mikeman

# 119 στις 22/1/2019
author
Ανδρας / 41 / Ελεύθερος
Σουηδία
Θέματα: 13
Απαντήσεις: 2.299

Παράθεση:
Σχόλιο # 102 από lamprand

To ποιος είναι "ισχυρός" είναι σχετικό και αλλάζει. Και ο Λουδοβίκος ήταν ισχυρός μέχρι που ήρθαν οι ξεβράκωτοι και του πήραν το κεφάλι. Ποσο ισχυρός ήταν όταν έβλεπε την λεπίδα να πέφτει? Και ο Τσάρος ήταν ισχυρός μέχρι που ήρθε ο "φιλος" σου ο Λενιν. Κτλ κτλ.

Δηλαδή απο τη μία έχεις δίκιο. Το δικαιο του ισχυρού υπερισχυέι πάντα διότι δεν μπορεί να γίνει αλλιώς - αν δεν έχεις την δύναμη να διεκδικήσεις το δίκιο σου, δε θα το πάρεις. Απλά ξεχνάς ότι οι σημερινοί αδύνατοι μπορεί να είναι οι αυριανοί ισχυρoι κτλ κτλ. Μάθε και λίγο διαλεκτική απο τον Βλαδίμηρο μια που τον διαβάζεις.

Αρέσει στα μέλη Arxontoula_, Sivilla_I

equinox_

# 120 στις 22/1/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Σχόλιο # 117 από jane_do

Βασικά όταν θεωρείς κάποιον κατώτερό σου τον υποτιμάς, η υποτίμηση φέρνει την περιφρόνηση κοκ.

ισχύει και για - μέσω θέματος αντίστροφα;

δλδ. να υποτιμάει κανείς το θέμα, επειδη θεωρεί κατώτερο κάποιον...

εγώ πάντως προσπάθησα να το δω αντικειμενικά, ανεξάρτητα απο το ποιος το ανάρτησε

πολλοί όμως, υποτίμησαν

Επιλέξτε σελίδα: (1-26)
Σελίδες 12345678910Τελ.»
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.