Τόσα χρόνια έψαχνα να βρω τα κατάλληλα επιχειρήματα έτσι ώστε να εξουσιάσω την γυναίκα μου και εσείς μου δώσατε τη λύση... Κάθε φορά που θα μου ζητά να της ανοίξω το βαζάκι με τις πίκλες και τη μαρμελάδα γιατί η ίδια δε μπορεί, θα το χρησιμοποιώ εις βάρος της, αφού εγώ είμαι δυνατός, για να την "ταπώσω" και να την βάλω στη αδύναμη θέση που ανήκει η χαμένη...
Μα τι πίνετε ήθελα να ήξερα, που έχει τόσο σοβαρές παρενέργειες...
Παράθεση:
Σχόλιο # 94 από HeptamerΤο δικαιο του (οικονομικα/στρατιωτικα/πνευματικα) ισχυρου ειναι αυτο που (αποδεχομαστε / εξακολουθει να) ισχυει / ασκειται.
Αυτο δεν κατορθωσε να το περιορισει / εκριζωσει / εκμηδενισει κανενα "εξισωτικο" / εξισορροπιστικο ανθρωπινο κατασκευασμα (νομοι / δικαιοσυνη).
Απλα, το δικαιο του ισχυρου ασκειται πιο πολυπλοκα (ένεκα της πολυπλοκης ανθρωπινης κοινωνιας ως κατασκευασμα) ητοι, ειναι πιο ...αορατο, έμμεσο, δυσδιακριτο.
έτσι είναι . το αντίθετο αυτού του δικαίου είναι το δίκαιο του αδυνάτου που πάντα θα ξεκινά πρώτο την πάλη για να ισχύσει !
αυτό εκφράζεται πολιτικά με τα λαικιστικά ιδεολογικά ρευματα και κόματα .
έχουν γίνει επαναστάσεις να ισχύσει αλλά παντού απότυχαν γιατί το δίκιο του αδυνάτου δεν μπορεί παρα να κάνει την κοινωνία σαν τα μουτρα της . ΑΔΥΝΑΤΗ .
με αποτέλεσμα την παρακμή και θάνατο της κοινωνίας .
αντίθετα το δίκιο του ισχυρού που έχει απο την φύση δωθεί και ισχύει έχει καταφέρει μέχρι τώρα να εξελίσει την δύναμή του μοιραζοντάς την ανάλογα και στους αδύναμους .
Αδόλφε εσύ;
Παράθεση:
Σχόλιο # 102 από lamprand
έτσι είναι . το αντίθετο αυτού του δικαίου είναι το δίκαιο του αδυνάτου που πάντα θα ξεκινά πρώτο την πάλη για να ισχύσει !
έχουν γίνει επαναστάσεις να ισχύσει αλλά παντού απότυχαν γιατί το δίκιο του αδυνάτου δεν μπορεί παρα να κάνει την κοινωνία σαν τα μουτρα της . ΑΔΥΝΑΤΗ .
αντίθετα το δίκιο του ισχυρού που έχει απο την φύση δωθεί και ισχύει έχει καταφέρει μέχρι τώρα να εξελίσει την δύναμή του μοιραζοντάς την ανάλογα και στους αδύναμους .
Την οικονομική/πολιτική/στρατιωτική ισχύ την δέχομαι.Την λέμε και φεουδαρχία/καπιταλισμό . Άδικα συστήματα και ανήθικα.Τι ομορφιά έχουν και τι κοινωνίες έχουν δημιουργήσει/δημιουργούν για να αποτελούν και πρότυπα; Η Γαλλική Επανάσταση ήταν επανάσταση των τότε αδύνατων ενάντια στους τότε ισχυρούς.Έφερε την (αστική) Δημοκρατία,δεν την λες και αποτυχημένη ε;
Η πνευματική ισχύς ενυπάρχει και στα 2 φύλα.Έχουμε ευφυείς άνδρες και ευφυείς γυναίκες,όπως και ανόητους άνδρες και ανόητες γυναίκες.Άρα τι;
Καπως ετσι?
https://www.youtube.com/watch?v=bdcaztKb6OU
Παράθεση:
Σχόλιο # 88 από lamprand
"Η δύναμη έλξης, που ονομάζεται βάρος, είναι μεγαλύτερη όταν τα σώματα είναι πλησιέστερα ή όταν έχουν μεγαλύτερη μάζα."
καταλαβαίνετε γιατί πράγμα ομιλώ . μπορει να ασκούν δυο σώματα ίση δύναμη αλλά του ενός δεν αρκεί για να κινήσει το άλλο που έχει τεράστιο όγκο και βάρος
"Η βαρύτητα στη γή έλκει τα υλικά σώματα και προκαλεί την πτώση τους στην επιφάνειά της όταν αφεθούν ελεύθερα. Επιπροσθέτως, η βαρύτητα είναι η αιτία της ύπαρξης της γης, του ήλιου και των άλλων αστρικών σωμάτων. Χωρίς αυτή δεν θα υπήρχε ζωή, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα. Η βαρύτητα είναι επίσης υπεύθυνη για την τροχιά της γης και των υπόλοιπων πλανητών γύρω από τον ήλιο, την τροχιά της σελήνης γύρω από τη γη,"
"Το σώμα που εκτελεί ελεύθερη πτώση ασκεί και αυτό με τη σειρά του στη Γη δύναμη ανάλογου μέτρου και αντίθετης φοράς με αυτή που του ασκεί η ίδια, κάτι το οποίο σημαίνει πως η Γη επιταχύνεται προς το σώμα.Όμως, εξαιτίας της τεράστιας μάζας της Γης (και της συνεπακόλουθης αδράνειάς της) σε σχέση με το σώμα, η επιτάχυνση αυτή είναι αμελητέα."
καταλαβαίνετε γιατι είπα δεν υπάρχουν ίσα ! γιατί δεν υπάρχουν
Παράθεση:
Σχόλιο # 103 από jane_doΑδόλφε εσύ;
Κι εγώ αυτό κατάλαβα
Kinder, Kuche, Kirche
Παράθεση:
Σχόλιο # 106 από Arxontoula_
Κι εγώ αυτό κατάλαβα
Kinder, Kuche, Kirche
μεχρι εκεί σας κόβει . η φύση σας είναι να προκαλείται μόνο . με επιβεβαιώνεται !
Παράθεση:
Σχόλιο # 107 από lamprandμεχρι εκεί σας κόβει . η φύση σας είναι να προκαλείται μόνο . με επιβεβαιώνεται !
Και ναι κυρίες και κύριοι... Δεν υπάρχει κανένας μισογυνισμός λέμε... Όλα στο μυαλό σας είναι...
αν σε βρίσει μια γυναίκα Χιτλερ και ανταποδώσεις είσαι μισογύνης . μαλιστα .
εσένα σου έχω πει τι είσαι δεν χρειάζεται να στο ξαναπώ .Αφου θα κλειδωθει που θα κλειδωθει
δεν το κανουμε μια ωρα αρχυτερα να τελειωνει αυτο το πανηγυρι...;;
Παράθεση:
110#mindΠοιο να κλειδωθεί βρε συ; πιο χιουμοριστικό θέμα, με χαριτωμένες απαντήσεις από ολούθε δεν θα ξαναβγεί!!! Ότι στοίχημα το τί γέλιο ρίχνουν όλοι όταν απαντάνε...
Σχόλιο # 111 από 26-29-31
Δηλ. θες να πεις οτι και ο Λαμπραντ γελαει με αυτα που γραφει;;;
Και γω που νομιζα οτι μιλαει σοβαρα και τα πιστευει κιολας...
Αν ειναι ετσι ...οκ...γραψτε λαθος τοτενες...
111, Καλα που δεν πεθαινεις απο το γελιο. Θα ειχε πολυ δουλεια ο νεκροθαφτης απο το αλλο θεμα
Μα δεν είναι βρισιά...εγώ τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση τον Αδόλφο.
Παράθεση:
Σχόλιο # 109 από lamprandαν σε βρίσει μια γυναίκα Χιτλερ και ανταποδώσεις είσαι μισογύνης . μαλιστα .
εσένα σου έχω πει τι είσαι δεν χρειάζεται να στο ξαναπώ .
To "μισογύνης" είναι και λίγο misnomer που λέμε. Δεν υποννοεί σώνει και καλά "μίσος" οπως συνήθίζουμε να το εννοούμε. Π.χ ο αφέντης μπορεί και να μην μισεί τον σκλάβο όσο ο σκλάβος μισεί τον αφέντη. Απλά τον θεωρεί κατώτερο. Συνήθως αυτό εννοούμε όταν λέμε "μισογυνισμός". Αν και πολύ συχνά υπάρχει και το κυρίως ειπείν μίσος.
Ειναι σαν να μας λες "δεν μισούσαν οι Τούρκοι τους Ελληνες, οι Ελληνες μισούσαν τους Τουρκους". Ε, οκ. Αλλά "υπό" ήταν οι Ελληνες. Μεχρι κάποια στιγμή δηλαδή. Κάποτε ήρθε η ανατροπή.
Βασικά όταν θεωρείς κάποιον κατώτερό σου τον υποτιμάς, η υποτίμηση φέρνει την περιφρόνηση κοκ.
Τον Αδόλφο του Μπενζαμέν Κονστάν εννοώ έτσι;
Γιατί πήγε το μυαλό σου αμέσως στον Χίτλερ;
Παράθεση:
Σχόλιο # 102 από lamprand
To ποιος είναι "ισχυρός" είναι σχετικό και αλλάζει. Και ο Λουδοβίκος ήταν ισχυρός μέχρι που ήρθαν οι ξεβράκωτοι και του πήραν το κεφάλι. Ποσο ισχυρός ήταν όταν έβλεπε την λεπίδα να πέφτει? Και ο Τσάρος ήταν ισχυρός μέχρι που ήρθε ο "φιλος" σου ο Λενιν. Κτλ κτλ.
Δηλαδή απο τη μία έχεις δίκιο. Το δικαιο του ισχυρού υπερισχυέι πάντα διότι δεν μπορεί να γίνει αλλιώς - αν δεν έχεις την δύναμη να διεκδικήσεις το δίκιο σου, δε θα το πάρεις. Απλά ξεχνάς ότι οι σημερινοί αδύνατοι μπορεί να είναι οι αυριανοί ισχυρoι κτλ κτλ. Μάθε και λίγο διαλεκτική απο τον Βλαδίμηρο μια που τον διαβάζεις.
Παράθεση:
Σχόλιο # 117 από jane_doΒασικά όταν θεωρείς κάποιον κατώτερό σου τον υποτιμάς, η υποτίμηση φέρνει την περιφρόνηση κοκ.
ισχύει και για - μέσω θέματος αντίστροφα;
δλδ. να υποτιμάει κανείς το θέμα, επειδη θεωρεί κατώτερο κάποιον...
εγώ πάντως προσπάθησα να το δω αντικειμενικά, ανεξάρτητα απο το ποιος το ανάρτησε
πολλοί όμως, υποτίμησαν
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media