Εγώ πάντως απαντάω σοβαρά (όσο μπορώ βέβαια) και προσπαθώ να παραθέσω και κάποια επιχειρήματα (ιστορικά και άλλα) με τις όποιες λίγες γνώσεις που έχω και με το όποιο λίγο μυαλό που διαθέτω...από εκεί και πέρα ο καθένας έχει τον τρόπο του...
Να σου πω την αλήθεια τέτοιου είδους θέματα μου αρέσουν γιατί μπορείς να δεις/μάθεις πολλά πράγματα για εσένα... και για τους άλλους.
Να προσθέσω ότι ποτέ μα ποτέ δεν λαμβάνω υπόψη ποιος/ποια αναρτά το εκάστοτε θέμα.
Παράθεση:
Σχόλιο # 120 από equinox_
ισχύει και για - μέσω θέματος αντίστροφα;
δλδ. να υποτιμάει κανείς το θέμα, επειδη θεωρεί κατώτερο κάποιον...
εγώ πάντως προσπάθησα να το δω αντικειμενικά, ανεξάρτητα απο το ποιος το ανάρτησε
πολλοί όμως, υποτίμησαν
Παράθεση:
Σχόλιο # 118 από jane_doΤον Αδόλφο του Μπενζαμέν Κονστάν εννοώ έτσι;
Γιατί πήγε το μυαλό σου αμέσως στον Χίτλερ;
και το δικο σου, αγαπιμενη μας jane, πως πηγε εκει που θα σκεφτει οποσδιποτε τον Αδόλφο του Μπενζαμέν Κονστάν;
μιπως πηγε και της Αρχοντουλας;
γιατι και σ' εμενα πηγε στο χιτλερ
απο πού και ως που να παει σε καποιον που δεν εχω ιδεα για την υπαρξη του και αν υπαρχει;
Μα υπάρχουν πολλοί Αδόλφοι...Εντάξει ο πιο γνωστός βέβαια ήταν ο Χίτλερ ,έχεις δίκιο,ίσως έπρεπε να το διευκρινίσω από την αρχή για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις.
Νόμιζα ότι ήταν αρκετά γνωστό πάντως το εν λόγω μυθιστόρημα (από τα αγαπημένα μου)...
Παράθεση:
Σχόλιο # 122 από equinox_
και το δικο σου, αγαπιμενη μας jane, πως πηγε εκει που θα σκεφτει οποσδιποτε τον Αδόλφο του Μπενζαμέν Κονστάν;
απο πού και ως που να παει σε καποιον που δεν εχω ιδεα για την υπαρξη του και αν υπαρχει;
Παράθεση:
Σχόλιο # 107 από lamprand
μεχρι εκεί σας κόβει . η φύση σας είναι να προκαλείται μόνο . με επιβεβαιώνεται !
Αγαπητέ μου, από το μέρος συνάγεις το όλον, κι αυτό είναι λογικά ανακόλουθο.
Με το ίδιο σκεπτικό, θα μπορούσα να υποστηρίξω ότι εφόσον ο συνδίκτυος Χ γράφει βλακείες, ΣΥΝΕΠΩΣ όλοι οι συνδίκτυοι γράφουν βλακείες, ΣΥΝΕΠΩΣ επιβεβαιώνεται η πεποίθησή μου ότι η βλακεία είναι σύμφυτο χαρακτηριστικό όσων εγγράφονται στο sxeseis.gr.
Το οποίο, όπως καταλαβαίνεις, είναι ένα λογικό άλμα (εις τριπλούν) στο κενό.
Παράθεση:
Σχόλιο # 122 από equinox_
Παρεξήγησις.
Εμένα το μυαλό μου πήγε στον ορίτζιναλ
Εκεί που έγραφε ο φίλος μας
"αντίθετα το δίκιο του ισχυρού που έχει απο την φύση δωθεί και ισχύει έχει καταφέρει μέχρι τώρα να εξελίσει την δύναμή του μοιραζοντάς την ανάλογα και στους αδύναμους"
θυμήθηκα που έγραφε ο ορίτζιναλ
"Η ιδέα της πάλης είναι τόσο παλιά όσο κι η ίδια η ζωή, γιατί η ζωή διαιωνίζεται χάρη στο ότι πεθαίνουν στην πάλη άλλα έμβια όντα
Στην πάλη αυτή οι πιο ισχυροί και οι πιο επιδέξιοι επικρατούν πάνω στους πιο αδύναμους και στους λιγότερο επιδέξιους.
Η πάλη είναι η μητέρα των πάντων. Ο άνθρωπος ζει και διατηρείται πάνω απ' τον κόσμο των ζώων όχι χάρη στις αρχές της ανθρωπότητας, αλλά μόνο και μόνο μέσω της πιο στυγνής πάλης"
κι όσο να πεις, ήρθαν και κούμπωσαν οι έννοιες.
Αν παρενόησα, ανακαλώ πάραυτα.
Ούτε που πήγε εκεί το μυαλό μου όταν αναφέρθηκα στον Αδόλφο.
Παράθεση:
Σχόλιο # 125 από Arxontoula_
Παρεξήγησις.
"αντίθετα το δίκιο του ισχυρού που έχει απο την φύση δωθεί και ισχύει έχει καταφέρει μέχρι τώρα να εξελίσει την δύναμή του μοιραζοντάς την ανάλογα και στους αδύναμους"
"Η ιδέα της πάλης είναι τόσο παλιά όσο κι η ίδια η ζωή, γιατί η ζωή διαιωνίζεται χάρη στο ότι πεθαίνουν στην πάλη άλλα έμβια όντα
Στην πάλη αυτή οι πιο ισχυροί και οι πιο επιδέξιοι επικρατούν πάνω στους πιο αδύναμους και στους λιγότερο επιδέξιους.
Η πάλη είναι η μητέρα των πάντων. Ο άνθρωπος ζει και διατηρείται πάνω απ' τον κόσμο των ζώων όχι χάρη στις αρχές της ανθρωπότητας, αλλά μόνο και μόνο μέσω της πιο στυγνής πάλης"
Παράθεση:
Σχόλιο # 126 από jane_doΟύτε που πήγε εκεί το μυαλό μου όταν αναφέρθηκα στον Αδόλφο.
Είναι γιατί διαβάζεις τον Μπενζαμέν τον Κονστάν.
Δεν διαβάζεις τον Μάινε τον Καμπφ..
Ναι ρε γμτ...πρέπει να διευρύνω λίγο τους πνευματικούς μου ορίζοντες.
Παράθεση:
Σχόλιο # 127 από Arxontoula_
Είναι γιατί διαβάζεις τον Μπενζαμέν τον Κονστάν.
Δεν διαβάζεις τον Μάινε τον Καμπφ..
Παράθεση:
Σχόλιο # 123 από jane_doΜα υπάρχουν πολλοί Αδόλφοι...Εντάξει ο πιο γνωστός βέβαια ήταν ο Χίτλερ ,έχεις δίκιο,ίσως έπρεπε να το διευκρινίσω από την αρχή για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις.
Νόμιζα ότι ήταν αρκετά γνωστό πάντως το εν λόγω μυθιστόρημα (από τα αγαπημένα μου)...
και το αγαπημένο σου μυθιστόρημα είναι γραμμένο με το ίδιο τρόπο, με το οποίο ο Λαμπραντ εκφράζεται και γιαυτό το ''Αδόλφο'';
να μην το ψάχνω τότε
γιατί πολλές φορές δυσκολεύτηκα και εγώ να βρω πού το πάει και δεν είμαι σίγουρη αν κατάλαβα..
Λαμπραντ, παμε απ' την αρχη
Φυσικά...ο κεντρικός ήρωας ο Αδόλφος ερωτεύεται μια μεγαλύτερή του γυναίκα,την ακολουθεί παντού (στιγμιαία αδυναμία του ισχυρού),αλλά την εγκαταλείπει στο τέλος διότι βάζει πάνω από όλα την καριέρα του (επίδειξη δύναμης)...Παρακολουθούμε δηλαδή την αέναη πάλη των αντιθέτων,ψυχικές συγκρούσεις,την αλλοτρίωση κοκ... κοκ...
Σχηματικά όλα αυτά βέβαια,το συγκεκριμένο μυθιστόρημα έχει βαθιά/πολλαπλά νοήματα.
Παράθεση:
Σχόλιο # 130 από equinox_
και το αγαπημένο σου μυθιστόρημα είναι γραμμένο με το ίδιο τρόπο, με το οποίο ο Λαμπραντ εκφράζεται και γιαυτό το ''Αδόλφο''
;
να μην το ψάχνω τότε
γιατί πολλές φορές δυσκολεύτηκα και εγώ να βρω πού το πάει και δεν είμαι σίγουρη αν κατάλαβα..
Λαμπραντ, παμε απ' την αρχη
Παράθεση:
Σχόλιο # 125 από Arxontoula_
Παρεξήγησις.
ολα ενταξει!
αλλα, εκει που λεει - ''οι πιο ισχυροί και οι πιο επιδέξιοι επικρατούν πάνω στους πιο αδύναμους και στους λιγότερο επιδέξιους'' - αποδεικνύεται και με την εξέλιξη του θέματος
και τι είναι πιο ισχυρό σήμερα, τι επικρατεί και πώς, οι τρόποι, είναι ένα ''θέμα''
τι είναι;
Παράθεση:
Σχόλιο # 134 από Sivilla_I
Οι καλοί τρόποι είναι για όλα τα υπόλοιπα.
Το φασισμό
το ρατσισμό
και τη γενικότερη μισανθρωπίλα που τα περιλαμβάνει
τα τσακίζουμε στο γόνατο.
Δεν τα φωνάζουμε για τσάι για να τους αλλάξουμε γνώμη.
(δε θ' ασχοληθώ με φιλολοαπορίες τύπου: μα ρατσισμός είναι και το άλλο
μα φασισμός είναι και το άλλο.τίποτα δεν είναι άλλο.αλλιώς, λεξικάκι και διαβάζει όποιος θέλει τι σημαίνει κάθε λεξούλα).
Τώρα αν ο αδόλφος είναι ο χίτλερ ή ο μπάτλερ της τζεντό
ή μια χαρωπή πεταλούδα, σιγά το πράμα.
γιατί καλέ τόσο κακία ; η μισανθρωπίλα δεν είναι ίση με το αντιθετό της ; την φιλανθρωπία ;
ο φασισμός δεν ισούται με την Δημοκρατία ή όποιο άλλο θέτε ;
άα !! μάλλον θα εννοείτε ότι είναι το ένα ανώτερο και το άλλο κατώτερο σε αξία !!!
λεξικό
για τις απορίες.
Παράθεση:
Σχόλιο # 114 από equinox_
Ας συμβάλω και εγώ με ένα λιθαράκι, με καλή πρόθεση να βοηθήσω και ελπίζω, να μην γίνει μεγαλύτερος αχταρμάς
Πρώτα, κατά τη γνώμη μου προϋπήρχε ο μισογυνισμός.Ο κόσμος ''δεν χτίσθηκε'' επάνω σε κάποιο γυναικείο μοντέλο, αλλά σε κανόνες που όρισαν άντρες.Μέχρι του 6 αιώνα μ.Χ. συζητούσαν, αν η γυναίκα έχει ψυχή, αν είναι κάτι διαφορετικό απο ένα ζώο, (το εχω αναφέρει και άλλη φορά)
Οπότε...
οι φεμινιστικές οργανώσεις δεν γεννήθηκαν απο το τίποτα, αλλά ως άλλο πόλο μιας ακρότητας που υπήρχε, όπου δεν υπολόγισε τη γυναίκα ως σημαντικό μέλος της κοινωνίας με τα ίσα δικαιώματα της, που με το δίκαιο της επαναστάτησε να αποκτήσει. Το ακραίο, φέρνει ακραίο.
Εδώ και χιλιάδες χρόνια ζούσαμε/ζούμε υπο αντρικές κανόνες, κανόνες του ''σωματικού δυνατού'' και την τελευταία χιλιετία - ειδικά του προηγούμενο αιώνα - του ''εγώ'', όπου και άντρες, και γυναίκες εκφράζουν την αρσενική πλευρά του εαυτού τους.
Για την θηλυκή, αρχίζουμε και μαθαίνουμε σιγά-σιγα.
Γράφοντας οι πιο πολλοί απο εμάς με το δεξί τους χέρι, που είναι πιο δυνατό απο το αριστερό, είναι αρσενική ενέργεια, αλλά μπορεί να πει κανείς πως δεν χρειάζεται το αριστερό του ή ''δεν του είναι σημαντικό'' - να το κόψει;
Είμαι σίγουρη πως πολλοί λίγοι ξέρουν πως όλοι διαθέτουμε δυο εκφάνσεις ίδιας ενεργείας, που είναι θετική και αρνητική, ''+"και ''-", αρσενική και θηλυκή και που δεν έχει καμία σχέση με το φύλο.
Ένας άντρας αγκαλιάζοντας το παιδί του όμως, την γυναίκα του, εκφράζει θηλυκή ενέργεια
Τώρα...
Ο μισογυνισμός και ο μισανδρισμός είναι ακραίες εκφάνσεις χαμηλών δονήσεων συναισθημάτων του μίσους της αρσενικής ενέργειας (αυτή που εκπέμπεται πάντα είναι, αυτή που βγαίνει προς τα έξω δλδ.) και των δυο φύλων, αντίστοιχα και ίσα - και για άντρες και για γυναίκες.
με μια λέξη = μισανθρωπία γενικώς
Το ότι ανέφερα φεμινιστικές οργανώσεις, δεν εννοώ πως οπωσδήποτε οι φεμινίστριες μισούν τους άντρεςΥπάρχουν και άντρες που μαζί τους παλεύουν για τα δικαιώματα των γυναικών (αρσενική εν.) και τα αποδέχονται (θηλυκή εν.)
αυτά...
αγαπητή φίλη . ευχαριστώ που είσαι ψύχραιμη . μ άρεσε και συμφωνώ με την ανισότητα των χεριών μας το ένα το έχουμε για πιο δυνατό αλλά και το άλλο έστω και πιο αδύναμο μας χρειάζεται στις δουλειές μας .
αυτό για το ότι οι αντρες έθεσαν τους κανόνες είναι λάθος . γιατί πιστευω ότι ο άνθρωπος δεν γεννήθηκε άνθρωπος αλλά και τα ζώα δεν γεννήθηκαν έτσι όπως είναι τώρα . ξεκίνησαν μέσα απο το χώμα σαν μικροοργανισμοί . έτσι ελείψη εγκεφάλου δεν ακολουθούσε κανόνες αλλά τους κανόνες που υπήρχαν από την φύση μέσα στα κυταρα ή γονίδια τους . το ότι έπρεπε να φάνε δεν το έθεσαν αυτοί ή την λειτουργία της καρδιάς τους κ.α. ένα αιμοσφαίριο κάνει μια δουλειά που δεν του την έδωσε ο άνθρωπος ή ζώο .
οι κανόνες και οι ρόλοι τέθηκαν στην συνέχεια μόνοι τους υπακούοντας στα ένστικτα και ορμές τους .
οι μετέπειτα κανόνες που έθεσαν με την απόκτηση γνωσης βασίζονταν στους προηγούμενους φυσικούς κανόνες και σε χαζούς που έθετε το μικρό μυαλό τους πχ. να στολίζονται με κόκκαλα τριπώντας μυτες αυτια ή διάφορες τελετουργίες σαν τρόπο διασκέδασης κ.α.
και για τα δυο αντίθετα που συνυπάρχουν στα δυο αντίθετα το δέχομαι . αλλά για πρόσεξε γιατί εγώ είμαι άντρας και συ γυναίκα ενω έχουμε και τα αντιθετά μας μέσα ;
είναι ίσα αυτά τα δύο μέσα μας ; ή υπερτερούν αυτά που δίνουν και την τελική κλίση προς το ένα αντίθετο ή το άλλο (αρσεν-θηλυκό) ;
Παράθεση:
Σχόλιο # 137 από Lena_7_
#135 Λαμπραντ, σοβαρέψου επιτελους, ετσι για την πλάκα, για μια φορα! Λες οτι λες, δεν ξερω τι πινεις η τι καπνίζεις, αλλα εχουν γινει ολα αχταρμας στο κεφαλακι σου! Γραφεις, γραφουμε, γελαμε, περναμε ολοι καλα!Το πραγμα χαλαει, οταν αποδιδεις σε κακια των αλλων τις απόψεις τους, επειδη δεν συμφωνουν μαζί σου! Θαθελες να σου γραψουν αναλογως κι αυτοί, οτι αποδίδουν τα οσα γραφεις στη τρικυμια σου εν κρανίω; Δε νομίζω! Ας κρατήσουμε τους τυπους! Γραφε λοιπον να γραφουμε να περναμε καλα, χωρις τα γνωστά συνοδευτικά σου, που ειναι στεγνά επιχειρηματων. Και σαυτο που ρωτας, ναι, καποιο είναι ανώτερο σε αξια, αλλα νάσαι σιγουρος δεν θα συμφωνησουμε ποιο απο τα δύο!
επιτέλους έδωσες και απάντηση και σε συγχωρώ για όλα όσα μου έχεις σούρει .
και όχι συμφωνούμαι στο τι είναι ανώτερο σε αξία .
με αυτήν την απάντηση που έδωσες τώρα δεν νομίζεις ότι και άνθρωπος απο άνθρωπο διαφέρει σε αξία ;
πχ όταν αντιπαθούμε ή δεν γουστάρουμε κάποια άτομα δεν τα θεωρούμε και κατωτερά μας ;
όταν λέμε καμμιά φορά .ωχ πάλι αυτός να με ζαλίσει με τις μ...ιες του δεν τον υποβιβάζουμε ; και ίσως με το δίκιο μας ;
Παράθεση:
Σχόλιο # 116 από __mikemanTo "μισογύνης" είναι και λίγο misnomer που λέμε. Δεν υποννοεί σώνει και καλά "μίσος" οπως συνήθίζουμε να το εννοούμε. Π.χ ο αφέντης μπορεί και να μην μισεί τον σκλάβο όσο ο σκλάβος μισεί τον αφέντη. Απλά τον θεωρεί κατώτερο. Συνήθως αυτό εννοούμε όταν λέμε "μισογυνισμός". Αν και πολύ συχνά υπάρχει και το κυρίως ειπείν μίσος.
Ειναι σαν να μας λες "δεν μισούσαν οι Τούρκοι τους Ελληνες, οι Ελληνες μισούσαν τους Τουρκους". Ε, οκ. Αλλά "υπό" ήταν οι Ελληνες. Μεχρι κάποια στιγμή δηλαδή. Κάποτε ήρθε η ανατροπή.
Και φίλε Μαικ αν ο δούλος είναι όντως κατώτερος κανει κάτι λάθος ο αφέντης που τον θεωρεί κατώτερο ;
στον στρατό και στις επιχειρήσεις δεν υπάρχουν ανώτεροι και κατώτεροι ;
και μιας ανέφερες την απελευθέρωση της Ελλάδας , τι απέγινε η ενότητα αντιθέτων που λεγόταν Οθωμανική αυτοκρατορία και μέρος απ τα αντίθετα ήταν η Ελλάδα που κατάφερε και βγήκε εκτός αυτής της ενότητας ;
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media