Παράθεση:
Σχόλιο # 160 από alisidaΤο "ευρηματικοι" δεν πηγαινε στις θεωριες αλλα στα μικρα καθημερινα πραγματα και στις πατεντες που επινοουνται .
Το εχω δει σε ξαδερφια,φιλους αλλα και στα παιδια μου
Ισως ειναι τυχαια συμπτωση αλλα απο γυναικες δεν εχω εντυπωσιαστει πανω σε κατι τετοιο.
![]()
τυχαία σύμπτωση... εγώ έχω.
Τραινο δεν εχουμε εμεις ομως
Παράθεση:
Σχόλιο # 158 από Sivilla_I
Τα πούλμαν τιγκάρανε
Να ναυλώσουμε βαγόνια.
Πρακτικά σκεπτόμενη.
Εγω δεν ξερω πανω κατω. Ξερω πως οι γυναικα φτιαχτηκε για να την αγαπουν και οχι να την ποδοπατουν!!
Παράθεση:
Σχόλιο # 156 από Arxontoula_
Ε... χμμμ... από την τελευταία φορά που κοίταξα,
ούτε τα πάνω είναι ίδια, ούτε τα κάτω..
Α καλά...
Παράθεση:
Σχόλιο # 140 από lamprand
Και φίλε Μαικ αν ο δούλος είναι όντως κατώτερος κανει κάτι λάθος ο αφέντης που τον θεωρεί κατώτερο ;
Φιλτατε Λαμπραντ, θα σου προτεινω να διαβασεις το Αφεντης και δουλος του Τολστοι .
Παράθεση:
Σχόλιο # 140 από lamprand
Και φίλε Μαικ αν ο δούλος είναι όντως κατώτερος κανει κάτι λάθος ο αφέντης που τον θεωρεί κατώτερο ;
στον στρατό και στις επιχειρήσεις δεν υπάρχουν ανώτεροι και κατώτεροι ;
και μιας ανέφερες την απελευθέρωση της Ελλάδας , τι απέγινε η ενότητα αντιθέτων που λεγόταν Οθωμανική αυτοκρατορία και μέρος απ τα αντίθετα ήταν η Ελλάδα που κατάφερε και βγήκε εκτός αυτής της ενότητας ;
Δυστυχως ολοι δουλοι ειμαστε. Αλλιως θα ειχαμε επαναστατησει σ αυτην την ρημαδα κοινωνια και ισως κατι αλλαζαμε
Παράθεση:
Σχόλιο # 141 από Lena_7_
#139 Λαμπραντ, τώρα τι εξεταζουμε; Αν υπαρχει ισοτητα και αγαπη σαυτον τον αδικο ντουνια; Ναι, δεν υπαρχει. Και στο αλλο που ρωτάς, παιζει να μη γουστάρουμε καποια ατομα, επειδη τα θεωρουμε ανώτερα μας. Ολοι ομως εχουν τα ιδια δικαιωματα σε ολα ( λεμε τώρα) , ασχετου το πως τους προσδιοριζουμε εμεις. Δεν οριζουμε εμεις τα δικαιωματα τους, οπως κανει ενας μισογυνης. Κατεβασες τον Ουρανο, τα αστρα, τον Ηλιο και τον Χορταρεα, για να τον δικαιολογησεις! Οταν ρωτας, αν ανθρωπος απο άνθρωπο διαφέρει σε αξια, σε ποια θεματα εννοείς; Μονο που υπαρχει επειδη ειναι γυναικα, μαυρος, κοντος, χοντρη κλπ; Αν έχει την αναλογη μορφωση η όχι για μια προσληψη; Αν ειναι αξιοπρεπης η γλοιωδης στη ζωη του; Αν ως συνομιλητης σε διαλογο, χρησιμοποιει υποτιμητικα την εμφανιση, ηλικια, φυλο, εθνοτητα...η την υποτιθεμενη κακοσυνη των συνομιλητων του, ως επιχειρήματα; Έχει ενα σωρό!!! . Να θυμάσαι όμως πάντα τι ειπαμε για τα θεωρητικα ιδια δικαιώματα που εχει, σαν ανθρωπος. Η δεν έχει για σένα, αναλόγως της αξιας που υποκειμενικα η αντικειμενικα, του δινεις καθε φορα για διαφορετικο πραγμα;
Λενα συμφωνώ όλοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα . αλλά δεν έχουμε και τους ίδιους κανόνες και υποχρεώσεις ;
τα αντίθετα πάνε μαζί . κάποιος που παραβιάζει εναν κανόνα δεν του αφαιρείται αυτό απο τα δικαιωματά του ;
αυτό το βλέπουμε σε βαριά εγκλήματα που χάνουν το δικαίωμα να είναι ελευθεροι .
έτσι και στην καθημερινότητα με τα λάθη ή παραβιάσεις των υποχρεωσεών μας δεν χάνουμε και μέρος απ το δικαιωμά μας ;
πχ. στο σχολείο όλοι έχουν το δικαίωμα στην ανώτατη βαθμολογία μα δεν την παίρνουν όλοι . γιατί ;
μήπως γιατί παρέβηκαν κάποια υποχρέωση ;
έτσι βλέπουμε ότι θεωρητικά είμαστε ισοι στα δικαιώματα στην πράξη όμως δεν είμαστε .
και ούτε πρέπει να είμαστε αν και εφόσον δεν είμαστε ίσοι και στις υποχρεώσεις . διαφωνείς ;
όπως και οι μαθητές είναι ελευθεροι να πιάσουν την ανώτατη βαθμολογία έτσι και ο κάθε άνθρωπος είναι ελευθερος να έχει ίσα δικαιώματα με κάποιους που θεωρεί ότι έχουν περισσότερα .
μα δεν εξαρτάται απο τους άλλους στο ότι δεν έχεις ίσα δικαιώματα απλώς κάτι παραβαίνεις ή δεν μπορείς να κάνεις την υποχρέωση που έχεις.
θέλω να καταλήξω στο ότι τίποτα δεν δίνεται και δεν πρέπει να απαιτείται δωρεάν επειδή είμαστε θεωρητικά ίσοι . γιατί πρακτικά δεν είμαστε .
μισογύνης και ρατσιστής είναι μακρυά απο μένα γιατί απλά δεν απαγορευω τίποτα σε αυτούς λόγω της ιδιοτητάς τους .
είναι ελευθεροι απο μένα να κατακτήσουν το δικαίωμα τους (όπως κάνω και γω άλωστε και ο καθένας μας) αλλά όχι παραβιάζοντας της υποχρεώσεις του.
τελικά όχι ! όλοι οι άνθρωποι δεν είμαστε ούτε ίσοι ουτε ιδια δικαιώματα . αυτά είναι αγαθά και τα αγαθά κόποις κτωνται !
Ναι σε αξια καρατιων
Παράθεση:
Σχόλιο # 135 από lamprand
γιατί καλέ τόσο κακία ; η μισανθρωπίλα δεν είναι ίση με το αντιθετό της ; την φιλανθρωπία ;
ο φασισμός δεν ισούται με την Δημοκρατία ή όποιο άλλο θέτε ;
άα !! μάλλον θα εννοείτε ότι είναι το ένα ανώτερο και το άλλο κατώτερο σε αξία !!!
![]()
Παράθεση:
Σχόλιο # 170 από lamprand
Λενα συμφωνώ όλοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα . αλλά δεν έχουμε και τους ίδιους κανόνες και υποχρεώσεις ;
τα αντίθετα πάνε μαζί . κάποιος που παραβιάζει εναν κανόνα δεν του αφαιρείται αυτό απο τα δικαιωματά του ;
αυτό το βλέπουμε σε βαριά εγκλήματα που χάνουν το δικαίωμα να είναι ελευθεροι .
έτσι και στην καθημερινότητα με τα λάθη ή παραβιάσεις των υποχρεωσεών μας δεν χάνουμε και μέρος απ το δικαιωμά μας ;
πχ. στο σχολείο όλοι έχουν το δικαίωμα στην ανώτατη βαθμολογία μα δεν την παίρνουν όλοι . γιατί ;
μήπως γιατί παρέβηκαν κάποια υποχρέωση ;
έτσι βλέπουμε ότι θεωρητικά είμαστε ισοι στα δικαιώματα στην πράξη όμως δεν είμαστε .
και ούτε πρέπει να είμαστε αν και εφόσον δεν είμαστε ίσοι και στις υποχρεώσεις . διαφωνείς ;
όπως και οι μαθητές είναι ελευθεροι να πιάσουν την ανώτατη βαθμολογία έτσι και ο κάθε άνθρωπος είναι ελευθερος να έχει ίσα δικαιώματα με κάποιους που θεωρεί ότι έχουν περισσότερα .
μα δεν εξαρτάται απο τους άλλους στο ότι δεν έχεις ίσα δικαιώματα απλώς κάτι παραβαίνεις ή δεν μπορείς να κάνεις την υποχρέωση που έχεις.
θέλω να καταλήξω στο ότι τίποτα δεν δίνεται και δεν πρέπει να απαιτείται δωρεάν επειδή είμαστε θεωρητικά ίσοι . γιατί πρακτικά δεν είμαστε .
μισογύνης και ρατσιστής είναι μακρυά απο μένα γιατί απλά δεν απαγορευω τίποτα σε αυτούς λόγω της ιδιοτητάς τους .
είναι ελευθεροι απο μένα να κατακτήσουν το δικαίωμα τους (όπως κάνω και γω άλωστε και ο καθένας μας) αλλά όχι παραβιάζοντας της υποχρεώσεις του.
τελικά όχι ! όλοι οι άνθρωποι δεν είμαστε ούτε ίσοι ουτε ιδια δικαιώματα . αυτά είναι αγαθά και τα αγαθά κόποις κτωνται !
Τι παπαριές μας τσαμπουνάς ρε μεγάλε.
Ναι, ο Λεμπρόν βάζει περισσότερους πόντους απο τον Wade.
Οπότε όταν υπήρχε δουλεία στη Αμερική και αλλού, serfs στην Ρωσία, γυναίκες χωρίς δικαίωμα ψήφου και άλλα, καλά έκαναν και υπήρχαν, διότι ανισότητες υπάρχουν παντού, και "μήπως ο δούλος ήταν όντως κατώτερος απο τον αφέντη".
Απαραταμας.
ΥΓ. Περιμένω πότε θα αναφερθεί η αυτού μεγαλειότης Jordan B Peterson...ακομα...?
lamprand, σου έχω θέμα προς ανάπτυξη:
το οτι εσύ, προσωπικά, έχεις δικαίωμα ψήφου, επιβεβαιώνει ή καταρρίπτει τους ισχυρισμούς σου;
Παράθεση:
Σχόλιο # 163 από SouryaΕγω δεν ξερω πανω κατω. Ξερω πως οι γυναικα φτιαχτηκε για να την αγαπουν και οχι να την ποδοπατουν!!
Ενω οι αντρες για να τους ποδοπατουν?
Βρε Λαμπραν που την βρισκεις αυτη την μορφωση; Γραψε κανενα λινκ να μορφοθω κι εγω η κακομοιρα
Παράθεση:
Σχόλιο # 146 από equinox_
ναι, έχουμε και μέσα μας αυτά τα αντίθετα, που ανά πάσα στιγμή το ένα υπερισχύει σύμφωνα απο το τι συμβαινει ή κανουμε..
παράδειγμα - εισπνοή, εκπνοή - βιολογικές λειτουργίες
ακούμε - μιλάμε, άνω - κάτω, μέσα - έξω κ.λπ. άπειρα παραδείγματα των αντίθετων διαφορετικών πραγμάτων σε ένα κόσμο διαφορετικών διαστάσεων
κάθε ένα τι ως πρότζεκτ (πληροφοριακό πεδίο) είναι και ενεργειακό ή ...προτσές
, που στηρίζεται στη βάση του σε δυο αντίθετους πόλους, συν και πλην,
αυτό ισχύει και για τον άνθρωπο ως τα γνωστά Γιν-Γιανγκ, αρσεν-θηλυκη αρχη και που για τώρα, στους ανθρώπους, η τελική κλίση είναι προς την αρσενική.
Υπερισχύει δλδ. και γι' αυτό, δεν είμαστε σε ισορροπία, γι ' αυτό και ο μισογυνισμός-μισαντρισμος και όλα τα άλλα αρνητικά που συμβαίνουν στον κόσμο - έξω, αλλά και μέσα μας.
Όταν ισορροπήσουν αυτά, ο άνθρωπος θα χρησιμοποιεί και τα δυο του χέρια το ίδιο, όπως τώρα είναι για τα μάτια, για τα αυτιά του...
το θέμα είναι τεράστιο, δεν μπορεί να εξηγηθεί με λίγες φράσεις
όταν εχω χρόνο, ίσως βάλω θέμα για να φύγει αυτή η παρεξήγηση, ή απορία - πώς και οι άντρες έχουν θηλυκή πλευρά. Η μη ανάπτυξη, εξέλιξη της, λόγω λανθασμένων αντιλήψεων του περιβάλλοντος ( ?! ) - τους κάνει ανισόρροποι, όπως και εμάς τις γυναίκες - το ίδιο.
καλήμερα!
Παράθεση:
Σχόλιο # 159 από Mindthegap-
Οχι, δεν θα αντικρουσεις, γιατι αν το κανεις ειναι σα να δεχεσαι την αμφισβητηση του αυτονοητου...
Οπου αυτονοητο ειναι ...
αυτος ανδρας, εγω γυναικα. Ειμαστε ισοι.
Τελεια και παυλα...
Και καπου εδω σταματανε οι δημοκρατικες διαδικασιες...
χαχα . αχ ρε παιδιά προσπαθώ να μιλήσω διαλεκτικά και έχω πάθει την πλάκα μου με τις αντιδράσεις σας .
διαλεκτική είναι ότι και το σύμπαν . μια ενότητα αντιθέτων . αν βλέπεις μόνο το ένα αντίθετο τότε είσαι στραβός γιατί αυτό έχει και το ταίρι του .
λες είμαστε ίσοι γιατί ; και άνισοι δεν είμαστε ; ο΄που υπάρχει ενα πραγμα μαζί του δεν υπάρχει και το αντιθετό του ;
το σωστό δεν θα ήταν να πεις παιδιά όλοι είμαστε ισοι και μη ίσοι ;
ίσοι είμαστε όχι μεταξύ μας αλλά στην ελευθερία , έναντι του Θεού , έναντι των νόμων
αυτό είναι διαλεκτική που εκφράζει και τα δυο αντίθετα .
εσείς έχετε αντιστρέψει αυτό που ακούσατε από το κράτος και τους νόμους του ότι μας βλέπει ίσους σαν πολίτες του και νομίσατε ότι είμαστε και μεταξύ μας ίσοι .
ίσοι είμαστε απέναντι σε κάτι και έχουμε ίσα δικαιώματα στο να το αποκτήσουμε αναλόγως την δύναμη που έχουμε (όχι μυική μόνο) ανισότητα . εχω και γω δικαίωμα να οδηγήσω φεράρι αλλά φεράρι δεν βρίσκω . γιατι η δυναμή μου δεν το επιτρέπει .
Αυτο δεν το ειπα. Παμε παρακατω..Ο αντρας ειναι σαν ενα δοχειο βουτυρο και η γυναικα σαν φωτια. Το πρωτο λιωνει οταν ερχεται σ επαφη με το δευτερο. Επομενως;
Παράθεση:
Σχόλιο # 174 από Isaac_Clarke
Ενω οι αντρες για να τους ποδοπατουν?
"μισογυνισμος δεν υπαρχει..."
δεν θα χαρακτηριζες μισογυνικες τις πιο κατω φρασεις;
πωπω!!!μεσα στα νευρα!!παλι περιοδο εχεις;
η γυναικα ειναι μονογαμικο ον,ενω ο ανδρας πολυγαμικο
φιλια μεταξυ γυναικων δεν υπαρχει
ασ την αυτη!δεν βλεπεις πως ειναι αμαμητη;
ελα μωρε δεν την βλεπεις;θελει ανδρα με...εφοπλιστικο χαμογελο
και πολλες αλλες που χρησιμοποιουν στην καθημερινοτητα τους και ανδρες ΚΑΙ γυναικες. αυτο απο τη μια μερια δειχνει πως, εστω υποσυνειδητα, εχουμε ολοι αποδεχτει αυτο που εννοουν.Απο την αλλη,νομιζω,πως το οτι χρησιμοποιουνται και απο γυναικα προς γυναικα,δεν ειναι συμφωνο με τη θεωρια σου περι δυνατου και αδυνατου.
με συγχωρειτε τωρα,παω να τσεκαρω αν ειναι ολες ιδιες...
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media