Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 300.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο γνωριμιών στην Ελλάδα.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!
Εγγραφή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Αλλάζει ο άνθρωπος; Κι όμως... αλλάζει!

Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12

maraki_lar_1980

# 1 στις 5/3/2019
author
Γυναίκα / 39 / Σε σχέση
Ν. Λάρισας / Λάρισα
Θέματα: 17
Απαντήσεις: 1.107
'Aρεσαν+: 0%

Αλλάζει ο άνθρωπος; Κι όμως... αλλάζει!

Οποιος μπει να απαντήσει στο ερώτημα αν αλλάζει ο άνθρωπος, είναι σίγουρο ότι θα μπει σε μία μεγάλη παγίδα.

Σε διαχρονικά ερωτήματα, που αφορούν την ανθρώπινη ύπαρξη, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα υπάρξει ένα εύρος από διαφορετικές απαντήσεις, βασισμένες σε διαφορετικούς παράγοντες: απόψεις, υποκειμενική οπτική, συναισθήματα, προτάσεις, σκέψεις, ενδοιασμοί, δυσκολίες, φοβίες, εμπόδια, δυνατότητες, επιλογές, ελευθερία, δυναμική, απόφαση, θέληση...

Ας δούμε κάποια γεγονότα. Το μόνο σίγουρο και οικουμενικά εμφανές είναι ότι αλλάζουμε σωματικά. Γεννιόμαστε μωρά, περνάμε στην παιδική ηλικία, την εφηβική, ενηλικιωνόμαστε, γερνάμε, πεθαίνουμε. Το σώμα μας αλλάζει μέρα με τη μέρα, λεπτό με το λεπτό, το αντιλαμβανόμαστε αργά, αλλά οι αλλαγές μέσα μας γίνονται γρήγορα.

Παράλληλα με αυτή τη σωματική αλλαγή, εκτυλίσσεται και η πνευματική αλλαγή. Μεγαλώνουμε και εξελισσόμαστε, εκπαιδευόμαστε, μαθαίνουμε πληροφορίες για τον κόσμο, τον πολιτισμό, την κοινωνία, την υγεία και όποιον τομέα μας ενδιαφέρει. Σώμα και πνεύμα συμμαχούν για την ψυχική μας διαδρομή και την σφυρηλάτηση της προσωπικότητάς μας. Ωριμάζουμε, αποφασίζουμε, αισθανόμαστε, σχετιζόμαστε, εργαζόμαστε, αντλούμε και δίνουμε ικανοποίηση, αφομοιώνουμε, διαφοροποιούμαστε... Ό,τι και να κάνουμε, κάτι αλλάζουμε σταδιακά στη ζωή μας. Και το κάνουμε εμείς οι ίδιοι.

Μέχρι το τέλος της ζωής μας, αλλάζουμε. Δεν είμαστε ποτέ οι ίδιοι. Γιατί άραγε τότε ορισμένοι επιμένουν ότι ο άνθρωπος δεν αλλάζει; Αυτό το ερώτημα, είναι πολύ καλό να το απαντήσουν οι ίδιοι που το υποστηρίζουν.

Σε ένα πιο γενικό πλαίσιο υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να πιστεύει κάποιος ότι ο άνθρωπος δεν αλλάζει. Ενδεχομένως να μην το πιστεύει και να έχει ιδεολογικοποιήσει αυτή την πίστη του, που τον εξυπηρετεί στην αυτοματοποιημένη πορεία του. Ή φοβάται πολύ να ανοίξει το σεντούκι της ψυχής του και να ανασύρει από μέσα - φυσώντας τη σκόνη από πάνω τους - συναισθήματα, εικόνες και γεγονότα του παρελθόντος. Ή εξυπηρετείται από την τωρινή κατάσταση που ζει, όσο δύσκολη και να είναι, βάζοντας το μοιραίο μπροστά του, προσπαθώντας να πείσει τον εαυτό του, ότι κάποιος άλλος έχει αποφασίσει για τον ίδιο. Ή δεν βρίσκει ο ίδιος τη δύναμη να προχωρήσει σε αλλαγές της ζωής του, φτιάχνοντας τρομακτικά και αρνητικά σενάρια για το μέλλον, κάτι που το κάνει υποσυνείδητα αλλά ουσιαστικά επιβεβαιώνει την εξαγωγή του συμπεράσματος που θέλει.

Όλοι οι παραπάνω πιθανοί λόγοι, είναι κατανοητοί και πραγματικά εκτιμώ τον άνθρωπο που τα πιστεύει. Δεν μπορώ να μπω και να τον κατηγορήσω, ούτε να τον ενοχοποιήσω για τίποτα. Θα ήμουν πολύ άδικος αν το έκανα. Σέβομαι τον άνθρωπο που δεν θέλει να αλλάξει για τους δικούς τους λόγους. Κάθε άνθρωπος, έχει τη δική του αφετηρία, τα δικά του βιώματα και έχει μάθει να πορεύεται με αυτά. Είναι η ασφάλειά του και ο τρόπος αντίληψης και συναίσθησης του περιβάλλοντός του. Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν την αλλαγή σαν δύσκολη πορεία, σαν βάρος, σαν πίεση να κάνουν κάτι που δεν θέλουν. Ποιος μπορεί να τους αναγκάσει να κάνουν κάτι που δεν θέλουν...;

Στην προσωπική μας ζωή, δεν μπορεί να παρέμβει κανείς, μόνο αν του το επιτρέψουμε. Η αλλαγή είναι μία ανακάλυψη προσωπική, μία βουτιά στον εσωτερικό μας βυθό, ένα φώς που ρίχνουμε στην άβυσσο της ψυχής μας. Όσο πιο βαθιά βουτήξουμε, τόσο πιο κοντά βρισκόμαστε στην ανακάλυψη του προσωπικού μας θησαυρού. Σε ένα θησαυρό από κρυμμένες δυνάμεις, επιλογές ζωής και ελευθερία. Και εκεί στο μεγάλο βάθος, όποιος βουτήξει, χρειάζεται να πάρει μεγάλη ανάσα... ή να έχει μπουκάλες οξυγόνου που θα τον βοηθήσουν να παραμείνει και να αναζητήσει το θησαυρό του.

Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα τον ανακαλύψει εύκολα. Όπως τα ναυάγια, που έχουν μείνει πολλά χρόνια στο βυθό και έχουν αναπτύξει στο εξωτερικό τους μέρος όστρακα, πλαγκτόν και κάθε είδους θαλάσσιο οργανισμό για προστασία, έτσι συμβαίνει και στη ψυχή του όταν προσπαθεί να ανακαλύψει τον εαυτό του. Η διαφορά είναι ότι αυτά τα εμπόδια πιστεύει ότι τα έχει βάλει ο ίδιος και δεν μπορεί να τα αλλάξει γιατί είναι κομμάτια του εαυτού του. Δεν είναι όμως έτσι, τα εμπόδια αυτά, τα έχουν βάλει άλλοι και τον έχουν κάνει να πιστέψει ότι είναι δικά του. Η διαπίστωση ότι μπορεί να τα αφαιρέσει από την επιφάνεια του ναυαγίου, τον φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο θησαυρό του.

Αυτό είναι το κρίσιμο στάδιο, η προσωπική αλήθεια αποκαλύπτεται μπροστά του και καλείται να τη διαχειριστεί. Ορισμένοι άνθρωποι τρομάζουν από αυτό που θα ανακαλύψουν, δεν μπορούν να το αντέξουν γιατί είναι δύσκολο, δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν να δουν πώς θα το αξιοποιήσουν για καλό. Αναδύονται ξανά γρήγορα στην επιφάνεια και δεν ξαναβουτάνε καθόλου... Υπάρχουν και άλλοι όμως που μέσα σε αυτό το μαύρο βυθό της αβύσσου, διακρίνουν ηλιαχτίδες φωτός που έρχονται να τους οδηγήσουν και να τους φωτίσουν τα σκοτεινά μονοπάτια. Αυτές οι ηλιαχτίδες είναι η δέσμευση, η απόφαση, η υπόσχεση και η αφοσίωση που δείχνουν στον εαυτό τους, να συνεχίσουν αυτό το ταξίδι για να οδηγηθούν στο θησαυρό τους. Οι δυσκολίες και οι πίκρες δεν θα σταματήσουν να υπάρχουν. Τι μένει μετά από αυτό: Η προσωπική υπόσχεση ότι θα επενδύσουν στην εμπιστοσύνη τους.

Χάρης Πίσχος - Ψυχολόγος, Υπαρξιακός Συστημικός Ψυχοθεραπευτής

Υ.γ Παιδια μου αρεσε αυτο το αρθρο.ειδικα το κομμάτι που μιλαει για τη μοίρα κοντρα στην ελευθερη.βουληση.

Σχολιαστε ελευθερα...

 

maraki_lar_1980

# 2 στις 5/3/2019
author
Γυναίκα / 39 / Σε σχέση
Ν. Λάρισας / Λάρισα
Θέματα: 17
Απαντήσεις: 1.107
'Aρεσαν+: 0%

Διαβασα κάπου κ την παρακάτω αποψη κ σας την παραθετω προς σχολιασμο κ συζητηση.Εμένα με βρίσκει συμφωνη.

 

"Ο χαρακτήρας του κάθε ανθρώπου βρίσκεται στα γονίδιά του αλλά και στον τρόπο που έχει μεγαλώσει. Από τα ερεθίσματα που έχει από την πρώτη στιγμή που έρχεται στη γη, από την οικογένειά του και αργότερα από το σχολείο μέχρι που γίνεται ενήλικας. Το χαρακτήρα του ο κάθε άνθρωπος τον κτίζει συνεχώς από κει και πέρα μέσα από τις εμπειρίες του, μέσα από τα καλά και τα άσχημα που πέρασε.Με το πέρασμα των χρόνων διαμορφώνει ο καθένας το χαρακτήρα του, όμως, ένα μεγάλο μέρος του χαρακτήρα του βρίσκεται στη γενετική κληρονομικότητα. Αυτό που αλλάζει στον άνθρωπο είναι οι συμπεριφορές του προς τους άλλους ανθρώπους, καθώς και τα αισθήματά του. Αυτή είναι η πιο λογική και ίσως η μοναδική εξήγηση στην ερώτηση που κάνουμε συχνά στον εαυτό μας, ?γιατί αυτός ο άνθρωπος έχει αλλάξει τόσο πολύ;? Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν, η συμπεριφορά τους απέναντί μας αλλάζει. Το ότι κάποιος μπορεί ξαφνικά να γίνει κακός ή καλός μαζί μας, δεν έχει να κάνει με το χαρακτήρα του αλλά με τι το νιώθει για μας και με το ποια θέση θέλει να έχουμε στη ζωή του.Γι’ αυτό και αν ρωτήσουμε δέκα διαφορετικούς ανθρώπους για το ίδιο άτομο, πιθανόν να πάρουμε δέκα διαφορετικές απαντήσεις. Άλλη γνώμη θα έχουν οι κολλητοί του, άλλη οι συνάδελφοί του, άλλη οι εχθροί του και φυσικά άλλη οι γονείς του. Ο καθένας διαμορφώνει την εντύπωση που ο άλλος του δίνει και είναι λογικό οι συμπεριφορές ενός ατόμου ν’ αλλάζουν ανάλογα με την κατάσταση ή το χώρο που βρίσκεται. Άλλη συμπεριφορά θα έχει στο σπίτι, άλλη στη δουλειά και άλλη στην παρέα του.Υπάρχουν, όμως, και οι γνήσια καλοί ή κακοί άνθρωποι; Σε όλους τους ανθρώπους υπάρχει και το καλό και το κακό. Το θέμα είναι ποιο υπερνικά τελικά στον καθένα μέσα του. Ένας κακός χαρακτήρας με καλές συμπεριφορές μπορεί να υπάρχει όπως και ένας καλός χαρακτήρας με κακές συμπεριφορές και πάντα αυτοί βρίσκουν ομοίους τους στην κοινωνία.Ας πάρουμε για παράδειγμα ένα χωρισμό. Οι καλοί χαρακτήρες ίσως αναπτύξουν κακές συμπεριφορές όταν θέλουν να βγουν από μία σχέση, όμως θα προσπαθήσουν να χωρίσουν με τον πιο σωστό τρόπο. Οι κακοί χαρακτήρες πιθανόν να ήταν ήδη κακοί μέσα στη σχέση τους με τον άλλο να εθελοτυφλεί και να ελπίζει τα καλύτερα. Έτσι, και στο χωρισμό θα πληγώσουν με το χειρότερο τρόπο. Είναι δικαίωμα του καθενός να θέλει να βγει από μια σχέση που πλέον δεν τον ολοκληρώνει, όμως, το πώς θα το κάνει είναι αυτό που θα δείξει τον πραγματικό του χαρακτήρα."

Αρέσει στα μέλη Tania38, Nikola-s
Τιποτα δε γίνεται τυχαια...ουτε τ'ασχημα,ουτε τα ωραια!

Enikos

# 3 στις 5/3/2019
author
Ανδρας / 81 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 19
Απαντήσεις: 17.958
'Aρεσαν+: 0%

Το εγω η το εμεις?...Και υπο ποιες συνθηκες?...


Αν η συλλογικοτητα και οι συμπαντικοι δεσμοι επιτρεπουν συνθηκες, που πηγαζουν απο χαμηλες αποριες...


Αυτη ειναι και η απορια μου...Αρέσει στα μέλη COSTAS42, Andreass66

Sourya

# 4 στις 5/3/2019
author
Γυναίκα / 60 / Ελεύθερη
Ινδία
Θέματα: 36
Απαντήσεις: 3.160
'Aρεσαν+: 0%

Οσο μεγαλωνουμε αποκτουμε εμπειριες και ταρακουνηματα. Αλλοι ειναι ευαισθητοι και αλλαζουν ,αλλοι ομως ειναι εγωιστες και παρτακιδες, αυτοι δεν αλλαζουν.Γνωμη μου.Το μέλος Sourya έχει επισυνάψει το αρχείο: 12fe5d6fd3cbd36c15165d27e565d011.jpg (57.6KB)
Αυτό το αρχείο έχει γίνει download 173 φορές
Αρέσει στα μέλη soyroypo, COSTAS42 και σε ακόμα 2 μέλη.

Heptamer

# 5 στις 5/3/2019
author
Ανδρας / 52 / Διαζευγμένος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Χαλάνδρι
Θέματα: 36
Απαντήσεις: 13.007
'Aρεσαν+: 0%

 

Παράθεση:
Σχόλιο # 2 από maraki_lar_1980

  Οι καλοί χαρακτήρες ίσως αναπτύξουν κακές συμπεριφορές όταν θέλουν να βγουν από μία σχέση, όμως θα προσπαθήσουν να χωρίσουν με τον πιο σωστό τρόπο

Οι  κακοί χαρακτήρες πιθανόν να ήταν ήδη κακοί μέσα στη  σχέση με τον  άλλο να εθελοτυφλεί και να ελπίζει τα καλύτερα. Έτσι, και στο χωρισμό θα πληγώσουν με το χειρότερο τρόπο. Είναι δικαίωμα του καθενός να θέλει να βγει από μια σχέση που πλέον δεν τον ολοκληρώνει, όμως, το πώς θα το κάνει είναι αυτό που θα δείξει τον πραγματικό του χαρακτηρα"

 

Α γειά σου! 

 

Πες μου πως χωρίζεις, να σου πω τι χαρακτήρας είσαι! 

Αρέσει στα μέλη alisida, maraki_lar_1980 και σε ακόμα 1 μέλος.

ZHLIASOY

# 6 στις 6/3/2019
author
Γυναίκα / 51 / Παντρεμένη
Αλλη χώρα
Θέματα: 40
Απαντήσεις: 2.730
'Aρεσαν+: 0%
Αλλαζει οποιος πραγματικα ΘΕΛΕΙ να αλλαξει κ να φτιαξει κατι καλυτερο για τον ιδιο.Παραμενουν ιδιοι οσοι δεν θελησαν να αλλαξουν γιατι πιστευουν οτι ειναι κατι το οποιο δεν ηταν ποτε..Δεν ειδαν ποτε τα λαθη τους. Δεν τα διεγνωσαν για να μπορεσουν να αλλαξουν.
Αρέσει στα μέλη Andreass66, alisida και σε ακόμα 4 μέλη.

alisida

# 7 στις 6/3/2019
author
Γυναίκα / 49 / Διαζευγμένη
Ν. Αττικής (Πειραιάς) / Πειραιάς
Θέματα: 29
Απαντήσεις: 4.510
'Aρεσαν+: 0%
Αλλαζει καποιος οταν υπαρχει λογος .Ο λογος μπορει να ειναι μια κατασταση ή η συνυπαρξη με ενα αλλο να αλλο ατομο ...Οι αλλαγες ομως αυτες (θα) ειναι προσωρινες ...Υπαρχουν και περιπτωσεις που ι λογος ειναι μεσα μας και δε νοιωθουμε καλα οι ιδιοι και αλλαζουμε για εμας...Αυτες οι αλλαγες εχουν σιγουρα μεγαλυτερη πιθανοτητα επιτυχιας .
Αρέσει στα μέλη Andreass66, lollipop123 και σε ακόμα 1 μέλος.

agaph40

# 8 στις 6/3/2019
author
Γυναίκα / 50 / Διαζευγμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 474
'Aρεσαν+: 0%

ο ανθρωπος αλλαζει συμπεριφορα ,οχι χαρακτηρα

Αρέσει στα μέλη Nikola-s, lollipop123 και σε ακόμα 1 μέλος.

Enikos

# 9 στις 6/3/2019
author
Ανδρας / 81 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 19
Απαντήσεις: 17.958
'Aρεσαν+: 0%

Το θεμα, ως τιτλος παντως, μου θυμιζει την απορια..."Γυριζει η Γη?"...


Για να δω τι θα γινει!...Αρέσει στα μέλη MadameShuShu40, Sourya

elenal12

# 10 στις 6/3/2019
author
Γυναίκα / 25 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αγία Βαρβάρα
Θέματα: 4
Απαντήσεις: 786
'Aρεσαν+: 0%

Δεν αλλάζει ο άνθρωπος...

Η αλλαγή προϋποθέτει... Αυτοκριτική Ξεβολεμα
Διάθεση Μετάνοια 
___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ 
Αν κάτι από αυτά λείπει... Η αλλαγή καθίσταται αδύνατη. 

Αρέσει στα μέλη maraki_lar_1980, Heptamer

Enikos

# 11 στις 6/3/2019
author
Ανδρας / 81 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 19
Απαντήσεις: 17.958
'Aρεσαν+: 0%

Σαματι δεν γυριζει η Γη...ακουω...Στασιμη η σε διαλειμμα περιστροφης ειναι...ακουω...Αρέσει στα μέλη MadameShuShu40, maraki_lar_1980

maraki_lar_1980

# 12 στις 7/3/2019
author
Γυναίκα / 39 / Σε σχέση
Ν. Λάρισας / Λάρισα
Θέματα: 17
Απαντήσεις: 1.107
'Aρεσαν+: 0%
Ο Ηράκλειτος έχει πει ότι η μόνη σταθερά της ζωής είναι η αλλαγή και ενώ οι άνθρωποι βιώνουμε την αλλαγή από πολύ νωρίς στη ζωή μας, συνεχίζουμε να είμαστε αρνητικοί απέναντι στις αλλαγές και να αντιστεκόμαστε.Υπάρχουν 2 κατηγορίες αλλαγών.Οι ευπρόσδεκτες και οι ανεπιθύμητεςΟ τρόπος που τις αντιμετωπίζει ο κάθε άνθρωπος έχει να κάνει με:την προσωπικότητα του ατόμουτις προηγούμενες εμπειρίεςτη διάθεση για ρίσκοτους εξωτερικούς παράγοντες στήριξης και ενθάρρυνσης Τα στάδια της αλλαγήςΠροβληματισμόςΕπισκόπηση.Προετοιμασία εσωτερικά και πρακτικάΔράσηΥποτροπή(οι δεύτερες σκέψεις)ΔιατήρησηΣημασία έχει πως τις αντιμετωπίζει κανείς γι’ αυτό και είναι μάταιη η προσπάθεια να αντιστεκόμαστε Η ζωή έχει πάντα τα δικά της σχέδια.Κάποιες αλλαγές είναι αναπόφευκτες και άλλες δημιουργούν ευκαιρίες για ωρίμανση και ανάπτυξη.Ποτέ δεν είναι αργά για να αλλάξεις τη ζωή σου.Δεν μπορείς να αλλάξεις κανέναν παρά μόνο με μεγάλη προσπάθεια τον εαυτό σου.Άσε τη ζωή να ρέει και μην ξοδεύεις πολύτιμη ενέργεια στα ?γιατί?. Ζήτα βοήθεια αν μιωθεις οτι τη χρειάζεσαι και μην ντρέπεσαι γι’ αυτό.Η διαδικασία όμως είναι μοναχικός δρόμος.Πάντα υπάρχει ένα κόστος. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.Ο καθένας έχει το δικό του χρόνο.Είναι ανθρώπινο να φοβόμαστε, να ντρεπόμαστε και να αντιστεκόμαστεΝα καταλάβουμε που πρέπει να σταματάει η δική μας αντίσταση και να περνάμε στη δράση.Γράψε τις αλλαγές που θέλεις να πετύχεις σε ένα χαρτί. Οι λέξεις σου οπτικοποιημένες αποκτούν δύναμη.Εκπαιδεύουμε τον εαυτό μας να έχει θετική στάση.Το χιούμορ βοηθάει.Η απόφαση και η δράση ΜΟΝΟ φέρνουν την αλλαγή. Όλοι θέλουν την εξέλιξη και την βελτίωση, ελάχιστοι είναι αυτοί που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν το κόστος.Η ευτυχία, η ωρίμανση, η εξέλιξη συμβαίνει έξω από τη ζώνη ασφαλείας και άνεσης.**Πηγή: απο το βιβλίο της Κατερίνας Χλωροκωστα (Pg.D.Δραματοθεραπεύτρια, ICRC Ειδική Σύμβουλος Εξαρτήσεων) "Μικρό Λευκό Κοχύλι" (2015) -Εκδόσεις Γαβριηλίδη που αγορασα προσφατα απλα επειδη επεσε το ματι μου πανω του κ μου έκανε κλικ ο τιτλος.Σχολιαστε ελευθερα φιλοι μου αν σας προβληματισε κ εσας το κειμενο κ θελετε να κουβεντιασουμε καποια σημεια-κλειδια που εστιαζει ο καθένας.lifecircles.gr

Sourya

# 13 στις 7/3/2019
author
Γυναίκα / 60 / Ελεύθερη
Ινδία
Θέματα: 36
Απαντήσεις: 3.160
'Aρεσαν+: 0%

Δεν ξερω για εσας ,εμενα παντος αυτος ο μικρουλης με εχει αλλαξει. Τι ποιο ομορφο θα θελατε;Το μέλος Sourya έχει επισυνάψει το αρχείο: 906c7477227d43146d1e2d150b72e75c.jpg (48.6KB)
Αυτό το αρχείο έχει γίνει download 95 φορές
Αρέσει στα μέλη marie_la_journaliste, Nikola-s και σε ακόμα 2 μέλη.

Sourya

# 14 στις 7/3/2019
author
Γυναίκα / 60 / Ελεύθερη
Ινδία
Θέματα: 36
Απαντήσεις: 3.160
'Aρεσαν+: 0%

Αντε καλε που γυριζει!! Αν γυριζε θα ημουν μονιμως ζαλισμενηκαι οχι πεινασμενη

Παράθεση:
Σχόλιο # 9 από Enikos

Το θεμα, ως τιτλος παντως, μου θυμιζει την απορια...

"Γυριζει η Γη?"...


Για να δω τι θα γινει!... 

 

Αρέσει στα μέλη Enikos, alisida και σε ακόμα 2 μέλη.

Andreass66

# 15 στις 8/3/2019
author
Ανδρας / 53 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Πειραιάς) / Νίκαια
Θέματα: 24
Απαντήσεις: 1.116
'Aρεσαν+: 0%

Συγνωμη Μαρακι αλλα δεν προκειται να διαβασω ολο αυτο το κατεβατο που εγραψες αλλα θα επικεντρωθω στο τιτλο του θεματος

Αλλαζει ο ανθρωπος...κοινως εξελισσεται...αν δεν αλλαξει δεν εξελισσεται και δεν μπορει να προσαρμοστει σε μια νεα κατασταση.

Οσοι νομιζουν οτι δεν αλλαζει απλως φοβουνται να δεχτουν την αλλαγη γιατι ετσι εχουν συνηθισει

Αναλογως της καταστασης που τον κανει να αισθανεται καλα θα αλλαξει...αλλοτε προσωρινα και αλλοτε μονιμα.

Η αλλαγη ειναι πολλες φορες κατι που δεν το ειχε σκεφτει πριν.

π.χ. Καπνιζω και δεν εχω σκεφτει να σταματησω το καπνισμα μεχρι να δω τα οφελη απο καποιον αλλον ή να διαβασω ενα αναλογο αρθρο που θα με ταρακουνησει.

 

Αρέσει στα μέλη agrotis53, Enikos και σε ακόμα 1 μέλος.
Η αληθινή ευτυχία βρίσκεται στις αναμνήσεις και στις ελπίδες.

alisida

# 16 στις 8/3/2019
author
Γυναίκα / 49 / Διαζευγμένη
Ν. Αττικής (Πειραιάς) / Πειραιάς
Θέματα: 29
Απαντήσεις: 4.510
'Aρεσαν+: 0%

Ναι,Ναι,ναι...

Ξερω,ξερω...

Παράθεση:
Σχόλιο # 15 από Andreass66

...π.χ. Καπνιζω και δεν εχω σκεφτει να σταματησω το καπνισμα μεχρι να δω τα οφελη απο καποιον αλλον ή να διαβασω ενα αναλογο αρθρο που θα με ταρακουνησει.

 

 

 

Αρέσει στο μέλος Andreass66

equinox_

# 17 στις 8/3/2019
author
Γυναίκα / 57 / Διαζευγμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αγία Βαρβάρα
Θέματα: 15
Απαντήσεις: 878
'Aρεσαν+: 0%
Μαρακι, πώς πηγε η πρωτη εκπομπη στο Στεκι;ειχαμε κανενα ενδιαφερον θεμα;(σορρυ για το ασχετο)
εμενα μου ειχε μεινει πως θα ειναι πεμπτη και παρασκευη και σημερα που βρεθηκα εφταμιση σπιτι, λεω - κατσε να σε ακουσω... δυο-τρια τραγουδια στη σειρα - μπααα, δεν ακουω το Μαρακι
και εψαχνα να βρω τι ειχες γραψει, το μυαλο κουκουτσι εχει μεινει Ενιμερωσε μας, πλιις
Αρέσει στο μέλος maraki_lar_1980

maraki_lar_1980

# 18 στις 8/3/2019
author
Γυναίκα / 39 / Σε σχέση
Ν. Λάρισας / Λάρισα
Θέματα: 17
Απαντήσεις: 1.107
'Aρεσαν+: 0%

Καλημερα,equinox μου!

Χαλασε το λάπτοπ μου(ο αδερφος μου εσιπασε την οθονη) ...γκαντεμια!! 

Τωρα κοιταζω μηπως βγω στον αερα μεσω ενος φιλου μεχρι να παρω καινουργιο υπολογιστη.

Θα δειξει...

 

Παράθεση:
Σχόλιο # 17 από equinox_
Μαρακι, πώς πηγε η πρωτη εκπομπη στο Στεκι;ειχαμε κανενα ενδιαφερον θεμα;(σορρυ για το ασχετο)
εμενα μου ειχε μεινει πως θα ειναι πεμπτη και παρασκευη και σημερα που βρεθηκα εφταμιση σπιτι, λεω - κατσε να σε ακουσω... δυο-τρια τραγουδια στη σειρα - μπααα, δεν ακουω το Μαρακι
και εψαχνα να βρω τι ειχες γραψει, το μυαλο κουκουτσι εχει μεινει Ενιμερωσε μας, πλιις

 

equinox_

# 19 στις 8/3/2019
author
Γυναίκα / 57 / Διαζευγμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αγία Βαρβάρα
Θέματα: 15
Απαντήσεις: 878
'Aρεσαν+: 0%

 

Παράθεση:
Σχόλιο # 18 από maraki_lar_1980

Καλημερα,equinox μου!

Χαλασε το λάπτοπ μου(ο αδερφος μου εσιπασε την οθονη) ...γκαντεμια!! 

Τωρα κοιταζω μηπως βγω στον αερα μεσω ενος φιλου μεχρι να παρω καινουργιο υπολογιστη.

Θα δειξει...

 

 

 

ααα... λυπαμαι... δεν ειναι και να δωσει κανεις λαικ

καλα, με δικα σας μεσα και εθελοντικα, θα ηταν;

ενταξει, αμα εχεις ορεξη, θα βρεις τον τροπο. δεν σε φοβαμαι εσενα

ευχομαι ολα να πανε καλα γριγορα

Αρέσει στο μέλος maraki_lar_1980

MadameShuShu40

# 20 στις 9/3/2019
author
Γυναίκα / 44 / Παντρεμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 3
Απαντήσεις: 1.782
'Aρεσαν+: 0%

Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε την κάπα του αλλιώς.

 

Ο λύκος μόνο τρίχα αλλάζει, το χούι δεν το αλλάζει.

 

Αυτά από μένα.

Αρέσει στα μέλη maraki_lar_1980, Nikola-s
Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12
Δεν μπορείτε να απαντήσετε