καλημερα στους φιλους.
Η ερωτηση μπορει να απαντηθει ευκολα απο την σκιαγραφηση των ελληνων ως προς την αντιδραση τους στο θεμα του "κορωνοιου"..Η αντισταση σε ολο της το μεγαλειο!!! Η ξεκαθαρη γνωμη μου παντως ειναι οτι αν γινει κατι παλι εμεις οι 300 θα βγαλουμε τα καστανα απο την φωτια.
Σε εχασα για λιγο...γραφεις για την πατριδα ναι για το εθνος οχι! και κατοπιν αναφερεις οτι "πατριδα ειναι ο τοπος των προγονων μας" μα φιλε μου οι προγονοι δηλαδη οι κατοικοι του χωρου οπου ιστορικα ονομαζουμε πατριδα ειναι αυτο που αποκαλουμε διαχρονικα εθνος.Παράθεση:
Σχόλιο # 9 από lamprand
ναι για την Πατρίδα όχι για το έθνος .
πατρίδα είναι ο τόπος των πατέρων μας . εκεί που γεννιόμαστε και ζούμε !εθνος είναι οι συνήθειες του νου σε έναν τόπο . (γλωσσα ήθη έθιμα)όλοι οι πόλεμοι ξεκινούσαν για την εξεύρεση ζωτικού χώρου ενός λαού .οπότε ο πόλεμος για την πατρίδα είναι πάντα αμυντικός .γι αυτό και το αρχαίο σοφό γνωμικό "εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περι πάτρις" !αφήστε λοιπόν τους ειρηνόφιλους ενδοιασμούς γιατί όταν θα έρθει κάποιος από άλλο χώρο να σας πάρει το σπίτι σας ή τον χώρο σας και την ελευθερία σας μέσα σ αυτόν τον χώρο όλοι θα πολεμίσετε.
Καλησπέρα ξάδελφε
Για αμάχους ΔΕΝ ;;;
Σε μια ερώτηση γενική ..
Οι άμαχοι δεν συνυπολογίζονται .. ;;;
Τώρα, σε ο,τι αφορά " τα του "φαντάρου"...
εεε .. βρε "ξαδελφούλη" κάθε ημέρα,
τα ακούμε από εσένα ..
Να μην επαναλαμβάνομαι και εγώ ..
Παράθεση:
Σχόλιο # 476 από Megalodondas
Κάπου πήρε το αυτί μου αυτές τις μέρες το κόστος της ανθρώπινης ζωής.. 5000€.!!
Του φαντάρου.. Γιατί για αμάχους δεν..!
Spacetube δεν είναι καθόλου όπως τα λες. Εθνος δεν είναι οι κάτοικοι του χώρου που ονομάζουμε πατρίδα μας, όπως γράφεις. Ψάξε λίγο τους ορισμούς μόνος σου σε διάφορα λινκ και νομίζω θα καταλάβεις τις διαφορές.
Παράθεση:
Σχόλιο # 482 από spacetubeΣε εχασα για λιγο...γραφεις για την πατριδα ναι για το εθνος οχι! και κατοπιν αναφερεις οτι "πατριδα ειναι ο τοπος των προγονων μας" μα φιλε μου οι προγονοι δηλαδη οι κατοικοι του χωρου οπου ιστορικα ονομαζουμε πατριδα ειναι αυτο που αποκαλουμε διαχρονικα εθνος.
Παράθεση:
Σχόλιο # 482 από spacetubeΣε εχασα για λιγο...γραφεις για την πατριδα ναι για το εθνος οχι! και κατοπιν αναφερεις οτι "πατριδα ειναι ο τοπος των προγονων μας" μα φιλε μου οι προγονοι δηλαδη οι κατοικοι του χωρου οπου ιστορικα ονομαζουμε πατριδα ειναι αυτο που αποκαλουμε διαχρονικα εθνος.
Δεν κατάλαβα γιατί μάλλον δεν κατάλαβες..!
Δεν καταλαβαινομαστε με λίγα λόγια..
Σου είπα τι άκουσα, μα αν θες και μια άλλη οπτική και σύμφωνα με τις γερμανικές αποζημιώσεις πού (δεν) ζητάμε ακόμα..η χρηματική αξία απώλειας ζωής υπολογίζεται γύρω στα 135000€ ασχέτως αν πολέμησαν αυτοί η όχι..
Βέβαια αυτά ζητάμε εμείς από τους άλλους δεν πάει να πει πως το το κάθε κράτος αποζημιώνει τους δικούς του ανθρώπους εν καιρό πολέμου, δεν νομίζω, καθήκον μας σου λέει είναι.. Και οι άμαχοι παράπλευρες απώλειες, θλίψη λόγια μεγάλα κτλπ κτλπ
Παράθεση:
###
Σχόλιο # 483 από vanarabitΚαλησπέρα ξάδελφε
Για αμάχους ΔΕΝ ;;;
Σε μια ερώτηση γενική ..
Οι άμαχοι δεν συνυπολογίζονται .. ;;;
Τώρα, σε ο,τι αφορά " τα του "φαντάρου"...
εεε .. βρε "ξαδελφούλη" κάθε ημέρα,
τα ακούμε από εσένα ..
Να μην επαναλαμβάνομαι και εγώ ..
Τελικως παλι τα ιδια, εμεις που ξερωμε την επιχειρηματολογια απο τα...λινκς?...
Το θέμα είναι αν πήγες παρακάτω... Κρίνοντας από τον τρόπο γραφής, φοβάμαι πως όχι
Παράθεση:
Σχόλιο # 489 από spacetube
.Αυτα τα εμαθα στο δημοτικο καλη μου χωρις λινκ...
Η Ελβετία τι είναι; έθνος ή πατρίδα; η Τουρκία;
Παράθεση:
Σχόλιο # 489 από spacetube
Alexandriani1 #485.Πατριδα,πατρις. Αποκαλουμε απατρι καποιον που δεν εχει πατριδα δηλαδη τον γεωγραφικο χωρο που αποτελει σημειο αναφορας για τους κατοικους του δηλαδη το εθνος που ζει εκει με κοινα ηθη και εθιμα γλωσσα και θρησκεια.Αυτα τα εμαθα στο δημοτικο καλη μου χωρις λινκ...
Μην το κουράζεις φιλενάδα. Μάταιο
Παράθεση:
Σχόλιο # 491 από la-merΗ Ελβετία τι είναι; έθνος ή πατρίδα; η Τουρκία;
Αν ειναι δυνατον!...στα γεραματα...και ομως...ειναι...
Από σπόντα, έφτασα και εδώ. Ας απαντήσω στην υπόθεση εργασίας σου λοιπόν. Καθαρά και ξάστερα.
Για την πατρίδα, όπως ορίζεται στα λεξικά και τις βιβλιογραφίες και όπως μας την έμαθαν στο σχολείο, δε δίνω δεκάρα. Και 20 να ήμουν, ούτε που θα πήγαινα να πολεμήσω ΕΚΤΌΣ και αν με έπαιρναν με το ζόρι.
Φυσικά, από νωρίς έδωσα δική μου ερμηνεία στο τί θεωρώ ως "πατρίδα". Είναι, ό,τι νοιώθω οικείο και δικό μου. Τον εαυτό μου, τους δικούς μου, τους φίλους, τα ζώα, το σπίτι μου. Αν κινδύνευαν από επίθεση, θα τα έπαιρνα αν μπορούσα σε μέρος πιο ασφαλές. Αν αυτό δε γινόταν, θα πολεμούσα για αυτά μέχρι να κερδίσω ή να χάσω.
Μετά από τόσα χρόνια, δε μου έμειναν και πολλά. Οι δικοί μου πέθαναν. Έμεινα εγώ, ο σκύλος που έχω και το σπίτι μου. Αυτά, είναι για μένα η ΠΑΤΡΊΔΑ μου. Τα πράγματα που νοιώθω δικά μου...
Έτσι θα κάνω και τώρα. Αν γίνει πόλεμος, το σπίτι δε μετακινείται. Θα προσπαθήσω να πάρω το σκυλί παραμάσχαλα, να φύγουμε · να πάμε κάπου αλλού που υπάρχει ειρήνη... δυστυχώς, στον πόλεμο τα σύνορα κλείνουν και πολλές φορές δεν προλαβαίνεις... τότε, θα κοιτάξω να βρω όπλο και θα δώσω μάχη μέχρι εσχάτων.
Ίσως να μη γλιτώσω, αλλά θα πουλήσω ακριβά το τομάρι μου. Νομίζω σε κάλυψα. Τα υπόλοιπα που διάβασα, είναι για μένα απλή φιλολογία.
" Τιμή σε αυτούς που θα τολμήσουν να σταθούν ενάντια και να υπερασπιστούν αυτά που αγαπούν ".
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media