Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

Θα πολεμουσατε για την πατριδα? . . . .

Επιλέξτε σελίδα: (1-25)
Σελίδες Αρχική«6789101112131415Τελ.»

Enikos

# 201 στις 14/3/2019
author
Ανδρας / 79 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη
Θέματα: 22
Απαντήσεις: 30.102
'Aρεσαν+: 0%

Το θεμα ειναι να μην εχεις εσυ καμια αμφιβολια, περι αυτου...

Οχι εγω!...

Εγω ειμαι αναγκασμενος να πιστεψω οτι καταθετει ο καθε συμμετεχων-ουσα...

Παράθεση:
Σχόλιο # 160 από flat_line

Nαι είναι η απάντηση.

Έχεις κάποια αμφιβολία για αυτό ενικέ;

Sivilla_I

# 202 στις 14/3/2019
author
Γυναίκα / 53 / Ελεύθερη
Ιρλανδία
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 2.026

Στα αμφιθέατρα.

Ενίοτε και στις ανασκαφές

στις συντηρήσεις μνημείων

σε τέτοια..."κεφάτα".

Παράθεση:
Σχόλιο # 196 από tangerinedream

# 151

...μα που τα διαβάζετε όλα αυτά; στη "σκοπιά" να'ούμε; ...καλά είναι απίστευτο το τι μπορεί να γράψει κανείς όταν έχει κέφια...χοχοχοχοχοοχοοο

Αρέσει στο μέλος COSTAS42

26-29-31

# 203 στις 14/3/2019
author
Ανδρας / 59 / Διαζευγμένος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Γλυφάδα
Θέματα: 4
Απαντήσεις: 3.722

#194σουσου

Μα τι λες χρυσή μου... Στην χώρα των εννέα εκατομμυρίων φιλοσόφων ποιος θα τόλμησει να επιτεθεί πες μου;...Μας τρέμουν άκου που σού λέω... "Καθείς εφ 'ω ετάχθη "Ο φυλακας σεκιουριτας στό μουσείο τής Ακρόπολης νομίζει ότι κατέχει όλα τα μυστικά τού κράτους, ο υπάλληλος τής βουλής ότι είναι ο πρόεδρος τής δημοκρατίας και οι υπόλοιποι ότι είναι απεσταλμένοι τού Θεού στην γη... Κανείς δεν θα πολεμήσει, μόνο αυτοί που θα βρεθουν εκεί την στιγμή που θα γίνει το μπαμ, οι αλλοι θα τραβάνε σελφι...
Αρέσει στα μέλη oytwswste, COSTAS42 και σε ακόμα 2 μέλη.

tangerinedream

# 204 στις 14/3/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

...άσε τις ανασκαφές και μην τις ανακατεύεις...αυτά που δεν μας "κάνουν"  παραμένουν "θαμμένα"...και τα αμφιθέατρα που αναφέρεις ξέρεις καλά τι λέγεται εκεί και τι εξυπηρετείται...

...άν δεν υπήρχαν τα αμφιθέατρα και οι επιλεκτικές ανασκαφές δεν θα υπήρχε και το παραμύθι της χαλιμάς για να λέγεται απο τους διάφορους παπαρολόγους...

Arxontoula_

# 205 στις 14/3/2019
author
Γυναίκα / 57 / Σε σχέση
Ν. Θεσσαλονίκης / Σταυρός
Θέματα: 7
Απαντήσεις: 1.744

Παράθεση:
Σχόλιο # 199 από Enikos

Εδω μιλαμε για φυσεκλικια παντως...

Γιατι η διπλωματικη και οι αλλες οδοι, μας εχει φερει να βλεπουμε τους Τουρκους στο Σουνιο, να ψαρευουν απο τις φρεγατες τους, καθε που παμε στον Ναο του Ποσειδωνα...

Εννοούσα

να πολεμάμε κάθε μέρα

για να κάνουμε την πατρίδα μας τόσο άξια

ώστε να θέλουμε πολεμήσουμε κάποια μέρα γι αυτή.

Αρέσει στα μέλη Mindthegap-, Enikos και σε ακόμα 1 μέλος.

Sivilla_I

# 206 στις 14/3/2019
author
Γυναίκα / 53 / Ελεύθερη
Ιρλανδία

Αυτα τα λέτε εκεί στο μέτωπο

στα αναχώματα ε?

Μάλιστα.

Παράθεση:
Σχόλιο # 204 από tangerinedream

...άσε τις ανασκαφές και μην τις ανακατεύεις...αυτά που δεν μας "κάνουν"  παραμένουν "θαμμένα"...και τα αμφιθέατρα που αναφέρεις ξέρεις καλά τι λέγεται εκεί και τι εξυπηρετείται...

...άν δεν υπήρχαν τα αμφιθέατρα και οι επιλεκτικές ανασκαφές δεν θα υπήρχε και το παραμύθι της χαλιμάς για να λέγεται απο τους διάφορους παπαρολόγους...

Sivilla_I

# 207 στις 14/3/2019
author
Γυναίκα / 53 / Ελεύθερη
Ιρλανδία
Ας μην ανησυχεί ο ελληνισμός προς ώρας

Πολεμάει ο κύριος μανταρινάκης του ονείρου
στο πλευρό του στρατηγού λιακόπουλου.

Nuvolla

# 208 στις 14/3/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Σχόλιο # 205 από Arxontoula_

Εννοούσα

να πολεμάμε κάθε μέρα

για να κάνουμε την πατρίδα μας τόσο άξια

ώστε να θέλουμε πολεμήσουμε κάποια μέρα γι αυτή.

γι αυτό είπα 

αυτό κάνουμε

Nuvolla

# 209 στις 14/3/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

το μεγαλύτερο μας πρόβλημα δεν είναι ούτε η σαθρή πολιτική σκηνή,ούτε η φτώχεια,ούτε ο μαρασμός σε όλα τα επίπεδα 
είναι

ο χλευασμός προς τον όμοιο μας ,προς τον συμπολίτη μας ,η απαξίωση  προς την ομάδα ,(συμπολίτες δηλαδή ) ο σκοταδισμός των ατομικών μας  κέντρων.
δες τι γράφει το 203 ...
θεωρούμε τους άλλους τους Αλλους Αλλους  φαιδρούς,ανόητους κ όλα τ αλλα τα καλούδια,

δε μας  αλληλο- θαυμάζουμε ,
δε μας αλληλο-αγαπάμε 
λες και μας αυτο-σαμποτάρουμε

η τραγικότητα είναι στην εσωτερική πληγή μας ,εκεί που είναι και η μοναδική μας σωτηρία.

tangerinedream

# 210 στις 14/3/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

# 207

...όοχι άς μην τα μπερδεύουμε όλα... άντε όπου βρούμε κατσαρόλα και κουτάλα αρχίζουμε τον αμανέ... ο λιακόπουλος πουλάει μπαχαρικά και κουρκούμη...όλα τα εξωτικά ασιατικά καλούδια στην πόρτα σου γλυκειά μας ιρλανδέζα!!!

...το μανταρινάκι του ονείρου (ή άλλως μανταρινί όνειρο!) συνεχίζει ν'αναζητά αξιόλογη και ενδοιαφέρουσα γυναίκα με κάποιες έστω ανησυχίες...εδώ στο παρών νήμα, συμμετέχω εκ παραδρομής...καθαρής παραδρομής όμως...χοχοχοχοοχοχο

tangerinedream

# 211 στις 14/3/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

# 198

...oοούυυφ σ'ευχαριστώ καλή μου γκαλάκτικα που με καταλαβαίνεις, τουλάχιστον σε αυτό το σχόλιό μου... μα πες μου δεν είναι έτσι;

kathrin821

# 212 στις 14/3/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Δεν θα βρεθει κανεις να ηγηθει της "επαναστασεως" οποτε τι να λεμε...απο τον 3θεσιο καναπε..κ αυτο γιατι οι προτεινομενοι ..ηγετες  ειναι αυτοι που πρέπει .

Εμεις εδω εχουμε "manager" (κινειται σε  τυπικά πλαίσια και δίνει έμφαση στο «πως» θα γίνει κάτι,)
Ο ηγετης  δίνει έμπνευση, περνάει όραμα, πείθει και κινητοποιεί μέσω ιδανικών αξιών και ανώτερων αναγκών Εχει
? Κίνητρα, όραμα.? Αξίες, πιστεύω.? Εστίαση-επιμονή-πειθαρχία σε επίτευξη αποτελεσμάτων στόχων.
αυτοπεποιπιθηση θαρρος,κουραγιο

Ενας κυριος  που έχει μελετήσει το θέμα της πολιτικής ηγεσίας λεπτομερώς τα τελευταία 50 χρόνια, ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Οξφόρδης Άρτσι Μπράουν. Γενικά, όπως γράφει ο Μπράουν στο πολύ καλό βιβλίο του ?The Myth of the Strong Leader?, Ο Μπράουν ορίζει δύο κατηγορίες επιτυχημένης ηγεσίας: Την ηγεσία που επαναπροσδιορίζει (redefining) και την ηγεσία που μεταμορφώνει (transformative). Η πρώτη περιλαμβάνει αυτούς που αλλάζουν την πολιτική ατζέντα, επεκτείνοντας τα όρια του πολιτικά εφικτού. Η δεύτερη όμως περιλαμβάνει αυτούς αλλάζουν εντελώς το πολιτικό σύστημα και μεταμορφώνουν το οικονομικό ή το πολιτικό πλαίσιο μιας χώρας.
Από τους Προέδρους των ΗΠΑ τον 20ο αιώνα, για παράδειγμα, δύο ήταν οι ?transformative? ηγέτες: ο Φράνκλιν Ρούσβελτ και ο Λίντον Τζόνσον. Στη Μεγάλη Βρετανία ήταν ο Χέρμπερτ Άσκουιθ, ο Κλέμεντ Άτλι και η Μάργκαρετ Θάτσερ. Στη Γερμανία ήταν ο Κόνραντ Αντενάουερ, ο Βίλι Μπραντ και ο Χέλμουτ Κολ. Ακόμα, ο Καρντόσο στη Βραζιλία, ο Ντε Κλερκ στη Νότια Αφρική, ο Τσιανγκ Τσινγκ Κουό στην Ταϊβάν.Οι μόνοι ?redefining? ηγέτες που αναλύει ο Μπράουν είναι πέντε: Ο Γάλλος Σαρλ Ντε Γκολ, ο Ισπανός Αδόλφο Σουάρεζ, ο Ρώσος Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο Κινέζος Ντενγκ Χσιαοπίνγκ και ο Νοτιοαφρικανός Νέλσον Μαντέλα. Αυτοί ήρθαν και άλλαξαν τις χώρες τους σε θεαματικό βαθμό.
Βεβαίως, αναπόφευκτα προκύπτουν ερωτήματα στο μυαλό του (για να το πω κομψά, ?απαιτητικού?) Έλληνα αναγνώστη: Οι δικοί μας ηγέτες τις τελευταίες δεκαετίες τι ήταν; Ήταν ?redefining? ηγέτης ο Ανδρέας Παπανδρέου; Ήταν ?transformative? ο Κωνσταντίνος Καραμανλής; Ο Μπράουν δεν ασχολείται καθόλου με τους δικούς μας, οπότε ο καθένας μπορεί να επιχειρηματολογήσει όπως τον βολεύει. Αλλά η άλλη ερώτηση που νομίζω έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, είναι η εξής: Τι είδους ηγέτη χρειάζεται σήμερα η χώρα μας; Χρειάζεται κάποιον που θα επαναπροσδιορίσει το τι είναι πολιτικά εφικτό, ή κάποιον που θα μεταμορφώσει ολοσχερώς το πολιτικό ή το οικονομικό πρότυπό της;

Το σίγουρο είναι πως, πρώτον καλό θα είναι να ξέρει λίγο αγγλικά για να διαβάσει αυτό το πολύ καλό βιβλίο, και δεύτερον σίγουρα θα είναι κάποιος που στα μάτια του Έλληνα που θέλει ηγέτη δημαγωγό και φωνακλά, μάγκα, καμπόσο και παντελονάτο, θα μοιάζει λίγο σαν μαλθακός, σαν κουραμπιές, σαν ?τεχνοκράτης?, σα ?διαχειριστής?.Σαν ?αδύναμος?.
Θοδωρής Γεωργακόπουλος  Ο μύθος του «ισχυρού ηγέτη»ΠΟΛΙΤΙΚΗ 07.04.2017

kathrin821

# 213 στις 14/3/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

κ ναι θα πολεμουσα...εφοσον κινδυνευουν τα παιδια μου κ οι ανθρωποι που αγαπω...κ οι συμπολιτες μου...κ ναι για την χωρα μου εντελει.( δεν εχω στοχο ουτε στα κουκλακια του λουνα παρκ  οποτε τιποτα σε παραιατρικο με βλεπω ...στο προχειρο καταλυμμα για πρωτες βοηθειες )

Αλλα επειδη δεν βλεπω πολεμος να γινεται...( γιατι ηδη ειμαστε υπο κατοχη )ας βοηθαμε οσο μπορουμε τους συνανθρωπους μας το λιγοτερο που μπορουμε να κανουμε τωρα  ειναι να υπαρχει αλληλεγυη μεταξυ μας.

flat_line

# 214 στις 14/3/2019
author
Ανδρας / 42 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 27
Απαντήσεις: 5.978

Συμφωνώ μαζι σου...

Παράθεση:
Σχόλιο # 209 από Nuvolla

το μεγαλύτερο μας πρόβλημα δεν είναι ούτε η σαθρή πολιτική σκηνή,ούτε η φτώχεια,ούτε ο μαρασμός σε όλα τα επίπεδα 
είναι

ο χλευασμός προς τον όμοιο μας ,προς τον συμπολίτη μας ,η απαξίωση  προς την ομάδα ,(συμπολίτες δηλαδή ) ο σκοταδισμός των ατομικών μας  κέντρων.
δες τι γράφει το 203 ...
θεωρούμε τους άλλους τους Αλλους Αλλους  φαιδρούς,ανόητους κ όλα τ αλλα τα καλούδια,

δε μας  αλληλο- θαυμάζουμε ,
δε μας αλληλο-αγαπάμε 
λες και μας αυτο-σαμποτάρουμε

η τραγικότητα είναι στην εσωτερική πληγή μας ,εκεί που είναι και η μοναδική μας σωτηρία.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Γιατι ο Έλληνας θεωρεί όλους τους υπόλοιπους ανίκανους, ανόητους η οτιδήποτε άλλο;

Sourya

# 215 στις 14/3/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Καλε κυριε, στην Ελλαδα της οικονομικης κρισης ,της ανεργιας και της εξαθλιωσης ποιος τολμαει να σηκωσει κεφαλι ,μας εχουν κανει προβατα ,αλλα φταιμε κι εμεις .Δεν ειμαστε πια τοσο θαρραλεοι σαν τους προγονους μας,μας δινουν ψιχουλα και λεμε κι ευχαριστω.

Παράθεση:
Σχόλιο # 200 από Enikos

Για το ΟΧΙ ανιχνευω καλε Κυρια!...

anassa_

# 216 στις 14/3/2019
author
Γυναίκα / 61 / Παντρεμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 5
Απαντήσεις: 3.134

Τον Θοδωρή Γιαννόπουλο τον είχα καθηγητή στη πρώτη μου θεματική... κ θα τον ξαναεχω καλώς εχόντων ... στο τελευταίο έτος.  

Το να πάει κάποιος στον πόλεμο για την Πατρίδα του είναι τιμή. 
Είναι και η υπέρτατη Αρετή, αρετή που εμπεριέχει την αυταπάρνηση, τον αλτρουισμό, την αγάπη...

...για τα Ιερότερα των "συναισθημάτων" Μας ... 

Είναι κίνητρο βαθύ...σε μεταμορφώνει από δειλό σε τολμηρό κ γενναίο, από γέρο σε νέο...

Είναι Έρωτας.  Είναι Ψυχή.  

Δεν αγαπώ τον πόλεμο, δεν τον εύχομαι. Θέλω Ειρήνη και τον τόπο μου αλώβητο για αυτό θα πολεμούσα ακόμα και τώρα όπως μπορω.

Παράθεση:
Σχόλιο # 158 από Enikos

Για οσους ψαχνουν τις φυλογεννετικες ριζες τους. . . . . . . .

Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, "Η Γενετική Καταγωγή των Ελλήνων", εκδόσεις Κυριακίδη, 2016. 

Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, "Η Γενετική Ιστορία της Ελλάδας", Β' Έκδοση, Εκδόσεις Κυριακίδη, 2014.

Θεόδωρος Γ. Γιαννόπουλος, "Πόθεν και Πότε οι Έλληνες", Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, 2014.

Αρέσει στα μέλη COSTAS42, Enikos και σε ακόμα 1 μέλος.

Red_Season

# 217 στις 14/3/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Σχόλιο # 188 από tangerinedream

...eeeεεε ναι ρε φίλε μια την έχουμε την Ελλαδάρα μας...αλλοίμονο δεν θα γεμίζαμε 10 σελίδες να'ούμε;

Έλα βρε Τάνζερ σαν τον συγχωρεμένο τον λεβέντη δάσκαλό μου στο δημοτικό ακούγεσαι. Που όταν τον επισκέπτονταν φίλοι στην Καλαμάτα την δεκαετία του '70 έβγαζε το καριοφίλι και βαρούσε στον αέρα! 

Και όταν με έβαζε να διαβάσω στην τάξη για την Φιλική Εταιρεία και έλεγα τον Τσακάλωφ - Τσακαλώφ γινόταν κόκκινος και μου τραβούσε το αφτί 

Sivilla_I

# 218 στις 14/3/2019
author
Γυναίκα / 53 / Ελεύθερη
Ιρλανδία

Παράθεση:
Σχόλιο # 216 από anassa_

Τον Θοδωρή Γιαννόπουλο τον είχα καθηγητή στη πρώτη μου θεματική... κ θα τον ξαναεχω καλώς εχόντων ... στο τελευταίο έτος.  

Το να πάει κάποιος στον πόλεμο για την Πατρίδα του είναι τιμή. 
Είναι και η υπέρτατη Αρετή, αρετή που εμπεριέχει την αυταπάρνηση, τον αλτρουισμό, την αγάπη...

...για τα Ιερότερα των "συναισθημάτων" Μας ... 

Είναι κίνητρο βαθύ...σε μεταμορφώνει από δειλό σε τολμηρό κ γενναίο, από γέρο σε νέο...

Είναι Έρωτας.  Είναι Ψυχή.  

Δεν αγαπώ τον πόλεμο, δεν τον εύχομαι. Θέλω Ειρήνη και τον τόπο μου αλώβητο για αυτό θα πολεμούσα ακόμα και τώρα όπως μπορω.

Αν θέλεις να πεις, 

τι σπουδάζεις?

Αρέσει στο μέλος anassa_

peripli

# 219 στις 14/3/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Καλησπερα στο φλεγον θεμα! Ναι, θα πολεμουσα και καραμπινατα!

Ηθελα να γραψω τις θεσεις μου και τους λογους, αλλά..., αργησα να μπω για καποιους λογους και με καλυψε απολυτως ο φιλος Αλεξης στους τομεις της προσφορας σε τετοια περιπτωση. 

Α) Στο #119...απολυτως.__ Για όποιους λογους που θα ορμουσα (να μην αφησω κανεναν να βλαψει ο,τι εχω δικο μου, παιδια, εγγονια, συντροφο, γη, ιδεωδη, ηθη, συνορα, πολιτισμο, ιστορια, γλωσσα, θρησκεια, μνημεια, τιμη, και κοκκαλα προγονων) θα μπορουσα να προσφερω σε οτι ακριβως γραφει! 

Β) Στο #153 και #158, με καλυψε ο ιδιος ο θεματοθετης που εδωσε σαφεστατη αναλυση, που θα ηθελα να κανω, οχι βεβαιως οπως την εκανε ο ιδιος, αλλα αιτιολογωντας το τί θα με εκανε να αμυνθω για αρχη, (καθως δεν θελω να επιτιθεμαι, παρα μονο να διεκδικησω ολα οσα ανεφερα πιο πανω), αλλά εαν γι'αυτα θα επρεπε να πολεμησω, ναι, θα το εκανα!!!  Και θα εκανα εκ δευτερου και επιθεση και δεν απαιτειται αποκλειστικα σωματικη ρωμη, οχι υπαρχει και ο τροπος πολεμικης αρωγης. Το ψυχικο σθενος ειναι αρκετο και μετα οπως αναφερθηκε μια χαρα, υπαρχει και χειρονακτικη και πνευματικη, και ηθικη προσφορα και τοσοι αλλοι τροποι. Εαν στην τελικη ηταν η ζωη μου και των δικων μου για την ζωη των αλλοφυλων, ε ναι, θα τραβαγα και οπλο και μαχαιρι και κατσαβιδι και ο,τι εβρισκα μπροστα μου, και τα νυχια μου τα ιδια! 

Σιγα μην κατσω να ερθουν να με εξωστρακισουν οσοι θελησουν να σφετεριστουν τον κοπο των παππουδων μου ! 
Και οχι, δεν ειμαστε ολοι ιδιοι!  Οι Ελληνες ειναι Ελληνες οσο και μπασταρδεμενοι να ειναι, οπως "εκλεπτυσμενα" γραφτηκε πιο πανω!   Σεβαστο!  Ομως γι'αυτο υπαρχουν Σλαβοι, Τουρκοι, Αφρικανοι, Αμερικανοι, Ιταλοι, Ινδοι, Κινεζοι κλπ, κανεναν δε θιγω, αλλά και κανεις να μη μου θιγει την Πατριδα μου και την "ιδιαιτερη" μου Πατριδα.__  Καποτε μαλωσα με την Κουλα γι'αυτο...να με συγχωρει όπου ειναι, αλλά ειπα και τοτε οτι κανεις, και το εννοω, κανεις δεν παιζει με την Πατριδα μου, τη Γλωσσα μου, τη Θρησκεια μου και τον Πολιτισμο μου! 

Σωστο το "έκαστος εφ'ω ετάχθη", που θα πει ο καθενας στο ειδος του για ο,τι εκπαιδευτηκε και ανταμειβεται αναλογα με την αξια του και την προσφορα του!  Εμεις το λεμε στα Πολιτικα : Ο καθε κατεργαρης στον παγκο του...και σ'οποιον αρεσει! 
Αναγραφεται από τον Ηρόδοτο, αλλά και από τον Απόστολο Παύλο στην Α’ Προς Κορινθίους (Ζ, 24) το "έκαστος εφ'ω ετάχθη". Το αλλο ειναι στα λιμανιωτικα! 

Γ) Παρακατω η Sivilla_I στο #169 διδει την Κ.Ι (κεντρικη ιδεα) του θεματος κυριολεκτικα!.__ Υποκλινομαι... 
Να συμπληρωσω μονο το:  Όπου γης και Πατρις...που θα πει οτι:  Όποιος/α εχει ερθει ΕΔΩ, οσοι εχουν ερθει ΕΔΩ, εδω ΠΟΥ τρωνε, εδω ΠΟΥ πινουν και ΕΔΩ  ΠΟΥ παιρνουν χρηματα, ΕΔΩ πρεπει να "το δινουν"... οπως λεμε λαϊκα...δλδ,  ΕΔΩ ειναι η  "Πατριδα"  που θα πρεπει να υπερασπιστουν, εαν -λεμε- εαν καποτε χρειαστει!  Κατανοητο???  Όπου ζεις, εκει ειναι η Πατριδα σου.__ <<Εμεις εκει, εσεις εδω>>, δεν παιζει!  Μισθοι Ελληνικοι και συμφεροντα εξω, ε οχι!!!

Δ) Ο Flat line στο #174 δινει το τελεσιγραφο (που πολυ ηθελα να το γραψω) ετσι ακριβως οπως βγαινει, αγριο, τσαμπουκαλιδικο, βαρβατο, Ελληνικο βρε αδερφε/η!!!  Ξαναδιαβαστε το!!!

Ε) Και τελικα η Lena στο #182...με ισοπεδωσε...αχ...ειχα το ποιημα του αειμνηστου Ι.Πολεμη, οπως μας το εμαθαν στο Δημοτικο, απλο, περιγραφικο, ομως με πόσο καλα κρυμμενα νοηματα και μηνυματα...ποιος Γκατσος κλπ...αυτη ειναι η ΑΠΟΛΥΤΗ εννοια της Πατριδας...και οχι της "παρτιδας"...που ολοι καπως...την εποφθαλμιουν!!!  Τα περι   * "Πατριδογνωσιας"  μια φορα κι εναν καιρο...που "μεμαθημεν"...τα ενθυμειται τις..???

*(Η Πατριδογνωσια ηταν το σχολικο μαθημα που διδασκοταν στο Δημοτικο σχολειο. Αποτελουσε την πρωτη βαθμιδα του μαθηματος της Γεωγραφιας. Το κυριο περιεχομενο αυτου του μαθηματος ηταν η τοπογραφια της ιδιαιτερης πατριδας (του χωριου, του δημου, της επαρχιας, του νομου), δλδ των μαθητων του σχολειου, στην περιοχη που βρισκοταν αυτό. 
Περιειχε στην συνεχεια κι ολα τ' αλλα στοιχεία που αποτελουσαν τον εμψυχο και αψυχο κοσμο της ιδιας περιοχης.  Οπως π.χ. το εδαφος, τα προϊοντα, τον αριθμο των κατοικων, τις συνθηκες διαβιωσης τους, καθως και την ιστορια της περιοχης που εφτανε μεχρι και τους μυθικους χρονους.  
Ετσι απο το μαθημα της Πατριδογνωσιας δινονταν και ολοι οι "πυρηνες" των αλλων σχολικων μαθηματων.Στις περισσοτερες χωρες του κοσμου, τωρα πια, το μαθημα αυτο εχει καταργηθει και εχει αντικατασταθει απο άλλα...γενικότερα μαθήματα...)

Εαν κ-σ-ωφυγα θεματοθετη...σορρυ...αλλά οβερ-εξηκοντουτης ουσα...ενθυμουμαιτα "παλαια" γαρ...

Ααα, εχω κι ενα ποιημα για το  "Ο Χ Ι"...αν το θετε...το εναποθετω...δεν υπαρχει πουθενα...  

peripli

# 220 στις 14/3/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Το εχει γραψει σε αλλο θεμα. . . .

Ανοικτο Πανεπιστημιο: Φιλοσοφικη, Φιλολογια...σωστα??? 

Παράθεση:
Σχόλιο # 218 από Sivilla_I

Αν θέλεις να πεις, 

τι σπουδάζεις?

Επιλέξτε σελίδα: (1-25)
Σελίδες Αρχική«6789101112131415Τελ.»
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.