Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

Θα πολεμουσατε για την πατριδα? . . . .

Επιλέξτε σελίδα: (1-25)
Σελίδες Αρχική«891011121314151617Τελ.»

123xristos

# 241 στις 15/3/2019
author
Ανδρας / 39 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αγία Βαρβάρα
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 389
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Σχόλιο # 238 από Sourya

Αμα δηλαδη μας σκοτωνουν θα κατσουμε με σταυρωμενα χερια; Ααα  δεν πας καλα

το καλυτερο, που δεν εχω αμφιβολια πως ολοι και ολες αμα χρειαστει θα το κανουν, , ειναι να πατε να πολεμησετε με τα παιδια και εγγονια να τα προσεχετε, να τους φτιαχνετε φαγητο δινεται συμβουλες και τετοια.

και μαζι με αυτα και σε ολα τα υπολοιπα πιτσιρικια.

αλλα το ακομα καλυτερο, ειναι να πολεμησουμε ολοι μας για να μην χρειαστει να το κανουν οι απογονοι μας

Αρέσει στο μέλος alisida

Lena_7_

# 242 στις 15/3/2019
author
Γυναίκα / 54 / Σε σχέση
Ν. Θεσσαλονίκης / Θέρμη
Θέματα: 5
Απαντήσεις: 2.744

"Η δική σου Μακεδονία είναι δική σου απο εδώ, θες και του αλλουνού;ολόκληρη δλδ. την θες; 

θα νιώθεις πιο πολύ ..Ελληνας;"

Tι ακριβως θες να πεις με το..."θες και του αλλουνου"?

Ποιος θελει τι του αλλουνου?

Του αλλουνου την Μακεδονια εννοεις? Την Μακεδονια ποιανου?

"ολόκληρη δλδ. την θες;" Εννοεις οτι ενα κομματι της ανηκει και σε αλλους? Σε ποιους και πως το 

τεκμηριωνεις ιστορικα...

Δεν θα τσαμπουναμε οτι θελουμε ...

Πες μου κι αυτο...τι θα πει στα σλαβικα...Μακεδονια? 

Μην λεμε τα τετριμμενα περι συνδεσης γλωσσας, ιστορικων πηγων, ιστοριας και ονομασιας ...

Παράθεση:
Σχόλιο # 224 από equinox_

ας απαντήσω στην ερώτηση σου...

Το ίδιο, το οποίο συνδέει εσενα με τον τόπο σου - και ας είναι (και αν, είναι), κομμάτι της περιοχής Μακεδονίας..

Η δική σου Μακεδονία είναι δική σου απο εδώ, θες και του αλλουνού;

ολόκληρη δλδ. την θες; θα νιώθεις πιο πολύ ..Ελληνας;

Αν οι μεγαλες δυνάμεις κάποτε δεν είχαν αφήσει επίτηδες να σιγοκαίει αυτή η εστία, σήμερα μια χαρά θα τους θεωρούσες καθαρούς Έλληνες - αν την είχαν δώσει ολόκληρη σ' εσάς, και όχι - ''αλβανοί-σλάβοι (βούλγαροι και άλλοι)-αθίγγανοι ρομά-τουρκαλβανοί (προερχόμενοι απο την ασία) και διάφοροι τουρκόγυφτοι μη διευκρινήσιμης καταγωγής ή φύλλου'' - (λες και εδώ δεν υπάρχουν ''εξελληνισμένοι''!!!) -

όπως έκαναν σε άλλες, το ίδιο αμφιλεγόμενες περιοχές

και για 50 χρόνια ''καθάρισε'' το αίμα τους, ε;;;

τώρα νιώθουν μια χαρά Έλληνες..

να σε ρωτησω και εγώ με τη σειρά μου -

''τι είδους ομφάλιος λώρος θα μπορούσε να τους συνδέει με την Ελλάδα;''

αλλα να, τους συνδέει μια πατρίδα - Ελλάδα, παρ' όλα τα παλιά - και εννοώ τους παππούδες τους, που μπορεί να είχαν άλλη πατρίδα, σύμφωνα με το πού είχαν πέσει τα σύνορα 

Αρέσει στο μέλος Enikos

equinox_

# 243 στις 16/3/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Παράθεση:
Σχόλιο # 242 από Lena_7_

"Η δική σου Μακεδονία είναι δική σου απο εδώ, θες και του αλλουνού;ολόκληρη δλδ. την θες; 

θα νιώθεις πιο πολύ ..Ελληνας;"

Tι ακριβως θες να πεις με το..."θες και του αλλουνου"?

Ποιος θελει τι του αλλουνου?

Του αλλουνου την Μακεδονια εννοεις? Την Μακεδονια ποιανου?

"ολόκληρη δλδ. την θες;" Εννοεις οτι ενα κομματι της ανηκει και σε αλλους? Σε ποιους και πως το 

τεκμηριωνεις ιστορικα...

Δεν θα τσαμπουναμε οτι θελουμε ...

Πες μου κι αυτο...τι θα πει στα σλαβικα...Μακεδονια? 

Μην λεμε τα τετριμμενα περι συνδεσης γλωσσας, ιστορικων πηγων, ιστοριας και ονομασιας ...

Λενα, έχουμε αναλύσει/συζητήσει αυτό το θέμα σε άλλο θέμα και δεν νομίζω πως είναι απαραίτητο να επαναλαμβάνουμε τα ίδια. Απάντησα στο Τανζεριγκ σε μια συγκεκριμένη ερώτηση του, που ήταν σε σχέση με το τι σημαίνει πατρίδα (κατά εμένα)... γιατί σήκωσε αυτό το θέμα - της Μακεδονίας, ρώτα καλύτερα τον ίδιο. εγώ δεν θα βγάλω τα κάστανα απο τη φωτιά και - όχι πως δεν μπορώ, δεν θέλω... 

Sivilla_I

# 244 στις 16/3/2019
author
Γυναίκα / 53 / Ελεύθερη
Ιρλανδία
Απαντήσεις: 2.026

Τα σύνορα και τα εδάφη των χωρών

αλλάζουν, μετατίθενται και σ' αυτό έχει τον πρώτο λόγο ο <νικητής>

της εκάστοτε συνθήκης, μετά απο πόλεμο.

Στην Ιστορία, μια χώρα επεκτείνει τα εδάφη της κατακτώντας τα με πόλεμο.

Φτιάχνονται αυτοκρατορίες, διαλύονται, διαδέχονται η μια την άλλη,

οι χώρες αναδιαμορφώνουν τα σύνορά τους, τίποτα δε μένει σταθερό

στην εδαφική σκακιέρα, εκεί που κάνει κουμάντο ο ισχυρός.

Μακεδονική αυτοκρατορία, Περσική, Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, Οθωμανική,

κέρδιζαν και έχαναν εδάφη διαδοχικά, διαδεχόμενες η μία την άλλη.

Πάντα έτσι γινόταν.

Αναπόφευκτα οι άνθρωποι θεωρούν δεδομένα τα σύνορα της χώρας τους, γιατί ζουν μέσα σ' αυτά

στις σύντομες ζωές τους (όσοι δεν έτυχαν σε συνοριακές αλλαγές)

αλλά:

Η κτήση εδαφών, είναι πάντα κάτι προσωρινό. Αυτό είναι μια απο τις μεγάλες σταθερές της Ιστορίας.

Παράθεση:
Σχόλιο # 230 από Enikos

Κανεις δεν παραχωρησε στην Ελλαδα κατι το οποιο δεν της ανηκε...

Απλα διαιρεσαν οτι της ανηκε στην νεωτερη ιστορια και της επεστρεψαν ενα μερος αυτου που της ανηκε...

Η ιστορια της Ελλαδας, δεν περιοριζεται στους Βαλκανικους πολεμους...

Απο την αλλη, δεν ειναι η Ελλαδα που κατι ζητα απο τους γειτονες της...

Αλλα απο οσο ξερουμε απο τα βαθη της ιστοριας, οι γειτονες της εσαει κατι ζητουν απο αυτην...

Και μαλιστα προσφατως ζητουν ακομα και να τους αναγνωρισει μια υποσταση, εστω και ψευδεπιγραφη, για να μπορεσουν να σφετεριστουν στο διηνεκες τα εδαφη της...ομιλω για την Δαρδανια-Βαρνταρσκα-Σκοπια κλπ κλπ κλπ...

Αρέσει στα μέλη alisida, oytwswste και σε ακόμα 5 μέλη.

Lena_7_

# 245 στις 16/3/2019
author
Γυναίκα / 54 / Σε σχέση
Ν. Θεσσαλονίκης / Θέρμη
Απαντήσεις: 2.744
Μηπως τελικα ανοιξε η ορεξη καποιων γειτονων εξ ανατολας και δυσης και ονειρευονται τις "Δημοκρατία της Ανατολικής Μακεδονίας" - "Δημοκρατία της Δυτικης Μακεδονίας";;; Ηδη οι Τουρκοι αμφισβητουν 10 μιλια στο Αιγαιο...Τσιμπα απο δω, τσιμπα απο κει.. .

Enikos

# 246 στις 16/3/2019
author
Ανδρας / 79 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη
Θέματα: 22
Απαντήσεις: 30.102

Ολο αυτο, δεν σημαινει οτι πρεπει να παρατηρουμε ως θεατες αυτες τις αλλαγες...

Διοτι ακομα και οι αλλαγες στηριζονται στην  ποσοτικη, ποιοτικη συμμετοχη ΚΑΙ των εμψυχων...

Στο κατω κατω, δεν μου παει το φεσι...(με οτι αυτο περιεχει)..

Δε ντο θελω με την καμια...

Παράθεση:
Σχόλιο # 244 από Sivilla_I

Τα σύνορα και τα εδάφη των χωρών

αλλάζουν, μετατίθενται και σ' αυτό έχει τον πρώτο λόγο ο <νικητής>

της εκάστοτε συνθήκης, μετά απο πόλεμο.

Στην Ιστορία, μια χώρα επεκτείνει τα εδάφη της κατακτώντας τα με πόλεμο.

Φτιάχνονται αυτοκρατορίες, διαλύονται, διαδέχονται η μια την άλλη,

οι χώρες αναδιαμορφώνουν τα σύνορά τους, τίποτα δε μένει σταθερό

στην εδαφική σκακιέρα, εκεί που κάνει κουμάντο ο ισχυρός.

Μακεδονική αυτοκρατορία, Περσική, Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, Οθωμανική,

κέρδιζαν και έχαναν εδάφη διαδοχικά, διαδεχόμενες η μία την άλλη.

Πάντα έτσι γινόταν.

Αναπόφευκτα οι άνθρωποι θεωρούν δεδομένα τα σύνορα της χώρας τους, γιατί ζουν μέσα σ' αυτά

στις σύντομες ζωές τους (όσοι δεν έτυχαν σε συνοριακές αλλαγές)

αλλά:

Η κτήση εδαφών, είναι πάντα κάτι προσωρινό. Αυτό είναι μια απο τις μεγάλες σταθερές της Ιστορίας.

agrotis53

# 247 στις 16/3/2019
author
Ανδρας / 58 / Σε διάσταση
Ν. Θεσσαλονίκης / Θέρμη
Θέματα: 2
Απαντήσεις: 2.537

Μαγκια θελει να εισαι ανθρωπος...

Παράθεση:
Σχόλιο # 6 από Sourya

Ισως καποτε που ημουν νεοτερη . Τωρα εχω τρια παληκαρια κομαντος ολοι. Με εκπροσωπουν επαξια.

agrotis53

# 248 στις 16/3/2019
author
Ν. Θεσσαλονίκης / Θέρμη

αλλο τι εστι πατριδα, και αλλο αν επιτεθει καποιος στο κρατος σου, τι ακριβως θετεις??? το κρατος σου πολεμα για σενα??? οπου γης ειναι πατριδα, οτι σε κανει να αισθανεσαι ανθρωπος και σε σεβεται ειναι πατριδα, οπου σου επιτρεπει να χτισεις και να διμιουργησεις ειναι πατριδα, και αυτο μπορει να γινει σε οποιοδηποτε κρατος ... πολεμας λοιπον αυτονοητα, για την ελευθερια σου και για το δικαιομα σου να ζησεις στα ορια που δεν στερης και εσυ στο διπλανο σου το ιδιο δικαιωμα, ολοι η αλλοι πολεμοι ειναι συμφεροντα εξουσιας και εσυ το αναλωσιμο πιονι τους, επιλεγεις τι εισαι...

Παράθεση:
Σχόλιο # 1 από Enikos

Θα πολεμουσατε για την πατριδα? . . . .

Ουδεμιαν σχεσιν εχει το θεμα με πολιτικες τοποθετησεις.

Με τον ντορο που γινεται, τα τελευταια χρονια, εναντιον της αδικης πατριδας...

Σκεφτηκα αυτο το θεμα...Δεκτοι αναρχικοι, αμφι, περι, επι, υπο κλπ κλπ κλπ...

Θα ελεγα να ξεκινησουμε απο την εννοια "Πατριδα"...

Για να δω αν ξερουμε τι εστι αυτη η εννοια για την οποια ενδεχεται και να πολεμησουμε, να δωσουμε την ζωη μας αν χρειαστει...εφ οσον διαθετουμε αυτη την προθεση...

Μαλλιοτραβηγμα, στο φουαγιε περικαλω, οχι στην αιθουσα...

Αρέσει στα μέλη Paralia48, Sivilla_I

agrotis53

# 249 στις 16/3/2019
author
Ν. Θεσσαλονίκης / Θέρμη

ποια ειναι η αληθεια της ελλαδας μας δηλαδη???η αυτοκαταστροφη , τα αρχαια στολιδια, οι νεκροι φιλοσοφοι και ποιητες απο τα ιδια της τα χερια,ο ιδιος πολιτισμος κατεστραμενος παλι απο τα ιδια της τα χερια, οι χιλιαδες μεταναστες της σε ολα τα μηκη και τα πλατη της γης, οι πολεμοι εξουσιας, τι?? μικρες αναλαμπες δοξας σε εισαγωγικα, και πολυ χυμενο αδικο αιμα για λογαριασμο αλλων. εθνικιστικες κορωνες στο ονομα μιας ανυπαρκτης φαντασιας το να εισαι κατι που δεν μπορεις να εισαι και που δεν ησουν ποτε,.η αληθεια σου ειναι μια ομορφη χωρα με μιζερους και φοβισμενους πολιτες, με χριστιανοταλιπαν, και εθνικιστες που βλεπουν παντου ελοχιμ και νεφελιν και περιμενουν τα αστροπλοια που θα ερθουν , απο που αστο καλυτερα, που δεν εχεις ενα νοσοκομειο της προκοπης, ενα δρομο, που ολα ειναι στα χερια κεφαλαιων που σε εχουν οικονομικο σκλαβο, εσυ ομως ονειρευεσαι μεγαλες πατριδες , και αρχαιες δοξες, μονο που πλεων η βαρβαροι δεν τρωνε βελανιδια , προχωρησαν και τωρα βελανιδια τρως εσυ, αυτη ειναι η αληθεια της ελλαδος... περιμενε καναν αγιο να σε σωσει, απο τετοια εχεις μπολικους...ετσι αμην...

Παράθεση:
Σχόλιο # 193 από tangerinedream

...δεν μασσάμε ότι και να γράφεται για την Ελλάδα μας και για όλους εμάς που είμαστε Έλληνες...όσα και να γραφούν η αλήθεια της Ελλαδας μας δεν αλλάζει, δεν παραγράφεται, δεν ανταλλάσσεται, δεν παραχαράζεται και δεν υιοθετείται...όση δημιουργική φαντασία και άν διαθέτουν οι διάφοροι αλλογενείς αλλά και οι ντόπιοι πρόθυμοι των αλλογενών εξυπηρετήσεων και προσδοκιών, Έλληνες δεν πρόκειται να γίνουν ποτε!!! ...εις τον αιώνα των αιώνων αμήν!!! ...

Αρέσει στα μέλη oytwswste, anassa_ και σε ακόμα 2 μέλη.

Sivilla_I

# 250 στις 16/3/2019
author
Γυναίκα / 53 / Ελεύθερη
Ιρλανδία

Μεταξύ μας

και τοποθετώντας το όχι μόνο μεταξύ ελλάδας-τουρκίας

αλλά κυρίως μεταξύ ευρώπης-ανατολής

ούτε εμένα μου πάει το φέσι.

Και κυρίως δε μου πάει με τίποτα η μαντήλα!

(αυτο εννοούσα και όταν είπα οτι θα πολεμούσα αν απειλούνταν πολιτισμικές κατακτήσεις του ανθρώπου.

Για παράδειγμα οι καταστροφές στη Συρία είναι ανυπολόγιστης ιστορικής αξίας. Δεν θα γυρίσουν πίσω.

Δεν γίνεται να αντικατασταθούν. Κι αυτό είναι τεράστια απώλεια για το σύνολο του ανθρώπινου πολιτισμού, που εγω δεν τον διαχωρίζω -όταν απειλείται, αλλά κι όταν δεν απειλείται- 

σε ελληνικό, σε γαλλικό, σε βουλγάρικο, σε οποιασδήποτε προέλευσης. Το ίδιο ισχύει και για τις κατακτήσεις του ανθρώπου σε όλα τα επίπεδα, στο ανθρωπιστικό, στο επιστημονικό κλπ)

Παράθεση:
Σχόλιο # 246 από Enikos

Διοτι ακομα και οι αλλαγες στηριζονται στην  ποσοτικη, ποιοτικη συμμετοχη ΚΑΙ των εμψυχων...

Αρέσει στα μέλη agrotis53, alisida και σε ακόμα 3 μέλη.

Sivilla_I

# 251 στις 16/3/2019
author
Γυναίκα / 53 / Ελεύθερη
Ιρλανδία

συμπληρώνω εδω γιατί μου ξέφυγε το προηγούμενο προτού ολοκληρώσω:

θα μπορούσα άνετα να ζήσω σε εναν κόσμο χωρίς ελλάδα, χωρίς γαλλία, γερμανία, αμερική, χωρίς οποιαδήποτε χώρα, αν άλλαζαν τα ονόματα, τα σύνορα, τα εδάφη τους.

Σίγουρα όμως δεν θα μπορούσα να ζήσω σε εναν κόσμο που γυρνάει σε πρότερα στάδια εξέλιξης.

Σε εναν κόσμο 2-3-4-5 ή και παραπάνω αιώνων πίσω. 

Αν ένας πόλεμος προκαλούσε μια τέτοια καταστροφιαία επιστροφή μας πολιτισμικά,

πιθανότατα θα αποχωρούσα οικειοθελώς απο την ήδη περιορισμένη αυτή ύπαρξη

Παράθεση:
Σχόλιο # 246 από Enikos

Αρέσει στα μέλη agrotis53, Enikos και σε ακόμα 1 μέλος.

Sivilla_I

# 252 στις 16/3/2019
author
Γυναίκα / 53 / Ελεύθερη
Ιρλανδία

Παράθεση:
Σχόλιο # 239 από anassa_

Γιατί να μην θέλω... 
Για καιρό δεν το ήξεραν παρά 3 ανθρωποι ουτε καν τα παιδιά κ τα αδέρφια μου ... μετα σιγά σιγά ξεθαρεψα . 

Σπουδαζω στο ΑΠΚΥ  Ελληνικό Πολιτισμό. Είναι το αντιστοιχο του ΕΑΠ στην Κύπρο,  με περισσότερα επαγγελματικά δικαιώματα για διδασκαλία για έναν που του το επιτρέπει η ηλικία ( εμένα δεν με ενδιαφέρει, λογικό) 

Κατεύθυνση: Ιστορία - Αρχαιολογία - Τέχνη  

Τα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών κ των Λατινικών, που διδάσκονται στην κατεύθυνση της Φιλολογίας,  αν τα πάρει κανείς έξτρα του δινουν δικαίωμα διδασκαλίας.

Πολύ μ' αρέσει αυτό που κάνεις!

(έκανες και καλή επιλογή απευθυνόμενη στο ΑΠΚΥ.)

Σου εύχομαι καλή επιτυχία

Να ξεθαρρέψεις και να το λες παντού, γιατί είναι πολύ όμορφο να μην έχει ηλικία η σπουδή. Δεν το κάνουν πολλοί.

Αρέσει στα μέλη Arxontoula_, alisida και σε ακόμα 2 μέλη.

Paralia48

# 253 στις 17/3/2019
author
Γυναίκα / 57 / Παντρεμένη
Αλλη χώρα
Θέματα: 31
Απαντήσεις: 9.841
Πάντως σίγουρα θα πολεμούσα για το περιβάλλον.
Όχι πάλι σκοτώνοντας ανθρώπους, αλλά αναλαμβάνοντας δράσεις.
Αρέσει στο μέλος anassa_

anassa_

# 254 στις 17/3/2019
author
Γυναίκα / 61 / Παντρεμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Απαντήσεις: 3.134

Σε ευχαριστώ πολύ

Να ξέρεις ( που ξέρεις) το να μαθαίνεις Ιστορία είναι επώδυνο...

Να μαθαίνεις πως δύο οικογένειες Παλαιολόγοι κ Καντακουζηνοι και οι Αρχιεπίσκοποι ευθύνονται πολύ περισσότερο από τους Τούρκους για την φορολογία των φτωχών υποδολουμενων Ελλήνων και για την αγραμματοσύνη... κ για την καθυστέρηση της Ευρωπαϊκής Ελλάδας. 

Ξέρω όποιος δεν γνωρίζει κ διαβάσει το ποστ θα αναρωτηθεί... αλλά δεν μπορώ ( δεν εχω χρόνο) να γράψω, ας πω μόνο πως πρόκειται για την διαμάχη ενωτικών κ ανθενωτικών  και για τις  αλλαξοπατριαρχιες 

Να βλέπεις πως οι Τούρκοι μπορεί κ να είχαν περισσότερη    "τιμή" από μας ... από  τους ταγούς μας που έδωσαν ρεσιτάλ προδοσίας και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τον λαό τον καταληστεψαν για να λαδωνουν τον  σουλτάνο για να απολαμβάνουν χλιδή κ εξουσία. 

τέλος πάντων...

Αν μάθουμε το παρελθόν στο Μεγαλείο του  κ δεν εννοώ την αρχαιοτητα που την τιμω βέβαια, αλλά τις αλήθειες που κρύβουν σκόπιμα τα εκπαιδευτικά βιβλία. 

Τότε θα κατανοήσουμε το παρόν κ θα σχεδιάσουμε το μέλλον ... 

Όσο για,το θάρρος ε  ... πάντα κοροϊδεύουν  κ έτσι κι αλλιώς  πάντως εδω στο site εχω γίνει αρκετά θαρραλέα. 

Παράθεση:
Σχόλιο # 252 από Sivilla_I

Πολύ μ' αρέσει αυτό που κάνεις!

(έκανες και καλή επιλογή απευθυνόμενη στο ΑΠΚΥ.)

Σου εύχομαι καλή επιτυχία

Να ξεθαρρέψεις και να το λες παντού, γιατί είναι πολύ όμορφο να μην έχει ηλικία η σπουδή. Δεν το κάνουν πολλοί.

Αρέσει στα μέλη Paralia48, alisida και σε ακόμα 2 μέλη.

anassa_

# 255 στις 18/3/2019
author

Πωωω  διαμάντια έχετε γράψει δεν τα εχω διαβάσει ... ακόμα ευτυχώς που κάνουν λαικ τώρα που είμαι εδώ... 

...αλλά... πάω τώρα 

Παράθεση:
Σχόλιο # 163 από Nuvolla

μένα πάντως δε με νοιάζει αν η Αρχοντούλα είναι  τουρκόσπερμα ή αλβανόσπερμα 
ή εμένα με φωνάζουν βουλγαρόσπερμα 
ούτε θα ψάξω αν ο προπάππους του προπάππου ε προπάππου  ήταν  κανένας γραμματικός των ρωμαίων και πρωτοξάδελφος του Σπάρτακου.
αν 
αν 
αν κάποιος προσπαθούσε να ρίξει φωτιά και να κάψει αυτό τον τόπο και τους ανθρώπους του 
θα τον έτρωγα ζωντανό.

anassa_

# 256 στις 18/3/2019
author

Πάντως αν έρθουν να σε σκοτώσουν ελπίζω να σκοτώσεις για να αμυνθεις  οκ ; 

Παράθεση:
Σχόλιο # 253 από Paralia48
Πάντως σίγουρα θα πολεμούσα για το περιβάλλον.
Όχι πάλι σκοτώνοντας ανθρώπους, αλλά αναλαμβάνοντας δράσεις.

Αρέσει στο μέλος Paralia48

lamprand

# 257 στις 18/3/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Σχόλιο # 254 από anassa_

Σε ευχαριστώ πολύ

Να μαθαίνεις πως δύο οικογένειες Παλαιολόγοι κ Καντακουζηνοι και οι Αρχιεπίσκοποι ευθύνονται πολύ περισσότερο από τους Τούρκους για την φορολογία των φτωχών υποδολουμενων Ελλήνων και για την αγραμματοσύνη... κ για την καθυστέρηση της Ευρωπαϊκής Ελλάδας. 

Ξέρω όποιος δεν γνωρίζει κ διαβάσει το ποστ θα αναρωτηθεί... αλλά δεν μπορώ ( δεν εχω χρόνο) να γράψω, ας πω μόνο πως πρόκειται για την διαμάχη ενωτικών κ ανθενωτικών  και για τις  αλλαξοπατριαρχιες 

Να βλέπεις πως οι Τούρκοι μπορεί κ να είχαν περισσότερη    "τιμή" από μας ... από  τους ταγούς μας που έδωσαν ρεσιτάλ προδοσίας και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τον λαό τον καταληστεψαν για να λαδωνουν τον  σουλτάνο για να απολαμβάνουν χλιδή κ εξουσία. 

τέλος πάντων...

Αν μάθουμε το παρελθόν στο Μεγαλείο του  κ δεν εννοώ την αρχαιοτητα που την τιμω βέβαια, αλλά τις αλήθειες που κρύβουν σκόπιμα τα εκπαιδευτικά βιβλία. 

Όσο για,το θάρρος ε  ... πάντα κοροϊδεύουν  κ έτσι κι αλλιώς  πάντως εδω στο site εχω γίνει αρκετά θαρραλέα. 

μην ακούς και πολύ τι σου λένε οι αριστεροί καθηγητές εκεί γιατί μπορεί να πηγαίνεις για μόρφωση εσύ αλλά αυτοί να σε παραμορφώσουν . χαχ

η Βυζαντινή αυτοκρατορία με τους σταυροφόρους φράγκους είχε μείνει ενα μικρό κομάτι στην Νικαια της Μ.Ασίας και στην Πελοπόννησο του Μυστρά !

αυτοί οι Παλαιολόγοι κατάφεραν να τους διώξουν και παρέλαβαν μια κατεστραμένη οικονομικά αυτοκρατορία .

δεν μπόρεσαν να την ανακάμψουν γιατί εν τω μεταξύ και διάφορα βασίλεια ισχυροποιούνταν και είχαν χιλιους εχθρούς . είναι η μοίρα των αυτοκρατοριών εφόσον γεννήθηκαν κάποτε και να πεθάνουν .

η αιτία βρίσκεται πριν απο αυτούς που αναφέρεις και στους διάφορους λαούς που ξεσηκώνονταν εναντίον της . το ότι θα έκαναν και λάθη αυτό είναι σίγουρο αλλά ο θάνατος οφείλεται στους ξένους εισβολείς και όχι στην φορολογία των φτωχών .

δηλαδή τώρα που μας φορολογούνε με την κρίση για να ανακάμψει η οικονομία μας είναι λάθος ; αν μας την πέσουν οι Τούρκοι και μας νικήσουν θα φταίει η φορολόγηση ; ή η πρώην χρεωκοπία μας ;

Hrakleitos3

# 258 στις 18/3/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

μπες στις γενικές συζητήσεις και άνοιξε ένα θέμα σχετικό με τις σπουδές σου...

ξέρεις,κάτι που να  μας βάλει στο τρυπάκι να ψάξουμε λίγο παραπάνω ζητήματα του παρελθόντος...

μη διστάσεις,δοκίμασέ το...

ΥΓ. όσοι σε κοροϊδεύουν για την ηλικία στην οποία σπουδάζεις,ζηλεύουν την τόλμη σου να το κάνεις

Παράθεση:
Σχόλιο # 254 από anassa_

Σε ευχαριστώ πολύ

τέλος πάντων...

AlexLuckyCharm

# 259 στις 18/3/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Πολυ πριν τους Καντακουζηνους και τους Παλαιολογους, το μακρινο 1069, στο Ματζικερτ, επεφταν οι τιτλοι τελους, κυριως με τον τροπο που ηλθε η ηττα.Το δε 1204, αποτελει ταφοπλακα της Ρωμαικης Αυτοκρατοριας και την εναρξη του Ελληνικου Μεσαιωνα, την απαρχη δε της Ευρωπαικης Αναγεννησης. Οσα ακολουθησαν αποτελουσαν πολλες φορες κακη διαχειριση στον αγωνα διατηρησης του σκηπτρου και της ποιμενικης ραβδου.

Enikos

# 260 στις 18/3/2019
author
Ανδρας / 79 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη
Θέματα: 22
Απαντήσεις: 30.102

Εχω εξηγησει το τι θεωρω πατριδα...

Εχω εξηγησει και τους λογους για τους οποιους θα πολεμουσα για αυτην...

Ειθισται, πατριδα να λεμε και το κρατος που περιεχει τον ορο "Πατριδα"...

Πιονια ειμαστε μια ζωη...και ως τετοια δεν μας επιτρεπεται καν η χρηση του ορου "Ελευθερια"...

Αυτο δεν μας απαγορευει να εχουμε ιδεωδη...για οτιδηποτε μας εκφραζει ως ιδεα...

Και αλλοιμονο αν θα ημουν αναγκασμενος να πολεμησω για ολες για τις "Πατριδες" που εχω γνωρισει στην ζωη μου...απλα θα ημουν ενας ακομα κατευθυνομενος πολεμοχαρης...

Εσυ, δεν καταλαβα τι θετεις προς συζητηση η ως αντιλογο...

Παράθεση:
Σχόλιο # 248 από agrotis53

αλλο τι εστι πατριδα, και αλλο αν επιτεθει καποιος στο κρατος σου, τι ακριβως θετεις??? το κρατος σου πολεμα για σενα??? οπου γης ειναι πατριδα, οτι σε κανει να αισθανεσαι ανθρωπος και σε σεβεται ειναι πατριδα, οπου σου επιτρεπει να χτισεις και να διμιουργησεις ειναι πατριδα, και αυτο μπορει να γινει σε οποιοδηποτε κρατος ... πολεμας λοιπον αυτονοητα, για την ελευθερια σου και για το δικαιομα σου να ζησεις στα ορια που δεν στερης και εσυ στο διπλανο σου το ιδιο δικαιωμα, ολοι η αλλοι πολεμοι ειναι συμφεροντα εξουσιας και εσυ το αναλωσιμο πιονι τους, επιλεγεις τι εισαι...

Παράθεση:
Σχόλιο # 248 από agrotis53

Επιλέξτε σελίδα: (1-25)
Σελίδες Αρχική«891011121314151617Τελ.»
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.