Πολυ τσουβαλι, Αγροτη...
Μεγαλη γενικολογια...
Αυτο κι αν τεινει προς τις απολυτες σκεψεις...
Τις ολοκληρωτικες και απλα...διαπιστωτικες...
Παράθεση:
Σχόλιο # 249 από agrotis53ποια ειναι η αληθεια της ελλαδας μας δηλαδη???η αυτοκαταστροφη , τα αρχαια στολιδια, οι νεκροι φιλοσοφοι και ποιητες απο τα ιδια της τα χερια,ο ιδιος πολιτισμος κατεστραμενος παλι απο τα ιδια της τα χερια, οι χιλιαδες μεταναστες της σε ολα τα μηκη και τα πλατη της γης, οι πολεμοι εξουσιας, τι?? μικρες αναλαμπες δοξας σε εισαγωγικα, και πολυ χυμενο αδικο αιμα για λογαριασμο αλλων. εθνικιστικες κορωνες στο ονομα μιας ανυπαρκτης φαντασιας το να εισαι κατι που δεν μπορεις να εισαι και που δεν ησουν ποτε,.η αληθεια σου ειναι μια ομορφη χωρα με μιζερους και φοβισμενους πολιτες, με χριστιανοταλιπαν, και εθνικιστες που βλεπουν παντου ελοχιμ και νεφελιν και περιμενουν τα αστροπλοια που θα ερθουν , απο που αστο καλυτερα, που δεν εχεις ενα νοσοκομειο της προκοπης, ενα δρομο, που ολα ειναι στα χερια κεφαλαιων που σε εχουν οικονομικο σκλαβο, εσυ ομως ονειρευεσαι μεγαλες πατριδες , και αρχαιες δοξες, μονο που πλεων η βαρβαροι δεν τρωνε βελανιδια , προχωρησαν και τωρα βελανιδια τρως εσυ, αυτη ειναι η αληθεια της ελλαδος... περιμενε καναν αγιο να σε σωσει, απο τετοια εχεις μπολικους...ετσι αμην...
Οχι, δεν μιλαω για τοσο γενικευμενο πολεμο, μεταξυ Ανατολης-Δυσης ο οποιος αλλωστε και συμβαινει αλλα με διαφορετικο τροπο στην συγχρονη πραγματικοτητα...
Παράθεση:
Σχόλιο # 250 από Sivilla_IΜεταξύ μας
και τοποθετώντας το όχι μόνο μεταξύ ελλάδας-τουρκίας
αλλά κυρίως μεταξύ ευρώπης-ανατολής
ούτε εμένα μου πάει το φέσι.
Και κυρίως δε μου πάει με τίποτα η μαντήλα!
(αυτο εννοούσα και όταν είπα οτι θα πολεμούσα αν απειλούνταν πολιτισμικές κατακτήσεις του ανθρώπου.
Για παράδειγμα οι καταστροφές στη Συρία είναι ανυπολόγιστης ιστορικής αξίας. Δεν θα γυρίσουν πίσω.
Δεν γίνεται να αντικατασταθούν. Κι αυτό είναι τεράστια απώλεια για το σύνολο του ανθρώπινου πολιτισμού, που εγω δεν τον διαχωρίζω -όταν απειλείται, αλλά κι όταν δεν απειλείται-
σε ελληνικό, σε γαλλικό, σε βουλγάρικο, σε οποιασδήποτε προέλευσης. Το ίδιο ισχύει και για τις κατακτήσεις του ανθρώπου σε όλα τα επίπεδα, στο ανθρωπιστικό, στο επιστημονικό κλπ)
Περα απο αυτες τις παγκοσμιες ανησυχιες...
Ακομα ισχυει το να περισωσουμε οτι μπορουμε, με τον τροπο που μπορουμε...
Ας ειναι και ο πολεμος...
Δεν με χαλαει...
Παράθεση:
Σχόλιο # 251 από Sivilla_Iσυμπληρώνω εδω γιατί μου ξέφυγε το προηγούμενο προτού ολοκληρώσω:
θα μπορούσα άνετα να ζήσω σε εναν κόσμο χωρίς ελλάδα, χωρίς γαλλία, γερμανία, αμερική, χωρίς οποιαδήποτε χώρα, αν άλλαζαν τα ονόματα, τα σύνορα, τα εδάφη τους.
Σίγουρα όμως δεν θα μπορούσα να ζήσω σε εναν κόσμο που γυρνάει σε πρότερα στάδια εξέλιξης.
Σε εναν κόσμο 2-3-4-5 ή και παραπάνω αιώνων πίσω.
Αν ένας πόλεμος προκαλούσε μια τέτοια καταστροφιαία επιστροφή μας πολιτισμικά,
πιθανότατα θα αποχωρούσα οικειοθελώς απο την ήδη περιορισμένη αυτή ύπαρξη
Παράθεση:
Σχόλιο # 256 από anassa_Πάντως αν έρθουν να σε σκοτώσουν ελπίζω να σκοτώσεις για να αμυνθεις οκ ;
δε θα έρθει να σκοτώσει εμένα κανένας ,μην ανησυχείς.
Σκέπτομαι λίγο διαφορετικά...
Παράθεση:
Σχόλιο # 257 από lamprand
μην ακούς και πολύ τι σου λένε οι αριστεροί καθηγητές εκεί γιατί μπορεί να πηγαίνεις για μόρφωση εσύ αλλά αυτοί να σε παραμορφώσουν . χαχ
η Βυζαντινή αυτοκρατορία με τους σταυροφόρους φράγκους είχε μείνει ενα μικρό κομάτι στην Νικαια της Μ.Ασίας και στην Πελοπόννησο του Μυστρά !
αυτοί οι Παλαιολόγοι κατάφεραν να τους διώξουν και παρέλαβαν μια κατεστραμένη οικονομικά αυτοκρατορία .
δεν μπόρεσαν να την ανακάμψουν γιατί εν τω μεταξύ και διάφορα βασίλεια ισχυροποιούνταν και είχαν χιλιους εχθρούς . είναι η μοίρα των αυτοκρατοριών εφόσον γεννήθηκαν κάποτε και να πεθάνουν .
η αιτία βρίσκεται πριν απο αυτούς που αναφέρεις και στους διάφορους λαούς που ξεσηκώνονταν εναντίον της . το ότι θα έκαναν και λάθη αυτό είναι σίγουρο αλλά ο θάνατος οφείλεται στους ξένους εισβολείς και όχι στην φορολογία των φτωχών .
δηλαδή τώρα που μας φορολογούνε με την κρίση για να ανακάμψει η οικονομία μας είναι λάθος ; αν μας την πέσουν οι Τούρκοι και μας νικήσουν θα φταίει η φορολόγηση ; ή η πρώην χρεωκοπία μας ;
Χρονος μηδέν
Παράθεση:
Σχόλιο # 258 από Hrakleitos3μπες στις γενικές συζητήσεις και άνοιξε ένα θέμα σχετικό με τις σπουδές σου...
ξέρεις,κάτι που να μας βάλει στο τρυπάκι να ψάξουμε λίγο παραπάνω ζητήματα του παρελθόντος...
μη διστάσεις,δοκίμασέ το...
ΥΓ. όσοι σε κοροϊδεύουν για την ηλικία στην οποία σπουδάζεις,ζηλεύουν την τόλμη σου να το κάνεις
Έτσι είναι, εγώ επικεντρωνομαι ...στη βολή κ την καλοπέραση των "μεγάλων" ... όχι στο πότε άρχισε να ψυχοραγει το Βυζαντιο.
Παράθεση:
#254Πολυ πριν τους Καντακουζηνους και τους Παλαιολογους, το μακρινο 1069, στο Ματζικερτ, επεφταν οι τιτλοι τελους, κυριως με τον τροπο που ηλθε η ηττα.Το δε 1204, αποτελει ταφοπλακα της Ρωμαικης Αυτοκρατοριας και την εναρξη του Ελληνικου Μεσαιωνα, την απαρχη δε της Ευρωπαικης Αναγεννησης. Οσα ακολουθησαν αποτελουσαν πολλες φορες κακη διαχειριση στον αγωνα διατηρησης του σκηπτρου και της ποιμενικης ραβδου.
Σχόλιο # 259 από AlexLuckyCharm
Παράθεση:
Σχόλιο # 263 από EnikosΠερα απο αυτες τις παγκοσμιες ανησυχιες...
Δεν με χαλαει...
Κούλη,μιλάς εκ του ασφαλούς.
Ασφαλώς και δε σε χαλάει ένας πόλεμος, γιατί κανένας δε θα σε καλέσει στα 81 να πολεμήσεις. Εκ του καναπέ,που λέει και η αγαπητή συνφορουμίτισσα, είναι όλα εύκολα.
Μακάρι... το θέμα είναι πως ο πόλεμος αν αρχίσει δεν κανει διακρίσεις...δυστυχώς. εγω πάντως κάποιον θα φαω πριν με φάνε...για παρεα
Παράθεση:
Σχόλιο # 264 από Paralia48
Ε, σε τι πολεμο θα βρεθεις?...
Του ΣΚΑΙ που ξεκινανε καθε τοσο τις δρασεις?...
Για δενροφυτευση μιλας η κανω λαθος?...
Π Ο Λ Ε Μ Ο Σ λεμε!!!...
Παράθεση:
Ελπιζω να περισωσω τις γοβες μου γιατι κανω συλλογη
Παράθεση:
Δεν με χαλαει...
Παραλια θα σε παρω μαζι στις κατακομβες των καπουτσινων. Ελπιζω μονο να μη φοβασαι τιε μουμιες
Παράθεση:
κόψε χρόνο από το φαγητό ή τον ύπνο...
το sxeseis.gr πάνω απ' όλα
ανοίγεις το θέμα στα γρήγορα και αφήνεις σε εμάς τους διαξιφισμούς...
αν με το καλό βρεις και χρόνο,μπαίνεις και δίνεις πιο επιστημονικό τόνο με τα σχόλιά σου...
να ανοίξεις κάτι ιντριγκαδόρικο όμως,ε?
να υπάρχει περιθώριο να τσακωθούμε,αλλιώς δε θα πιάσεις πολλές σελίδες
Παράθεση:
Σχόλιο # 266 από anassa_Χρονος μηδέν
βασικα δημητρη με λενε, ασχετο, αγροτης ειμαι ναι, και αυτο ασχετο. τσουβαλιασμα??? δηλαδη ενοεις οτι δεν καταλαβαινης σε τι αναφερομαι? το οτι δεν κατεβαζω σεντονια ειναι γιατι θα ηθελε να ξαναγραψω ολη την ιστορια τουλαχιστων 3,500 χρονων,. το οτι διαφωνεις σε αυτα που γραφω το ξερω και το περιμενα, και 40 χρονια να γραφουμε θα διαφωνουμε. ολοκληρωτηκες και απολυτες σκεψεις δεν κανω, απλα λεω τα πραγματα οπως τα φιλτραρω και τα καταλαβαινω εγω , και δεν υποχρεωνο κανεναν να τα δεχτη.
Παράθεση:
Σχόλιο # 261 από EnikosΠολυ τσουβαλι, Αγροτη...
Μεγαλη γενικολογια...
Αυτο κι αν τεινει προς τις απολυτες σκεψεις...
Τις ολοκληρωτικες και απλα...διαπιστωτικες...
Στον πολεμο δεν πανε μονο οι προσκεκλημενοι...
Τι ειναι, παρτι μασκε με σερπαντινες?...
Ο καθεις προσφερει οτι μπορει...
Ως και εσυ που εισαι τινειτζερ θα πας σε δρασεις...
Παράθεση:
Σχόλιο # 268 από Paralia48
Ασφαλώς και δε σε χαλάει ένας πόλεμος, γιατί κανένας δε θα σε καλέσει στα 81 να πολεμήσεις. Εκ του καναπέ,που λέει και η αγαπητή συνφορουμίτισσα, είναι όλα εύκολα.
Θα προσεχει τα γυναικοπαιδα. Ολοι κατι μπορουν να κανουν. Στους καναπεδες δεν θα καθονται γιατι ι ποποδακος θα εχει αγκαθια.
Παράθεση:
Σχόλιο # 268 από Paralia48
συγνωμη, αλλα γραφω αλλα διαβαζεις? σε ποιο σημειο αναφερα εγω να πολεμας για πατριδες, ... πολεμας αυτονοητα για την ελευθερια σου εγραψα,,,<πολεμας λοιπον αυτονοητα, για την ελευθερια σου και για το δικαιομα σου να ζησεις στα ορια που δεν στερης και εσυ στο διπλανο σου το ιδιο δικαιωμα, ολοι η αλλοι πολεμοι ειναι συμφεροντα εξουσιας και εσυ το αναλωσιμο πιονι τους, επιλεγεις τι εισαι... >
Παράθεση:
Σχόλιο # 260 από EnikosΕχω εξηγησει το τι θεωρω πατριδα...
Εχω εξηγησει και τους λογους για τους οποιους θα πολεμουσα για αυτην...
Ειθισται, πατριδα να λεμε και το κρατος που περιεχει τον ορο "Πατριδα"...
Πιονια ειμαστε μια ζωη...και ως τετοια δεν μας επιτρεπεται καν η χρηση του ορου "Ελευθερια"...
Αυτο δεν μας απαγορευει να εχουμε ιδεωδη...για οτιδηποτε μας εκφραζει ως ιδεα...
Και αλλοιμονο αν θα ημουν αναγκασμενος να πολεμησω για ολες για τις "Πατριδες" που εχω γνωρισει στην ζωη μου...απλα θα ημουν ενας ακομα κατευθυνομενος πολεμοχαρης...
Εσυ, δεν καταλαβα τι θετεις προς συζητηση η ως αντιλογο...
Παράθεση:
Σχόλιο # 276 από Nazl123
Θα προσεχει τα γυναικοπαιδα. Ολοι κατι μπορουν να κανουν. Στους καναπεδες δεν θα καθονται γιατι ι ποποδακος θα εχει αγκαθια.
υπαρχει και το αλλο σεναριο. να προσεχει τα παιδια και εσυ που εισαι νεα να πας στον πολεμο
Εμένα με χαλάει ο πόλεμος.
Και την ανθρωπότητα τη χαλάει.
Παράθεση:
Δεν με χαλαει...
Παράθεση:
Σχόλιο # 273 από Hrakleitos3
να ανοίξεις κάτι ιντριγκαδόρικο όμως,ε?
να υπάρχει περιθώριο να τσακωθούμε,αλλιώς δε θα πιάσεις πολλές σελίδες
Καταλαβαίνω το χιούμορ σου αλλά σκοπός πρέπει να είναι η ποιότητα - όχι η ποσότητα
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media