Δεν ξερω ποιος δεν διαβαζει σωστα ποιον...
Απλα ξερω οτι και πιονι και αγωνιστης για την ελευθερια, δεν γινεται...
Επισης ξερω οτι το να λεμε γενικως οτι ο Ελληνας ως φυλη ηταν αυτο η το αλλο, αλλα...
Κατεληξε εκεινο και το πιο κατω...
Ειναι τουλαχιστον ισοπεδωτικο και θολο...
Και η ελευθερια απο την αλλη δεν υποστηριζεται ακριβως την στιγμη που θα σου επιτεθει ενα αλλο κρατος...
Οποτε...
Εσυ θα πολεμουσες για την ελευθερια εστω, που συμπεριλαμβανεται στον ορο Πατριδα?...
Αυτο ειναι και η ουσια του θεματος, οχι το για ποιο κρατος να πολεμησουμε η για το τι σημαινει κρατος και πατριδα η το πως πολεμουν η δεν πολεμουν τα πιονια...
Παράθεση:
Σχόλιο # 277 από agrotis53συγνωμη, αλλα γραφω αλλα διαβαζεις? σε ποιο σημειο αναφερα εγω να πολεμας για πατριδες, ... πολεμας αυτονοητα για την ελευθερια σου εγραψα,,,<πολεμας λοιπον αυτονοητα, για την ελευθερια σου και για το δικαιομα σου να ζησεις στα ορια που δεν στερης και εσυ στο διπλανο σου το ιδιο δικαιωμα, ολοι η αλλοι πολεμοι ειναι συμφεροντα εξουσιας και εσυ το αναλωσιμο πιονι τους, επιλεγεις τι εισαι... >
Στην βαση που πρεπει να περισωσουμε τα πολιτιστικα μνημεια εστω...
Απο επιτιθεμενους...
Πως θα το κανουμε, δεν μου λες!!!...
Με δρασεις που λεει και η ακτιβιστρια του καπνου?...
Εχουν μπει μεσα και ετοιμαζονται να τα γκρεμισουν...
Τι...
Παράθεση:
Σχόλιο # 279 από Sivilla_I
Εμένα με χαλάει ο πόλεμος.
Και την ανθρωπότητα τη χαλάει.
Είπαμε ναι.
Ο πόλεμος είναι το αναγκαίο κακό.
Αυτό δεν τον κάνει λιγότερο ελεεινό.
Παράθεση:
Σχόλιο # 282 από EnikosΣτην βαση που πρεπει να περισωσουμε τα πολιτιστικα μνημεια εστω...
Απο επιτιθεμενους...
Πως θα το κανουμε, δεν μου λες!!!...
Με δρασεις που λεει και η ακτιβιστρια του καπνου?...
Εχουν μπει μεσα και ετοιμαζονται να τα γκρεμισουν...
Τι...
Δεν ξέρω όμως αν το θέμα σου είναι ο πόλεμος
ή το να την πεις στην Παραλία....η παραλία μας είναι fighter (φάϊτερ) γενικά αλλά και freedom fighter (φρίντομ φάϊτερ)!!! ...δεν μεταφράζω γιατί θεωρώ τη γνώση της αγγλικής δεδομένη...(βλέπε και αλεξης...)...
Ο πολεμος ειναι το θεμα μου...
Απλα, στον "πολεμο" κανουμε τα του πολεμου...
Τι...οχι?...
Εσυ τωρα θες να την πεις σε εμενα, που την λεω στην Παραλια?...
Ποια η διαφορα μας τοτε...
Παράθεση:
Σχόλιο # 284 από Sivilla_IΔεν ξέρω όμως αν το θέμα σου είναι ο πόλεμος
ή το να την πεις στην Παραλία.
...γενικά και επικουρικά να πώ ότι Ελλάδα είναι αυτό που νιώθει ο καθε Έλληνας...στην καρδιά του, στην σκέψη του, στην ψυχή του και σε ολόκληρη την ύπαρξή του...είναι αυτό που κάνει τον Έλληνα να νιώθει μια τρομερή ανατριχίλα στη σπονδυλική του στήλη και μια μοναδική ζεστασιά να περιβάλλει την ύπαρξή του, είναι αυτό που σε μια μονο στιγμή, μπορεί να μεγαπλασιάζει το μέγεθός του και να τον ανάγει σε εκείνο που πραγματικά είναι, σε εκείνο το μοναδικά αληθινό!!!
...τώρα οι υπόλοιποι, μπορούν να αναλώνονται (αυτοπαραμυθιαζόμενοι ακούσια-και αυτό έχει τη μεγάαλη πλάκα) σε διάφορες θεωρίες, αναλύσεις, αντιγραφές-παπαγκάλο στάϊλ, ρητορικές, αναφορές, παγανισμούς, εξορκισμούς, προσυλητισμούς, προσδιορισμούς, χαρακτηρισμούς, σεναριολογίες, παραμύθια (κυρίως απο τη χαλιμά), ευφάνταστες κωμικές ιστοριούλες τύπου ινδοευρωπαϊκά φύλα, διάφορα εκκλησιστικά αιρετικού τύπου (βλέπε διαφορες εκκλησίες αμερικανικού -κυρίως- τύπου), διάφορα χανουμο-μουσταφικά πολεμικά και άλλα τέτοια πολλά και διασκεδαστικά...αν μη τι άλλο, η Ελλάδα μας τους βγάζει τον αριστοτεχνικά κρυμένο κωμικό (απόδοση ευγενείας) τους εαυτό!!! χοχοχοχοχοχο
Εγω έκανα μια διαπίστωση.
Δε με ενδιαφέρει να την πω σε κανέναν που τη λέει ή οχι.
Ναι, με τον πόλεμο είπα ο,τι είχα να πω.
Εσυ τι θέλεις ν' ακούσεις απο τους συμμετέχοντες?
Γιατί μοιάζεις να θες να ακούσεις κάτι συγκεκριμένο.
Αν όμως θες να ακούσεις κάτι συγκεκριμένο, πες το και μόνος σου.
Οι υπόλοιποι κάνουν τις τοποθετήσεις τους, είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν μαζί σου
είτε θέλουν να πουν κάτι άλλο δικό τους. Γιατί στέκεσαι συμμορφωτικά
σε κάθε απάντησή τους?
Παράθεση:
Σχόλιο # 286 από EnikosΟ πολεμος ειναι το θεμα μου...
Απλα, στον "πολεμο" κανουμε τα του πολεμου...
Τι...οχι?...
Εσυ τωρα θες να την πεις σε εμενα, που την λεω στην Παραλια?...
Ποια η διαφορα μας τοτε...
Πάντως,
δεδομένου οτι στην επιστράτευση θα πάρουν τους κάτω των 41 (α φάση) και τους 41-45 (β φάση)
από όλους εμάς που συζητάμε εδωμέσα
μόνο τη Ζέην και τον Ηράκλειτο πρόκειται να καλέσουν.
...και τον Ηράκλειτο, σάμπως και δεν τον βλέπω και πολύ ζεστό..
...όταν και άν γίνει πόλεμος θα πολεμήσουμε λυσσαλέα και όπως μονον εμείς οι Έλληνες ξέρουμε...
...στο μεταξύ κάνουμε διάφορους μικρούς, καθημερινούς και 'μοβόρικους πολέμους τύπου ιδεών, απόψεων, ιδεολογιών, θέσεων, θέσεων στις διάφορες ουρές ή θέσεων στα μέσα μ/μεταφοράς τις ώρες αιχμής, θέσεων στις ουρές για να μπουκάρουμε πρώτοι ώστε να γίνουμε κάτοχοι του νέου μοντέλου υπέρ-υψηλής τεχνολογίας κινητού κάθε εβδομάδα που βγαίνει και ένα και χιλιάδες άλλες τέτοιες πολεμικές περιπτώσεις ...είμαστε πολεμιστές αστικού τύπου (έρμπαν φάϊτερς) και τρελλαινόμαστε να το δείχνουμε σε κάθε περίπτωση κατα την περίοδο της ειρήνης...
...πάντως εγώ θα πάω να πολεμήσω είτε με καλέσουν είτε όχι...δεν θ'αφήσω ένα καθαρά τυπικό θέμα ηλικίας να μου στερήσει τη θέση μου στο ανάλογο πάνθεον!!! χοχοχοχοχοχοοο
Έχω κάτι δουλίτσες στην Παπούα-Νέα Γουινέα,τα λέμε!
Παράθεση:
Σχόλιο # 289 από Arxontoula_Πάντως,
δεδομένου οτι στην επιστράτευση θα πάρουν τους κάτω των 41 (α φάση) και τους 41-45 (β φάση)
από όλους εμάς που συζητάμε εδωμέσαμόνο τη Ζέην και τον Ηράκλειτο πρόκειται να καλέσουν.
...και τον Ηράκλειτο, σάμπως και δεν τον βλέπω και πολύ ζεστό..
Παράθεση:
Σχόλιο # 291 από jane_doΈχω κάτι δουλίτσες στην Παπούα-Νέα Γουινέα,τα λέμε!
Παράθεση:
Σχόλιο # 293 από Arxontoula_
Γελάς μαρή αποπάνω σουρκουήτσα, γιατί δε σε πιάνει το όριο..
γελώ που διάλεξε και καλό προορισμό
Παράθεση:
Σχόλιο # 294 από Nuvolla
γελώ που διάλεξε και καλό προορισμό
Συμμορφωτικη προθεση λεγεται η αντιθεση μας σε διαφορα πραγματα?...
Μαιστα...
Και εγω μπορω να κανω χιλιες δυο διαπιστωσεις...
Ως τετοιες, δεν αφορουν κανεναν ομως...
Ετσι ξερω...
Παράθεση:
Σχόλιο # 288 από Sivilla_I
Εγω έκανα μια διαπίστωση.
Δε με ενδιαφέρει να την πω σε κανέναν που τη λέει ή οχι.
Ναι, με τον πόλεμο είπα ο,τι είχα να πω.
Εσυ τι θέλεις ν' ακούσεις απο τους συμμετέχοντες?
Γιατί μοιάζεις να θες να ακούσεις κάτι συγκεκριμένο.
Αν όμως θες να ακούσεις κάτι συγκεκριμένο, πες το και μόνος σου.
Οι υπόλοιποι κάνουν τις τοποθετήσεις τους, είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν μαζί σου
είτε θέλουν να πουν κάτι άλλο δικό τους. Γιατί στέκεσαι συμμορφωτικά
σε κάθε απάντησή τους?
...τα αντιπολεμικά μανιφέστα είναι υγιή και σχετικά αναγκαία όμως -δυστυχώς- είναι εντελώς ανίσχυρα μπροστά στην θηριώδη μανία των αιμοβόρων εκείνων τεράτων, που επιθυμούν και επιζητούν την εξαφάνιση της Ελλάδας μας απο τον χάρτη...μεταφορικά και κυριολεκτικά!!!
...όσο υπάρχουν αυτές οι δυνάμεις του κακού και του ερέβους που επιβουλεύονται την τόσο ιδιαίτερη μοναδικότητά μας, θα υπάρχει πάντα άσβεστη η σπίθα του πολέμου που θα σιγοκαίει περιμένοντας τον δυνατό άνεμο, που θα την φουντώσει και θα την θεριέψει για άλλη μια φορά...
Στις συζητήσεις γίνονται και διαπιστώσεις.
Τις θεωρείς εκτός του θέματός σου? Ε τότε κάνε μονόλογο.
Αντίθεση εκφράζουν κι αλλοι απέναντι στη δική σου θέση
και αμέσως πας να τους συμμορφώσεις.
Ε δε γίνεται κουβέντα έτσι.
Παράθεση:
Σχόλιο # 296 από EnikosΣυμμορφωτικη προθεση λεγεται η αντιθεση μας σε διαφορα πραγματα?...
Μαιστα...
Και εγω μπορω να κανω χιλιες δυο διαπιστωσεις...
Ως τετοιες, δεν αφορουν κανεναν ομως...
Ετσι ξερω...
Κανένας δεν επιδιώκει τον αφανισμό της ελλάδας αγαπητέ.
Πολλές χώρες τις ορέγονται οι ισχυροί για λόγους αποστράγγισης πλουτοπαραγωγικών πηγών,
για χρήση τους ως πέρασμα για παραπέρα,
αλλά αυτά για τον αφανισμό δεν έχουν καμία λογική βάση.
Να την αφανίσουν την ελλάδα, για ποιό λόγο? Μοναδικότητα έχουν όλοι οι λαοί και οι πολιτισμοί.
Αυταπάτες μεγαλείου και μανίες καταδίωξης δεν έκαναν ποτέ καλό σε κανέναν, ατομικά αλλά και συλλογικά.
Πόσο μάλλον σε εναν λαό.
Παράθεση:
Σχόλιο # 298 από tangerinedream...τα αντιπολεμικά μανιφέστα είναι υγιή και σχετικά αναγκαία όμως -δυστυχώς- είναι εντελώς ανίσχυρα μπροστά στην θηριώδη μανία των αιμοβόρων εκείνων τεράτων, που επιθυμούν και επιζητούν την εξαφάνιση της Ελλάδας μας απο τον χάρτη...μεταφορικά και κυριολεκτικά!!!
...όσο υπάρχουν αυτές οι δυνάμεις του κακού και του ερέβους που επιβουλεύονται την τόσο ιδιαίτερη μοναδικότητά μας, θα υπάρχει πάντα άσβεστη η σπίθα του πολέμου που θα σιγοκαίει περιμένοντας τον δυνατό άνεμο, που θα την φουντώσει και θα την θεριέψει για άλλη μια φορά...
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media