# 408
...ναι είναι αλήθεια ότι οι Σπαρτιάτες είχαν την ελάχιστη δυνατή σχέση με την Τέχνη και πιθανόν με τις τέχνες γενικώτερα, όμως η κληρονομιά που άφησαν είναι -μεταξύ άλλων- το δέος που νιώθει κανείς σε όλο τον πλανήτη, όταν αναφέρεται σε αυτούς και στη Σπάρτη...
...πολλοί υπήρξαν πολεμικοί λαοί κατα το παρελθόν, αιμοδιψείς, αιμοσταγείς, "σαρκοφάγοι" και βάρβαροι σε όλο τον τοτε γνωστό κόσμο και αργότερα έως σήμερα, για κανέναν απο αυτούς όμως δεν νιώθει κανείς δέος...απολύτως κανείς στον κόσμο για κανέναν απο όλους αυτούς...
...μονο η Σπάρτη και οι Σπαρτιάτες προξενούν το απόλυτο δέος, αυτό το μεγαλειώδες συναίσθημα, αυτή την κορυφαία αίσθηση του Θείου, του υπέρ-ανθρώπινου!!!
...αναφερόμενος στην Σπάρτη δεν θα μπορούσα να "παραβλέψω" τον Μέγα Αλέξανδρο, τον μεγαλύτερο στρατηλάτη όλων των εποχών και όλων των ζωών πάνω στη γή, τους Μακεδόνες και την Μακεδονία μας, η οποία αποτέλεσε εκείνη την περίοδο κυριολεκτικά ολόκληρο τον γνωστό κόσμο...
...επίσης απόλυτο και ανάλογο δέος μας κατακλύζει στη σκέψη και στη αναφορά των Μακεδόνων των προγόνων μας, απόλυτο δέος και ύψιστη υπερηφάνεια που μας "φουσκώνει" τοσο πολυ, ώστε το μέγεθός μας να ξεπερνά κατα πολυ αυτό του πλανήτη μας...
ΚΑΝΕΝΑΣ στον κόσμο ολόκληρο διαχρονικά, δεν μπορεί -και δεν θα μπορέσει ποτε- να νιώσει στην ύπαρξή του, αυτό το μοναδικό και ανυπέρβλητο "φούσκωμα" που νιώθουμε Εμείς οι Έλληνες μέχρι και το τελευταίο και το πλέον ελάχιστο κύτταρό μας!!!
για τα φουσκώματα
Το κείμενο σας δεν μπορεί να αναγνωριστεί ως κείμενο γραμμένο στα ελληνικά ή τα αγγλικά.
Παράθεση:
Σχόλιο # 441 από tangerinedream# 408
...ναι είναι αλήθεια ότι οι Σπαρτιάτες είχαν την ελάχιστη δυνατή σχέση με την Τέχνη και πιθανόν με τις τέχνες γενικώτερα, όμως η κληρονομιά που άφησαν είναι -μεταξύ άλλων- το δέος που νιώθει κανείς σε όλο τον πλανήτη, όταν αναφέρεται σε αυτούς και στη Σπάρτη...
...πολλοί υπήρξαν πολεμικοί λαοί κατα το παρελθόν, αιμοδιψείς, αιμοσταγείς, "σαρκοφάγοι" και βάρβαροι σε όλο τον τοτε γνωστό κόσμο και αργότερα έως σήμερα, για κανέναν απο αυτούς όμως δεν νιώθει κανείς δέος...απολύτως κανείς στον κόσμο για κανέναν απο όλους αυτούς...
...μονο η Σπάρτη και οι Σπαρτιάτες προξενούν το απόλυτο δέος, αυτό το μεγαλειώδες συναίσθημα, αυτή την κορυφαία αίσθηση του Θείου, του υπέρ-ανθρώπινου!!!...αναφερόμενος στην Σπάρτη δεν θα μπορούσα να "παραβλέψω" τον Μέγα Αλέξανδρο, τον μεγαλύτερο στρατηλάτη όλων των εποχών και όλων των ζωών πάνω στη γή, τους Μακεδόνες και την Μακεδονία μας, η οποία αποτέλεσε εκείνη την περίοδο κυριολεκτικά ολόκληρο τον γνωστό κόσμο...
...επίσης απόλυτο και ανάλογο δέος μας κατακλύζει στη σκέψη και στη αναφορά των Μακεδόνων των προγόνων μας, απόλυτο δέος και ύψιστη υπερηφάνεια που μας "φουσκώνει" τοσο πολυ, ώστε το μέγεθός μας να ξεπερνά κατα πολυ αυτό του πλανήτη μας...
ΚΑΝΕΝΑΣ στον κόσμο ολόκληρο διαχρονικά, δεν μπορεί -και δεν θα μπορέσει ποτε- να νιώσει στην ύπαρξή του, αυτό το μοναδικό και ανυπέρβλητο "φούσκωμα" που νιώθουμε Εμείς οι Έλληνες μέχρι και το τελευταίο και το πλέον ελάχιστο κύτταρό μας!!!
Εγώ "νιώθω" (λέμε τώρα) δέος και για τους Βίκινγκς πάντως
φανταζομαι οτι το ιδιο φουσκωμα θα ενοιωθαν και οι απογονοι των ρωμαιων,αν δεν υπηρχε εκεινο το μικρο χωριο στην Αρμορικη...
οχι;
Παράθεση:
Σχόλιο # 441 από tangerinedream# 408
...μονο η Σπάρτη και οι Σπαρτιάτες προξενούν το απόλυτο δέος, αυτό το μεγαλειώδες συναίσθημα, αυτή την κορυφαία αίσθηση του Θείου, του υπέρ-ανθρώπινου!!!...αναφερόμενος στην Σπάρτη δεν θα μπορούσα να "παραβλέψω" τον Μέγα Αλέξανδρο, τον μεγαλύτερο στρατηλάτη όλων των εποχών και όλων των ζωών πάνω στη γή, τους Μακεδόνες και την Μακεδονία μας, η οποία αποτέλεσε εκείνη την περίοδο κυριολεκτικά ολόκληρο τον γνωστό κόσμο...
αυτη χρησιμοποιει και ο ευκλειδης οταν βλεπει τη σκαρλετ για να απαλλαγει απο τα "φουσκωματα" ;
Παράθεση:
Σχόλιο # 442 από Sivilla_I
για τα φουσκώματα
Το κείμενο σας δεν μπορεί να αναγνωριστεί ως κείμενο γραμμένο στα ελληνικά ή τα αγγλικά.
εδώ είναι αγρότη
εγω νομιζα ανοιξε νεο,, παντως τωρα αρχιζει και στι λιβανο,, καλα οκ, ... ακουσα και λιγο ειδησεις, τα περι ερτογαν... καλα οκ αυτον θα τον φανε, αλλα πρωτα, τους χρειαζεται στη συρια...νομιζω οτι σε λιγες μερες θα ανοιξει η τραπουλα...
Παράθεση:
Σχόλιο # 448 από agrotis53εγω νομιζα ανοιξε νεο,, παντως τωρα αρχιζει και στι λιβανο,, καλα οκ, ... ακουσα και λιγο ειδησεις, τα περι ερτογαν... καλα οκ αυτον θα τον φανε, αλλα πρωτα, τους χρειαζεται στη συρια...νομιζω οτι σε λιγες μερες θα ανοιξει η τραπουλα...
εννοείται ότι θα τον φάνε...
το έχει καταλάβει ήδη...
ο Ερντογάν βέβαια τους είναι χρήσιμος και για τον ορυκτό πλούτο στην ανατολική μεσόγειο...
είναι τεράστια τα κοιτάσμα,αποδεδειγμένα πλέον...
θα τον χρησιμοποιήσουν για να χάσει η Ελλάδα τα κυριαρχικά της δικαιώματα στα οικόπεδα που είναι πλούσια σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο (νομίζω ότι θα το πετύχουν) ... θα τον σύρουν δλδ σε πόλεμο μερικών ημερών με Κύπρο και Ελλάδα...
κάπου εκεί θα αναλάβουν δράση οι Κούρδοι της Τουρκίας και θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου...
Παράθεση:
Πόλεμος κι Ειρήνη Αν θέλεις ειρήνη ετοιμάσου για πόλεμο λένε. Στην ουσία προετοιμάσου για άμυνα σε τυχόν επίθεση. Απειλές κ επιθέσεις δεχόμαστε όμως και βιώνουμε όλοι σε πολλά επίπεδα κ στην καθημερινότητα. Ακόμα κ έκδηλη να μην είναι η απειλή είμαστε ετοιμοπόλεμοι στο να αποκρούσουμε οτιδήποτε θίγει τα κεκτημένα μας κι εμάς. Επομένως όταν αυτό γίνεται για πιο ασήμαντα πράγματα γιατί να μην γίνει για την ελεύθερη πατρίδα που είναι κι η απαρχή όσων χαιρόμαστε ; Οι έχοντες δυνατότητα να φύγουν θα το πράξουν ούτως ή άλλως έχοντας εξασφαλίσει το δρόμο διαφυγής τους (αγαπημένη τους πρακτική ούτως ή άλλως) από πριν εν καιρώ ειρήνης. Άνθρωπος επίσης που δεν έχει κάτι να τον δένει με την πατρίδα ποιός ο λόγος να πολεμήσει; Επίσης οι πιο πολλές γυναίκες δεν έχουν ιδέα από πόλεμο κ χρήση όπλων κι εκπαίδευση σε ο,τι απαιτεί μια οργανωμένη στρατιωτική επιχείρηση. Σε εμπλοκή σώμα με σώμα όμως άνευ χρήσης όπλου, οπως σε περιπτώσεις επιθέσεων τσαντακηδων μια χαρά παίρνει και μια γυναίκα θέση αυτοάμυνας και με επιθεση. Δεν το συζητώ για τη μάνα που απειλείται το παιδί της. Το κακό είναι ότι λίγες έχουν την εκπαίδευση να δράσουν με οργανωμένο πλάνο κ σε τέτοιες περιπτώσεις. Οπότε πιστεύω ότι το ίδιο θα γίνει αν χρειαστεί κ στον πόλεμο. Ο αυτοσχεδιασμός θα επικρατήσει. Το ένστικτο της επιβίωσης του καθενός κ καθεμιάς θα υπερισχύσει. Κάποτε στις αλάνες παίζαμε πόλεμο κι ως παιχνίδι καλλιεργούσε πολλές δεξιότητες επιβίωσης, αυτοπροστασίας, συνεργασία και στρατηγική σκέψη. Έλλειπε σαφώς η πραγματική διάσταση ενός πολέμου με τους ήχους και τις εικόνες πόνου αίματος κλπ. Έν ανάγκη καθένας με τη συνείδηση του θα πράξει. Δυστυχώς και στον πόλεμο καραδοκεί η προδοσία που ακυρώνει κάθε προσπάθεια. Αυτά περί αντιρρησίας συνείδησης θα ήθελα να τα δω κι αν διαρρήκτης μπει στα σπίτια ορισμένων, γιατί η πατρίδα είναι το σπίτι μας! Κι όποιος παραβιάζει την ασφάλεια σου είναι εχθρός. Το θέμα είναι ακόμη κι αν θέλει κπ να πολεμήσει είναι εκπαιδευμένος για κάτι τέτοιο; Χωρίς εκπαίδευση η θέληση από μόνη της δεν μπορεί να κάνει πολλά. Είναι σαν τη πλειοψηφία όσων πήγαν στις Θερμοπύλες όπου δεν ήταν εκπαιδευμένοι όπως οι Σπαρτιάτες. Πολλές γυναίκες βλέπουν έντομο κ σκιάζονται ή πετάγονται αν δουν σκυλί να τις πλησιάζει θαρρείς κ βλέπουν βρυκόλακα. Ακόμα και αγόρια αποφεύγουν τη στράτευση θαρρείς και η ειρήνη και η ελευθερία που χαίρονται δεν κατακτήθηκε από τους πολέμους των προγόνων. Αν λακιζουν οι άντρες σώθηκε η πατρίδα από γυναίκες με πρόσφατο μανικιούρ! Το δόγμα πατρίς θρησκεία οικογένεια αποτελεί αίρεση για πολλούς. Ενώ το εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάρτης σου επικρατεί στις συνειδήσεις. Η σύσταση του πληθυσμού έχει αλλοιωθεί κ η πατρίδα δεν ήταν αυτή που είναι. Ο αγώνας θα είναι άνισος με τόσες διαφορετικές φυλές ανάμεσα μας. Λίγοι θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν σε ένα πόλεμο στα αστικά κέντρα όπου θα υπάρχουν και αλλοδαποί. Και λίγοι λαμβάνουν τα μέτρα τους ήδη γιατί το βλέπουν να έρχεται. Αν κάποιος εδώ μέσα θεωρεί ότι θα έχει χρόνο να σκεφτεί τι να κάνει τότε κ θα του στείλουν πρόσκληση μια βδομάδα πριν οι εχθροί ότι ερχονται ας ξανασκεφτούν το δεν πολεμάω. Ακόμη κι αν δεν το κάνει για την πατρίδα θα αναγκαστεί να το κάνει για τη ζωή του κ αυτή της οικογένειας του, συνεπώς τον χαλάει να προσθέσει κοντά σε αυτά και την πατρίδα; Και γιατί δεν ψάχνει άλλη πατρίδα ήδη αν έχει θέματα με αυτήν; Μήπως απαξιώνεται η πατρίδα σαν να ευθύνεται αυτή για τον εκφυλισμό της; Πάντα ο άνθρωπος τα κάνει όλα σωστά και λάθη. Κανένας τόπος που σε γέννησε και σε ανάθρεψε δεν είναι ανάξιος υπεράσπισης πόσο μάλλον αυτός της Ελλάδας. Ναί, θα πολεμούσα για την πατρίδα γιατί δεν έχω άλλη.
Σχόλιο # 449 από Amalia_28k
το έχουμε πει προ μηνών σε αυτό το θέμα...
όλα δείχνουν ότι αν εμπλακούμε σε πόλεμο με την Τουρκία,αυτός θα διαρκέσει λίγες μόνο μέρες και θα περιοριστεί σε κάποια νησιά...
δεν έχεις να φοβάσαι ότι θα γίνει γενικός πόλεμος...
Παράθεση:
Πόλεμος κι Ειρήνη Αν θέλεις ειρήνη ετοιμάσου για πόλεμο λένε. Στην ουσία προετοιμάσου για άμυνα σε τυχόν επίθεση. Απειλές κ επιθέσεις δεχόμαστε όμως και βιώνουμε όλοι σε πολλά επίπεδα κ στην καθημερινότητα. Ακόμα κ έκδηλη να μην είναι η απειλή είμαστε ετοιμοπόλεμοι στο να αποκρούσουμε οτιδήποτε θίγει τα κεκτημένα μας κι εμάς. Επομένως όταν αυτό γίνεται για πιο ασήμαντα πράγματα γιατί να μην γίνει για την ελεύθερη πατρίδα που είναι κι η απαρχή όσων χαιρόμαστε ; Οι έχοντες δυνατότητα να φύγουν θα το πράξουν ούτως ή άλλως έχοντας εξασφαλίσει το δρόμο διαφυγής τους (αγαπημένη τους πρακτική ούτως ή άλλως) από πριν εν καιρώ ειρήνης. Άνθρωπος επίσης που δεν έχει κάτι να τον δένει με την πατρίδα ποιός ο λόγος να πολεμήσει; Επίσης οι πιο πολλές γυναίκες δεν έχουν ιδέα από πόλεμο κ χρήση όπλων κι εκπαίδευση σε ο,τι απαιτεί μια οργανωμένη στρατιωτική επιχείρηση. Σε εμπλοκή σώμα με σώμα όμως άνευ χρήσης όπλου, οπως σε περιπτώσεις επιθέσεων τσαντακηδων μια χαρά παίρνει και μια γυναίκα θέση αυτοάμυνας και με επιθεση. Δεν το συζητώ για τη μάνα που απειλείται το παιδί της. Το κακό είναι ότι λίγες έχουν την εκπαίδευση να δράσουν με οργανωμένο πλάνο κ σε τέτοιες περιπτώσεις. Οπότε πιστεύω ότι το ίδιο θα γίνει αν χρειαστεί κ στον πόλεμο. Ο αυτοσχεδιασμός θα επικρατήσει. Το ένστικτο της επιβίωσης του καθενός κ καθεμιάς θα υπερισχύσει. Κάποτε στις αλάνες παίζαμε πόλεμο κι ως παιχνίδι καλλιεργούσε πολλές δεξιότητες επιβίωσης, αυτοπροστασίας, συνεργασία και στρατηγική σκέψη. Έλλειπε σαφώς η πραγματική διάσταση ενός πολέμου με τους ήχους και τις εικόνες πόνου αίματος κλπ. Έν ανάγκη καθένας με τη συνείδηση του θα πράξει. Δυστυχώς και στον πόλεμο καραδοκεί η προδοσία που ακυρώνει κάθε προσπάθεια. Αυτά περί αντιρρησίας συνείδησης θα ήθελα να τα δω κι αν διαρρήκτης μπει στα σπίτια ορισμένων, γιατί η πατρίδα είναι το σπίτι μας! Κι όποιος παραβιάζει την ασφάλεια σου είναι εχθρός. Το θέμα είναι ακόμη κι αν θέλει κπ να πολεμήσει είναι εκπαιδευμένος για κάτι τέτοιο; Χωρίς εκπαίδευση η θέληση από μόνη της δεν μπορεί να κάνει πολλά. Είναι σαν τη πλειοψηφία όσων πήγαν στις Θερμοπύλες όπου δεν ήταν εκπαιδευμένοι όπως οι Σπαρτιάτες. Πολλές γυναίκες βλέπουν έντομο κ σκιάζονται ή πετάγονται αν δουν σκυλί να τις πλησιάζει θαρρείς κ βλέπουν βρυκόλακα. Ακόμα και αγόρια αποφεύγουν τη στράτευση θαρρείς και η ειρήνη και η ελευθερία που χαίρονται δεν κατακτήθηκε από τους πολέμους των προγόνων. Αν λακιζουν οι άντρες σώθηκε η πατρίδα από γυναίκες με πρόσφατο μανικιούρ! Το δόγμα πατρίς θρησκεία οικογένεια αποτελεί αίρεση για πολλούς. Ενώ το εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάρτης σου επικρατεί στις συνειδήσεις. Η σύσταση του πληθυσμού έχει αλλοιωθεί κ η πατρίδα δεν ήταν αυτή που είναι. Ο αγώνας θα είναι άνισος με τόσες διαφορετικές φυλές ανάμεσα μας. Λίγοι θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν σε ένα πόλεμο στα αστικά κέντρα όπου θα υπάρχουν και αλλοδαποί. Και λίγοι λαμβάνουν τα μέτρα τους ήδη γιατί το βλέπουν να έρχεται. Αν κάποιος εδώ μέσα θεωρεί ότι θα έχει χρόνο να σκεφτεί τι να κάνει τότε κ θα του στείλουν πρόσκληση μια βδομάδα πριν οι εχθροί ότι ερχονται ας ξανασκεφτούν το δεν πολεμάω. Ακόμη κι αν δεν το κάνει για την πατρίδα θα αναγκαστεί να το κάνει για τη ζωή του κ αυτή της οικογένειας του, συνεπώς τον χαλάει να προσθέσει κοντά σε αυτά και την πατρίδα; Και γιατί δεν ψάχνει άλλη πατρίδα ήδη αν έχει θέματα με αυτήν; Μήπως απαξιώνεται η πατρίδα σαν να ευθύνεται αυτή για τον εκφυλισμό της; Πάντα ο άνθρωπος τα κάνει όλα σωστά και λάθη. Κανένας τόπος που σε γέννησε και σε ανάθρεψε δεν είναι ανάξιος υπεράσπισης πόσο μάλλον αυτός της Ελλάδας. Ναί, θα πολεμούσα για την πατρίδα γιατί δεν έχω άλλη.
Σχόλιο # 449 από Amalia_28k
Μου αρέσει το πνεύμα αυτού του ποστ. Και μου αρέσει ακόμη περισσότερο γιατί το έχει γράψει γυναίκα.
Ναι, η πατρίδα είναι το σπίτι μας. Δεν έχει να κάνει με ρατσισμούς δεν έχει να κάνει με εθνικισμούς. Έτσι απλά είναι το σπίτι μας και το σπίτι δεν είναι μόνο ένας τόπος, είναι μια βάση συγκεκριμένης κουλτούρας, συγκεκριμένου πολιτισμού, είναι μία φωλιά που γεννάει και παράγει ανθρώπους, ιδέες, πράξεις, είναι κομμάτι της ταυτότητας μας και αυτά είναι που θέλουν υπεράσπιση.
Η πολιτισμικότητα είναι συνύφανση ποιοτήτων των διαφόρων πολιτισμών και όχι η ισοπέδωσή τους, που παρατηρείται τις τελευταίες δεκαετίες στο όνομα, δήθεν, των λιμναζόντων δυνατοτήτων του ανθρώπου.
Έχω υποστηρίξει ότι δέχομαι την κουλτούρα του καθενός, να την κατανοήσω και στοιχεία που μου αρέσουν να τα υιοθετήσω, στην καμία όμως δεν μπορώ να ανεχθώ να μου την φορτώσουν στο σβέρκο με το ζόρι.
Επαναστατώ σε αυτή τη βίαιη διάρρηξη που υφίσταται η Ελληνική κοινωνία, και όχι μόνο, στο κομμάτι των παραδοσιακών αξιών της, χωρίς να μας ρωτήσει κανένας. Μας φύτεψαν μία κρίση συνείδησης και μας έκαναν τεχνηέντως να νιώθουμε ενοχές αν πάμε να μιλήσουμε για την πατρίδα μας και τις αξίες μας.
Πρέπει σώνει και καλά να ενστερνιστούμε τα πειραματικά εκτρώματα σκέψης που καλλιεργούνται στα διάφορα κέντρα της δυτικής επιστημονικής σαβούρας που μας αφοπλίζει ακόμα και από αυτό το ένστικτο της αυτοσυντήρησης ως ανθρώπων.
Που στοχεύουν όλα αυτά δεν έχω καταλάβει ακόμα. Δεν καταλαβαίνω ούτε αυτούς που τα βρίσκουν σωστά αυτά που γίνονται στα πλαίσια ενός επίπλαστου ανθρωπισμού που μιλάει όλο για δικαιώματα και διώχνει το μυαλό του μακρυά από κάθε υποχρέωση.
Και το χειρότερο είναι ότι αυτοί που υποστηρίζουν τις καινούργιες τάσεις του δήθεν νέου ανθρωπιστικού πολιτισμού νομίζουν ότι έχουν αφυπνιστεί και βλέπουν την αλήθεια.
Εγώ γιατί βλέπω ότι προσπαθούν να μας αποκοιμίσουν τελείως;
Λοιπον,θα πολεμησουν αυτοι που ευτυχως η δυστυχως θα υπηρετουν
εκεινη την στιγμη στο νησι που θα γινει η εμπλοκη...
Πανω απο 3 ημερες η Ελλαδα δεν μπορει να σταθει σε ολοκληρωτικο πολεμο με τους τουρκους...
Οι υπολοιποι θα παρουσιαστουν αν γινει γενικη επιστρατευση,θα βγαλουν μπολικες σελφι
για να καλυψουν στα social την ματαιοδοξια τους..
.θα γινει η μοιρασια,και οι "ειδικοι"
θα εχουν δουλεια για κανα 6μηνο στην τηλεοραση...
Ισως και ναχω ξαναγραψει στο ιδιο θεμα τα ιδια πραγματα οποτε συγνωμη για την κουραση
δεν γυρναω ποτε πισω να δω αν εχω ξαναγραψει...
ΥΓ. Διαφοροι πολεμοχαρεις,πατριωτες κλπ ας μην νομιζουν οτι ο πολεμος
ειναι αυτο που παιζανε με ξυλινα τουφεκια μικροι...
ΥΓ1. Για τον Βασιλη στο απο πανω ποστ,Πατριδα θα επρεπε να ηταν πολλα αλλα
που δεν γινεται κανενας λογος,παρα μονο μια ρομαντικη ματια...απο πλευρας σου...
ΥΓ2. Για τους αντιρρησιες συνειδησης(μαρτυρες του Ιεχωβα)και την απλοικη ερωτηση
τους την υπεβαλα πολλες φορες οταν επι 6 μηνες τους ειχα κρατουμενους
γιατι δεν επιαναν οπλο...και τι θα εκαναν σε περιπτωση κλεφτη στο σπιτι τους
ουσιαστικη απαντηση δε πηρα ποτε...χαζομαρες...
Παράθεση:
Σχόλιο # 454 από 26-29-31Λοιπον,θα πολεμησουν αυτοι που ευτυχως η δυστυχως θα υπηρετουν
Πανω απο 3 ημερες η Ελλαδα δεν μπορει να σταθει σε ολοκληρωτικο πολεμο με τους τουρκους...
Οι υπολοιποι θα παρουσιαστουν αν γινει γενικη επιστρατευση,θα βγαλουν μπολικες σελφι
για να καλυψουν στα social την ματαιοδοξια τους...θα γινει η μοιρασια,και οι "ειδικοι"
Ισως και ναχω ξαναγραψει στο ιδιο θεμα τα ιδια πραγματα οποτε συγνωμη για την κουραση
δεν γυρναω ποτε πισω να δω αν εχω ξαναγραψει...
ΥΓ. Διαφοροι πολεμοχαρεις,πατριωτες κλπ ας μην νομιζουν οτι ο πολεμος
ειναι αυτο που παιζανε με ξυλινα τουφεκια μικροι...ΥΓ2. Για τον Βασιλη στο απο πανω ποστ,Πατριδα θα επρεπε να ηταν πολλα αλλα
που δεν γινεται κανενας λογος,παρα μονο μια ρομαντικη ματια...απο πλευρας σου...ΥΓ.3. Για τους αντιρρησιες συνειδησης(μαρτυρες του Ιεχωβα)και την απλοικη ερωτηση
γιατι δεν επιαναν οπλο...ουσιαστικη απαντηση δε πηρα ποτε...χαζομαρες...
Πέστα μου βρε Πάνο πια είναι αυτά τα άλλα. Αλήθεια σου λέω θέλω να τα μάθω. Μπορεί να συμφωνούμε. Μπορεί να λέμε και τα ίδια πράγματα.
Δεν είμαι πολεμοχαρής. αλλά δεν μπορώ να δεχτώ και τον ορό που θέλουν να μου περάσουν στις φλέβες μου και να ενσταλάζουν μέσα πτωμαίνη.
Βασιλη. Πατριδα ειναι αυτη που σεβεται τον καθενα μας ξεχωριστα και ολους μαζι...
Αυτη η πατριδα (μην παει ο νους στη κυβερνηση αυτη ...σε ολες εδω και 40 χρονια)
απο τον καθενα θελει μονο την ψηφο του,τπτ αλλο και εργαζεται μονο γιαυτο...
Δεν με σεβεται οταν παω σε μια ΔΥ...δεν σεβεται τον ΑΜΕΑ που κυκλοφορει αναμεσα μας
δεν σεβεται το περιβαλλον,δεν εχει πεζοδρομια...δεν δεν δεν δεν χιλιαδες δεν...αλλα
απαιτει απο σενα και απο μενα να εχουμε υψηλο φρονημα,και να ειμαστε ετοιμοι
να πολεμησουμε...απλα Πατριδα ειναι αυτη που σου προσφερει ενα μινιμουμ σωστης διαβιωσης
και εδω και 40 χρονια μια μονιμη αδικια βλεπω εγω,και εναν λαο που βριζει την χωρα του
και που οταν θα γινει το μπαμ θα λακησει...
Παράθεση:
Σχόλιο # 455 από VASILIS53
Πέστα μου βρε Πάνο πια είναι αυτά τα άλλα. Αλήθεια σου λέω θέλω να τα μάθω. Μπορεί να συμφωνούμε. Μπορεί να λέμε και τα ίδια πράγματα.
Δεν είμαι πολεμοχαρής. αλλά δεν μπορώ να δεχτώ και τον ορό που θέλουν να μου περάσουν στις φλέβες μου και να ενσταλάζουν μέσα πτωμαίνη.
Παράθεση:
Σχόλιο # 456 από 26-29-31Βασιλη. Πατριδα ειναι αυτη που σεβεται τον καθενα μας ξεχωριστα και ολους μαζι...
Αυτη η πατριδα (μην παει ο νους στη κυβερνηση αυτη ...σε ολες εδω και 40 χρονια)
απο τον καθενα θελει μονο την ψηφο του,τπτ αλλο και εργαζεται μονο γιαυτο...
Δεν με σεβεται οταν παω σε μια ΔΥ...δεν σεβεται τον ΑΜΕΑ που κυκλοφορει αναμεσα μας
δεν σεβεται το περιβαλλον,δεν εχει πεζοδρομια...δεν δεν δεν δεν χιλιαδες δεν...αλλα
απαιτει απο σενα και απο μενα να εχουμε υψηλο φρονημα,και να ειμαστε ετοιμοι
να πολεμησουμε...απλα Πατριδα ειναι αυτη που σου προσφερει ενα μινιμουμ σωστης διαβιωσης
και εδω και 40 χρονια μια μονιμη αδικια βλεπω εγω,και εναν λαο που βριζει την χωρα του
και που οταν θα γινει το μπαμ θα λακησει...
Είμαι απόλυτα σύμφωνος μαζί σου. Διαφοροποιούμαι μόνο στο κομμάτι ότι αυτοί που διαχειρίζονται αυτά που αναφέρεις δεν αποτελούν για μένα την πατρίδα μου. Είναι ξένο σώμα, είναι οι εντολοδόχοι πάροχοι του ορού που ανέφερα προηγούμενως. Δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς που πότισαν αυτόν τον τόπο με το αίμα τους και με το όραμα που είχαν όταν το έκαναν. Θα επανέλθω όμως γιατί τώρα με πιέζει ο χρόνος.
Έκανα εικόνα τους επιστρατευμένους αξύριστος κοιλαραδες να τραβάνε σελφι
στο λιμάνι ,παραγγέλνοντας συγχρόνως ντιλιβερι πιτογυρα από τη γέφυρα
(Σαφώς επηρεασμένη από το Μίλτο ,άραγε τι θα έγραφε εδώ σε μια τέτοια περίπτωση )
Παράθεση:
Σχόλιο # 454 από 26-29-31Λοιπον,θα πολεμησουν αυτοι που ευτυχως η δυστυχως θα υπηρετουν
για να καλυψουν στα social την ματαιοδοξια τους...θα γινει η μοιρασια,και οι "ειδικοι"
δεν γυρναω ποτε πισω να δω αν εχω ξαναγραψει...ΥΓ. Διαφοροι πολεμοχαρεις,πατριωτες κλπ ας μην νομιζουν οτι ο πολεμος
ειναι αυτο που παιζανε με ξυλινα τουφεκια μικροι...ΥΓ1. Για τον Βασιλη στο απο πανω ποστ,Πατριδα θα επρεπε να ηταν πολλα αλλα
που δεν γινεται κανενας λογος,παρα μονο μια ρομαντικη ματια...απο πλευρας σου...ΥΓ2. Για τους αντιρρησιες συνειδησης(μαρτυρες του Ιεχωβα)και την απλοικη ερωτηση
γιατι δεν επιαναν οπλο...και τι θα εκαναν σε περιπτωση κλεφτη στο σπιτι τους
ουσιαστικη απαντηση δε πηρα ποτε...χαζομαρες...
Οσοι πιστοι, προσελθετε...ακολουθω και εγω ο ταλας...
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media