# 140
...η απάντηση σου όμως ήταν θεωρητική...πολυ όμορφη και ιδανική όμως τρομερά θεωρητική και μη εφαρμόσιμη...το ερώτημα παραμένει αναπάντητο... :-)
Δεν θα σε βοηθησω εγω...αλλο...
Να φανει το επιπεδο σου...
Ειναι περιβλεπτο...
Ουτε θα χρησιμοποιησω τα ιντερνετικα βοηθηματα, για να φανω σαφης...
Και με τα απλοικα Ελληνικα, κανω την δουλεια μου.
Συνεννοουμαι, απ' οσο βλεπω...
Εσυ?...
Παράθεση:
Σχόλιο # 136 από galacticaα και το οίτινες στην αιτιατική κλίνεται ως ούστινας...
αφού το χρησιμοποίησες.
Οι συλλογιστικές, εκφράζονται με σωστή ελληνική γλώσσα, στην ελλάδα τουλάχιστον.
Αν χρησιμοποιούμε αρχαίες λέξεις για να τις "ενισχύσουμε", ας τις χρησιμοποιούμε σωστά.
Διαφορετικά γίνονται ακατανόητες και χάνουν την όποια αξία τους.
Με κάλυψε ο βαθιά νυχτωμένος. Άλλωστε θα είμαι στις νοσοκόμες
Παράθεση:
Σχόλιο # 141 από tangerinedream# 140
...η απάντηση σου όμως ήταν θεωρητική...πολυ όμορφη και ιδανική όμως τρομερά θεωρητική και μη εφαρμόσιμη...το ερώτημα παραμένει αναπάντητο... :-)
...ααα είσαι του υγειονομικού λοιπόν, μοδίστρα που λέμε!!! χοχοχοχοχοο εντάξει πολυ σημαντικός ο ρόλος σας!!! ...και στον πόλεμο και στην ειρήνη...άραγε η απάντησή σου λοιπόν είναι καταφατική...
# 96
...διαβάζοντας το κείμενό σου περί πατρίδος και τι εστί πατρίδα γενικώτερα, μου γεννήθηκε ερώτημα περί του σκοπιανού θέματος εφόσον είναι επίκαιρο και των σκοπιανών [που συνθετικά είναι αλβανοί-σλάβοι (βούλγαροι και άλλοι)-αθίγγανοι ρομά-τουρκαλβανοί (προερχόμενοι απο την ασία) και διάφοροι τουρκόγυφτοι μη διευκρινήσιμης καταγωγής ή φύλλου)] και των αξιώσεών των και έτσι αναρωτήθηκα τι είδους ομφάλιος λώρος θα μπορούσε να τους συνδέει με την Μακεδονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δηλαδή την Μακεδονία μου, δηλαδή την Μακεδονία των Ελλήνων; ...φυσικά στην σύνθεση δεν αναφέρομαι στους Έλληνες που κατοικούν στην περιοχή αυτή, οι οποίοι δικαιωματικά είναι Μακεδόνες και δεν χρειάζονται καμμία αναφορά απο εμένα!!!
...αναφορικά πάντα με την ερμηνεία σου (...είναι η γή των γονιών σου, των προγόνων σου κλπ κλπ) με την οποία συμφωνώ κατα το πλείστον...
Παράθεση:
Σχόλιο # 133 από Heptamer
1. Το βλεπουν σαν σταθερό επάγγελμα, επειδή αρκετοί δεν έχουν τα προσόντα να ακολουθήσουν κάτι άλλο και γιατί, ως ένα άλλο δημόσιο, μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει, ο μισθός θα πέφτει πάντα.
2. Ε οκ... εμάς τους ατυχείς, που πεσαμε σε αμορφωτους, μας εβριζαν/χαρακτήριζαν και μας λοιδωρουσαν όταν μας ανάγκαζαν σε 'γοπινγκ' ('τσακιστειτε ποντικαραδες να μαζέψετε όλες τις γόπες μέσα και γύρω από το προαύλιο... και μη δω καμμια μετά, αλίμονο σας!)" ενώ σήμερα, λόγω της μορφωσης, σαφώς η 'διαδικασία' λαμβάνει χώρα πιο πολιτισμένα ('παρακαλουμε, αν έχετε την καλωσυνη, όπως μαζέψετε τις γόπες από τα τσιγάρα που καπνισατε εσείς και οι άλλοι πριν από σας και τις πετάξετε στους καλαθους που υπάρχουν πέριξ. Ευχαριστώ! !')
αχααα εκεί επιτρέπεται...ποντικαράδες το τσιγάρο!
ρε ποντιακαράδες, μπαρούτια και φωτιές δεν πάνε μαζί, δε σας τό μαθαν στο στρατό; Θα καείτε βρε σαν τα ποντίκια!
να ευθυμήσουμε λίγο ,γιατί πήξαμε στην πατριδογνωσία...
Πήγα στην ορκομωσία στενού προσώπου. Αμέσως μετά ήρθε και με τραβάει απ΄πο το χέρι λέγοντας <<τρέξε να φύγουμε>> .Τρέχαμε γρήγορα ,βγήκαμε από την πύλη, πήγαμε εκεί που είχα το αυτοκίνητο τρεχοντας, μου λέει <<μπες γρήγορα μέσα και πάτα το όσο μπορείς να φύγουμε>>.Εγώ λίγο παραξενεύτηκα για τη βιασύνη. Μου εξηγεί λοιπόν <<εδώ μεσα υπάρχουν τρελλοί. Πάσχουν από μανία καταδίωξης. Αν όσες π@π@ριες λένε, τις πιστεύουν, τότε είναι πολύ άρρωστοι, μπορεί όμως και να τις λένε , για να έχουν λόγο ύπαρξης>>
Μάλλον καλά τα έλεγε το παλακαρι
...προσπάθησε να τα οργανώσεις λίγο γλυκειά μας παραλία και πες και κανένα επεξηγηματικό στοιχείο...πχ τι ορκομωσία-που-ποιός σε τράβηξε απο το χέρι κλπ...έτσι για να καταλάβουμε...χοχοχοχοοχ
...επίσης, να σημειώσω ότι συνήθως αυτοί που τρέχουν γρήγορα, κοιτώντας πίσω και με τον χαρακτηριστικό τρόπο που περιγράφεις, είναι αυτοί που πάσχουν απο την μανία αυτή!!! χοχοχοχοχοχοχοχοχοο ...και σαφώς όχι εκείνοι που είναι στατικοί και μετέχουν σε ένα τελετουργικό ή μια εκδήλωση... :-)
Παράθεση:
Σχόλιο # 145 από tangerinedream... και των σκοπιανών [που συνθετικά είναι αλβανοί-σλάβοι (βούλγαροι και άλλοι)-αθίγγανοι ρομά-τουρκαλβανοί (προερχόμενοι απο την ασία) και διάφοροι τουρκόγυφτοι μη διευκρινήσιμης καταγωγής ή φύλλου)] και των αξιώσεών των και έτσι αναρωτήθηκα τι είδους ομφάλιος λώρος θα μπορούσε να τους συνδέει με την Μακεδονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δηλαδή την Μακεδονία μου, δηλαδή την Μακεδονία των Ελλήνων; ...φυσικά στην σύνθεση δεν αναφέρομαι στους Έλληνες που κατοικούν στην περιοχή αυτή, οι οποίοι δικαιωματικά είναι Μακεδόνες και δεν χρειάζονται καμμία αναφορά απο εμένα!!!
Εγώ, ως πελοποννήσια, είμαι "σπορά του Ιμπραήμ" 'η/και "αρβανίτισσα" όπως λένε οι φίλοι μου οι μακεδόνες (τρίτης γενιάς πρόσφυγες, αλλά δεν το κάνω θέμα), οπότε φρονίμως ποιούσα, σιωπώ ενώπιον των καθαρόαιμων Ελλήνων.
Παράθεση:
Σχόλιο # 149 από Arxontoula_
Εγώ, ως πελοποννήσια, είμαι "σπορά του Ιμπραήμ" 'η/και "αρβανίτισσα" όπως λένε οι φίλοι μου οι μακεδόνες (τρίτης γενιάς πρόσφυγες, αλλά δεν το κάνω θέμα), οπότε φρονίμως ποιούσα, σιωπώ ενώπιον των καθαρόαιμων Ελλήνων.
άσε Αρχοντούλα! Κανείς δεν είναι 100% καθαρόαιμος από κάποια ...ράτσα.
Ξέρατε βρε τι έκαναν οι γιαγιάδες σας βρε...καθαρόαιμοι;
Εγώ έμαθα πριν κάποιους μήνες, ότι η πραγιάγια μου τα είχε κρυφά με ένα ...μανιάτη! Λες να έχω μανιάτικο αίμα; Μια χαρά, γιατί όχι! (ήταν λέει και ομορφάντρας! )
Καθεις με το...βεληνεκες του, ομως...
Παράθεση:
Σχόλιο # 149 από Arxontoula_
Αληθεύει οτι κάποια χωριά στην Πελοπόννησο (στην περιοχή της ορεινής Κορινθίας κυρίως)
είχαν τούρκικα ονόματα και τα μετονόμασαν σχετικά πρόσφατα?
Έχω περάσει πριν πολλά χρόνια απο ενα πολύ όμορφο χωριό εκεί, λεγόταν Μπραϊμπεη (ως χωριό του Ιμπραήμ Μπέη)
αλλά δε θυμάμαι πώς μετονομάστηκε. Αν θυμάμαι καλά, ήταν στη μεσόγεια ζώνη, όχι ορεινά, αλλά κάπου κάπως διάβασα οτι είναι πολλά που άλλαξαν ονομασία τα τελευταία χρόνια
εεε...τωρααα...αμα εχεις φαει με το μαχαιροπηρουνο το ταγμα προκαλυψης καλυπτεις μεχρι και τον κατσουρανη
Παράθεση:
Σχόλιο # 143 από galacticaΜε κάλυψε ο βαθιά νυχτωμένος. Άλλωστε θα είμαι στις νοσοκόμες
Η Μακεδονια ουτε πωλειται ουτε ενοικιαζεται ουτε δωριζεται.Καποια ζητηματα κσι δη Εθνικα επρεπε και πρεπει να ειναι αδιαπραγματευτα. Οποτε σκεφτομαι πως αυτοι που διαπραγματευσαν το ονομα μαλλον δεν γνωριζουν την ιστορια η μας ξεπουλουν.
Παράθεση:
Σχόλιο # 145 από tangerinedream# 96
...διαβάζοντας το κείμενό σου περί πατρίδος και τι εστί πατρίδα γενικώτερα, μου γεννήθηκε ερώτημα περί του σκοπιανού θέματος εφόσον είναι επίκαιρο και των σκοπιανών [που συνθετικά είναι αλβανοί-σλάβοι (βούλγαροι και άλλοι)-αθίγγανοι ρομά-τουρκαλβανοί (προερχόμενοι απο την ασία) και διάφοροι τουρκόγυφτοι μη διευκρινήσιμης καταγωγής ή φύλλου)] και των αξιώσεών των και έτσι αναρωτήθηκα τι είδους ομφάλιος λώρος θα μπορούσε να τους συνδέει με την Μακεδονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δηλαδή την Μακεδονία μου, δηλαδή την Μακεδονία των Ελλήνων; ...φυσικά στην σύνθεση δεν αναφέρομαι στους Έλληνες που κατοικούν στην περιοχή αυτή, οι οποίοι δικαιωματικά είναι Μακεδόνες και δεν χρειάζονται καμμία αναφορά απο εμένα!!!
...αναφορικά πάντα με την ερμηνεία σου (...είναι η γή των γονιών σου, των προγόνων σου κλπ κλπ) με την οποία συμφωνώ κατα το πλείστον...
άραγε δεν κατάλαβες γρι
χουχουχουχου
Παράθεση:
Σχόλιο # 144 από tangerinedream...ααα είσαι του υγειονομικού λοιπόν, μοδίστρα που λέμε!!! χοχοχοχοχοο εντάξει πολυ σημαντικός ο ρόλος σας!!! ...και στον πόλεμο και στην ειρήνη...άραγε η απάντησή σου λοιπόν είναι καταφατική...
Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, "Η Γενετική Καταγωγή των Ελλήνων", εκδόσεις Κυριακίδη, 2016.
Οσο και να εψαξα, δεν βρηκα καποια αναφορα περι καθαροαιμων Ελληνων στο θεμα...
Έχεις κάποια αμφιβολία για αυτό ενικέ;
Ελπίζω μόνο να μην χρειαστεί να γίνει σε ένοπλη μάχη. Αν γίνει πάλι ελπίζω να μην πέσει πάλι στα χέρια μου το G3A4.Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media