Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

Θα πολεμουσατε για την πατριδα? . . . .

Επιλέξτε σελίδα: (1-25)
Σελίδες Αρχική«3456789101112Τελ.»

tangerinedream

# 141 στις 13/3/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

# 140

...η απάντηση σου όμως ήταν θεωρητική...πολυ όμορφη και ιδανική όμως τρομερά θεωρητική και μη εφαρμόσιμη...το ερώτημα παραμένει αναπάντητο... :-)

Enikos

# 142 στις 13/3/2019
author
Ανδρας / 79 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη
Θέματα: 22
Απαντήσεις: 30.091
'Aρεσαν+: 0%

Δεν θα σε βοηθησω εγω...αλλο...

Να φανει το επιπεδο σου...

Ειναι περιβλεπτο...

Ουτε θα χρησιμοποιησω τα ιντερνετικα βοηθηματα, για να φανω σαφης...

Και με τα απλοικα Ελληνικα, κανω την δουλεια μου.

Συνεννοουμαι, απ' οσο βλεπω...

Εσυ?...

Παράθεση:
Σχόλιο # 136 από galactica

α και το οίτινες στην αιτιατική κλίνεται ως ούστινας...

αφού το χρησιμοποίησες.

Οι συλλογιστικές, εκφράζονται με σωστή ελληνική γλώσσα, στην ελλάδα τουλάχιστον.

Αν χρησιμοποιούμε αρχαίες λέξεις για να τις "ενισχύσουμε", ας τις χρησιμοποιούμε σωστά.

Διαφορετικά γίνονται ακατανόητες και χάνουν την όποια αξία τους.

galactica

# 143 στις 13/3/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Με κάλυψε ο βαθιά νυχτωμένος. Άλλωστε θα είμαι στις νοσοκόμες 

Παράθεση:
Σχόλιο # 141 από tangerinedream

# 140

...η απάντηση σου όμως ήταν θεωρητική...πολυ όμορφη και ιδανική όμως τρομερά θεωρητική και μη εφαρμόσιμη...το ερώτημα παραμένει αναπάντητο... :-)

tangerinedream

# 144 στις 13/3/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

...ααα είσαι του υγειονομικού λοιπόν, μοδίστρα που λέμε!!! χοχοχοχοχοο εντάξει πολυ σημαντικός ο ρόλος σας!!! ...και στον πόλεμο και στην ειρήνη...άραγε η απάντησή σου λοιπόν είναι καταφατική...

tangerinedream

# 145 στις 13/3/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

# 96
...διαβάζοντας το κείμενό σου περί πατρίδος και τι εστί πατρίδα γενικώτερα, μου γεννήθηκε ερώτημα περί του σκοπιανού θέματος εφόσον είναι επίκαιρο και των σκοπιανών [που συνθετικά είναι αλβανοί-σλάβοι (βούλγαροι και άλλοι)-αθίγγανοι ρομά-τουρκαλβανοί (προερχόμενοι απο την ασία) και διάφοροι τουρκόγυφτοι μη διευκρινήσιμης καταγωγής ή φύλλου)] και των αξιώσεών των και έτσι αναρωτήθηκα τι είδους ομφάλιος λώρος θα μπορούσε να τους συνδέει με την Μακεδονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δηλαδή την Μακεδονία μου, δηλαδή την Μακεδονία των Ελλήνων; ...φυσικά στην σύνθεση δεν αναφέρομαι στους Έλληνες που κατοικούν στην περιοχή αυτή, οι οποίοι δικαιωματικά είναι Μακεδόνες και δεν χρειάζονται καμμία αναφορά απο εμένα!!!
...αναφορικά πάντα με την ερμηνεία σου (...είναι η γή των γονιών σου, των προγόνων σου κλπ κλπ) με την οποία συμφωνώ κατα το πλείστον... 

Paralia48

# 146 στις 13/3/2019
author
Γυναίκα / 57 / Παντρεμένη
Αλλη χώρα
Θέματα: 31
Απαντήσεις: 9.841

Παράθεση:
Σχόλιο # 133 από Heptamer

1. Το βλεπουν σαν σταθερό επάγγελμα, επειδή αρκετοί  δεν έχουν τα προσόντα να ακολουθήσουν κάτι άλλο και γιατί, ως ένα άλλο δημόσιο, μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει, ο μισθός θα πέφτει πάντα.

2. Ε οκ... εμάς τους ατυχείς,  που πεσαμε σε αμορφωτους, μας εβριζαν/χαρακτήριζαν και μας λοιδωρουσαν όταν μας ανάγκαζαν σε 'γοπινγκ' ('τσακιστειτε ποντικαραδες να μαζέψετε όλες τις γόπες μέσα και  γύρω από το προαύλιο... και μη δω καμμια μετά, αλίμονο σας!)" ενώ σήμερα, λόγω της μορφωσης, σαφώς η 'διαδικασία' λαμβάνει χώρα πιο πολιτισμένα ('παρακαλουμε, αν έχετε την καλωσυνη, όπως μαζέψετε τις γόπες από τα τσιγάρα που καπνισατε εσείς και οι άλλοι πριν από σας και τις πετάξετε στους καλαθους που υπάρχουν πέριξ. Ευχαριστώ! !') 

αχααα εκεί επιτρέπεται...ποντικαράδες το τσιγάρο!

ρε ποντιακαράδες, μπαρούτια και φωτιές δεν πάνε μαζί, δε σας τό μαθαν στο στρατό; Θα καείτε βρε σαν τα ποντίκια!

Paralia48

# 147 στις 13/3/2019
author
Αλλη χώρα

να ευθυμήσουμε λίγο ,γιατί πήξαμε στην πατριδογνωσία...

Πήγα στην ορκομωσία στενού προσώπου. Αμέσως μετά ήρθε και με τραβάει απ΄πο το χέρι λέγοντας <<τρέξε να φύγουμε>> .Τρέχαμε γρήγορα ,βγήκαμε από την πύλη, πήγαμε εκεί που είχα το αυτοκίνητο τρεχοντας, μου λέει <<μπες γρήγορα μέσα και πάτα το όσο μπορείς να φύγουμε>>.Εγώ λίγο παραξενεύτηκα για τη βιασύνη. Μου εξηγεί λοιπόν <<εδώ μεσα υπάρχουν τρελλοί. Πάσχουν από μανία καταδίωξης. Αν όσες π@π@ριες λένε, τις πιστεύουν, τότε είναι πολύ άρρωστοι, μπορεί όμως και να τις λένε , για να έχουν λόγο ύπαρξης>>

Μάλλον καλά τα έλεγε το παλακαρι

tangerinedream

# 148 στις 13/3/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

...προσπάθησε να τα οργανώσεις λίγο γλυκειά μας παραλία και πες και κανένα επεξηγηματικό στοιχείο...πχ τι ορκομωσία-που-ποιός σε τράβηξε απο το χέρι κλπ...έτσι για να καταλάβουμε...χοχοχοχοοχ

...επίσης, να σημειώσω ότι συνήθως αυτοί που τρέχουν γρήγορα, κοιτώντας πίσω και με τον χαρακτηριστικό τρόπο που περιγράφεις, είναι αυτοί που πάσχουν απο την μανία αυτή!!! χοχοχοχοχοχοχοχοχοο ...και σαφώς όχι εκείνοι που είναι στατικοί και μετέχουν σε ένα τελετουργικό ή μια εκδήλωση... :-)

Arxontoula_

# 149 στις 13/3/2019
author
Γυναίκα / 57 / Σε σχέση
Ν. Θεσσαλονίκης / Σταυρός
Θέματα: 7
Απαντήσεις: 1.744

Παράθεση:
Σχόλιο # 145 από tangerinedream

... και των σκοπιανών [που συνθετικά είναι αλβανοί-σλάβοι (βούλγαροι και άλλοι)-αθίγγανοι ρομά-τουρκαλβανοί (προερχόμενοι απο την ασία) και διάφοροι τουρκόγυφτοι μη διευκρινήσιμης καταγωγής ή φύλλου)] και των αξιώσεών των και έτσι αναρωτήθηκα τι είδους ομφάλιος λώρος θα μπορούσε να τους συνδέει με την Μακεδονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δηλαδή την Μακεδονία μου, δηλαδή την Μακεδονία των Ελλήνων; ...φυσικά στην σύνθεση δεν αναφέρομαι στους Έλληνες που κατοικούν στην περιοχή αυτή, οι οποίοι δικαιωματικά είναι Μακεδόνες και δεν χρειάζονται καμμία αναφορά απο εμένα!!!

Εγώ, ως πελοποννήσια, είμαι  "σπορά του Ιμπραήμ" 'η/και "αρβανίτισσα" όπως λένε οι φίλοι μου οι μακεδόνες (τρίτης γενιάς πρόσφυγες, αλλά δεν το κάνω θέμα), οπότε φρονίμως ποιούσα, σιωπώ ενώπιον των καθαρόαιμων Ελλήνων.

Αρέσει στα μέλη Mindthegap-, Sivilla_I και σε ακόμα 1 μέλος.

Paralia48

# 150 στις 13/3/2019
author
Αλλη χώρα

Παράθεση:
Σχόλιο # 149 από Arxontoula_

Εγώ, ως πελοποννήσια, είμαι  "σπορά του Ιμπραήμ" 'η/και "αρβανίτισσα" όπως λένε οι φίλοι μου οι μακεδόνες (τρίτης γενιάς πρόσφυγες, αλλά δεν το κάνω θέμα), οπότε φρονίμως ποιούσα, σιωπώ ενώπιον των καθαρόαιμων Ελλήνων.

άσε Αρχοντούλα! Κανείς δεν είναι 100% καθαρόαιμος από κάποια ...ράτσα. 

Ξέρατε βρε τι έκαναν οι γιαγιάδες σας βρε...καθαρόαιμοι;

Εγώ έμαθα πριν κάποιους μήνες, ότι η πραγιάγια μου τα είχε κρυφά με ένα ...μανιάτη! Λες να έχω μανιάτικο αίμα; Μια χαρά, γιατί όχι! (ήταν λέει και ομορφάντρας! )

Αρέσει στο μέλος oytwswste

Sivilla_I

# 151 στις 13/3/2019
author
Γυναίκα / 53 / Ελεύθερη
Ιρλανδία
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 2.026
Τους Βαλκάνιους λαούς τους συνδέει ο διαβαλκανικός
λώρος του Βυζαντίου (ή Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας αν προτιμάτε).
Οι λαοί σχηματίζονται και ανα-σχηματίζονται
μετά απο μεγάλα σχίσματα
ή / και μετά απο πτώση/άνοδο αυτοκρατοριών
ή/και με προσάρτηση-απόσχιση εδαφών
ή /και με τη νέα ενιαία ιστορική παιδεία που θα λάβουν απο το σχηματισμό τους και τη σύσταση
της νέας μορφής κράτους που θα τους περιλαμβάνει.

Αρέσει στο μέλος Enikos

Enikos

# 152 στις 13/3/2019
author
Ανδρας / 79 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη

Καθεις με το...βεληνεκες του, ομως...

Enikos

# 153 στις 13/3/2019
author
Ανδρας / 79 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη

Θα πολεμουσα . . . . . .

Επειδη εμαθα τον κωδικα τιμης των προγονων που επεσαν σε πεδια μαχων...

Για την Πατριδα που πολυ ευστοχα ειπε η Equinox, οτι ειναι "πρωτογενεις αντιληψεις" (η καλυτερη εκφραση του θεματος), και που μεσα σε αυτες τις αντιληψεις περιλαμβανονται οι αποχωρησαντες προγονοι μου, των οποιων τον κωδικα τιμης θελω να εφαρμοσω εαν χρειαστει, ακομα και στον πολεμο...οπως και στην ζωη...

Για το οτι ειμαι Ιθαγενης αυτου του τοπου, ενω ολο τον πλανητη γυρισα και με λεγαν ξενο...

Για το οτι ανηκω στο χωμα του τοπου μου και εκει θελω να αφησω την τελευταια μου πνοη μεσα στην μαχη...

Για το να ζησουν οι απογονοι μου σε μιαν συμπαγη εθνοτητα, με οτι σερνει αυτη ανα τους αιωνες και με την κρυφη ελπιδα να γινουν και εκεινοι μερος του συμπαγους που με τα παραδειγματα των προγονων θα διαπρεψει...αν δεν αποκτησω απογονους, μου κανουν και αυτοι των αλλων...

Για το οτι εχω την ανεση να ειμαι το λαμογιο της διπλανης πορτας και να καγχαζω οταν πιασουν ενα αλλο λαμογιο, ως πονηριδης Ελληναρας, γιατι αυτο το λαμογιο δεν ηταν της κλασης μου...

Για το οτι μπορω να ξεσηκωσω τον οροφο της εφοριας, οταν εχουν κανει ενα λαθακι στην δηλωση μου (στην δικη μου δηλωση...στων αλλων, ας κανουν οσα λαθη θελουν)...

Για τις Ελληνιδες Θεαρες, που θα ξεκαβαλησουν τα δωδεκαποντα και θα πανε μετωπο για σελφι, με σινιε αρβυλακι  και θα λενε στους φανταρους που πολεμανε..."παιδακι μου χαζο εισαι? Μην μπαινεις στην φωτο μου, θα την σηκωσω στο Ινστα!!! Κανε πιο κει βλαμενοοο!!!"...

Για το οτι θελω να πινω εντεκαμιση ωρες φραπεδια στην παραλια και να μην παθαινω οπτικη ρυπανση απο φεσια, σαρικια και κελεμπιες...

Για το οτι ο λυκος κι αν εγερασε, χουι δεν αλλαζει και ανακατευεται ακομα σε τσαμπουκαδες...

Για το οτι μου φτανουν οι κηφηνες που με χαρατσωνουν αδικως. Δεν χρειαζεται να εισβαλλουν και αλλοι να τα κανουν πλακακια με τους ηδη εκλεγμενους και να θενε κι αυτοι μερτικο απο τον φυσει και θεσει δουλο τους...

Για την Λουκια, που βλεπει Λαζοπουλο και γαυγιζει πολυ επιθετικα (σημερα το εκανε, που πηγα να δω επαναληψη την χθεσινη του εκπομπη)...

Για την αισθηση οτι μπορει να χασω την ζωη μου, για εναν ανωτερο σκοπο (κατ' εμε) και οχι οτι ηρθε η ωρα μου ξαπλαρισμενος σε ενα κρεβατι, με ηδη τεθλιμενους συγγενεις που θα σκοτωθουν για τα κληρονομικα, ακριβως την στιγμη που θα φυγω...

Πολλα μπορω να πω ακομα, αλλα βαριεμαι...

Θα πολεμουσα λοιπον, γιατι ετσι γουσταρω!!!...

Sivilla_I

# 154 στις 13/3/2019
author
Γυναίκα / 53 / Ελεύθερη
Ιρλανδία
Απαντήσεις: 2.026

Παράθεση:
Σχόλιο # 149 από Arxontoula_

Αληθεύει οτι κάποια χωριά στην Πελοπόννησο (στην περιοχή της ορεινής Κορινθίας κυρίως)

είχαν τούρκικα ονόματα και τα μετονόμασαν σχετικά  πρόσφατα?

Έχω περάσει πριν πολλά χρόνια απο ενα πολύ όμορφο χωριό εκεί, λεγόταν Μπραϊμπεη (ως χωριό του Ιμπραήμ Μπέη)

αλλά δε θυμάμαι πώς μετονομάστηκε. Αν θυμάμαι καλά, ήταν στη μεσόγεια ζώνη, όχι ορεινά, αλλά κάπου κάπως διάβασα οτι είναι πολλά που άλλαξαν ονομασία τα τελευταία χρόνια

Αρέσει στο μέλος Arxontoula_

vathianixtomenos

# 155 στις 13/3/2019
author
Ανδρας / 63 / Διαζευγμένος
Ν. Αττικής (Πειραιάς) / Αγίος Ιωάννης Ρέντης
Απαντήσεις: 184

εεε...τωρααα...αμα εχεις φαει με το μαχαιροπηρουνο το ταγμα προκαλυψης καλυπτεις μεχρι και τον κατσουρανη

Παράθεση:
Σχόλιο # 143 από galactica

Με κάλυψε ο βαθιά νυχτωμένος. Άλλωστε θα είμαι στις νοσοκόμες 

Sourya

# 156 στις 13/3/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Η Μακεδονια  ουτε πωλειται ουτε ενοικιαζεται ουτε δωριζεται.Καποια ζητηματα κσι δη Εθνικα επρεπε και πρεπει να ειναι αδιαπραγματευτα. Οποτε σκεφτομαι πως αυτοι που διαπραγματευσαν το ονομα μαλλον δεν γνωριζουν την ιστορια η μας ξεπουλουν.

Παράθεση:
Σχόλιο # 145 από tangerinedream

# 96
...διαβάζοντας το κείμενό σου περί πατρίδος και τι εστί πατρίδα γενικώτερα, μου γεννήθηκε ερώτημα περί του σκοπιανού θέματος εφόσον είναι επίκαιρο και των σκοπιανών [που συνθετικά είναι αλβανοί-σλάβοι (βούλγαροι και άλλοι)-αθίγγανοι ρομά-τουρκαλβανοί (προερχόμενοι απο την ασία) και διάφοροι τουρκόγυφτοι μη διευκρινήσιμης καταγωγής ή φύλλου)] και των αξιώσεών των και έτσι αναρωτήθηκα τι είδους ομφάλιος λώρος θα μπορούσε να τους συνδέει με την Μακεδονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δηλαδή την Μακεδονία μου, δηλαδή την Μακεδονία των Ελλήνων; ...φυσικά στην σύνθεση δεν αναφέρομαι στους Έλληνες που κατοικούν στην περιοχή αυτή, οι οποίοι δικαιωματικά είναι Μακεδόνες και δεν χρειάζονται καμμία αναφορά απο εμένα!!!
...αναφορικά πάντα με την ερμηνεία σου (...είναι η γή των γονιών σου, των προγόνων σου κλπ κλπ) με την οποία συμφωνώ κατα το πλείστον... 

galactica

# 157 στις 13/3/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

άραγε δεν κατάλαβες γρι 

χουχουχουχου

Παράθεση:
Σχόλιο # 144 από tangerinedream

...ααα είσαι του υγειονομικού λοιπόν, μοδίστρα που λέμε!!! χοχοχοχοχοο εντάξει πολυ σημαντικός ο ρόλος σας!!! ...και στον πόλεμο και στην ειρήνη...άραγε η απάντησή σου λοιπόν είναι καταφατική...

Enikos

# 158 στις 13/3/2019
author
Ανδρας / 79 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη

Για οσους ψαχνουν τις φυλογεννετικες ριζες τους. . . . . . . .

Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, "Η Γενετική Καταγωγή των Ελλήνων", εκδόσεις Κυριακίδη, 2016. 

Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, "Η Γενετική Ιστορία της Ελλάδας", Β' Έκδοση, Εκδόσεις Κυριακίδη, 2014.

Θεόδωρος Γ. Γιαννόπουλος, "Πόθεν και Πότε οι Έλληνες", Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, 2014.

Αρέσει στα μέλη Mindthegap-, vathianixtomenos και σε ακόμα 1 μέλος.

Enikos

# 159 στις 13/3/2019
author
Ανδρας / 79 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη

Οσο και να εψαξα, δεν βρηκα καποια αναφορα περι καθαροαιμων Ελληνων στο θεμα...

Ουτε οτι ως τετοιοι η μη, να πολεμησουμε η να μην πολεμησουμε...

Ας ειναι...

Αρέσει στο μέλος vathianixtomenos

flat_line

# 160 στις 13/3/2019
author
Ανδρας / 42 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 27
Απαντήσεις: 5.978

Nαι είναι η απάντηση.

Θα υπερασπιστώ την πατρίδα μου, όπως έκαναν οι προγονοι μου.

Έχεις κάποια αμφιβολία για αυτό ενικέ;

Ελπίζω μόνο να μην χρειαστεί να γίνει σε ένοπλη μάχη. Αν γίνει πάλι ελπίζω να μην πέσει πάλι στα χέρια μου το G3A4. 
Αρέσει στο μέλος Enikos
Επιλέξτε σελίδα: (1-25)
Σελίδες Αρχική«3456789101112Τελ.»
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.