Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

Ο καλός άνθρωπος

Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12

Red_Season

# 1 στις 14/3/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Ο καλός άνθρωπος

- Ο καλός άνθρωπος βοηθά τους άλλους και όλο συναντά αχαριστία.

1. Συμφωνείτε καθόλου με τον παραπάνω ορισμό του καλού ανθρώπου που διάβασα σ' ένα βιβλίο; 

2. Θα θέλατε να τον εμπλουτίσετε ή να τον τροποποιήσετε;

Andreass66

# 2 στις 14/3/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Δεν ειναι απαραιτητο οτι ισχυει κατι τετοιο...πρεπει να φιλτραρουμε τι διαβαζουμε απο το ποιος το λεει, τι εχει περασει για να το λεει...οι πιο πολλες φρασεις αυτου του στυλ εχουν να κανουν με τους ιδιους και τα βιωματα τους.

anemow

# 3 στις 14/3/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

το να εισαι καλος ανθρωπος δεν σημαινει

οτι πρεπει να ανεχεσαι τις αθλιοτητεςκαι τις ηλιθιοτητες των αλλων

Lena_7_

# 4 στις 14/3/2019
author
Γυναίκα / 54 / Σε σχέση
Ν. Θεσσαλονίκης / Θέρμη
Θέματα: 5
Απαντήσεις: 2.744
'Aρεσαν+: 0%
Για μενα το λαθος σε ολο αυτο ειναι στο σημειο, που νομιζεις ότι οταν βοηθησεις τον αλλον, ο αλλος σου οφειλει για παντα...τα παντα! Η δικη σου καλη προθεση και διαθεση, δεν υποχρεωνει κανεναν για τιποτα, ετσι ώστε μετα, οταν δεν ανταποκριθει στα "παντα", που εσυ περιμένεις να γινεται αυτοματα αχαριστος! Εχω δει ανθρωπους που προσφέρουν κατι λιγο και μετα περιμενουν απο τον "υποχρεο"... τα χιλια δυο!! Η το κανουν για να υποχρεωσουν και μονο τον αλλον. Εχω δει επισης ανθρωπους που δεχτηκαν σημαντική βοηθεια και δεν την εκτιμησαν ποτε τους! Το μετρο μετρησης "του καλου" καλως η κακως δεν ειναι το ιδιο για ολους. Οποτε, "κανε το καλό και ριξτο στο γιαλο", και ασε την εκτίμηση και την ανταποδοση μιας θετικής σου ενεργειας, να ειναι η ευχαριστη εκπληξη απο τους συνανθρωπους σου...
Αρέσει στα μέλη froufrou2017, Enikos και σε ακόμα 5 μέλη.

agaph40

# 5 στις 14/3/2019
author
Γυναίκα / 71 / Διαζευγμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 703
θα συμπληρωνα αυτο...ουδεις ασφαλεστερος εχθρος του ευεργετηθεντος αχαριστου
ευτυχως δεν ισχυει σε καθε περιπτωση
Αρέσει στο μέλος COSTAS42

equinox_

# 6 στις 14/3/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Σχόλιο # 1 από Red_Season

Ο καλός άνθρωπος βοηθά τους άλλους και όλο συναντά αχαριστία.

Πιστεύω - εδώ δεν πρόκειται για εκείνο το καλό, που πάει στο γιαλό...

Δλδ. για πραγματική αγάπη, καλοσύνη, ενσυναίσθηση και αληθινή βοήθεια όπου καποιος πραγματικά την έχει ανάγκη και την έχει ζητήσει και ο άλλος, έχει δυνατότητα και θέληση να τη δώσει και - ακριβώς σ' αυτό να νιώθει ικανοποίηση απο τη ζωή, χωρίς να τον ενδιαφέρει να φορά τον τίτλο ''καλός άνθρωπος"...

...αλλά πρόκειται για περιπτώσεις που ο άνθρωπος αναλαμβάνει του ρόλου του σωτήρα, χωρίς να του το έχει ζητήσει κανένας... στην ουσια, να παίρνει τη φροντίδα, την ευθινη και πολλά άλλα στην πλάτη του και όταν το βάρος γίνεται ασήκωτο, τότε νιώθει και αχαριστία.

Το τρίγωνο του Καρπμαν - σωτήρας, θύμα, θύτης - προκύπτει αμέσως και προσφέρει απλόχερα τις γωνίες του εναλλάξ και τα ακόλουθα αρνητικά συναισθήματα (η αχαριστία είναι μόνο ένα απο αυτά και το λιγότερο ) μόλις πηδήξουμε εκεί - με την ...''καλή μας θέληση'' να σώζουμε κάποιον απο κάτι, που δεν θέλει καθόλου να ''σώζεται''

ZHLIASOY

# 7 στις 14/3/2019
author
Γυναίκα / 78 / Παντρεμένη
Αλλη χώρα
Θέματα: 43
Απαντήσεις: 3.160

Δε νομιζω πως αυτο ειναι κανονας.

Ο καλος ανθρωπος δεν βοηθαει για ανταποδοση , αλλα γιατι το γουσταρει.. αρα για  ναναι καλος δεν κρινει αυτους που ειναι αχαριστοι γιατι δεν τον ενδιαφερει.

Κανε το καλο κ ριξτο στο γιαλο λεει η σοφη παριμοια!!

Παράθεση:

Ο καλός άνθρωπος

1. Συμφωνείτε καθόλου με τον παραπάνω ορισμό του καλού ανθρώπου που διάβασα σ' ένα βιβλίο; 

Αρέσει στα μέλη Mindthegap-, archagellos και σε ακόμα 6 μέλη.

alisida

# 8 στις 14/3/2019
author
Γυναίκα / 53 / Διαζευγμένη
Καζακστάν
Θέματα: 37
Απαντήσεις: 9.937

Ο "καλος ανθρωπος" δεν θα περιμενε ποτε ανταλλαγμα για τη βοηθεια που προσφερει με την αγαπη και την καρδια του στους αλλους..

.Ουτε θα χαραχτηριζε ως αχαριστια τη μη "ανταποδοση " των " υπηρεσιων " του ,ουτε θα εμπαινε στη διαδικασια να σκεφτει κατι τετοιο...

Αυτη τη σκεψη θα την κανει ο συμφεροντολογος ανθρωπος που σκεφτεται ανταποδοτικα και μονο

...Υπαρχει βεβαια και ο χαζος ανθρωπος που βοηθα και επενδυει σε λαθος ατομα ,γι αυτον ισχυει η φραση αυτη

Αρέσει στα μέλη archagellos, anassa_ και σε ακόμα 4 μέλη.

Red_Season

# 9 στις 14/3/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Ας συνοψίσω λίγο αυτά που γράψατε και ας επεκτείνω τον απλοϊκό αρχικό ορισμό του "καλού ανθρώπου"...

Ο καλός άνθρωπος είναι ένας αδιόρθωτος Σωτήρας. Προσφέρει (και) σε ανθρώπους που δεν είναι σε θέση (ή δεν ενδιαφέρονται) να αναγνωρίσουν το καλό που τους κάνει. Ο Χριστός, όλοι γνωρίζουμε, πως είχε πει "Αν έχεις 2 ρούχα, δώσε το ένα σε κάποιον που δεν έχει"... Ελάχιστοι, όμως, ξέρουμε (ούτε εγώ δεν το ήξερα και το διάβασα στο βιβλίο που είναι η πηγή μου για το θέμα) πως είχε πει και το εξής: "Μη ρίχνετε τα μαργαριτάρια στα γουρούνια". 

Ναι, αλλά γιατί βοηθάει "ο καλός Σαμαρείτης" αφού είναι αμφίβολο ότι θα αναγνωριστεί η προσφορά του τότε;

Βοηθά γιατί από την ημέρα (σχήμα λόγου) που θα γεννηθεί μέχρι να πεθάνει νιώθει ένα κενό που πρέπει να καλύψει. Αλλιώς χάνει το νόημα στη ζωή και έτσι νομίζει πως κάνοντας αιωνίως το καλό κερδίζει ακόμα κι αν χάνει ουσιαστικά  

alisida

# 10 στις 14/3/2019
author
Γυναίκα / 53 / Διαζευγμένη
Καζακστάν
Θέματα: 37
Απαντήσεις: 9.937

#9:νομίζει πως κάνοντας αιωνίως το καλό κερδίζει ακόμα κι αν χάνει ουσιαστικά

Πιστευει στη μετα- θανατον ζωη και οτι για οσα εκανε θα ανταμειβεται εκει αιωνια
Αρέσει στο μέλος ZHLIASOY

anassa_

# 11 στις 14/3/2019
author
Γυναίκα / 61 / Παντρεμένη
Απαντήσεις: 3.134

Δεν υπάρχει αυτό που λέει η πηγή σου . 

Κάνεις κάτι γιατί το θέλεις και από την πράξη κ μόνο αντλεις ευχαρίστηση.

Αν γίνεται για άλλους λόγους, με πλάγιο τρόπο και μιλάει για αχαριστία κ διάφορα ... απλά αυτός που πράττει το   "καλο" είναι χειριστικος και συμφεροντολογος.

Το έχουν αναλύσει πολύ ωραία οι από πάνω... μην επαναλαβω με άλλα λόγια. 
Αρέσει στα μέλη Mindthegap-, alisida και σε ακόμα 1 μέλος.

Red_Season

# 12 στις 14/3/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Σχόλιο # 11 από anassa_

Δεν υπάρχει αυτό που λέει η πηγή σου . 

Κάνεις κάτι γιατί το θέλεις και από την πράξη κ μόνο αντλεις ευχαρίστηση.

Αν γίνεται για άλλους λόγους, με πλάγιο τρόπο και μιλάει για αχαριστία κ διάφορα ... απλά αυτός που πράττει το   "καλο" είναι χειριστικος και συμφεροντολογος.

Το έχουν αναλύσει πολύ ωραία οι από πάνω... μην επαναλαβω με άλλα λόγια. 

Ναι σωστά όλα αυτά αλλά υπάρχει και η κατηγορία των ανθρώπων που βοηθούν για να βοηθάνε για να δίνουν νόημα στην ζωή και την ύπαρξή τους και που κάποια στιγμή αισθάνονται δεδομένοι και πως δε καλύπτουν οι άλλοι όλη αυτή την προσφορά... Κι αυτό δεν είναι από την πηγή που χρησιμοποίησα. 

Red_Season

# 13 στις 14/3/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Εννοείς δεν υπάρχει αυτό για τα μαργαριτάρια; 

Γιατί εμένα μου φάνηκε λίγο παράξενο να το είπε ο Ιησούς...

ZHLIASOY

# 14 στις 14/3/2019
author
Γυναίκα / 78 / Παντρεμένη
Αλλη χώρα
Θέματα: 43
Απαντήσεις: 3.160

Λαθος κανεις!! Αν το κανει για το κενο που εχει το κανει για την παρτη του δλδ βοηθαει τον εαυτο του οχι για τον αλλο.

Δευτερον κανοντας το καλο δεν περιμενεις να το βρεις απο τον βοηθουμενο αλλα απο τον θεο.οποτε ακυρο.

Αν ομως βοηθας ενα φιλο γιατι το γουσταρεις κ οχι για ανταποδωση κ καποτε χρειαστεις την βοηθεια του κ δεν την εχεις τοτε λεγεται αχαριστια. .

Ποτε μα ποτε ομως δεν βοηθας για να αναγνωριστεις η να βοηθηθεις!!

Αποψη μου..

Παράθεση:
Σχόλιο # 9 από Red_Season

Ας συνοψίσω λίγο αυτά που γράψατε και ας επεκτείνω τον απλοϊκό αρχικό ορισμό του "καλού ανθρώπου"...

Ο καλός άνθρωπος είναι ένας αδιόρθωτος Σωτήρας. Προσφέρει (και) σε ανθρώπους που δεν είναι σε θέση (ή δεν ενδιαφέρονται) να αναγνωρίσουν το καλό που τους κάνει. Ο Χριστός, όλοι γνωρίζουμε, πως είχε πει "Αν έχεις 2 ρούχα, δώσε το ένα σε κάποιον που δεν έχει"... Ελάχιστοι, όμως, ξέρουμε (ούτε εγώ δεν το ήξερα και το διάβασα στο βιβλίο που είναι η πηγή μου για το θέμα) πως είχε πει και το εξής: "Μη ρίχνετε τα μαργαριτάρια στα γουρούνια". 

Ναι, αλλά γιατί βοηθάει "ο καλός Σαμαρείτης" αφού είναι αμφίβολο ότι θα αναγνωριστεί η προσφορά του τότε;

Βοηθά γιατί από την ημέρα (σχήμα λόγου) που θα γεννηθεί μέχρι να πεθάνει νιώθει ένα κενό που πρέπει να καλύψει. Αλλιώς χάνει το νόημα στη ζωή και έτσι νομίζει πως κάνοντας αιωνίως το καλό κερδίζει ακόμα κι αν χάνει ουσιαστικά  

Αρέσει στο μέλος alisida

anassa_

# 15 στις 14/3/2019
author
Γυναίκα / 61 / Παντρεμένη
Απαντήσεις: 3.134

Και γω τι φταιω που δεν βρίσκει αλλού το νόημα της ζωής. Δεν θέλω το καλό που μου προσφέρει να το δώσει αλλού .

Αν πάλι το θέλω χωρίς ευχαριστώ, ανταπόδοση κ τέτοια είμαι συμφεροντολογος κ ας πρόσεχε...

Βασικά αυτα που περιγραφεις μου μυρίζουν αρρώστια κ  δεν υπάρχει τέτοια αγαποκαλοσυνη  ... αυτό λέγεται ΕΞΑΡΤΗΣΗ ... 

Παράθεση:
Σχόλιο # 12 από Red_Season

Ναι σωστά όλα αυτά αλλά υπάρχει και η κατηγορία των ανθρώπων που βοηθούν για να βοηθάνε για να δίνουν νόημα στην ζωή και την ύπαρξή τους και που κάποια στιγμή αισθάνονται δεδομένοι και πως δε καλύπτουν οι άλλοι όλη αυτή την προσφορά... Κι αυτό δεν είναι από την πηγή που χρησιμοποίησα. 

Αρέσει στα μέλη ZHLIASOY, alisida

archagellos

# 16 στις 14/3/2019
author
Ανδρας / 57 / Διαζευγμένος
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 3.563

man ,

Το μοντέλο που αθωώθηκε είδε τον προηγούμενο βράδυ τον Αρχάγγελο...

δηλαδη τι θα πρεπει να περιμενω ???  
https://www.iellada.gr/ellada/montelo-poy-athoothike-eide-ton-proigoymeno-vrady-ton-arhaggelo-mihail

Keep Walking 
Αρέσει στα μέλη vathianixtomenos, Mindthegap- και σε ακόμα 1 μέλος.

Arxontoula_

# 17 στις 14/3/2019
author
Γυναίκα / 57 / Σε σχέση
Ν. Θεσσαλονίκης / Σταυρός
Θέματα: 7
Απαντήσεις: 1.744

Παράθεση:

με τον παραπάνω ορισμό του καλού ανθρώπου που διάβασα σ' ένα βιβλίο; 

Για δώκε τον τίτλο του βιβλίου, μήπως και βγάλουμε άκρη..

Αρέσει στο μέλος Enikos

Nuvolla

# 18 στις 14/3/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:

Ο καλός άνθρωπος

1. Με βρίσκει αντίθετη ο σχετικός ορισμός

2. όχι δε θέλω να εμπλουτίσω τον ορισμό ή να τον τροποποιήσω.

Θέλω όμως να επισημάνω  πως η καλοσύνη δεν είναι συνώνυμη της  βλακείας ,

κ πως επίσης οι έννοιες 

καλό- κακό είναι ομόκεντρες  και η βάση δεδομένων τους  είναι οι  προσωπικοί ηθικοί κώδικες.

Sourya

# 19 στις 14/3/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Εγω θα το θεσω αλλιως...Βοηθαμε ατομα που εχουν διαφορα προβληματα , οπου και οπως μπορουμε ,απο την καλη μας  καρδια και διχως ανταλαγμα. Οταν ομως προσπαθουμε να τος κανουμε να μην εξαρτιωνται απο εμας ,αλλοι λενε πως δεν μπορουν να τα καταφερουν μονοι τους και αλλοι δεν θελουν γιατι εχουν βολευτει μ αυτη την κατασταση. Εμεις πως πρεπει να πραξουμε;

Enikos

# 20 στις 14/3/2019
author
Ανδρας / 79 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη
Θέματα: 22
Απαντήσεις: 30.102

Δουναι και λαβειν Κυριος...

Η καλοσυνη που χωραει δεν ξερω...

Μια λεξη μου ερχεται στο μυαλο...(αυτο το λιγο που εχω)...

Αλτρουιζμος...

Αρέσει στο μέλος archagellos
Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.