Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

Ο καλός άνθρωπος

Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12

alisida

# 21 στις 14/3/2019
author
Γυναίκα / 53 / Διαζευγμένη
Καζακστάν
Θέματα: 37
Απαντήσεις: 9.937
'Aρεσαν+: 0%

Το καλυτερο δωρο που μπορει κανεις  να κανει, ειναι να του δειξει τον τροπο να τα καταφερει μονος του.

Ολα τα αλλα ειναι προσωρινα,καποτε θα κουραστει αυτος π δινει και θα μιλησει για αχαριστεια

( εκτος και αν "προσφερει " τα παντα στοχευμενα για να εχει τον ελεγχο των εξαρτημενων απο αυτον ατομων.)

Συμβαινει σε αρκετες οικογενειακες σχεσεις συζυγικες-αδερφικες- μητρικες 

.

Παράθεση:
Σχόλιο # 19 από Sourya

Εγω θα το θεσω αλλιως...Βοηθαμε ατομα που εχουν διαφορα προβληματα , οπου και οπως μπορουμε ,απο την καλη μας  καρδια και διχως ανταλαγμα. Οταν ομως προσπαθουμε να τος κανουμε να μην εξαρτιωνται απο εμας ,αλλοι λενε πως δεν μπορουν να τα καταφερουν μονοι τους και αλλοι δεν θελουν γιατι εχουν βολευτει μ αυτη την κατασταση. Εμεις πως πρεπει να πραξουμε;

Enikos

# 22 στις 14/3/2019
author
Ανδρας / 79 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη
Θέματα: 22
Απαντήσεις: 30.102

Παράθεση:
Σχόλιο # 16 από archagellos

man ,

Το μοντέλο που αθωώθηκε είδε τον προηγούμενο βράδυ τον Αρχάγγελο...

δηλαδη τι θα πρεπει να περιμενω ???  
https://www.iellada.gr/ellada/montelo-poy-athoothike-eide-ton-proigoymeno-vrady-ton-arhaggelo-mihail

Keep Walking 

Αρέσει στο μέλος archagellos

Sivilla_I

# 23 στις 14/3/2019
author
Γυναίκα / 53 / Ελεύθερη
Ιρλανδία
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 2.026
Η αλληλεγγύη
είναι το καλό το πράμα
και όχι οι καλοσύνες που είναι εξ ορισμού ρευστές
και παίζουν επικίνδυνα με τα δίπολα της ανθρώπινης φύσης.

Η αλληλεγγύη ως κίνηση με οριζόντια κατεύθυνση
που δίνει και επιστρέφει ο,τι δίνεται.

Αρέσει στα μέλη COSTAS42, Enikos

Red_Season

# 24 στις 14/3/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Παράθεση:

man ,

https://www.iellada.gr/ellada/montelo-poy-athoothike-eide-ton-proigoymeno-vrady-ton-arhaggelo-mihail

Keep Walking 

Ε ναι γνωστό αυτό να επικαλούμαστε τα Θεία όταν σωζόμαστε. Και οι δύο αιχμάλωτοι στρατιωτικοί των Τούρκων πέρσι παραμονή Δεκαπενταύγουστου ελευθερώθηκαν. Και ο Καμμένος έλεγε "έκανε το θαύμα της η Μεγαλόχαρη Παναγία" ... 

Red_Season

# 25 στις 14/3/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Σχόλιο # 17 από Arxontoula_

Για δώκε τον τίτλο του βιβλίου, μήπως και βγάλουμε άκρη..

Εαυτέ μου, σταμάτα να κατέβω! του Γ. Πιντέρη

(Εσωτερικοί καβγάδες και διάλογοι - είναι αυτοβελτίωσης)

Εκδόσεις Ψυχογιός

Red_Season

# 26 στις 14/3/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Σχόλιο # 19 από Sourya

Εγω θα το θεσω αλλιως...Βοηθαμε ατομα που εχουν διαφορα προβληματα , οπου και οπως μπορουμε ,απο την καλη μας  καρδια και διχως ανταλαγμα. Οταν ομως προσπαθουμε να τος κανουμε να μην εξαρτιωνται απο εμας ,αλλοι λενε πως δεν μπορουν να τα καταφερουν μονοι τους και αλλοι δεν θελουν γιατι εχουν βολευτει μ αυτη την κατασταση. Εμεις πως πρεπει να πραξουμε;

Αν είμαστε αρκετά "καλοί" - όχι χαζοί όμως, να συνεχίσουμε να τους συνδράμουμε. Βέβαια ελλοχεύει η πιθανή εκμετάλλευσή μας από αυτούς. Αυτό που έγραψα δηλαδή πριν ότι μας θεωρούνε "δεδομένους" ως προς την όποια προσφορά μας 

Red_Season

# 27 στις 14/3/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Αυτό που με απασχολεί εμένα, από όσα διάβασα, είναι το εξής:

Οι άνθρωποι που είναι πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν τους άλλους είναι τύποι "Μητέρας Τερέζας", δηλαδή άνθρωποι της θρησκείας και της φιλανθρωπίας; 

Είναι χειριστικοί και μανιακοί με τον έλεγχο "αδύναμων ψυχών";

Ή είναι από τη φύση τους φιλεύσπλαχνοι που δεν ψάχνουν για την σωτηρία του κόσμου αλλά δίνουν γιατί είναι κάτι φυσικό γι αυτούς;

Υπάρχουν τέτοιας ποιότητας άνθρωποι που δεν έχουν ανάγκη από προβολή, να λαμβάνουν αναγνώριση, δεν είναι τέτοιοι που δεν έχουν δική τους ζωή και ασχολούνται 24/7 με "εύπλαστους" ανθρώπους, αλλά είναι φυσιολογικοί και μπορεί κάποτε να κουραστούν πολύ και να νιώσουν την αχαριστία που μοιραία θα βρουν μπροστά τους αν βοηθούν πολλούς και σε πολλές περιπτώσεις;

Με απλά λόγια υπάρχουν καλοί άνθρωποι που δεν περιμένουν ανταπόδοση κάποιας μορφής αλλά λειτουργούν εκ του φυσικού προσφέροντας αόκνως;

kathrin821

# 28 στις 14/3/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

#27#

Λεγεται το συνδρομο της "νοσοκομας"

η βοήθεια και η υποστήριξη που παρέχουν, είναι ένας τρόπος να ανεβάσουν τη δική τους αξία και υπόληψη. Τους έχει κάποιος ανάγκη, άρα, είναι χρήσιμοι  Είναι απαραίτητοι
Θελει  να τους σώσει, όχι απλά να τους βοηθήσει ή να τους στηρίξει...

Οι ρίζες του «Σωτήρα» και του «Ιππότη» (το άτομο που έλκεται και συνάπτει διαπροσωπικές ή ερωτικές σχέσεις με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα)είναι συνήθως δυνατές και παγιωμένες καθώς πηγάζουν από το προσωπικό σύστημα πεποιθήσεων, αξιών και βιωμάτων. Κάποιες από τις πεποιθήσεις που συνήθως κουβαλούν είναι: 1) Το να βοηθήσουν και να σώσουν όσους έχουν ανάγκη είναι χρέος τους και απορρέει από το γεγονός ότι το θεωρούν βαθιά ανθρωπιστικό ιδανικό, 2) Για να είναι χρήσιμοι πρέπει να βοηθούν όσους το έχουν ανάγκη, 3) Είναι καλύτεροι και πιο δυνατοί από αυτούς που χρειάζονται τη βοήθεια τους, 4) Αν δεν το κάνουν αυτοί ποιος θα είναι ικανός να το κάνει, 5) Εάν βοηθούν και είναι δίπλα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη θα γίνονται δέκτες της αγάπης, ευγνωμοσύνης και αποδοχής τους.

Πολλές φορές, προσωπικές εμπειρίες και βιώματα όπως κάποιου είδους απώλεια ή τραύμα, πρότυπα σχέσεων με δυσλειτουργική αλληλεπίδραση, αποτυχία δημιουργίας ασφαλούς δεσμού σε μικρή ηλικία και χαμηλή αυτοεκτίμηση βρίσκονται πίσω από αυτά τα άτομα.

Σημαντικότερο ολων...αυτο γινεται ειτε ακούσια ειτε εκουσια...

Sivilla_I

# 29 στις 14/3/2019
author
Γυναίκα / 53 / Ελεύθερη
Ιρλανδία
Εγω πάλι
όταν ακούω για αυτοβελτιώσεις
κάτι τσουτσουρώνει στα μέσα μου

κάτι σε ανησυχία
                   κάτι κακό πάντως
Αρέσει στο μέλος COSTAS42

vathianixtomenos

# 30 στις 14/3/2019
author
Ανδρας / 63 / Διαζευγμένος
Ν. Αττικής (Πειραιάς) / Αγίος Ιωάννης Ρέντης
Απαντήσεις: 184

την... DEA...;

Παράθεση:

man ,

Keep Walking 

Αρέσει στο μέλος archagellos

achinos

# 31 στις 14/3/2019
author
Γυναίκα / 58 / Ελεύθερη
Μονακό
Απαντήσεις: 13.762

Παράθεση:
Σχόλιο # 27 από Red_Season

Με απλά λόγια υπάρχουν καλοί άνθρωποι που δεν περιμένουν ανταπόδοση κάποιας μορφής αλλά λειτουργούν εκ του φυσικού προσφέροντας αόκνως;

σπανίως.

Red_Season

# 32 στις 14/3/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Σχόλιο # 28 από kathrin821

#27#

Λεγεται το συνδρομο της "νοσοκομας"

η βοήθεια και η υποστήριξη που παρέχουν, είναι ένας τρόπος να ανεβάσουν τη δική τους αξία και υπόληψη. Τους έχει κάποιος ανάγκη, άρα, είναι χρήσιμοι  Είναι απαραίτητοι
Θελει  να τους σώσει, όχι απλά να τους βοηθήσει ή να τους στηρίξει...

Οι ρίζες του «Σωτήρα» και του «Ιππότη» (το άτομο που έλκεται και συνάπτει διαπροσωπικές ή ερωτικές σχέσεις με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα)είναι συνήθως δυνατές και παγιωμένες καθώς πηγάζουν από το προσωπικό σύστημα πεποιθήσεων, αξιών και βιωμάτων. Κάποιες από τις πεποιθήσεις που συνήθως κουβαλούν είναι: 1) Το να βοηθήσουν και να σώσουν όσους έχουν ανάγκη είναι χρέος τους και απορρέει από το γεγονός ότι το θεωρούν βαθιά ανθρωπιστικό ιδανικό, 2) Για να είναι χρήσιμοι πρέπει να βοηθούν όσους το έχουν ανάγκη, 3) Είναι καλύτεροι και πιο δυνατοί από αυτούς που χρειάζονται τη βοήθεια τους, 4) Αν δεν το κάνουν αυτοί ποιος θα είναι ικανός να το κάνει, 5) Εάν βοηθούν και είναι δίπλα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη θα γίνονται δέκτες της αγάπης, ευγνωμοσύνης και αποδοχής τους.

Πολλές φορές, προσωπικές εμπειρίες και βιώματα όπως κάποιου είδους απώλεια ή τραύμα, πρότυπα σχέσεων με δυσλειτουργική αλληλεπίδραση, αποτυχία δημιουργίας ασφαλούς δεσμού σε μικρή ηλικία και χαμηλή αυτοεκτίμηση βρίσκονται πίσω από αυτά τα άτομα.

Σημαντικότερο ολων...αυτο γινεται ειτε ακούσια ειτε εκουσια...

Ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική και κατατοπιστική απάντηση 

Red_Season

# 33 στις 14/3/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Σχόλιο # 29 από Sivilla_I
Εγω πάλι

κάτι σε ανησυχία
                   κάτι κακό πάντως

Έχω διαβάσει 15 βιβλία του συγκεκριμένου συγγραφέα, αυτό το βρήκα πολύ πρόσφατα. Είναι απλός, κατανοητός και πρακτικός. Καλά και είναι και Ph.D ψυχολόγος, αλλά με έχει βοηθήσει και διαβάζεται ευχάριστα.

equinox_

# 34 στις 14/3/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Σχόλιο # 29 από Sivilla_I
Εγω πάλι

κάτι σε ανησυχία
                   κάτι κακό πάντως

Αν, ακούγοντας για την προσπάθεια αυτοβελτίωσης κάποιου, που διαβάζει ένα βιβλίο - κάτι σε τσουτσουρωνει και το θεωρείς κακό, θα είναι ενδιαφέρον να ακούσω τη γνώμη σου για τους ανθρώπους που προσπαθούν να ''βελτιώσουν'' τους άλλους με άλλα μέσα...

εσύ, δεν διαβάζεις βιβλία, δεν αυτοβελτιώνεσαι με κάθε επόμενο, δεν γίνεται πιο πλούσιος ο εσωτερικός σου κόσμος, οι ορίζοντες σου δεν ανοίγονται κάθε φορά όλο και πιο πολύ, όταν βρεις κάτι που ταιριάζει στη ψυχοσύνθεση σου εκείνη τη στιγμή;

να ανησυχούμε, αν διαβάζεις βιβλία και εσύ;

πού είναι το κακό που βλεπεις ακριβώς;

equinox_

# 35 στις 14/3/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Σχόλιο # 33 από Red_Season

Έχω διαβάσει 15 βιβλία του συγκεκριμένου συγγραφέα, αυτό το βρήκα πολύ πρόσφατα. Είναι απλός, κατανοητός και πρακτικός. Καλά και είναι και Ph.D ψυχολόγος, αλλά με έχει βοηθήσει και διαβάζεται ευχάριστα.

και εγώ τον διαβάζω, μερικά μόνο βιβλία του, αλλά πρόσφατα είχα μπει σε ένα σαιτ του και έσκασα στα γέλια απο μια ιστορία, που μου θύμισε άλλη μια παρόμοια δική μου

Red_Season

# 36 στις 14/3/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Σχόλιο # 35 από equinox_

και εγώ τον διαβάζω, μερικά μόνο βιβλία του, αλλά πρόσφατα είχα μπει σε ένα σαιτ του και έσκασα στα γέλια απο μια ιστορία, που μου θύμισε άλλη μια παρόμοια δική μου

Ναι είναι πολύ επικοινωνιακός και με φαντασία γόνιμη 

Την δεκαετία του '80 είχε και ζωντανές εκπομπές στην κρατική ραδιοφωνία με νέους που μιλούσε για διάφορα θέματα μαζί τους. Είχα μάλιστα ηχογραφήσει 1-2 εκπομπές καθώς είμαι από παλιά θετικά διακείμενος με την παρουσία και το έργο του. 

Sivilla_I

# 37 στις 15/3/2019
author
Γυναίκα / 53 / Ελεύθερη
Ιρλανδία

Μου επιτρέπεις να μη μου αρέσουν οι αυτοβελτιώσεις?

Δεν θέλω να πείσω κανέναν ούτε να επιχειρηματολογήσω.

Παράθεση:
Σχόλιο # 34 από equinox_

Αν, ακούγοντας για την προσπάθεια αυτοβελτίωσης κάποιου, που διαβάζει ένα βιβλίο - κάτι σε τσουτσουρωνει και το θεωρείς κακό, θα είναι ενδιαφέρον να ακούσω τη γνώμη σου για τους ανθρώπους που προσπαθούν να ''βελτιώσουν'' τους άλλους με άλλα μέσα...

εσύ, δεν διαβάζεις βιβλία, δεν αυτοβελτιώνεσαι με κάθε επόμενο, δεν γίνεται πιο πλούσιος ο εσωτερικός σου κόσμος, οι ορίζοντες σου δεν ανοίγονται κάθε φορά όλο και πιο πολύ, όταν βρεις κάτι που ταιριάζει στη ψυχοσύνθεση σου εκείνη τη στιγμή;

να ανησυχούμε, αν διαβάζεις βιβλία και εσύ;

πού είναι το κακό που βλεπεις ακριβώς;

equinox_

# 38 στις 15/3/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Σχόλιο # 37 από Sivilla_I

Μου επιτρέπεις να μη μου αρέσουν οι αυτοβελτιώσεις?

Δεν θέλω να πείσω κανέναν ούτε να επιχειρηματολογήσω.

δεν μπορώ να μην σου επιτρέπω...

ας πάει στον αέρα σαν φούσκα, που ήρθε απο το πουθενά;

οκ

Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.