Βγάλε τη σίτα απο τα δέντρα
κότσαρέ της πασσάλους
και άραξε απο κάτω εσυ!
Και τα δέντρα θ' ανασάνουν
και η σίτα θα κάνει χαρές που θα φανεί χρήσιμη
και συ που θα την αράζεις απο κάτω!
Παράθεση:
Σχόλιο # 20 από EnikosΕ, εχω κανει πατατα, διοτι το διχτυ που εχω βαλει ειναι 50 % σκιασης...
Θα παω τα δεντρακια στον ηλιο, ειναι ακομα σε γλαστρα οποτε θα τους αλλαξω θεση...
Ευχαριστω!...
Θα τα πας στον ηλιο? σε γλαστρες τα εχεις? θελει διαφορετικη αντιμετωπιση σε γλαστρα απο οτι στο χωμα...στη γλαστρα θελει τακτικες λιπανσεις...σχεδον 2 φορες το μηνα απο Ανοιξη- Οκτωβριο
Παράθεση:
Σχόλιο # 20 από EnikosΕ, εχω κανει πατατα, διοτι το διχτυ που εχω βαλει ειναι 50 % σκιασης...
Θα παω τα δεντρακια στον ηλιο, ειναι ακομα σε γλαστρα οποτε θα τους αλλαξω θεση...
Ευχαριστω!...
Ηδη Συβιλλα το κανω αυτο...ειναι οαση το καλοκαιρι στην σκια τους...
Αλλα υπερεβαλλα εαυτον και προκειμενου να ειναι προστατευμενα τα δενδρακια απο τους αερηδες η τους χιονιαδες και τους καυσωνες, εβαλα και πανω απο αυτα...τεντωσα ποσα μετρα διχτυ σε μια επιφανεια εκατο τετραγωνικων...
Με λες και υπερβολικο...
Θα αφαιρεσω το διχτυ που τα σκεπαζει, για να παιρνουν απλετο φως...με αντολικη προς δυσμας κατευθυνση.
Παράθεση:
Σχόλιο # 21 από Sivilla_I
Βγάλε τη σίτα απο τα δέντρα
κότσαρέ της πασσάλους
και άραξε απο κάτω εσυ!
Και τα δέντρα θ' ανασάνουν
και η σίτα θα κάνει χαρές που θα φανεί χρήσιμη
και συ που θα την αράζεις απο κάτω!
Τα λιπαινω Αντρε, αλλα δεν ηξερα την λεπτομερεια Ανοιξη-Οκτωβριο...
Τωρα μαλλον θα γινει η σωστη δουλεια...
Νασαι καλα...
Παράθεση:
Σχόλιο # 22 από Andreass66Θα τα πας στον ηλιο? σε γλαστρες τα εχεις? θελει διαφορετικη αντιμετωπιση σε γλαστρα απο οτι στο χωμα...στη γλαστρα θελει τακτικες λιπανσεις...σχεδον 2 φορες το μηνα απο Ανοιξη- Οκτωβριο
Παράθεση:
Σχόλιο # 23 από EnikosΗδη Συβιλλα το κανω αυτο...ειναι οαση το καλοκαιρι στην σκια τους...
Αλλα υπερεβαλλα εαυτον και προκειμενου να ειναι προστατευμενα τα δενδρακια απο τους αερηδες η τους χιονιαδες και τους καυσωνες, εβαλα και πανω απο αυτα...τεντωσα ποσα μετρα διχτυ σε μια επιφανεια εκατο τετραγωνικων...
Με λες και υπερβολικο...
Θα αφαιρεσω το διχτυ που τα σκεπαζει, για να παιρνουν απλετο φως...με αντολικη προς δυσμας κατευθυνση.
Αργά ή γρήγορα θα τα βγάλεις αναγκαστικά απ' τις γλάστρες και θα πάνε σε χώμα
οπότε ετοίμασε τα ούζα σου για κάτω απτη σίτα
Υποθετω οτι μελουρα εννοεις τη μελιγκρα...υπαρχουν χημικα εντομοκτονα οπως θα γνωριζεις και ισως εχεις χρησιμοποιησει αλλα υπαρχουν και βιολογικα...εγω χρησιμοποιω τα βιολογικα χρονια τωρα...
ριξε μια ματια στο λινκ http://www.greenforall.net/index.php?topic=85.0
Μπορεις βεβαια να βρεις στο εμποριο τις πασχαλιτσες και να τις αμολυσεις στο χωρο σου, ειναι φυσικος εχθρος της μελιγκρας. κοιτα ενα απο τα πολλα λινκς
http://www.giantsakiplants.gr/Articles/Index/Index_Article7PasxVSmwligr.php
Παράθεση:
Σχόλιο # 26 από Nuvolla
Να μου πείτε πως να νικήσω την μελούρα αν ξαναεμφανιστεί ,περσι μου αποτέλειωσε όλα τα φυτά μου
Την Αγγελικούλα ,την πασχαλιά ,το ροδόδεντρο ...
βρε φαρμακα ,βρε γιατροσόφια τίποτα
Παράθεση:
Σχόλιο # 27 από Andreass66Υποθετω οτι μελουρα εννοεις τη μελιγκρα...υπαρχουν χημικα εντομοκτονα οπως θα γνωριζεις και ισως εχεις χρησιμοποιησει αλλα υπαρχουν και βιολογικα...εγω χρησιμοποιω τα βιολογικα χρονια τωρα...ριξε μια ματια στο λινκ http://www.greenforall.net/index.php?topic=85.0
μερσί για την άμεση απάντηση
θα τα δω φυσικά
απλά ήθελα να αναφερω αυτό που μου είπε ένας γεωπόνος προχθές που πήγα να πάρω την νέα πασχαλιά
πως στο εμποριο κυκλοφορούν φαρμακα αλλά πρωτον δεν είναι τόσο δραστικά γιατί η συγκεκριμένη ασθένεια είναι επίμονη και απλώνεται ,και πως υπάρχουν φάρμακα που μπορούν και τα χρησιμοποιούν μονο γεωπόνοι
(εννοούσε δυνατά δηλητήρια -χημικά )
Σου προτεινω να χρησιμοποιησεις βιολογικα...μπορει να αργουν λιγο στη καταπολεμηση αλλα τουλαχιστον δεν επιβαρυνουν το περιβαλλον.
Τις πασχαλιτσες τις εχω χρησιμοποιησει οπως και αλλα ωφελιμα σε μεγαλη κλιμακα με πολυ καλα αποτελεσματα
Παράθεση:
Σχόλιο # 27 από Andreass66
Μπορεις βεβαια να βρεις στο εμποριο τις πασχαλιτσες και να τις αμολυσεις στο χωρο σου, ειναι φυσικος εχθρος της μελιγκρας. κοιτα ενα απο τα πολλα λινκς
http://www.giantsakiplants.gr/Articles/Index/Index_Article7PasxVSmwligr.php
πλάκα κάνεις
εντάξει !!καταπληκτικό !!!
εννοείται πως θα παρω πασχαλίτσες
Ευχαριστώ
και θα' ρθει το Πάσχα...
και θ'ανθίσει η πασχαλιά...
και θα ζουζουνίζουν γύρω-γύρω οι πασχαλίτσες...
και ο Αντρε διάλεξε κατηγορία που δεν παίρνει εικόνες...
και πώς θα του ανεβάζουμε φωτογραφίες με τα προβλήματα των φυτών μας για να κάνει διάγνωση...
Δοκιμη πασχαλιας να δουμε αν βγαινει
μπορεις τη φωτο να την ανεβασεις σε ενα image host οπως ο
http://imagegreen.Greenforall.Net και να βαλεις το λινκ...
http://imagegreen.Greenforall.Net/images/362445.Jpg
Ζητησα να μας το μεταφερουν...Εχεις δικιο για τις φωτο..Δεν το προσεξα
Σταντ μπαι ειμαι ο γεροντας...
Και ουζο μαγια Χιου, σε αλουμινενια κονσερβα λεμε...και να το κανεις βαρυ?...
Παλι οι θεραποντες τρεχαλητα και συστασεις...
Παράθεση:
Σχόλιο # 25 από Sivilla_I
Αργά ή γρήγορα θα τα βγάλεις αναγκαστικά απ' τις γλάστρες και θα πάνε σε χώμα
οπότε ετοίμασε τα ούζα σου για κάτω απτη σίτα
Ότι είναι σε γλάστρα έχει απαιτήσεις σε θρεπτικά συστατικά κοινώς λίπασμα, κοπριά κτλ
Τα ζιζάνια στο κήπο βγαίνουν με μηχανικούς και χημικούς τρόπους κοινώς σκάλισμα με τα χέρια ή μηχανήματα ή ψεκασμούς.
Ο σαπορτ μας μετεφερε το χωρο..ετσι μπορουν να μπουν φωτογραφιες σχετικες με το θεμα.
Οταν δεν βγαινουν ανθη σε ενα δεντρο ή βγαινουν πιο λιγα απο οσο θα επρεπε ειναι γιατι υπαρχουν προβληματα κυριως στο εδαφος...μπορει να μην εχει τα απαραιτητα συστατικα το εδαφος...μπορει να ποτιζεται υπερβολικα ή να μην στραγγιζει καλα το νερο...μπορει το υπεδαφος να ειναι πετρωδες ή ασβεστουχο...μπορει να εβρεξε την εποχη που πηγαν να βγουν ή φυσουσε δυνατος αερας...ειναι δυσκολο να σου πει καποιος τι φταιει αν δεν εξετασει τους παραγοντες που ανεφερα και αλλους τοσους. Εσυ ξερεις πιθανον την αιτια μια και ζεις εκει.
Οσο για τις καργιες βαλε σκιακτρα ή cd ή κατι που να τις ξεγελας οτι ειναι καποιος εκει...ή εκπαιδευσε τα σκυλια σου να τις κυνηγουν
Παράθεση:
Σχόλιο # 37 από Lena_7_
Καλημέρα και καλο μηνα! Η Αγγελικουλα μου δε βγαζει ανθη, την αγορασα απο την Γεωργικη Σχολη και ειναι δεκα χρονια σε σκιερο μέρος. Πως διωχνω τις καργιες απο την κερασια και τη ροδια;
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media